It's almost new year again
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VUURWERK AFSCHIETEN: wel verboden, niet bestraft

In onze regio gold er tijdens oudejaarsnacht maar in drie gemeenten een absoluut verbod op het afschieten van vuurwerk: Torhout, Oostkamp en Zuienkerke. Al hielden niet alle inwoners zich daaraan. Maar boetes werden niet uitgedeeld.

News

’Koareltjes van Wijndaele’ rijden uit

In Taverne Stadhuis in Wijnendale bij Torhout werd de nieuwe wielerclub ‘Koareltjes van Wijndaele’ boven de doopvont gehouden. De club werd genoemd naar de legendarische sportjournalist Karel “Koarle” van Wijnendaele.

News

Pluimveeslachterij naar Raad van State tegen intrekking vergunning

Pluimveeslachterij Lammens in Torhout trekt naar de Raad van State tegen de intrekking van zijn vergunningen. “We hebben 800.000 euro geïnvesteerd in maatregelen tegen salmonellabesmetting”, zegt directeur Koen Goossens.

News

Geen alcohol gedronken als bob?Vijf gratis tickets voor discotheek

De Torhoutse discotheek Place2Party gaat met een origineel concept van start om zijn bezoekers aan te sporen een bob aan te duiden. “Als bob safe blaast bij het verlaten van de zaak krijgt hij vijf gratis toegangstickets.”

News

Dronken bestuurder loopt in één uur tijd twee keer tegen de lamp, in dezelfde straat

Een 54-jarige man uit het Waals-Brabantse Tubeke heeft het in de nacht van vrijdag op zaterdag wel heel erg bont gemaakt.

News

Stadhuisspaarders huldigen kampioenen

Tijdens een gezellig avondfeest huldigde het bestuur van spaardersclub de Stadhuisspaarders, de kampioenen van het afgelopen spaarseizoen. Bij de heren werd Roland Tack tot kampioen gekroond. Bij de dames was die eer weggelegd voor Monique Derynck en de kampioenstitel voor beste spaargezin gaat naar het echtpaar Dirk en Caroline Goegebeur-Vanbiervliet. De Rode Lantaarn is dit jaar weggelegd voor Steven Clybouw.

News

De Zwerver steunt muziekgroep Dreun na ongeval van bezieler

Op Kerstmis organiseert Café De Zwerver in Leffinge een steunavond voor Dreun, het muzikale project van Keanu Dewilde. Die 23-jarige Oostendenaar kreeg in juni een fietsongeval.

News

Bestuurder (29) richt ravage aan: vier voertuigen rijp voor de schroothoop, ook schade aan gevel

Een 29-jarige jongeman uit Oostkamp heeft zaterdagavond met zijn wagen een ravage aangericht in de Ruddervoordestraat in Torhout.

News

Nieuwe formule voor kaartenverkoop Bierfeesten: "Iedereen krijgt gelijke kans"

Strike vzw lanceert een nieuwe formule om de felbegeerde toegangskaarten van de populaire Bierfeesten aan de man te brengen. "Alle tickets worden op 12 januari verkocht in Club de B. Zo krijgt iedereen dezelfde kansen om een ticket te bemachtigen."

News

Vlaamse jongen (13) vindt grote som geld, maar schenkt het aan goed doel: “Eerlijk duurt het langst”

Toen Chase Van Den Broucke maar liefst 1.050 euro vond op de trein tijdens een klasuitstap, bracht hij het geld samen met zijn leerkracht naar de politie. Een jaar later is niemand het verloren bedrag komen ophalen en dus kwam het bij het stadsbestuur terecht. De 13-jarige jongen uit Torhout heeft dan samen met de burgemeester besloten om het aan een goed doel te schenken, want “eerlijk duur het langst”.

Alert
Download