hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Inbrekers slaan toe in zes garageboxen… maar wandelen achteloos weg

Donderdagavond omstreeks 23 uur is in zes garageboxen in Monnikenwerve, achter takelbedrijf Maenhout, ingebroken. De daders forceerden de sloten, maar namen uiteindelijk niets mee. “Ik begrijp het niet goed”, zegt Kevin Provoost (42). “Ze openden wel alle kasten.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Aantal woninginbraken in West-Vlaanderen in dalende lijn

Het aantal woninginbraken in West-Vlaanderen is vorig jaar met 13 procent gedaald. Voornaamste targets zijn woonhuizen waar het vaakst op vrijdag of zaterdag wordt ingebroken, meestal overdag.

Nieuws

Bomvolle kerk neemt afscheid van studente (22) die stierf bij tragisch ongeval: "We mogen deze stralende glimlach nooit vergeten"

Vrienden en familie hebben woensdagmorgen afscheid genomen van Canelle De Loddere, de 22-jarige studente die vorige week in Houtave is verongelukt. De pakkende getuigenissen waren unaniem. “Wat zullen we die spontane glimlach missen”.

Nieuws

Howest opent online rouwregister voor studente die om het leven kwam in tragisch auto-ongeval

Howest, de hogeschool waar Canelle De Loddere (22) uit Oostende studeerde, opende een rouwregister. Daarin kunnen alle studenten die dat wensen hun rouwbetuigingen neerschrijven. De jonge studente kwam maandagmorgen bij een ongeval om.

Nieuws

Canelle (22) sterft nadat ze urenlang in het wrak van haar auto zit

Een tegenligger was er niet. En allicht had Canelle De Loddere, een model van 22, ook niet gedronken. Hoe het fatale ongeval is gebeurd, is voorlopig dus een raadsel. Gisterochtend ontdekte een voorbijganger haar wagen in een vaargeul in Zuienkerke, meters naast de weg. De jonge studente, die al uren in het water lag, leefde nog, maar bezweek finaal aan haar verwondingen. “We blijven achter met zo veel vragen”, zegt haar vader.

Nieuws

Vrouw (22) overleden na dramatisch ongeval in gracht

Een 22-jarige vrouw uit Oostende is maandagochtend overleden na een zware crash. De jonge twintiger ging met haar wagen van de weg en kwam in het water terecht. Hoe lang ze daar precies heeft gelegen, is niet duidelijk.

Nieuws

Resultaten verkeerscontrole

Vorige nacht, vrijdag 29 september hield de lokale politie Blankenberge-Zuienkerke een beperkte verkeerscontrole. Van de 450 bestuurders reden er 15 te snel.

Politie en veiligheid
Nieuws

KLJ in blijde verwachting: "Grootste opkomst in jaren verwacht voor Pintjesbal"

Dit weekend is KLJ Uitkerke er opnieuw met haar 42ste Pintjesbal. Ook dit jaar staat de tent langs de Brugse Steenweg, op het land van Legrand.

Nieuws

Iedereen gaat de GLEK-caravan herkennen

Vrijwilligers van vzw GLEK - Geef Leven Een Kans gaven een doodgewone caravan een bijzonder warm jasje. Er werden maar liefst 1.408 items gehaakt die op het voertuig werden bevestigd. De caravan zal dienen als promotie op verschillende evenementen. Burgemeester Alain De Vlieghe en zijn schepenen hebben de caravan vorige week ingehuldigd in het bijzijn van de vrijwilligers. Symbolisch werd een lintje doorknipt.

Nieuws

Anderhalf jaar na heropening café: Kruiskalsijde opnieuw over te nemen

Het bekende café Kruiskalsijde langs de Blankenbergse Steenweg staat opnieuw over te nemen. Uitbaatster Kelly De Pape kampt met gezondheidsproblemen en heeft ook een scheiding achter de rug. Helemaal alleen is de zaak niet meer bol te werken. “Gelukkig heb ik veel vrienden die mij bijstaan”, zegt De Pape.

Nieuws
Download