Euhm, what did I want to say again...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Simon (43) had een illegale geveltuin, nu gaat gemeente overstag en mag iedereen er een hebben

Elke Wevelgemnaar kan vanaf nu een geveltuintje aanleggen. Acht jaar geleden startte Simon Verschelde (43) al met het initiatief, toen zonder wettelijk kader. Daarnaast staat de deur ook open voor nomadische bomen, groenslingers en kindermoestuinen.

News

Groen hoopt aantal zetels te verdubbelen met jonge lijst

De Wevelgemse afdeling van Groen heeft zijn huiswerk voor de komende gemeenteraadsverkiezingen af. Afgelopen weekend stelde de partij haar volledig lijst voor. Eerder maakten ze al wereldkundig dat huidig gemeenteraadslid Carlo De Winter de lijst zal trekken en dat Henk Vandenbroucke die zou duwen.

News

Binnenkort genieten van uitzicht vanop watertoren

Het mooiste zicht op de streek? Dat zou weleens vanop de Gullegemse watertoren kunnen zijn. En binnenkort kan iedereen ervan genieten. Bart ­Debruyne kocht het gebouw en wil het samen met de gemeente toegankelijk maken.

News

Zeven jaar na gevecht eindelijk gepleit over feiten in rechtbank

Drie mannen die zeven jaar geleden twee andere mannen in elkaar sloegen, moesten zich daar pas woensdag voor verantwoorden op de rechtbank.

News

FOTO. Feest in het park

Zaterdag was het prachtig vernieuwde stukje groen in het hart van de gemeente het decor voor een groot feest. Kinderen konden naar hartenlust ravotten in een tuin vol spelletjes, de volwassen kregen muziek van Green Onions en een DJ-set en de talloze vernieuwingen ontdekken. De burgemeester opende het park met een deathride.

Leisure and hobby

Aantal vacatures in Wevelgem afgelopen jaar meer dan verdubbeld

Goed nieuws uit de tewerkstellingssector: het aantal werklozen in onze regio daalt vrijwel overal. Maar daarbij is ook een kanttekening te maken. De vacatures stijgen, waardoor het moeilijker wordt om geschikt personeel te vinden.

News

Ziekenhuiswerf spil in internationaal onderzoek naar sociale dumping

Indrukwekkend tafereel gisteren, op de werf van het nieuwe AZ Delta. Het federale parket voerde onderzoek naar een criminele organisatie die er Roemenen illegaal laat werken. Op die manier werd 3 miljoen euro aan RSZ-bijdragen ontlopen.

News

Nog maar twee jaar in de stiel en Viktor (16) is nu al laureaat Vlaamse Houtproef

Viktor Fabry (16) uit Wevelgem werd zevende tijdens de Vlaamse Houtproef, tweede in West-Vlaanderen en enige laureaat uit onze regio. Dit is vooral straf omdat hij nog maar twee jaar hout studeert in het VTI Sint-Lucas in Menen.

News

Steven Casteele duikt onder EK-limiet op 10.000m maar mag niet naar Berlijn

Steven Casteele (23) dook zaterdag in het Nederlandse Leiden bij de 10.000m onder de EK-norm (28’49”71). De Wevelgemnaar verbeterde z’n record (19 mei in Londen) van 29’12”01 tot 28’48”37. Toch komt hij niet in aanmerking voor het EK in Berlijn omdat hij op de 10.000m pas de vijfde Belgische tijd neerzette en er slechts drie Belgen per nummer mogen deelnemen. Soufiane Bouchikhi (27’47”21), Bashir Abdi (28’15”58) en Simon Debognies (28’25”32) liepen eerder al een stuk sneller dan Casteele, die in Leiden ook Dieter Kersten (28'46"25) moest laten voorgaan.

News

Eindelijk weer een écht park in de stad, dus opent de burgemeester het park op een speciale manier

Kinderen konden naar hartenlust ravotten, volwassenen kregen dan weer muziek voorgeschoteld. Het park in Wevelgem zit in een nieuw jasje en dat werd gevierd. De investering van 1,2 miljoen euro loonde, daar was iedereen van overtuigd.

Leisure and hobby
Download