Boem! De site ligt plat! Nee, nee, het is maar een grapje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Landbouwbeurs wordt testcase voor parkeerprobleem aan expohallen: “Met standhouders alleen zal parking al vol staan”

De grootste beurs van Roeselare, Agro-Expo, komt op 27, 28 en 29 januari opnieuw naar de Expohallen. Nu er een stuk van de parking verdwenen is, test de politie een gloednieuw verkeersplan uit, om alle bezoekers veilig op de omliggende parkings te krijgen.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Nieuws

Verweerde rode stenen maken plaats voor groen en zitbankjes op dorpsplein Beveren

Na het centrum van Roeselare, is straks het centrum van Beveren aan de beurt. Na Pasen krijgt het dorp een mooier wegdek, mooie trottoirs, meer bomen en ander groen én zitbanken.

Nieuws

Van koeienparade tot veiling van topkalveren en embryo’s

Al ruim 15.000 tickets zijn er verkocht voor land- en tuindbouwbeurs Agro-Expo Vlaanderen. Die vindt op 27, 28 en 29 januari plaats in de Expohallen in Roeselare. Tijdens de vorige editie overtrof het bezoekersaantal alle verwachtingen en dat lijkt dit jaar weer te gebeuren. “Alle ingrediënten zijn aanwezig om er weer een topeditie van te maken”, zegt bestuurslid Dries Vanpeteghem. “De beurs zit bomvol. We moeten dagelijks standhouders teleurstellen en zelfs vanuit Nederland willen ze naar Roeselare komen. Er staan er al op de wachtlijst voor 2020. Er zijn nu al 15.000 tickets verkocht en bovendien is er een grote diversiteit aan standhouders. Zij zullen de West-Vlaamse land- en tuinbouw perfect weerspiegelen.”

Nieuws

Verhakseling nog altijd een succes

Het is intussen al zeven jaar geleden dan Krottegem als eerste met een kerstboomverhakseling op de proppen kwam. Het concept werkt nog steeds. Verschillende inwoners zakten vorig weekend weer af naar de Onze-Lieve-Vrouwemarkt voor de verhakseling met een hapje en een drankje.

Nieuws

Exodus sensibiliseert over vluchtelingen

Voorbije weekend werd Exodus georganiseerd, initiatieven in verband met het sensibiliseren rond de vluchtelingenproblematiek. Verschillende activiteiten stonden gepland in Roeselare met onder andere Spaceblanket in PelZen en een hele programmatie in De Spil.

Nieuws

Drugsverslaafden riskeren tot 37 maanden cel voor dealen

Vijf drugsverslaafde mannen uit Izegem, Roeselare, Oostende en Torhout hebben zich moeten verantwoorden voor het dealen van drugs.

Nieuws

Geefkast aan Pas Par Toe belangrijk voor buurt

Op de nieuwjaarsreceptie van de Bataviawijk werd de geefkast van Pas Par Toe officieel in gebruik genomen.

Nieuws

Steven Swaenepoel geeft lessen zelfverdediging aan ‘Helden van hier’

Steven Swaenepoel geeft in bijberoep zelfverdedigingslessen aan allerhande groepen. Op een eenvoudige manier leert hij bijvoorbeeld hoe leerlingen, vrouwen of ambulanciers zich zowel verbaal als fysiek kunnen verweren.

Nieuws

Bestuurder gewond nadat hij met wagen in gracht belandt

Maandagavond gebeurde er omstreeks 21u15 een zwaar ongeval op het kruispunt van de Rijksweg (R32) en de Beverenstraat op de grens van Hooglede met Roeselare. Een jongeman verloor er om onduidelijke redenen de controle over zijn wagen.

Nieuws

Na Antwerpen en Gent krijgt ook Roeselare Weerwerk

Na Gent en Antwerpen komt er ook in Roeselare een afdeling van vzw Weerwerk, een bedrijf dat mensen die lang van de arbeidsmarkt weg zijn, weer aan werk helpt.

Nieuws
Download