Zijn we bijna thuis?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ook WS Oudenburg is maximum kwijt

Oudenburg liet vorig weekend de eerste punten liggen (1-1 tegen Club Roeselare). Net als Diksmuide en Zedelgem, waardoor White Star met 7 op 9 nog altijd de leiding deelt met Diksmuide. “Ik moet eerlijk bekennen dat het een redelijk gevleid puntje was, want Roeselare had het betere van het spel”, gaf trainer Filip Dewaele toe. “We moeten ook onze keeper danken want Polen stopte toch maar mooi een strafschop. Zo bleven we in de match en konden we ook scoren. Dat zij dat ook deden, was niet tegen de gang van het spel in. We moesten nog met tien man verder, maar ons punt gaven we niet meer uit handen.”

Nieuws

“Is nog afwachten of het een heel goede start wordt”

Twee derby's op rij, twee overwinningen en een (gedeelde) leidersplaats. White Star Oudenburg is mee met de meute. Trainer Filip Dewaele is de ervaren gids die de nodige wijsheden verkondigt.

Nieuws

Motard vecht voor zijn leven na zwaar ongeval

Gisteren raakte een motard rond 10.20 uur zwaargewond bij een verkeersongeval ter hoogte van het kruispunt van de Nieuwpoortstraat en Proostdijk tussen Pervijze en Nieuwpoort. De motard knalde tegen een auto toen hij een kruispunt overstak.

Wegen en verkeer

Ex-tuinman Hertog Jan neemt Salons Provoost over

Salons Provoost langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort is eindelijk overgenomen. Hugo Provoost en Claudine Claeys geven op 1 januari de fakkel door aan Charlotte Nayaert (29) en chef Bart Praet (29), ooit de vaste tuinman van de Hertog Jan.

Nieuws

“Wil me niet schamen voor mijn prothese”

Geen model met lange benen op het campagnebeeld van de Oudenburgse schoenenwinkel Pascale. Wel een foto van een jonge vrouw met een prothese met daaronder een stiletto. “Ik ben tevreden met het resultaat”, zegt gelegenheidsmodel Hilde Goethals.

Nieuws

“Ik wil me niet schamen voor mijn prothese”

Geen model met lange benen op het campagnebeeld van de Oudenburgse schoenenwinkel Pascale. Wel een foto van een jonge vrouw met een prothese met daaronder een stiletto. “Ik ben tevreden met het resultaat”, zegt gelegenheidsmodel Hilde Goethals.

Nieuws

Margriet Deschuytter (86) overleden na trombose

Margriet Deschuytter is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden. Ze was zowat de bekendste inwoner van Westkerke. Meer dan veertig jaar - tot haar 82ste - baatte ze café Sint-Audomarus uit. Een trombose is haar uiteindelijk fataal geworden.

Nieuws

“Wel jammer van die twee rode kaarten”

Ze waren op de afspraak bij WS Oudenburg in de derby tegen Gistel (1-0). “Enkel jammer dat we slechts één keer konden scoren”, jammerde trainer Filip Dewaele. “We kregen nochtans kansen in een match die we met negen man eindigden. Dat steekt ergens wel. Eerst was er die rode kaart voor Tanghe, maar helemaal op het eind kreeg Wimme nog zijn tweede geel. Hij mist dus de match tegen Jabbeke en laat dat nu net een derby zijn. Jabbeke kwam versterkt uit de zomer en is ook goed op dreef, het wordt een geladen partij. Hopelijk krijgen we in de loop van deze week ook nieuws over Jurgen Eecklo die een MR moet ondergaan. Hij heeft iets te korte spieren en is daardoor blessuregevoelig.”

Nieuws

“We onderschatten Gistel zeker niet”

White Star Oudenburg opent meteen met een derby, want Gistel komt op bezoek. “We moeten klaar zijn”, aldus trainer Filip Dewaele. “Onze voorbereiding was niet zo goed, onder meer door de vele afwezigen. Deze week werd er wel gretig getraind. Ik moet Eeckloo missen, die een MRI-scan voor zijn kuit moet ondergaan, en dat is toch een aderlating. Er zijn ook nog wat anderen met kleine kwaaltjes, maar we leven nu naar Gistel toe. We onderschatten hen zeker niet. Het is een stugge ploeg, ze proberen vanuit de organisatie naar de goal te gaan. Een eerste match is altijd moeilijk. Hopelijk doen we beter dan vorig jaar, toen we met 1-3 tegen Tielt verloren.”

Nieuws

“Ik was nog niet volledig hersteld van zwaar labeur in Toekomstronde”

Stan Dewulf werd gisteren op een halve minuut van de solerende Thimo Willems tiende in de Memorial Danny Jonckheere in Oudenburg. Een straffe prestatie van de tweedejaarsbelofte, die zich tot zondag in de Ronde van de Toekomst de ziel uit het lijf reed voor klassementsrenner Bjorg Lambrecht.

Nieuws
Download