Het is allemaal zo simpel niet
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Aanvalslustige Alex Vandenbulcke verovert derde plaats in eerste etappe in Wielsbeke

Alex Vandenbulcke werd na een knappe finale derde in de openingsetappe van de West-Vlaanderen Cycling Tour in Wielsbeke. Jente Grootjans toonde zich de snelste van een kopgroep van vier.

Nieuws

“Frieten leveren in Brazilië is goedkoper dan transport naar Zuid-Frankrijk”

Frietproducent Agristo groeit in het buitenland. Het bedrijf levert in 115 landen frieten, slechts één procent van hun frietjes wordt in België gegeten. “Elk land heeft zijn eigen smaak en daar spelen wij op in.”

Nieuws

Kerk sluit jaar de deuren voor werken

Begin september sluit de Sint-Laurentiuskerk de deuren voor een jaar. Er wordt een tussenverdieping geïnstalleerd. Dat is de eerste fase van het project waarbij de bibliotheek in de kerk wordt ondergebracht. Er komt ook een nieuwbouw.

Nieuws

Eigenaar verrast: agave groeit na vijftig jaar ruim zeven meter hoog

De 71-jarige Eric Hoste moet op het dak van zijn woning klimmen om in de buurt van de gele bloemen van zijn agave americana te komen. De plant is bijna vijftig jaar oud en sinds het begin van de zomer maar liefst tien centimeter per dag, tot 7,5 meter hoog.

Nieuws

Man die bruid vermoordde op huwelijksreis, beet ook in been agent

Gregory V. (34) moest zich maandag in Kortrijk verantwoorden voor weerspannigheid tegenover de politie. Het dossier werd bij verstek behandeld. De dertiger zit momenteel in de cel in Egypte, waar hij zijn kersverse vrouw Sofie Daenen (32) om het leven zou hebben gebracht tijdens hun huwelijksreis.

Politie en veiligheid

“Het doelhout stond drie keer in de weg”

Wielsbeke verloor onverdiend met de strafschoppen op Beloeil. “Wij waren doorlopend de betere ploeg, maar konden ons overwicht aanvankelijk niet in een doelpunt omzetten”, stelt bestuurslid Joost Van Nieuwenhuyse. “Even voor het uur kwam die verdiende voorsprong er dan toch, maar Beloeil sloeg meteen terug. Wij bleven dominant, maar vonden drie keer het doelhout op onze weg. Op naar de loterij dan met de strafschoppen en Beloeil haalde het met 5-4. Wij hadden er niet op gerekend om er bij te zijn voor de beker en er is zeker geen man overboord. Een trip naar Turnhout was immers geen geschenk.”

Nieuws

“Meedoen in de beker kwam als een complete verrassing”

De beheerraad van eersteprovincialer Wielsbeke verkoos Jean-Pierre De Leersnyder tot nieuwe voorzitter. Hij volgt zijn vader wijlen Frans De Leersnyder op. Die keuze was niet echt een verrassing.

Nieuws

Gregory V.V. werd al minstens tien keer opgepakt voor drugs en huiselijk geweld: paar dagen voor haar huwelijk werd Sofie nog in het ziekenhuis geklopt

Amper een kleine week voor Gregory V.V. (34) met Sofie Daenen (32) trouwde, sloeg hij zijn aanstaande het ziekenhuis in. In de gangen van het ziekenhuis vocht hij het ook uit met enkele agenten. Toch kwam er een trouw. En een ­Egyptische huwelijksreis met fatale afloop.

Nieuws

Dood teruggevonden op huwelijksreis in Egypte: Sofie (32) was vier maanden zwanger

Een 32-jarige vrouw uit Wielsbeke is tijdens haar huwelijksreis in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh vermoord. Haar man, met wie ze pas anderhalve week was getrouwd, is opgepakt. De Egyptische autoriteiten vermoeden dat hij zijn echtgenote – die vier maanden zwanger was – dagen na elkaar zwaar mishandelde. “We hadden haar nog zo voor Gregory gewaarschuwd”, reageert haar familie.

Nieuws

Tweemaal Rudy Vandendriessche

Kleinschalig maar gezellig, zo verliep het dubbeltornooi van TC Hernieuwenburg in Wielsbeke. DH3 was voor Gilles en Massimo Lisabeth (TC Bosterhout). In DH4 wonnen Glenn Buydaert en Hendrik Sneijers de thuisfinale van Didier Bauwens en Alain Braecke met 6-2/6-2. DH5 was voor de lokale Rudy Vandendriessche samen met Arne Vandendriessche (TC Bosterhout). In de finale klopten ze het thuiskoppel Devrieze-Soenen met 5-7/7-6(5)/10-3. Vanessa De Dapper (Waregem Tennis Club) legde beslag op DD3. Thuisdame Delfine Vandekerckhoven verloor de finale in DD4. Rudy Vandendriessche boekte aan de zijde van An Vandenhende een tweede succes in DG5.

Nieuws
Download