Welcome in the neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Ik zou het zelf nooit zo mooi kunnen maken hebben.”

Hanne verhuisde kort geleden naar Kortrijk waar ze samenwoont met drie vrienden. Voor de inrichting van het huis kreeg ze hulp van het programma ‘Een frisse start met vtwonen’ op Vitaya.

News

“12.000 jaar geleden liepen hier al mensen rond”

Binnenkort verrijzen 42 nieuwe woningen op het terrein tussen de Loskaaistraat en Hellestraat in Wervik. Een site waar ook 12.000 jaar geleden al leven was. Dat en nog veel meer werd duidelijk tijdens het archeologisch onderzoek.

News

Franse dief riskeert twee jaar effectief

News

Boormachine lenen, boodschap doen? Met ‘wekkertje’ is het zo geklonken

Het pas opgerichte ‘Wervik wordt wakker’ wil de stad duurzamer maken. De eerste actie is een LETS-platform, waar mensen elkaar kunnen helpen.

News

QUIZ. Test jouw kennis over de straatnamen in Wervik

Het stadsbestuur van Wervik trekt geld uit om de straatnaamborden extra historische informatie mee te geven. Bedoeling is om er ieder jaar 25 nieuwe bij te maken. Wij willen wel eens weten hoe het gesteld is met die kennis, en vooral met die van de eigen geschiedenis. Doe nu zelf de test met onze quiz.

News

Straatnaamborden moeten inwoners wijzer maken: “Neen, Hendrik Conscience was geen coureur”

Een investering van zo'n 1.500 euro, maar de kennis die ermee vergaard wordt is onbetaalbaar. De stad Wervik investeert in 25 nieuwe straatnaamborden met historische info. Bedoeling is om elk jaar 25 nieuwe bij te maken.

News

Stad koopt pand naast stadhuis voor starterswinkel

Na bijna zes jaar zijn de plannen voor een starterswinkel concreet. De stad koopt zo snel als mogelijk het pand aan de Leiestraat 55, naast het stadhuis. Op de bovenverdieping komen burelen. Alles samen zal dat zo'n 605.000 euro kosten.

News

Leegstaande rusthuiskamers gebruikt als revalidatieruimte

News

Andrée (73) haalde al haar spaargeld af, maar enige familielid sloeg toe: “Hij kan fluiten naar zijn erfenis”

Andrée Braem (73) had vorig jaar haar volledige spaargeld, ongeveer 52.000 euro, afgehaald van de bank om te bewaren op haar serviceflat in het centrum van Wervik. Maar met een truc ging haar neef ermee aan de haal terwijl Andrée voor haar leven vocht in het ziekenhuis. “Niemand kan ik nog vertrouwen, hij is de enige familie die ik nog heb.”

News

Wervik zet in op armoedebestrijding en wil burgers meer inspraak geven

Na de verkiezingen was al snel beklonken hoe het nieuwe stadsbestuur er zou uitzien. Na enkele vergaderingen werden gisteravond de bevoegdheden bekendgemaakt. Het nieuwe bestuur werkt aan acht speerpunten.

News
Download