Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Resultaat heeft geen gevolgen voor bekerfinale”

“Lendelede kwam zaterdag na de afgang van de week voordien in Vosselaar gepikeerd en heel scherp aan de opslag”, weet Marke-speler Lander Vandecaveye. “Zelfs nadat zij nipt de eerste set verloren, bleven ze even fel doorgaan. De buren wonnen verdiend, al moet ik daar onmiddellijk aan toevoegen dat wij zeker niet onze beste match speelden. We faalden vooral in het uitvoeren van de tactische richtlijnen wat betreft opslag en net- en achterveldverdediging na een nochtans secure voorbereiding. Na de match was de ontgoocheling groot bij ons, maar het resultaat zal geen consequenties hebben voor de bekerfinale op paasmaandag. Dan wordt het een andere match. In Lendelede gingen we trouwens niet echt onderuit. Halen wij ons normale niveau, dan hadden wij kunnen winnen. Zondag thuis tegen Kapellen moeten wij ons herstellen, om dan vol vertrouwen de voorbereiding voor de bekerfinale aan te vatten.”

Nieuws

“Met een andere ingesteldheid lukte het wel”

“Tegen Marke-Webis zullen we toch uit een ander vaatje moeten tappen dan in Vosselaar”, zei een ontgoochelde Lendelede-trainer Bart Hungenaert na de 3-0 afstraffing vorige week. Een boodschap die door de spelers blijkbaar werd opgepikt, want Lendelede hield in de derby de volle buit thuis: 3-1.

Nieuws

“Op het middenveld kan ik me meer uitleven”

Gullegem verdiende zondag tegen Sint-Niklaas niet te verliezen. Omdat in voetbal alleen de doelpunten tellen, moesten de jongens van trainer Pascal De Vreese met 0-1 het hoofd buigen. Na een tegenvallende eerste helft herpakte Gullegem zich knap. Niet toevallig nadat Jonathan Stael naar het middenveld werd opgeschoven.

Nieuws

“Niemand had dit vooraf durven denken”

SV Moorsele is sterk bezig, want de rood-witten, die vorig seizoen de titel pakten in vierde provinciale, zijn nog in strijd voor een eindrondeticket. “Dat zou de bekroning zijn van een geslaagd seizoen”, weet doelman Dimas Saelens. “Niemand had vooraf durven denken dat het zo'n vaart zou lopen. Een rustig seizoen was de bedoeling, maar we doen veel beter. We zetten zelfs al leider Bissegem een hak. Morgen thuis tegen Kanegem kunnen we onze eindrondekansen kracht bijzetten. Bij winst zetten we Dosko op zeven punten en blijven we in het zog van de concurrenten Lendelede, Lichtervelde en Avelgem. Die laatste moeten we volgende week bekampen.”

Nieuws

“Jammer dat ploeg uit mekaar valt”

Wim Vandoorne, dit seizoen overgekomen van FC Izegem, speelt volgend seizoen bij tweedeprovincialer Anzegem. “Mijn ex-trainer Franky Dekenne heeft me gepusht”, zegt Vandoorne. “Anzegem is ook dichter bij mijn deur en koestert steile ambities. Op mijn 34ste nog een prijs pakken, dat zegt me wel iets. Mogelijk had ik er bij Gullegem nog een jaar bijgedaan. Tenslotte was ik hier graag. Tot tijdens de onderhandelingen aan het licht kwam dat we heel wat moesten inleveren. Dé reden ook dat de ploeg uit mekaar valt. Jammer, want er zit muziek in deze groep. We kwamen nooit in de problemen en hebben potentieel voor de top zes.”

Nieuws

“We willen kinderen warm maken voor schildersstiel”

Zowel de schildersafdeling in Athena Campus Heule als het CLW in Kortrijk kreeg deze week schoolkinderen over de vloer. De actie kadert binnen ‘SOS - Schilder op School’. Daarmee wil de Bouwunie het schildersvak in de kijker zetten. “De laatste vijftien jaar blijft het aantal leerlingen in de richting dalen”, zegt Stef Grimonprez van het bisdom Brugge. De leerlingen van De Levensboom Wevelgem trokken naar het CLW in Kortrijk. Het pronkstuk werd de wandtekening van ‘FC De Kampioenen’.

Nieuws

Minder inbraken en minder diefstal: politiezone Grensleie heeft topjaar achter de rug

Politiezone Grensleie , die Menen, Wevelgem en Ledegem omhelst, kent een jammerlijke geschiedenis gelinkt aan grenscriminaliteit. De laatste jaren daalde het aantal misdrijven sterk. Ook 2017 was een topjaar voor de politiediensten.

Politie en veiligheid
Nieuws

Minder inbraken en minder diefstal: politie heeft topjaar achter de rug

Politiezone Grensleie, die Menen, Wevelgem en Ledegem omhelst, kent een jammerlijke geschiedenis gelinkt aan grenscriminaliteit. De laatste jaren daalde het aantal misdrijven sterk. Ook 2017 was een topjaar voor de politiediensten.

Politie en veiligheid
Nieuws

Jari Carpentier wil bevestigen na zijn sterke seizoensdebuut: “Er zit een mooie uitslag in”

Jari Carpentier wil na zijn knappe seizoensstart de lijn doortrekken in de Handzame Challenge. “Als ik goed doorheen het gebied van De Moeren kom, dan zit er een mooie uitslag in”, zegt de tweedejaarsbelofte.

Nieuws

Lendelede wil zich na complete offday herpakken in derby

De generale repetitie voor de clash met de buren van Marke-Webis werd er eentje in mineur voor Lendelede. Het team van trainer-coach Bart Hungenaert ging kansloos onderuit bij nummer drie Vosselaar.

Nieuws
Download