Het komt allemaal wel goed
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Auto’s De Zonnegloed beter zichtbaar door schenking

Groothandel D-Sign uit Veurne schonk voor enkele duizenden euro lichtbakken en flitsers om de rescuewagens van dierenpark De Zonnegloed uit Vleteren beter zichtbaar te maken.

Nieuws

Vleteren krijgt betere fietspaden

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) investeert dit jaar bijna 70.000 euro in fietsinfrastructuur in Vleteren. Het gaat om werken aan de fietsweg in de Reningestraat.

Wegen en verkeer

Zonnebeke beleeft tweede keer Slag om Passendale

De medewerkers van het Memorial Museum Passchendaele 1917 zijn volop in de weer voor drie dagen van evenementen, plechtigheden en living history in het kader van de herdenking van de Slag om Passendale.

Nieuws

“Ook Vleteren heeft een rijk oorlogsverleden”

Vleteren herdenkt hun oorlogsverleden met de expo ‘Remember us, WO I in en rond Vleteren’, een nieuwe erfgoedhalte en plechtigheid en gidsbeurten bij Dozinghem Military Cemetery.

Vroeger en nu

Dief betrapt, achtervolgd en aangehouden

De tuinman van De Walhoeve, een vzw binnen de jeugdzorg, merkte donderdagmiddag een man op die aan het inbreken was in de wagens van medewerkers van het begeleidingstehuis aan de Eikhoekstraat in Westvleteren. “De handtassen die hij uit de auto's haalde verstopte hij in zijn bromfiets”, zegt Bernard Velghe, verantwoordelijke van De Walhoeve. “De medewerker alarmeerde andere medewerkers. Toen we de man aanspraken, vluchtte hij met zijn brommer. Enkele mensen volgden hem. De dief reed door het rood in Oostvleteren, maar ze konden hem blijven volgen en verwittigden de politie. In Hoogstade vluchtte de dief een maïsveld in. Daar kon hij ingerekend worden door de politie.” De man is voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden.

Politie en veiligheid

Chauffeur gewond bij harde klap tegen verkeerslicht

Vrijdagochtend is een vrouwelijke chauffeur gewond geraakt nadat ze met haar wagen tegen een verkeerslicht reed. Dat gebeurde in Oostvleteren.

Nieuws

Klanten bedienen zichzelf in automatenwinkel

In Sandie's vending corner op de hoek van Westvleterendorp in Westvleteren kan je elke dag iets drinken of een kleine snack eten, uit de automaat. “Ik vormde mijn tearoom om tot deze automatenzaak naar Amerikaans model”, zegt uitbaatster Sandie Descamps (47). “Vending is Amerikaans voor automaat. In ons hotel aan de overkant van de straat logeren vaak Amerikaanse klanten, die onder meer naar de streek komen voor het bier van de Sint-Sixtusabdij. Ook veel fietsers en wandelaars komen de zaak binnen om even af te koelen met een fris drankje. In de winter zijn vooral de warme kopjes koffie populair.”

Nieuws

Uitbaters nieuw dorpswinkeltje doen het alleen op zondag

‘Wij doen het de zondag, van 14 uur tot 22 uur’, de dubbelzinnige slogan aan het kruispunt van Oostvleteren vormde al de aanleiding voor heel wat selfies van koppels. Het gaat echter om een nieuw buurtwinkeltje dat enkel op zondagnamiddag- en avond open is.

Nieuws

Papa restaureert oldtimertractor voor overleden zoon (18): “Een mooier verjaardagsgeschenk konden we Nicola niet geven”

Nicola Deplaecie verongelukte een paar maanden geleden, maar hij is nog lang niet vergeten. Dat bewijzen zijn ouders, vrienden en school met enkele opmerkelijke verjaardagsgeschenken. Hij zou vandaag zaterdag achttien geworden zijn.

Nieuws

Beste brouwers van het land vergroenen, vernieuwen en breiden uit

De wereldvermaarde Struise Brouwers vergroenen, vernieuwen en breiden uit in Oostvleteren. Er staat een nieuwe koffiebranderij en de beschermde voorgevel wordt gerestaureerd en ingekleurd.

Nieuws
Download