Zalt gaan ja?!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik zit weer op goede spoor”

Baptiste Planckaert behaalde gisteren de zesde prijs in de vernieuwde versie van Nokere Koerse. De snelle man van Katusha-Alpecin maakte deel uit van een elitegroep. “Ik zit na mijn ziekte weer op het goede spoor.”

Nieuws

Zwevegemse voetbalclubs krijgen kunstgrasveld

Zwevegem is ingegaan op de vraag van de voetbalclubs om te investeren in kunstgrasvelden. Bij twee clubs moet er al tegen volgend seizoen op kunnen worden opgespeeld. De andere twee krijgen het kunstgras in de komende twee jaar. De gemeente investeert 720.000 euro.

Nieuws

Dancefestivals in juli? Dan stijgt het aantal pv’s voor drugsfeiten

2017 werden in de politiezone Mira 243 mensen gepakt met drugs. Een pak meer dan de 144 in 2016 en de 122 het jaar daarvoor. Opvallend: vooral in de festivalmaanden worden massaal pv's uitgeschreven.

Politie en veiligheid
Nieuws

“We stonden dicht bij een stunt bij de leider”

Hoger dan een achtste plaats zal Zwevegem Sport niet meer geraken. Na twee nederlagen kaapte de ploeg van trainer Bostoen bij leider Deerlijk één punt weg. “We stonden inderdaad heel dicht bij een stunt”, legt doelman Jens Vercaemst uit. “We stonden op een bepaald ogenblik 1-3 voor, maar incasseerden dan nog twee doelpunten. Er zat ongetwijfeld meer in. Deerlijk hadden we in de heenronde trouwens geklopt. Feit is dat we veel te gemakkelijk goals slikken. Onze aanval lukte zeker zondag heel wat beter. Maar het is bijzonder jammer dat we er zondag niet in slaagden om te winnen, al hadden we vooraf willen tekenen voor een puntje.”

Nieuws

Franse homejackers hadden geld nodig voor kerstcadeaus

Twee Fransen die op 21 december 2017 inbraken in Zwevegem, riskeren drie jaar cel. Ze bewerkten de eigenaar van de woning met pepperspray.

Nieuws

Dankzij deze afvalcontainer moet je je vuilniszak niet meer buitenzetten

In de toekomst moet je niet overal meer wekelijks je vuilniszak buiten zetten. Ondergrondse afvalcontainers bieden een oplossing voor wie weinig plaats heeft in huis. Een nieuw wettelijk kader van Imog maakt dit vanaf nu mogelijk.

Nieuws

Wie auto moet laten keuren, kan over twee jaar terecht op nieuwe site in Zwevegem

Op de site De Pluim in Zwevegem start in het najaar de bouw van een nieuwe autokeuring. De nieuwe keuring vervangt op termijn de Harelbeekse vestiging.

Nieuws

K3 moet plaats maken voor De Kreuners

Moen Feest pakt deze zomer uit met een rockfestival. Gers Pardoel, The Scabs en De Kreuners treden op 30 juni op, op de site Vanneste. Het kinderfestival maakt zo plaats voor een echt familiefestival.

Nieuws

Wie auto wil laten keuren, kan over twee jaar terecht op nieuwe site in Zwevegem

Op de site De Pluim in Zwevegem start in het najaar de bouw van een nieuwe autokeuring. De nieuwe keuring vervangt op termijn de Harelbeekse vestiging.

Nieuws

Expert moet uitwijzen of bestuurder schuldig is aan dood man

Een nieuwe deskundige moet zich buigen over het ongeval dat anderhalf jaar geleden het leven kostte van een zestiger uit Moen.

Nieuws
Download