Ontvang binnenkort nuttige meldingen van stadsdiensten of nutsbedrijven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brandweerkorpsen halen broer en schoonzus van commandant uit autowrak: “Dat voelt heel raar”

De Tieltstraat, de belangrijke verbindingsweg tussen Aalter en Tielt, was donderdagmiddag bijna drie uur lang afgesloten na een zwaar ongeval. De broer van de Ruiseleedse brandweercommandant en zijn vrouw moesten door de brandweer bevrijd worden.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

“We moeten tevreden zijn met dat ene punt”

Ruiselede verloor vorige zaterdag thuis tegen Komen na tiebreak maar Pervol-trainer Kristof Vroman was achteraf toch niet al te ontgoocheld over dat resultaat.

Nieuws

Eerste laadpaal voor elektrische voertuigen

De eerste oplaadpaal voor elektrische voertuigen in Ruiselede staat op het Polenplein. In de gemeente rijden al enkele elektrische wagens rond. De gemeente kreeg van Eandis ook zelf een elektrische wagen om drie weken lang te testen. Het gemeentebestuur hoopt dat er meer laadpalen zullen volgen.

Nieuws

“Na gewonnen eerste set zakte ons niveau”

Na acht opeenvolgende zeges met een derde plaats als gevolg, slikte Brugge twee nederlagen op rij. Olva blijft wel derde maar voelt de adem van zowel Ruiselede, een match minder gespeeld, als Komen en Waasland in de nek.

Nieuws

“We doen mee voor plaats in top drie”

“Wim Vande Ryse had gelijk als hij de derby tussen Brugge en Ruiselede als niet zo hoogstaand omschreef”, geeft de Ruiseleedse opposite Michiel Vandenberghe – door de Olvatrainer wel als uitblinker genoemd – toe. “Het was gevechtsvolleybal waarbij het niveau voor ons minder belangrijk was dan het feit dat wij er drie wel verhoopte maar niet verwachte punten pakten. In de eerste set kregen we een serieuze wake-up call waarvan we ons prima herstelden. Na die 1-3 doen we mee voor de top drie. Zaterdag krijgen we Komen over de vloer. Een onvoorspelbare ploeg die sterk voor de dag kan komen als ze er zin in heeft.”

Nieuws

“We horen thuis in top zes”

Na een moeizame voorsprong stond er vorige zaterdag geen maat meer op een uitstekend Ruiselede dat het vierde geklasseerde Waasland met droge 3-0 cijfers naar huis speelde.

Nieuws

“Ik ga regelmatig met mijn kop tegen de muur lopen”

Een van de neoprofs bij Sport Vlaanderen-Baloise is Aaron Verwilst, die hoge ogen gooide bij de jeugd. Als junior won de Ruiseledenaar de Ronde van Vlaanderen en als belofte liet hij een knappe elfde plaats optekenen in de Giro, maar Walter Planckaert geraakte vooral gecharmeerd in de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften.

Nieuws

Camera bij glasbol schrikt sluikstorters af: al zeven overtreders moeten 100 euro boete betalen

De afvalintercommunale IVIO zet een extra mobiele camera in tegen het sluikstorten aan de glasbollen in de elf aangesloten gemeenten. In Tielt liep er vorig jaar al een proefproject. Zeven sluikstorters werden gevonden en beboet.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Punt tegen de derde is mooi meegenomen”

“Tegen het derde gerangschikte Kruikenburg Ternat een punt pakken, is mooi meegenomen”, vindt de Ruddervoordse trainer-coach Stefan Moerman na de tiebreaknederlaag thuis van vorige zaterdag. “Zeker rekening houdend met het verloop van de match. De duidelijk sterkere bezoekers liepen tot 0-2 uit. Vanaf set drie konden wij ons niveau opkrikken via een hogere servicedruk en een zuiverder opbouw. Kruikenburg werd zelfs weggespeeld. In de vijfde set konden wij een matchbal niet benutten en de eerste matchbal voor Ternat was meteen raak. Komende zaterdag spelen we in Loppem. Een moeilijke derby want de thuisploeg steekt na twee opeenvolgende zeges allicht in de winningmood.”

Nieuws
Download