We are from Lokeren, and you?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

N-VA trekt naar kiezer met 15 nieuwe kandidaten

Na een bestuursperiode in de meerderheid hoopt de Zwevegemse afdeling van N-VA meer zetels binnen te halen. In oktober neemt de partij voor de tweede keer deel aan de verkiezingen met twaalf ervaren kandidaten en vijftien nieuwkomers.

News

Slager heeft geen opvolgers, dus geeft hij recepten specialiteiten aan bevriende collega

De bekende Avelgemse slagerij Sobrie is definitief dicht, maar de geprezen ambachtelijke producten zijn niet verdwenen. Ze liggen voortaan in de toonbank van een bevriende slagersfamilie. “Zo gaat het levenswerk van mijn vader niet verloren”, zegt slager Domien.

News

Iedereen supportert voor de Rode Duivels maar deze vader en zoon gaan een stapje verder

Carlos is de naam van de Nissan Trade van Thomas en Bart Dobbelaere. Ze hulden de wagen in de Belgische driekleur. België wordt wereldkampioen, dat weten ze zeker. Ze gaan kijken in café 't Ende in Zwevegem.

News

Binnenkort ook concerten in hoofdkerk?

Een studiebureau onderzocht de herbestemming van de hoofdkerk van Zwevegem. De plannen zijn nog niet definitief, maar er is wel een concreet voorstel. Het gebouw zou ook worden gebruikt als cultuurcentrum.

News

Kids- of rockfestival? Moen Feest is altijd een succes

Voor de derde editie gooiden de organisatoren van Moen Feest het over een andere boeg. Het kidsfestival werd een rockfestival, en dat bleek een voltreffer. Met 6.000 feestvierders lokte Moen Feest zaterdag een recordopkomst.

News

Buurtbewoners testen als eersten het nieuwe zwembad

Het zwembad van Zwevegem is klaar. Vanaf zaterdag is iedereen welkom in Lago Club Zwevegem Fit, om te zwemmen, een sauna te nemen of te fitnessen. Afgelopen woensdag mochten buurtbewoners in primeur kennismaken met het gloednieuwe sportcomplex.

Leisure and hobby

Advocaat eiste woekerbedragen van koppel dat hij verdedigde

Een advocaat uit Zwevegem heeft zich op de rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor het witwassen van 30.000 euro. Ook wordt hij vervolgd voor het onderdak geven aan een geseinde misdadiger. Er hangt de vijftiger een celstraf van 16 maanden boven het hoofd.

News

Na 41 jaar en ruim 8 miljoen zwemmers sluit zwembad

Na 41 jaar is het zwembad van Zwevegem definitief dicht. Dit weekend gaat het nieuwe zwembad al open. In het gebouw waar meer dan 8 miljoen mensen hebben gezwommen, komt er tegen eind dit jaar een indoor speelpark.

Leisure and hobby

Moense Kinderfeeste niet langer gratis: “Nu wel met nog meer attracties”

De toegang tot de Moense Kinderfeeste, die zondag plaatsvindt, is niet meer gratis. “Vorig jaar hebben we verlies geleden door het slechte weer. Om het voortbestaan te verzekeren, vragen we een bescheiden bijdrage van twee euro”, zegt voorzitter Geert Vanderhaeghen. De kindernamiddag wijkt ook uit naar een nieuwe locatie.

News
Download