Jouw digitale postbus
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Niet alleen inwoners maar ook ex-schepen verzet zich tegen windmolens

Voormalig schepen Filip Kets springt op de barricaden tegen de komst van twee windmolens vlakbij zijn woning. Opvallend: zijn voormalige collega's in Harelbeke zijn voor de komst van de molens, in Zwevegem is het schepencollege tegen.

Nieuws

Otegemse cross helemaal uitgeregend

De Cyclocross Otegem trok gisteren veel minder volk dan anders. De oorzaak was eenvoudig: een strakke wind en veel regen.

Nieuws

“Modder ligt me beter dan zand”

Gianni Vermeersch reed gisteren in heus hondenweer naar de zesde plaats in de Internationale Betafence Cyclocross in Otegem. “Ik kom het best tot mijn recht in moddercrossen”, vertelde de Klerkenaar.

Nieuws

FIT. is naam nieuw Zwevegems zwembad

De naam voor het nieuwe zwembad in Zwevegem wordt FIT.. Dat kondigde burgemeester Marc Doutreluingne (Gemeentebelangen) in primeur aan op de nieuwjaarsreceptie voor de inwoners. De naam werd gekozen uit een vijftigtal voorstellen die de inwoners indienden. Er werd een voorselectie gemaakt en uit de twaalf beste mochten dan de sportdienst, sportraad en gemeenteraad stemmen. “We zijn heel tevreden met deze naam. Het vat samen wat het nieuwe sportcomplex zal zijn. Het is veel meer dan een zwembad, er zal bijvoorbeeld ook een fitness zijn. Het wordt de ideale plaats voor fitte mensen en voor minder fitte mensen die fit willen worden”, zeggen schepen van Sport, Luc Vanassche en Mieke Depoortere, diensthoofd sport.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Vandaag 50ste Otegemse cross

In vijftig jaar is de Otegemse cross uitgegroeid van een kermiskoers tot één van de populairste veldritwedstrijden. De organiserende wielerclub huldigde op de vooravond van dé sportieve hoogdag in Zwevegem alle vrijwilligers die ooit meewerkten.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

300 bezwaren tegen nieuwe windmolens

Engie Electrabel wil twee nieuwe windmolens plaatsen op de grens van Stasegem en Zwevegem. Buurtbewoners zijn geen voorstander: 300 onder hen tekenden bezwaar aan tegen de plannen.

Nieuws

Mia is het beu: voor tweede keer in vier jaar belandt een auto in haar woning

Een jonge bestuurder veroorzaakte op Nieuwjaar een grote ravage aan een woning in de Doorniksesteenweg. De brandweer moest de gevel stutten. De bestuurder werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Politie en veiligheid
Nieuws

Feest van burgemeester brengt 4.500 euro op

Het Willemsfonds en burgemeester Marc Doutreluingne schonken 4.500 euro aan het goede doel. Het ging om de opbrengst van het Feest van de Burgemeester dat het Willemsfonds organiseerde. De goede doelen die door special guest Wannes Cappelle werden uitgeloot, kregen elk 2.250 euro. Jongerenzorg Ten Dries zet het in voor een nieuwbouw en therapiesessies. Het ‘Usherteam’ schenkt het aan de wetenschap.

Nieuws

Eerste kerstmarkt in De Kreupel was groot succes

De eerste kerstmarkt in vrije basisschool De Kreupel was een groot succes. De traditionele kerstdrink die het oudercomité jaarlijks organiseert, werd uitgebreid naar een kerstmarkt. Het oudercomité werkte samen met het nieuwe Kreupelcomité, dat via evenementen ervoor wil zorgen dat de buren elkaar leren kennen. Op de kerstmarkt stonden 24 kraampjes. Ondertussen waren er tal van activiteiten voor de kinderen. De Kerstman vertelde verhaaltjes en er kon ook geknutseld worden.

Nieuws
Download