Waar is Waldo?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Heks net voor Heksenstoet gestolen: “Er staan er zoveel en dan stelen ze onze lelijke met waardeloos tuinmateriaal”

Dieven gingen aan de haal met een heks, die aan een voordeur poseerde met werkmateriaal. “Dat materiaal is kapot en versleten, maar wij staan nu, net voor de Heksenstoet, met een lege voordeur.”

Politie en veiligheid

Duivenmelker komt om na botsing met festivalgangers Tomorrowland: “Hij was verblind door de zon”

Een weekendje Tomorrowland draaide donderdagochtend helemaal anders voor vier jongeren uit de regio van Handzame en Zonnebeke. In Westrozebeke botsten ze op de wagen van Frans Breyne (82). De bejaarde duivenmelker overleed in het ziekenhuis.

Nieuws

Ruiten van geparkeerde politiewagens stukgeslagen

Vandalen beschadigden tijdens de nacht van dinsdag op woensdag twee politievoertuigen, die geparkeerd stonden aan het commissariaat van Zonnebeke bij de Astridstraat, de achterkant van het gemeentehuis.

Politie en veiligheid

Al 4.000 tickets verkocht voor bezoek dug-out

Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) bracht gisteren in primeur een bezoek aan de drooggelegde Zonnebeke Church Dug-out (foto). Er werd de afgelopen maanden hard gewerkt om die toegankelijk te maken. Speciaal voor dit herdenkingsjaar gaat de dug-out tijdelijk open voor het grote publiek van 31 juli tot en met 10 november. “Dat is de periode waarin de Slag bij Passendale 100 jaar geleden plaats vond”, zegt Steven Vandenbussche, directeur van het Memorial Museum. “We hebben al bijna 4.000 tickets verkocht, vooral aan mensen uit de regio. De piek van buitenlandse herdenkingstoeristen verwachten we tijdens de grote herdenkingsmomenten. Tickets bestellen kan online. In combinatie met een museumbezoek kost een bezoek aan de dug-out 2,5 euro. Als je alleen de dug-out bezoekt, kost een ticket 6 euro. Zonnebekenaars mogen er gratis in. Er mogen maximaal 40 personen elke 20 minuten in de dug-out. Zo heeft iedereen een goed zicht op de ondergrondse soldatenverblijfplaats.”

Vroeger en nu

Zonnebeke en Wervik blijven vechten tegen windmolens

Zonnebeke en Wervik stappen naar de Raad van State om zich te verzetten tegen de komst van drie windmolens langs de A19 ter hoogte van de Beselarestraat. Ze willen een nieuwe milieuvergunning aanvechten.

Nieuws

Hier waakt een heks: “Knibbbel knabbel knuisje, wie pleegt een vluchtmisdrijf voor mijn huisje?”

De grijze Ford Focus van Bruno Cottem (43) werd bijna een jaar geleden 's nachts total loss gereden. De aanrijder vluchtte weg en werd nooit gevonden. Met een ludiek heksentafereel aan zijn appartement pleit hij nu voor een camera in het centrum.

Nieuws

Knibbbel knabbel knuisje, wie pleegt een vluchtmisdrijf voor mijn huisje?

De grijze Ford Focus van Bruno Cottem (43) werd bijna een jaar geleden 's nachts total loss gereden. De aanrijder vluchtte weg en werd nooit gevonden. Met een ludiek heksentafereel aan zijn appartement pleit hij nu voor een camera in het centrum.

Nieuws

5.000 bezoekers verwacht in heksentuin

De familie Vandenabeele stelt vanaf morgen zaterdag voor de vijfde keer haar tuin aan de Nieuwstraat open voor het grote publiek. “Tot aan de Heksenstoet op 30 juli. We maakten acht nieuwe heksen voor deze jubileumeditie”, zegt Willy Vandenabeele. “Onze enige permanente heks, Mette van de Smesse, kreeg een tweeling, die ook in de tuin blijft staan. We kregen maar liefst tachtig suggesties voor originele namen. Maine Mutse en Trinne Wup vonden we de mooiste. Het zijn twee massief houten heksen van een zestigtal kilo.”

Nieuws

“Sommigen maken er een kunst van”

Wie snel schrikt, rijdt best niet door Beselare. Honderden heksen duiken op in de straten voor de Heksenstoet en Heksenkeuring. “Ze zijn er vroeger bij dan andere jaren.”

Nieuws

“De kop is er eindelijk af”

Kenzie Boutté moest lang wachten op zijn eerste seizoenszege, maar vrijdagavond was het eindelijk prijs in Oostnieuwkerke. In een sprint met twee was hij sneller dan David Geldhof. “Diep in de finale lokte Geldhof met Kim Borry de beslissing uit. Ik reed als enige nog naar de vluchters toe. Op drie ronden van het einde loste Borry. Begin mei was ik in Ardooie al eens tweede. Toch duurde het nog twee maanden alvorens ik het zegegebaar mocht maken. In die periode ben ik wel niet meer uit de top tien geweest. Eind deze maand wacht de Internatie in Reningelst en een week later de interclub in Zillebeke. Ik kijk uit naar beide wedstrijden.”

Nieuws
Download