Rome was not built in a day
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Tientallen rode brievenbussen verdwijnen uit het straatbeeld. “Basisdienstverlening wordt ingeperkt, zo komen we in een vicieuze cirkel”

De rode brievenbussen worden door Bpost weggenomen uit het straatbeeld. In onze regio verdwijnt een op zes bussen. Wevelgem en Kortrijk worden het ergst getroffen, maar enkel Harelbeke protesteert.

News

Brand bij vlasverwerkend bedrijf snel onder controle

In de productiehal van het vlasverwerkend bedrijf Castellins langs de Drieslaan brak woensdagavond brand uit in een zogenaamde kaardenmachine, waarin vlasvezels ontward worden.

News

Waregem heeft eindelijk eigen winterbar: Der Tilorer

Dankzij Der Tiroler heeft Waregem eindelijk zijn eigen winterbar. Tot en met 13 januari waan je je even in Oostenrijk in de plaats van langs de drukke Expresweg. Er is plaats voor 150 mensen.

News

Bezoeker moet zich in bos wanen: “We zetten in op beleving, verwacht hier geen après-ski”

Vanaf donderdag doen de vliegtuigloodsen van Abelag in de Wevelgemse Kortrijkstraat dienst als winterbar. Jurgen, Steve en Dieter openen er op 13 december namelijk hun Forest'a Bar. “Een gezellig kader voor jong én oud.”

News

Doutreluingne en Seynhaeve leggen eed af als burgemeester

News

Aanpassingen aan verkeerswisselaar A19-R8 zijn opnieuw uitgesteld

De gemeenteraden van Wevelgem en Kortrijk dienen een motie in om het Agentschap Wegen en Verkeer te vragen spoed te zetten achter de heraanleg van de verkeerswisselaar A19-R8. De minister kondigde een vertraging aan.

News

Organisatie zet in op meer spektakel en ambiance op een kleiner terrein

Gullegem maakt zich op voor de tweede editie van de Hexia Cyclocross op 5 januari. De organisatie zit alvast op schema. Alleen de onderhandelingen met de (top)renners lopen nog. Het spectaculaire parcours en de beleving zijn wel al gegarandeerd.

News

Man riskeert jaar cel na beschieten appartement uit frustratie

De man die op 7 juni een appartement beschoot in de Koperdraadstraat in Wevelgem moest zich maandagochtend verantwoorden in de rechtbank in Kortrijk. Een reden voor zijn daden gaf hij niet. Hij riskeert een jaar cel.

News

Koppel dat vennootschapsgelden vergokte, moet 900.000 euro schadevergoeding betalen

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft een koppel veroordeeld tot respectievelijk 30 maanden en 20 maanden cel, deels met uitstel, voor het leegzuigen van hun vennootschap. Ze moeten ook een schadevergoeding van 876.790 euro betalen.

News

Gezin ontsnapt aan brand

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag brak brand uit in een bergruimte achteraan een woning in de Wezelstraat. De woning bleef gevrijwaard, maar de berging is verloren.

News
Download