Hoplr is een veilig en privaat buurtnetwerk
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Politie verhuist want “in het centrum zitten we gevangen”

De komende jaren wordt in Waregem fors geïnvesteerd in veiligheid. Er komt niet alleen een nieuwe brandweerkazerne langs de N43 in Sint-Eloois-Vijve, ook de politie krijgt een nieuwe uitvalsbasis.

Politie en veiligheid

“Ik moet nu doorbijten om de Vuelta te halen”

Baptiste Planckaert kan vandaag in de derde rit van de BinckBank Tour tussen Blankenberge en Ardooie geen gooi doen naar de bloemen. “Ik probeer na mijn schouderbreuk gewoon te overleven.”

Nieuws

Gemeente herstelt trage wegen

Het gemeentebestuur heeft de trage weg langs de Ekebeek in Helkijn hersteld. In het najaar wordt ook nog een voetweg heraangelegd om de spoorwegroute te verbinden met de Oude Jacquetbosstraat.

Nieuws

Jeugdtrainer bij FC Helkijn runt voortaan samen met echtgenote cafetaria van sporthal

Steven Bradt (39) uit Moen startte vorig jaar als jeugdtrainer bij FC Helkijn en nu neemt hij er de uitbating van de cafetaria van de sporthal van Spiere-Helkijn bij. Intussen runt hij ook nog een eigen bedrijf.

Nieuws

Beter Wonen in Waregem, Anzegem en Spiere-Helkijn

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) biedt extra ondersteuning aan het intergemeentelijk samenwerkingsproject (IGS) Leiedal. “Om het lokale woonaanbod te versterken is het onder meer van belang dat gemeenten samenwerken bij de invulling van hun woonbeleid,” zegt Homans. In totaal ontvangt deze samenwerking tussen de gemeenten Waregem, Anzegem en Spiere-Helkijn 260.000 euro.

Nieuws

Agenten dreigen met boycot Waregem Koerse

Agenten van politiezone Mira dreigen ermee zich massaal ziek te melden tijdens Waregem Koerse en tijdens de Bierfeesten in Zwevegem. Een zwaar dreigement, dat extra druk legt op de extra politieraad die dinsdag plaatsvindt. Die komt er op vraag van oppositieleden die het negatieve medewerkersonderzoek en het personeelstekort binnen de zone aanklagen.

Politie en veiligheid

Extra politieraad wegens ontevredenheid bij medewerkers politie Mira

Malaise bij de politiezone Mira. Uit een tevredenheidsonderzoek bij de medewerkers blijkt dat er een gebrek is aan communicatie, langetermijnvisie, een gezamenlijk commissariaat en personeel. Een extra politieraad moet duidelijkheid brengen.

Politie en veiligheid

Minister Jambon is boos over onwettige facturen en stuurt inspecteur naar hulpverleningszone

Na klachten over onwettige facturen stuurt minister Jambon een inspecteur naar Fluvia. De hulpverleningszone rekent 300 euro aan voor het inzetten van een ladderwagen bij medische hulp, terwijl dat volgens de wet gratis moet zijn.

Nieuws

Containerpark komt naar je toe

Afvalintercommunale Imog trekt binnenkort met een mobiel containerpark naar evenementen. “Mensen die minder mobiel zijn kunnen zo toch goed recycleren.”

Nieuws

Twintiger alleen verantwoordelijk voor doodrijden grootmoeder

Het ongeval dat op 30 juni 2015 het leven kostte aan Eliane Geenens (69), is veroorzaakt door Thomas D. (20) uit Dottenijs. “Hij kon onmogelijk nog veilig inhalen”, oordeelde de politierechter streng.

Politie en veiligheid
Download