Do not panic, your neighbourhood messages are loading!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Buurtkinderen wachten urenlang in de regen om ‘hun’ Europees kampioen Koen Naert te verwelkomen: “Maar als fans hadden we het er voor over”

Kersvers Europees kampioen marathon Koen Naert is gisteren als een held onthaald in de Patersonstraat in Moerbrugge. Sommige kinderen wachtten urenlang in de regen om hem een handtekening te vragen. “Maar als fans hadden we het er voor over.”

News

Bestuurders ontsnappen nipt aan drama wanneer boom plots neervalt op rijweg

Een vrouw is vrijdagavond nipt ontsnapt aan een zwaar ongeval toen er net achter haar wagen een boom op de rijweg viel. De man die achter haar reed, kon alles filmen via zijn dashcam. Er viel als bij wonder geen enkele gewonde.

News

Geliefde ‘oma’ bezwijkt aan verwondingen na ongeval

De 72-jarige vrouw uit Oedelem die op 23 juli betrokken raakte bij een ongeval in Oostkamp is aan haar verwondingen overleden. De vrouw kwam in botsing met een wagen op de Europarotonde en werd in kritieke toestand afgevoerd. “Ze was oma voor iedereen”, vertelt haar dochter.

Traffic

“Ik ben klaar voor een piek”

Zeven West-Vlamingen doken onder een norm voor het EK, maar enkel Manon Depuydt (200m), Michael Obasuyi (110m horden), Louise Carton (5.000m) en Koen Naert (marathon) komen in actie. Het West-Vlaamse record van vijf atleten in 2012 en 1954 blijft zo overeind.

News

Verslagenheid groot na dodelijk ongeval: “Koen was een fantastische kerel met een hart van goud”

Motorfietser Koen Messiaen (36) overleefde een tragisch ongeval langs de Stationsstraat in Loppem zaterdagmorgen niet. De dertiger uit Varsenare was op weg naar huis toen het gebeurde. “Ik verlies niet enkel mijn zoon, maar ook mijn vriend.”

Traffic

“Koen was een fantastische kerel met een hart van goud”

Motorfietser Koen Messiaen (36) overleefde een tragisch ongeval langs de Stationsstraat in Loppem zaterdagmorgen niet. De dertiger uit Varsenare was op weg naar huis toen het gebeurde. “Ik verlies niet enkel mijn zoon, maar ook mijn vriend.”

Traffic

AGENDA. Unieke Marc Sleen tentoonstelling

In het Ontmoetingscentrum De Raat in de Schooldreef kan men op zaterdag 4 en zondag 5 augustus terecht voor een unieke tentoonstelling rond striptekenaar Marc Sleen. Geert Ollieuz, Marc Sleen kenner en -verzamelaar stelt zijn unieke collectie tentoon met een aantal originele tekeningen van de Vlaamse striptekenaar waarvan Nero zijn belangrijkste stripfiguur was. Naast tekeningen wordt ook een film vertoond en in de cafetaria kan men zich tegoed doen aan een heerlijke wafel of een fris Nerobiertje. De tentoonstelling is open voor het publiek op zaterdag van 14.00u tot 19.00u en op zondag van 10.00u tot 19.00u. De toegang is gratis.

News

AGENDA. Kasteeldomein De Herten opent opnieuw de kasteelpoort voor prestigieuze koetsenwedstrijd

Het prachtige kasteeldomein De Herten in de Hertsbergsestraat stelt opnieuw haar domein open voor het publiek naar aanleiding van de tweede editie van de ITDM Koetsenwedstrijd voor antieke koetsen. Dit gebeurt dit jaar op zondag 12 augustus. Na het succes van vorig jaar hebben paardenliefhebbers Idès Cornillie en zijn echtgenote Odette Degraeve opnieuw het summum van het internationale koetsencircuit naar deze wedstrijd in Oostkamp kunnen halen. Meer dan dertig aanspanningen uit ondermeer Nederland, Frankrijk, Duitsland en de top van de Belgische elegantiemenners zullen het beste van zichzelf geven in zeven reeksen.

Leisure and hobby

AGENDA. Oostkamp kermis: braderie, spektakel en muziek

Het weekend van vrijdag 3 tot en met zondag 5 augustus is het Oostkamp Kermis. Shopping Oostkamp heeft opnieuw gezorgd voor een gevarieerd en aantrekkelijk programma voor jong en oud. Op vrijdag 3 augustus wordt het feestweekend traditioneel ingezet met de Reuzen en een torenworp waarbij tal van leuke prijzen te winnen zijn voor de allerkleinsten. Terug van weggeweest volgt daarna de shoppingloop in samenwerking met FLAC. Barak Friture zorgt vanaf 21.00 uur voor de sfeer op het Gemeenteplein en om 23.00 uur gaat het richting Beukenpark voor een klank-, licht- en laserspektakel in plaats van het traditionele kermisvuurwerk. Zaterdag en zondag is er doorlopend braderie en vanaf 17.00 uur zijn er telkens optredens gepland op het Gemeenteplein. Zondag is er vanaf 7.00 uur rommelmarkt in de straten van het centrum en zijn er doorlopend verschillende randactiviteiten voorzien op diverse plaatsen in het centrum.

Leisure and hobby

Vrachtwagenbestuurder overleden na ongeval op E40 in Oostkamp

Bij een zwaar verkeersongeval op de E40 ter hoogte van Oostkamp is een vrachtwagenchauffeur overleden. Dat bevestigt de West-Vlaamse wegpolitie. Door het ongeval staat er in beide richtingen een lange file.

Traffic
Download