Spek met eieren als ontbijt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jeugdvrienden organiseren benefietconcert voor slachtoffer brand

Eind vorig jaar werd Stadenaar Jurgen Demeyere getroffen door een brand. Zijn woning ging volledig verloren en moet gesloopt worden. Enkele vrienden organiseren daarom een benefietconcert, om geld in te zamelen voor hun vriend. Jurgen Demeyere zal ook zelf optreden.

Nieuws

“Dankzij mijn vrienden hoop ik te kunnen terugkeren naar Stadenberg”

Het huis van Stadenaar Jurgen Demeyere werd eind vorig jaar getroffen door een brand. Zijn woning ging volledig verloren en moet worden gesloopt. Enkele vrienden organiseren een benefietconcert om geld in te zamelen voor hun vriend. Jurgen Demeyere zal ook zelf optreden.

Nieuws

“Zondag is het tegen mijn maatje Schamp”

Knappe 1-4-overwinning van Oostnieuwkerke zaterdag in Oostduinkerke. “De eerste helft waren we heel sterk. Bij 0-1 lieten we de 0-2 liggen en pas bij 1-1 lukte het scoren weer”, aldus Jeffry Verhoeven

Nieuws

Kindertheater bij Beweging.net

De bestuursleden van Beweging.net organiseren hun jaarlijkse kindertheater. Dat vindt plaats op zaterdag 10 februari om 14 uur in zaal Zonneheem in Oostnieuwkerke. Animolly staat in voor de animatie. 's Avonds is er op diezelfde plaats een trefpunt voor de bestuursleden van de partnerorganisaties van Beweging.net. Bart Wenes, OCMW-voorzitter in Roeselare, is dit jaar de gastspreker.

Nieuws

Handelaars sponsoren busje

Minder mobiele personen kunnen voortaan gebruikmaken van een busje. Het voertuig werd gesponsord door bedrijven uit Staden. De organisatie is in handen van de firma Special AD. De bus zal onder meer instaan voor het vervoer van de bewoners van woon-zorgcentrum De Oever en dienstencentrum 't Scharnier.

Nieuws

Organisatoren Zombietrail delen cheque uit

Vzw Autisme Westhoek en Welzijnsschakels 't Vlammeke ontvingen elk een cheque van tweeduizend euro van de organisatoren van de eerste Zombietrail.

Nieuws

Chiroverenigingen delen jaarkalender uit

Leiders en leden van meisjeschiro ‘t Scamanderke en jongenschiro Jooniek deelden de jaarlijkse activiteitenkalender rond in Oostnieuwkerke. Het jaaroverzicht met alles wat er in de deelgemeente te doen is, werd in 1.400 brievenbussen gebust. “Vzw 't Kiezeltje, die onze chiroverenigingen ondersteunt, gaat elk jaar op sponsortocht. Alle sponsors krijgen een plaatsje in de jaarkalender. De opbrengst van de kalender wordt gebruikt voor de werking van beide chiro’s”, zegt Mattijs Adriaen. In de jaarkalender staan alle activiteiten van lokale verenigingen: de hutsepotmiddag van SK Oostnieuwkerke tot de wandelingen van de plaatselijke wandelclub.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Na meer dan vijfduizend afleveringen heeft nu ook Staden haar eigen ‘Blokken’-kandidaat

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het bekende VRT-programma Blokken werd er iemand uit Staden geselecteerd om deel te nemen. Twintiger Merijn Vandenbulcke uit Westrozebeke verschalkte maandag zijn tegenstander en slaagde nadien ook om het woord te raden. Dinsdag was Vandenbulcke opnieuw zijn tegenstander te slim af. De Westrozebekenaar, die bij de plaatselijke voetbalclub speelt en af en toe meehelpt in café 't Gildhof, wist uiteindelijk het finalewoord niet te raden.

Nieuws

“Ik ging mijn kans en voelde dat die bal zou binnen gaan”

SK Staden won zondag voor de derde keer dit seizoen. Goed voor 12 punten maar weg van de laatste plaats is het nog niet. De kloof met Spermalie Middelkerke, Gistel en Roeselare bedraagt nu twee punten, met Beernem drie. Alles blijft mogelijk en dat geloof is er ook in de groep.

Nieuws
Download