Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Uitbater verkoopt inboedel De Nieuwe Gilde

Martijn Snaet (26) moet zijn café De Nieuwe Gilde in de Henri Horriestraat na drie jaar sluiten. Hij wil nog zo veel mogelijk van de inboedel verkopen.

Nieuws

“Vraag naar flexibele werkplekken is enorm”

In het Accent Business Park kunnen starters en flexwerkers voortaan terecht in de flexibele werkplekken van Regus. Je kunt kantoren en vergaderzalen zelfs huren per uur of per dag. “De vraag naar flexibele werkplekken is enorm”, klinkt het.

Nieuws

Dierenasiel wordt overspoeld door kittens

Het Dierenasiel Roeselare plaatste deze week een wanhopige oproep op sociale media. “De kittens blijven maar toestromen. We hebben er nu al heel veel en er komen er nog dagelijks bij”, klinkt het. “Wie wil er een adopteren?”

Nieuws

Moordende hond beet al eerder kat dood

De loslopende hond die in Rumbeke een katje doodbeet, doodde vorig jaar ook de Perzische kat van een buurvrouw. “Hij liep mijn huis binnen en beet Chanelle dood in de hal”, zegt de vrouw. De politie is gestart met een onderzoek.

Politie en veiligheid

Week vol activiteiten in Kermiscafé van KSA Rumbeke

Vanaf vrijdag 4 augustus kun je opnieuw op het Kerkplein terecht voor de Zwientjeskermesse en Kermiscafé van KSA Rumbeke.

Nieuws

“Dit stukje Roeselare begint meer en meer te leven”

Het had al een pop-uprestaurant, een markt in de kerk en een fitness, maar nu krijgt het de Coninckplein er ook een koffie- en taarthuis bij. Op 1 augustus opent een jong koppel Tina’s in het pand waar vroeger bakkerij Ignace zat. “Dit stukje Roeselare begint meer en meer te leven.”

Nieuws

FOTO. Natourcriterium lokt veel volk naar centrum stad

Gisteren werd in hartje Roeselare de achtste editie van het natourcriterium gereden. Een verslag van de wedstrijd en de sfeer kan u lezen in onze krant.

Nieuws

Gele trui Froome wint in Roeselare, fans scoren selfies

De winnaar van de Ronde van Frankrijk, Christopher Froome, is ook de winnaar van het na-Tourcriterium in Roeselare. Dat pakte gisteren voor het eerst in acht jaar uit met een retrokoers. Het zorgt voor een mooie combinatie tussen sport en recreatie.

Nieuws

Loslopende hond bijt jong katje dood

Een bewoner uit de Mgr. De Haernestraat zag dinsdagmorgen hoe een loslopende hond zijn nieuw katje doodbeet. Hij diende klacht in bij de politie.

Politie en veiligheid

Smid Andy maakt al vijf jaar de trofee

De vijfde Na-Tourcriterium trofee komt van de hand van kunstsmid Andy Vermeersch van Smederij 74 in de Kortewagenstraat. Andy stapte vijf jaar geleden zelf naar de organisatie. “De eerste jaren was er gewoonweg geen trofee en dat vond ik niet kunnen. Ik ben een koersliefhebber en wilde eigenlijk al lang zoiets maken. Dus ik trok m’n stoute schoenen aan en stelde de vraag zelf”, legt hij uit.

Nieuws
Download