We want neighbourhood messages without advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Klimop groeit vast aan de bovenleidingsprotaal Herenstraat

BUSSUM - In de buurt van de Herenstraat (spoorwegovergang) in Bussum zag ik vanuit het treinraampje dat er klimop aan de bovenleidingsprotaal aan vast groeide. Dit kan voor op het spoor problemen gaan geven. Van wie die klimop is, is mij niet bekend. Ik was op weg naar Papageno in Laren. Klimop is een gemene plant. Zeker voor de treinen kan dat niet als veilig worden gezien omdat er ook stroom op staat. Als de klimop de bovenleiding aan raakt kan dit vervelende gevolgen geven. Mensen die iets hebben gezien: maak indien mogelijk er een foto van en stuur dat via Twitter naar @Prorail. Je kan ook bij dit aan Prorail melden 0800 - 77 67 245.

Traffic

Spoorwegovergang Generaal de la Reijlaan kan veilig!

BUSSUM - In het ‘Verbeterplan verkeersveiligheid spoorwegovergangen Gooise Meren’, dat de ChristenUnie Gooise Meren in oktober 2015 gepubliceerd heeft, was het al aangegeven. Maatregelen op de wegen rond de kruising kunnen de spoorwegovergang veiliger maken.

News

"Wat wordt de eerste fietsstraat in Gooise Meren?"

BUSSUM - Dat vraagt Roel Kamphuis (ChristenUnie Gooise Meren) zich af na de inspraakavond, van 20 juni, waar de gemeente schetsen voor de toekomstige aansluiting van de Comeniuslaan/Zwarteweg op de in 2019 te saneren overweg voorlegde.

News

Concrete resultaten tijdens evenementenweek ‘Doe mee in Gooise Meren’

NAARDEN - De evenementenweek ‘Doe mee in Gooise Meren: maak werk van je talent’ heeft veel belangstelling getrokken. Van 19 tot en met 22 juni waren er uiteenlopende activiteiten met als thema werk. Werkzoekenden konden onder meer meedoen aan workshops en werkgevers ontmoeten. Dat heeft geleid tot verschillende ‘matches’, veelbelovende contacten en inspiratie. De evenementenweek werd afgesloten met een grote Talentenmarkt waar werkgevers en potentiële werknemers elkaar kunnen ontmoeten.

News

Wetenschap: Jezus heeft niet bestaan

WEESP - Het feit dat Jezus heeft bestaan als heilig en historisch figuur, is nog maar zelden betwist. Of het nu gaat over Christelijke, Joodse of Romeinse teksten, Jezus komt er overal wel in vol. Maar de wetenschap weerlegt nu dit feit door te zeggen dat Jezus eigenlijk niet eens heeft bestaan.

News

PERGOLESI'S STABAT MATER MET MAARTEN ENGELTJES IN ST.JANBASILIEK LAREN

LAREN - Op woensdag 27 september 2017 wordt in de Sint Jansbasiliek van Laren naast muziek van Vivaldi het beroemde Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd door countertenor Maarten Engeltjes, de sopraan Rosemary Joshua, het ensemble PRJCT o.l.v. de vermaarde violist Riccardo Menasi , winnaar van de International Opera Award 2016, en viervoudig winnaar van Echo Klassik.

News

Kokosolie ongezond- Heel Nederland in verwarring

WEESP - Nederland is hevig verontwaardigd over het nieuws dat nu ook Kokosolie niet gezond meer zou zijn. Kokosolie wordt 'even slecht als Roomboter' genoemd, wat bij nog meer mensen een gevoelige snaar raakt. De social media staan bol van de reacties: Mensen geloven het niet, verdenken de Halvarineproducenten ervan opzettelijk Kokosolie in een kwaad daglicht te stellen en heel veel mensen weten nu echt niet meer wat ze nog wel kunnen eten.

News

Groepje eenden veroorzaakt kettingbotsing op A1 bij Diemen

WEESP - Een groepje eenden heeft vanavond onbedoeld voor een ongeluk gezorgd op de A1 bij Diemen. Een automobilist ging hard in de ankers voor de familie maar moest dat bekopen met een knal van achteren.Het ongeluk gebeurde bij de afrit Diemen-Noord. Een eend en een aantal kuikens staken over met als gevolg dat een automobilist op de rem trapte. Uiteindelijk knalden nog drie auto's achterop, twee auto's zijn total loss geraakt.De bestuurder van de voorste auto is onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Moedereend en één van haar kuikens overleefden het niet, de andere kuikens zijn door de mensen van Rijkswaterstaat meegenomen.

Traffic

SCIENCE: How did London tower block fire spread so fast and kill so many?

HILVERSUM - London's high-rise blaze was the worst such tragedy for many years. What can we glean so far about why it spiralled into a disaster, asks engineer Feng Fu

News

Solid Surface wastafel

HILVERSUM - Mastello’s Solid Surface wastafels zijn de perfecte sanitaire producten die uw badkamer nog mist. Naast de uitstraling onderscheidt een Solid Surface wastafel van Mastello zich door de optimale kwaliteit. Daarnaast biedt Mastello u ook nog uitmuntende service.

News
Download