Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

67-jarige arbeider vecht verplicht pensioen aan: “Ik wil werken maar ik mag niet”

Een 67-jarige man uit Zuienkerke heeft aan de Brugse arbeidsrechtbank gevraagd om zijn verplicht pensioen als havenarbeider ongedaan te maken. Zijn advocaat Jan Hofkens pleitte dinsdagnamiddag dat zijn cliënt gediscrimineerd wordt op basis van zijn leeftijd. “Ik wil werken, maar ik mag niet”, zei een emotionele Walter V. in de rechtbank.

Nieuws

Politiecontrole start met gedrogeerde bromfietser

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 februari hield de lokale politie verschillende alcohol- en drugscontroles in het verkeer. In totaal werden 174 bestuurders en voertuigen gecontroleerd.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Nieuwe krachten bij Rode Kruis

In de lokale Rode Kruis-afdeling werden op de nieuwjaarsreceptie de brevetten uitgereikt aan cursisten ‘Eerste Hulp’ en ‘Helper’. Voor de eerste opleiding waren acht deelnemers, voor de ander waren er dat tien. Nog die avond werd de erkenningsplaat ‘Hartveilig’ overhandigd aan Chiro Bloemkine en Scouts en Gidsen uit Blankenberge. Allen werden ze getrakteerd op een hapje en drankje in het lokaal.

Nieuws

Twee gewonden na zware frontale botsing

Maandagochtend is op de Oostendse Steenweg in Houtave bij Zuienkerke een zwaar ongeval gebeurde. Twee wagens botsten er frontaal op elkaar. Daarbij vielen twee gewonden.

Wegen en verkeer
Nieuws

Inbrekers slaan toe in zes garageboxen… maar wandelen achteloos weg

Donderdagavond omstreeks 23 uur is in zes garageboxen in Monnikenwerve, achter takelbedrijf Maenhout, ingebroken. De daders forceerden de sloten, maar namen uiteindelijk niets mee. “Ik begrijp het niet goed”, zegt Kevin Provoost (42). “Ze openden wel alle kasten.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Aantal woninginbraken in West-Vlaanderen in dalende lijn

Het aantal woninginbraken in West-Vlaanderen is vorig jaar met 13 procent gedaald. Voornaamste targets zijn woonhuizen waar het vaakst op vrijdag of zaterdag wordt ingebroken, meestal overdag.

Nieuws

Bomvolle kerk neemt afscheid van studente (22) die stierf bij tragisch ongeval: "We mogen deze stralende glimlach nooit vergeten"

Vrienden en familie hebben woensdagmorgen afscheid genomen van Canelle De Loddere, de 22-jarige studente die vorige week in Houtave is verongelukt. De pakkende getuigenissen waren unaniem. “Wat zullen we die spontane glimlach missen”.

Nieuws

Howest opent online rouwregister voor studente die om het leven kwam in tragisch auto-ongeval

Howest, de hogeschool waar Canelle De Loddere (22) uit Oostende studeerde, opende een rouwregister. Daarin kunnen alle studenten die dat wensen hun rouwbetuigingen neerschrijven. De jonge studente kwam maandagmorgen bij een ongeval om.

Nieuws

Canelle (22) sterft nadat ze urenlang in het wrak van haar auto zit

Een tegenligger was er niet. En allicht had Canelle De Loddere, een model van 22, ook niet gedronken. Hoe het fatale ongeval is gebeurd, is voorlopig dus een raadsel. Gisterochtend ontdekte een voorbijganger haar wagen in een vaargeul in Zuienkerke, meters naast de weg. De jonge studente, die al uren in het water lag, leefde nog, maar bezweek finaal aan haar verwondingen. “We blijven achter met zo veel vragen”, zegt haar vader.

Nieuws

Vrouw (22) overleden na dramatisch ongeval in gracht

Een 22-jarige vrouw uit Oostende is maandagochtend overleden na een zware crash. De jonge twintiger ging met haar wagen van de weg en kwam in het water terecht. Hoe lang ze daar precies heeft gelegen, is niet duidelijk.

Nieuws
Download