Wie dat we hier hebben!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Krismar moet dan toch naar rechter voor dodelijke brand

Meer dan vijf jaar nadat twee Polen gestorven zijn bij transportfirma Krismar in Wingene, komt het toch tot een proces.

Nieuws

“De druk ligt bij Club, voor ons moet er niets”

Ladies Zwevezele klopte Maria-Ter-Heide met 2-0 en staat met zestien op achttien aan de leiding. “Laat ons zeggen dat we virtueel leider zijn. Titelfavoriet Club, dat vijftien op vijftien scoorde, heeft nog een match tegoed”, blijft coach Geert Vanhevel realistisch. “Uiteraard ben ik tevreden over de gang van zaken. Met de winst tegen Maria-Ter-Heide passeerden we een eerste gevaarlijke hindernis. Zaterdag trekken we naar buur Ruddervoorde, dat Gent thuis te grazen nam. Onderschatting is uit den boze. We lieten al punten liggen tegen Cerkelladies en dat zorgt nog altijd voor een wrang gevoel. Maar de druk ligt bij Club Brugge, voor ons moet er niets.”

Nieuws

Rechters worden niet vervangen in zaak Kasteelmoord

In de zaak van de Kasteelmoord worden de drie rechters van de correctionele rechtbank in Brugge niet vervangen. Dat heeft de eerste kamer van het Gentse hof van beroep donderdagmiddag beslist, nadat de advocaten van de verdediging twee wrakingsverzoeken had ingediend.

Nieuws

Ambitieuze toekomstplannen: nieuw vrijetijdscentrum en gemeentehuis

De gemeente Wingene stelde dinsdag haar plannen voor om een nieuw vrijetijdscentrum te bouwen aan het gemeenteplein. Deze wordt gebouwd rond een gloednieuw ‘cultuurplein’. Het plan maakt deel uit van een grotere visie om het centrum op te waarderen.

Nieuws

Nieuwe dienstverlening in gemeentehuis

Een tweede groot project waar de gemeente Wingene aan werkt, is de vernieuwing van de dienstverlening. Behalve verdere digitalisering worden ook de loketten aangepakt. Daarom zijn aanpassingen aan de benedenverdieping van het gemeentehuis nodig. “We missen vandaag een echte balie in het gemeentehuis”, zegt gemeentesecretaris Jurgen Mestdagh. “In de nieuwe plannen zullen we werken met een centrale receptie en verschillende themabalies. Voor wie komt voor een korte transactie, voorzien we in een snelbalie.”

Nieuws

“Ik mag en moet streng en veeleisend zijn”

“In onze eerste evaluatie zijn we tevreden”, zegt Wingene-coach Kris Dubois. “We wonnen vier van onze vijf matchen en tellen 10 op 15. Alleen op bezoek bij ongeslagen leider Oudenaarde verloren we op de openingsspeeldag. Vier van onze vijf matchen speelden we ook al buitenshuis. De jongste twee duels speelden we op goed niveau. Bovendien maakte kapitein Amber De Coessemaeker na tien maanden blessureleed haar heroptreden. In de receptie creëerde ze meteen al een meerwaarde. Ik beweer niet dat we heel tevreden zijn. Ik moet de speelsters pushen om bewuster te trainen zodat ze nog beter worden. Op hun vraag mag en moet ik streng en veeleisend zijn.”

Nieuws

Stekelbees in Wildenburg vangt voortaan 56 kinderen op

De gloednieuwe kinderopvang van Stekelbees in de vrije basisschool van Wildenburg biedt plaats voor 56 kinderen.

Nieuws

Dieven boycotten schoolbuurt: Veilige Victor weg

“Veilige Victor ontvoerd! Door grijsblauwe pickup wagen. Hopelijk zien we hem terug.” Met die ludieke boodschap voor zijn huis kaart Lode Windels uit het Eikenhof een opvallende diefstal aan. Het bekende verkeersmannetje aan de schoolpoort is sinds zondag weg.

Nieuws

“We staan op twee punten van leider”

Met een zuinige 1-0-zege wipt SKV Zwevezele B over Lendelede in de klassering. “We begonnen dit keer heel alert aan de match”, verduidelijkt Tim Kleppe. “Meestal beginnen wij iets te laks aan een wedstrijd. Het werd echter zeer snel 1-0 en de eerste helft gaven we niks weg. Na de rust was er druk van Lendelede. We hadden het even moeilijk, maar gaandeweg de tweede helft konden wij het evenwicht herstellen. We kregen zelfs nog twee open kansen, maar de bezoekende keeper redde telkens knap. We staan op een met Avelgem gedeelde derde plaats op amper twee punten van leider Bissegem. Volgend weekend kunnen we tegen Hulste misschien opnieuw oogsten.”

Nieuws

Bestuurder ziet hoe vrouw (62) met wagen tegen zijn vrachtwagen knalt: “Had beter in de file gestaan in plaats van om te rijden”

Bij een zware botsing langs de Beernemsteenweg in Wingene raakte gistermorgen Mia Van Maele (62) uit Sint-Kruis zwaargewond. De vrouw kwam van haar vriend en huisarts Jean-Pierre Deforce toen ze een bocht miste en op een vrachtwagen knalde.

Wegen en verkeer
Download