Voor lokale besturen Over ons

Het buurtnetwerk voor Schepdaal Zuid

Het sociale netwerk voor je buurt.
Gebruikt door meer dan 500.000 huishoudens in België en Nederland.

Kaart van Dilbeek

Interacties in Dilbeek

people 3712 Huishoudens in bereik
comment 6572 Berichten geplaatst
forum 38585 Reacties van burgers

Waarom inschrijven op Hoplr?

smiley
Positiviteit staat centraal
Hoplr is geen Facebook. Problemen mogen besproken worden maar hou het vriendelijk, beschaafd en positief
Blijf in contact met je buren
Het coronavirus en de corona-maatregelen zorgen voor minder sociaal contact en meer thuisisolatie. Draag zorg voor je buurt.

Waarom is Hoplr opgericht?

Hoplr - spreek uit «hopler» - is een Belgisch initiatief dat gestart werd vanuit een maatschappelijke visie en overtuiging. Lees meer

Hoplr verlegt de focus van het individu naar de lokale gemeenschap. Via Hoplr krijg je eenvoudig toegang tot het sociaal kapitaal in jouw buurt zoals materiaal, kennis, tijd, vrijwilligers en infrastructuur. We willen de kracht van het collectief benutten om te anticiperen op de maatschappelijke uitdagingen van morgen zoals vergrijzing, buurtzorg, inclusie en burgerparticipatie. Alleen zo evolueren we naar een meer zorgzame en duurzame samenleving.

Reclamevrij, hoe?

Hoplr werkt samen met lokale overheden en nutsbedrijven in kader van buurtgerichte communicatie en participatie. Lees meer

Hoplr verstrekt licenties aan partijen actief in de publieke sector. Deze organisaties kunnen via een betalend service dashboard inzetten op buurtwerking, buurtgerichte communicatie en burgerparticipatie. Inwoners worden zo op de hoogte gebracht van relevante gebeurtenissen, dienstverlening of projecten. Externe partijen hebben geen inzage in de buurtberichten tussen inwoners. Bovendien verstrekt Hoplr enkel jaarlicenties aan externe partijen met een niet-commerciële insteek.

Awards

European Commission
'Seal of Excellence' van de Europese Commissie voor innovatie, implementatie en impact
World Summit Awards
WINNAAR World Summit Awards 2020 in de categorie 'Government & Citizen Engagement'
European Commission
WINNAAR European Social Services Award 2020 voor beste 'Social Technology Tool'

Hoe werkt Hoplr?

security
Elke buurt is besloten Hoplr buurten zijn geografisch afgebakend. Je profiel is enkel zichtbaar voor leden van jouw buurtnetwerk. Alle gegevens worden beveiligd en beschermd in lijn met de Europese privacywetgeving.
question_answer
Praat met je buren Via Hoplr sta je in contact met je buren. Deel en leen spullen. Stel hulpvragen, blijf op de hoogte van buurtmeldingen en activiteiten.
mood
Positief en constructief De kracht van het collectief benutten om te anticiperen op de maatschappelijke uitdagingen van morgen zoals vergrijzing, buurtzorg, inclusie en burgerparticipatie

Testimonials

Al vele jaren ondernemen we initiatieven om mensen samen te krijgen met flyers, affiches, gratis hapjes en drankjes... Maar met weinig resultaat. Dat dit nu blijkbaar wel lukt met Hoplr toont aan dat dit buurtnetwerk een mooie toekomst tegemoet gaat. Erik, ambassadeur Heiende (Lokeren)
Onze buurt groeide snel aan. Wat me vooral verbaasde was de aanwezige solidariteit tussen de buren, dat is echt hartverwarmend. Hoplr brengt echt wel buren dichterbij! Kin Chi Chow, oprichter Heihoek (Mechelen)
Ik ben fan, want dit communicatiemiddel kan breed ingezet worden en zorgt voor een grotere sociale cohesie. Je leert zo veel sneller je buurt en buren kennen. En dat geeft iedereen een goed gevoel. Marc, ambassadeur Boechout Wijken (Boechout)
Ik wil tegen alle twijfelaars zeggen dat je aanmelden niet alleen heel gemakkelijk is, maar je verder ook nergens tot verbindt. Hoplr is een veilige, afgesloten en reclamevrije omgeving. En je buren kunnen er eigenlijk alleen maar hun voordeel mee doen Ben, oprichter buurt Oosterveld (Antwerpen)
Hoplr is een brug om contacten te leggen met de mensen uit je buurt, uit de nabije straatjes of pleinen. Het haalt mensen uit hun isolement. Velen hebben een duwtje nodig om samen iets te ondernemen. Lieve, ambassadeur buurt Oud-Centrum (Oostende)

Wat kan je doen met Hoplr?

chat

Leer nieuwe buren kennen

Een buurt waar mensen elkaar kennen, is een leukere buurt! Maak een chatgroep aan voor een loopgroepje, een straatfeest of buren uit je appartementsgebouw.

