Ga eens op ontdekking vandaag
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Klanten bedienen zichzelf in automatenwinkel

In Sandie's vending corner op de hoek van Westvleterendorp in Westvleteren kan je elke dag iets drinken of een kleine snack eten, uit de automaat. “Ik vormde mijn tearoom om tot deze automatenzaak naar Amerikaans model”, zegt uitbaatster Sandie Descamps (47). “Vending is Amerikaans voor automaat. In ons hotel aan de overkant van de straat logeren vaak Amerikaanse klanten, die onder meer naar de streek komen voor het bier van de Sint-Sixtusabdij. Ook veel fietsers en wandelaars komen de zaak binnen om even af te koelen met een fris drankje. In de winter zijn vooral de warme kopjes koffie populair.”

Nieuws

Uitbaters nieuw dorpswinkeltje doen het alleen op zondag

‘Wij doen het de zondag, van 14 uur tot 22 uur’, de dubbelzinnige slogan aan het kruispunt van Oostvleteren vormde al de aanleiding voor heel wat selfies van koppels. Het gaat echter om een nieuw buurtwinkeltje dat enkel op zondagnamiddag- en avond open is.

Nieuws

Papa restaureert oldtimertractor voor overleden zoon (18): “Een mooier verjaardagsgeschenk konden we Nicola niet geven”

Nicola Deplaecie verongelukte een paar maanden geleden, maar hij is nog lang niet vergeten. Dat bewijzen zijn ouders, vrienden en school met enkele opmerkelijke verjaardagsgeschenken. Hij zou vandaag zaterdag achttien geworden zijn.

Nieuws

Beste brouwers van het land vergroenen, vernieuwen en breiden uit

De wereldvermaarde Struise Brouwers vergroenen, vernieuwen en breiden uit in Oostvleteren. Er staat een nieuwe koffiebranderij en de beschermde voorgevel wordt gerestaureerd en ingekleurd.

Nieuws

Burgemeesters tevreden dat minister herinrichting N8 opnieuw op de agenda zet: “A19 doortrekken is de enige oplossing”

Minister Ben Weyts probeert de herinrichting van de N8 opnieuw op de rails te zetten met een nieuw participatief traject. Ondertussen wordt werk gemaakt van het fietspad tussen Woesten en Oostvleteren, de doortocht Oostvleteren en een groot stuk in Veurne.

Nieuws

Zingende mensaapjes Vasa en Tompoko wennen aan nieuw verblijf

Dierenpark en sanctuary De Zonnegloed bouwde een aangepast verblijf voor de zingende mensapen Vasa en Tompoko. Dat werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van mensen die een paal, een vierkante meter omheining of muur kochten.

Nieuws

Deze biergemeente verwacht binnenkort 4.000 'beer geeks'

Maximaal 4.000 ‘beer geeks’ komen van over heel de wereld naar het landelijke Vleteren om er onder de bekende molen te proeven van de beste bieren ter wereld. Bussen en taxi's moeten de aangeschoten festivalgangers veilig thuis brengen.

Nieuws

Eigenaar zoekt tips over botsing met vluchtmisdrijf

Guillaume Debruyne (19) uit Oostvleteren is via sociale media op zoek naar tipgervers. Dit weekend raakte zijn auto zwaarbeschadigd bij een aanrijding. De bestuurder van de wagen die achteraan op de auto knalde, reed meteen door.

Nieuws

“Het werd voor ons verhaal van net niet”

Na overwinningen tegen Dikkebus en Zillebeke was VKW Vleteren opgeklommen naar de laatste plaats in de linkerkolom. Tegen Voormezele ging het zoek naar sportieve revanche.

Nieuws
Download