Hoplr, vertel het voort!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jongste burgemeester van het land gaat opnieuw voor sjerp

Burgemeester Francesco Vanderjeugd, de jongste burgemeester van het land, wordt opnieuw lijsttrekker voor Open VLD bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober.

Nieuws

Jeugdhuis Dolce Vita klimt weer uit diep dal

Het jeugdhuis Dolce Vita was vorig jaar op sterven na dood, maar er lijkt beterschap in zicht. Op dit moment wordt er werk gemaakt van een nieuwe kern om het jeugdhuis weer op de rails te krijgen.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“We doen prima zaak in de rangschikking”

SK Westrozebeke boekte een knappe 1-2 overwinning in Zonnebeke. “We wonnen verdiend”, verzekert de 30-jarige Maarten De Vliegher. “Onze eerste helft was van een hoog niveau. We kregen zelfs nog een strafschop die we niet benutten. De tweede helft kwam er dan zoals verwacht wat druk van de thuisploeg, maar we hebben het gehaald. We doen een prima zaak in de rangschikking en komen op de vijfde plaats.”

Nieuws

“Volgend seizoen rol van betekenis spelen”

SK Staden verloor zondag de match van de laatste kans tegen Roeselare met 3-1 en moet zich opmaken voor een verblijf in derde provinciale.

Nieuws

Unizo Oostnieuwkerke bestaat zeventig jaar

Unizo Oostnieuwkerke bestaat al zeventig jaar. Dat werd gevierd tijdens het jaarfeest in zaal De Vossenberg. Ook de leden van Markant, waarmee Unizo ieder jaar haar jaarfeest viert, werden opnieuw uitgenodigd. Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder bij Unizo, was eveneens aanwezig en sprak lovende woorden over de werking van de Oostnieuwkerkse afdeling.

Nieuws

“We blijven er in geloven”

De conclusie na de jongste speeldag in eerste provinciale is dat SK Oostnieuwkerke op vijf punten van leider Zwevezele blijft hangen. De kansen op de titel worden met de week kleiner, maar trainer Jeffry Verhoeven geeft zich nog niet gewonnen.

Nieuws

“Er kan in onze reeks nog heel veel gebeuren”

SK Westrozebeke staat vanavond voor de belangrijke verplaatsing naar SC Zonnebeke. “Bij winst kunnen we naar boven kijken, bij verlies kijken we weer achterom”, zegt hulptrainer Martijn Snaet. “We zijn met een 13 op 15 bezig aan een goede reeks. Jammer dat we zondag tegen Komen (1-1) in het slot nog een doelpunt binnen kregen en slechts één punt pakten, anders zag het er heel anders uit. Nu moeten we wel winnen om nog kans te maken op de eindronde. Zonnebeke herpakte zich na een mindere periode en is met 9 op 9 ook goed bezig. We bekampen die goede ploeg ook nog op de laatste speeldag. Er kan nog heel veel gebeuren in deze reeks.”

Nieuws

“Titel wordt moeilijk als Zwevezele blijft winnen”

SK Oostnieuwkerke is bij winst in Kortemark zeker van de eindronde. In de achterhoofden blijft de titel natuurlijk ook spelen.

Nieuws

Burgemeester lokt nu ook mannen met baarden naar zijn kapsalon

Omdat de gerante van zijn kapsalon in zwangerschapsverlof was, stond burgemeester Francesco Vanderjeugd van Staden de afgelopen maanden zelf haar te knippen. Volgende week start Elke Vanluchene bij Ziezo. Zij wordt het nieuwe gezicht van het salon, waar zich nu ook een men’s corner bevindt voor een scheerbeurt of om je baard te laten verzorgen.

Nieuws

Ouders durven kinderen niet meer alleen naar school te laten gaan door angst voor kinderlokker

De omgeving van de gemeenteschool in de Ieperstraat in het West-Vlaamse Staden is in de ban van een kinderlokker. Een man zou kinderen aanspreken en hen snoepjes aanbieden. “We houden de komende dagen verhoogd toezicht, ook al is er op heden nog geen officiële klacht ingediend”, klinkt het bij de politie.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download