Hoplr bouwt voortdurend aan nieuwe functionaliteiten voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Doorbraak in maandenlange jacht op drugsdealers dankzij alerte cafébaas

Vrijdagavond kon de politie enkele drugsdealers klemrijden in het kleine Booitshoeke. Daar spraken enkele buitenlanders al lange tijd af voor drugsdeals. Cafébaas Marnik Goens van De Landman hielp de politie bij hun vangst.

Politie en veiligheid

Achttien maanden brommen voor aanranding in nachtwinkel

Zarif A. kreeg van de rechter achttien maanden gevangenisstraf voor aanranding van de eerbaarheid van twee minderjarige meisjes, in zijn nachtwinkel aan de Westkust.

Nieuws

Baasje zoekt dierenvrienden om loopweide uit te bouwen

Siegfried Geryl wil samen met hondenliefhebbers en met de hulp gulle schenkers een hondenweide optrekken waar viervoeters kunnen ravotten.

Nieuws

“Als we niet promoveren, is ons seizoen niet geslaagd”

SV Veurne kwam vorig seizoen in de laatste periode een puntje te kort om de eindronde te spelen. “Met de versterking die we haalden, kunnen we niet anders dan kleur bekennen. Als we aan het einde van de rit niet promoveren, is ons seizoen niet geslaagd”, zegt secretaris Pieter Kesteloot. “Dat is straffe taal, maar ik ben er van overtuigd dat we op alle vlakken klaar zijn voor de stap naar tweede. De kern is gebleven en de nieuwkomers zijn stuk voor stuk een meerwaarde. Met West-rozebeke, Zonnebeke en Hooglede zijn er nog drie grote kanshebbers, maar we moeten ons voetje naast hen kunnen zetten. Spelers en trainers weten wat er verwacht wordt.”

Nieuws

Auto’s De Zonnegloed beter zichtbaar door schenking

Groothandel D-Sign uit Veurne schonk voor enkele duizenden euro lichtbakken en flitsers om de rescuewagens van dierenpark De Zonnegloed uit Vleteren beter zichtbaar te maken.

Nieuws

“Ik ben na mijn minder voorjaar weer op dreef”

Mathias Declercq viel zaterdag net naast het podium van de Johan Museeuw Classic in Gistel. “Nee, er zat zeker niet meer in. Ik kan tevreden terugblikken. Op het juiste moment gleed ik mee met de beslissende vlucht. In de sprint zat ik in het wiel van man in vorm Cériel Desal. Een ideale uitgangssituatie. Het feit dat ik niet meer over hem kon komen, zegt voldoende. Ik was niet sterk genoeg meer. De interclub in Ingelmunster is mijn volgende doel. Die snelle wedstrijd met veel bochtenwerk moet me liggen. Ook de Route des Géants met aankomst in Ieper heb ik aangestipt. Na mijn minder voorjaar voel ik me weer goed.”

Nieuws

Puppy Wolf werd vergiftigd tijdens wandeling: “We zijn er kapot van”

De hond Wolf werd vergiftigd tijdens een wandeling. Hij overleed luttele uren nadien. De politie roept op tot waakzaamheid.

Vrije tijd en hobby

Twee honden dood door vergiftiging, politie roept hulp burgers in

In Steenkerke en Lo-Reninge zijn twee honden gestorven door vergiftiging. “Laat je honden niet loslopen of vreemd voedsel eten”, aldus de politie.

Politie en veiligheid

Drenkeling uit Noordzee gehaald

Het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum kreeg vrijdag om 14.35 uur de melding dat een zeiljacht een drenkeling in de Noordzee had gespot, op een 50-tal km van de Belgische kust ter hoogte van de Fairy Bank. Een reddingshelikopter vloog de drenkeling over naar het ziekenhuis van Veurne, waar hij gereanimeerd werd. De toestand en de identiteit van het slachtoffer zijn nog niet gekend.

Nieuws

“De Veurnse Boetprocessie is niet dood, we zijn zelfs springlevend”

Duizend enthousiaste deelnemers lopen zondag mee in de eeuwenoude traditionele processie door de Veurnse centrumstraten. Voor volgend jaar worden bovendien een pak vernieuwingen gepland. “Dit is en blijft het symbool van deze stad.”

Nieuws
Download