At home in your neighbourhood!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bewoners De Vleugels genieten van truckrun

De bewoners van zorgcentrum De Vleugels beleefden een fantastische dag tijdens de jaarlijkse truckrun. Honderd vijftig trucks reden (toeterend) vanuit Klerken richting Veurne.

News

Ingrid Geudens 50 jaar kunstenares

De Zoerselse kunstenares Ingrid Geudens stelt al vijftig jaar tentoon en dat werd gevierd in de Oude Vleeshalle aan de Grote Markt in Veurne.

News

Westhoek boert goed, maar krijgt toch steun

Onder het motto Vitale Westhoek stelde RESOC (Regionaal Sociaal-economisch Overlegcomité) een nieuw driejarig Marketing Actieplan voor om de regio te ondersteunen.

News

Vader krijgt in beroep vijftien jaar celstraf voor doodslaan drie maanden oude zoontje

Alan C. uit Veurne is in beroep veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de herhaaldelijke slagen die hij aan zijn drie maanden oude zoontje zou hebben gegeven. Zelf hield hij vol dat hij met het kindje op de salontafel viel, maar dat gelooft het hof niet.

News

Dieven dringen binnen in huis en stelen handtas en auto

Dieven drongen zaterdagnacht binnen in een woning langs de Karel Coggelaan, namen er een handtas mee en gingen uiteindelijk aan de haal met een auto. Eigenaars Mathijs Himpens en Inse Vanneuville beleefden allesbehalve een prettig weekend.

Alert

1.058 kinderen op WSO-jeugdsportdag

In het Will Turasportpark in Veurne vond voorbije maandag de vijftiende jeugdsportdag van het Westhoeksportoverleg (WSO) plaats. 1.058 kinderen van het vierde leerjaar uit Veurne, Ieper, Poperinge, Vleteren, Alveringem, Lo-Reninge, Zonnebeke en Heuvelland namen deel. De kinderen kregen negen sportproeven voorgeschoteld, zoals onder meer 400 meter lopen, een hindernisparcours en een race met gocarts.

Babysitting

Baas van verongelukte man vrijuit

Het werkongeval in het college van Veurne waarbij Kevin Michel (28) om het leven kwam, kan niet ten laste gelegd worden van zijn werkgever, zo oordeelde de arbeidsrechtbank vrijdag.

News

Themazitting bij politierechtbank Veurne over herroepingen

De rechtbank van Veurne hield woensdag een themazitting. In een tiental dossiers had de politierechter geen gevolg gegeven aan het verzoek van het parket om de gunstmaatregel - een straf met uitstel - die de beklaagden voor eerdere overtredingen gekregen hadden, weer in te trekken en de straf bijgevolg effectief te maken. De procureur vond dat de beklaagden door hun nieuwe overtreding bewezen hadden dat ze die gunstmaatregel niet waard waren.

Alert

Man gaat agent te lijf met hamer na melding van partnergeweld: 40 maanden cel

De correctionele rechtbank van Veurne heeft een 35-jarige man uit Lichtervelde veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden effectief, voor poging tot doodslag en weerspannigheid. Nico V. ging in Diksmuide met een hamer een politie-inspecteur te lijf.

Alert
Download