Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brandweer redt zwanen uit hachelijke situatie

De brandweer van Wervik heeft maandag een zwaan gered uit een dichtgeslibde Leiearm in Wervik.

Politie en veiligheid

Zonnebeke en Wervik blijven vechten tegen windmolens

Zonnebeke en Wervik stappen naar de Raad van State om zich te verzetten tegen de komst van drie windmolens langs de A19 ter hoogte van de Beselarestraat. Ze willen een nieuwe milieuvergunning aanvechten.

Nieuws

Lien Deblaere is eerste vrouwelijke voorzitter ooit voor SP.A Wervik: “Het is een hele eer”

Lien Deblaere is de eerste vrouwelijke voorzitster ooit van de lokale SP.A-afdeling in Wervik-Geluwe. Ze volgt Stéphane Vansteenkiste op.

Nieuws

Jaagpaden Leie opnieuw open voor fietsverkeer

Vanaf vandaag, zaterdag, kunnen de jaagpaden langs de Leie in Wervik op Vlaamse en Franse oever opnieuw gebruikt worden door fietsers en voetgangers. Die kunnen al enkele maanden Frankrijk bereiken via de nieuwe Leiebrug, maar dat kan nu vlot en veilig via de jaagpaden. De omleidingen worden opgeheven.

Nieuws

SP.A-voorzitter neemt ontslag na ongeval met dronkenschap

Stéphane Vansteenkiste neemt ontslag als voorzitter van de lokale SP.A-afdeling na zijn ongeval, waarbij hij geïntoxiceerd achter het stuur zat.

Nieuws

Auto over de kop na botsing: drie gewonden

Er gebeurde woensdag rond 16.30 uur een verkeersongeval op de Kruisekestraat tussen Kruiseke en Wervik. Twee wagens botsten tegen elkaar, waardoor de ene op zijn dak belandde en de andere in de berm geslingerd werd.

Wegen en verkeer

Wordt Wervikse of Wevelgemse ambassadrice Menen?

Een Vespa en een weekendje Parijs. Het zijn maar enkele van de vele prijzen die de Meense stadsambassadrice kan winnen. Dit jaar strijden maar liefst 7 kandidates om het kroontje. Daarbij ook iemand uit Wervik en iemand uit Wevelgem.

Nieuws

Eerst naar politie bellen, dan filmen: “Elke minuut telt”

Op de sociale media verscheen gisteren een hallucinant filmpje van een dronken bestuurder. Een witte Fiat Punto zwalpt over de weg in de Zuidstraat in Geluwe. De wagen van waaruit het filmpje gemaakt is, seint nog enkele keren met zijn koplampen, maar de Fiat blijft op het andere vak rijden. Het filmpje werd iets later verwijderd, maar de politie is intussen wel op de hoogte. “We hebben het filmpje zelf niet in handen, dus kunnen we weinig doen”, zegt persofficier van de politiezone Arro Luc Deryckere.

Politie en veiligheid

Ward en Mattis turnen zich een weg naar de Jeugd Olympische Spelen

Van 23 tot en met 29 juli trekken Ward en Mattis van Lauwse turnclub Vaste Vuist naar Hongarije. Ze zijn namelijk geselecteerd voor de Jeugdspelen.

Nieuws

“Parcours heeft geen geheimen”

Lars Coillie wil vandaag een rol van betekenis spelen in Menen-Kemmel-Menen. “Mijn conditie zit in de lift. Ik ben op en top gemotiveerd”, zegt de Wervikse eerstejaarsjunior van Van Moer Logistics Cycling Team.

Nieuws
Download