Oost west, thuis best
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

PERGOLESI'S STABAT MATER MET MAARTEN ENGELTJES IN ST.JANBASILIEK LAREN

LAREN - Op woensdag 27 september 2017 wordt in de Sint Jansbasiliek van Laren naast muziek van Vivaldi het beroemde Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd door countertenor Maarten Engeltjes, de sopraan Rosemary Joshua, het ensemble PRJCT o.l.v. de vermaarde violist Riccardo Menasi , winnaar van de International Opera Award 2016, en viervoudig winnaar van Echo Klassik.

Nieuws

Kokosolie ongezond- Heel Nederland in verwarring

WEESP - Nederland is hevig verontwaardigd over het nieuws dat nu ook Kokosolie niet gezond meer zou zijn. Kokosolie wordt 'even slecht als Roomboter' genoemd, wat bij nog meer mensen een gevoelige snaar raakt. De social media staan bol van de reacties: Mensen geloven het niet, verdenken de Halvarineproducenten ervan opzettelijk Kokosolie in een kwaad daglicht te stellen en heel veel mensen weten nu echt niet meer wat ze nog wel kunnen eten.

Nieuws

Groepje eenden veroorzaakt kettingbotsing op A1 bij Diemen

WEESP - Een groepje eenden heeft vanavond onbedoeld voor een ongeluk gezorgd op de A1 bij Diemen. Een automobilist ging hard in de ankers voor de familie maar moest dat bekopen met een knal van achteren.Het ongeluk gebeurde bij de afrit Diemen-Noord. Een eend en een aantal kuikens staken over met als gevolg dat een automobilist op de rem trapte. Uiteindelijk knalden nog drie auto's achterop, twee auto's zijn total loss geraakt.De bestuurder van de voorste auto is onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Moedereend en één van haar kuikens overleefden het niet, de andere kuikens zijn door de mensen van Rijkswaterstaat meegenomen.

Wegen en verkeer

SCIENCE: How did London tower block fire spread so fast and kill so many?

HILVERSUM - London's high-rise blaze was the worst such tragedy for many years. What can we glean so far about why it spiralled into a disaster, asks engineer Feng Fu

Nieuws

Solid Surface wastafel

HILVERSUM - Mastello’s Solid Surface wastafels zijn de perfecte sanitaire producten die uw badkamer nog mist. Naast de uitstraling onderscheidt een Solid Surface wastafel van Mastello zich door de optimale kwaliteit. Daarnaast biedt Mastello u ook nog uitmuntende service.

Nieuws

Zwarte kranen

HILVERSUM - Mastello verkoopt een groot assortiment zwarte kranen en accessoires van het merk Meir. Bekijk de ‘mat zwarte parels’ hieronder of kom gerust langs in onze showroom in Hilversum. Wij laten u met plezier ons assortiment zien en adviseren u graag in uw keuze. Die zwarte kraan in uw keuken en badkamer is dichterbij dan u denkt!

Nieuws

Nieuwe lijnen GVB bekend: negen trams hebben andere route

WEESP - Het GVB heeft vandaag de nieuwe lijnennetkaart bekendgemaakt. Negen van de vijftien tramlijnen krijgen een nieuwe route of verdwijnen zelfs.

Nieuws

Spectaculaire open dag Reddingsbrigade Naarden

NAARDEN - Naarden – Op zaterdag 1 juli houdt de Reddingsbrigade Naarden open dag. Tijdens de open dag is er genoeg te zien, te leren en te beleven. Vaar mee met de reddingsboot, red mensen uit het water, help de brandweer met blussen, bekijk een ambulance en politieauto van binnen en van buiten of stap op een echte politiemotor!

Politie en veiligheid

Nijlgans straks als ongewenste exoot bestreden

WEESP - De nijlgans weet in veel provincies de dans nog te ontspringen bij de aanpak van de ganzenproblematiek. Maar de nijlgans komt mogelijk volgende week op de Europese lijst van te bestrijden exoten te staan. Dan moeten de landen actief de nijlganzen gaan bestrijden.

Nieuws

De Betuweroute bestaat tien jaar, een historische terugblik

HILVERSUM - De Betuweroute bestaat tien jaar, een historische terugblikDe goederenspoorlijn Betuweroute bestaat deze week tien jaar. In juni 2007 sloot ProRail de bouw van een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland af. De aanleg van de 172 kilometer lange spoorlijn kostte in totaal 4,7 miljard euro, veel meer dan bij de planvorming in 1990 werd gedacht. Inmiddels maken meer dan twintigduizend goederentreinen per jaar gebruik van de spoorlijn. Vooral in de eerste periode groeide het aantal goederentreinen op de Betuweroute snel. Tot 2011 kwamen er elk jaar vijfduizend treinen bij. Daarna zwakte de groei wat af.

Vroeger en nu
Download