Je kan aanstootgevende berichten ook rapporteren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dieven met auto aan de haal tijdens cafébezoek

Dieven hebben zondagmorgen de auto van Santana Degrendele (26) uit Torhout gestolen terwijl ze op café was. Ze stalen haar sleutels en enkele andere spullen en gingen er met de wagen vandoor. “Toen ik het besefte, was het al te laat”, zegt ze.

Politie en veiligheid
Nieuws

Clubsupporter betaalt boete met drie emmers ’rostjes’

Uit onvrede over de sancties die hem werden opgelegd na een incident in 2014 heeft een Torhoutse supporter Club Brugge zijn boete van 4.732,67 euro betaald in muntjes van 1,2, 5 en 10 eurocent. In totaal drie loodzware emmers vol “rostjes”.

Nieuws

“We vermeden een afstraffing”

KVK Westhoek had gisteren weinig moeite met KM Torhout dat nochtans een droomstart kende door een vroege goal van Hollevoet. De rode kaart van Theetaert ontmantelde het al gehandicapte helemaal. Bruno Debo deed na de match direct navraag naar de andere uitslagen.

Nieuws

Jarige Buurderij of ‘Boeren en Buren’ laat je proeven en knuffelen met kalfjes

Online producten van boeren kopen en die wekelijks aan een afhaalpunt oppikken: dat is in een notendop het principe van een Buurderij. Op 24 februari 2018 zet Buurderij Ichtegem (ook ‘Boeren en Buren’ genaamd) met onderdak bij Hoeve Pascal & Sandra in de Korenstraat 35 in Ichtegem, zijn deuren wagenwijd open voor het publiek. Het concept – overgewaaid uit Frankrijk – hebben Sandra en Pascal twee jaar geleden ook in onze regio op de kaart gezet. “Sociale economie waarbij iedereen welvaart en beter van wordt”, zo zeggen de initiatiefnemers.

Nieuws

Romain Haghedooren (Torhout) “Ik kon niet blijven wachten en zei ja tegen ambitieuze Dadizele”

Flash back. Winkel Sport was vorig jaar in de nazomer op bezoek bij KM Torhout.Haghedooren, Frutos en Turcan speelden tegen hun ex-ploeg. KM won overtuigend en vooral Romain Haghedooren haalde zijn gram en ging uit zijn dak. Zijn relatie met Dany Lavens was nogal vertroebeld. Vorige zondag anderhalf jaar later was Winkel weer te gast op de Velodroom maar de rollen waren omgekeerd. Winkel won overtuigend. Haghedooren kreeg zijn derde geel en verdween met stille trom. Het sierde hem dat hij ook dan de confrontatie niet uit de weg ging.

Nieuws

“Het mag best in onze zaal een beetje spoken”

“Het streekduel tegen Bissegem is altijd spannend en geladen. Het zal zeker niet eenvoudig zijn om ook nu de volle buit te pakken. Om verder het behoud veilig te stellen is puntenwinst nodig. We halen liefst drie punten, maar we kunnen ook leven met 3-2-winst. Bissegem zal revanche willen voor het thuisverlies uit de heenronde”, zegt Patrick Bostoen. “Als we geconcentreerd blijven en het goede niveau van de laatste weken nog wat opdrijven, is winst mogelijk. Maar we verkopen het vel van de beer zeker niet te vroeg. Hopelijk krijgen we een sportieve en boeiende wedstrijd met veel volk. Het mag best in onze zaal een beetje spoken zaterdagavond.”

Nieuws

“Er gaat niets boven mijn eerste Belgische titel”

Klaas Vantornout (35) neemt vandaag in de Superprestige-wedstrijd in Middelkerke afscheid van het West-Vlaamse publiek. Twee keer won hij de Noordzeecross, maar deze zeges staan niet in zijn top vijf van meest memorabele races.

Nieuws

“Ik heb mijn zinnen op Parijs-Roubaix gezet”

“Mijn eerste doelen situeren zich in het voorjaar. Ik zou graag een grote voorjaarsklassieker op mijn naam schrijven. Ik heb mijn zinnen gezet op Parijs-Roubaix. Die wedstrijd betwistte ik vorig jaar al en toen was reeds duidelijk dat die koers het best bij mijn mogelijkheden aansluit. Hopelijk kan ik die dag het verschil maken. Ik ben alleszins op en top gemotiveerd. Als tweedejaarsjunior sta ik voor een belangrijke campagne. Ik heb me goed voorbereid (met onlangs zelfs een Belgische titel strandracen in Middelkerke, red).”

Nieuws

Robin Schuermans favoriet in light-versie

Zondag wordt in Middelkerke de Sandman Inferno afgewerkt. De winterduatlon over duinen en strand is aan zijn tweede editie toe. Robin Schuermans (23) ambieert winst in de light-versie.

Nieuws

Adviesraad voor personen met beperking bestaat tien jaar

De stedelijke adviesraad voor personen met een beperking bestaat tien jaar. De raad komt drie keer per jaar samen in het stadskantoor en verstrekt adviezen aan het stadsbestuur over zaken die personen met een beperking aanbelangen. Nieuwe leden blijven welkom.

Nieuws
Download