Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Voor ons is het niet van moeten”

SV Wevelgem City B speelt vanavond de topper tegen coleider Heule. “Zoals iedere week willen we ook deze wedstrijd winnen, maar voor ons is het niet van moeten”, zegt de 18-jarige Gilles Van Hoof. “De druk ligt bij Heule, dat nooit onder stoelen of banken stak dat het binnen de kortste tijd opnieuw naar derde wil. Mogelijk dat we op ons kunstgras bevoordeeld aan de aftrap komen, maar dat is geen garantie op succes.”

Nieuws

“Iemand anders mag gerust de kar trekken”

Het bestuur van FC Gullegem hoopte op een zorgeloos seizoen. Voorzitter Rudy Vandemoortele en zijn kompanen worden door de trainers en spelers op hun wenken bediend.

Nieuws

Hallucinant: woeste automobilist rijdt kinderen klem,geeft hen vuistslag en duwt hoofd slachtoffer over reling brug

Een woeste automobilist ging woensdag bijzonder driest tekeer tegen twee schoolkinderen in Wevelgem. Toen Jelle (13) en Dayton (13) met hun fiets een plas wilden ontwijken, kregen ze het aan de stok met de man. “Hij gaf hen vuistslagen, recht tegen hun slaap.”

Nieuws

“Blessurelast blijft ons parten spelen”

Zaterdag tegen Olva Brugge, de jongste weken in steile opmars, zat er voor thuisploeg Marke-Webis B geen setwinst in. “Bijna wel in de tweede beurt”, zegt kapitein Vincent Gaeremynck. “We liepen tot 11-4 uit maar konden die voorsprong niet vasthouden. Ook al omdat de bezoekers een geslaagde dubbele wissel doorvoerden. De zware blessurelast blijft ons parten spelen. Met de verplaatsing naar het vijfde geklasseerde Waasland B wacht ons zaterdag alweer een zware opdracht. We kijken eerder uit naar de uitgestelde wedstrijd van de week daarop tegen de buren van Moorslede. Een ploeg die we goed kennen en waar we iets hopen tegen te rapen.”

Nieuws

“Terugronde aanvatten op tweede plaats”

“Na een vlotte 3-0 zege tegen het tiende geklasseerde Waasland blijven wij aan de leiding in de liga B, weliswaar achter Achel maar die tellen niet mee wegens te sterk”, zegt Jan Van Huffel, trainer-coach van Marke-Webis. “De eerste twee sets wonnen wij vlot. Met gerichte opslagen konden wij de gevreesde eerste tempo-aanvallen van Waasland uitschakelen. Zelf scoorden wij vlot dankzij onder meer opposite Olivier Coussens. Enkel in de derde set konden de bezoekers tot 19-20 dreigen, maar dat kwam vooral door eigen slordigheden. Nu nog de verplaatsing naar staartploeg Gembloers goed afwerken en we vatten de terugronde aan op de tweede plaats.”

Nieuws

“Na bevrijdend gesprek beter gaan spelen”

Davo Wevelgem is opgeschoven naar de derde plaats. “Onze start was niet denderend, met de bekeruitschakeling als grootste ontgoocheling”, weet Eveline Lauwaerts. “Niet helemaal een verrassing, want er moesten een aantal nieuwe en vooral jonge speelsters ingepast worden. Dat heeft tijd en punten gekost. Door gebrek aan vertrouwen ging het aanvankelijk met vallen en opstaan. Je zag bij de jongeren vooral faalangst. Zij speelden krampachtig omdat de druk om te winnen te groot was. Na een bevrijdend gesprek zijn we echter beter gaan spelen. Zaterdag krijgen we nummer twee Zwevezele op bezoek. We willen onze succesreeks verderzetten.”

Nieuws

“Zelfs met tien waren we de betere ploeg”

SV Moorsele verloor op Zwevezele B met 2-1. De rood-witten leggen de schuld van de nederlaag bij scheidsrechter Van Parys. “Met een vroege voorsprong mocht onze start er best wezen”, vertelt Glenn Goemaere. “Tot de ref, die wegens een familiefeest een halfuur te laat kwam opdagen, dacht dat hij een hoofdrol moest opeisen. Hij zwaaide te pas en meestal te onpas met kaarten. Onze Karim Ameraouy werd er met tweemaal geel het slachtoffer van. Bleven we met elf, dan hadden we heel zeker niet verloren. Zelfs met tien waren we de betere ploeg. Jammer dat de scheids in het slot ook de ogen sloot voor een zuivere penalty.”

Nieuws

“Heel blij dat ik ploeg aan zege kon helpen”

Dankzij een late goal van invaller Quentin Santelé won Wevelgem met 1-0 van het bedreigde Ingooigem. “Na meer dan drie maanden buiten strijd te zijn geweest, was het de tweede keer op rij dat ik op de bank startte”, vertelt Santelé. “Ik was dan ook heel blij dat ik de ploeg aan de zege kon helpen. Ik had me veel voorgesteld van mijn transfer naar Wevelgem, maar door twee gebroken voetbeentjes stond ik op non-actief. Gelukkig ben ik het scoren niet verleerd. Meer dan ooit verlang ik nu naar wedstrijden. Of er al gesproken is over volgend seizoen? We zijn er nog niet uit. Ik voel me hier goed en ik krijg veel vertrouwen. We zien wel.”

Nieuws

Supportersclub legt Rode Duivels-fans in de watten tijdens WK voetbal

Met tegenstanders als Panama, Tunesië en Engeland zijn de supporters van de Rode Duivels ervan overtuigd: de tweede ronde op het WK voetbal van volgende zomer in Rusland is bijna een zekerheid. Dat betekent dat de grote schermen voor de live uitzendingen van de matchen van de Belgische voetbalhelden al worden opgeblonken.

Nieuws
Download