Hmz. What's this sorcery?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Corpuss Run doet het groen en voor het goede doel

News

't Susterhuus bestaat 20 jaar

News

“250.000 euro om afval te ruimen kunnen we elders spenderen”

Volgens Mirom, de afvalintercommunale die actief is in Menen, Wervik en Wevelgem, is er nog altijd een groot zwerfvuilprobleem, maar de pakkans voor sluikstorters was nog nooit zo hoog als nu. Dat werd duidelijk naar aanleiding van de Handhavingsweek.

News

Witte rook voor gemeenschapscentrum

De bouw van het gemeenschapscentrum in Geluwe zal volgend jaar starten. In het centrum komen vergaderruimtes, een theaterzaal en een jeugdhuis. De bibliotheek werd uit de originele plannen geschrapt.

News

Kortrijk wil alle jeugdverenigingen op lange termijn gelijk behandelen

De stad Kortrijk heeft een masterplan voor de jeugdlokalen klaar. Daarin wordt alle infrastructuur geïnventariseerd naargelang het aantal gebreken. Op die manier kan het stadsbestuur zijn aanpak gerichter plannen.

News

Kelly kroont zich tot Tabaksfee

In de schaduw van de Briekenmolen werd Kelly Burggraeve (23) de Tabaksfee. De lerares en nagelstyliste scoorde in drie van de vier proeven beter dan de vier andere deelnemers. Kelly kreeg de cape om de schouders en moet nu samen met eredames Ismien Vervaeke en Caitlin Deleu Wervik vertegenwoordigen.

News

Harmonieën na bijna honderd jaar herenigd

Na een ruzie over het al dan niet spelen van de Vlaamse Leeuw in 1922 splitte de toenmalige harmonie in Wervik. Na bijna honderd jaar is de ruzie bijgelegd en vergeten. Harmonie Onder Ons en de Grote Harmonie slaan de handen in elkaar en gaan voortaan door het leven als Stadsharmonie Wervik. Zaterdagmiddag zette het muziekkorps die samenwerking in de verf door van Komen richting het Wervikse stadhuis te stappen. Het eerste evenement van het nieuwe muziekkorps vindt plaats in het weekend van 27 en 28 oktober. In zaal Oosthove zal de stadsharmonie met ‘Keerekeeweere’ - in de geschiedenis van Wervik’ een totaalspektakel brengen.

News

“Goed voor vertrouwen en moreel”

Eendracht Wervik haalde het zaterdag met 2-1 van Woluwe-Zaventem en stak zich zo een hart onder de riem. “We moeten vooral onze goede eerste helft onthouden”, was T1 Maxim Vandamme niet ontevreden.

News

Vijf kandidates strijden om titel Tabaksfee

Waar de Wervikse Tabaksfee eind 2015 nog een stille dood leek te sterven, zit de verkiezing nu duidelijk in de lift. Sinds de vernieuwde formule zijn er voor het eerst vijf dames die meedingen naar de felbegeerde titel. Voor het derde jaar op rij is de organisatie in handen van VTBKultuur en ook nu weer zijn herberg In den Grooten Moriaen en het Tabaksmuseum het toneel van de strijd. Zondag wordt duidelijk wie de huidige fee Yana Bogaert opvolgt.

News

CD&V pleit voor schepen van Buurten en Wijken

CD&V Wervik heeft zijn huiswerk helemaal af voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met heel veel moeite vonden ze genoeg vrouwen om de lijst te vervolledigen, maar in het Portaal kon een volledige lijst voorgesteld worden.

News
Download