Jouw stad of gemeente heeft géén inzage in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Geslaagde koffiestop in woon-zorgcentrum Amphora

De jaarlijkse koffiestop in woon-zorgcentrum Amphora in Wingene leverde 875,18 euro op. De vzw Amphora verkocht zelfgebakken cake en koekjes aan de bezoekers van het woon-zorgcentrum. Het initiatief komt uit van de stuurgroep ‘Pastoraal en zingeving’ van woon-zorgcentrum Amphora. De opbrengst gaat volledig naar Broederlijk Delen.

Nieuws

Maria viert honderdste verjaardag

Maria Vergote uit de Beernemsteenweg mocht haar honderdste verjaardag vieren. Dat deed ze in het bijzijn van haar familie en van het gemeentebestuur. Maria was gehuwd met André Willems. Samen runden ze een gemengd landbouwbedrijf. Het koppel kreeg twee kinderen. De familie werd uitgebreid met vijf kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen. Maria woont in bij haar dochter Jacqueline.

Babysitten
Nieuws

“Misschien dit weekend opnieuw de winnaars”

VC Wingene moest vorig weekend vrede nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Lebbeke. Puntenverlies dus, terwijl alle andere ploegen uit de top vijf wel wonnen.

Nieuws

Wie dit jaar Channel Zero wil zien, moet in Zwevezele zijn

De Hillefisters uit Zwevezele organiseren op 16 juni voor het eerst een heavy metalfestival. Niemand minder dan de Belgische metalgroep Channel Zero komt Zwevezele in vuur en vlam zetten. Het festival maakt deel uit van het kermisweekend op de Hille.

Nieuws

Awards uitgereikt tijdens Gala Van De Leeuw van Unizo

Het Gala Van De Leeuw is een netwerkavond waarbij drie winnaars uit de bus komen en elk een award in ontvangst mogen nemen. In de categorie ‘Starter van het Jaar’ is So Yes uit Zwevezele de winnaar. Garage Verhenne uit Wingene is verkozen tot Handelaar van het Jaar. Bij ‘Ondernemer van het Jaar’ is het team van Groepspraktijk Thuisverpleging Isabelle Cooreman uit Wingene de winnaar.

Nieuws

Paard na ruzie gedumpt in wei, politie moet tussenbeide komen

Wingenaar J.P. is gisteren door de politie opgepakt in Zande nadat hij daar een bewoner bedreigde. Die bewoner had het paard van de vriendin van J.P. in een nabijgelegen weide gezet. De eigenaars van die weide maakten zich zorgen om het gedumpte dier.

Politie en veiligheid
Nieuws

Kampioenen bij biljartclub De Wingense Carambol gehuldigd

Bij de biljartclub ‘De Wingense Carambol’ werd het eindklassement opgemaakt. De leden werden feestelijk ontvangen in het gemeentehuis en de kampioenen gehuldigd. Jacky Vandecaveye is kampioen. Eric Vandenberghe is tweede en derde is Walter Quintyn. Bij golfbiljart is Firmin Vanparys kampioen. Hier is Eric Vandenberghe opnieuw tweede en derde is Jacky Vandecaveye.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Hilda blaast 107 kaarsjes uit

Hilda Declercq uit Wingene vierde gisteren haar 107de verjaardag. De oudste inwoner van de gemeente woonde tot haar 99ste alleen. Het geheim om zo oud te worden is volgens Hilda vooral goed slapen en gezond eten. Samen met vrienden en familie werd ze gevierd in woon-zorgcentrum Amphora in Wingene.

Nieuws

Jonas Cool (Zwevezele): “We mogen titel toch niet meer weggeven”

Een late penalty van Tim Smolders loodste SKV Zwevezele zondag voorbij Wielsbeke. Voorwaarts blijft leider met nog altijd vijf punten bonus op dichtste achtervolger Oostnieuwkerke.

Nieuws

“Het zou al mooi zijn als we eindronde mogen spelen”

VC Wingene moest zich zondag tevredenstellen met een 1-1 gelijkspel tegen FC Lebbeke. Intussen bleven alle andere ploegen uit de top vijf wel aan de winnende hand. Op die manier doet de Wingense fusieclub een slechte zaak bovenin het klassement.

Nieuws
Download