What do you think of a group purchase?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Creatieve fietsenmaker steekt banden in automaat

Nabij All Terrain Sport, de fietsen- en scooterzaak in de Roeselarestraat in Oostnieuwkerke, plaatste uitbater Johan Defour een opmerkelijke automaat. “Naast dranken en snoepwaren kunnen passanten ook fietsbanden uit de automaat halen”, legt de zaakvoerder uit. Zowel ervaren wielertoeristen als recreatieve fietsers kunnen uit de automaat nieuwe binnenbanden halen, zodat ze opnieuw verder kunnen bij pech.

News

Fiets uit frituur geplukt om mee te doen aan Retrokoers

Oud-wielrenner Frank Vandewalle neemt op 31 juli deel aan de Retrokoers die voor de tweede keer wordt georganiseerd in de marge van het Natourcriterium. Daarvoor haalde hij de fiets van stal waarmee hij vele koersen won. Die hing in frituur De Flandrien.

Leisure and hobby

Parochiale werkgroep wil bedevaarders opnieuw naar Westrozebeke lokken

Westrozebeke viert zijn Ommegangkermis van zaterdag tot 23 juli. De parochiale werkgroep blaast de verering van Maria nieuw leven in en organiseert een Maria-evocatie. “We hopen heel wat bedevaarders uit de omliggende parochies te lokken.”

News

Gemeentebestuur heeft grootse plannen voor Oostnieuwkerke

Het gemeentebestuur maakte een masterplan op voor Oostnieuwkerke. Daarin wordt de site van de voormalige gemeenteschool als woongebied opgenomen. De gemeente wil de jeugdverenigingen samenbrengen in de Brabantstraat.

News

Hier moet tol ingevoerd, daar moet het afgeschaft, “maar zwaar verkeer blijft toch deze weg nemen want dat is de kortste”

Er komt een kilometerheffing voor het zwaar verkeer op de N36, de weg die dwars door Staden loopt. Het Stadense gemeentebestuur vindt dit echter onvoldoende. “Om de leefbaarheid van onze dorpskern te garanderen, moet de tol op de N35 verdwijnen.”

News

Juf Martine gaf veertig jaar les in gemeenteschool

De kinderen van de gemeenteschool in de Ieperstraat wuifden juf Martine Montmorency uit. Zij gaf veertig jaar les in de school en gaat nu met pensioen. De eerste jaren was zij er de enige vrouwelijke leerkracht. De juf kreeg een plaatsje op een grote troon. De leerlingen bereidden een klein optreden voor haar voor.

News

Loonwerkers voorkomen dat grote brand op veld overslaat naar huis

In Westrozebeke ging dinsdagavond een groot gerstveld in de vlammen op. De eigenaar en twee loonwerkers konden met drie tractoren voorkomen dat het vuur zich verder zette naar een huis.

News

Gemeente betaalt leerkrachten zelf door tekort aan kleuters

Doordat er dit jaar slechts tien kleuters school liepen in de gemeenteschool, moet de gemeente het komende jaar de twee kleuterjuffen zelf gaan betalen.

News

Bewoners bedanken postbode voor dertig jaar dienst met briefjes aan brievenbus: “Ik was ontroerd”

Postbode Johan Goemaere deed woensdag zijn laatste ronde in Westrozebeke. Hij was er dertig jaar aan de slag. Bewoners kleefden eergisteren al bedankingsberichtjes aan hun deuren en brievenbussen. “Ik kom zeker nog terug naar de gemeente.”

News

Bewoners hangen briefjes op om postbode te bedanken

Postbode Johan Goemaere uit Passendale deed woensdag zijn laatste ronde in Westrozebeke. Hij was er dertig jaar aan de slag. Bewoners kleefden dinsdag al bedankingsberichtjes aan hun deuren en brievenbussen.

News
Download