Boem! De site ligt plat! Nee, nee, het is maar een grapje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

33 ton zware tank verplaatst naar overkant Maczekplein

Spektakel gisteren in Tielt. Met man en macht werd de 33 ton zware Poolse Shermantank verhuisd naar de overkant van het Generaal Maczekplein. Meteen werd hij gedraaid, zodat hij voortaan richting Ruiselede wijst.

Nieuws

“Onze jonge ploeg doet het uitstekend”

TZK Tielt prijkt in tweede nationale samen met Gentse op een knappe tweede plaats in de stand. “De ploeg onderging toch een serieuze metamorfose”, zegt speler-coach Herbert De Grande. “Enkele ervaren spelers stopten, terwijl een lichting jonge gasten van de U17 de overstap maakte. Het was afwachten, maar in de eerste drie duels deden we het uitstekend. Dat was weliswaar tegen op papier haalbare tegenstanders, maar we deden het toch. Zo gingen we winnen bij Antwerpen en dat was toch al zeven jaar geleden. Binnen twee weken ontvangen we Oostende en ook dan gaan we voor de volle buit. We hopen om een twaalf op vijftien neer te zetten.”

Nieuws

Grote middelen ingezet voor weinig alledaagse verhuizing

Een Poolse Shermantank, een oorlogsmonument in het West-Vlaamse Tielt dat 15 jaar lang op het Generaal Maczeckplein stond, werd donderdagnamiddag verplaatst. En daarvoor werden de grote middelen ingezet.

Nieuws

Inwoners Tielt willen meer en veiligere fietspaden, en de straatverlichting weer aan

CD&V Tielt hield het afgelopen jaar een grote bevraging bij alle inwoners van de stad. Uit de enquête concludeert de partij dat inwoners bezorgd zijn om de gebrekkige fietspaden. In de deelgemeenten willen ze dan weer het licht terug aan.

Wegen en verkeer

“Nog veel te vroeg om met titel bezig te zijn”

Tievolley Tielt is nog steeds ongeslagen. Zaterdag werd Oudegem op zijn nummer gezet. “Toch moet je ons nog niet tot titelfavoriet uitroepen”, zegt libero Louise Vancollenberghe. “We zijn pas vijf wedstrijden ver en dat is nog veel te vroeg om al met kampioen worden bezig te zijn. Naast goede resultaten is vooral de sfeer belangrijk. En die is op en naast het veld top. Met Tielt en Roeselare is het momenteel West-Vlaanderen boven, maar ik zou Mortsel toch nog niet afschrijven. Komend weekend kijken we Oostende in de ogen, op papier een haalbare kaart. Toch maar oppassen, want de kustploeg was in het verleden vaak ons zwarte beest.”

Nieuws

“Verdienstelijk verlies met beperkte kern”

Een door blessurelast geteisterd Tielt redde de eer bij Kruikenburg Ternat, de ongeslagen leider en titelkandidaat. “Het was een verdienstelijke nederlaag met onze beperkte kern”, vond de Tieltse trainer Wouter Laroy na de 3-1 van zaterdag. “We speelden een prima eerste set en kwamen nipt op voorsprong, maar we konden dat niveau niet aanhouden. Kruikenburg pakte uit met zware opslagen waar we niet meer onderuit raakten. Ook hun blok was ronduit imponerend. Set vier was er voor ons te veel aan, want we scoorden nauwelijks twaalf punten. Zaterdag gaan we thuis tegen hekkensluiter Loppem op zoek naar de tweede zege van het seizoen.”

Nieuws

“Nu ook bij buur Kanegem de drie punten pakken”

FC Aarsele zorgde afgelopen weekend voor de stunt van de speeldag in derde provinciale C, want de jongens van trainer Tom Ovaere wonnen met 1-0 van leider Bissegem.

Nieuws

“Opnieuw drie punten behalen op eigen veld”

FC Aarsele verloor vorige week met 4-1 bij VC Ardooie. “Bij de rust was er nog geen vuiltje aan de lucht”, zegt keeper Brecht Spriet. “We speelden goed voetbal en met een 1-1-stand kon het nog alle kanten uit. We hebben nooit gedacht dat we nog drie treffers zouden slikken. Na de pauze werd het snel 2-1 en het was alsof we een slag van de molen hadden gekregen.”

Nieuws

“Tegen Roeselare B een punt verdiend”

Een enthousiast Tielt startte zaterdag thuis tegen Roeselare B heel sterk en liep vlot uit.

Nieuws
Download