Follow us on Facebook or Twitter!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Arbeider verliest vinger: geen straf voor metaalbedrijf

Een Poperings metaalbedrijf is in de Brugse rechtbank veroordeeld voor nalatigheid bij een arbeidsongeval waarbij een werknemer een vinger verloor. Het OM had een geldboete gevorderd van 18.000 euro, maar de rechter legde de firma geen straf op.

News

“Ze zijn trots wanneer producten van eigen kweek op hun bord komen”

De eerste hopscheuten van het nieuwe seizoen, geteeld door de bewoners van De Lovie in Poperinge, werden woensdag geveild tegen 234 euro voor honderd gram. Goed voor een nieuw record.

News

Strooiwagen slipt: zout komt op akker terecht

In Poperinge is afgelopen donderdagvoormiddag een strooiwagen van de stad naast de Ouderdomseweg beland. Een deel van het zout belandde op een akker. De takelwerken duurden enkele uren.

News

St.Bernardus veilt flesjes bier met etiketten van artiesten voor Kinderkankerfonds

Brouwerij St.Bernardus verkoopt flessen met etiketten van artiesten als collector's items voor het goede doel.

News

Gregoriaanse vrouwenkoor zingt medestichter Yvette (79) vaarwel: “Met zo’n palmares zal ze wellicht heel welkom zijn hierboven”

Het gregoriaanse vrouwenkoor Cum Jubilo uit Watou namen afgelopen zaterdag afscheid van hun dierbare collega en medestichter Yvette Soubry (79), die overleed aan kanker. Dat deden ze op gepast wijze: door te zingen.

News

Mannen riskeren zware celstraf voor inbraak waarbij ze Lydia (46) met staaf bedreigden: “Ik leef nog altijd met schrik”

Drie jongemannen riskeren celstraffen tot 12 maanden voor een poging tot inbraak op de hoeve van boeren Joël en Marc Martain en het bedreigen van de vrouw van Joël en vier agenten.

Alert

Franse dief riskeert twee jaar effectief

News

VIDEO. Supporters Club Brugge brengen indrukwekkend eerbetoon aan verongelukte Jonas (20)

Jonas de Lee, de 20-jarige man uit Proven die donderdagavond verongelukte in Langemark, kreeg afgelopen zondag een eerbetoon tijdens de match Club Brugge - Standard. Jonas was gekend als een trouwe Club-supporter. De andere supporters applaudisseerden in minuut 25 in het Jan Breydelstadion. “We willen met iedereen afscheid nemen van hem”, klonk het op een Facebookpagina van enkele vrienden, die werd aangemaakt voor de actie. Er werd uiteindelijk gekozen voor minuut 25, omdat hij een truitje met nummer 25 zou bestellen. De uitvaart van Jonas vindt plaats op zaterdag 8 december om 14 uur in de Sint-Victorkerk in Proven.

News

“Het trimmen van de vacht verhoogt het welzijn van katten”

Het Poperings koppel Jacky Decrock (47) en Caroline Leeman (45) volgden dit jaar een opleiding katten trimmen in Nederland en bieden nu hun diensten aan. De opbrengst gaat naar kattenasielen in Ardooie en Izegem.

News

Crowdfund vanaf nu creatieve groene ideeën met steun van Landschapsfonds

Elke persoon, groep of vereniging kan vanaf nu een groen burgerinitiatief crowdfunden in de Westhoek, dat mogelijk tot 5.000 euro ondersteund wordt door het nieuwe Landschapsfonds.

News
Download