When is dinner ready?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Camera's op Vierhoek moeten (bijna) alle zwaar verkeer bannen

Eind deze maand of uiterlijk begin november voert Tielt de strijd op tegen het zware vrachtverkeer dat de tonnagebeperking negeert in de Stationstraat en Sint-Michielstraat. Dan treden op de Vierhoek camera's in werking die overtreders registreren.

News

CD&V wil grote projecten aanpakken die al een hele tijd aanslepen

De nieuwe coalitie bestaat uit CD&V, Iedereen Tielt en Groen. Het zeskoppige college wordt bevolkt door vier nieuwe schepenen: Vincent Byttebier, Hedwig Verdoodt, Joris Vande Vyvere en Roos Bovijn-Tack. Pascale Baert en Grietje Goossens blijven op post in de ploeg van Luc Vannieuwenhuyze.

News

CD&V, Open VLD en SP.A zetten coalitie voort in provinciebestuur

CD&V, Open VLD en SP.A hebben ervoor gekozen om samen de provincie te blijven besturen. “We hadden het zien aankomen”, zegt oppositiepartij N-VA. De namen van de nieuwe gedeputeerden worden donderdag bekendgemaakt.

News

Telers leveren frietaardappelen rechtstreeks aan Colruyt

Tegenvallende oogst of niet, drie aardappelkwekers uit Tielt en Ruiselede leveren rechtstreeks frietaardappelen aan Colruyt. “Het garandeert ons een stabiele prijs”, zegt het trio.

News

ANALYSE. Luc Vannieuwenhuyze is terug in Tielt

Ondanks een licht verlies van bijna 2 procent is CD&V in Tielt de grote overwinnaar van de verkiezingen. Een coalitie met Iedereen Tielt, derde partij van de stad met 16,7 procent, staat in de sterren geschreven.

News

LIVE WEST-VLAANDEREN. Tommelein claimt initiatief in Oostende, Landuyt kondigt afscheid aan in Brugge

Hoe verloopt de stemming voor de gemeenteraadsverkiezingen in uw gemeente, gebeurden er opmerkelijke zaken in de stemhokjes, en wat zijn de resultaten? Volg al het nieuws over de verkiezingen in de provincie West-Vlaanderen hier op de voet!

News

Jongeren willen dat de stad goed bestuurd wordt in de komende tijd

Voor veel jongeren was dit hun eerste verkiezingen, ook voor Laure De Pypere, ze ging voor de eerste stemmen in de Vives hogeschool. “ Ik heb er eigenlijk niet van wakker gelegen”, zegt Laure. ”Er werd daar wel eens over gepraat aan de ontbijttafel en daar bleef het bij. Ik was wel een beetje verwonderd dat er een hevige campagne van de verschillende partijen werd gevoerd op de sociale media. Ik wil dat de stad de komende jaren goed bestuurd wordt en dat de jeugd aan zijn trekken komt”. In de wandelgangen was er te horen dat de meeste denken dat er een verandering komt wie de stad zal leiden de komende zes jaren.

News

Een ontspannen Burgemeester Els De Rammelaere aan het stemhokje

Rond 10.15uur kwam Burgemeester Els De Rammelaere haar stem uitbrengen. Ze leek heel ontspannen, maar innerlijk zal dit waarschijnlijk anders zijn. Ze wil met de huidige coalitie de komende zes jaar Tielt verder besturen en de burgemeesterssjerp in eigen rangen houden. Aan het stemlokaal waren de meningen verschillend over wie de komende jaren Tielt moet besturen.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Tielt

Je moet al bijna een helderziende zijn om geld te durven inzetten op de verkiezingsuitslag in Tielt. De anti-CD&V-coalitie van de kartels N-VA/Open VLD en SP.A/Groen raakt het al maanden over niets meer eens. Wat met het zwembad en de collegesite?

News

Brandweerman Nico (40) scoort in internationale duikwereld

Tieltenaar Nico De Vrieze (40) heeft in Zuid-Frankrijk de hoogste internationale instructeurstitel in het sportduiken behaald. “Daardoor mag ik nu mee beslissen over het opleidingsbeleid”, zegt Nico, die er al 700 duiken heeft opzitten.

Alert
Download