Check het uit gasten!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

23-jarige spoorarbeider komt om het leven na aanrijding door trein in Oostende

Een spoorarbeider is donderdagochtend om het leven gekomen na een aanrijding door een trein in Oostende. Het gaat om een 23-jarige jongeman uit Roeselare, zo bevestigt het West-Vlaams parket, die op het moment van de feiten bezig was met voorbereidende werkzaamheden op het spoor.

Nieuws

Oorlogsslachtoffers krijgen na 100 jaar eindelijk de aandacht waar kleindochter om smeekte

Op 27 september 1917 werd een vliegtuigbom gedropt op het stadhuis. Alfons Vanderhaeghe en Leopold Verhoestraete lieten daarbij het leven. Honderd jaar later worden ze dan toch geëerd, iets waar Leopolds kleindochter al lang om vroeg.

Nieuws

Verkeersinfarct door gesloten overweg

De spoorwegovergang in Rumbeke, tussen de Mandellaan en de Sint-Petrus en Paulusstraat, is voor drie maanden dicht voor de doortrekking van de Zeger Maelfaitstraat. Omrijden moet via de Trakelweg, de Herderstraat, de Guido Gezellelaan of de Rumbeeksesteenweg. En dat heeft al tot heel wat verkeersproblemen geleid.

Wegen en verkeer

Niels Van Zandweghe en Tim Brys gaan voor A-finale (maar dromen heimelijk van meer)

Bruggeling Niels Van Zandweghe en zijn Oost-Vlaamse maat Tim Brys komen zondag een eerste keer in actie tijdens het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Sarasota in Flordia. Een plaats in de top zes is het doel van de lichte dubbeltwee.

Nieuws

OP WEG NAAR RECORD

Aan de intussen traditionele uitgesproken nationale en Europese ambities van Knack Roeselare voegt voorzitter Francis Denolf nog een interessant detail toe. “We gaan resoluut voor de zesde titel op een rij. Dat zou een record zijn sedert de jaren ’80 van de vorige eeuw. Zeker met dezelfde trainer (Emile Rousseaux, red) aan het roer. Tussen iets ambiëren en het ook realiseren is er evenwel een verschil. Het wordt zeker geen walk in the park. Maaseik heeft zijn sterkhouders behouden en is nog versterkt. Het ambitieuze Aalst wordt eveneens een serieuze concurrent, terwijl ook onze Menense buren met een vernieuwde ploeg in de voorbereiding al mooie dingen lieten zien.”

Nieuws

“Winnen went nooit”

Jarenlang was Maaseik de nummer één van het Belgische volleybal, maar die dominantie heeft Roeselare al een aantal jaren overgenomen. Vijf om precies te zijn, want evenveel keer kroonde Knack zich tot landskampioen. Enkele dagen voor de start van het nieuwe seizoen klinken de West-Vlamingen weer heel ambitieus.

Nieuws

Deborah Christiaens: “Bevo titelkandidaat? Dat vind ik er een beetje over”

Bevo Roeselare zette het seizoen goed in met 1-3 winst in Oostende. “In de voorbereiding trokken we tegen de kustploeg telkens aan het kortste eind. In de competitie wilden we beter doen en dat is ons gelukt”, zegt Deborah Christiaens.

Nieuws

“De rug rechten en punten halen”

Bevo Roeselare B had in Vilvoorde weinig in de pap te brokken en verloor met 3-1. “Bijwijlen was het frustrerend dat we door die 15-jarigen werden weggespeeld”, bekent Shari Quivron. “Alleen in de derde set slaagden we er in een vuist te maken. Vilvoorde heeft talent zat en zal heel zeker hoog eindigen. Hopelijk is dit duel geen voorbode van een moeilijk seizoen. Zaterdag thuis tegen Oudegem moeten we de rug rechten en punten halen. Ik acteerde vroeger bij de A-ploeg, maar drie jaar geleden heb ik door een operatie aan de schouder mijn sportieve ambities moeten terugschroeven. Vandaar ook dat ik nu als libero acteer.”

Nieuws

“Punt laten liggen door eigen geknoei”

Meer dan eerreddende setwinst zat er niet in voor Knack Roeselare B in de openingsmatch thuis tegen het geroutineerde Hemelveerdegem. “Dankzij stevige services op een zwak recepterende bezoekende libero konden we nog op 1-1 komen”, weet trainer-coach Dirk Courtens. “In set vier lieten we na 19-16 de kans op de tiebreak en een punt liggen door eigen geknoei. Over de hele match bekeken vonden we verdedigend geen afdoend antwoord op de sterk afwerkende Hemelveerdegemse opposite Yannis Cordier. Zaterdag volgt de verplaatsing naar nieuwkomer Ertvelde, dat Kortrijk twee sets lang het vuur aan de schenen legde.”

Nieuws

Lingerie OLIJF bouwt verder aan de toekomst

Lingerie OLIJF verhuist deze week van de Hoogstraat naar de Izegemsestraat. In het weekend is iedereen welkom om een kijkje te nemen.

Nieuws
Download