Check het uit gasten!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Al van ’s morgens vroeg over de koppen lopen op Zotte Maandag

“Het is maar één keer Zotte Maandag op een jaar”, klonk het gisteren. En op die Zotte Maandag was het al van ’s morgens vroeg over de koppen lopen in het centrum van Pittem. En dat bleef zo duren. Blikvanger was Wendy Van Wanten.

Nieuws

Ruim 1.200 soorten dieren en planten gevonden in Meulebeke en Pittem

Tijdens de 1.000-soorten dag gingen natuurliefhebbers op zoek naar duizend verschillende soorten dieren en planten in Pittem en Meulebeke. Ze vonder er 1.218, waaronder honderden die hier nog nooit gezien waren.

Nieuws

Twee auto’s van de weg op enkele honderden meters van elkaar in Egem

In Egem, een deelgemeente van het West-Vlaames Pittem, zijn zondagavond omstreeks 23.00 uur twee ongevallen gebeurd op enkele honderden meters van elkaar.

Nieuws

FOTO. Zomers carnaval op Dag van het Kind

Traditioneel een week voor Zotte Maandag is er de kinderstoet in het kader van dag van het kind op het Pittems dorpsplein, dan tonen de kinderen hun beste creaties in een optocht die een verband leggen naar opmerkelijke nieuwsfeiten of een link leggen naar Deken van Zotte Maandag Ignace Carron. Nieuw was dat deze kleurrijke optocht doorging op zaterdag in plaats van de maandag. Niets dan lovende reacties bij de verschillende ouders. Nu kunnen ze hun oogapppels zelf aanschouwen tijdens de optocht, op maandag was het soms moeilijker omdat er nog geen vakantieperiode was voor de vele ouders.

Vrije tijd en hobby

Goedelievekermis pakt voor het eerst uit met kinderstoet op zaterdag

De kinderstoet verhuist naar de eerste zaterdag en het Verbiestplein staat centraal in de vernieuwde tiendaagse Godelievekermis. Ook het foodtruckfestival op de tweede zaterdag is nieuw. Op Zotte Maandag mag deken Ignace Carron Wendy Van Wanten aan de arm nemen.

Nieuws

Alles om fusie met Tielt te vermijden: Wingene, Pittem en Meulebeke kiezen voor elkaar

De burgemeesters van Wingene, Pittem en Meulebeke willen nauwer samenwerken. “Let wel: we zijn geen vragende partij voor een fusie, maar als die wordt opgelegd, willen we onze voorkeurspartners duidelijk stellen”, klinkt het. Alles om een samengaan met Tielt te vermijden, dus.

Nieuws

Levenslang rijverbod en auto kwijt

Een 42-jarige vrouw uit Gavere kreeg gistermorgen een levenslang rijverbod van de Brugse politie. Haar Ford Fiesta werd bovendien verbeurd verklaard. De vrouw kampt met een alcoholprobleem, maar blijft met haar wagen rijden.

Politie en veiligheid

Gemeente wil beweging stimuleren met wandelroute

Het gemeentebestuur en het OCMW van Pittem gaan samen met de woonwinkel een voetgangerscirkel uittekenen. Dat moet een toegankelijke wandelroute door het dorp worden met extra aandacht voor rustpunten. “We willen iedereen stimuleren om meer te bewegen.”

Nieuws

Eerste deel- en geefmarkt was geslaagd

De KVLV Pittem organiseerden voor het eerst een geef-en deelmarkt in het kader van de ‘ShareFair’. Ze konden heel wat spullen verzamelen die een tweede leven konden gebruiken. Er was redelijke veel interesse van de Pittemse bevolking, die een kijkje kwamen nemen in het portaal van de Kerk. De niet meegenomen spullen worden later geschonken aan de Kapstok en de kringwinkel.

Nieuws

Diamanten jubileum voor Marcel en Gabrielle

Marcel Warnez (89) en Gabrielle Heggerick (85) vierden hun 65ste of diamanten huwelijksverjaardag. Naar aanleiding daarvan werden ze samen met hun familie uitgenodigd in het gemeentehuis. Daar werd een receptie aangeboden met de nodige felicitaties van het gemeentebestuur. Het paar kreeg een twee dochters Martine en Marleen. De familie werd uitgebreid met vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Nieuws
Download