Buren leren elkaar kennen, delen spullen en starten initiatieven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Veulen gaat al voor tweede keer op wandel in de Mandel

Voor de tweede keer al ontsnapte gisteren een veulen uit een weide in Oostrozebeke. Na twee uur ploeteren in de Mandel kon de brandweer het dier redden.

Politie en veiligheid

VIDEO. Brandweer redt dartelend veulen uit beek

In Oostrozebeke ging donderdagmorgen een jong paard op wandel in de Mandelbeek. Na twee uur geploeter in het water kon de brandweer het veulen terug op het droge krijgen.

Politie en veiligheid

“We hebben misschien iets te veel gekregen”

SC Oostrozebeke zorgde vorig weekend voor de verrassing van de derde speeldag. De Nerojongens klopten titelkandidaat FC Lichtervelde met 1-0. “We waren vooral de eerste helft in zeer goede doen”, legt Kevin Vanheerswynghels uit. “We combineerden niet onaardig en we versierden een paar kansen. Eentje daarvan verzilverden we en we konden met een voorsprong de rust ingaan. Na de pauze was het pompen of verzuipen. Lichtervelde zette veel druk. We hebben moeten knokken om overeind te blijven. Misschien hebben we met deze driepunter te veel gekregen. Vorige week in Hulste hebben we te weinig gekregen.”

Nieuws

Oldtimers blijven in garagebrand

Een zware brand op De Ginste veroorzaakte zaterdagavond heel wat schade in een garage aan achter een woning. Twee oldtimers konden gered worden en werden op het kerkhof geparkeerd.

Politie en veiligheid

Twee oldtimers gered, twee verloren bij zware brand

In een opslagplaats aan de achterkant van een woning in het West-Vlaamse Oostrozebeke woedde zaterdagavond omstreeks 18 uur een zware brand. Twee oldtimers gingen op in het vuur, twee andere konden uit de loods gered worden.

Politie en veiligheid

Doodrijder Sander Prat reed onder invloed én te snel, maar gaat toch vrijuit

Sander Prat (17) uit Hulste werd op 1 november 2016 doodgereden op de Kanaalweg in Oostrozebeke. De chauffeur reed te snel en had gedronken, maar is volgens de rechter niet verantwoordelijk voor dat ongeval. De slecht verlichte weg en het ontbreken van de fietslichten liggen aan de oorzaak.

Wegen en verkeer

Doodrijder Sander reed onder invloed en te snel, maar gaat toch vrijuit

Sander Prat kwam samen met zijn broer met de fiets van het station in Ingelmunster, toen hij op 1 november 2016 werd doodgereden op de Kanaalweg in Oostrozebeke. De bestuurder reed te snel en had gedronken, maar is volgens de rechter niet verantwoordelijk voor dat ongeval. De slechte straatverlichting en het feit dat de fiets niet verlicht was, liggen aan de basis.

Nieuws

Man (24) die 17-jarige Sander doodreed krijgt milde straf

De 24-jarige automobilist die vorig jaar in november Sander Prat (17) doodreed in Oostrozebeke, heeft zijn straf gekregen van de politierechter in Kortrijk. Hij krijgt één maand rijverbod en een boete van 900 euro. Een relatief milde straf, aangezien de man te veel gedronken had en bovendien te snel reed op het moment van het tragische ongeluk.

Politie en veiligheid

Koster (80) betrapt inbreker in kerk: “Ik was bang dat hij mij met hamer zou slaan”

Een inbreker richtte veel schade aan in de kerk van Wakken. Toen koster Jozef Vandaele hem betrapte, sloeg de dader op de vlucht. Het spoor wijst naar de onverbeterlijke dief O.L. uit Oostrozebeke, maar de politie moest hem laten gaan.

Politie en veiligheid
Download