Hoplr bouwt voortdurend aan nieuwe functionaliteiten voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Mensensmokkelaars verstoppen vrouw en kind in laadruimte

De Roemeen Claudiu S. en de Albanezen Man en Rasim M. stonden voor de rechter in Veurne op beschuldiging van mensensmokkel. De politie kreeg vooraf informatie over wat er op 14 juni in de Toekomstaan zou gebeuren.

Politie en veiligheid

Man steelt spaarpot voor peuter, keert terug en geeft zich aan

Een man die gisteren een spaarpot stal in een winkel werd herkend op camerabeelden. Hij keerde met het geld terug en gaf zich aan bij de politie.

Politie en veiligheid

Nieuwe Veurnse kunstacademie vindt onderdak in Suikertoren

De nieuwe kunstacademie komt in de onderste twee verdiepingen van de Suikertoren. De aankoop is gepland voor begin volgend jaar en de werken aan de toren starten normaal eind dit jaar.

Nieuws

Themazitting over voorwaardelijke straffen

De politierechter hield een themazitting met zeventien dossiers over verkeersovertreders die hun voeten veegden aan voorwaardelijke straffen. Bijna alle voorwaardelijke straffen worden nu effectief. Een man die 81 per uur gereden had waar maar 50 toegestaan was, moet nu de helft van de boete van 372 euro ook betalen en krijgt nog 22 dagen rijverbod erbij. Tijdens de termijn van zijn voorwaardelijke straf beging hij nieuwe inbreuken - hij werd onder invloed van drugs betrapt - en dat breekt hem nu zuur op. Zijn advocaat vond het een grote overwinning op zichzelf dat hij in de rechtbank aanwezig was, wat hij vroeger niet durfde. Maar de rechter oordeelde dat de man al veel kansen van hem gekregen had, maar die niet gegrepen heeft. “De voorwaardelijkheid niet herroepen zou een verkeerd signaal zijn”, voegde hij daar aan toe. Veel advocaten deden hun uiterste best om een herroeping af te wenden, maar dat liep meestal met een sisser af.

Politie en veiligheid

“Kerstvoetbal is leuk als je niet moet spelen”

Het zijn weer hoogdagen in Veurne, waar de ploeg na de 1 op 15 met de 0-1 zege van zaterdag op Merkem kan uitpakken met een 12 op 12 en op de derde plaats op vier punten van leider Zonnebeke komt, wel met één match meer gespeeld. Het ontlokte sportief manager Pieter Kesteloot volgende leuke quote: “Kerstvoetbal is altijd leuk als je niet moet spelen”, alluderend op het invullen van de afgelaste speeldag. Kesteloot bereikte ook een akkoord met Alain Pincket en Stijn Van Acker om volgend seizoen trainer te blijven. Voor Pincket zou het zijn laatste seizoen worden, nadien zou hij definitief stoppen. Nu wacht de trip naar Geluveld.

Nieuws

“Ik wil er staan op BK in Koksijde”

Robin Alderweireld was zaterdag aan het feest in de manche van de Vlaamse Cyclocross Cup in Varsenare. De Veurnse laatstejaarsbelofte hield Kenny Roelandt en Jenko Bonne af.

Nieuws

Moeder daagt zorgcentra voor rechter nadat dochtertje in ziekenhuis belandt: “Een schedelbreuk krijg je niet vanzelf”

De ouders van een zwaar hulpbehoevend meisje zijn radeloos omdat niemand de verantwoordelijkheid wil nemen voor de schedelfractuur dat ze opliep na een val.

Nieuws

Zieke kinderen krijgen bezoek van Plop en co

Leuke momenten gisteren op de dienst pediatrie in het ziekenhuis AZ West. De zieke kindjes kregen er bezoek van hun favoriete Studio 100-figuren.

Nieuws

Antwerpse stadsdichter wordt… Veurnse

De in Veurne geboren Maud Vanhauwaert wordt de komende twee jaar stadsdichter van Antwerpen. “Via deze weg wordt er voor mij heel veel mogelijk”, reageert de 33-jarige vrouw.

Nieuws

Gemeente en OCMW vieren samen feest

De Vriendenkring van stad Veurne en OCMW Veurne ‘Al Tegoare’ organiseerden onlangs voor het eerst een gezamenlijk personeelsfeest. Dat vond plaats in Salons De Lelie in Beauvoorde. Meer dan 250 aanwezigen genoten van een gezellige avond.

Nieuws
Download