Gebruik jij onze mobiele applicatie al?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Drie jaar geleden verwoestte een windhoos hun lokaal, nu mag deze Chiro pronken met nieuwe lokalen

Chiro Zuienkerke heeft eindelijk weer een eigen lokaal, nadat het vorige ruim drie jaar geleden tegen de vlakte werd geblazen. Vandaag hebben ze de sleutel van een nieuwe accomodatie - drie keer zo groot - in handen.

Nieuws

Vogelgriep in Waardamme: 3.500 kippen moeten worden vernietigd

Bij een pluimveehandelaar in Waardamme zijn 3.500 kippen en ander gevogelte afgemaakt nadat er een besmetting met het vogelgriepvirus werd vastgesteld. Ook bij een hobbyhouder in Zuienkerke is het virus aangetroffen. “De situatie is meer dan verontrustend”, klinkt het.

Vrije tijd en hobby

Vogelgriep vastgesteld in Oostkamp, Zuienkerke en Quiévrain

Er zijn bijkomende besmettingen met het vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij een pluimveehandelaar in Oostkamp (West-Vlaanderen) en bij hobbyhouders in Zuienkerke (West-Vlaanderen) en Quiévrain (Henegouwen). Rond deze besmettingen is er vervoersverbod voor pluimvee en aanverwanten. In de zones rond de uitbraak in Oostkamp gelden ook strikte maatregelen voor de pluimveesector.

Vrije tijd en hobby

Aalsterse redt laatste café in Zuienkerke: “Een enorm avontuur”

Na een sluiting van enkele weken heropent café 't Boldershof volgende week opnieuw. Het enige overgebleven bierhuis in de dorpskern van Zuienkerke wordt voortaan uitgebaat door de Aalsterse Petra D'Haese (45). “Het wordt wennen aan het West-Vlaamse accent”, lacht ze.

Nieuws

83-jarige man uit Lissewege overleden na fietsongeval

Een man uit Lissewege kwam gisteren om het leven na een zwaar fietsongeval in Zuienkerke. De 83-jarige man ging fietsen met enkele vrienden, toen hij bij het oversteken van de drukke Oostendsesteenweg gegrepen werd door een motorrijder.

Nieuws

Wat een opluchtng: hier blijft het allerlaatste café toch open

De inwoners van de dorpskern van Zuienkerke slaken een zucht van opluchting: ’t Boldershof, het enige café dat Zuienkerke dorp nog telt, heeft nieuwe uitbaters. Op vrijdag 16 juni gaat de zaak opnieuw open.

Nieuws

Vlaamse professor brengt verslag uit van dodelijk modderstromen: “Huizen zijn gewoon weggespoeld”

Colombia werd woensdag opnieuw getroffen door zware modderstromen. De Vlaamse Delphine (30) woont en werkt in de getroffen stad Manizales. Met haar fototoestel brengt ze verslag uit vanuit het getroffen gebied. “Huizen zijn gewoon weggespoeld.”

Nieuws

René Huyghebaert gevierd als eeuweling

Op 3 maart 1917 begon René zijn leven in buurgemeente Zuienkerke. Door zijn gezondheid bleef hij maar tot zijn twaalfde scholier. Beroepsmatig koos hij eerst voor het platteland, later werkte hij als ijsboer. De man trouwde tot tweemaal toe en heeft met Francine en Roza twee dochters. De verjaardag werd gevierd in het bijzijn van zijn naasten. Een ondertekening in het gulden boek van de stad ontbrak niet.

Nieuws

Politiek staat pal achter plan stadion Club en bijhorende bedrijventerreinen

Brugge, Zedelgem en Zuienkerke hebben op de eerste van twee infomarkten hun steun voor het nieuwe GRUP, van levensbelang voor het stadionproject van Club Brugge, bekrachtigd. “Nog tot 10 februari kunnen opmerkingen worden geformuleerd.”

Politie en veiligheid

Resultaten alcohol- en drugscontroles

Afgelopen nacht, van zaterdag 21 op zondag 22 januari 2017 werden in onze politiezone alcohol- en drugscontroles gehouden. In totaal werden 42 voertuigen en bestuurders gecontroleerd.

Politie en veiligheid
Download