Euhm, wat wou ik weeral zeggen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Salmonellavergiftiging in West- én Oost-Vlaanderen: meer scholen en meer kinderen betrokken dan aanvankelijk gedacht

In meerdere scholen in Zuid-West-Vlaanderen en één school in Oost-Vlaanderen hebben kinderen een salmonellavergiftiging opgelopen, zo bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het is nog niet duidelijk hoeveel scholen getroffen werden en hoeveel kinderen precies ziek geworden zijn. Mogelijk lag een maaltijd die de kinderen geserveerd kregen op school aan de oorzaak van de infectie.

Babysitten

Intussen al 64 kinderen uit 15 scholen met salmonellavergiftiging, traiteur die schoolmaaltijden leverde tijdelijk gesloten

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) gaat een traiteur die maaltijden geserveerd heeft aan meerdere scholen in Oost- en West-Vlaanderen tijdelijk sluiten. Die beslissing werd genomen nadat meerdere kinderen ziek zijn geworden door een salmonellavergiftiging. Het gaat intussen al om 64 kinderen uit 15 verschillende scholen in Oost- en West-Vlaanderen.

Babysitten

Mooimakers krijgen hulp van 't Kartouchke

Zo’n vijftig leden van Chiro 't Kartouchke Pittem hebben de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfvuil rond de jeugdlokalen, de sportvelden en de bufferbekkens op te ruimen. Met de actie wil de Chiro een handje toesteken bij de Mooimakers van het dorp. Men kon zeven vuilzakken vullen met vooral bier- en frisdrankblikjes en plastic verpakkingen.

Nieuws

Atletiekcomité huldigt atleten

Tijdens de voorstelling van het jaarprogramma werden vier atleten gehuldigd voor hun sportprestaties. Broers Telmo en Dekie Tiago namen deel aan het provinciaal veldloop-kampioenschap. Beiden behaalden zilver. Marie Naert werd winnares van het SVS-loopcriterium van het eerste leerjaar. Pol Vackier werd gehuldigd voor zijn prestaties in de aflossingsnummers van de 800 en 1.500 meter.

Nieuws

Delegatie zustergemeente La Meyze op bezoek

De gemeente Pittem ontving in het hemelvaartweekend een 35-koppige delegatie uit de zustergemeente La Meyze. Pittem en het Franse La Meyze hebben sinds 2000 een jumelage. Om de twee jaar gaat men beurtelings op bezoek. Dit jaar was het de beurt aan de Franse vrienden. Zaterdagavond kon de delegatie samen met de gastgezinnen genieten van een barbecue met uitwisseling van de geschenken.

Nieuws

Geslaagd buurtfeest in De Lijsterbes

Drie jonge koppels uit wijk De Lijsterbes besloten opnieuw een buurtfeest te organiseren. Met het buurtfeest wil men wat nieuw leven in de wijk blazen, en met succes. Voor de oudere bewoners was het een avond waarop de leuke herinneringen en anekdotes van de vroegere wijkfeesten boven tafel kwamen, de jongere inwoners konden zo hun buren beter leren kennen.

Vrije tijd en hobby

275 smoefelaars op culinaire fietstocht

Beweging.net Pittem heeft een gewoonte om op Hemelvaartsdag een smoefeltocht te organiseren. 275 smoefelaars waren present voor de culinaire fietstocht naar aanleiding van Rerum Novarum. Ze kregen 25 kilometer voorgeschoteld langs landelijke wegen van Pittem en omliggende gemeentes. Langs deze tocht waren er drie stopplaatsen om even te verpozen met een hapje of een drankje.

Vrije tijd en hobby

Nieuw slagwerk voor fanfare

De Koninklijke Fanfare Eendracht & Kunstijver Pittem kon met trots haar nieuwe slagwerk voorstellen in repetitielokaal De Pupiter. Vorig jaar hebben ze een steunaanvraag ingediend bij Cera voor het vernieuwen ervan. Project ‘drumstel’ kreeg een financiële steun van 1.500 euro toegewezen. Het nieuwe slagwerk heeft al zijn degelijkheid bewezen tijdens het laatste lenteconcert.

Nieuws

Door CO vergiftigde vrouw aan de betere hand

Het gaat beter met Maria Van De Voorde, de bewoonster uit de Stationsstraat die werd getroffen door een zware CO-vergiftiging.

Nieuws

Vrachtwagen verliest lading aardappelpulp

Een vrachtwagen heeft zaterdagnamiddag op de rotonde aan de Brugsesteenweg in Pittem een lading aardappelpulp verloren. Het goedje lag verspreid over een groot deel van de rotonde, met veel hinder tot gevolg. De brandweer van Pittem kwam de weg reinigen.

Wegen en verkeer
Download