Hoplr is no Facebook, be polite!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Schepenposten nog niet verdeeld in Oostkamp

CD&V behaalde zondag met 47,6 procent van de stemmen een klinkende overwinning in Oostkamp. Burgemeester Jan de Keyser, goed voor bijna 4.000 voorkeurstemmen, volgt zichzelf op als burgemeester maar wie de overige zitjes in het college zullen invullen ligt nog niet vast. “Onze huidige schepenen Els Roelof, Delphine Roels, Sebastian Vande Ginste en Katrien Talloen zijn zeker opnieuw van de partij”, zegt de Keyser. “Al de rest moet nog beslist worden.”

News

ANALYSE. Jan de Keyser (CD&V) volgt zichzelf op als burgemeester van Oostkamp

Jan de Keyser (CD&V) volgt in Oostkamp zichzelf op als burgemeester. Met een persoonlijk resultaat van liefst 3.921 voorkeurstemmen zet hij een nieuw record neer in de gemeente. Met zestien zetels grijpt zijn partij opnieuw de absolute meerderheid.

News

LIVE WEST-VLAANDEREN. Tommelein claimt initiatief in Oostende, Landuyt kondigt afscheid aan in Brugge

Hoe verloopt de stemming voor de gemeenteraadsverkiezingen in uw gemeente, gebeurden er opmerkelijke zaken in de stemhokjes, en wat zijn de resultaten? Volg al het nieuws over de verkiezingen in de provincie West-Vlaanderen hier op de voet!

News

Bewoners houden petitie... vóór windmolens: “Tijd voor verantwoordelijkheid”

Een tiental Oostkampenaren organiseert een petitie vóór de plaatsing van windmolens op het klaverblad in Oostkamp. “We willen aantonen dat er ook voorstanders zijn van windturbines en de burgemeester op zijn verantwoordelijkheid wijzen.”

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Oostkamp

Het Nieuwsblad riep Oostkamp eind vorig jaar uit tot de strafste gemeente van Vlaanderen. Oppositie voeren is er bijgevolg een weinig dankbare taak. Naar alle waarschijnlijkheid mag Jan de Keyser (CD&V) zichzelf opvolgen als burgemeester.

News

Jaar cel voor werkneemster die voor 700.000 euro aan juwelen stal

De voormalige gerante van de juwelierszaak Orologio in Knokke-Heist heeft twaalf maanden celstraf gekregen, waarvan de helft effectief, omdat ze voor 700.000 euro aan juwelen stal van haar werkgever. Ze verkocht de sieraden voor een habbekrats.

News

Definitieve bescherming Erkegemse Put komt dichterbij

News

Georges Leekens bergt schepenambities alweer op

Georges Leekens wordt trainer van de Tunesische topploeg Etoile Sportive du Sahel. Als lijstduwer van de Oostkampse CD&V koesterde hij ambities om schepen te worden. Maar die moet hij nu weer opbergen.

News

Alcoholslot voor vluchtende bestuurder

Politierechter Peter Vandamme pakte dinsdagmorgen een eerste keer uit met een alcoholslot. Een maatregel die binnenkort steeds vaker opgelegd zal worden. Want wie na 1 juli nog betrapt wordt met minstens 1,8 promille alcohol achter het stuur, moet verplicht een alcoholslot laten installeren. En daar tel je al snel 4.000 euro voor neer.

Alert

Marino wil eerste bubbels in Brugse regio produceren

Wijnbouwer Marino Moenaert heeft in de Lettenburgstraat in Moerbrugge 1.800 wijnstokken aangeplant om als eerste in de Brugse regio schuimwijn te produceren. “Vlamingen zijn echte bubbeldrinkers.”

News
Download