Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Poperinge heeft straks nieuwe bowling met 16 banen

Na een eerste mislukte poging en een zoektocht van een paar jaar heeft het stadsbestuur nu een private partner gevonden voor het bouwen en uitbaten van een bowlingzaal en cafetaria op het terrein naast het zwembad.

Nieuws

Grenscriminaliteit stabiliseert dit jaar

De stijging is toe te schrijven aan het tweede semester: met 38 gevallen bijna een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op een parlementaire vaag van Poperings Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD). “Het aantal carjackings, homejackings, home-invasions en ramkraken binnen het oude gerechtelijk arrondissement Kortrijk, Ieper en Doornik was in 2015 met bijna dertig procent afgenomen”, zegt Lahaye-Battheu. “In het eerste semester van 2016 was er een status quo in vergelijking met het eerste semester van 2015. In het tweede semester was er een sterke stijging van het aantal feiten.”

Nieuws

Nieuw Kunstenfestival op tijd klaar na maandenlange onzekerheid

Door de tijdelijke bestaansonzekerheid moesten de organisatoren van het Kunstenfestival diep gaan om klaar te zijn tegen 1 juli en om hetzelfde niveau te halen als vorige edities. "We werkten dubbel zo hard en zijn nu dubbel tevreden."

Nieuws

Ambulancediensten Vlaamse Kruis smelten samen

De afdelingen Waregem, Ieper en Poperinge-Westhoek van het Vlaamse Kruis fusioneren tot Ambulancedienst West. Dat volgt op de hervormingen door de overheid van het niet-dringend liggend ziekenvervoer.

Nieuws

Caravans gestript van wielen, ramen en onderdelen

Caravanbedrijf Decuyper nv kreeg voor de zoveelste keer inbrekers over de vloer aan de Beneluxlaan op de industriezone van Poperinge. “Een bende kroop over de omheining en stripte caravans van onderdelen, wielen en ramen.”

Politie en veiligheid

Feesten in het Park zondag in teken van kinderliedjes

Het kasteeldomein van De Lovie is nu zondag gratis toegankelijk voor Feesten in het Park. Het staat dit jaar in het teken van kinderliedjes.

Vrije tijd en hobby

Zwaargewonde bij ongeval met vrachtwagen

Er gebeurde gisteren rond 7 uur een zwaar ongeval op de N58 in Wervik. Een vrachtwagen reed tegen de achterkant van een lichte vrachtauto, die op zijn beurt tegen een andere auto belandde. Een bestuurder (42) uit Poperinge raakte zwaargewond, een bestuurster (52) uit Komen lichtgewond. De weg was een tijdlang onderbroken door het ongeval.

Wegen en verkeer

Tientallen boeren lappen verbod op oppompen aan hun laars

Niet alle boeren in de Westhoek houden zich aan het verbod om uit sommige waterlopen en bekkens water op te pompen om hun velden mee te besproeien. De politie gaat de laatste dagen op zoek naar overtreders en landbouwers die zich wel aan de regels houden geven hun collega's aan.

Politie en veiligheid
Download