Geen paniek, je buurtberichten worden ingeladen!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuw schooljaar, nieuwe reeks yogalessen

In het Hemelvaartinstituut in de Guido Gezellestraat start op woensdag 6 september een nieuwe lessenreeks yoga.

Nieuws

Politie verhuist want “in het centrum zitten we gevangen”

De komende jaren wordt in Waregem fors geïnvesteerd in veiligheid. Er komt niet alleen een nieuwe brandweerkazerne langs de N43 in Sint-Eloois-Vijve, ook de politie krijgt een nieuwe uitvalsbasis.

Politie en veiligheid

Wen maar aan dit snoetje, want Annalie (12) is de volgende maanden wel vaker op tv

De Waregemse Annalie (12) is dinsdag voor het eerst ooit op televisie te zien. In totaal schittert ze de komende maanden zés keer op televisie.

Nieuws

25.000 kijklustigen langs parcours van Internationale parade van het Paard

Het centrum van Waregem was zondagmiddag even een schouwtoneel. Napoleon, Willy Naessens, zingende schoolkinderen: allemaal stonden ze op de bühne, zij het al wandelend of gezeten op paard of koets. 25.000 mensen woonden de Internationale parade van het Paard bij.

Nieuws

58.000 dahlia's op praalwagen spelden

Hoe spectaculair de andere vijf praalwagens ook zijn, de kleurrijkste wordt toch die van de Waregemse vereniging Tuinhier. Zij spelden 58.000 dahlia's in zes verschillende kleuren op de praalwagen van Euro Equus, die de stedenband die Waregem heeft met enkele andere internationale paardensteden, toont.

Nieuws

Parade van het Paard start zonder generale repetitie

166 paarden, 12 koetsen en 6 praalwagens trekken morgen zondag door de Waregemse straten. Maar liefst 580 mensen doen mee aan het spektakel Parade van het Paard. En die moeten allemaal voor het eerst samenwerken, want een generale repetitie is er niet.

Nieuws

Drachtige Dany (900 kilo) zonder stress naar parade

Negenhonderd kilo zwaar, drachtig en een van de weinige die de Waregemse trots morgen hoog moet houden. En toch trekt de vier jaar jonge, Franse Trait du Nord Dany zondag zonder stress naar de start van de parade. Ook Ivan Decorte (64) uit Waregem, de eigenaar van het boerenpaard, heeft geen stress, want hij is een ervaren deelnemer. “Ik nam al aan elke Waregemse parade deel”, zegt Decorte. Dany neemt voor het eerst deel. Ze krijgt een rol in de scène ‘Op de vlucht’, waarin getoond wordt hoe paarden werden gebruikt tijdens de massale uittocht in de Eerste Wereldoorlog. “Ze draagt het hebben en houden van vele mensen. Het is alsof ze zwaar beladen is, maar stiekem zijn de zakken op haar rug gevuld met hooi, om haar wat te sparen.”

Nieuws

“Enkel met ritzege zal Vuelta geslaagd zijn”

Waar André Greipel in de Tour de France niet in slaagde - een rit winnen -, moet Jens Debusschere (27) wel realiseren op Spaanse bodem. “Mijn Vuelta zal pas helemaal geslaagd zijn als ik eens op het hoogste schavotje sta”, zegt de sprinter van dienst bij Lotto-Soudal. “Er zijn een viertal kansen voor de snelle mannen. Daarnaast zijn er enkele ritten waarin ik misschien kan overleven. Ik moet elke kans aangrijpen.”

Nieuws

Thomas (28) fietst van Noordkaap naar... Kreta

Thomas Roobrouck (28) uit Nieuwenhove trekt vanaf donderdag van het noordelijkste naar het zuidelijkste punt van Europa, al fietsend.

Nieuws

“Hebben graag harde koers”

Michiel Stockman trekt zondag zonder hoge verwachtingen naar de nationale titelstrijd voor beloften in Stabroek. “Het parcours is niet op maat van mij en mijn broer”, zegt de Waregemse derdejaars.

Nieuws
Download