Stel jezelf even voor aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bomvolle kerk neemt afscheid van studente (22) die stierf bij tragisch ongeval: "We mogen deze stralende glimlach nooit vergeten"

Vrienden en familie hebben woensdagmorgen afscheid genomen van Canelle De Loddere, de 22-jarige studente die vorige week in Houtave is verongelukt. De pakkende getuigenissen waren unaniem. “Wat zullen we die spontane glimlach missen”.

Nieuws

Howest opent online rouwregister voor studente die om het leven kwam in tragisch auto-ongeval

Howest, de hogeschool waar Canelle De Loddere (22) uit Oostende studeerde, opende een rouwregister. Daarin kunnen alle studenten die dat wensen hun rouwbetuigingen neerschrijven. De jonge studente kwam maandagmorgen bij een ongeval om.

Nieuws

Canelle (22) sterft nadat ze urenlang in het wrak van haar auto zit

Een tegenligger was er niet. En allicht had Canelle De Loddere, een model van 22, ook niet gedronken. Hoe het fatale ongeval is gebeurd, is voorlopig dus een raadsel. Gisterochtend ontdekte een voorbijganger haar wagen in een vaargeul in Zuienkerke, meters naast de weg. De jonge studente, die al uren in het water lag, leefde nog, maar bezweek finaal aan haar verwondingen. “We blijven achter met zo veel vragen”, zegt haar vader.

Nieuws

Vrouw (22) overleden na dramatisch ongeval in gracht

Een 22-jarige vrouw uit Oostende is maandagochtend overleden na een zware crash. De jonge twintiger ging met haar wagen van de weg en kwam in het water terecht. Hoe lang ze daar precies heeft gelegen, is niet duidelijk.

Nieuws

Resultaten verkeerscontrole

Vorige nacht, vrijdag 29 september hield de lokale politie Blankenberge-Zuienkerke een beperkte verkeerscontrole. Van de 450 bestuurders reden er 15 te snel.

Politie en veiligheid

KLJ in blijde verwachting: "Grootste opkomst in jaren verwacht voor Pintjesbal"

Dit weekend is KLJ Uitkerke er opnieuw met haar 42ste Pintjesbal. Ook dit jaar staat de tent langs de Brugse Steenweg, op het land van Legrand.

Nieuws

Iedereen gaat de GLEK-caravan herkennen

Vrijwilligers van vzw GLEK - Geef Leven Een Kans gaven een doodgewone caravan een bijzonder warm jasje. Er werden maar liefst 1.408 items gehaakt die op het voertuig werden bevestigd. De caravan zal dienen als promotie op verschillende evenementen. Burgemeester Alain De Vlieghe en zijn schepenen hebben de caravan vorige week ingehuldigd in het bijzijn van de vrijwilligers. Symbolisch werd een lintje doorknipt.

Nieuws

Anderhalf jaar na heropening café: Kruiskalsijde opnieuw over te nemen

Het bekende café Kruiskalsijde langs de Blankenbergse Steenweg staat opnieuw over te nemen. Uitbaatster Kelly De Pape kampt met gezondheidsproblemen en heeft ook een scheiding achter de rug. Helemaal alleen is de zaak niet meer bol te werken. “Gelukkig heb ik veel vrienden die mij bijstaan”, zegt De Pape.

Nieuws

Drie jaar geleden verwoestte een windhoos hun lokaal, nu mag deze Chiro pronken met nieuwe lokalen

Chiro Zuienkerke heeft eindelijk weer een eigen lokaal, nadat het vorige ruim drie jaar geleden tegen de vlakte werd geblazen. Vandaag hebben ze de sleutel van een nieuwe accomodatie - drie keer zo groot - in handen.

Nieuws

Vogelgriep in Waardamme: 3.500 kippen moeten worden vernietigd

Bij een pluimveehandelaar in Waardamme zijn 3.500 kippen en ander gevogelte afgemaakt nadat er een besmetting met het vogelgriepvirus werd vastgesteld. Ook bij een hobbyhouder in Zuienkerke is het virus aangetroffen. “De situatie is meer dan verontrustend”, klinkt het.

Vrije tijd en hobby
Download