Ga eens op ontdekking vandaag
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Open air feest steunt jongeren in begeleidingstehuis Ten Dries in Sint-Denijs

In de openlucht feesten op een unieke locatie. Met dat concept van een minifestival pakt een vriendengroep uit de regio voor de vierde keer uit. De streekgenoten richtten ruim twee jaar geleden de vzw Safe House op en kiezen telkens een andere locatie voor hun open air feest. “We willen het publiek elke keer zo veel mogelijk verrassen. Dat lukt het best door telkens te kiezen voor een andere, mooie locatie”, zegt Daphne Vermeulen uit Deerlijk.

Nieuws

Bierfestival bekoort jong en oud

Tijdens het Streekbierenfestival in Zwevegem werd een recordaantal streekbieren aangeboden. De vele biertjes vielen in de smaak, bij oud en jong.

Nieuws

“Eerste zege van het seizoen doet deugd”

Gilles Vercruysse kon zondag in Schuiferskapelle met een late uitval het peloton verschalken. “Ik ben blij met mijn eerste overwinning van het seizoen”, zegt de Zwevegemnaar. “Het was een vrij gesloten wedstrijd. Er werd vooral gekeken naar de grote namen Cériel Desal en Vito Braet. Diep in de finale sloeg Kelvin Cockaert een kloof van 25 seconden. Toen hij in de slotronde werd teruggefloten, viel het even stil in het peloton. Voor mij het moment om alles of niets te spelen. Mijn plannetje lukte. Ik kon net voor de aanstormende meute eindigen. Deze triomf doet veel deugd. Ik wil de komende weken bevestigen.”

Nieuws

Wielertoeristen zien rugzak aan brug hangen en ontdekken lichaam

Een koppel wielertoeristen heeft maandagmiddag een levenloos lichaam aangetroffen in het West-Vlaamse Moen (Zwevegem).

Nieuws

Sofie Hooghe gaat voor nieuwe titel

De 27ste editie van de kwarttriatlon morgen in Izegem geldt opnieuw als Belgisch kampioenschap. Daarnaast komen ook de jeugd, trio's en recreanten aan hun trekken.

Nieuws

Brouwer maakt whiskybier voor overleden vriend: “Patrick heeft mij op het juiste spoor gezet”

Twee whiskybieren. Dat is de primeur die de nieuwe brouwerij De Feniks uit Heule meebrengt naar het Streekbierenfestival in Zwevegem. Eén ervan wordt opgedragen aan een overleden bestuurslid van het festival. Gino, Kurt en Jasper brouwden het voorbije jaar nog zeven andere nieuwe bieren.

Nieuws

Recordaantal nieuwe brouwerijen op post tijdens streekbierenfestival

Brouwerij De Feniks uit Heule is een van de zestien brouwerijen die voor de eerste keer aanwezig zijn op het Internationaal Streekbierenfestival in Zwevegem. Nooit eerder mocht het festival, dat aan zijn zeventiende editie toe, zo veel nieuwkomers verwelkomen. “De populariteit blijft nog elk jaar groeien. In amper drie weken waren alle plaatsen volzet”, klinkt het.

Nieuws

Laatste kans om kampioen te worden

Twee leden van de showband Calypso nemen vandaag vrijdag deel aan het WK in Amerika. De prestaties van Evy en Delfien worden op groot scherm uitgezonden.

Nieuws

“Mijn allermooiste verjaardag ooit”

“Fantastisch. Het is gelukt!” Hartpatiënte Ruth Vandenborre was dolgelukkig toen ze gisteren op haar vijftigste verjaardag aankwam in Santiago de Compostela. De palliatieve verpleegster wandelde 2.400 kilometer voor het goede doel. Haar inspanning leverde 13.500 euro op.

Nieuws

Festival viert tiende verjaardag: 2.500 dorpsgenoten mogen gratis binnen

Kortrijk maakt zich op voor metalfestival Alcatraz. Drie koppels zullen er huwen en er wordt ook gedoopt. 2.500 Kortrijkzanen en Zwevegemnaren mogen gratis binnen om voor het eerst te proeven van het zware festival.

Nieuws
Download