Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

“9.000 suikerspinnen en 4.500 bekers popcorn”

De Oostkampse snoepwinkel Caramelo mag dit jaar suikerspinnen en popcorn verkopen aan de mainstage van het wereldvermaarde dancefestival Tomorrowland in Boom. “Het is een hele eer om dit te mogen doen”, zegt zaakvoerster Vanessa Dombrecht.

Nieuws

“Hoe meer koersen, hoe sterker ik me voel”

Ciske Aneca veroverde in Gistel zijn eerste overwinning van het seizoen. “Mijn geduld werd op de proef gesteld, maar eindelijk is de kop eraf”, glundert de Ruddervoordenaar. “De voorbije weken vlotte het minder goed. Een verklaring? Het zal ook in het hoofd gespeeld hebben. In Roeselare voelde ik dat er iets inzat, maar ik had niet verwacht dat ik in Gistel kon winnen. Hoe meer wedstrijden, hoe sterker ik me voel. Ook in Dentergem glipte ik mee met een groepje, maar in de finale gleed ik onderuit. Gelukkig zonder erg. De profkoersen in Ninove van donderdag en Westrozebeke volgende week komen niet in het gedrang.”

Nieuws

Enkel blauw oog na crash van honderd meter in ravijn

Alain De Roo (61) uit Ruddervoorde is vrijdagmiddag aan de dood ontsnapt. Hij reed met een vip-wagen in de Tour de France toen hij honderd meter naar beneden stortte. “Skoda heeft mijn leven gered”, zegt hij een beetje groen lachend.

Nieuws

Jonge vrouw haalt loslopend paard van E40 met... broekriem

Een paard ging gistermorgen op wandel op de E40 in Beernem. Het dier kon gestopt worden door enkele truckers die hem klem reden, een ervaren jongedame en een toevallige brandweerman. “We zijn blij dat het dier ongedeerd bleef”, klinkt het.

Politie en veiligheid

Speelbos geopend in De Waarde

Op het domein De Waarde in Waardamme is een extra stukje ‘speelnatuur’ in gebruik genomen.

Vrije tijd en hobby

FOTO. Oostkamp viert Vlaamse feestdag met ontbijt in 't wit

Naar aanleiding van Vlaanderen Feest werd het Gemeenteplein afgelopen zondag omgetoverd in een gezellige ontmoetingsplaats. Zevenhonderd Oostkampenaren ontbeten er onder een stralende zon en waren voor de gelegenheid uitgedost in het wit. Het thema was immers 'Tafelen in 't Wit. Zondags fit.' Naast een uitgebreid ontbijt, werd men getrakteerd op muzikale intermezzo's onder andere van 'Die Verdammte Spielerei' en waren er heel wat randactiviteiten zoals gratis gebruik van fitnesstoestellen, een vertelhoekje van de bib voor de kinderen, gezelschapsspelletjes en sneltekenaars die aan het werk waren.

Nieuws

Twintiger kritiek na zware botsing: “Meer dan bang afwachten kunnen we niet doen”

Een 22-jarige man uit Oostkamp verkeert in levensgevaar na een zwaar ongeval op de A10 tussen Jabbeke en Oudenburg. Jesse Calebout stond gewoon in de file aan te schuiven toen een bestelwagen op hem inreed. “Ik kan het niet vatten”, zegt zijn mama.

Wegen en verkeer

Autodieven weten van geen ophouden: nu in Oostkamp

De dieven die auto’s leegplunderen, kunnen het blijkbaar niet laten. Deze keer sloegen ze toe in Oostkamp. Ze plunderden een BMW5 in de Snoekstraat. “Dit zal ons een serieuze smak geld kosten.”

Politie en veiligheid

Philip Milanov zonder concurrentie

Philip Milanov sloot in 2013 aan bij het Brabantse Vilvoordse AC, Axelle Dauwens verdedigt de kleuren van het Oost-Vlaamse Meetjesland en Jarne Duchateau stapte vorig jaar over naar het Antwerpse Brabo. De West-Vlaamse clubs missen atleten van dergelijk kaliber maar mikken dit weekend tijdens het BK in Brussel toch op podiumplaatsen.

Nieuws

“De perfecte zevendaagse”

Kenneth Vandendriessche won zaterdag de Triatlon van Brugge. De Ruddervoordenaar hield Stenn Goetstouwers, de winnaar van 2016, achter zich. Zijn trainingsmakker Vincent Van de Walle werd derde.

Nieuws
Download