Zalt gaan ja?!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Auto en lichte vrachtwagen botsen frontaal: zwaargewonde man moet bevrijd worden door brandweer

Bij een frontale botsing op de N 8 in Vleteren is een man zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde zaterdagvoormiddag.

Wegen en verkeer

22-jarige voor rechter voor openbare zedenschennis

De 22-jarige J.W. uit Roesbrugge moest gisteren voor de rechter komen na herhaaldelijke feiten van openbare zedenschennis in de buurt van zijn woning.

Nieuws

Gevelbanken krijgen plekje in straatbeeld: “We willen terug naar de tijd waarin mensen hun stoelen buiten zetten om een praatje te maken”

Enkele Ieperlingen kunnen voortaan met buren en voorbijgangers keuvelen op de eerste gevelbanken van Ieper. Ze wonnen die via een promotieactie van Curieus Ieper.

Nieuws

VIDEO. Stan (15) won zonder gitaar een gitaar op Studio Brussel en daar schudt hij nu dit uit

Stan Outtier (15) uit Poperinge heeft een elektrische gitaar gewonnen met zijn deelname aan een wedstrijd van Studio Brussel. “Mensen van over heel Vlaanderen mochten een filmpje insturen, waarin ze luchtgitaar spelen op een zelfgekozen lied”, vertelt hij. “Ik koos voor de gitaarsolo in Hotel California van The Eagles. Luchtgitaarspelen is doen alsof je gitaar speelt, maar mijn troef is dat ik het nummer ook kon spelen op een echte gitaar. Mijn vingerzetting klopte dus perfect. Ik speelde ook met de nodige overtuiging.”

Nieuws

Burgemeesters boos op Vlaamse regering: “Opera krijgt voorrang op onveilig jaagpad”

De burgemeesters van Poperinge, Alveringem en Lo-Reninge zijn de klachten over de miserabele toestand van het jaagpad aan de IJzer beu. Ze vragen het bevoegde Vlaamse agentschap om actie te ondernemen. De brandweer wil ook een zogenaamde slipway of scheepshelling voor zijn boot.

Melding

Dames van Beaphar en De Lovie spelen netbal

Een team van damesvolleybalclub Beaphar uit Poperinge en De Lovie speelden een netbalwedstrijd tegen elkaar. “Vanuit Special Olympics wordt sterk ingezet op de ontwikkeling van de Play Unified-activiteiten, het gezamenlijk sporten van personen met en zonder verstandelijke beperking”, klinkt het. “Het doel: erkenning en integratie van atleten met een verstandelijke beperking door middel van sport, participatie en betrokkenheid van valide personen en persoonlijke ontwikkeling van de atleet en de Unified-partner.” Beaphar en De Lovie zullen minimaal vier keer per jaar een netbalwedstrijd spelen.

Nieuws

Dieven graaien puppy mee en laten gezin ontredderd achter: “Beauty is onvervangbaar”

Dieven hebben tijdens de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in enkele woningen in de Bellewijk in de Poperingse binnenstad. Naast cash geld, playstations, laptops, smartphones, dure horloges en tablets, graaiden ze ook een puppy’tje mee uit een woning. “Ze mogen alle buit houden, maar Beauty is onvervangbaar. Ik wil gewoon dat ze terugkeert.”

Melding

Brengt Frans water redding bij volgende droogtegolf?

Een jaar na de extreme droogte onderzoekt de provincie de mogelijkheid om water uit Noord-Frankrijk te halen. Sommige land- en tuinbouwers hebben zich al preventief gewapend tegen een lange periode van droogte.

Nieuws

Geen vergunning voor windmolens

De windmolens op het bedrijventerrein Sappenleen komen er niet, althans als het van het provinciebestuur afhangt. Dat weigerde de omgevingsvergunning uit te reiken.

Nieuws

Gregoriaans Festival internationaler dan ooit met 450 koorzangers uit vier continenten

Het Poperingse grensdorpje Watou staat de komende dagen in het teken van het driejaarlijkse Internationaal Gregoriaans Festival, dat over tien dagen georganiseerd wordt in negen partnersteden.

Nieuws
Download