Lanceer zeer eenvoudig een idee of initiatief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Spectaculair ongeval in Passendale: auto gespietst op aardappelplantmachine

In Passendale is zijn twee wagens en een landbouwvoertuig betrokken geraakt bij een ongeluk. De vooruit van één van de wagens werd volledig doorboord door de scherpe onderdelen van een aardappelplantmachine, als bij wonder vielen er geen gewonden.

Nieuws

Schepen wil onrechtmatige leegstandtaks terugbetalen aan inwoners, college weigert: “Dit is georganiseerde diefstal”

N-VA wil 120.000 euro aan onrechtmatige leegstandheffingen terugbetalen aan gedupeerde burgers. Het schepencollege weigert.

Nieuws

Vier twintigers slaan jongeman arbeidsongeschikt tijdens het uitgaan

Vier jongemannen riskeren elk een half jaar cel voor opzettelijke slagen en verwondingen op de Vismarkt in Ieper.

Nieuws

Veelbesproken N-VA-schepen ruilt zijn gemeente in voor de stad: “Ik hoop dat hij zich daar in rustiger vaarwater kan bewegen”

Schepen Michiel Descheemaeker ruilt Zonnebeke voor Ieper om er op te komen op de N-VA-lijst, die getrokken wordt door Eva Ryde.

Nieuws

Vlaamse hobbyfotografen zijn BBC te snel af: “Wij vonden het spook van de Himalaya”

Jeroen Porteman en Silas Morreeuw konden unieke beelden nemen van het sneeuwluipaard, ook wel ‘het spook van de Himalaya’ genoemd. Ze staken daarmee de professionals van BBC en National Geographic de loef af.

Nieuws

Complementaire expo’s voor laatste herdenkingsjaar

Zonnebeke, Heuvelland en Waregem herdenken het laatste oorlogsjaar en de bevrijding met ‘1918—The Final Offensive’.

Nieuws

Leerling (16) valt door raam van klaslokaal op tweede verdieping

Een 16-jarige leerling raakte donderdagmiddag zwaargewond in campus Ter Sterre in Moorslede. De jongen uit het vijfde middelbaar was tijdens de pauze nog in het schoolgebouw. Vanuit een klaslokaal op de tweede verdieping viel hij plots uit een raam naar beneden. De mughelikopter landde bij de school om het slachtoffer zo snel mogelijk de eerste zorgen toe te dienen. “Zijn toestand is stabiel”, zegt Diter Den Baes, algemeen directeur van de Scholengroep Mandel & Leie 26. “Hij is altijd bij bewustzijn gebleven en is buiten levensgevaar. Hij liep wel verwondingen op aan het been.”

Nieuws

Daarom is de Westhoek almaar meer het paradijs voor overwinterende vleermuizen

De West-Vlaamse vleermuizengroep telde deze winter meer dan 150 vleermuizen, een record. De dieren overwinteren steeds vaker op beschermde locaties.

Nieuws

Recordaantal vleermuizen overwintert in zuidelijke Westhoek

De West-Vlaamse vleermuizengroep telde deze winter meer dan 150 vleermuizen, een record. De dieren overwinteren steeds vaker op beschermde locaties.

Nieuws

Schauvliege staat één windmolen toe, gemeente gaat meteen in beroep

NV Jonckvansteen Weverij kon via een beroepsprocedure bij minister Schauvliege toch een van de twee geplande windmolens bekomen in Passendale. De gemeente gaat op haar beurt in beroep.

Nieuws
Download