Start the conversation
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Uniek concept van bibliotheek in kerk tegen halfweg volgend jaar klaar

De inwoners van Wielsbeke kregen zondag de kans om een kijkje te nemen in de Sint-Laurentiuskerk, waar een tussenverdieping werd gerealiseerd om de bibliotheek te huisvesten. Het concept is uniek in België en moet halfweg volgend jaar afgewerkt zijn.

News

Schapenboer mag geen schapen meer houden na illegale slachting

Een schapenboer uit Wielsbeke is zwaar gestraft omdat hij onder meer illegale slachtingen uitvoerde. De veroordeelde boer mag drie jaar zijn job niet meer uitvoeren of moet een dwangsom betalen. Ook kreeg hij 5 maand cel en een boete van 3.000 euro.

News

Vijf gemeenten onder toezicht door vogelziekte

In onze regio moeten vijf gemeenten maatregelen treffen nadat de erg besmettelijke ziekte van Newcastle nu ook is vastgesteld bij een professioneel pluimveebedrijf in Zulte.

News

Politie toont buit van opgerolde drugsbende die grote sier maakte

De politiezone Vlas bracht een grootschalig drugsonderzoek tot een goed einde. Tien jonge mensen zijn opgepakt. Ze maakten met hun drugsgeld grote sier. Van dure auto's tot exotische reizen en bezoeken aan prostituees.

Alert

Ontsluitingsweg bedrijven ook zegen voor fietsers

De Ontsluitingsweg Kanaalzone West in Ooigem werd officieel ingewandeld. Bedoeling van de weg is voornamelijk dat er naast het transport van en naar de bedrijven een fietsverbinding komt met de omliggende gemeenten.

News

WTC Ooigem trekt dertigste keer op tweedaagse

Op de kalender van de bloeiende wielertoeristenclub WTC Ooigem prijkt jaarlijks een tweedaagse. Deze vond dit jaar al voor de dertigste keer plaats. De fietsfanaten trokken naar Kemmel, waar ze de nodige kilometers en hellingen voor de voeten geschoven kregen.

News

Oudercomité schenkt octopus

Het oudercomité van vrije basisschool Springeling schonk een octopus. Geen echte, wel een houten speeltoestel. Bouwvakkers waren een dag in de weer om het te installeren. Leerlingen hadden er al kennis mee gemaakt tijdens een uitstap en dat viel zo in de smaak dat het comité besloot er eentje op de speelplaats te laten bouwen.

News

Schapenboer riskeert cel voor illegale slachting

Een schapenboer uit Wielsbeke riskeert een celstraf voor illegale slachting. Volgens de openbare aanklager voerde hij zelfs ingewanden van geslachte dieren aan zijn honden.

News

In 2017 vielen 172 gewonden en vijf doden bij ongevallen in politiezone Midow

Van de vijf gemeenten in de politiezone Midow heb je de meeste kans op een ongeval in Wielsbeke. Daar vonden vorig jaar 103 ongevallen met stoffelijke schade en 33 met gewonden plaats. In Dentergem gebeurden de minste ongevallen, maar daar vielen wel twee dodelijke slachtoffers.

Alert

Criminaliteit op laagste punt in vijftien jaar

Nog nooit was er de voorbije 15 jaar zo weinig criminaliteit in de politiezone Midow als in 2017. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. De grootste daling was in Meulebeke. In Ingelmunster en Dentergem is er dan weer een stijging.

Alert
Download