Hoplr, het private sociale netwerk voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Mijn grote droom? Ik wil van Roeselare de gezondste stad van het land maken”: al 550 mensen zijn het met David (40) eens

Een heel pak Roeselarenaars wil meer bomen in Roeselare. Daarvoor kijken ze niet naar het bestuur, maar zoeken ze zelf manieren om hun plan te realiseren. “Als iedereen in zijn tuin één boom plant, hebben we er al vijfhonderd bij.”

Nieuws

Riho evalueert 2017: minder fietsdiefstallen, meer inbraken in scholen

In de politiezone Riho werden nooit zo weinig fietsen gestolen als vorig jaar. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers. Voorts viseerden inbrekers meer scholen in plaats van winkels en werden meer personen betrapt op het bezit van drugs.

Politie en veiligheid
Nieuws

CLB na 12 jaar werken weer stofvrij

Er was wel wat werk aan het gebouw van het Vrije Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) in de Kattenstraat. De infrastructuur dateerde van de jaren 50 en het heeft twaalf jaar geduurd om het hele gebouw op te frissen. Vrijdag had de feestelijke opening plaats.

Nieuws

Broederschool wisselt uit met Spanje

Alle zesdejaars van de Broederschool zijn betrokken in uitwisselingsprojecten. De Roeselaarse leerlingen gaan naar het buitenland en uiteraard komen de uitwisselingsstudenten ook een weekje naar ons. Een groep uitwisselingsstudenten uit Badalona (bij Barcelona, Spanje) werd op 6 maart ontvangen in het stadhuis.

Nieuws

Starters verwelkomd in Ondernemingscentrum

In het Ondernemingscentrum in de Spanjestraat werden alle jonge ondernemers van Roeselare uitgenodigd voor de Starterswelkom. Jaarlijks starten heel wat ondernemers met de realisatie van hun droom. Stad Roeselare wil iedere ondernemer die start in Roeselare welkom heten in het ondernemerslandschap.

Nieuws

Voormalige politicus schrijft boek over 125 jaar Landelijke Gilde

Voormalig Roeselaars politicus en OCMW-voorzitter André Debruyne stelde in het stadhuis zijn boek over 125 jaar Landelijke Gilde voor.

Nieuws

Carrièreswitch voor het hele gezin: van loodgieter, kapster en kok bij de marine tot hamburgerbakkers

Loodgieter Mario Naeyaert en zijn gezin starten aan een nieuw avontuur met fastfoodbar Shifters. Het restaurant staat in het teken van Harley Davidson en je kunt er je tanden zetten in een Fat Boy of een Knuckelhead.

Nieuws

Ook kinderen moeten met dementie leren omgaan

Kinderen worden steeds vaker geconfronteerd met dementerende (groot)ouders. Om hen daarmee te leren omgaan, ontwikkelde KIDZ Kinderopvang een verteltas.

Nieuws

Schilderonderwijs wordt weer aantrekkelijker door SOS Schilder op School

Met de actie ‘SOS Schilder Op School’ willen verschillende scholen het schilderonderwijs weer aantrekkelijker maken bij ouders en leerlingen.

Nieuws

Dirk Courtens (Roeselare): “Voor het eerst winnen in Kortrijk zou mooi zijn”

Evenmin als collega Mieke Moyaert vindt Roeselare-trainer Dirk Courtens de derby van zondag beslissend in de titelstrijd. Kruikenburg Ternat blijft immers een gevaarlijke concurrent.

Nieuws
Download