Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik hoop dat we nu vertrokken zijn”

Voor derby tegen Gits stonden bij SK Westrozebeke de zenuwen strak gespannen door de 0 op 6 én de zware 5-1-nederlaag op Houthulst. Ook tegen de buren liep het niet vlot, maar de punten werden wel thuis gehouden. Trainer Lieven Verkindere slaakte een zucht van opluchting. “Bij de rust verdienden we om voor te staan. De Vlieger en Ternest konden de kansen niet verzilveren. Na de pauze lukte het wel, maar 2-1 was niet van die aard om gerust te zijn. Het werd bibberen toen Gits op het einde nog een strafschop kreeg, maar zij trapten die naast. Nu de kop eraf is, hoop ik dat we vertrokken zijn. We moeten nu onverwacht al een achterstand ophalen.”

Nieuws

Vergeet het oubollige Bal van de Burgemeester, de jongste burgemeester van het land pakt uit met een festival voor zijn burgers

Francesco Vanderjeugd is vijf jaar burgemeester van Staden. Die verjaardag viert hij op zaterdag 30 september met het gratis festival ‘De Burgefeester’. Laura Tesoro, Raymond van het Groenwoud, Get Ready en een plaatselijke, talentvolle muzikante.

Nieuws

“Leuk dat ik na vijf leuke, maar zware burgemeesterjaren dit kan doen”

Francesco Vanderjeugd is vijf jaar burgemeester van Staden. Die verjaardag viert hij op zaterdag 30 september met het gratis festival ‘De Burgefeester’. Laura Tesoro, Raymond van het Groenwoud, Get Ready en een plaatselijke, talentvolle muzikante.

Nieuws

“Ik merk weinig verschil met nationale”

SK Oostnieuwkerke speelde afgelopen weekend nog eens thuis op zaterdagavond. Het werd niet echt een succes, want de ploeg van trainer Jeffry Verhoeven bleef tegen Oostduinkerke steken op een gelijkspel. Eentje zonder goals zelfs, hoewel men een paar doelpunten had kunnen maken.

Nieuws

Chiro viert 50ste verjaardag met kussengevecht

Meisjeschiro 't Scamanderke, die uit een honderdtal leden bestaat, werd vijftig jaar geleden opgericht. Dat jubileum wordt dit weekend gevierd met muziek en animatie.

Nieuws

Leerlingen plaatsen kunst in tuin van woonzorgcentrum

Bewoners van woonzorgcentrum De Oever in Oostnieuwkerke kunnen voortaan genieten van een binnentuin vol kunstwerken. Daarvoor zorgden leerlingen van de kunstacademie van Roeselare.

Nieuws

Lieven Verkindere (Westrozebeke): “Woord is nu aan spelers”

SK Westrozebeke ging zwaar onderuit (5-1) in de derby op Houthulst. Een etmaal later deed het gerucht de ronde dat trainer Lieven Verkindere zou ontslagen worden en vervangen worden door Chris Delheye. “Ik heb niets gehoord, maar zal ook de laatste zijn om dat te vernemen”, zegt coach Verkindere. “De nederlaag is zwaar aangekomen. De mentaliteit bij de spelers zat niet goed, we verloren negentig procent van de duels. Voor de 1-0 hadden we al een verwittiging gekregen. Naar de rust toe kwamen we terug in de match. Net voor en meteen na de pauze kregen we de kans op de gelijkmaker. Het mocht niet zijn.”

Nieuws

“Die tegengoals liggen mij toch wel zwaar op de maag”

Acht doelpunten in twee wedstrijden: 2-1 tegen Eernegem 2-6 tegen Varsenare. Geen onaardig saldo voor SK Oostnieuwkerke maar de drie tegendoelpunten zorgden voor minder tevredenheid bij trainer Jeffry Verhoeven.

Nieuws
Download