Hmmm... een lekkere warme glühwein!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Waren op Wolvertem technisch betere ploeg”

Na de 0 op 12 pakte Wervik een punt op het bescheiden Wolvertem Merchtem (1-1). Jorg Dutoit zorgde voor het Wervikse doelpunt.

Nieuws

“Graag mijn ex-ploeg een hak zetten”

Geluwe neemt het morgen op eigen veld op tegen Wevelgem. Bij de thuisploeg zijn er met Jelmer Platteeuw, Jonas Roose, Gaëtan, Deneve en Frederik Dejonghe nogal wat spelers met een Wevelgem-verleden. “Tegen Wevelgem wordt het opnieuw een speciale match”, zegt Jelmer Platteeuw. “Wevelgem is de ploeg waar ik mijn eerste voetbalschoenen versleet. Ik mocht ik er zelfs een promotie vieren naar eerste. Ondertussen ben ik al twee seizoenen aan de slag bij Geluwe. Het is een toffe, gezellige club, die geleid wordt door correcte mensen. Uiteraard zou ik mijn ex-ploeg graag een hak zetten. Alleen jammer dat we op eigen veld minder sterk voor de dag komen. Zelfs het spel maken, is niet aan ons besteed.”

Nieuws

Voorzitter Christian Pattyn: “Ik ben en blijf bij Wervik”

Het was deze week groot nieuws: voorzitter Christian Pattyn werd opgevrijd door Harelbeke. “Men heeft van een mug een olifant gemaakt. Het is toch niet verboden om met mensen te praten. Maar ik ben en blijf bij Wervik.”

Nieuws

Leerlingen krijgen prikkelarme klassen en sofa om tot rust te komen

Tegen 2021 moeten de leerlingen van BSBO De Vlier terechtkunnen in nieuwe klassen. Eindelijk, want daar wordt al tien jaar op gewacht. Het oude paviljoen en de containerklassen zullen plaats ruimen voor een volledig aangepast gebouw.

Nieuws

Man ‘crowdfundt’ cannabis met familie en vrienden

Een 26-jarige man uit Wervik moest zich op zijn verjaardag in de Ieperse rechtbank verantwoorden voor bezit en verkoop van cannabis van 1 maart tot en met 30 juni 2016, met de verzwarende omstandigheden cannabis te hebben verkocht aan zijn minderjarige broer en zijn woning hiervoor ter beschikking te hebben gesteld. “M.R. doet een soort crowdfunding met vrienden en familie om drugs aan te kopen”, zegt de procureur. “Ik vorder een voorwaardelijke straf en boete. De man heeft weinig schuldinzicht.”

Nieuws

OCMW speelt sinterklaas: gratis soep op school voor alle kinderen

Alle kinderen die in Wervik naar school gaan, van de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar, krijgen voortaan gratis soep. Het OCMW wil met dat initiatief onder meer de strijd aangaan tegen kinderarmoede.

Nieuws

Rechter pikt ‘toerisme’ van stelende Fransman niet

Een Fransman die speciaal de landsgrens overstak om te stelen, is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar.

Nieuws

“Op iets meer dan vierde plaats gerekend”

Sparta Kruiseke zette deze week de samenwerking met trainer Frederic Azou stop. T2 Wim Demeester werd tot hoofdtrainer gepromoveerd, krijgt de sportieve steun van Kevin Forrest.

Nieuws

Agenten maken ruim 6.000 overuren en schakelen dan maar burgers is

Politiezone Arro Ieper heeft te weinig agenten. Gevolg: 6.000 overuren en extra taken. De politie gaat nu over tot het aanwerven van burgers voor milieuhandhaving.

Politie en veiligheid
Nieuws

Postbode Mike na val in ijskoude beek: “Voorbijgangers hebben mijn leven gered”

De eerste werkdag van 2018 is bijna fataal afgelopen voor postbode Mike Bellens (39) uit Wervik. Tijdens zijn ronde in Menen kwam de man ten val met zijn fiets waarna hij in een beek belandde. “Ik heb mijn leven te danken aan twee voorbijgangers”, vertelt Mike.

Nieuws
Download