Borrow something fast? No problem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Stad haalt 10 procent minder inkomsten uit parkeren door succes Shop & Go

De inkomsten uit het parkeren in Roeselare zijn het voorbije jaar met tien procent gedaald. De heraanleg van het De Coninckplein en het invoeren van het Shop & Go-systeem zijn volgens de nv Parkeren hiervan de grootste oorzaken.

News

Weinig hinder door vakbondsacties

De nationale vakbondsactiedag veroorzaakte in Roeselare relatief weinig hinder. Vooral de werknemers van een aantal grote bedrijven zoals Poco Loco en Deceuninck bleven thuis. De socialistische vakbond ABVV hield vrijdagmiddag ook een actie in het centrum.

News

Ober vier keer betrapt op dronken rijden: “Zijn geld is op”

Een jongeman uit Roeselare werd in acht maanden tijd vier keer betrapt op rijden onder invloed.

News

Ze konden niet goed lezen en rekenen en voelden zich ‘niets’, maar er ging een nieuwe wereld voor hen open

Ze voelden zich niets, niemand. Omdat ze niet goed konden lezen of schrijven. Maar sinds ze taal- en rekenlessen volgen, rechten Leen Persyn (40) uit Roeselare en Christiane Van Severen (77) uit Brugge hun rug “Nu kan ik helpen met het huiswerk van mijn zoon”, zegt Leen. En Christiane? Die kan eindelijk films met ondertiteling volgen.

News

Jaak (80) is elk jaar maanden zoet met organisatie kerstmarkt voor goede doelen: “maar bij 100 kramen wil ik stoppen”

In de Zuidstraat vindt morgen zondag en 23 december opnieuw een kerstmarkt voor goede doelen plaats. Al tien jaar lang leidt Jaak Desmet (80) de markt in goeie banen. Hij denkt nog lang niet aan stoppen en wil graag uitbreiden.

News

Trucker vermijdt op het nippertje een zware botsing met signalisatiewagen

Een man uit het West-Vlaamse Izegem zag donderdagochtend hoe de chauffeur van een zware vrachtwagen net op het nippertje kon uitwijken en zo een ongeval met een signalisatiewagen kon vermijden. De dashcam van de man filmde het voorval, dat bijna een dramatische afloop kende. “Zombiemode? Sigaretje aansteken? Koffietje inschenken?”, aldus het bijschrift bij de beelden die hun weg naar sociale media vonden.

News

Kapelletjesdief riskeert achttien maanden cel maar “hij stal voor zijn terminaal zieke moeder”

Kevin D. (34) uit Roeselare is allerminst een doetje. Hij spendeerde al 7,5 jaar in de cel, kreeg daarna nog eens dertig maanden na een gewapende overval op een nachtwinkel in Ieper en moest al voor de rechter komen voor onder andere het bezit van heroïne.

Alert

Bart Claeys staat voor het eerst met drie op podium

De Roeselaarse acteur Bart Claeys is voor de dertiende keer gestart met zijn TheaterTournee in ’t Café.

News

Conceptstore I-COR bundelt zestien vaklui

Op De Munt in Roeselare is conceptstore I-COR geopend. In deze winkel kan iedereen inspiratie opdoen voor alles wat met interieur en exterieur te maken heeft.

News

Romeinse balken zoeken nieuwe bestemming

Wie creatief is of een passie heeft voor het verleden, gaat eind deze week best eens kijken in de Kokelaarstraat in Roeselare. Verschillende houten elementen van een Romeinse waterput worden onder de noemer ‘Plank zoekt bestemming’ ter beschikking gesteld om er iets nuttigs of creatiefs mee te doen.

News
Download