Niet tevreden, geld terug!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Afgezaagd vingerkootje brengt bedrijf voor rechter

De Zedelgemse landbouwmachineproducent Case New Holland (CNH) moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor een ernstig arbeidsongeval. Op 16 augustus 2017 verloor een arbeidster een kootje van haar rechterwijsvinger tijdens het werken met een cirkelzaag waarvan de beschermkap niet goed werkte.

Nieuws

Afgezaagd vingerkootje brengt Zedelgems bedrijf voor strafrechter

De Zedelgemse landbouwmachineproducent Case New Holland (CNH) moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor een ernstig arbeidsongeval.

Nieuws

“Laat ons nu vooral genieten van het moment”

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg prijkt SV Loppem op de eerste plaats. “Dit is zalig, maar we blijven nuchter. Er kan nog heel veel gebeuren. Laat ons nu vooral genieten van het moment. We zijn nog nergens”, reageert trainer Birgen Baes.

Nieuws

“We mogen geen enkele steek meer laten vallen”

“1-2 tegen Bredene. Dat was niet gepland”, gromde T1 Marc Calleeuw. “Eerst moest keeper Vanhee van het veld na een zwaar contact en later ging de bezoekende keeper op de geopereerde arm van Kim Rosseel staan. Ik vraag me af waarom Kim altijd geviseerd wordt door de refs. Bovendien ging hun keeper uitleggen dat het allemaal komedie was. Komedie? Als ze vier uur opereren en als je vier maanden werkonbekwaam bent, is de werkelijkheid anders.”

Nieuws

Dieven stelen juwelen, maar nemen ook de tijd om… een banaan te eten

Dieven hebben zaterdagavond en -nacht in acht woningen in Loppem ingebroken. Ze gingen voornamelijk met geld en juwelen aan de haal. In één woning werd ook een alarmpistool gestolen. “Bij mij namen ze mijn dure Rolex mee”, zegt Dany Verseele (57).

Politie en veiligheid
Nieuws

‘Beschermd’ dorp maakt zich zorgen: “We verdienen zoveel beter”

Ongeloof bij Eddy De Wispelaere (N-VA), nu blijkt dat het beheersplan voor de dorpskern van Loppem ten vroegste klaar zal zijn in 2020. “Het dorpsplein wordt zo al achttien jaar aan zijn lot overgelaten.”

Nieuws

Germaine blaast 103 kaarsjes uit

In woon-zorgcentrum Klaverveld in Zedelgem blies Germaine Kerrebrouck 103 kaarsjes uit. Germaine is daarmee de oudste inwoner van Groot-Zedelgem. Haar man was houtbewerker, zij was huisvrouw en moeder van een dochter en een zoon. Ze bleef heel haar leven in Loppem. “Mijn geheim? Een dag met een keer en altijd positief denken. Het leven geeft zoveel kansen”, zegt Germaine.

Nieuws

“We zullen Bredense muur moeten slopen”

Als Zedelgem wint van Bredene, komt Excelsior naast Diksmuide op de tweede plek. “Ik zie het helemaal zitten”, aldus Frederik Demeyere. “In Jabbeke speelden we een prima match, ondanks de 0-0. We versierden best wat kansen. Nadat Bredene zaterdag met 5-0 verloor in Meulebeke, verwachten we ons net als tegen Gistel aan een muur die we zullen moeten slopen. Dat zijn ploegen die niet voetballen en daar hebben we het lastig mee. Geen idee of nonchalance aan de basis ligt. Op ons best zijn we tegen topteams. De eindronde is ons doel, de titel wordt heel moeilijk. Op transfervlak is een targetman erg welkom. Daar ontbreekt het ons aan.”

Nieuws

“Schandalig. Dit was ronduit beschamend”

Na vijf minuten kreeg keeper Vandenborre van De Ruiter rood. Een reservekeeper was er niet, dus moest SV met tien én een veldspeler in doel verder. Het mondde voor Veldegem uit in een 3-7-afgang. “Schandalig, dit was ronduit beschamend”, maakte voorzitter Ivan Vermeulen zich terecht druk. “Akkoord, achterin ontbraken Jonas Vandewalle en Coussement. Toch hebben we voldoende middelen om dat op te vangen. Binnenkort hebben we onze sponsordag. Ik ben regelrecht beschaamd om die mensen onder ogen te komen. Laat ons verder werken met de spelers die er nog zin in hebben. De rest mag voor mijn part beschikken na zo'n non-event.”

Nieuws

Twintigste Memorial Geert Lagrou trekt veel volk

Met meer dan tweehonderd deelnemers was de twintigste editie van de ‘Memorial Geert Lagrou’ van bordspellenclub Spelen op Zolder in zaal De Braambeier in Zedelgem een groot succes. “Behalve de algemene titel werd ook de jeugdkampioen verkozen en was er een prijs voor de beste en grootste club”, zegt Peter Delafontaine van de organiserende club.

Nieuws
Download