Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kajakken en minigolf in Ravenhofpark op pinkstermaandag

Op pinkstermaandag 21 mei kan je kajakken op de slotgracht van het Kasteel Ravenhof. Ook minigolfen behoort tot de mogelijkheden tijdens de Dag van het Kasteel.

Vrije tijd en hobby

Kris & Jempi twintig jaar op de bres voor alleenstaanden

Wat vliegt de tijd toch snel vallen Jempi Jooren en Kris Pascal met de deur in huis. “Twee decennia geleden organiseerden we schoorvoetend een party voor alleenstaanden en nu twintig jaar later bestaan we nog altijd succesvol en ondervinden we anno 2018 dat er meer en meer nood is aan ontmoetingsavonden voor alleenstaanden.”

Nieuws

Klaas Vantornout rijdt in exclusieve Ferrari naar zijn huwelijk

In het voormalig stadhuis op de Markt van Torhout is ex-veldrijder Klaas Vantornout in het huwelijksbootje gestapt met zijn 32-jarige vriendin Annelies Van Sterthem.

Nieuws

Boek ‘#Fitmom’ van sportinstructrice Delphine Steelandt behoort bij top vijf best verkochte boeken in Vlaanderen

Niet alle moeders die pas bevallen zijn, zien er na een week al uit als Doutzen Kroes, Heidi Klum, Kate Middleton en/of Kim Kardashian. “Het kan niet dat na een week bevallen te zijn, de mama er al opnieuw uitziet als een fotomodel, dat is niet iedereen gegeven en bijna onmogelijk” onderstreept sportinstructrice en voedingscoach Delphine Steelandt (28). “Maar sporten mét je baby als halter en een aangepast voedingsschema gedurende 100 dagen aanhouden, dat moet de overtollige zwangerschapskilo’s doen smelten als sneeuw voor de zon. Over dit en nog veel meer schreef De Gistelse sportcoach Delphine Steelandt het boek: ‘#Fitmom’, dat zoveel furore maakt dat het in een week tijd op de vierde plaats binnenrolt van de meest verkochte boeken in Vlaanderen. Zij komt haar boek vandaag voorstellen en signeren in de Standaard Boekhandel gelegen Burg 12 in Torhout.

Nieuws

Nacht van West-Vlaanderen krijgt zijn oude naam terug

De Nacht van West-Vlaanderen is op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni aan zijn 39ste editie toe. Volgend jaar draagt het Torhoutse loop- en wandelevenement opnieuw de naam Nacht van Vlaanderen.

Nieuws

IN BEELD EN VIDEO. Koning Filip warm onthaald in scholengroep Sint-Rembert

Koning Filip is dinsdag op bezoek bij de Scholengroep Sint-Rembert te Torhout om de nieuwe campussen te bezoeken. Hij werd er door de scholieren hartelijk onthaald.

Nieuws

De Sportwereld krijgt nieuw elan als sportcafé: “Als Club wint, trakteer ik een vat Brugse Zot”

Een printwall van Club Brugge en een gratis vat Brugse Zot als ze kampioen spelen. Café De Sportwereld heeft deze week na grondige renovatiewerken opnieuw de deuren geopend en is ambitieus. “Dit moet hét Club-café van de provincie worden”, zegt uitbater Dimitri Andries

Nieuws

Houtland AC klaar voor nieuw hoogtepunt

De vrouwen van Houtland treden zaterdag in het Luxemburgse Dampicourt als enige West-Vlaamse club in de hoogste nationale afdeling van de interclub aan. Na de achtste plaats van vorig jaar kan een nieuw hoogtepunt.

Nieuws

Gigantisch podium voor tweede editie Land of Love

De tweede editie van het muziekfestival Land Of Love krijgt een gigantisch hoofdpodium. Het festival vind plaats op zaterdag 25 augustus op de nieuwe locatie tussen de Steenveldstraat en de Warandestraat in Torhout.“Met een breedte van 37 meter en een hoogte van 21 meter kunnen we met trots zeggen het grootste podium in de festivalgeschiedenis van Torhout en omstreken neer te zetten”, stelt organisator Frederick Muys. “We zorgen ook voor logistieke verbeteringen. Bezoekers kunnen dit jaar tegen een kleine vergoeding naast het festival parkeren. Gratis parkeren kan net als vorig jaar aan het station, de Mast en Infrax. Het aantal eetstandjes wordt drastisch verhoogd en de toiletten krijgen een flinke upgrade. We gaan dit jaar ook voor een systeem zonder drank- en eetbonnen. In plaats daarvan zal de bezoeker geldwaarde op zijn toegangsbandje kunnen zetten.” Intussen is de volledige line-up bekend en is 75 procent van de tickets de deur uit. De zondag na het festival is opnieuw een familiedag. Alle info vind je op Facebook en www.landoflove.be.

Wegen en verkeer

Sigarettenroof in buurtwinkel levert 37 maanden cel op

Een 45-jarige Torhoutenaar heeft 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor het beroven van een buurtwinkel in Wijnendale. De man maakte naast 7.000 euro ook voor 3.000 euro sigaretten buit.

Nieuws
Download