Place a request or ask a question to your neighbours
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

‘Rudderke’ draagt burgemeesterschap op aan overleden broer en vader

Het zijn heel drukke tijden voor Luc Derudder. Hij mag straks de eed afleggen als burgemeester van Oostrozebeke. Een titel die hij opdraagt aan zijn overleden vader en broer, beiden ook actief in de politiek.

Alert

Nog geen duidelijkheid over schepencollege

Oostrozebeke.nu, het vroegere CDV is als grootste partij opnieuw aan zet in Oostrozebeke, al is er nog geen duidelijkheid over het aantal schepenen.

News

ANALYSE. Oostrozebeke krijgt nieuwe burgemeester met Luc Derudder

De verkiezingen in Oostrozebeke hebben heel wat gemengde gevoelens teweeg gebracht. Zowel bij de partij Oostrozebeke.nu, die een krappe meerderheid van 10 van de 19 zetels behaalt, als bij Inspraak.nu dat net naast de meerderheid grijpt. Met Luc Derudder krijgt Oostrozebeke ook een nieuwe burgemeester.

News

LIVE WEST-VLAANDEREN. Tommelein claimt initiatief in Oostende, Landuyt kondigt afscheid aan in Brugge

Hoe verloopt de stemming voor de gemeenteraadsverkiezingen in uw gemeente, gebeurden er opmerkelijke zaken in de stemhokjes, en wat zijn de resultaten? Volg al het nieuws over de verkiezingen in de provincie West-Vlaanderen hier op de voet!

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Oostrozebeke

De stemformulieren die de kiezer op 14 oktober krijgt voorgeschoteld, lijken totaal niet meer op de exemplaren van zes jaar geleden. Niet alleen de kandidaten zijn - uiteraard - niet allemaal dezelfde meer. Ook naam en vorm van partijen veranderden.

News

Motard knalt op auto, rolt twintig meter verder en wandelt gewoon weg. “Hij smeekte om de politie en de ambulance niet te bellen”

Op het beruchte kruispunt van de Izegemsestraat met de Kachtemsestraat in Ardooie gebeurde maandagavond een bizar ongeval waarbij een personenwagen en een motor betrokken waren.

Traffic

Boer Stefaan moet al zijn koeien verkopen na stalbrand

De zware brand die dinsdag de rundveestal van Stefaan Tack vernield, heeft drastische gevolgen voor het landbouwersgezin: “We hebben onze dieren verkocht en zo zijn we de helft van ons inkomen kwijt”.

Alert

Grote koeienstal in Oostrozebeke gaat in vlammen op

In Oostrozebeke is dinsdagmorgen een grote koeienstal uitgebrand. De 28 koeien zaten gelukkig op de weide.

News

Wijkinspecteurs houden voortaan toezicht vanop elektrische fietsen

De wijkinspecteurs van de politiezone Midow hoeven zich vanaf nu niet meer de ziel uit het lijf te trappen als ze in winderig weer de baan op gaan. Sinds vrijdag hebben ze veertien nieuwe elektrische fietsen ter beschikking. “De vorige fietsen waren tien jaar oud en versleten”, zegt commissaris Philip Lavaert. “Gezien het zonaal veiligheidsplan behelst dat er meer blauw op straat moet zijn en er gerichter gewerkt moet worden, opteerden we voor elektrische fietsen, zoals dat ook al in andere politiezones het geval is.” Terwijl vroeger voor toezicht en algemene verplaatsingen soms de combi werd genomen, is het nu de bedoeling dat die taken met de elektrische fiets gebeuren. “Zo wordt de wijkinspecteur beter opgemerkt en is hij meer aanspreekbaar dan in zijn voertuig”, zegt de commissaris. “De fietsen laten ons ook toe om gemakkelijker patrouilles te doen op bijvoorbeeld sportcentra als Ter Borcht in Meulebeke.”

Alert

Vijftiger vrijgesproken voor sturen seksuele berichten naar meisje (13)

De vijftiger uit Oostrozebeke die verdacht werd van het sturen van seksueel getinte berichten naar een toen dertienjarig meisje is vrijgesproken. Volgens de rechter zijn er niet voldoende bewijzen dat hij de berichten heeft gestuurd met zijn Facebook-profiel.

News
Download