Checking the neighbourhood?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Stevige vechtpartij overschaduwt opening nieuw café Stationsstraat

Een vechtpartij met twee gewonden heeft zaterdagnacht voor een valse noot gezorgd tijdens de opening van “2FishBar” in de Stationsstraat in Torhout. Rond 2 uur raakten enkele heethoofden slaags en iemand zou daarbij hebben uitgehaald met een stukgeslagen glazen flesje. Een 20-jarige man uit Zedelgem en een 16-jarige raakten tijdens de schermutseling gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe erg zij er aan toe zijn is niet bekend.

News

Willy en Patrick ‘bevrijden’ ons van WO I: “Deze tocht is 100 procent authentiek”

De zevendaagse tocht ‘De Bevrijding 1918-2018’ heeft woensdagmiddag halt gehouden op de Burg in Torhout. Streekgenoten Willy Vanhooren en Patrick Trio nemen deel als ruiters van de artillerie.

News

Dancefestival mikt op 6.000 man (en jij kunt er gratis bij zijn)

De tweede editie van dancefestival Land of Love in Torhout mikt op 6.000 bezoekers. “Er zijn nog slechts 450 tickets beschikbaar”, stellen de organisatoren. “We stevenen af op een uitverkochte editie.”

News

Politie op zoek naar getuige van steekpartij in bakkerij

De politie is op zoek naar een belangrijke getuige van de steekpartij in bakkerij Devriendt in de Oostendestraat in Torhout. Een oudere man zag de feiten gebeuren en vertrok daarna. De politie zou hem graag spreken.

Alert

Politie zoekt klant die getuige was van steekpartij in bakkerij maar in paniek vertrok

De politie is op zoek naar een klant die op 9 augustus getuige was van een steekpartij in bakkerij Devriendt in Torhout. Hij was in de winkel toen ene man zijn partner aanviel met een mes en levensgevaarlijk verwondde. De man is weggelopen. De politie wil hem graag verhoren als getuige.

Alert

Na de viswinkel... de ‘2FishBar’ (maar die richt zich op een heel ander publiek)

In het leegstaande Café 57 in de Torhoutse Stationsstraat opent ‘2FishBar’ morgen zaterdag de deuren. “In dit café zullen Café 57 en mijn vroegere zaak Apropoo versmelten”, zegt zaakvoerder Sacha Vandenkendelaere.

News

Dader steekpartij in bakkerij blijft aangehouden: “Motief ook voor hem troebel”

De 27-jarige Libiër die vorige week Mélissa Rogiers neerstak in de bakkerij waar ze werkte, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer dinsdagmorgen. “Hij heeft volledige bekentenissen afgelegd”, klinkt het.

News

Oldtimer Kastelentocht bolt 38ste keer door regio

Meer dan zeventig wagens van voor 1940 namen deel aan de 38ste Oldtimer Kastelentocht van de vzw Torhoutse Oldtimerclub André Riemaecker (Tocar). De colonne maakte een tocht door het Brugse Ommeland en het Houtland.

Leisure and hobby

Maité Beernaert (16) springt 6m25 ver maar de wind is spelbreker

West-Vlaanderen was in Gentbrugge bij de Vlaamse jeugdkampioenschappen de minste provincie met 4 van de 62 jeugdtitels. Scholieren zorgden voor het goud.

News

Kato Moustie klaar voor de 400m horden

86 West-Vlamingen behaalden in 2017 op de Vlaamse jeugdkampioenschappen acht gouden, vijf zilveren en zes bronzen medailles. Nu doen 90 West-Vlaamse cadetten en scholieren mee. Zes van hen voeren een discipline aan.

News
Download