Jouw stad of gemeente heeft géén inzage in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Opschorting van celstraf gevraagd voor doodsbedreigingen in ‘restaurantreview’

Een straf met uitstel of opschorting van straf, dat vraagt een 42-jarige vrouw voor een wel erg negatieve ‘restaurantreview’ op Facebook.

Nieuws

Leerlingen De Bron winnen Europese Marie Curie-prijs

Voor het project ‘See you in space’ hebben de leerlingen van het vierde jaar Wetenschappen uit De Bron de Europese Marie Curie-prijs ontvangen. Samen met hun leeftijdsgenoten uit de partnerschool Cité Scolaire Internationale de Lyon hebben ze het project tot een goed einde gebracht. Vertegenwoordigers van eTwinning België hebben vrijdag het officiële certificaat overhandigd.

Nieuws

Dief met mes besteelt leerlingen academie tijdens examen

Een 27-jarige man uit Tielt pleegde zaterdagmiddag met veel lef een diefstal in de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord op de Lakenmarkt. Terwijl er in de auditiezaal examens werden afgelegd, muntte de dader het op de spullen van de leerlingen. Die hadden ze achtergelaten in de kisten van hun instrumenten. De dief rommelde in de kisten en ging aan de haal met gsm's, fietssleutels en een portefeuille. Medewerkers konden de dader op heterdaad betrappen, maar hij liet zich niet zomaar klissen. “Hij haalde een mes boven waarna ze hem moesten laten gaan”, aldus het parket. Dankzij een goede persoonsbeschrijving en omdat ze wisten in welke richting hij was gevlucht, konden politiemannen de dader alsnog inrekenen. Dat gebeurde net voor hij zijn huis wilde binnengaan in de Sint-Janstraat. Hij is aangehouden voor diefstal met geweld. De man, die geen onbekende is voor het gerecht, kwam pas onlangs in Tielt wonen. Het grootste deel van de buit kon worden teruggegeven aan de leerlingen. De directeur van de academie wenste niet te reageren.

Melding

Ook in beroep 30 maanden cel voor reeks werfdiefstallen

Een man uit Henegouwen is in beroep veroordeeld tot dertig maanden cel voor een reeks inbraken en inbraakpogingen in Diksmuide, Tielt, Tongeren en Ingelmunster, waarbij telkens werkmateriaal werd gestolen. De bal ging aan het rollen toen een gedupeerde uit Tielt zijn gestolen spullen op internet te koop had zien staan. Dat gebeurde kort nadat de man de inbraak bij de politie had aangegeven. Het onderzoek leidde de speurders naar een zekere Rachid, maar die beweerde dat hij de spullen had gekocht van Stéphano L. (27), een bekend crimineel uit Morlanwelz in Henegouwen.

Melding

Zeven maanden cel voor jongeman die gsm stal tijdens politieverhoor: “Hij is dus blijkbaar echt zo dom”

De Brugse correctionele rechtbank heeft donderdag een 21-jarige man uit Ardooie veroordeeld tot zeven maanden effectieve gevangenisstraf. Hij moest zich verantwoorden voor de diefstal van de gsm van een politieman. J.M. graaide het toestel nota bene tijdens een verhoor mee.

Melding

Lokale handelaars kunnen nu ook boodschappen gratis thuis leveren

Handelaars uit Tielt, Ruiselede en Dentergem leveren voortaan boodschappen gratis thuis, dankzij de samenwerking met Beedrop. Het huidige systeem van de Mobiele Winkelstraat wordt overgenomen en krijgt een forse uitbreiding.

Nieuws

Actievoerders vormen stiltecirkel voor Palestijnse volk op Tielts marktplein

Op het marktplein aan de Halletoren organiseerden Pax Christi Vlaanderen en Oxfam Wereldwinkels een stille actie voor meer solidariteit met het Palestijnse volk. Ze deden een oproep tot meer respect voor de mensenrechten.

Nieuws

Moeten succesvolle volkstuintjes straks verhuizen?

De volkstuintjes van Tannekes Tuin in Tielt zijn een groot succes. Alle vijftig tuintjes zijn al volzet. Binnenkort komen er acht nieuwe en komt er ook een grote bloemenweide.

Nieuws

Vermoorde Bjorn (28) begraven op zijn verjaardag: “Dit is een slechte Hollywood-thriller die maar niet eindigt”

Honderden dierbaren hebben vrijdag in Meulebeke afscheid genomen van Bjorn De Vrieze. De slagerszoon die op de dag van zijn uitvaart 29 jaar zou worden, werd vorige week met een kruisboog vermoord door een liefdesrivaal. “Ik beloof dat zolang ik leef, ik alles zal doen om recht te laten geschieden”, sprak zijn vader.

Nieuws

Vriendengroep De Schuimforellen willen meer vaste evenementen in Tielt

De vriendengroep ‘De Schuimforellen’ organiseert zaterdag al de dertiende editie van de Olivier de Duivelcup. De vriendenkring wil dat hun tornooi een vaste waarde wordt in de stad.

Nieuws
Download