Okay, time for a neighbourhood party?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuwe Kerk in Wittevrouwen sluit zich aan bij Kerkennacht

UTRECHT - Voor het eerst doet de Nieuwe Kerk mee aan de jaarlijkse Kerkennacht, dit jaar vindt het evenement plaats op 24 juni 2017. Meer dan 20 kerken in Utrecht zetten hun kerkdeuren open. Duizenden mensen bezoeken deze avond/nacht een kerk. De burgemeester opent het evenement op het Domplein.

News

Vloerlampen zijn onmisbaar in de woonkamer

UTRECHT - Het is één van de meest voorkomende vormen van verlichting in het huis. Een vloerlamp biedt dan ook veel voordelen ten opzichte van andere soorten lampen. Bovendien is de staande lamp een sfeerbepalende factor in de woonkamer.

News

Plafondlampen zijn helemaal in

UTRECHT - Plafondlampen vormen de basis van je lichtplan. Het grote voordeel is de ruimte onder de lamp. Zodat je er vrij eenvoudig onder door kunt lopen. Ideaal voor een hal of gang. Heb je die ene perfecte plafonnière nog steeds niet gevonden? Dan ben je hier op het juiste adres. Of het nou gaat om plafondlampen voor de badkamer, de kinderkamer, de keuken of voor de slaapkamer, DirectLampen heeft alle soorten en maten.

News

Wandlampen bij Directlampen

UTRECHT - Heb je een stoere woonstijl? Ga dan voor een industriële wandlamp! Ben je meer fan van de rustieke sfeervolle ambiance? Dan past de landelijke muurlamp daar bij. Toch liever een klassiek wandlampje of juist een moderne wandspot? Lastig kiezen he? Voor elke sfeer is er wel passende wandverlichting!

News

Wereldkampioen robotvoetbal geeft demonstraties op basisschool de Twaalfruiter

VLEUTEN - 14 en 15 juni jl heeft Tech United van de technische universiteit Eindhoven een demonstratie robotvoetbal gegeven op basisschool de Twaalfruiter in Vleuten. Van kleuters tot groep 8, iedere groep was welkom om te zien en ervaren hoe voetbalrobots uit zichzelf kunnen overspelen, keepen en scoren. Het hoogtepunt van de demonstratie was een wedstrijdje mens tegen robot, waarbij een leerling (of leerkracht) op doel mocht en de robot een strafschop nam. Knap dat de robot vrijwel ieder schot op doel wist te raken.

News

Samen in de feestschuur in Rijnenburg!

DE MEERN - Op maandag 12 juni organiseerde Schuurlab Rijnenburg Werkatelier ‘Rijnenburg kansen nu’!Schuurlab wil met een brede bril naar Rijnenburg kijken en mensen en wensen bij elkaar brengen.Aanjager Anne-Mette van Lieshout-Andersen van AM Landskab in De Meern: “Alle aandacht lijkt nu uit te gaan naar de discussie tussen de voor- en tegenstaanders van het plaatsen van windmolens in Rijnenburg. Dat vinden veel andere mensen een té nauwe scoop. Wij kijken met hen, integraal naar het gebied”.

News

Kerkennacht Willibrordkerk Vleuten 24 juni 2017

VLEUTEN - De prachtige neogotische kerk uit 1889 in Vleuten heeft enkele pareltjes die het bekijken meer dan waard zijn. Zowel het kerkgebouw, de processietuin als het hekwerk zijn Rijksmonumenten.

News

Van Unnikgebouw wordt duurzame studentenflat?

UTRECHT - Hoe duurzaam zijn zogenaamd duurzame energiebronnen eigenlijk? Wat is duurzaamheid? Hoeveel energie is er nodig om een modern leven te leiden? Wat is een modern leven? Zijn mensen bereid om opofferingen en inspanningen te doen voor een CO2-neutrale campus?

News

Kinderkleding ruilen op de kinderboerderij

UTRECHT - Afgelopen zondag 11 juni konden ouders kinderkleding ruilen op kinderboerderij Eilandsteede in park Transwijk, Kanaleneiland.De ruilmiddag was een initiatief van de vrijwilligers van het KrijgdeKleertjes ruilpunt in het centrum van Utrecht. Ouders kunnen hier geregeld 'live' kinderkleding ruilen. Omdat het zulk lekker weer is besloten de vrijwilligers een keer buiten te gaan ruilen. Dat werd de kinderboerderij.

Leisure and hobby

maandag 19 juni samen aan de slag bij het In Between Cafe

UTRECHT - Maandag 19 juni is het alweer de derde editie van het maandelijkse In Between Cafe in Utrecht Zuid. In de Musketon komen werk- en opdrachtzoekenden samen om verschillende workshops te volgen en elkaar te ontmoeten.

News
Download