Easily launch an idea of initiative
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bloemen- en wielerhoogdag in Kanegem

Sneller dan gewoonlijk haalt Kanegem Bebloemd op 15 augustus weer de feestneus boven. Een zomerse hoogdag in bloemendorp Kanegem krijgt ook een wielertintje.

News

“Ik betaal nooit voor een shirt”

Amper vier jaar is Aarselenaar Nico Toye een verwoed verzamelaar van gedragen en gesigneerde shirts van topwielrenners en toch telt zijn verzameling al 260 stuks. Op 15 augustus stelt hij zijn truien tentoon in de kerk van Kanegem.

News

Gezellige drukte op 21ste editie van Melkrock

De 21ste editie van Melkrock op recreatiedomein de Watewy in Tielt kon opnieuw op heel wat belangstelling rekenen. Enkele bekende headliners waaronder Het Zesde Metaal, het half-Tieltse dirk. en De Piepkes zorgden voor een gezellige drukte op de festivalweide.

News

Stephanie en Michaël één van de vele koppels die trouwen op 18-08-2018: “Zo zullen we onze trouwdatum niet snel vergeten”

Zaterdag 18-08-2018: het blijkt een populaire trouwdatum. In Tielt zijn er die dag vier huwelijken in amper twee uur tijd. Eén daarvan is de trouw van Stephanie Hutsebaut (27) en Michaël Houfflijn (32). “We zijn niet vies van wat symboliek.”

News

Supervision lokt duizenden danceliefhebbers

Op het Generaal Maczekplein werd zaterdagavond de zesde editie van het Supervision-dancefestival gehouden. Duizenden danceliefhebbers dansten erop los op de beste hits en retro-classics uit de jaren negentig. In totaal kwamen elf dj's op het podium, waaronder dj Licious en de Nederlandse rapper Jebroer. Het werd een aangename festivaldag voor de bezoekers.

News

Koppel is dakloos nadat bliksem is ingeslagen op hun huis: “We hebben niets meer, alles is kapot door die brand”

Voor een koppel uit Tielt mondde het onweer dat dinsdagavond Zuid-West-Vlaanderen teisterde uit in een drama. De bliksem sloeg in op hun villa, waarna het dak en de bovenverdieping begonnen te branden. Door de lange bluswerken is er ook veel waterschade. “Alles is kapot”, zucht Eddy.

News

Onweer houdt lelijk huis in West-Vlaanderen: twee huizen onbewoonbaar na blikseminslag

Het onweer heeft dinsdagavond lelijk huis gehouden in West-Vlaanderen. De vele bliksemschichten veroorzaakten op meerdere plaatsen inslagen. In Tielt en Waregem zijn twee huizen onbewoonbaar nadat de bliksem insloeg op een dak.

News

Oprichters van Supervision roepen hulp in voor organisatie van hun dancefestival

De uitbaters van de Torhoutse discotheek Place 2 Party nemen nu ook het Tieltse dancefestival Supervision in handen. Oprichters Jeroen Deneweth en Bavo Verfaillie uit Wingene blijven aan boord, maar zullen voor-taan meer achter de schermen werken.

News

Koen (48) werkt 16 uur per dag om boeren te helpen in deze droogte

Niet alleen de zon presteert overuren, dat geldt evenzeer voor transportbedrijf Bocotrans uit Tielt. Zaakvoerder Koen Bossuyt en collega's zijn dag en nacht in de weer om sloten water bij de landbouwers te krijgen voor de beregening van hun velden.

News

Vernieuwd concept billenkarrenrace valt in de smaak

De Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele organiseerde voor het tweede jaar op rij een billenkarrenrace tijdens de jaarlijkse kermis. Acht teams van vier personen trotseerden het parcours met verschillende hindernissen. Nieuw was dat de deelnemers praktische proeven kregen voorgeschoteld tijdens de wedstrijd. Het vernieuwde concept viel in de smaak bij de deelnemers en de toeschouwers.

News
Download