 • Stel je zelf even voor aan je buren
 • Vervolledig je profiel met je hobby's, huisdieren, beroep en interesses
 • Krijg een handig overzicht van al je buren
store

Vind hulp voor jouw klusjes

Op zoek naar een goede loodgieter of betrouwbare hulp? Je buren helpen je snel op weg met de beste aanbevelingen!

 • Plaats eenvoudig een oproep in de buurt
 • Lanceer een hulpvraag voor een oudere
 • Vraag je buren om een handje te helpen
cached

Leen spullen van je buren

Je bent een doe-het-zelver, maar je hebt niet meteen het juiste materiaal in huis. Misschien kan één van je buren helpen.

 • Geef spullen weg die je niet langer nodig hebt
 • Leen spullen dicht bij huis
 • Neem deel aan een groepsaankoop
event_note

Organiseer een buurtactiviteit

Kies een activiteit en breng je buren samen. Overleg met je buren en prik samen een datum.

 • Organiseer opruimacties, spelletjesavonden, wandelingen, garageverkoop, ...
 • Laat de datum open, pols naar geïnteresseerden en prik een datum
 • Raadpleeg de activiteitenkalender
favorite

Vraag hulp en buurtzorg

Verbind hulpvragers die nood hebben aan ondersteuning met vrijwilligers of buren.

 • Help buren via privé gesprekken of start eenvoudig een chatgroep voor mantelzorg.
 • Organiseer eenvoudig activiteiten, betrek buurtbewoners en stimuleer de sociale cohesie.
 • Overal bereikbaar via de mobiele iOS of Android app
all_inclusive

Ontvang nuttige meldingen van je stad of gemeente

Lokale besturen hebben geen inkijk, maar kunnen de buurt wel bereiken met nutsmeldingen die van belang zijn voor de buurt. (bv. wegenwerken, overlast, veiligheid, enz…)

 • Breng zelf ideeën aan of stem op andere voorstellen
 • Volg participatietrajecten op de voet
 • Co-creëer samen met je buren en bestuur

* Lokale besturen hebben geen inkijk in je buurt

child_care

Zoek een babysitter

 • Bereik je buren snel met een oproep
 • Laat weten dat je dochter of zoon beschikbaar is om te babysitten
 • Spreek af via privéberichten

Een veilig en besloten buurtnetwerk voor buren

lock

Hoplr buurten zijn geografisch afgebakend. Je profiel is enkel zichtbaar voor leden van jouw buurtnetwerk. Alle gegevens worden beveiligd en beschermd in lijn met de Europese privacywetgeving.

Hoplr is actief in België en Nederland

500.000 huishoudens
2.500 actieve buurten
78% is wekelijks actief
100.000 berichten & reacties / maand
Op Facebook praat je met vrienden, op Instagram bekijk je foto’s, op Hoplr bereik je je buren.
Eén manier waarop sommige stadsbesturen de kloof met de burger proberen te dichten is via Hoplr, een sociaalnetwerksite voor buurten en wijken.

Waar staat Hoplr voor?

1. Community eerst

Bij ons staan communities centraal en dat zal altijd zo blijven. Daarom denken we bij elke beslissing, elke verandering of elke opportuniteit in de eerste plaats aan de toegevoegde waarde voor de buurt en haar bewoners.

2. Reclamevrij

Wij streven ernaar om Hoplr reclamevrij te houden. Ons verdienmodel is gebaseerd op waardevolle samenwerkingen met lokale besturen, nutsbedrijven en het lokaal middenveld. Zo blijven alle berichten in jouw buurt relevant, interessant en vooral reclamevrij!

3. Privacy by design

Het beschermen van persoonsgegevens is onze allergrootste verantwoordelijkheid. Hoplr is dan ook volledig conform aan de Europese GDPR privacywetgeving. Wij zullen nooit ofte nimmer persoonsgegevens verkopen.

4. Onafhankelijk

Hoplr is met geen enkele politieke partij of andere belanghebbers verbonden en hoeft ook aan geen enkele externe partij verantwoording af te leggen. Wij hebben respect voor ieders mening en zullen de onze ook niet uiten; noch expliciet noch impliciet.

5. Sociale impact

Onze droom is dat alle Hoplr-buren elkaar in het echt ontmoeten, helpen en leren kennen. We geloven in de kracht van het collectief. Daarom zullen we ook altijd activiteiten blijven organiseren en tips blijven geven rond sociaal contact buiten het platform om.

Leer je buurt kennen via de Hoplr-app!

Download nu voor Android en iPhone