Huisdieren behoren ook tot de buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nu ook in rest van regio boodschappen aan huis geleverd

Je boodschappen aan huis laten leveren via het project Beedrop, kan nu ook in Harelbeke, Kuurne, Wielsbeke, Deerlijk, Lendelede.

Nieuws

Aardappelbedrijf Agristo gebruikt water uit Leie om patatjes te spoelen

Aardappelbedrijf Agristo gebruikt voortaan water uit de Leie om aardappelen te spoelen. Het water dat uit de waterloop twee kilometer verderop gepompt wordt, wordt na het gebruik in de fabriek gefilterd en teruggestuurd naar de Leie.

Nieuws

Aardappelverwerker Agristo tapt water uit de Leie voor productie

In de strijd voor meer duurzaamheid gaat aardappelverwerker Agristo voor zijn nieuwe vestiging in Wielsbeke water gebruiken uit de Leie. Het West-Vlaamse bedrijf ging daarvoor een partnerschap aan met De Watergroep, die zal instaan voor de zuivering van het water.

Nieuws

“Een verre inworp en onterechte strafschop doen ons de das om”

In het duel tegen leider Zwevezele voelde SC Wielsbeke zich bestolen, en niet onterecht. In de slotminuten duwde Vandenborre de bal in een duel met Verhelst duidelijk in corner, maar de bezoeker ging gretig neer en de ref legde de bal op de stip, waardoor Wielsbeke naast een verdiend punt greep (1-2).

Nieuws

Sleepboot gezonken in Leie

Een voorbijganger merkte zondagmorgen dat de Conquest 1 erg overhelde. Even later zonk de boot en verdween bijna volledig onder het wateroppervlak.

Nieuws

“We zijn niet kansloos tegen Zwevezele”

SC Wielsbeke klom na de 2-0-zege tegen Varsenare naar de vierde plaats. Het heeft zijn zinnen op de eindronde gezet, maar gemakkelijk wordt dat niet. Zondag komt leider Zwevezele.

Nieuws

Man zwaait met geslachtsdeel naar politie: vijf maanden cel

Een jaar geleden zwaaide de dertiger Bjorn G. uit Wielsbeke met zijn geslachtsdeel naar agenten. Op die manier liet hij zijn ongenoegen weten over zijn arrestatie. Door het incident is de man nu veroordeeld voor weerspannigheid.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Wij zijn klaar voor duel met Zwevezele”

Wielsbeke won verdiend tegen Varsenare (2-0) en klom zo naar de vierde plaats. “Wij kwamen het best uit de startblokken en kenden pech toen Vlieghe de lat trof”, stelt doelman Arnold Vandenborre, die de jongste weken in goeie doen is. “Wij wisten dat Varsenare op de counter zou speculeren, maar wij stelden ons daar goed op in. Ondanks ons blok bleven wij goed vooruit voetballen en onze snelheid op de flanken leverde ook kansen op. Toen wij de leiding namen, had Varsenare niet meteen een antwoord in huis en na ons tweede doelpunt zakte de moed al wat in de schoenen bij de bezoekers.”

Nieuws

Dankzij deze afvalcontainer moet je je vuilniszak niet meer buitenzetten

In de toekomst moet je niet overal meer wekelijks je vuilniszak buiten zetten. Ondergrondse afvalcontainers bieden een oplossing voor wie weinig plaats heeft in huis. Een nieuw wettelijk kader van Imog maakt dit vanaf nu mogelijk.

Nieuws

Buren zien hoogbouw in pittoresk Leiedorp niet zitten: "Zo'n muur willen we niet"

Een aantal inwoners van Sint-Baafs-Vijve vreest de bouw van twee grote appartementsblokken vlak bij de Rijksweg. “We weten dat er hier sowieso woningen komen, maar zo'n ‘muur’ willen we niet.”

Nieuws
Download