Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

50+ Bingo bij Seghwaert op Dreef

ZOETERMEER - Grote kaarten voor slechtziende verkrijgbaar bij de Bingo voor 50 + van Seghwaert op Dreef.Bij buurtvereniging SOD wordt op zaterdag 24 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur een bingo gehouden voor 50-plussers. De Patio aan de Gaardedreef 189 gaat om 13.30 uur open.Er zijn leuke prijzen te winnen, voor het merendeel mandjes met levensmiddelen. De bar is open voor een hapje en drankje. De buurtruimte is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Er is ook een ringleiding voor slechthorenden.

Nieuws

ZOMERFEEST OP IKC DE PIRAMIDE

ZOETERMEER - Integraal Kindcentrum De Piramide, in de wijk Meerzicht, organiseert op woensdag 21 juni van 8.30-12.00 uur een Zomerfeest in en om hun prachtige gebouw aan het Fivelingo.

Nieuws

Bouwen aan Zoetermeer: PvdA zet in op verantwoorde groei

ZOETERMEER - Op 19 en 26 juni houdt de gemeenteraad in Zoetermeer het Voorjaarsdebat. Daarin doen de fracties voorstellen voor de begroting van 2018. De PvdA pleit voor verantwoorde groei, met veel oog voor duurzaamheid en het groene karakter van de stad, de leefbaarheid en goede sociale voorzieningen voor jong en oud.

Nieuws

Wethouder Taco Kuiper legt krans voor de afschaffing van de slavernij in Zoetermeer op 1 juli

ZOETERMEER - Zoetermeer herdenkt en viert de afschaffing van de slavernij.Ter herinnering en viering aan de slavernij in Suriname en de Antillen wordt er een krans gelegd door wethouder T.C. (Taco) Kuiper op zaterdag1 juli bij het Slavernij herdenkingsplaquette op het multifunctioneel gebouw Castellum in de wijk Palenstein. De kranslegging is om 16.00 uur en wordt begeleid door dans, muziek en zang uit de slavernijperiode afsluitend met een hapje en een drankje..

Nieuws

Leerlingen ONC Parkdreef winnen landelijke informatica-prijs

ZOETERMEER - Jeroen, Jelle en Joshua, leerlingen uit 6 vwo van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef, zijn echte informatica-talenten! Zij hebben de landelijke programmeerwedstrijd van INFORMATICA-Actief gewonnen. Voor hun schoolexamen informatica hebben zij een app ontwikkeld waarmee leerlingen van groep 7 en 8 een impressie kunnen krijgen van het ONC. Hiermee hebben zij deelgenomen aan de wedstrijd. De jury van INFORMATICA-Actief heeft, vanwege het hoge technische gehalte van de app, de eerste prijs toegekend aan de ONC’ers.

Nieuws

Lionsclub Voorburg Prinses Marianne helpt De Parachute van grijs naar groen met cheque van € 2.300,-

VOORBURG - Enthousiast namen Mariëlla Ditmar, schooldirecteur van De Parachute, en Loes Zwenger, vertegenwoordigster van de ouders, de cheque van € 2.300,- in ontvangt van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne. De cheque is bestemd voor herinrichting van het schoolplein: van grijs naar groenblauw.

Nieuws

D66 is tegen asfalt door Westerpark

ZOETERMEER - D66 maakt zich zorgen over de dreigende aantasting van het Westerpark en de groene gebieden aan de rand van de stad. “Het College van B&W heeft aangegeven een nieuwe ontsluiting van de snelweg A12 op het oog te hebben aan de rand van het Westerpark”, legt D66 raadslid Willem Bos uit, “wij zijn furieus over dat plan. Het groen tussen de woningbouw van Leidschenveen en Zoetermeer is hier op zijn allersmalst. Een heel kwetsbaar gebied waar het natuurgebied van de Nieuwe Driemanspolder bij komt. Die weg doorsnijdt het gebied en richt grote schade aan.”

Vrije tijd en hobby

Triangel kleuters ontmoeten de politie

ZOETERMEER - Als afsluiting van het thema verkeer zijn er 2 politie agenten op bezoek bij de kleuters van basisschool De Triangel.Eerst vertelden ze iets over veiligheid, daarna lieten ze de zwaailichten zien en mochten de kinderen in de politie auto zitten. De agenten hebben ook nog laten zien wat er allemaalin de achterbak van een echte politie auto zit.Bedankt Henk en Alwies namens alle kleuters, wij hebben ervan genoten!

Politie en veiligheid
Download