Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Opnieuw vier wagens in brand gestoken: buurtbewoners geschokt

Er zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vier auto’s in brand gestoken in Zedelgem. Het is al de derde keer in twee jaar dat er brand wordt gesticht. Buurtbewoners reageren geschokt.

Nieuws

Van tuinfeest naar tweedaags festival “en misschien gaan we nog stap verder”

Wat begon als een tuinfeest georganiseerd door acht vrienden is vandaag uitgegroeid tot een festival waar duizenden mensen op afkomen en top-DJ's komen draaien. “En zeggen dat we schrik hadden dat het een flop ging zijn.”

Nieuws

Floland maakt er tweedaagse van

Het dancefestival Floland in Aartrijke wordt dit jaar gespreid over twee dagen.

Nieuws

Jongeman (22) herstelt goed na zware crash

De jongeman die maandagavond zwaargewond raakte bij een ongeval langs de E40 in Loppem herstelt goed. Hij ligt al op een gewone kamer. “Hij brak wel vier ribben en liep een klaplong op”, aldus zijn vader.

Nieuws

Moeder en dochter houden zomercafé in hoeve Klokhof

Signe Schoonjans en moeder-presentatrice-actrice Sabine Goethals runnen nog de hele zomer lang een pop-upzomercafé in de historische hoeve Klokhof in Loppem. “Keihard werken, maar ik zie mensen genieten en dat maakt me gelukkig”, straalt Signe.

Nieuws

Tractorsluis op Diksmuidse Heirweg officieel ingehuldigd

De tractorsluis langs de Diksmuidse Heirweg, op de grens van Zedelgem en Brugge, werd gisteren officieel ingewijd. “Proficiat voor de moed en de volharding”, richtte de Brugse schepen Philip Pierins (SP.A) zich tot het Zedelgemse gemeentebestuur.

Nieuws

Droogte (nog) niet erkend als landbouwramp

De extreme droogte wordt voorlopig nog niet erkend als landbouwramp. Twee bufferbekkens zijn opnieuw toegankelijk voor landbouwers.

Nieuws

Arnou geen kandidaat bij verkiezingen 2018

Patrick Arnou (CD&V-Nieuw), al 36 jaar politiek actief in Zedelgem, is in 2018 geen kandidaat meer voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Ik ruim plaats voor jongere collega’s, maar blijf zelf politiek actief. Politiek is een ziekte die niet geneest.”

Politie en veiligheid

“Bronzen plak overtreft stoutste verwachtingen”

Ann-Sophie Duyck beheerste gisteren in een bloedheet Chimay het BK tijdrijden bij de dames-elite en pakte haar vierde Belgische titel op rij. Julie Van De Velde verraste in aangename zin door knap als derde op het podium te staan.

Nieuws

Verlossende mailtje drie jaar na online aankoop: “Uw schoenen zijn onderweg”

Een levering kan al eens wat op zich laten wachten. Maar bij het paar schoenen dat Conny uit Loppem kocht, lijkt het toch heel extreem te zijn. Zo'n drie jaar nadat ze die online had gekocht, kreeg ze een mail om te zeggen dat de levering onderweg is.

Nieuws
Download