60% van je buren komt wekelijks een kijkje nemen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Motorrijder zwaargewond na keermanoeuvre automobiliste

Een motard uit Lichtervelde raakte zaterdagmiddag zwaargewond bij een ongeval in Ruiselede. De man werd verrast toen een automobiliste die voor hem was gestopt plots een keermanoeuvre deed.

Wegen en verkeer

Lokale handelaars kunnen nu ook boodschappen gratis thuis leveren

Handelaars uit Tielt, Ruiselede en Dentergem leveren voortaan boodschappen gratis thuis, dankzij de samenwerking met Beedrop. Het huidige systeem van de Mobiele Winkelstraat wordt overgenomen en krijgt een forse uitbreiding.

Nieuws

Andermaal succes voor Het rommelt in het park

Het dorpsplein van Ruiselede en de omliggende centrumstraten werden voor de 23ste keer ingepalmd voor het openluchtevenement ‘Het rommelt in het park’. Onder een stralende hemel kuierden de bezoekers langs zowat driehonderd kraampjes om toch een tweedehandsstuk op de kop te kunnen tikken. In het gemeentelijke park kon men in de lentebar verpozen bij een hapje en een drankje. Er was ook muzikale animatie.

Vrije tijd en hobby

“Het wordt tijd dat hier nog eens iets te doen is”

Alle matchen uit de groepsfase van de Rode Duivels op het WK voetbal in Rusland zullen op groot scherm te zien zijn in Ruiselede. De oudervereniging van De Kiem kan tot vierhonderd voetbalsupporters ontvangen op de school. “Het wordt tijd dat er nog eens iets te doen is in Ruiselede.”

Nieuws

Vier vrienden hebben veel over voor hun favoriete bos

Vier vrienden uit Tielt en Dentergem organiseren vrijdag een benefiet voor de Vorte Bossen in Ruiselede. Het is hun favoriete bos en dat willen ze graag wat groter hebben. Want “ook deze generatie heeft behoefte aan natuur.”

Nieuws

Dokter André Gyselbrecht houdt nog handvol supporters over en zij reageren teleurgesteld op vonnis: “Voor assisen zou het vrijspraak geweest zijn”

De Ruiseleedse huisarts André Gyselbrecht is gisteren door de Brugse rechtbank veroordeeld tot 27 jaar cel voor de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens. De zogenaamde kasteelmoord houdt de gemeente al zes jaar lang in de ban. De sympathisanten van de dokter vinden de straf in elk geval te zwaar.

Nieuws

Supporters dokter reageren teleurgesteld

De Ruiseleedse huisarts André Gyselbrecht is gisteren door de Brugse rechtbank veroordeeld tot 27 jaar cel voor de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens. De zogenaamde kasteelmoord houdt de gemeente al zes jaar lang in de ban. De sympathisanten van de dokter vinden de straf in elk geval te zwaar.

Nieuws

Nieuwe inwoners genieten van ontbijt

De nieuwe inwoners van Ruiselede werden voorbije weekend door het gemeentebestuur ontvangen. In totaal werden 170 uitnodigingen gestuurd voor 350 nieuwe inwoners. Daarvan schreven 43 mensen zich in. Alle aanwezigen konden de dag zelf genieten van een ontbijtreceptie en kregen meer informatie over de gemeente.

Nieuws

Ingrid Castelein verwerkt haar fietsavonturen in de Provence in nieuw boek

Reisjournaliste Ingrid Castelein brengt met ‘Met de fiets door de Provence’ al haar derde boek uit in evenveel jaar. Ze bezocht de Luberon in Frankrijk in alle seizoenen en pende haar ervaringen neer.

Nieuws

Straf met uitstel voor hulp bij ontsnapping

Een 45-jarige vrouw uit Boekhoute heeft in de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen omdat ze een vriend hielp ontsnappen uit de gevangenis.

Nieuws
Download