Volg ons ook op Facebook of Twitter!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuw asfalt is welkom tegen lawaaihinder: “We kunnen soms niet meer met elkaar praten”

De randweg langs Pittem krijgt binnen de twee jaar een nieuwe asfaltlaag. Vorig jaar nog kaartte het gemeentebestuur de steeds toenemende geluidshinder aan, veroorzaakt door het verkeer daar. Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) trekt nu 1 miljoen euro uit om de overlast aan te pakken.

Nieuws

Nieuw asfalt tegen lawaaihinder

De randweg langs Pittem krijgt binnen de twee jaar een nieuwe asfaltlaag. Vorig jaar nog kaartte het gemeentebestuur de steeds toenemende geluidshinder aan, veroorzaakt door het verkeer daar. Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) trekt nu 1 miljoen euro uit om de overlast aan te pakken.

Nieuws

GVB Pittem wint boekenpakket

De GVB Pittem won de eerste prijs in de Voorleesslinger van LINC vzw, het centrum voor lezen en informatie. Via de bibliotheek wonnen ze zo een speciaal boekenpakket. Het is de enige basisschool die een prijs wint. De deelnemende klassen, de tweede kleuterklas en het vierde leerjaar, mochten het boekenpakket gisteren in ontvangst nemen.

Nieuws

Gouden Ereteken voor muzikant Guido Demeulemeester

De Koninklijke Fanfare Eendracht & Kunstijver huldigt muzikant en bestuurslid Guido Demeulemeester (centraal), hij kreeg het Gouden Ereteken voor vijftig jaar actief lid. Hij begon zijn muzikale loopbaan als zestienjarige vaandeldrager. Daarna speelde hij de beugel. Na een heelkundige ingreep twaalf jaar geleden moest hij noodgedwongen zijn beugel opbergen en nam hij de cimbalen ter hand.

Nieuws

“Goed gespeeld maar werden niet beloond”

SV Pittem moest op het veld van leider Bissegem nipt het onderspit delven. Pas in de slotfase werd het 2-1.

Nieuws

Indoortoernooi KSV Pittem meer dan geslaagd

Na het succes van de vorige jaren kunnen ze bij KSV Pittem opnieuw terugblikken op een succesvol en geslaagd indoortoernooi tussen kerst en nieuw. Voor de veertiende editie waren er zo'n een honderdtal ploegen van U6 tot U17 present over de zeven dagen. Er vielen heel wat positieve reacties te horen van diverse ploegen naar de organisatoren van het tornooi.

Nieuws

Inwoners toosten op het nieuwe jaar

Traditiegetrouw worden alle inwoners van Pittem en Egem op de eerste dag van het nieuwe jaar uitgenodigd op de nieuwjaarsdrink van de gemeente in polyvalente zaal De Magneet. Daar worden alle goede voornemens voor het komende jaar, al dan niet vergezeld met de nodige kussen, met vrienden en buren gedeeld. Een accomusicband stond in voor de muzikale omlijsting.

Nieuws

Tot 350 euro boete voor wie hier vuurwerk afsteekt op oudejaarsavond

Wensballonnen in de lucht laten om het nieuwe jaar in te zetten, is in de hele regio verboden. Vuurwerk afsteken tijdens oudejaarsavond mag in de meeste gemeenten wel, al moet je daarvoor vaak wel een vergunning op zak hebben.

Nieuws

Patrieskez huldigt kampioen Pascal Verstraete

Leden van biljartclub De Patrieskez, gevestigd in sfeercafé Kom-Il-Foo, kennen hun kampioen van het voorbije seizoen. Pascal Verstraete (centraal) werd voor de derde keer op rij kampioen, voor Patrick Vankiersbilck (links). Geert Bossuyt (rechts) vervolledigde het podium. Tijdens de viering kreeg Pascal een mooie trofee en werd hij door de anderen clubleden uitgebreid gefeliciteerd.

Nieuws

Geen zwaardere straf voor doodrijdster na beroep openbaar ministerie

Een 25-jarige vrouw uit Pittem heeft in beroep geen zwaardere straf gekregen voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf. Het openbaar ministerie had daar op aangedrongen, maar de rechter ging daar vrijdag niet op in.

Wegen en verkeer
Nieuws
Download