At home in your neighbourhood!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Zomerfeest basisschool Da Vinci

ZOETERMEER - De Da Vinci leerlingen zijn de zomer feestelijk gestart. Op 21 juni is het Zomerfeest op school.Een jaarlijks evenement door en voor de leerlingen, ouders en/of opa en oma. Alle groepen zijn bezig met diverse sport, spel en culturele activiteiten zoals; Basketballen, sjoelen, spijkerpoepen, snoepje happen, waterrace en de Stormbaan mag natuurlijk niet ontbreken. Ook de grabbeljurkloopt rond die zelfs een wachtrij heeft voor het grabbelen, de favoriet van alle kinderen!De kinderen kunnen zich laten schminken door de vrijwilligers van de stichting Piëzo en op het Podium in de aula is er een Talentenshow, waar de leerlingen diverse optredensverzorgen met zang, dans en toneel.Als je wilt eten dan is er het restaurant waar de leerlingen samen met de hulpouders hun gerechten presenteren en serveren, zelfgebakken koekjes, pannenkoeken en taartjes.En om wat af te koelen op deze warme dag kan iedereen genieten van een ijsje.De vrolijke sfeer en de lachende kinderen zeggen genoeg, een geslaagde dag voor jong en oud op de Da Vinci.Meer informatie over basisschool Da Vinci, www.obsdavinci.nl.

News

50+ Bingo bij Seghwaert op Dreef

ZOETERMEER - Grote kaarten voor slechtziende verkrijgbaar bij de Bingo voor 50 + van Seghwaert op Dreef.Bij buurtvereniging SOD wordt op zaterdag 24 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur een bingo gehouden voor 50-plussers. De Patio aan de Gaardedreef 189 gaat om 13.30 uur open.Er zijn leuke prijzen te winnen, voor het merendeel mandjes met levensmiddelen. De bar is open voor een hapje en drankje. De buurtruimte is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Er is ook een ringleiding voor slechthorenden.

News

ZOMERFEEST OP IKC DE PIRAMIDE

ZOETERMEER - Integraal Kindcentrum De Piramide, in de wijk Meerzicht, organiseert op woensdag 21 juni van 8.30-12.00 uur een Zomerfeest in en om hun prachtige gebouw aan het Fivelingo.

News

Bouwen aan Zoetermeer: PvdA zet in op verantwoorde groei

ZOETERMEER - Op 19 en 26 juni houdt de gemeenteraad in Zoetermeer het Voorjaarsdebat. Daarin doen de fracties voorstellen voor de begroting van 2018. De PvdA pleit voor verantwoorde groei, met veel oog voor duurzaamheid en het groene karakter van de stad, de leefbaarheid en goede sociale voorzieningen voor jong en oud.

News

Wethouder Taco Kuiper legt krans voor de afschaffing van de slavernij in Zoetermeer op 1 juli

ZOETERMEER - Zoetermeer herdenkt en viert de afschaffing van de slavernij.Ter herinnering en viering aan de slavernij in Suriname en de Antillen wordt er een krans gelegd door wethouder T.C. (Taco) Kuiper op zaterdag1 juli bij het Slavernij herdenkingsplaquette op het multifunctioneel gebouw Castellum in de wijk Palenstein. De kranslegging is om 16.00 uur en wordt begeleid door dans, muziek en zang uit de slavernijperiode afsluitend met een hapje en een drankje..

News

Leerlingen ONC Parkdreef winnen landelijke informatica-prijs

ZOETERMEER - Jeroen, Jelle en Joshua, leerlingen uit 6 vwo van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef, zijn echte informatica-talenten! Zij hebben de landelijke programmeerwedstrijd van INFORMATICA-Actief gewonnen. Voor hun schoolexamen informatica hebben zij een app ontwikkeld waarmee leerlingen van groep 7 en 8 een impressie kunnen krijgen van het ONC. Hiermee hebben zij deelgenomen aan de wedstrijd. De jury van INFORMATICA-Actief heeft, vanwege het hoge technische gehalte van de app, de eerste prijs toegekend aan de ONC’ers.

News

ASHANTI-GROEP viert 7e lustrum!

ZOETERMEER - 35 jaar geleden startte een klein groepje leiders in Seghwaert een nieuwe scoutinggroep en sloot zich aan bij de Europese organisatie FSE-Nederland.

News

Lionsclub Voorburg Prinses Marianne helpt De Parachute van grijs naar groen met cheque van € 2.300,-

VOORBURG - Enthousiast namen Mariëlla Ditmar, schooldirecteur van De Parachute, en Loes Zwenger, vertegenwoordigster van de ouders, de cheque van € 2.300,- in ontvangt van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne. De cheque is bestemd voor herinrichting van het schoolplein: van grijs naar groenblauw.

News

D66 is tegen asfalt door Westerpark

ZOETERMEER - D66 maakt zich zorgen over de dreigende aantasting van het Westerpark en de groene gebieden aan de rand van de stad. “Het College van B&W heeft aangegeven een nieuwe ontsluiting van de snelweg A12 op het oog te hebben aan de rand van het Westerpark”, legt D66 raadslid Willem Bos uit, “wij zijn furieus over dat plan. Het groen tussen de woningbouw van Leidschenveen en Zoetermeer is hier op zijn allersmalst. Een heel kwetsbaar gebied waar het natuurgebied van de Nieuwe Driemanspolder bij komt. Die weg doorsnijdt het gebied en richt grote schade aan.”

Leisure and hobby
Download