Hoplr bouwt voortdurend aan nieuwe functionaliteiten voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vandaal saboteert al maanden verkeerslichten, gemeente grijpt nu in

Een of meerdere vandalen saboteren al enkele maanden de tijdelijke verkeerslichten bij wegenwerken, waardoor de gemeente voor het eerst een publieke camera zal plaatsen.

Nieuws

“Een maaltijd smaakt altijd beter in gezelschap en in een gezellige sfeer”

Het dorpsrestaurant opende gistermiddag voor het eerst de deuren in ontmoetingscentrum De Sceure in Vleteren. Gelijkaardige initiatieven in Poperinge, Diksmuide en Veurne blijken intussen erg in trek.

Nieuws

Broeders boos om stuntverkoop Westvleteren in supermarkt: “Ze moeten met 150 auto’s gekomen zijn”

De Nederlandse supermarktketen Jan Linders pakte donderdag uit met een stunt. In haar zestig vestigingen werden eenmalig dertig kratten of 7.200 flesjes van het exclusieve trappistenbier Westvleteren verkocht. De broeders, die de productie bewust beperken en de verkoop streng limiteren, reageren furieus.

Nieuws

Broeders furieus om verkoop beste bier ter wereld in supermarkt: “Ze moeten met 150 auto’s gekomen zijn”

De Nederlandse supermarktketen Jan Linders pakte gisteren uit met een stunt. In haar zestig vestigingen werden eenmalig dertig kratten of 7.200 flesjes van het exclusieve trappistenbier Westvleteren verkocht. De broeders, die de productie bewust beperken en de verkoop streng limiteren, reageren furieus.

Nieuws

Bedrijf schiet familie Lesage ter hulp met depot na verwoestende brand

De familie Lesage bleef niet bij de pakken zitten na een felle brand en zocht dringend een nieuw depot voor een doorstart van hun bedrijfsactiviteiten. En met succes.

Nieuws

“Ik wil graag mijn doelsaldo opkrikken”

VKW Vleteren startte het seizoen met een 0-2 nederlaag tegen Passendale. Zondag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. “Toen waren we nog niet goed genoeg. De ploeg van nu is veel beter gewapend”, stelt Mathieu Cloet. “Het zal wel niet gemakkelijk worden, want die mannen zijn aan een sterke reeks bezig. Voor ons is het echter niet van moeten, want wij hebben ons eindrondeticket al op zak. Toch gaan we voor de overwinning, want ik zie ons niet graag tegen elkaar spelen in de eindronde. Ook zou ik graag mijn doelsaldo opkrikken. Vorig seizoen was ik goed voor negentien doelpunten en nu zit ik aan veertien.”

Nieuws

Zaakvoerder vastberaden na verwoestende brand: “Volgende week opnieuw aan het werk”

De brandweer moest maandag met een 20-tal manschappen de hele dag nablussen in voedingsbedrijf Lesage in Oostvleteren.

Politie en veiligheid
Nieuws

Inferno vernielt voedingsbedrijf na explosie

Ruim 80 brandweermannen, 9 posten, 9 tankwagens, 3 ladderwagens en heel wat extra logistieke voertuigen probeerden zondagavond een inferno te bekampen in voedingsbedrijf Lesage in de dorpskern van Oostvleteren.

Politie en veiligheid
Nieuws

Vrieskou laat zich voelen in toprestaurants: “Eerste keer in 34 jaar dat ik delicatesse mogelijk niet kan serveren”

De aanhoudende vorst veroorzaakt heel wat ongerustheid bij lokale hoptelers en chefs. Er kan op dit moment niet geoogst worden uit de volle grond. Houden de vriestemperaturen nog wat langer aan, dan dreigt een deel van de exclusieve oogst verloren te gaan.

Nieuws

“Het sprookje blijft hier maar duren”

Vleteren gaat door op zijn elan en won nu ook met 0-1 in Diksmuide. Zondag spelen ze thuis tegen Jonkershove met als inzet de tweede plaats. “Met een knappe 18 op 18 en een ticket voor de eindrondeticket blijft het sprookje hier maar duren”, gaat Arne Demeester verder. “In Diksmuide zagen we twee goede doelmannen. Beiden hielden lange tijd hun netten schoon. Toen ik als invaller in blessuretijd mijn ploeg de overwinning schonk, was de thuisploeg niet meer bij machtig om een gelijkspel te rechtvaardigen. Zondag bekampen we om de tweede plaats Jonkershove. Hopelijk kan ik mijn beste vriend Niels Lamote een peer stoven met een overwinning.”

Nieuws
Download