Hoplr ondersteunt de lokale gemeenschap
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Steun voor projecten tegen sociale uitsluiting van jongeren

Het armoederisico bij kinderen jonger dan zestien jaar ligt hoger dan dat van de gemiddelde Belg. Daarom reikt de BNP Paribas Fortis Foundation awards uit aan verenigingen die via educatieve projecten de strijd aangaan tegen de sociale uitsluiting van kinderen en jongeren in moeilijkheden. De Foundation geeft 828.000 euro steun aan 78 projecten en negen Recht uit het Hart-projecten in heel België. Ook in onze regio kunnen een aantal op steun rekenen.

Nieuws

“De eerste periodetitel was totaal onverhoopt”

“Uiteraard vierden we die eerste prijs”, lachte T2 Stefaan Vankemmelbeke. “De kantine draaide op volle toeren nadat we zelf ons werk deden, 2-1 tegen Diksmuide, met het 0-1 verlies van Voormezele tegen Jonkershove erbovenop. Evident was het niet tegen Diksmuide B, dat bij 2-0 veel druk zette en nog 2-1 scoorde. Onverdiend was het evenmin. Als er geen stress mee gemoeid is, lijkt alles zoveel eenvoudiger.”

Nieuws

“Aangenaam verrast dat we zo hoog staan”

“Het wordt een match op leven en dood tegen SV Diksmuide B”, verzekerde T1 Stefaan Vankemmelbeke. “Alles lukt voorlopig, maar Diksmuide voetbalt heel sterk, al vallen hun resultaten in de uitwedstrijden wat tegen. Vorig seizoen waren wij nog een goeie middenmoter, nu werd er niks afgesproken. In elk geval moeten we in de eerste plaats naar onszelf kijken. Als we zelf winnen en onze opdracht tot een goed einde brengen, wachten we het resultaat van Voormezele–Jonkershove af. Als Jonkershove iets pakt, is de eerste periodetitel van ons. In elk geval zijn we aangenaam verrast dat we zo hoog staan in de rangschikking.”

Nieuws

“Cafésport flessenschieting is hier nog heel populair”

Aan de voordeur van café De Meiboom in Woesten, een deelgemeente van Vleteren, hangen al twee ‘beste café'-stickers en ook dit jaar is de authentieke kroeg gestemd tot beste café van Vleteren. “Voor het derde jaar op rij, daar zijn we heel trots op.”

Nieuws

“Ons doel blijft een plaats in middenmoot”

VKW Vleteren hield de drie punten thuis tegen leider Reningelst (3-2) en staat nu tweede op één punt van Voormezele en Jonkershove.

Nieuws

“Leerlingen kunnen voortaan overnachten bij ons dierenpark”

Leerlingen uit middelbare scholen kunnen voortaan één of meerdere dagen meedraaien in de werking van De Zonnegloed. Overnachten kan in de verblijven bij het dierenpark. Openluchtklassen voor basisscholen worden niet meer georganiseerd.

Vrije tijd en hobby

“Leerlingen kunnen blijven overnachten nadat ze in dierenpark geholpen hebben”

Leerlingen uit middelbare scholen kunnen een of meerdere dagen meedraaien in de werking van De Zonnegloed. Overnachten kan in het dierenpark. Openluchtklassen voor basisscholen worden niet meer georganiseerd.

Vrije tijd en hobby

De Westhoek loopt zich benen van onder het lijf

Het hele weekend stond de Westhoek in het teken van lopen. Overal kon je wel ergens de sportschoenen aantrekken voor een sportieve uitdaging. Telkens met een ander doel of opzet.

Nieuws

Leerlingen zetten bij verwaarloosde dieren theorie om in de praktijk

Een unieke kans. Dat krijgen 28 leerlingen uit het vierde technisch PDM dierenzorg van het VABI Roeselare. Ze nemen immers drie dagen deel aan de dierenverzorging in De Zonnegloed Sanctuary in Oost-Vleteren, een opvangcentrum voor dieren die nergens anders meer terecht konden.

Nieuws

“Na de match zijn we opnieuw vrienden”

VKW Vleteren krijgt morgen met Reningelst een van de leiders op bezoek. Niets speciaal ware het niet dat Jens Zutterman en Kenneth Pareyn de overstap maakten van Reningelst naar Vleteren. “Het wordt een blij weerzien met de jongens die er nu nog spelen”, zegt Jens Zutterman. “Ik speelde zeven jaar in Reningelst. Er wordt naar de wedstrijd uitgekeken. Er kwamen al weddenschappen aan te pas. Samen met Kenneth wil ik er alles aan doen om mijn vorige ploeg een hak te zetten. Het wordt een strijd op het scherp van de snee, maar na de match zijn we terug vrienden. Toen we in Vleteren toekwamen, was het even wennen. Intussen voelen we ons al thuis.”

Nieuws
Download