It's not all that simple
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Handelspanden binnenkort tegen de vlakte, bekende namen nemen over

Eind november worden langs de Oostendestraat de handelspanden gesloopt waarin onder andere Torhout Bowling Center en Elektro Selexion XL Reniers gevestigd waren. In de plaats komen gloednieuwe filialen van onder meer Torfs en The Fashion Store.

News

Staking bij Infrax West: helft werknemers legt werk neer

De helft van de 340 werknemers van distributienetbeheerder Infrax West, met hoofdkwartier in Torhout, heeft woensdagmiddag het werk neergelegd. Oorzaak van de spontane staking is het zwaar ongenoegen over de gevolgen van de overname van Infrax door Eandis. “Vooral de werknemers van Infrax West worden door de overname getroffen in hun portemonnee”, klinkt het bij de socialistische vakbond ACOD Gazelco, die alle ACOD-leden vertegenwoordigt die werken in de gas- en elektriciteitssector.

News

Nieuwkomer Bassud meteen goed voor 14 op 20

Jan Devos en zijn vrouw Michèlle Tanghe glunderen. Hun restaurant Bassud in de Zuidstraat in Torhout bestaat nog maar een jaar en kreeg als nieuwkomer in de gids van Gault&Millau meteen veertien op twintig.

News

Bowlen én speciale biertjes drinken: “Onze zaak is nu een pak gezelliger”

Op de gelijkvloerse verdieping van residentie Sleutel in de Oostendestraat heeft Torhout Bowling Center de deuren van haar nieuwe vestiging geopend. “Twee banen minder, maar zoveel gezelliger”, zeggen zaakvoerders Nick en Petra.

News

Weer vlees van pluimveeslachterij Lammens uit rekken gehaald

In overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft de Torhoutse Pluimveeslachterij Lammens beslist om de kippenzigeunerburgers en kippenballetjes die verkrijgbaar zijn bij Okay, uit de rekken te halen. De verkochte producten worden teruggeroepen van bij de consument.

News

Haag rond Tuin de Brouckere ruimt plaats voor pergola

De omheining en beukenhaag rond Tuin de Brouckere zijn verdwenen. Omdat ze het park te veel aan het zich onttrokken, werden ze door de stadsdiensten verwijderd.

News

CD&V en SP.A stellen nieuw bestuur voor

Voor het eerst sinds 1983 gaat CD&V Torhout niet alleen besturen. Ze nemen de socialisten mee op in de coalitie. Nu zijn ook de verdelingen binnen het schepencollege bekendgemaakt.

News

Na 36 jaar alleenheerschappij: CD&V gaat in zee met SP.A

De kogel is door de kerk. Ondanks een – nipte – absolute meerderheid gaat CD&V vanaf 1 januari samen besturen met SP.A. Voor de christendemocraten komt hiermee een einde aan 36 jaar alleenheerschappij.

News

Vier nieuwe sportzalen in zwevende spiegelbox

Op haar centrumcampus in Torhout heeft de Scholengroep Sint-Rembert een splinternieuw sportcomplex met vier sportzalen in gebruik genomen. De zwevende spiegelbox is een architecturaal hoogstandje met een prijskaartje van vier miljoen euro.

News

Grote muurschilderingen op komst in straatbeeld

Het stadsbestuur wil het Torhoutse straatbeeld opsmukken met grote muurschilderingen en gaat hiervoor in zee met vzw The Crystal Ship, de organisatie achter onder meer het Street Art Festival in Oostende.

News
Download