Niet tevreden, geld terug!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Doel is in de linkerkolom eindigen”

KM Torhout heeft iets met Club Brugge, maar valt nog het best te vergelijken met Zulte Waregem. Een warme club, een goed en zuinig beleid, een prima accommodatie en een trainer die er helemaal in op gaat.

Nieuws

Bescherming lonkt voor 130 jaar oude herberg

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) heeft de voormalige herberg A La Belle Vue in Torhout voorlopig beschermd als monument.

Nieuws

Drie thuiswinnaars maar TC Kortemark grote slokop

Terwijl het dubbeltornooi en het Belgian Circuit-tornooi nog aan de gang zijn, vierde TC De Koddaert in Torhout al de winnaars van het enkeltornooi. Maxim Notable tekende in EH2 meteen voor een thuiszege. Maxim Louagie (TC Duinbergen) won EH3, terwijl EH4 (met Willem Dierynck) en EH5 (met Olaf Vanhooren) naar TC Kortemark ging. Tom Candaele boekte in EH6 een volgende thuisoverwinning. Gino Rommelaere (TC Kortemark) legde beslag op de eindwinst in EH 45/3. Clubgenote Justine Desaranno klopte Clarisse Arnou in de finale in ED2. Juliette Hostens, eveneens TC Kortemark, pakte de winst in ED3. Leen Heynderick verloor de finale ED4 van Isabel Bovré. Manoe Declerck zorgde voor nieuwe thuiswinst in ED5. Christine Goeminne verloor haar finale ED 35/3.

Nieuws

Land of Love zo goed als uitverkocht

Het gloednieuwe dancefestival Land of Love langs de Heidestraat in Torhout stevent af op een uitverkochte eerste editie. We er zaterdag bij wil zijn en nog geen ticket heeft, moet zich reppen, want er zijn er maar honderd meer beschikbaar. Intussen is de opbouw van het festival, dat grenst aan de weide waar Rock Torhout ooit plaatsvond, volop bezig. “De buurtbewoners reageren alvast zeer positief en velen hebben spontaan hulp aangeboden”, lacht Frederick Muys van de organiserende vzw Festivents. “We beloven dat het onvergetelijk zal worden.” 47 dj's maken hun opwachting op de vijf podia, waarvan er vier overdekt zijn. Het hoofdpodium van 12 bij 25 meter staat met de rug naar de Heidestraat en zal volgens de organisatie spectaculair worden aangekleed. Dr. Lektroluv is de headliner van het festival, dat trouwens ook enkele rock-dj's op de affiche heeft staan. Alle info vind je op www.landoflove.be.

Nieuws

FOTO & VIDEO. Ichtegem zorgt voor warm muzikaal onthaal van 47ste Jumbo Run

De 47ste editie van de Jumbo Run, het jaarlijkse initiatief van het Dominiek Savio Instituut uit Gits, is zaterdag uitgedraaid op een voltreffer in het kwadraat. Een 145-tal motards met zijspan bezorgden hun medepassagiers – bewoners van Dominiek Savio, een gezellige en onvergetelijke dag. De rit – een tocht van ruim 60 km – ging al over Lichtervelde, Ruddervoorde, Kortemark, Ichtegem en Aartrijke om uiteindelijk aan te komen in Torhout.

Nieuws

Vluchtelingen spelen theater om integratie te bevorderen

In Club de B is reeks theaterworkshops van start gegaan voor vluchtelingen die in Torhout verblijven. “Hiermee willen we hun integratie bevorderen en een brug slaan met de Torhoutse bevolking”, verduidelijkt initiatiefnemer Laurens Baert

Nieuws

Uitbaters El Gato Negro zoeken overnemer: “Hopelijk kan ons café zijn ziel behouden”

De uitbaters van de bekende muziek- en tapasbar El Gato Negro in Torhout kijken na 22 jaar uit naar hun pensioen. “Zodra een geschikte overnemer zich aanbiedt, stoppen we ermee. Maar we hopen dat ons Spaans café zijn ziel kan bewaren.”

Nieuws

Twee titels voor Kato Moustie

Op de Vlaamse jeugdkampioenschappen in Brugge sneuvelde één nationaal record.

Nieuws

Dylan Olivier na de bekeruitschakeling: “Ik vond ons zeker de evenknie van Aalst en dat is hoopgevend”

KM Torhout ging zondag eervol met 2-0 onderuit op het veld van Eendracht Aalst. Geen stuntwerk in de beker dus maar de hele club hield er toch geen onaardig gevoel aan over.

Nieuws

“Er zat niet meer in dan dichtste ereplaats”

Giel Barbry won zaterdag de sprint van het sterk uitgedunde peloton in Heestert. “Jammer dat ik niet voor de bloemen kon spurten. Ik voelde me goed en kon me zonder moeite de hele koers op de voorposten begeven. Er waren heel wat pogingen, maar ze droegen niet ver. Achteraan stond de deur open. Op enkele ronden van het einde ging de Amerikaan John Casey Fulton zijn kans. Hij boekte snel twintig seconden voorsprong. Het lukte niet meer om de bres te dichten. Ik kwam als eerste uit de laatste bocht en kon na een lange spurt de dichtste ereplaats op zak steken. Meer zat er eigenlijk niet in”, aldus de Torhoutenaar.

Nieuws
Download