Welcome in the neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Misdienaars op zomerkamp naar Brugge

De Wingense misdienaars trokken vorige week op zomerkamp naar Brugge. Spel en ontspanning, cultuur en religieuze uitstappen stonden op het goedgevulde programma. Zo brachten ze een bezoek aan gouverneur Carl Decaluwé, het Jan Breydelstadion, bisschop Lode Aerts en het WK-voetbaldorp. Ook namen ze deel aan een zoektocht door het centrum van de stad.

News

Volleybalkampioenen Elckerlyc gehuldigd

De kampioenviering van volleybalclub Elckerlyc vond plaats in Damberd. Verschillende ploegen kregen een eervolle vermelding. De U11-speelsters met Marie, Jitse, Stien, Liesel en Luna werden provinciaal kampioen in hun reeks. De U13-regionaal werden regionaal reekskampioen met Chloë, Laura, Anna, Nanou en Britt. Het Elckerkliekske is kampioen in de reeks ‘recreatie B2’.

News

Schoolomgeving Wildenburg veiliger tegen 1 september

Het schooljaar is nog maar net afgelopen en er wordt al aan het volgende gedacht. Deze week startten de werken voor een verkeersveilige omgeving aan de basisschool van Wildenburg. In oktober volgt de eerste spadesteek voor het fietspad tussen Wingene en Wildenburg.

Traffic

Brandwerende kerkdeur vliegt toch in brand

Op de parochie Sint-Jan in Wingene deed zich dinsdagavond een bizarre brand voor. Buurtbewoners die naar de Christoffelzaal gingen om er wat spullen van een feestje op te halen, roken plots een brandgeur. Bij de Sint-Jan Baptistkerk zagen ze de toegangsdeur van de stookruimte in brand staan.

News

Nadia De Poorter wint duizend euro shoppingbudget

Groente- en fruitwinkel De Cirkel uit Wingene is aangesloten bij het digitale klantenkaartportaal van Joyn. Die laatste schreef een nationale wedstrijd uit waarbij een cheque ter waarde van duizend euro kon gewonnen worden. Nadia De Poorter, afkomstig uit Egem, kwam als winnaar uit de bus.

News

Op fietsbedevaart naar Dadizele

De jaarlijkse fietsbedevaart van Okra trok naar Dadizele. Er fietsen 55 deelnemers mee. Tijdens de tocht waren er tussenstops, zoals in De Gilde in Rumbeke. Bij aankomst vond een bezoek plaats aan het Rosarium en de Basiliek, en als afsluiter genoot men van een heerlijk menu in bistro Duchene.

News

Geslaagde voordracht over kinderen met leerproblemen

Professor Erik Moonen kwam naar De Wissel om een voordracht te verzorgen over de alfabetcode. De professor is ervan overtuigd dat dyslexie weggewerkt kan worden met een totaal andere aanpak. Met de alfabetcode kan ieder kind een vlotte lezer en succesvol schrijver worden. Tijdens de voordracht luisterden 170 geïnteresseerden naar de toelichting over de nieuwe methode.

News

Veel voertuigen voor autozegening op Sint-Jan

Sinds 1956 is het een jaarlijkse traditie dat de laatste zondag van juni de autozegening georganiseerd wordt door het feestcomité de deurzakkers op gehucht Wingene Sint-Jan. Heel veel voertuigen namen deel aan de parade door de centrumstraat. Aan de kerk werden ze opgewacht door priester Rik Depré. De wagens werden gezegend voor veel veilige kilometers het komende jaar.

Traffic

Zorgvrijwilligers en mantelzorgers bedankt voor hun inzet

De 365 zorgvrijwilligers en 145 mantelzorgers werden uitgenodigd op een bedankingsfeest aangeboden door de gemeente. De gemeente is de vrijwilligers heel dankbaar voor hun inzet en wilde dit tonen met een welverdiend feest. Het werd een gezellig samenzijn in zaal De Verrekijker. Het mantelzorgbeeld werd onthuld en zal voor twee jaar in de gemeente te bewonderen zijn.

News

Okra huldigt jubilarissen

De gouden en diamanten jubilarissen van de eerste helft van het jaar werden uitgenodigd in het vergaderzaaltje van Amphora. Er vond een huldiging plaats door Okra. Er was taart met koffie en herinneringen kwamen naar boven. De genodigden kregen ook een geschenk. Er kwamen elf koppels naar de bijeenkomst.

News
Download