East or west, home's best
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Spirit en de Bascule: samen eropaf voor betere jeugdhulp!

AMSTERDAM - Spirit en de Bascule zijn ondernemende organisaties waar de medewerkers alles doen wat nodig is om kinderen, jongeren en gezinnen de beste hulp te geven. De organisaties zoeken continu naar mogelijkheden om de hulp te verbeteren door ruimte te bieden aan vernieuwing en samenwerking. Spirit en de Bascule bieden elk vanuit een eigen expertise specialistische jeugdhulp in de regio Amsterdam. Omdat kinderen, jongeren en gezinnen die bij de organisaties terechtkomen, vaak ernstige problemen hebben en er verschillende vormen van hulp nodig zijn, werken de organisaties al veel samen. Maar voor echte vernieuwing is meer nodig. Daarom gaan Spirit en de Bascule hun krachten bundelen zodat zij samen echt stappen kunnen zetten. De komende tijd onderzoeken zij de mogelijkheden van een bestuurlijke fusie.

News

Autoverzekering het duurst in Den Haag

AMSTERDAM - Uit jaarlijks premieonderzoek van vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl blijkt dat inwoners van Den Haag het meest betalen voor een autoverzekering. Ten opzichte van 2016 zijn de autoverzekeringen hier gemiddeld €8,92 per maand duurder geworden. Autobezitters betalen in Den Haag voor alle autoverzekeringen - WA, WA beperkt Casco en Allrisk - de hoofdprijs.

News

Scootmobielers gediscrimineerd

AMSTERDAM - Scootmobielers worden nog weleens uitgesloten om mee te doen. Het meest recente voorbeeld is dat op metrostation Bullewijk een kleine lift is geplaatst waar de meeste scootmobielen niet in passen. Maar ook je mag het Rijksmuseum niet in. Ook niet in het Tropisch museum. Zo zijn er nog wel meer problemen waar mensen die afhankelijk zijn van de scootmobiel mee te maken krijgen.

News

Baanlozenblok bij de 1 mei demonstratie van de FNV

AMSTERDAM - Doorbraak heeft het initiatief genomen om tijdens de Amsterdamse 1 mei-demonstratie van de FNV een apart blok te gaan vormen van baanlozen en flexwerkers. De Bijstandsbond ondersteunt de oproep en helpt mee organiseren

News

Kuno Breen genomineerd voor eerste medisch schoonheidsspecialiste

AMSTERDAM - Beautycoach Kuno Breen is de eerste medisch schoonheidsspecialiste die is genomineerd voor de Beauty Award 2017.  De Beauty Award is een onafhankelijke wedstrijd, georganiseerd door Beautyspot.nl en Beauty Trade Professionals. Breen hoopt erop dat de vakjury eveneens de mening is toegedaan dat dermatologische huidzorg van meerwaarde is voor de schoonheidsbranche en met die erkenning deze bijzondere award naar zich toe te trekken. De Beauty Award wordt op 10 april 2017 gekozen en uitgereikt door een vakjury.

News

Teken de petitie voor behoud van het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum!

AMSTERDAM - Petitie voor het Domela Nieuwenhuis Museum Deze petitie willen we aanbieden aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Heerenveen om aan te tonen dat ons bezwaar tegen de bezuiniging een breed maatschappelijk draagvlak heeft.Hou Domela in Heerenveen!

News

Accordeonklanken in 3 kerkjes!

AMSTERDAM - Accordeonklanken in de 3 kerkjesHet accordeonensemble van Asaneo verzorgt een drietal kerkconcertjes in Edam, Duivendrecht en Monnickendam.Het Asaneo Ensemble, een onderdeel van de accordeonclub, zal op deze dagen bekende, klassieke componisten vertolken, zoals Mussorgski (Scherzo in Bes groot), Rossini (Ouverture “Regina”), Piazzolla (Melodia en La Menor), Bach (Air uit Suite nr. 3), Lehar (Wolgalied) en een thema van Händel in een bewerking van Van Beringen. Ook speciaal voor accordeon gecomponeerde werken worden uitgevoerd, t.w.: Würthner (Ouverure in C-Dur), Van Antwerpen (Korte herinneringen), Daamen (Milonga), Boll (Partita Piccola) en Verzijde (4 Bagatelles).Voor alle concerten is de entree € 3,00.De aanvang van deze concerten is om 15:00 uur en verwacht wordt dat deze rond 16:45 uur zijn afgelopen.Informatie: www.asaneo.nl/info@asaneo.nl of 036-5343603

News

Lokale ondernemer beloond met nominatie!

AMSTERDAM - Feest op de Kastelenstraat gisteren! Een delegatie van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging kwam naar Amsterdam om Hendrik en zijn vrouw Jeannine feliciteren met de nominatie voor de titel De Beste Schoenmakerij van Nederland. In totaal zijn er vier genomineerden die kans maken op de titel. Dit zijn stuk voor stuk bijzondere bedrijven op diverse locaties in Nederland waarbij zowel het vakwerk in de zaak als de ingezonden bijdrage aan de vakwedstrijd van een zeer hoog niveau zijn.

News

Stichting WereldAsielen zoekt steun voor zieke zwerfkattenverzorgster

AMSTERDAM - De vrijwilligers van Stichting WereldAsielen zoeken steun voor één van hun projecten, Asociación ISIS in Palafrugell, Spanje. Dit wordt gerund door Dolores en haar familie, die dagelijks op pad gaan om ongeveer 600 zwerfkatten te voeren. Thuis verzorgen zij dieren die te ziek of gewond zijn om op straat te blijven. Dolores is echter ziek geworden, waardoor de dagelijkse voerrondes te zwaar voor haar zijn. WereldAsielen is daarom met spoed op zoek naar donateurs die een (eenmalige) donatie willen doen voor dit project, zodat er voer gekocht kan worden.

News

Suhayb Salam en Fawaz Jneid geven advies om op DENK te stemmen

AMSTERDAM - De Telegraaf is met het nieuws gekomen dat Suhayb Salam en Fawaz Jneid het advies hebben gegeven om tijdens de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer op de politieke partij DENK te stemmen. Omdat Suhayb Salam en Fawaz Jneid bekend staan als Salafi's verwacht je van hun niet snel het advies om aan het democratisch proces te deelnemen door te gaan stemmen.

Alert
Download