Stel jezelf even voor aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Onze tweede plaats in Zwevezele verstevigen”

Na de 3-2 overwinning tegen AA Gent C maakt DVK Egem zich op voor de grote derby bij Ladies Zwevezele. “In de rangschikking volgen we op vijf punten van het ongenaakbare Club Brugge”, zegt voorzitter Stefaan Deschepper. “We speelden ook al twee duels meer dan Club en dat toont aan dat blauw-zwart de verdiende kampioen is. Als nieuwkomer hadden wij een plaats in de top vijf vooropgesteld. We staan tweede en met een kleine kern is dat sowieso het hoogst haalbare. Een derby tegen Zwevezele is altijd apart en kan alle kanten uit. Wij zullen er alles aan doen om onze tweede plaats te verstevigen. Tweede eindigen na Club Brugge zou heel mooi zijn.”

Nieuws

“Puntenverlies lijden in blessuretijd is zuur”

SV Pittem moest zich op het veld van Lowingen tevredenstellen met een puntendeling (2-2) en blijft op die manier drager van de rode lantaarn.

Nieuws

Nieuw theatergezelschap focust op jongeren

Theater Buitenbeentje brengt zijn eerste productie ‘MisFits’ in het Buurthuis in Egem. Het nieuwe theatergezelschap werkt uitsluitend met jongeren als acteurs. De nieuwe groep is een aftakking van het Pittemse theatergezelschap Binnenstebuiten.

Nieuws

Cheque van 1.250 euro voor leefgroep Montmarte

Frank Balcaen, Anja Van Hamme, Joost Lannoo en Betty Cornette organiseren al enkele jaren samen een eindejaarfeest. De opbrengst ging telkens naar een goed doel. Dit jaar ging de opbrengst van 1.250 euro naar de leefgroep Montmarte van Dominiek Savio in Gits. De donatie zal gebruikt worden om een onvergetelijk zomerkamp te organiseren voor de personen van die leefgroep.

Nieuws

Vriendenkring vrijwillige bloedgevers vieren 30-jarig bestaan

De vriendenkring van de vrijwillige bloedgevers, ontstaan in februari 1988, is dertig jaar jong. Ze blikken tevreden terug op het verleden. Het bestuur is steeds op zoek naar nieuwe donoren. Ze schenken het komende jubileumjaar een kleine attentie aan alle bloed- of plasmadonoren bij elke donatie. “Je kan iemands leven redden”, klinkt het.

Nieuws

“Geen extra druk leggen”

Trainer Vincent Bonduwe is gestart met een overwinning. Zijn eerste match bij SV Pittem was meteen een schot in de roos. Door deze 3-2 winst tegen SC Oostrozebeke blijft er nog een sprankeltje hoop op het behoud.

Nieuws

Kinderen scoren op vrij podium

Dertig leerlingen uit verschillende leerjaren van de lagere school namen deel aan de voordrachtwedstrijd van het Davidsfonds. Lasse Tuytens, Louis Ghesquière, Michèle Glorieux, Lente Maenhout, Marie Ghesquière en Marte Lepoutre waren de winnaars uit de verschillende leerjaren. Marte Lepoutre bracht de beste voordracht van de avond, ze werd net zoals in 2016 uitgeroepen tot winnares van de avond.

Nieuws

Nieuwe jackets voor Mooimakers

In Pittem en Egem zijn acht vrijwillige opruimers of ‘Mooimakers’ een tijdje actief. Ze zetten zich in om in straten of pleinen het zwerfvuil op te ruimen in de gemeente. Ze werden uitgenodigd door het gemeentebestuur om hun nieuwe blauwe jacket met logo van ‘Mooimakers- Let's do it’ in ontvangst te nemen.

Nieuws

Gezinsbond doneert 850 euro aan De Kapstok

Op het verwenmoment voor alle vrijwilligers van de vijftien verschillende afdelingen van Gezinsbond Tielt werd een donatie geschonken aan een goed doel. De 850 euro ging dit jaar naar De Kapstok in Pittem. De vereniging organiseert de voedselbedeling aan minderbedeelden en verkoop van tweedehands spullen. Gewestvoorzitter Geert Tallieu overhandigde de cheque aan de personen van de Kapstok.

Nieuws

“Nog altijd een sprankel hoop op het behoud”

SV Pittem lijkt veroordeeld tot degradatie. In het rechtstreekse duel om de rode lantaarn verloor Pittem met 2-5 van SV Kortrijk.

Nieuws
Download