60% van je buren komt wekelijks een kijkje nemen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik wil graag een positieve repliek zien”

SV Loppem ontvangt zondag Daring Ruddervoorde en dat is altijd een pittige derby. “Ik had een mondeling akkoord met Ruddervoorde, maar ben nu trainer van Loppem. Blijkbaar leeft het nog in Ruddervoorde. Zelf ben ik er niet meer mee bezig. We hebben het correct afgehandeld en voor mij is het een afgesloten hoofdstuk”, wil coach Birgen Baes geen oude koeien uit de gracht halen. “Wij moeten het stellen met vier op negen en dat is te weinig. Tegen Daring Brugge lieten we twee punten liggen en bij Koekelare gingen we roemloos onderuit. Ik zag een drietal spelers op niveau. Tegen Ruddervoorde wil ik heel graag een positieve repliek zien.”

Nieuws

“Iedereen zelfde doel, anders lukt het niet”

Na de 3-0 in Beernem is Excelsior zijn maximum kwijt. “We speelden twee prima wedstrijden in Staden en tegen De Ruiter, maar tegen Beernem waren we het noorden kwijt na een zwakke prestatie”, gaf keeper Cedric Vanhee toe. “Beernem zal nog veel punten pakken, geloof me. Oudenburg is met zeven op negen sterk bezig. Blijkbaar brengen ze een stevig elftal op de mat. Wij moeten van ons thuisvoordeel profiteren. Iedereen moet zonder uitzondering hetzelfde doel nastreven, anders slagen we niet in ons opzet. Laten we ons vooral niet opnaaien door hun coach Filip Dewaele, een excellentie op dat vlak. We zijn volwassen genoeg om daarmee om te gaan.”

Nieuws

“Eén van mijn leukste wedstrijden ooit”

Lise Van Acker was pas daags voor de match in Zulte van reis teruggekeerd. Loppem-coach Glenn Dendooven plaatste haar jongere zus Fiebe Van Acker als hoekspeelster in het team. “Die 0-3-zege in Zulte, ons eerste contact met divisievolleybal, was een van de leukste matchen die ik al ooit gespeeld heb”, geniet uitblinkster Fiebe Van Acker. “We wisten niet wat we mochten verwachten, maar we hebben het heel positief opgevat en lieten de match gewoon op ons afkomen. We volleyballen toch vooral om ons te amuseren. Een derde opeenvolgende titel zal het dit seizoen niet meteen worden. Na deze overwinning mogen we niet te vroeg juichen. Zaterdag ontvangen we het sterke team van de Topsportschool in Vilvoorde.”

Nieuws

“We liepen hele match achter de feiten aan”

Het grondig vernieuwde VC Loppem was zaterdag in eigen zaal kansloos tegen Poperinge: 0-3. “Roepovo trad ook aan met een serieus herbouwde ploeg maar haalde wel heel sterk uit”, weet kapitein Dieter De Dobbelaere. “Eigenlijk liepen wij de hele match achter de feiten aan. In de eerste set misten wij te veel opslagen, terwijl Poperinge gedurende de hele match vooral aanvallend veel sterker was. We weten nu al dat ons een moeilijk seizoen wacht. We bekijken het match per match, met het behoud als eerste doel. Zaterdag wacht ons de trip naar Ruddervoorde, de nieuwkomer die zijn start in divisie niet zal willen missen.”

Nieuws

“Gelijkspel terecht resultaat”

FC Veldegem speelde zaterdagavond 1-1 gelijk tegen Jabbeke, goed voor het eerste punt dit seizoen. Zondag reist Veldegem naar Club Roeselare, dat in Oudenburg eveneens zijn allereerste punt haalde.

Nieuws

“Moeten dringend af van die nul achter ons”

FC Veldegem is met 0 op 6 rode lantaarn. Jabbeke, dat op bezoek komt, pakte drie punten in de openingsmatch.

Nieuws

“Na aderlating nemen we een nieuwe start”

Met de komst van een nieuwe trainer-coach, Bjorn Torfs, en een nieuwe spelverdeler, Geoffrey Laisnez die van Olva Brugge komt en het afhaken van liefst vier spelers onderging Loppem in het tussenseizoen een metamorfose.

Nieuws

“Enkele uitschieters tegen topploegen”

“Niemand van de speelsters heeft ervaring met divisiereeksen, ik ook niet”, merkt trainer-coach Glenn Ollevier op. Vorig seizoen werd Loppem kampioen in eerste provinciale.

Nieuws

170 tijdelijke banen op de tocht bij Case New Holland

Bij landbouwmachineproducent Case New Holland in Zedelgem worden 170 van de driehonderd tijdelijke banen bedreigd. De vakbonden plannen voorlopig geen acties.

Nieuws
Download