Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Kerk getroffen door religieuze dieven? Kelken en hosties verdwenen

Inbrekers gingen woensdagnacht driest te keer in de Sint-Jozefskerk op De Ginste. Ze brachten vernielingen aan en stalen twee dure kelken.

Politie en veiligheid

Kelken en hosties weg: dieven richten ravage aan in Sint-Jozefskerk

Inbrekers gingen woensdagnacht driest te keer in de Sint-Jozefskerk op De Ginste. Ze brachten vernielingen aan en stalen twee dure kelken.

Politie en veiligheid

Boompjes vliegen al voor de vijfde keer in brand

In de Oostrozebekestraat vatte gisteren voor de vijfde keer in korte tijd een boompje vuur. Een fietser en een automobilist die er iets na 13 uur voorbijkwamen, merkten de vlammen op en waarschuwden de brandweer.

Wegen en verkeer

Burgemeester pleit voor veiligheid van zijn dorp: “Deze man deed in zijn eentje onze criminaliteitscijfers stijgen”

Burgemeester Karl De Clerck is gisteren zelf naar de correctionele rechtbank getrokken om de belangen van zijn Oostrozebeke te verdedigen. De verzekering wilde geen advocaat betalen tegen serie-inbreker Oliver L. “Zijn diefstallen zijn een ware pest, ik moest hier zijn.”

Politie en veiligheid

“Winnen voor eigen volk is altijd mooi”

Jo Maes beleeft topdagen. Na zijn overwinning vorige week dinsdag in Wakken was hij zondag ook de beste voor eigen volk in Oostrozebeke.

Nieuws

Adviesbureau staaft duurzaamheid voedingsbedrijf

Het adviesbureau AS4 uit de Waterstraat in Lokeren heeft voor een West-Vlaams voedingsbedrijf een certificaat voor duurzaamheid afgeleverd. “Bedrijven zijn bijna verplicht om te bewijzen dat ze het goed doen. Consumenten zijn minder bereid om voedsel te kopen als ze niet weten dat het op een ethisch correcte manier is geproduceerd”, zegt Kathleen Malfroy van AS4. Het eerste duurzaamheidscertificaat gaat naar Kipco-Damaco uit Oostrozebeke. Het bedrijf versnijdt gevogelte dat wordt verwerkt in snacks en kreeg de voorbije jaren vragen van zijn klanten of het genoeg acties onderneemt rond duurzaamheid. AS4 Lokeren werkte het project uit.

Nieuws

Kipco-Damaco krijgt duurzaamheidscertificaat

Vleesverwerkend bedrijf Kipco-Damaco in Oostrozebeke heeft als eerste Belgisch voedingsbedrijf een duurzaamheidscertificaat gekregen.

Nieuws

Vrouw overlijdt na kopstaartbotsing op E17

Een vrouw uit Oostrozebeke is zondag aan haar verwondingen bezweken nadat ze omstreeks 6.50 uur betrokken raakte in een kopstaartbotsing op de E17 in Kruishoutem. Een bestelwagen reed er in op een voorligger. Het aangereden voertuig begon te tollen en kwam tegen de vangrails terecht. De bestuurster, een vrouw van 37 jaar uit Oostrozebeke, raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is ze aan haar verwondingen bezweken.

Wegen en verkeer

Melissa Debackere wint ORC Rally voor Steve Bécaert en Bert Coene

Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) schreef gisteren de elfde editie van de ORC Rally in Oostrozebeke op haar naam.

Nieuws

Emmanuel Vanluchene na sabbatperiode blij met zilver

Op het BK in Antwerpen was het ook uitkijken naar Emmanuel Vanluchene. Sinds begin dit jaar heeft hij terug de link met het topzwemmen gemaakt na enkele maanden rust.

Nieuws
Download