Hoplr supports the local community
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“250.000 euro om afval te ruimen kunnen we elders spenderen”

Volgens Mirom, de afvalintercommunale die actief is in Menen, Wervik en Wevelgem, is er nog altijd een groot zwerfvuilprobleem, maar de pakkans voor sluikstorters was nog nooit zo hoog als nu. Dat werd duidelijk naar aanleiding van de Handhavingsweek.

News

Unieke Mahieuperenboom ingehuldigd

De meer dan honderdjarige Mahieuperenboom werd zondag feestelijk ingehuldigd. De boom, uniek in zijn soort, werd begin dit jaar verhuisd nabij Bergelen in Gullegem en lijkt het goed te doen. Nu is het nog even wachten op de eerste peren.

News

Geen suiker, geen eieren en geen room en toch kan Valerie (46) patisserie uit haar hoed toveren: “Mijn taarten zijn in eerste plaats lekker, dan pas vegan”

Een taart zonder suiker, eieren, bloem of room en nog eens lekker ook? Valerie maakte er haar werk van. Daarvoor ging ze zelfs naar California om er alles over te leren. Via haar webshop verkoopt ze ‘raw patisserie’. Ze droomt van een eigen taartenwinkel.

News

“Mijn taarten zijn in eerste plaats lekker, dan pas vegan”

Een taart zonder suiker, eieren, bloem of room en nog lekker ook? Valerie maakt er haar werk van. Ze trok er zelfs voor naar Californië. Via haar webshop verkoopt ze raw patisserie. Ze droomt nu luidop van een eigen taartenwinkel.

News

Afzuiginstallatie ontploft bij recyclagebedrijf: brandweer heeft uren werk

De brandweer was donderdagmorgen een zestal uur in de weer bij recyclagebedrijf Geldof in de Vlamingstraat in Wevelgem. In de stofafzuiginstallatie buiten het gebouw was er een ontploffing.

Alert

Alweer verkiezingsborden beschadigd door vandalen

Nadat de verkiezingsvlaggen van de Meense CD&V door kwajongens werden aangepakt, werden nu ook de Wevelgemse collega's het slachtoffer van vandalen.

News

Koppel vergokte 70.000 euro die eigendom was van bedrijf

Een koppel uit Wevelgem moest zich op de rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor het vergokken van vennootschapsgeld.

News

Gezocht: hondenbaasjes die hun viervoeter willen uitlenen aan senioren

Animal Assisted Project, een pilootproject waarbij senioren en ‘eenzame’ huisdieren worden samengebracht, zou normaal al moeten gestart zijn. Helaas werden de juiste matches nog niet gevonden. Uitstel, maar geen afstel dus.

News

Vandalen hebben het op verkiezingspromo gemunt

De verkiezingen naderen en dat resulteert in een overvloed aan verkiezingsaffiches. Niet iedereen is daar voor te vinden. Vandalen vernielden dit weekend promomateriaal in zowel Menen als Wevelgem. In Zwevegem werd eerder al lelijk huisgehouden.

News

Zelfs bloedende hoofdwonde en kapotte bestelwagen houden hem niet tegen: Ike (27) ramt gevel en vlucht weg

Iets na zes uur donderdagavond miste Ike M., een 27-jarige man uit Wevelgem, zijn bocht in de Koningin Astridlaan in Lauwe. Hij ramde daardoor de gevel van het huisnummer één. De bewoners stormden naar buiten, waarop de man vluchtte, ondanks de ravage.

News
Download