Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

In pyjama op het terras, opzettelijke slagen en geen eten; ouders van vier kinderen moeten het uitleggen bij rechter

Een koppel uit Poperinge stond donderdag in de Ieperse rechtbank terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen aan hun vier minderjarige kinderen en de onthouding van voeding en verzorging.Dit zou gebeurd zijn in de periode van 1 juli 2014 tot 9 januari 2017 in Menen en Poperinge.

Nieuws

Charlotte Leys (Bursa): “Logische 0-3-zege”

Charlotte Leys (Bursa) genoot woensdag in Oostende steun van veel familie en vrienden uit Poperinge en omgeving. “Al tijdens de opwarming zag ik hen toestromen. Zo kwam er enige stress naar boven, want je wil voor hen toch goed spelen. Eenmaal op het terrein gaf ik alles”, vertelde Leys. “Hermes begon sterk serverend aan de wedstrijd. Toen hadden we receptionele problemen. Ze maakten het ons wel moeilijk, maar uiteindelijk werd het een logische 0-3-overwinning.”

Nieuws

Poperinge hertekent stad voor de toekomst

Poperinge past voor het eerst het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan aan. De stad zal ruimte creëren voor 318 woningen, 72 daarvan komen in de deelgemeenten. Er komt ook meer ruimte voor ondernemers.

Nieuws

Al 160 bezwaarschriften tegen windmolens

Het comité Leefbaar Poperinge had voor de infoavond van maandag een 28-tal bezwaarschriften tegen de geplande twee windmolens. Na de uitleg werden aanwezigen begeleid bij het opmaken van bezwaarschriften. “We tellen er nu een 160-tal”, vertelden comitéleden Carole Parmentier en Sylvie Maes. “En dat is louter het aantal waar wij weet van hebben. Het kan dat velen op eigen houtje een bezwaarschrift indienden. We zijn heel tevreden en hopen dat er nog veel zullen binnenkomen de laatste twee dagen.”

Nieuws

Charlotte Leys speelt voor het eerst met buitenlandse club in West-Vlaanderen

In haar allereerste Europese kwartfinale ontvangt Hermes Oostende de titelverdediger van de Challenge Cup. Bursa BBSK, met sinds dit seizoen Charlotte Leys uit Poperinge in de rangen, won in 2015 en 2017 deze Europabeker. “En graag ook dit seizoen!”

Nieuws

Tractor vernielt wagen en gevel woonhuis nabij Poperinge

Maandagmiddag botste een tractor tegen een woonhuis in Proven, een deelgemeente van Poperinge. Vermoedelijk raakte die van de weg nadat hij eerder de zijkant van de auto raakte. Er vielen geen gewonden.

Nieuws

KVK Westhoek vraagt (net als autoritaire leider Petegem) geen licentie voor eerste amateur aan

Ondanks eerdere berichten vraagt Sparta Petegem, leider in tweede amateurklasse A, voor volgend seizoen dan toch geen licentie aan voor eerste amateur.

Nieuws

“We hebben het gevoel dat we punt wonnen”

Een punt gewonnen of twee verloren. Bij FC Poperinge moesten ze er even goed over nadenken na het 1-1 gelijkspel tegen Eernegem. Voor de match hadden ze altijd op drie punten gerekend tegen de rode lantaarn. “Tegen rechtstreekse concurrenten moet je altijd de volle buit pakken”, zegt sportief manager Luc Vanthomme. “Eernegem ligt ons blijkbaar niet zo goed. In de heenronde wonnen we daar slechts met 0-1.”

Nieuws
Download