Wie dat we hier hebben!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ontvoerders nemen wraak voor bedreigen van kind met wapen

Vier twintigers uit Kortrijk en Waregem riskeren een effectieve celstraf van twee jaar voor de ontvoering van een achttienjarige. Het slachtoffer zelf hangt ook een gevangenisstraf boven het hoofd omdat hij een koppel afperste. Hij zou een kind van amper twee jaar met een wapen bedreigd hebben.

Nieuws

Heilig-Hartcollege wint award op internationaal theaterfestival

Een theaterproductie van het Heilig-Hartcollege heeft een award gewonnen op het internationaal Holqa-theaterfestival in Malta. De tien jonge acteurs, allemaal leerlingen van het college, brachten er de voorstelling Ruby Box Go. Die leverde hen de Award for Actor Interaction op.

Nieuws

“Een topdag met een zege, drie goals en twee assists”

Met een 5-0 zege tegen Westkapelle zette Racing Waregem een belangrijke stap richting behoud.

Nieuws

Voetbalclub wil meer kansarmen naar wedstrijden lokken en doet dat op slimme manier

Essevee wil meer kansarmen naar het Regenboogstadion krijgen met de UiTPAS. Wie het financieel moeilijk heeft, kan tot 80 procent korting krijgen op tickets voor de voetbalwedstrijden.

Nieuws

Door dit bos zie je de bomen (nog) niet: aanplanting nieuw bos valt letterlijk in het water

Naast het ziekenhuis in Waregem zou vrijdag normaal een nieuw bos worden geplant. Maar omdat de grond te nat is, is het nog even wachten op de bomen, die geschonken worden door… een houtfirma.

Nieuws

Kansarmen dankzij UiTPAS veel goedkoper naar voetbalwedstrijden van Essevee

Essevee wil meer kansarmen naar het Regenboogstadion krijgen met de UiTPAS. Wie het financieel moeilijk heeft, kan tot 80 procent korting krijgen op tickets voor de voetbalwedstrijden.

Nieuws

Poortgebouw staat er al, maar daar blijft het bij: paardenkliniek krijgt geen vergunning uit angst voor overstromingen

Er komt voorlopig dan toch geen paardenkliniek langs de Gentse Heerweg. Het stadsbestuur keurde de bouwaanvraag af uit angst voor overstromingen en omdat de landelijke site sterk zou veranderen. Bouwheer Pascal Derde kan wel nog in beroep gaan. Ook door de plannen lichtjes te wijzigen, kan de kliniek er misschien toch komen.

Nieuws

Helena (16) begeleidt zwemmers met beperking

Helena Van Tichelen (16), een van de vormelingen die vier jaar geleden een zwemsessie van Somival bijwoonde, is erkend als officiële begeleider van Somival. Ze mag mensen met een beperking begeleiden in het zwembad. Ze werd in de bloemetjes gezet tijdens een bezoek van vormelingen van haar oude school De Biest.

Nieuws

Golfen op de markt of door een fontein? Vanaf nu kan het ook hier

Vanaf vandaag, woensdag, kan je Waregem al golfend ontdekken. De nieuwe stadswandeling Citygolf trekt over de Markt, door de fontein op de Zuidboulevard en park Casier. Onderweg speel je een spelletje golf en krijg je uitleg over de stad.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Medewerkers welzijnshuis organiseren quiz

De groep Lumen, een vereniging van medewerkers van het Welzijnshuis Waregem, organiseert vrijdag een quiz voor het goede doel ten voordele van Makayo Kafo, een kleinschalig ontwikkelingsproject in Senegal. De quiz vindt plaats in het OC Nieuwenhove en start om 19 uur. Inschrijven kost 20 euro en gebeurt vooraf. Meer info via laurence.vanleuvenhaege@welzijn.waregem.be.

Nieuws
Download