Geen paniek, je buurtberichten worden ingeladen!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Samen lopen voor Kinderkankerfonds

De vzw Run for Friends organiseert zaterdag hun eerste loopevenement. Dat vindt plaats in Hertsberge en is ten voordele van het Kinderkankerfonds. “Het verhaal van twee kindjes in de basisschool van Waar­damme inspireerde ons”, zegt de organisatie.

Nieuws

School organiseert benefiet na verwoestende brand

Basisschool Koning Boudewijn in Oostkamp organiseert op zaterdag 7 oktober een benefiet voor het gezin Wildemeersch, dat al zijn bezittingen verloor in een verwoestende brand.

Nieuws

Koen Naert wil zich tonen voor eigen volk

In 2007 werd in Wevelgem de Leiemarathon geboren. Geert Deruddere en zijn medewerkers, die enkel in de onpare jaren organiseren, pakken zondag uit met de zesde editie. De aandacht gaat dit keer naar de tweede halve marathon, die als BK geldt.

Nieuws

Notaris krijgt ook in beroep negen jaar celstraf

Een Brugse notaris heeft in beroep negen jaar celstraf gekregen voor de foltering en verkrachting van een meisje in een B&B in Oostkamp. In eerste aanleg was dat nog tien jaar. “Het voornaamste is dat hij opnieuw schuldig werd bevonden”.

Nieuws

“Dat mijn dochter hem elk moment kan tegenkomen op straat is zwaar”

Een Brugse notaris heeft in beroep negen jaar celstraf gekregen voor de foltering en verkrachting van een meisje in een B&B in Oostkamp. In eerste aanleg was dat nog tien jaar. “Het voornaamste is dat hij opnieuw schuldig werd bevonden.”

Nieuws

“Op dit niveau worden de fouten afgestraft”

Het blijft wachten op de eerste overwinning voor Duva Gistel B in Top Division 2A. Het is wennen voor coach Frederik Geldof en co. op hoger niveau. Vrijdag liepen ze de derde nederlaag op rij op.

Nieuws

“Ploeg is homogener en toont veel grinta”

Na de mislukte opener tegen Vilvoorde herpakte Oostkamp zich ondertussen knap. Vorige zaterdag won het makkelijk met 76-59 tegen Latem-De Pinte, de ex-ploeg van de nieuwe coach Wim Meiresonne.

Nieuws

Notaris krijgt negen jaar cel voor foltering en verkrachting na hypnosegetuigenis

De Brugse notaris Bruno G. (54) heeft in het hof van beroep in Gent negen jaar effectieve celstraf gekregen voor de foltering en verkrachting van een Oostkamps meisje. In eerste aanleg was dit nog tien jaar. De man zal cassatieberoep aantekenen tegen het arrest.

Nieuws

“Duel tegen Loppem krijgt extra dimensie”

Daring Ruddervoorde kon geen derde zege op rij boeken. Tegen FC Lissewege verloren de rood-witten met 0-3. “Die cijfers geven een vertekend beeld”, nuanceert T1 Claude De Simpelaere. “In de eerste helft waren wij beter en had het 2-0 moeten staan. Na de rust leverde een afgeweken bal de 0-1 op en daarna namen wij risico's. Zondag ontvangen we SV Loppem. Na de trainersaffaire tussen Loppem en Ruddervoorde krijgt de match een extra dimensie. Ik zag ze vorige week spelen en weet dat het een harde dobber wordt. Wij hebben geen ploeg om defensief te voetballen. Laat je Loppem voetballen, dan ben je eraan voor de moeite.”

Nieuws

Bestuurder drie kwartier gekneld in takelwagen na ongeval in file

De ochtendspits op de E403 richting Kortrijk draaide gisteren volledig in de soep door drie ongevallen. Bij het derde voorval reed een takelwagen geladen met drie auto’s in op een voorligger. De bestuurder zat drie kwartier gekneld.

Wegen en verkeer
Download