Wij zijn van Lokeren, en jij?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

GOAR zoekt helpers om memorandum op te stellen

De Gemeentelijke Ouderen Advies Raad (GOAR) wil met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in het vooruitzicht nu al de nodige voorbereidingen treffen. Tegen dan zijn er 28 procent 60-plussers in Ruiselede. Zij willen de wensen en aandachtspunten van ouderen via een memorandum kenbaar maken aan de toekomstige gemeentelijke beleidsmakers. Om hier aan mee te werken, gaat men op zoek naar 60-plussers of mensen die professioneel bezig zijn met de seniorenwereld. Contact via senioren@ruiselede.be of 051-70.84.08.

Nieuws

Nieuwe sportvloer wordt pas volgend jaar gelegd

De aanbesteding van de nieuwe sportvloer in Ruiselede werd betwist, waardoor de werken nog altijd niet gestart zijn. Nu werd samen met de sportclubs beslist om alles meteen een jaar uit te stellen.

Nieuws

Natuurvrienden fietsen 250 kilometer voor uitbreiding van De Vorte Bossen

Vijf natuurliefhebbers uit Oeselgem gaan straks 250 kilometer fietsen voor Natuurpunt. Tijdens de sponsortocht Expeditie Natuurpunt trekken teams twee dagen lang per kano, fiets of te voet door Vlaamse natuurgebieden. Het team uit Oeselgem rijdt voor De Vorte Bossen.

Vrije tijd en hobby

Duofiets OCMW voor minder mobiele inwoners

Voortaan kunnen Ruiseledenaren op stap met een Fun2Go duofiets. "We zijn het eerste Sociaal Huis in West-Vlaanderen die dit aankoopt", zegt OCMW-voorzitter Linda Wyckstandt (RKD). "De bedoeling is om mensen, die niet of moeilijk zelfstandig kunnen fietsen, de kans te geven een tochtje te maken in de gezonde buitenlucht en de sociale betrokkenheid op de leefomgeving te bevorderen." Het OCMW telde hiervoor 9.500 euro neer waarvan een derde door de Provincie werd gesubsidieerd. Op deze fiets, met elektrische motor, zijn de zitjes naast elkaar opgesteld wat praten vergemakkelijkt. De driewieler staat gratis ter beschikking voor alle minder mobiele mensen met een link met de gemeente. "Ook het woonzorgcentrum, lokaal dienstencentrum, ziekenzorg of anders valide jongerenvereniging De Buidel kunnen er gebruik van maken", klinkt het. Een ritje kan tijdens de week of in het weekend. De bestuurder moet minstens 18 jaar zijn. De aanvraag moet zeker twee dagen vooraf gebeuren en er wordt een waarborg van 50 euro gevraagd.

Nieuws

Burgemeester bezoekt rookvrije klassen

Op de Wereld Anti-Tabaksdag kwam burgemeester Greet De Roo (RKD) langs op het Instituut Sancta Maria. Zij kwam de vijftien rookvrije klassen feliciteren met hun prestatie. De winnende klas van 3VV kreeg een workshop aangeboden van het gemeentebestuur. Twee dagen later werden de leerlingen aangemoedigd om met de fiets naar school te komen. Negentig van hen namen deel en kregen bij aankomst op school een frisse, gezonde smoothie aangeboden.

Nieuws

Jongeren op uitwisseling naar Polen

Van 3 tot 10 juli trekt een groep Ruiseleedse jongeren tussen 15 en 18 jaar naar Polen. Deze reis kadert in het jongerenuitwisselingsproject dat Ruiselede in 2002 startte met de Poolse stad Krasnik. Onlangs kwamen de deelnemers met hun ouders samen voor een bespreking van de reis.

Nieuws

Fietssneukeltoer luidt kermis in

Met de fietssneukeltoer van Feestcomité Ruiselede wordt de kleine kermis op vrijdag 9 juni ingetrapt. Er is 30 kilometer uitgestippeld met start, tussen 18 en 19 uur, en aankomst op de markt (Zaal Polenplein bij regen). Info 051-68.80.63 en info@ruiselede.be. Lermistickets voor deelnemende kinderen.

Vrije tijd en hobby

“Toch een beetje nerveus”

Aaron Verwilst maakt woensdag in het truitje van de nationale ploeg zijn opwachting in de Baloise Belgium Tour. “Ik tast in het duister. Geen idee hoe het eraan toegaat in zo'n koers met WorldTourploegen”, zegt de Ruiseledenaar

Nieuws
Download