Buren leren elkaar kennen, delen spullen en starten initiatieven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Na Tournée Général zet Jean Blaute nu schouders onder Tournée Locale: “De Westhoek is mijn persoonlijke bierhemel”

Van Tournée Générale naar Tournée Locale. Jean Blaute doet het. De presentator van het bierprogramma op tv profileert zich nu ook als bierambassadeur voor een nieuwe campagne rond bieren en de couleur locale van de Westhoek.

Nieuws

Chinese WO I-slachtoffers krijgen herdenkingssite

De stad Poperinge en de Chinese overheid zullen de gevallen Chinezen van de Eerste Wereldoorlog herdenken met een eigen oorlogssite.

Nieuws

“We voetbalden er in een compleet andere wereld”

De vijfde ronde van de Beker van België halen en een affiche zoals destijds tegen Charleroi zal dit seizoen geen spek zijn voor de Ieperse bek. KVK Westhoek ging immers zondag nipt met 2-1 onderuit op het veld van Acren-Lessen.

Nieuws

“Op vakantie kwam de goesting terug”

Na zijn derde plaats vrijdag in Rumbeke deed Stephen Orbie maandag in Meulebeke een gooi naar de overwinning maar werd nog voorbij gegaan door Kevin Neirynck. “Ik reed de hele wedstrijd in de spits. Op het einde waagde ik mijn kans met Rosseel en Van Daele. Borry, Nachtergaele en Neirynck sloten nog aan. In de sprint kwam ik allicht te vroeg op kop. Na een goede juni belandde ik in een mentale dip. Tijdens een vakantie in Duitsland kwam de goesting terug. Waar ik de voorbije weken de koers onderging, kan ik nu opnieuw de koers helpen maken. Straks rijd ik in Engeland een wedstrijd over 180 kilometer. Benieuwd wat het wordt.”

Nieuws

“Ik moest de knop omdraaien”

KVK Westhoek won woensdag de oefenmatch tegen het ambitieuze Zwevezele nadat het vorig weekend in de buurt van Virton voor de Beker van België had gewonnen met 0-6. Ayron Verkindere scoorde twee keer. Nu wacht Akren Lessen.

Nieuws

“Kostte veel moeite om weer niveau te halen”

Rune Thoré eindigde zondag als vierde in Pittem. “Meer zat er niet in”, zegt de Reningelstenaar. “Na mijn zware valpartij heeft het me veel moeite gekost om opnieuw niveau te halen. En ik ga er vanuit dat ik nog geduld zal moeten oefenen om weer helemaal de oude te zijn. Een goede wedstrijd is nog geen garantie. Het zou best wel eens kunnen dat ik nog een tijdlang wisselvallig presteer. Ik zal starten in de West-Vlaanderen Cycling Tour. Specifiek toewerken naar die grote opdracht doe ik niet. Er komen nog mooie koersen aan. Het voornaamste is dat ik vooruitgang blijf boeken en binnenkort weer als vanouds kan presteren.”

Nieuws

Hugo Vandenheede: “Gelukkig met een zege drie uur op de bus”

Tegen het recent gepromoveerde Habay scoorde KVK Westhoek bij de vleet. Trainer Hugo Vandenheede was blij met de zes goals en het houden van de nul.

Nieuws

“Hebben grote lot getrokken”

KVK Westhoek heeft het grote lot gewonnen in de Beker van België. De fusieploeg mag naar Habay-la Neuve in de buurt van Virton. Dit moet de verst denkbare verplaatsing in het Belgische voetbal zijn. “We zijn verplicht al om negen uur te vertrekken”, aldus trainer Hugo Vandenheede.

Nieuws

Voordelige lening voor bouw van gloednieuw en zuinig stadsdepot

Het nieuwe energiezuinig stadsdepot krijgt een voordelige lening in het kader van Smart Cities, Climate Action & Circular Economy. Ook ontmoetingscentrum De Bollaard in Watou komt in aanmerking.

Nieuws

“Maken er daguitstap van”

FC Poperinge en Sassport Boezinge zijn straks reeksgenoten maar kregen al een voorproefje in de Beker van België. Boezinge stond al iets verder en bekert verder.

Nieuws
Download