Thuis in je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Zoontje overleden na negen breuken in schedel, maar vader moet niet naar assisen

Alan C. (23) moet zich op 4 oktober niet voor assisen, maar voor de correctionele rechtbank in Veurne verantwoorden voor de dood van zijn zoontje M.

Nieuws

Vader die wordt verdacht van kindermoord niet naar assisen

Alan C. (23) moet zich op 4 oktober niet voor assisen, maar voor de correctionele rechtbank in Veurne verantwoorden voor de dood van zijn zoontje M.

Nieuws

Ongeschikt om te rijden

D.V., een onverbeterlijke recidivist werd door de rechter veroordeeld tot 8.550 euro boete, waarvan bijna de helft voorwaardelijk, voor onder meer rijden onder invloed van drugs en zonder geldig rijbewijs. Hij kreeg ook een rijverbod van meer dan een jaar en moet alle onderzoeken en examens tot een goed einde brengen om weer in aanmerking te komen voor een rijbewijs. Omdat de rechter hem ook voor goed lichamelijk ongeschikt verklaarde om te rijden, kan hij dat ten vroegste na twee jaar proberen.

Nieuws

Groot stuk veld verwoest door brand

In de Lobbestraat in Beauvoorde heeft een brand zaterdagnamiddag een deel van een veld verwoest. Door de aanhoudende droogte stond in geen tijd een grote oppervlakte in vuur en vlam. De toegesnelde brandweer van Veurne kon vermijden dat het vuur zich nog meer uitbreidde.

Politie en veiligheid

Setraco failliet, curator wil snel overnemer

De rechtbank van koophandel in Veurne heeft gisteren het voedingsverwerkende bedrijf Setraco failliet verklaard. Advocaat Joachim Vanspeybrouck werd aangesteld als curator. “De oorzaken van het faillissement zijn nog niet helemaal bekend, maar zeker is dat het om een ongelukkige samenloop van omstandigheden gaat. De bedrijfsleiders hebben alles gedaan wat in hun macht ligt om hun bedrijf op de rails te houden.” Volgens de curator staan 28 bediendenjobs en een viertal arbeidersplaatsen op de helling. “Maar we gaan er alles aan doen om zo snel als mogelijk ene kandidaat-overnemer te vinden. Dit is alleszins een bedrijf met heel veel potentieel. We leven op hoop dat Setraco een tweede leven kan krijgen na overname.” Het bedrijf dat twee jaar geleden uit Gistel naar de terreinen van het ter ziele gegane Mortier en Creative Spreads in Ondernemingenstraat in Veurne verhuisde, sloot dat laatste boekjaar af met een verlies van bijna 2,5 euro. Het gevolg een omzet die met meer dan 15 miljoen euro was gedaald.

Nieuws

Voedingsverwerkend bedrijf legt boeken neer: 30 jobs op de tocht

Ondanks zware investeringen in een nieuwe fabriek, heeft het voedingsverwerkende bedrijf Setraco uit Veurne nu toch de boeken neergelegd. Woensdag beslist de Rechtbank van Koophandel in Veurne over een mogelijk faillissement waardoor meer dan 30 jobs zouden sneuvelen.

Nieuws

“Ik deed dit seizoen al een pak ervaring op”

Mathias Declercq was als laatstejaarsnieuweling goed voor zeven overwinningen en keek vol vertrouwen uit naar zijn debuut bij de junioren. Het seizoen is vier maanden ver en de Veurnenaar komt nu op het voorplan.

Nieuws

Agent in cel omdat hij vrouw opnieuw lastigvalt na eerder partnergeweld

Een inspecteur van de politiezone Spoorkin zit al vijf dagen lang in de gevangenis voor geweld op zijn partner. De man had na zijn eerste arrestatie eind maart een tweede kans gekregen van de onderzoeksrechter, maar hield zich totaal niet aan de voorwaarden. Hij is al sinds het begin van het onderzoek geschorst.

Politie en veiligheid
Download