Plaats een oproep of stel een vraag aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Het is voor ons nu al een beetje van moeten”

FC Aarsele zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Een nul op negen als competitiestart is niet om over naar huis te schrijven. Ook vorige speeldag op het veld van Lendelede liep het mis. “We verloren met 3-1, maar dat was onterecht”, zegt keeper Sam Demets. “We hebben weer veel tegenslag gekend. Met twee ballen op de paal en een onterechte goal voor de thuisploeg. We verdienden zeker een gelijkspel, maar het mag blijkbaar niet zijn. Wat tijdens de voorbereiding zo goede lukte, lukt nu niet meer. We scoren te moeilijk. En we moeten dringend die eerste punten behalen. Tegen Desselgem moet het gebeuren. Eigenlijk is het al een beetje van moeten.”

Nieuws

“We moeten dringend beter gaan voetballen”

Dosko Kanegem en SV Pittem hebben vorige speeldag de punten gedeeld na een 3-3-gelijkspel. “Na de vroege 0-1 van Pittem waren wij heer en meester”, zegt Aaron Borms. “We hadden kans na kans. Het werd 3-1, maar het had ook 5-1 kunnen zijn. Na de rust kwam Pittem nog terug en zo leden wij opnieuw puntenverlies. We hebben nu vier op negen. Dat is te weinig. We hadden ons onze start anders voorgesteld. We hadden ook beter voetbal verwacht. Misschien dat onze trip naar leider SKV Zwevezele het betere voetbal in ons boven brengt. We zitten alleszins vol vertrouwen. Want wij weten dat we een sterk team zijn. Het moet er alleen nog uitkomen.”

Nieuws

“Jabbeke is een fysiek sterke ploeg”

Tielt heeft vorige speeldag op eigen veld een pijnlijke 0-1-nederlaag geleden tegen Gistel. “Zeg dat wel”, zucht trainer Joachim Heytens. “We zijn 90 minuten lang baas geweest. Gistel ging met negen man achter de bal staan. En we hebben de opening niet gevonden. Een magistrale trap vanop dertig meter recht in de winkelhaak werd ons dan fataal. We gaan dat nu moeten rechtzetten tegen Jabbeke. Maar dat zal geen sinecure worden. Ik zag Jabbeke vorig weekend aan het werk en ik moet zeggen dat het een fysiek heel sterke ploeg is. Maar ze willen altijd voetballen. En ze laten voetbal toe. Dat zou in ons voordeel moeten zijn. Tegen stugge ploegen loopt het mis.”

Nieuws

Oprichter Theater Malpertuis overleden

Het culturele leven in Tielt is een boegbeeld kwijt. Theaterman Herman Verschelden overleed donderdagmorgen op 76-jarige leeftijd. Hij heeft een grote invloed gehad op de plaatselijke toneelwereld. In 1967 richtte hij samen met enkele vrienden het Theater Malpertuis op. Hij was ook aan de slag als leerkracht Engels en Nederlands in het college en doceerde Woord in de Academie voor Woord en Muziek van Tielt. Het Theater Malpertuis groeide onder zijn leiding uit tot het enige theaterhuis uit de streek dat nog altijd Vlaamse subsidies krijgt.

Nieuws

L'oh moet pareltje van de streek worden

Het huisrestaurant van Simon Goyens en zijn vrouw Leen werd in twee jaar tijd omgebouwd tot een prachtige eetgelegenheid. Maandag openen ze de deuren van het restaurant dat de naam L'oh kreeg en het pareltje van de streek moet worden.

Nieuws

Wereldleider in behangpapier viert veertigste verjaardag met state of the art drukpers

Grandeco bestaat volgend jaar veertig jaar. Het bedrijf uit Tielt is vandaag een van de vijf wereldleiders op de behangpapiermarkt. Dat viert het onder andere met gloednieuwe kantoren en een digitale drukpers.

Nieuws

“Na nerveuze start toch drie belangrijke punten”

Tielt had zaterdag weinig moeite om in Diksmuide de drie punten te pakken in de openingsmatch van het seizoen. “Onze start was wel te nerveus, met een te grote foutenlast als gevolg”, stelt Tievolley-trainer Wouter Laroy. “We drongen nog fel aan na een vroege achterstand maar strandden op 25-23. Vanaf de tweede set namen we de wedstrijd in handen. Vooral ons blok was heel sterk. De eindzege en de drie belangrijke punten kwamen niet meer in het gedrang. Zaterdag spelen we onze eerste thuismatch van het seizoen tegen VAMOS Stekene, dat op de openingsspeeldag met 2-3 verloor tegen Denderhoutem.”

Nieuws

Veertig brandweermannen om brand Latexco te blussen

De brandweerzone Midwest rukte dinsdagmorgen met man en macht uit naar recyclagebedrijf Latexco Solutions in de B.A. Guilbertlaan. In een opslagloods van het schuimverwerkend bedrijf was rond 4 uur brand uitgebroken.

Politie en veiligheid

1.200 joggers doorkruisen Tieltse openbare gebouwen tijdens eerste City Trail

Een unieke gelegenheid om monumenten met sport te verenigen, dat is de City Trail. 1.200 lopers doorkruisten openbare gebouwen en het ziekenhuis in Tielt.

Nieuws

City Trail Tielt verwelkomt 1.200 sportievelingen

Op autoloze zondag vond in Tielt de allereerste City Trail plaats. Met 1.200 lopers en wandelaars, was de eerste editie meteen een schot in de roos.

Nieuws
Download