Hoplr is volledig gratis en vrij van reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

‘Gekke’ vrouw in cel voor brandstichting, buren overstuur: “Ze moet hier weg”

Een 63-jarige vrouw uit Wevelgem is aangehouden na brandstichting maandag in de Artoisstraat. A.V. stak karton in brand tussen twee auto's in een ondergrondse garage. “Die knettergekke vrouw moet weg, alles kon afgebrand zijn”, zegt een bewoonster.

Nieuws

Soldaat 100 jaar na sterfdatum herdacht

Op het Brits kerkhof The New British Cemetery in de Deerlijksesteenweg in Harelbeke is maandag soldaat Richard Price herdacht. Price overleed exact honderd jaar geleden tijdens de Eerste Wereldoorlog in Gullegem, nadat hij zwaargewond was geraakt op het slagveld. Price vertrok in november 1916 vrijwillig naar de oorlog, ook al was hij vader van twee kinderen. Waarom hij dat deed, is na al die jaren nog steeds onduidelijk.

Nieuws

“Plaatsen in de kern zullen duur zijn”

SV Wevelgem City hoopt beter te doen dan de tiende plaats van vorig seizoen. “De voorbereiding is alleszins veelbelovend”, weet Mehdi Verlinde, die overkwam van SV Kortrijk. “De resultaten vallen best mee, alleen het samenspel moet nog beter. Aan het nieuwe kunstgrasveld moeten we nog wennen. De bal gaat sneller, maar onze kwaliteiten zullen meer tot hun recht komen. Voor de titel krijgt Anzegem de meeste stemmen achter zijn naam. Bij ons wordt er geen plaats voorop gezet, maar wie onze trainer Drazen Kukuric kent, weet dat hij met niet weinig tevreden is. We hebben een grote kern, de plaatsen zullen duur zijn. Dat is goed om iedereen scherp te houden.”

Nieuws

Experiment speelpleinwerking neemt uitstekende start

Op vraag van drie Gullegemse mama's is er deze vakantie nog twee weken speelpleinwerking in de Wevelgemse deelgemeente.

Nieuws

Eerste Fietsbieb in regio komt in Gullegem

Wie geen kinderfiets wil kopen, kan voortaan terecht bij de Fietsbieb. Het Gullegemse Beweging.net start op 2 september met het project.

Nieuws

Vijf verdachten opgepakt na grote sigarettenroof in supermarkt

Bij een nachtelijke inbraak in de supermarkt Carrefour in Wevelgem werd een “aanzienlijke hoeveelheid” sigaretten gestolen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Na een zoektocht in een nabijgelegen pand werden vijf verdachten opgepakt.

Politie en veiligheid

FOTO. De Engie Parkies zijn opnieuw omgevlogen

In de loop van Juli en augustus kwamen tal van uitstekende artiesten naar Wevelgem om er op te treden tijdens de Engie Parkies. Niet alle edities konden genieten van een zomerse avond maar dat kon de sfeer niet bederven.

Nieuws

Chiromeisjes op kamp in Limburg geveld door ziekte

Negentien leden en leidsters van de Wevelgemse meisjeschiro moesten tijdens hun kamp naar huis terugkeren door ziekte. Ondertussen is het grootste deel genezen.

Nieuws

BV’s zetten handtekening onder portret dat kunstenaar van hen maakt

Elf unieke portretten van BV’s, met hun handtekening eronder én die kunnen zomaar de uwe zijn. Kunstenaar Brecht Carton veilt ze voor het goede doel. Hij hoopt zo 5.000 euro op te halen voor De Zonnebloem uit Heule.

Nieuws

“Onze pijnpunten werden blootgelegd”

Het bekeravontuur van FC Gullegem was een kort leven beschoren. Op Lommel werd met 4-0 verloren.

Nieuws
Download