Enkel buren kunnen lid worden op basis van adresverificatie
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“We kunnen ons plan niet verklappen”

SV Oostkamp speelt zaterdagavond uit bij leider SKV Zwevezele. Vorig seizoen kaapte de ploeg van Dieter Lauwers er de drie punten weg. “We wonnen met 0-1 en ook dit keer is er een plan. Maar dat kan ik niet verklappen”, lacht Sylvester Delcourt, die volgend seizoen voor SVD Kortemark voetbalt. “Toen zetten we een hecht blok neer. De titel? Neen, we zijn realistisch. Acht punten goed maken in acht duels is niet haalbaar, maar we gaan vol voor de eindronde. We voetballen zonder druk en dat is een voordeel. Bij Zwevezele is het van moeten. Met de jongste zes op zes zijn we weer helemaal vertrokken. We kijken uit naar het duel bij de leider.”

Nieuws

Bouwbedrijf schenkt 1.000 euro aan 't Gezelletje

Bouwonderneming Durabrik schonk 1.000 euro aan welzijnsschakel ’t Gezelletje, de Oostkampse vrijwilligersorganisatie die armoede en vereenzaming bestrijdt. De cheque werd overhandigd in de Wastinestraat, waar Durabrik tien woningen heeft gebouwd. Naar aanleiding van haar vijftigste verjaardag schenkt Durabrik 1.000 euro aan een goed doel in elke gemeente waar het een nieuw project start.

Nieuws

Gemeente geeft negatief advies voor windturbines aan klaverblad

De gemeente Oostkamp heeft een negatief gegeven voor de aanvraag van het groenestroombedrijf Aspiravi om twee windturbines te realiseren aan het klaverblad van de E40-E403.

Nieuws

Huis niet binnen half jaar verkocht? Dan bent u in één klap 1.000 euro rijker

Een vastgoedkantoor uit Sint-Andries (Brugge) start met een opvallende marketingstunt. Ze gaan met al hun klanten een weddenschap aan. Als uw huis niet binnen de zes maanden verkocht is, krijgt u 1.000 euro. “Zo willen we vertrouwen inboezemen.”

Nieuws

“Titel wordt moeilijk”

Oostkamp liet vrijdag de punten achter bij Belgrade: 78-69. “Ik leerde uit de scouting dat we drie quarters voor stonden maar onderuit gingen in het vierde quarter”, zegt teammanager Philip Meulebrouck, die in Spanje verbleef. “Met een gebrek aan conditie heeft het niks te maken. We kunnen gewoon weinig roteren. We missen nog steeds Robbe Naudts en dat laat zich echt gevoelen. Voor onze talentvolle jongeren is het niet evident om op te boksen tegen kolossen.”

Nieuws

“Zandvoorde in de gaten houden”

Daring Ruddervoorde won met 3-0 van hekkensluiter Davo Westende. “Na de nul op achttien is dit een noodzakelijke overwinning”, beseft coach Claude De Simpelaere. “In het klassement houden we drie ploegen achter ons. We moeten vooral Zandvoorde, dat zeven punten minder telt, in de gaten houden. Zij wonnen ook, maar wij moeten vooral met onszelf bezig zijn. Er zijn twee zakkers en dus weten we wat ons te doen staat. Komend weekend spelen we uit bij medeleider Nieuwpoort die op zijn kunstgrasveld dit jaar nog niet verloor. Bij ons is er geen paniek. We gaan voluit met de middenmoot als doel.”

Nieuws

“Blankenberge is steengoede ploeg”

SV Oostkamp ontvangt zondagmiddag SC Blankenberge. “In de heenmatch gingen we onderuit aan de kust. We weten dat Blankenberge een steengoede ploeg is”, zegt Nikolaas Vermaut. “In het drieluik tegen Blankenberge, Zwevezele en Kortemark sprokkelden we in de heenronde geen enkel punt. We doen er alles om nu beter te doen.”

Nieuws
Download