Huisdieren behoren ook tot de buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Zware celstraffen voor duo dat politieman toetakelde

Twee mannen zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld tot zware celstraffen voor brutaal geweld tegen een motorrijder van de politie.

Politie en veiligheid

“Het beste moet duidelijk nog komen”

Het is dit veldritseizoen wachten op West-Vlaamse uitschieters. Keert zondag het tij in de Superprestigewedstrijd in Ruddervoorde? “Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch zullen binnenkort weer op niveau presteren”, zegt bondscoach Sven Vanthourenhout.

Nieuws

“Ook tegen Zwevezele zonder twijfels spelen”

Ladies Ruddervoorde lijkt na de 3-5-stunt bij AA Gent helemaal klaar voor de derby op eigen veld tegen leider Ladies Zwevezele. “Zij zijn op papier sterker, maar wij zijn bereid om te strijden”, klinkt het bij coach Geert Rammant.

Nieuws

Paalwoningen vallen in het water

De nv Bouw Francis Bostoen uit Drongen heeft haar omstreden plannen voor de bouw van vier woningblokken in Ruddervoorde tijdelijk opgeborgen. “We willen eerst in dialoog treden met de actievoerders. Daarna gaan we ons dossier opnieuw indienen.”

Nieuws

Jonge leerlingen verkennen cross met wielerhelden

De jaarlijkse internationale superprestige cyclocrosswedstrijd in Baliebrugge is komende zondag aan de dertigste editie toe. In de aanloop naar deze feesteditie werden de leerlingen van de vrije basisschool Baliebrugge ondergedompeld in de wereld van het veldrijden.

Nieuws

“We mogen niet gaan panikeren”

BBC Oostkamp verloor zaterdag thuis na verlengingen van Woluwe met 91-96. “Woluwe is een verraderlijke ploeg en we gaven de match nog uit handen”, zucht Cedric Berquin. “We presteren nogal wisselvallig. We verloren de eerste match tegen Vilvoorde, deden dan een inhaalmanoeuvre maar de laatste weken is het weer wat minder. Bepaalde beslissingen in de verlenging waren minder goed. Sijsele won zondag op Duva B, zodat zij nu al twee matchen uitlopen op ons, maar we mogen niet gaan panikeren. We moeten de focus op ons spel houden en dan kan alles nog. Deze week moeten we keihard trainen om zaterdag voorbij Lambusart te geraken.”

Nieuws

“Slechts uurtje nodig tegen Ruddervoorde”

De derby tussen VT Kortrijk, een topper in de tweede divisie, en nieuwkomer Ruvo Ruddervoorde van zondagavond werd een match die niet veel voorstelde. In geen van de drie sets scoorde Ruvo twintig punten. “Op een uurtje waren we klaar met een onmachtig Ruddervoorde”, weet de Kortrijkse kapitein Michiel Vandecappelle. “Onze middenman Frederick Flamee blokte zowat alles af wat van de overkant kwam. De verplaatsing overmorgen naar Poperinge wordt andere koek. De Poperingse kern is in het tussenseizoen behoorlijk gewijzigd en verjongd, maar het verleden leert ons dat je Roepovo vooral in eigen zaal nooit mag onderschatten.”

Nieuws

“Het niveauverschil met Kortrijk was te groot”

In geen enkele set kon Ruvo Ruddervoorde vorige zondag bij Kortrijk twintig punten scoren. Een pakje slaag, heet dat dan. “Dat kan je wel stellen”, geeft de Ruddervoordse middenman Karl Stoye toe. “Ik denk niet dat de match veel langer dan een uur heeft geduurd. Wij konden opnieuw rekenen op spelverdeler Rien Dieryckx na een blessure aan de hand. Thomas De Fosse, een belangrijke speler op de receptiehoek, was echter out met knieproblemen. Het niveauverschil was te groot. Het is niet zo dat wij bij een topper als Kortrijk punten moeten halen. Zaterdag tegen Roeselare B, dat in een uitstekende vorm zit, wordt het weer moeilijk. Thuis kunnen we toch iets meer.”

Nieuws

“Een fantastisch eerste halfuur”

Daring Ruddervoorde verpulverde hekkensluiter Davo Westende met 1-7. “We overdonderden de opponent in de beginfase. Dat was het plan en het lukte”, vertelt trainer Claude De Simpelaere. “Na een fantastisch eerste halfuur stond de 0-5 al op het scorebord. Een comfortabele positie die we niet meer uit handen gaven. De spelers hebben getoond dat ze er vol voor gaan. We sloegen een kloofje met Westende en met het duel tegen Nieuwpoort in het verschiet moesten we absoluut winnen van Westende. Nieuwpoort is een sterk en goed uitgebalanceerd team. Keiem is de topfavoriet in deze reeks, maar Nieuwpoort komt daar net na.”

Nieuws

“Complimenten, maar hebben punten nodig”

Daring Ruddervoorde voetbalt zaterdagavond uit bij Davo Westende, dat achterblijft met nul punten.

Nieuws
Download