Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Mengelmoes, maar de mayonaise pakt”

De competitie is pas vijf speeldagen ver maar Zedelgem B staat al afgescheiden aan de leiding. Packo verloor zelfs nog geen enkele set. “Het loopt lekker”, lacht kapitein en ploegverantwoordelijke Mano Vandemoortel. “We wisten nochtans niet hoe hoog we de lat mochten leggen. Met een mengelmoes van spelers uit provinciale en divisie was het afwachten wat dit ging geven, maar de mayonaise pakt. Toch zijn we nog geen kampioen. Pas na de heenronde zullen we een balans kunnen opmaken. Rollegem-Kapelle zal zich niet zomaar gewonnen geven. Zaterdag ontvangen we Torhout. Op papier te doen, maar we onderschatten hen best niet.”

Nieuws

“Voor het eerst haalden we een beter niveau”

Zaterdag thuis tegen Denderhoutem pakte VC Loppem het eerste punt van het seizoen. “We waren zelfs dicht bij de eerste zege, maar de tiebreak was te kort om een snelle 0-9-achterstand nog goed te maken”, wist kapitein Dieter De Dobbelaere. “Voor het eerst dit seizoen haalden we een beter niveau. Collectief speelden we een degelijke match. De nieuwe spelverdeler Geoffrey Laisnez vindt steeds beter zijn middenmannen. Of dit alles volstaat om zaterdag in Tielt voor het eerst dit seizoen te winnen, is zeer de vraag. Ik ben er niet bij wegens familiale verplichtingen en het kan dat de ploeg ook spelverdeler Laisnez moet missen om beroepsredenen.”

Nieuws

“We gaan vol voor de titel”

Leider Excelsior Zedelgem zette zaterdagavond tegen Diksmuide een wervelende eerste helft neer met piekfijn en verzorgd voetbal. Niemand had erom gezeurd als het bij de rust 3-0 of zelfs 4-0 gestaan had. Finaal werd het 2-1, maar dat maakte de ontgoocheling bij de bezoekers er niet minder om.

Nieuws

Koppel voor rechter na wansmakelijke dreigbrieven aan oud-burgemeester: “Hij heeft alles zelf in scène gezet”

Een Zedelgems koppel staat terecht voor twee dreigbrieven aan het adres van voormalig burgemeester Patrick Arnou. De twee ontkennen de aantijgingen met klem en beweren dat Arnou alles in scène heeft gezet. “Wij zijn hier het slachtoffer”, stellen ze.

Nieuws

Oplossing in zicht voor afgebrande kringwinkel: “Maar we dromen van meer”

De kringwinkel vindt vanaf 1 december een nieuw onderkomen in het filiaal van Blokker, in het centrum van Zedelgem. “Maar het is een tijdelijke oplossing”, zegt operationeel manager Serge Geloen. “We willen terugkeren naar de locatie langs de Torhoutsesteenweg.”

Nieuws

“We willen meegaan voor de absolute top”

Excelsior leidt de dans na de 0-2 winst in Meulebeke. Vanavond volgt een nieuwe topper tegen Diksmuide, dat met Meulebeke op één punt volgt. “"Prettig om vast te stellen”, zei Jelle Bouckaert. “Dit seizoen is alles plezant omdat er zo goed gevoetbald wordt, op de misstap in Beernem na. Alles verloopt ideaal. We zijn gewapend en we willen meegaan voor de absolute top. De ontgoocheling zou enorm zijn als het fout zou gaan.” “Ik hoor dat Diksmuide eveneens zo vlug mogelijk terug naar eerste provinciale wil maar ik ken er niemand. We trainen scherp, we vormen een sterke bende maar dat gaat gepaard met de resultaten. Tom Van Hulle biedt bovendien een echte meerwaarde als nieuwe T2.”

Nieuws

Jonge gezinnen in shock na verwoestende brand: “Wisten meteen dat we nooit meer zouden terugkeren”

Twee jonge gezinnen zijn dakloos na een heel zware brand in Aartrijke. Die ontstond in de badkamer van één van de woningen en sloeg al snel op de andere over. “Het is niet te geloven hoe snel het hier in lichterlaaie stond”, zegt één van de slachtoffers.

Politie en veiligheid

Twee woningen branden in geen tijd volledig uit: twee gezinnen weten op het nippertje te ontsnappen

Twee woningen in het West-Vlaamse Aartrijke (Zedelgem) zijn donderdagochtend in een mom van tijd uitgebrand. De bewoners konden de huizen net op tijd verlaten. Een moeder van twee liep wel lichte brandwonden op, haar twee kinderen werden met lichte rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuws

“We blijven proberen om het tij te keren”

Ook bij Ertvelde, nieuw in divisie, viel er voor Loppem zaterdagavond niets te rapen. Met een nul op vier en slechts een setje gewonnen blijft zwart-wit op zoek naar eerste puntenwinst.

Nieuws
Download