Carpe diem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dieven aan de haal met peperdure camper van 70.000 euro: “We waren nog maar pas thuis van vakantie”

Dieven zijn er vrijdagnacht met een peperdure luxecamper vandoor gegaan in Zuienkerke. Nieuwprijs van de camper: 70.000 euro. “We waren net thuis van onze reis. Ik wou de camper net wassen toen ik merkte dat hij er niet meer stond”, zegt de eigenaar.

Alert

Opluchting bij zaakvoerders bekend café: nieuw stadion vormt dan toch geen probleem

Kristof en Annelien van De Nieuwe Blauwe Toren langs de Blankenbergse Steenweg plannen na de zomer grondige renovatiewerken. Nochtans zaten de zaakvoerders anderhalf jaar geleden nog met de handen in het haar. Club Brugge wil vlak naast de zaak een nieuwe voetbaltempel bouwen, waardoor de toekomst van het restaurant even onzeker leek. “Maar we zijn nog lang niet van plan om ermee op te houden.”

News

Politiezone is twee krachten rijker

Het politiekorps van zone Blankenberge/Zuienkerke heeft twee nieuwe gezichten verwelkomd: Luc Demeulemeester als nieuwe secretaris en Thibault Gouwij als lid interventie. De twee nieuwelingen legden vrijdagmorgen de eed af in het stadhuis van Blankenberge. Burgemeesters Ivan De Clerck (Open VLD) en Alain Devlieghe (Lijst Burgemeester) waren getuige als leden van het politiecollege.

Alert

Orgelmelodieën bij De Blazuin

Het intergemeentelijk cultureel samenwerkingsverband zet de minder bekende orgelmuziek in de kijker. De aftrap werd vrijdag gegeven in Houtave met een orgelorkest in samenzang van twee koren. Zondag trad ensemble Sullis op onder leiding van organist Koen Pauly in de Sint-Clemenskerk in Klemskerke. Zondag wordt afgesloten met een orgelwandeling door de straten van Blankenberge.

News

West-Vlaamse leerlingen baten pretpark Bellewaerde uit tijdens talentenstage

Veertig leerlingen van Leefschool Akkerwinde uit Nieuwmunster en VBS Heilig Hart uit Wenduine mochten het Ieperse pretpark Bellewaerde uitbaten in het raam van de talentenstage van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo).

Leisure and hobby

Rode Kruis-vrijwilligers in het nieuw

Met de opbrengst van de jaarlijkse, succesvolle stickeractie heeft de lokale Rode Kruis-ploeg geïnvesteerd in nieuwe uniformen. Dit jaar verkochten de vrijwilligers 3.500 stickers. Om alle vrijwilligers te kunnen kleden werd jarenlang gespaard. “De nieuwe uniformen ogen niet alleen meer eigentijds, maar ook functioneel en naar veiligheid toe zijn ze conform de Europese wetgeving”, zegt Roger Strubbe.

News

Drie nieuwe namen voor beleidspartij

Lijst Burgemeester trekt naar de verkiezingen met elf kandidaten. Burgemeester Alain De Vlieghe trekt en schepen Wim Cools duwt de lijst. Drie vrouwen, Emmy Lagast (42), Sarah Slembrouck (25) en Sylvia Vanhoorenweder (37), zijn nieuwe gezichten bij de partij. Omdat er mogelijk geen tweede lijst opkomt, bestaat de kans dat inwoners alleen voor de provinciale lijst naar de stembus hoeven.

News

67-jarige arbeider vecht verplicht pensioen aan: “Ik wil werken maar ik mag niet”

Een 67-jarige man uit Zuienkerke heeft aan de Brugse arbeidsrechtbank gevraagd om zijn verplicht pensioen als havenarbeider ongedaan te maken. Zijn advocaat Jan Hofkens pleitte dinsdagnamiddag dat zijn cliënt gediscrimineerd wordt op basis van zijn leeftijd. “Ik wil werken, maar ik mag niet”, zei een emotionele Walter V. in de rechtbank.

News

Politiecontrole start met gedrogeerde bromfietser

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 februari hield de lokale politie verschillende alcohol- en drugscontroles in het verkeer. In totaal werden 174 bestuurders en voertuigen gecontroleerd.

Alert

Nieuwe krachten bij Rode Kruis

In de lokale Rode Kruis-afdeling werden op de nieuwjaarsreceptie de brevetten uitgereikt aan cursisten ‘Eerste Hulp’ en ‘Helper’. Voor de eerste opleiding waren acht deelnemers, voor de ander waren er dat tien. Nog die avond werd de erkenningsplaat ‘Hartveilig’ overhandigd aan Chiro Bloemkine en Scouts en Gidsen uit Blankenberge. Allen werden ze getrakteerd op een hapje en drankje in het lokaal.

News
Download