Benieuwd wat jouw buren vertellen?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Eentje meer scoren dan de tegenpartij”

Als Kruiseke morgen wint op Vleteren, springt Sparta de fusieploeg over het hoofd naar de vijfde plaats en doet het weer mee voor een einderondeticket. “Scoren gaan we zeker doen”, belooft Stijn Lernou. “Met 72 doelpunten beschikken we samen met Voormezele over de beste aanval van de reeks. Dat we met 53 tegengoals ook veel doelpunten slikken? Dat is het risico als je voor de aanval kiest. We moeten er alleen voor zorgen dat we er eentje meer scoren dan de tegenpartij. Zelf heb ik al zeven treffers op mijn teller. Niet slecht voor iemand die als centrale verdediger aan het seizoen begon. Nu kom ik echter goed aan mijn trekken op de linkerflank.”

Nieuws

“Dankzij de trainer kan ik me weer uitleven”

Kenneth Voet, die aan een sterk seizoen bezig was, moest op een bepaald moment geblesseerd afhaken. “Met dank aan trainer Maxim Vandamme kan ik mij opnieuw zonder hinder uitleven”, zegt de 27-jarige Voet. “Het kraakbeen in de enkel was aangetast. Op advies van onze trainer trok ik naar dokter Declercq in Antwerpen. Terwijl andere dokters mij een operatie voorstelden, kreeg dokter Declercq me weer helemaal fit. Gelukkig maar, want niet kunnen voetballen is voor mij een geseling. Ik genoot mijn jeugdopleiding bij Club Brugge maar speelde ook twee jaar bij KV Kortrijk. Daarna trok ik naar Winkel, waar ik in botsing kwam met de toenmalige keeperstrainer.”

Nieuws

Okra huldigt bestuursleden

Het Okra-bestuur liet de Week van de Vrijwilliger niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom werd een vrijwilligersfeest georganiseerd in zaal Leiedaele. Tijdens het feest werd hulde gebracht aan alle vrijwilligers, maar ook speciaal aan verdienstelijke bestuursleden: Monique Capoen, Liliane Sarron, Gilbert Masschelein, Emile Vermeersch en Christiane Garrein.

Nieuws

“Blij met mijn eerste doelpunt voor Wervik”

Guillaume Devacht mocht tegen Melsele (2-1) nog eens aan een wedstrijd beginnen. De bijna 21-jarige Bissegemnaar bedankte voor het vertrouwen en bracht Wervik met een mooi kopbaldoelpunt al vroeg op voorsprong.

Nieuws

TE KOOP: oud en beschermd station

Altijd al een koffiezaak of winkeltje starten? Waarom niet in het oude stationsgebouw van Wervik. De NMBS verkoopt het beschermde monument. De stad Wervik is alvast géén kandidaat-koper.

Nieuws

“De ziel van ons dorp is verdwenen”

Er is een eerste plan voorgesteld voor de herinrichting van het centrum van Geluwe. Heel wat inwoners waren op de afspraak, want bij velen brak paniek uit toen ze vernamen dat hun dorp een metamorfose zal ondergaan.

Nieuws

“Ik had toch op meer speelkansen gerekend”

Robinson Woodruff maakte dit seizoen de overstap van Harelbeke naar Wervik. De 21-jarige zoon van Robert Bobby Woodruff (ex-KV Oostende, SC Menen en Wervik) kon geen vaste stek veroveren.

Nieuws

5 portretten van sterke vrouwen uit onze regio

8 maart: internationale vrouwendag. Ook in onze regio lopen sterke vrouwen in de spotlights. Wij brengen vijf portretten van gedreven vrouwen die passioneel met hun job bezig zijn. “Wij hoeven niet te verschillen van mannen”, klinkt het. Maak kennis met iemand die haar leven omgooide en weer in balans kreeg, een onderneemster uit Heule die zich met haar team onderscheidt, een styliste van 68 die pas vorig jaar haar eigen zaak opende, een internationaal gerenommeerde fotografe en een jonge vrouw die in Londen opkomt voor de rechten van de vrouw.

Nieuws

Achttienjarige ramt garagebox en slaat op de vlucht

Een jonge automobilist van achttien reed dinsdagavond een muurtje, garagebox en wagen stuk, vluchtte naar huis, maar gaf zich later aan.

Nieuws

“We willen de angst wegnemen: Geluwe is en blijft een dorp”

Een kwaliteitsvol woongebied waar groen en geschiedenis een prominente plaats krijgen. Dat is hoe de oppositie het centrum van Geluwe ziet. De inrichtingsstudie van Leiedal die vrijdag wordt voorgesteld, blijkt alvast hoopvol.

Nieuws
Download