Better a good neighbour than a distant friend
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Wandeltocht lokt ruim 3.100 sportievelingen

De Ruiseleedse wandelclub De Molenstappers kreeg zondag ruim 3.100 wandelaars over de vloer voor de jaarlijkse Kermistocht, dit jaar tevens het decor voor West-Vlaanderen Wandelt. De sportievelingen konden tijdens deze provinciale wandeldag kort na de start al genieten van gratis frisdrank of koffie en een confituurtaartje aan de Hostensmolen. Die was voor de gelegenheid ook te bezichtigen.

Leisure and hobby

Ruislé Koers schuift na decennium op van maandag naar zondag

De wandeltochten maken deel uit van de augustuskermis in Ruiselede met ook de traditionele Ruislé Koers, die voor het eerst in een decennium op zondag in plaats van op maandag wordt georganiseerd. Die beslissing, ingegeven door de aansluiting bij een nieuwe paardensportfederatie, houdt in dat er minder concurrentie is van Oostende Koerse op maandag. Voor de kleinsten zijn er een paardenmolen, springkasteel en grime. Afspraak vanaf 14 uur op het terrein aan de Groeneweg. De toegangsprijs bedraagt vijf euro.

Leisure and hobby

Wandelclub verwacht ruim 3.000 stappers voor West-Vlaanderen Wandelt

De Molenstappers verwachten zondag bij goed weer ruim 3.000 wandelaars voor West-Vlaanderen Wandelt. “Dit jaar krijgt onze traditionele Kermistocht een provinciaal karakter. Er is keuze uit liefst negen afstanden”, zegt de organisatie.

Leisure and hobby

Overste ten einde raad na verwoestende woningbrand: “Kom voor de brandweer werken”

In de nasleep van de zware woningbrand in de Zandstraat afgelopen weekend ijvert postoverste Johan Lemey voor bijkomende pompiers in zijn korps. “We hebben recht op 32 manschappen, maar tellen er slechts 26.”

Alert

Na verwoestende woningbrand: “Kom voor de brandweer werken”

In de nasleep van de zware woningbrand in de Zandstraat afgelopen weekend ijvert postoverste Johan Lemey voor bijkomende pompiers in zijn korps. “We hebben recht op 32 manschappen, maar tellen er slechts 26.”

Alert

Yuma (14) redde haar buurvrouw (86) uit waterput. “Ik stelde haar gerust en zei dat alles in orde zou komen”

Iemand van de dood redden. Hoeveel mensen doen dat? En hoeveel tieners? Yuma Claeys (14) is die uitzondering. Vorig jaar, op haar dertiende, redde ze haar 86-jarige buurvrouw uit een waterput. Daarvoor krijgt ze nu een medaille van het Carnegie Hero Fund.

News

Man kijkt voetbal terwijl boven felle brand woedt

Een zware brand heeft zaterdagavond het huis van Johny Haeck en Nadine De Loof in de Zandstraat volledig in de as gelegd. Het vuur ontstond in een slaapkamer en door een combinatie van droogte en wind grepen de vlammen in geen tijd om zich heen.

Alert

Woning onbewoonbaar door uitslaande brand

Een zware brand heeft zaterdagavond een huis in Ruiselede in de as gelegd. Het bewonerskoppel werd opgevangen door buren en kan voorlopig bij zijn dochter terecht.

Alert

Molenfeesten vervangen vuurwerk door lasershow wegens brandgevaar

Volgend weekend viert Ruiselede de driejaarlijkse Molenfeesten. Die worden traditioneel afgesloten met vuurwerk, maar door de droogte wordt dat dit keer vervangen door een lasershow.

News

Tjops herschikt: Birger doet Grill Academy en Karel neemt catering over

Birger Allary van het BBQ-duo Tjops, dat vorig jaar Mijn Pop-uprestaurant van VTM won, zal zich voortaan meer toeleggen op zijn Grill Academy in Ruiselede. Zijn boezemvriend Karel Knockaert zal alle cateringopdrachten vanaf nu zelf uitvoeren.

News
Download