Het is allemaal zo simpel niet
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Geen eerste jaar in Sint-Pauluscollege Moorsele

Volgend schooljaar wordt het eerste jaar Sint-Pauluscollege Moorsele eenmalig niet ingericht. Het schoolbestuur heeft dat beslist omdat er op dit moment te weinig eerstejaars zijn ingeschreven.

Nieuws

Bos!Festival ontdekken in groene parel Bergelen

Zeg geen festivalweide tegen de setting van het Bos!Festival. Provinciedomein Bergelen doet dienst als groen terrein voor dit evenement. Wat kunnen we morgen zaterdag verwachten? We vroegen het aan organisator Joost Fonteyne.

Vrije tijd en hobby

Trajectcontrole in Kortrijkstraat

Langs twintig gewestwegen in Vlaanderen komt er tegen april 2018 trajectcontrole. Daarbij ook in de Kortrijkstraat (N8) in Wevelgem. Over een afstand van 1,1 kilometer, van de kerk tot de rotonde, zal de snelheid gemeten worden. Dat net deze weg wordt uitgekozen, heeft een goede reden. De twintig uitverkoren stroken zijn volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) de meest dodelijke punten in Vlaanderen. De trajectcontroles – die 2,6 miljoen euro zullen kosten – komen niet enkel de verkeersveiligheid ten goede. Ze kunnen namelijk ook ingezet worden voor terreur- en criminaliteitsbestrijding.

Wegen en verkeer

Miss en Mister sieren cover toeristische brochure

Mooie mensen voor mooie plekjes, moet schepen van Toerisme Mathieu Desmet (CD&V) gedacht hebben toen werd gestart met de invulling van de nieuwe toeristische brochure van de gemeente Wevelgem. Op de cover prijken namelijk Miss België 2011, Justine De Jonckheere en Mister Belgium 2001, Joachim Dejonckheere.

Nieuws

Steven Casteele verovert Vlaamse titel halve marathon maar blijft boven norm voor Universiade: “Ik stond er te vroeg alleen voor”

De 38ste Nacht van Vlaanderen lokte vrijdag 2.498 lopers (of 350 meer dan vorig jaar) naar Torhout. 1.494 (+161) verkozen de 10 km, 769 (+201) de halve marathon en 237 (-12) de volledige marathon. Een topeditie waarin Steven Casteele, Annemie Danneels, Nico Serroen en Véronique Coene voor West-Vlaamse overwinningen zorgden.

Nieuws

Beklaagde tegen rechter: “Het was mijn dubbelganger met een sikje”

Ongeloofwaardig. Dat was het woord dat de rechter uitsprak toen Samuel G. (35) zijn verhaal had gedaan. Hij moest voor de rechtbank verschijnen voor de diefstal van onder andere een klarinet, trouwringen, verrekijker en tablets. G. zou op klaarlichte dag binnengedrongen zijn in het huis van Wevelgemnaar E.R. De persoonsbeschrijving voldeed perfect aan hoe hij eruitzag.

Nieuws

Bestelwagendief heeft liefst 29 feiten op zijn kerfstok

Een twintiger van Algerijnse afkomst moest deze week voor de rechter verschijnen voor maar liefst 29 diefstallen. Op 1 oktober 2016 werd de man op heterdaad betrapt. I.L. had net een kleine klus afgewerkt toen hij zag hoe O.M. in zijn bestelwagen zat. Iets verderop bemerkte hij een auto met draaiende motor. De zelfstandige klampte de man vast en belde de politie die twee gestolen boormachines vond in het voertuig. Bij een huiszoeking troffen de ordediensten nog eens twaalf gereedschappen aan. Na onderzoek werd de man gelinkt aan nog zevenentwintig andere diefstallen. “Telkens volgde hij dezelfde modus operandi. Als de aannemers hun bestelwagens parkeerden tijdens een klus, sloeg hij toe en stal hij een rugzak, frigobox of gereedschap”, vertelt het Openbaar Ministerie. Het vordert een werkstraf van 280 uur, of een vervangende celstraf van twee jaar. Vonnis op 20 september.

Politie en veiligheid

“Bekend terrein en met mijn broer Mathijs als haas”

Stijn Fincioen groeide sinds zijn Torhoutse marathonzege in 2009 uit tot de Nachtvedette. De 37-jarige Aartrijkenaar won in 2016 voor de 5de maal de 42 km. In 2014 en 2015 was hij de beste bij de 21 km. Hij dreigt deze keer in de schaduw te staan van Steven Casteele te staan, een debutant in de Nacht van West-Vlaanderen.

Nieuws
Download