Nie neute, nie pleuje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Eens luisteren in welke richting het bestuur denkt”

In moeilijke weersomstandigheden speelde KVK Westhoek zondag 1-1 gelijk op Ronse. Het was ex-speler Brandon Delneste die de ploeg van Hugo Vandenheede in de problemen bracht.

Nieuws

DNA West-Vlamingen vereeuwigd in derde boek BOER

De provincie en Uitgeverij Hannibal presenteren het nieuwe boek ‘BOER. Het noeste leven in West-Vlaanderen’.

Nieuws

Zwakbegaafde stalker (42) van Laura Lynn riskeert twee jaar cel

Een 42-jarige man uit Poperinge die Laura Lynn en haar vriend Matthias Lens belaagde, riskeert in beroep 2 jaar cel met probatieuitstel. De man stuurde langdradige, vulgaire en seksueel getinte berichten naar de Facebookpagina van Lens en de fanpagina van Laura Lynn.

Nieuws

Steun voor projecten tegen sociale uitsluiting van jongeren

Het armoederisico bij kinderen jonger dan zestien jaar ligt hoger dan dat van de gemiddelde Belg. Daarom reikt de BNP Paribas Fortis Foundation awards uit aan verenigingen die via educatieve projecten de strijd aangaan tegen de sociale uitsluiting van kinderen en jongeren in moeilijkheden. De Foundation geeft 828.000 euro steun aan 78 projecten en negen Recht uit het Hart-projecten in heel België. Ook in onze regio kunnen een aantal op steun rekenen.

Nieuws

Vrienden stappen 80 kilometer in de ijzige kou voor ‘Walk for Life’

De vrienden en familie van Emiel Vanbesien uit Poperinge hebben dit weekend meer dan 11.000 euro ingezameld voor de Zelfmoordlijn. Ze deden dat met een symbolische wandeling tussen Gent en Poperinge. Met hun actie steunen ze de Warmste Week en willen ze aantonen dat er altijd een weg naar huis is voor mensen die met moeilijkheden kampen.

Nieuws

Ruim 11.000 euro voor ‘Walk for Life’

Met een wandeling van Gent naar Poperinge hebben de vrienden en familie van student Emiel Vanbesien meer dan 11.000 euro ingezameld voor de Zelfmoordlijn en de Warmste Week.

Nieuws

“Roeselare B was net iets te sterk voor ons”

Twee sets lang kon Roepovo Poperinge vorige zaterdag gelijke tred houden met Knack Roeselare B, maar vanaf de derde set stond er geen maat meer op het overwicht van de jonge thuisploeg. “We speelden nochtans geen slechte match”, vindt de Poperingse opposite Jonathan Van Crieckinge, die met een reeks opslagen zijn ploeg in de tweede set opnieuw in de match bracht na 17-12. “Eens de 1-1 op het scorebord stond, was Roeselare B toch iets te sterk voor ons met jeugdig enthousiasme, een ruime kern, veel gestalte en talent, een degelijke receptie en veel power. Die jonge gasten maken elk seizoen vooruitgang. Vandaar hun voorlopige gedeelde derde plaats.”

Nieuws

Burenruzie sleept al meer dan tien jaar aan

Een burenruzie in Poperinge sleept al meer dan tien jaar aan. De zoveelste episode van een gerechtelijke soap werd gisteren afgespeeld.

Nieuws

Flink meer lesuren voor academies

Vlaanderen voorziet in extra middelen voor leerlingen deeltijds kunstonderwijs in de dunbevolkte gemeenten van de Westhoek. Vanaf 2018 zijn er minder leerlingen nodig om een opleiding te organiseren.

Nieuws

Eenzaam? Breng je oude dag door met vijf vrienden in nieuwe dagopvang

Kwetsbare ouderen van Mesen, Heuvelland, Ieper, Poperinge en Wervik kunnen voortaan hun weekdagen tussen 8 en 16.30 uur doorbrengen in de nieuwe collectief autonome dagopvang (CADO).

Nieuws
Download