Binnenkort is het weer lente!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Mathias Declercq heeft geen schrik van kasseien en waaiers: “Ik wil meteen goed in de wedstrijd zitten”

Mathias Declercq voelt zich klaar voor de Guido Reybrouck Classic van morgen in Moerkerke-Damme. “Ik put vertrouwen uit mijn goede prestatie in Nokere Koerse”, zegt de tweedejaarsjunior.

Nieuws

“Zonder promotie zijn we gefaald”

Minstens een eindrondeticket halen was de doelstelling van SV Veurne. Morgen moet er thuis gewonnen worden van Hooglede of het seizoen is mislukt. “Klopt”, beaamt trainer Alain Pincket. “Ik neem ook mijn verantwoordelijkheid. Ik heb hier een betere kern dan destijds bij De Haan, maar de resultaten zijn onvoldoende. Ik heb altijd gezegd dat we voor promotie gingen. Dat kan nu enkel nog via de eindronde. Als ook dat mislukt, hebben wij het als ploeg en ik als trainer niet goed gedaan. Ik doe er normaal nog een jaar bij, maar als het bestuur na het seizoen wil veranderen, heb ik daar alle begrip voor. We zullen nu wel eerst proberen Hooglede te kloppen.”

Nieuws

Man blijft in cel op verdenking van moord op zijn ex Rita Waeles

De raadkamer in Veurne heeft de aanhouding van Mohamed Kouhkouh (68) uit Lo-Reninge met een maand verlengd.

Nieuws

Laatste percelen op bedrijventerrein Oude Barriere verkocht

Bedrijventerrein Oude Barriere is volzet. Dezeure nv uit Veurne koopt de laatste twee percelen bedrijfsgrond. De bedrijfsleiders zijn volop bezig met de opmaak van de plannen om er een nieuwe fabriek te bouwen.

Nieuws

Roemeen smokkelde transmigranten tussen voorgebakken brood

De Veurnse onderzoeksrechter heeft een 35-jarige Roemeen aangehouden op verdenking van mensensmokkel in de industriezone van Veurne. Dat melden de politie van de zone Spoorkin en het West-Vlaamse parket. De truckchauffeur had een transmigrant verstopt in zijn koelwagen met voorgebakken brood.

Politie en veiligheid
Nieuws

Ex-man aangehouden voor moord: “Toen hij wegvluchtte, was hij ervan overtuigd dat zijn ze in leven zou blijven”

Mohamed K. is donderdag in Veurne door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. De 68-jarige man stak woensdagochtend Rita Waeles (60) dood op de parking van het gerechtsgebouw. Enkele minuten eerder had de rechter hun scheiding uitgesproken na bijna veertig jaar huwelijk. “Hij is helemaal ondersteboven van de feiten”, zegt zijn advocate.

Politie en veiligheid
Nieuws

Zwembad (even) te diep voor allerkleinsten

Door een probleem aan de regelbare bodem is het voor de allerkleinsten momenteel niet mogelijk om veilig te zwemmen in het stedelijk zwembad.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“We zijn tegen Veurne B uit op revanche”

WS Bulskamp, dat vorige week met 2-0 won van Langemark-Poelkapelle, neemt het vanavond om 20.30 uur thuis op tegen de buren van Veurne B. “Willen we meedoen voor de periodetitel, dan is winnen een must”, weet Glenn Delva. “Vorige zondag was het een snertwedstrijd. Gelukkig konden wij de goals maken en de 2-0-overwinning rechtvaardigen. Tegen Veurne mogen we ons niet laten verrassen. We zullen met revanchegevoelens aan de aftrap komen. Ginds verloren we met 7-1 na een complete offday. Terwijl de topploegen het nog tegen elkaar opnemen, zie ik ons nog altijd in staat om een eindrondeticket binnen te halen.”

Nieuws

Vrouw doodgestoken door ex-man aan rechtbank vlak nadat hun scheiding is uitgesproken

Aan het gerechtsgebouw van Veurne is woensdagochtend een 60-jarige vrouw overleden bij een steekpartij. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Haar ex-man (68) uit Lo-Reninge is opgepakt.

Nieuws

Sporters in de bloemetjes gezet

De sportdienst en sportraad van Veurne zetten de sportlaureaten in de bloemetjes. Zwemmers Joeri en Jolien werden Sportbelofte van het Jaar. Cyclocross Team Mahieu Kona Vandermeeren werd verkozen tot Sportclub. Beste sporter met een beperking is triatlete Delfien Leune. Atleten Gertjan Dieryck en Marijke Decaestecker werden verkozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar.

Nieuws
Download