Okay, time for a neighbourhood party?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bier en toerisme gaan goed samen

Brouwerij St. Bernardus opent een nieuwe vleugel van een 10.000 vierkante meter, verspreid over vijf verdiepen. Op 20 meter hoogte prijkt Bar Bernard, die een zicht van 360° op de streek biedt.

News

Twee van de tien familieleden halen eindstreep in Bornem

Tien familieleden van de Poperingse familie Nevejans kwamen vrijdagavond aan de start van de Dodentocht in Bornem. “Onderweg stopten acht van de deelnemers. Alleen mijn broer Pedro en ik bereikten uiteindelijk de finish”, zegt Bianca Nevejans. Dat ging echter niet zonder horten of stoten. “De laatste twintig kilometer waren loodzwaar. De sfeer in Bornem maakte gelukkig achteraf alles goed.”

Leisure and hobby

Dirk Frimout (77) wordt nog elke dag aangesproken over zijn ruimtereis: “Ruimtevaart is het boeiendste dat er is”

26 jaar geleden. Een historisch moment voor ons land. Toen vertrok de eerste Belgische astronaut voor een reis naar de ruimte. Meteen werd burggraaf Dirk Frimout, afkomstig uit Poperinge, gepromoveerd tot nationale held. De impact van zijn ruimtereis was en is nog altijd groot. “Er gaat geen dag voorbij dat ik niet word aangesproken over mijn avonturen.”

News

Brandweer opgeroepen voor uitslaande loodsbrand in Poperinge

Dinsdagmorgen omstreeks 7.44 uur is brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande loodsbrand op een landbouwbedrijf in de Sint-Sixtusstraat te Poperinge.

Alert

Familieleden wandelen samen Dodentocht voor vier goede doelen

De familie Nevejans uit Poperinge probeert straks in groep de Dodentocht in Bornem te overleven om vier goede doelen te steunen.

Leisure and hobby

“Deze tweede plaats doet pijn”

Jaron Wydooghe greep nipt naast de bloemen in de Internatie in Reningelst. De derdejaarsbelofte werd in de slotmeters voorbijgesneld door de Fransman Florent Breye. “Dit doet pijn.”

News

Verdachte mensensmokkelaar riskeert vier jaar cel en boete

De Irakees H. K. (23) riskeert een celstraf van vier jaar en een boete voor mensenhandel, verzet met geweld tegen Franse gendarmes en het onwettig binnenkomen van België.

News

Verdachte cannabisverkoper blijft aangehouden

N.L. (21) uit Poperinge werd gearresteerd na een huiszoeking op 16 juli op verdenking van bezit, aan- en verkoop van cannabis. De raadkamer besliste afgelopen vrijdag om hem verder aan te houden.

Alert

Initiatiefnemers omstreden windmolens vragen Poperingenaren om tweede kans

De initiatiefnemers van twee geplande, maar omstreden windmolens excuseren zich via een brief aan alle inwoners van Poperinge en beloven overlegmomenten.

News

Inbreker kinderdagverblijf opnieuw gearresteerd

Een jongeman van 19 uit Vleteren die inbrak in kinderdagverblijf De Ster, aan het Vroonhof in het centrum van Poperinge, is opgepakt. Een medewerkster van het kinderdagverblijf had hem op heterdaad betrapt.

Alert
Download