Your city or municipality has no access to your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vernieuwd gemeentehuis heeft ook een ‘Schoon Verdiep’

Gemeente en OCMW vormen sinds vorige week één lokaal bestuur en zitten samen in het vernieuwde gemeentehuis van Zedelgem. “We willen de burger nog beter van dienst zijn”, zegt burgemeester Annick Vermeulen (CD&V-Nieuw).

News

Yevgueni op tweede Kasteelfeest

In samenwerking met de Stichting Jean van Caloen en de Loppemse verenigingen organiseerde het gemeentebestuur vorige zaterdag voor de tweede keer een Kasteelfeest in het kasteelpark van Loppem. Het gratis kasteelfeest werd afgesloten met een concert van Yevgueni in het kader van ‘Vlaanderen Feest!’.

Leisure and hobby

Gezinsbond viert negentigste verjaardag

Met een receptie aangeboden door het gemeentebestuur, een barbecue en kinderanimatie vierde de Gezinsbond Veldegem haar negentigste verjaardag in stijl in het sport- en cultuurcentrum De Bosserij. Verdienstelijke leden werden gehuldigd en Christiaan Vandamme ontving het gouden ereplakkaat.

News

“Dorpscentrum vrijwaren van nieuwe overstromingen”

Een gecontroleerd overstromingsgebied met een bufferende capaciteit van 50.000 kubieke meter, dat moet het Zedelgemse dorpscentrum vrijwaren van overstromingen. “We willen wateroverlast voorkomen”, zegt schepen van Openbare Werken Peter Haesaert.

Traffic

Recordopkomst voor Nacht van Vlaanderen

Wie dezer dagen door Veldegem rijdt of loopt, kijkt maar beter ook even naar de grond. Want op verschillende plaatsen zijn aanmoedigende leuzen aangebracht. “Voor de lopers en wandelaars die aan de Nacht van Vlaanderen deelnemen”, klinkt het. Het jaarlijkse loop- en wandelfestijn noteerde vrijdagavond een absolute recordopkomst.

News

300 gezinnen mogen tijdlang geen kraantjeswater drinken

Zo’n driehonderd gezinnen uit Jabbeke en Zedelgem mogen hun kraantjeswater niet drinken. De Watergroep ontdekte namelijk een bacteriële verontreiniging. “Het water moet worden gekookt als je het voor drinkwaterbereidingen wil gebruiken”, klinkt het.

News

Doodrijder van Saar weer in beroep tegen straf

De politierechter gaf hem een maand geleden een rijverbod van vijf jaar en zes maanden cel omdat hij op 10 november 2017 in Ledegem dronken tegen een verkeersbord en elektriciteitspaal knalde.

Alert

Doodrijder van Saar weer in beroep tegen straf politierechter

Miguel V. gaat opnieuw in beroep tegen een straf die hij van de politierechtbank kreeg. De familie van Saar Gevaert, die hij doodreed, blijft vechten tegen haar verdriet.

Alert

Beweging.net schenkt cheque aan Welzijnsschakel 't Kanal

Beweging.net Loppem schonk de opbrengst van de jongste solidariteitsbarbecue aan Welzijnsschakel 't Kanal Zedelgem. Welzijnsschakels verenigt vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die zich om de een of andere reden uitgesloten voelen. “Elke mens verdient respect, ongeacht zijn afkomst. Elke mens heeft ook basisrechten in de samenleving”, zegt voorzitter Johan Verstraete.

News
Download