Plaats je buurtactiviteiten in de kalender
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuwe voorzitter voor politiezone Kouter

Burgemeester van Oudenburg Ignace Dereeper heeft het voorzitterschap van de politiezone Kouter doorgegeven aan collega Daniël Vanhessche van Jabbeke. In 2017 werd korpschef Kris Depovere geïnstalleerd, werd de basis gelegd voor een nieuw centraal politiegebouw in Torhout en werd uitgebreid geïnvesteerd in vaste en mobiele camera's. “Een buitengewoon boeiend en actief werkjaar”, zegt Dereeper.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Charmante” bankdirecteur troggelde miljoenen van klanten af: “Hij lokte mijn man zelfs nog mee naar bordelen en liet hem betalen”

De West-Vlaamse ex-bankdirecteur Yves B. (44) is door de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) naar de strafrechter doorverwezen. Hij zou zijn klanten drie miljoen euro af­getroggeld hebben. Zijn werkgever, BNP Paribas Fortis, werd strafrechtelijk buiten vervolging gesteld, tot ongenoegen van de ge­dupeerden. Ze laten het er niet bij: “Ze hadden minstens moeten zien waar hij mee bezig was.”

Nieuws

Rechter steekt niet weg wat hij over bestuurder denkt die met hele gezin door dorp scheurt: “Onnozelaar”

De Brugse politierechter Peter Vandamme spaarde een 29-jarige man uit Bredene dinsdagochtend niet. Hij noemde S.D. zelfs een “onnozelaar”. De feiten waarvoor de man zich moest verantwoorden waren dan ook niet bepaald sympathiek.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Wil volgend seizoen graag verder doen”

White Star Oudenburg krijgt weinig tijd om te roderen in het nieuwe jaar. Het speelt meteen de derby tegen Jabbeke. Er werd deze week op woensdag en donderdag getraind. “We lagen een tijdje stil maar iedereen kon wat rust gebruiken”, aldus trainer Filip Dewaele.

Nieuws

Oudenburg wint #sportersbelevenmeer-award

Oudenburg is een van de tien West-Vlaamse steden die de #sportersbelevenmeer-award in ontvangst mochten nemen in de Sportinnovatie Campus in Brugge. Sport Vlaanderen daagde begin 2017 alle Vlaamse gemeenten en steden uit om deel te nemen aan de wedstrijd. Wie erin slaagde de vijf uitdagingen tot een goed einde te brengen, mag zich een jaar lang #sportersbelevenmeer-gemeente noemen.

Nieuws

Vrouwelijke trucker krijgt milde straf voor dodelijk ongeval: “Ook voor haar waren gevolgen dramatisch”

Een 25-jarige vrouwelijke vrachtwagenchauffeur die vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte, kreeg vrijdagochtend haar straf te horen. De jonge vrouw uit Izegem kon op mededogen van de politierechter rekenen. Die sprak over “een fataal moment van onoplettendheid”.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Trucker krijgt milde straf voor dodelijk ongeval: “Ook voor haar waren gevolgen dramatisch”

Een 25-jarige vrouwelijke vrachtwagenchauffeur die vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte, kreeg gistermorgen haar straf te horen. De jonge vrouw uit Izegem kon op mededogen van de politierechter rekenen. Die sprak over “een fataal moment van onoplettendheid”.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Bejaard koppel vraagt vrijspraak voor ongeval waarbij Amy Love het leven liet

De Brugse politierechter moet zich buigen over het dodelijk ongeval dat het leven kostte aan Amy Love Dewilde (16). Een psychiater onderzocht een van de beklaagden, een deskundige onderzocht de auto. Een eenzijdige conclusie leek in de rechtbank niet mogelijk.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

“Ik wacht nu op een seintje van bestuur”

White Star Oudenburg sloot het jaar af met 4 op 6. Niet evident in moeilijke wedstrijden tegen Diksmuide en Gistel.

Nieuws

“Ik vind dat trainer Dewaele moet blijven”

WS Oudenburg zorgde vorige week voor een stunt door Diksmuide op eigen veld met 0-2 te gaan kloppen en wil morgen graag bevestigen in de derby in Gistel. “Die zege in Diksmuide gaf ons een boost aan vertrouwen”, aldus Maxime Wimme. “Zij hadden wel meer balbezit, maar wij waren efficiënt en dat is ook niet onbelangrijk.”

Nieuws
Download