Keep the good new year intentions alive!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Voetballers breken wereldrecord… zitbalkoppen

Essevee-spelers Sander Coopman (23) uit Geluwe en Sandy Walsh (23) hebben woensdag samen VTM KIDS-vlogger Michiel Callebaut een wereldrecord gebroken. Voor het televisieprogramma Kadet slaagden ze erin het wereldrecord zitbalkoppen te breken. Daarvoor moesten ze niet al zittend een voetbal koppen, zoals je zou denken, maar letterlijk naar elkaar koppen met een gigantische zitbal.

News

WIN. Duotickets voor Circus Barones in Wervik

Dit jaar presenteert het rondreizende Circus Barones een nieuwe show onder de noemer “Een reis rond de wereld”. Van dinsdag 26 juni tot en met woensdag 27 juni strijkt het circus neer aan Centrumparking aan Steenakker in Wervik. Het Nieuwsblad mag 25 duotickets weggeven voor de voorstelling van dinsdag 26 juni om 18 uur.

News

Henrik en Emiel fietsen voor goed doel naar Reims: “We vrezen voor zadelpijn”

Een wafelenbak of spaghettifestijn, dat was te soft voor Henrik en Emiel. Geld inzamelen voor het goede doel, daarvoor moet je afzien. Daarom rijden ze op 23 en 24 juni naar Reims en terug. 500 kilometer, en dat allemaal voor Tandem West.

News

Mirom steekt zes glascontainers onder de grond

Minder lawaai, minder geuroverlast, minder aantrekkelijk voor insecten en sluikstorters. De voordelen van ondergrondse glasbollen zijn niet op een hand te tellen. Daarom dat ook Mirom Menen er werk van maakte om zes van de aftandse, groene bovengrondse bollen te vervangen.

News

190 trappen beklimmen, daarna genieten van uitzicht vanaf Sint-Medarduskerk

Wanneer je maar wilt de toren van de Wervikse Sint-Medarduskerk beklimmen? Dat moet binnenkort mogelijk zijn. De stad krijgt een subsidie van 150.000 euro om de toren permanent toegankelijk te maken.

News

Kogel is door de kerk: geen zeven maar vier bouwlagen op Vrijdagmarkt

Met het RUP Leiekant keurde het Wervikse stadsbestuur een leidraad goed rond wat mag en niet mag voor het bouwen langs de Leie. Die bepaalt onder andere dat er naast de Vrijdagmarkt geen appartement mag komen hoger dan vier bouwlagen.

News

Wervik gaat jumelage aan met Duitse Flossenbürg

Wervik en Flossenbürg worden zustersteden. Die jumelage komt vooral tot stand door verzetsstrijder Marcel Durnez. De overleden verzetsstrijder zat er tijdens de Tweede Wereldoorlog geruime tijd in het gevangenenkamp. “Niet de haat, maar liefde zegeviert.”

News

Dan toch maar 4 bouwlagen op Vrijdagmarkt

Met het RUP Leiekant keurde het Wervikse stadsbestuur een leidraad goed rond wat mag en niet mag voor het bouwen langs de Leie. Die bepaalt onder andere dat er naast de Vrijdagmarkt geen appartement mag komen hoger dan vier bouwlagen.

News

Wijn uit garage valt in de smaak

Wijndomein Ravenstein wil uitbreiden met 1,5 hectare wijnstokken en een nieuwe vinificatieruimte. De nieuwe degustatieruimte is al klaar en dit najaar volgt de eerste pluk van de eerste eigen wijnstokken.

News

Corpuss Run Dwars Door Geluwe steunt goed doel

De populaire loopwedstrijd Dwars Door Geluwe leek vorig jaar op sterven na dood, maar een enthousiast nieuw bestuur maakt er toch een recordeditie van. Voor de 27ste aflevering zien ze het nog groter. Voor de komende drie jaar gaan de organisatoren in zee met het Geluws bouwbedrijf Corpuss, dat hoofdsponsor wordt. Spreek voortaan dus van de Corpuss Run Dwars Door Geluwe.

News
Download