Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

N-VA Zonnebeke heeft nieuwe voorzitter na ontslag acht leden

Luc Delancker wordt voorzitter van N-VA Zonnebeke na het ontslag van Stefaan Cardoen en zeven andere bestuursleden. Ex-N-VA-schepen Luk Hoflack wilde geen commentaar geven over een “anonieme dreigbrief”.

Nieuws

Bestuur N-VA-afdeling neemt ontslag

Guido Bruggeman, Rik Cleenewerck, Gerarda Corneille, Andrea Declercq, Jaak Lepere, Griet Vanlangendonck, Christoph Zole en voorzitter Stefaan Cardoen nemen ontslag als bestuurslid van de plaatselijke N-VA. “Wij willen alle steun verlenen aan het nieuwe politieke project van INSAMENSPRAAK, waar wij als democratisch ingestelde N-VA-ers ten volle kunnen achterstaan”, staat in het persbericht. Ze volgen daarmee het voorbeeld van N-VA-schepen Luk Hoflack en oud-burgemeester Dirk Cardoen. Ze wijzen N-VA-schepen Michiel Descheemaeker en “een kleine minderheid binnen de partij” met de vinger. “Die minderheid waagde zich zelfs aan anonieme dreigbrieven, waarin mensen in hun privéleven werden aangevallen.”

Politie en veiligheid
Nieuws

“Ik wil hier heel graag door de grote poort vertrekken”

SC Zonnebeke kon eindelijk nog eens winnen. Het vernederde buur Geluveld met 6-0. Younes Debeuf had met vier doelpunten een groot aandeel in de overwinning.

Nieuws

Advocaat aangesteld om hondenkwekerij te laten sluiten

Het gemeentebestuur van Zonnebeke stelt een advocaat aan om de omstreden hondenkwekerij aan het einde van een doodlopend straatje bij de A19 in Beselare te laten sluiten.

Nieuws

Soap rond gemeentesecretaris blijft duren: “Straf dat hij 140.000 euro durft eisen, terwijl hij zelf ontslag nam”

Na de uitlatingen van secretaris Claeys verwijt burgemeester Sioen op zijn beurt Claeys dat hij nog eens aan de gemeentekassa wou passeren. Schepen Descheemaeker wil een tuchtprocedure.

Nieuws

Burgemeester inspecteert omstreden hondenkwekerij: “Geen mishandeling, wel illegaal”

Asielmedewerkers, dierenliefhebbers en buren verzamelden gisteren aan het afgesloten hek van de omstreden hondenkweker in Beselare na de verspreiding van filmpjes van hinkende honden. Ze eisten de inbeslagname.

Nieuws

“Secretaris probeerde nog eens langs de kassa te passeren”

De soap rond het ontslag van de gemeentesecretaris in Zonnebeke blijft duren. Na de uitlatingen van secretaris Francis Claeys verwijt burgemeester Dirk Sioen (Inspraak) op zijn beurt Claeys dat hij nog eens aan de gemeentekassa wou passeren. “De manier waarop hij na 17 jaar Zonnebeke verlaat, is betreurenswaardig”, reageert Sioen. “Claeys wou zijn tewerkstelling beëindigen door middel van dading. Zijn voorstel: een kost van 142.000 euro ten laste van de gemeente. Dit komt neer op 11,45 euro per inwoner. Een exuberante eis voor iemand, die zelf beslist om te vertrekken. Dit bedrag kan beter gebruikt worden voor onze inwoners. Bovendienvond hij het nodig om na te trappen. Hierbij viseerde hij mezelf en het schepencollege. Hij stelde dat er de afgelopen jaren niets gerealiseerd is, maar 95 procent van het verkiezingsprogramma is al uitgevoerd.”

Nieuws

Buren hondenkweker trekken aan alarmbel: “We horen de dieren piepen en blaffen van de pijn”

Er loopt een dossier tegen een hondenkweker in Beselare voor inbreuken tegen dierenwelzijn. De buren trekken nu aan de alarmbel voor honden die op dit moment mishandeld zouden worden.

Nieuws

Burgemeester nu ook onder vuur van oppositie: “Deze beschuldigingen raken mij heel hard”

Burgemeester Dirk Sioen (Inspraak) zit in de hoek waar de klappen vallen na uitlatingen van ontslagnemend secretaris Francis Claeys. Ook de oppositie trekt nu van leer.

Nieuws

“Bezoekers worden na 170 trappen beloond met prachtig zicht”

De eerste plannen zijn klaar voor de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Zonnebeke, als een van de vijf uitkijkpunten van de Westhoek naar aanleiding van HORIZON 2025, een gesubsidieerd project van Westtoer en de provincie.

Nieuws
Download