Geen reclame in je feed, dat zal altijd zo blijven!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

WK-gekte slaat toe in snoepwinkel

De WK-gekte heeft toegeslagen in de Oostkampse snoepwinkel Caramelo. Zaakvoerster Vanessa Dombrecht heeft zelfs een heus voetbalstadion gebouwd met 1.750 zwarte, gele en rode snoepjes. Via een wedstrijd op Facebook kunnen sportverenigingen het zoete gevaarte met een doorsnede van liefst een meter winnen. De winnaar is op 15 juni bekend, drie dagen voor de eerste WK-match van de Rode Duivels.

Nieuws

Ook in beroep acht jaar cel voor verkrachting van stiefdochter

Een 45-jarige Nederlander die zijn minderjarige stiefdochter jarenlang mensonterende lijfstraffen gaf en verkrachtte, is ook in beroep bestraft met acht jaar cel.

Nieuws

Rolwagen- en duofiets voor woon-zorgcentrum

Woon-zorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde is sinds kort de trotse eigenaar van een duofiets en een rolwagenfiets. Inner Wheel Brugge-West sponsorde de toestellen met een bedrag van 12.610 euro. Ook Lions Club, Soroptimist en de vrijwilligersgroep ‘Ut Libre Goeste’ deden een duit in het zakje. Het OCMW- en gemeentebestuur dankte de sponsors met een receptie.

Nieuws

Leiding met sloophamer kapot geslagen: water spuit meters hoog de straat op

Door een waterlek in de Stationsstraat in Oostkamp zitten momenteel zo’n dertig woningen zonder water. Het was iemand die een rioolaansluiting wou leggen, die de leiding met een sloophamer kapot sloeg. Dat veroorzaakte een waterlek waarbij het water meters hoog en meters ver spoot.

Nieuws

Huis van het Kind organiseert Kindercarrousel

In zaal Ridefort in Ruddervoorde heeft het Huis van het Kind Damme-Oostkamp-Zedelgem voor het derde jaar op rij een kindercarrousel georganiseerd. Ouders en grootouders konden er samen met hun kinderen deelnemen aan allerlei leuke workshops en zo in een ongedwongen sfeer kennismaken met de werking van het Huis van het Kind.

Nieuws

Veertig enthousiastelingen voor Dansketting

Zo’n veertig enthousiastelingen, vooral leerlingen van de basisschool De Sprong, hebben in Waardamme deelgenomen aan de Dansketting. De dansers werden muzikaal begeleid door Koninklijke Harmonie Deugd Baart Vreugd. De Dansketting is een initiatief van Danspunt om op Dag van de Dans zo veel mogelijk mensen in heel Vlaanderen aan het dansen te krijgen.

Nieuws

Koppel blaast historische Hoeve Rietdam nieuw leven in

Inge Welvaert en haar man Hendrik Tanghe hebben de schuur van de historische Hoeve Rietdam gerenoveerd en ingericht als polyvalente ruimte voor kleine evenementen.

Nieuws

Bouw Steenbruggebrug start ten vroegste in 2021

Er zijn nog verschillende opties voor de nieuwe hoge brug van Steebrugge, waarvan de bouw ten vroegste in 2021 van start gaat. Dat vernamen een vierhonderdtal buurtbewoners op een infomarkt.

Nieuws

Machtswissel bij brandweerkorps

Postoverste Paul Verstringe (65) van de Oostkampse brandweer heeft zaterdag het bevel overgedragen aan Filip Vlaeminck (56). Verstringe was 36 jaar actief bij de brandweer, waarvan zestien jaar als overste van de voorpost in Ruddervoorde en vier jaar als overste van de hoofd- en voorpost. Nu gaat hij met pensioen. Na de ceremonie met vlaggenoverdracht volgde nog een spetterend feest in OostCampus.

Melding

Ex-bondscoach Georges Leekens duwt CD&V-lijst in Oostkamp maar is niet van plan om in de gemeenteraad te gaan zitten

Ex-bondscoach Georges Leekens zal in oktober de lijst van CD&V Oostkamp duwen. De 68-jarige Hertsbergenaar, die momenteel het nationale elftal van Hongarije traint, ambieert evenwel geen mandaat. “Daarvoor zit ik te vaak in het buitenland.”

Nieuws
Download