Wat een weertje zeg!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gevel horecazaak beschilderd met luchtgevecht uit WO I

De gevel van horecazaak De Dreve bij het Polygoonbos in Zonnebeke werd beschilderd met de slag bij Polygon Wood van honderd jaar geleden. “Dit was het grootste luchtgevecht in WO I.”

Nieuws

Wie durft hier binnen te gaan?

Wie zich graag bang laat maken, is tijdens Halloween welkom in een gratis nieuw spookhuis. “Dit is niet voor doetjes.”

Nieuws

“Wisten vooraf dat het moeilijk zou worden”

Ondanks de tegenvallende start is er van paniek geen sprake bij Beselare. “Waarom zouden we”, vraagt bestuurder André Cokelaere zich af. “We wisten vooraf dat ons een moeilijk seizoen wachtte. Buiten alle verwachtingen pakten we vorig seizoen via de eindronde de promotie naar tweede provinciale, een mijlpaal in de geschiedenis van de club. De jongens hebben er hard voor gestreden en de andere favorieten een neus gezet. Wij wilden hen dit plezier niet afnemen. Wij gaven trainer en spelers carte blanche. Voor hen is het dit seizoen een leerproces. Dat we nog steeds wachten op een nieuwe voorzitter? Ons bestuur werd reeds uitgebreid, straks mag je witte rook verwachten.”

Nieuws

Lokale N-VA-afdeling al half jaar geschorst

CD&V, Open VLD en Onafhankelijken verenigden zich in een nieuw kartel, terwijl N-VA eind 2015 uit het kartel werd gewipt. N-VA is al een half jaar geschorst door Brussel vanwege een twist tussen N-VA-schepenen Michiel Descheemaeker en Luk Hoflack.

Nieuws

“Eerste driepunter op het goede moment”

BS Geluveld had aan het doelpunt van Jesse Maes genoeg om de drie punten mee te nemen uit Komen-Neerwaasten. “De actie begon bij Denys. In eerste instantie redde de doelman waardoor ik de bal in mijn voeten kreeg en afrondde”, zegt matchwinnaar Jesse Maes. “De wedstrijd verliep gelijkopgaand, maar we voelden dat er meer inzat. We kregen de kansen op 0-2 via Denys, Callemein en mezelf, maar maakten ze niet af. Komen-Neerwaasten prikte nog een paar keer tegen, maar daar bleef het bij. Deze eerste driepunter komt op het goede moment. We staan weer onder de mensen en proberen te bevestigen tegen Dikkebus.”

Nieuws

“Een zware, maar geslaagde start”

Zonnebeke klopte Hooglede in een bewogen topper met 4-3 en heeft 9 op 9. “Toch kwamen we goed weg”, aldus trainer Nico Vandecaveye. “Het was ook een redelijk moeizame zege. Het klopt dat wij twee strafschoppen hebben gekregen en zij hadden misschien ook recht op één. Zij stopten nogal veel energie in al die zaken en waren veel minder met het spel bezig. Volgende week moeten we naar Houthulst. Dat wordt weer een moeilijke wedstrijd, maar na die 9 op 9 zitten we vol vertrouwen en willen we verdergaan op deze weg. We hadden een zware, maar geslaagde start. Conclusie strekken we pas na tien matchen.”

Nieuws

Naam en logo kartel bekendgemaakt

Open VLD (blauw), Onafhankelijken (paars) en CD&V (oranje) maakten gisteren hun nieuwe kartelnaam bekend: #TEAM8980. “Wanneer je de drie partijkleuren mengt, krijg je ons kartelkleur: appelblauwzeegroen”, klinkt het.

Nieuws

“Trainer is nog op zoek naar juiste opstelling”

BS Geluveld startte vorig seizoen als nieuwkomer met zes op zes. Nu werd het één op zes. Na de zware nederlaag op Veurne werd een puntje thuis gehouden tegen Handzame. Opvallend is wel dat er nog niet gescoord werd.

Nieuws

“Zuur omdat we twee punten kwijtspeelden”

Passendale voetbalde zaterdag tegen Voormezele een droomscenario bij mekaar met 2-0, maar gaf die bonus vijf minuten voor tijd uit handen.

Nieuws

“Ik denk dat we aan iets moois bezig zijn”

Zonnebeke schoot met zes op zes uit de startblokken en speelt zondag al meteen een topper met verhoogde inzet tegen Hooglede. Een opsteker voor de nieuwe trainer Nico Vandecaveye, de gelukte opener van zijn nieuwe ploeg. Vandecaveye is een debutant in het provinciaal voetbal nadat hij bijna vijftien jaarjeugdtrainer was in de elitereeksen bij Kortrijk, Zulte Waregem en Moeskroen. Zonnebeke klopte twee moeilijke tegenstanders maar de nieuwe trainer houdt de voeten op de grond.

Nieuws
Download