60% van je buren komt wekelijks een kijkje nemen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Junior Jelle Vermoote in eigen achtertuin: “Niet bang van zand”

Jelle Vermoote heeft zijn juniorendebuut niet gemist. De Pervijzenaar van Team Mahieu-Kona-Vandermeeren mag niet ver van zijn thuisbasis proeven van het Wereldbekercircuit.

Nieuws

“Misten start niet maar toch in achtervolging”

Alain Pincket trekt dit weekend met Veurne naar Moorslede. “Met 14 op 18 misten we de start niet, maar toch zitten we in achtervolging. Het bewijst de sterkte van de reeks, in veel reeksen sta je met 14 punten uit zes matchen op kop, maar niet hier. Ik schat dat je 70, 72 punten zal nodig hebben om kampioen te worden.”

Nieuws

Van nodig op dieet tot toptriatleet: Wouter (29) veroverd felbegeerde plek in Ironman

Wouter Gryp (28) kon vijf jaar geleden nog geen tien minuten lopen zonder in ademnood te komen en bezweet op een bankje neer te ploffen. Nu heeft hij zich geplaatst voor de mythische Ironman in Hawaï, het wereldkampioenschap triatlon. “Een gevolg van een dieet dat ik succesvol wou afronden.”

Nieuws

Papa blijft erbij: “Ik ben gevallen met Mathéo”

Alan C. (23) hangt een celstraf van achttien jaar boven het hoofd nadat hij zijn drie maanden oude zoontje Mathéo dood had geslagen op de eerste halve dag dat hij alleen voor het kind moest zorgen. Volgens de vader zelf is hij met het kind flauwgevallen. “Mathéo was zijn god, de essentie van zijn leven. Dit kan perfect het gevolg zijn van een val”, zeiden zijn advocaten.

Nieuws

Zijn zoontje overleed na een negen-voudige (!) schedelbreuk, nu vraagt zijn verdediging een voorwaardelijke straf

Op het proces over doodslag op een twaalf weken oude baby heeft de verdediging gevraagd om de feiten te herkwalificeren naar onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Alan C. (23) had volgens zijn advocaten sowieso niet de bedoeling om zijn zoontje om het leven te brengen. De verdediging vroeg om een straf met voorwaarden.

Nieuws

Man voor rechter voor stalking poetsvrouw

Een man uit Houthulst stond terecht voor verregaande belaging van een vrouw die bij hem kwam poetsen.

Nieuws

Man moet meer dan 23.000 euro aan boetes afbetalen

J.B. uit Torhout verscheen gisteren voor de politierechter, die het verzet behandelde dat B. had aangetekend tegen een vonnis dat hem onder meer achttien maanden cel kostte. Zijn strafregister is bijna zes volle pagina’s lang. Daarop staan veroordelingen die vooral betrekking hebben op het verkeer - onder meer rijden tijdens een periode van rijverbod - maar ook diefstal en slagen en verwondingen.

Politie en veiligheid

De Westhoek loopt zich benen van onder het lijf

Het hele weekend stond de Westhoek in het teken van lopen. Overal kon je wel ergens de sportschoenen aantrekken voor een sportieve uitdaging. Telkens met een ander doel of opzet.

Nieuws
Download