hoplr, always nearby
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

40.000 kippen van schepen van Landbouw moeten worden gedood

De ziekte van Newcastle heeft de boerderij van schepen Maria Polfliet en haar man Stefaan Debaere getroffen. Hun 40.000 kippen worden vandaag gedood. Het koppel is bijzonder aangeslagen.

News

Investeerder boos op stadsbestuur: “Paardenstad? Gefeliciteerd”

Na het stadsbestuur heeft nu ook de provincie de bouw van een paardenkliniek langs de Gentse Heerweg afgekeurd. Enkel dieper op het terrein lijkt de paardenkliniek welkom, als ze er ooit komt.

News

Stoffigste, maar vooral meest drugsloze editie van Hype-O-Dream ooit

De 22.000 festivalgangers die zaterdag naar Hype-O-Dream afzakten, waanden zich even in een woestijn. Zanderig gras, stof overal en vooral: heel, veel hitte. Enig verschil met een woestijn: de drank vloeide rijkelijk en de sfeer was uitbundig.

News

Naar Boedapest met oldtimer, maar zwaailicht zal niet overal mogen

Zeven vrienden die elkaar kennen via jeugdhuis Den Uitvlucht in Waregem trekken vandaag vrijdag met een oldtimer naar Boedapest. Nu al staat vast dat The Budapest Rally hen een onvergetelijk avontuur zal opleveren.

News

Zonnecrème mag wel, 5 medewerkers niet door screening

De organisatoren van Hype-O-Dream maken zich klaar voor een zesde editie. Die editie zal niet alleen de warmste worden, maar meteen ook een veilige want vijf medewerkers werden na screening geweigerd.

News

“Wij zijn zoveel meer dan een schouwburg”

Cultureel centrum De Schakel wil meer zijn dan een schouwburg. Ze pakken deze zomer uit met tal van zomerse activiteiten, om van De Schakel een echt merk te maken.

News

Verloren, maar deze stunt blijft nog (heel) eventjes te zien

Schilder Patriek Eggermont (58) had echt gehoopt dat de Duivels dinsdag de halve finale zouden winnen van Frankrijk en zelfs wereldkampioen zouden worden. Want dan had hij tenminste de gevel van zijn huis in de Deerlijkseweg in Nieuwenhove ongewijzigd kunnen laten. Maandag schilderde Patriek zijn gevel immers in de Belgische driekleur, als reactie op zijn buurman die afgelopen weekend een gigantische Belgische vlag had uitgehangen. “De gevel blijft hetzelfde tot na de kleine finale”, zegt zoon Jonas Eggermont. “Al is mijn vader wel erg droevig na het verlies.”

News

‘Foutje’ kost leven aan zeven mensen

In Waregem zijn 75 jaar geleden zeven mensen om het leven gekomen bij een bombardement. Een militaire fout, maar wel een gitzwarte bladzijde in de Waregemse geschiedenis.

News

Dieven aan de haal met vijftig vrachtwagenwielen

Opnieuw zijn een gigantische hoop wielen van vrachtwagens verdwenen. Ditmaal werd de firma Stas slachtoffer van zo'n diefstal. De schade loopt op tot in de tienduizenden euro's.

News

Lokale dievenbende teistert opnieuw horeca

Een lokale dievenbende teistert nog maar eens de lokale horecazaken. In drie cafés werd ingebroken en werd de inhoud van de sigarettenautomaat buitgemaakt. In De Klauwaert werd maandagnacht ook een deel van de kassa meegenomen.

News
Download