Check it out peepz!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VUURWERK AFSCHIETEN: wel verboden, niet bestraft

In onze regio gold er tijdens oudejaarsnacht maar in drie gemeenten een absoluut verbod op het afschieten van vuurwerk: Torhout, Oostkamp en Zuienkerke. Al hielden niet alle inwoners zich daaraan. Maar boetes werden niet uitgedeeld.

News

Bestuurder (29) richt ravage aan: vier voertuigen rijp voor de schroothoop, ook schade aan gevel

Een 29-jarige jongeman uit Oostkamp heeft zaterdagavond met zijn wagen een ravage aangericht in de Ruddervoordestraat in Torhout.

News

Een echte Chesterfield, een designtafel van Starck of kledij van Essentiel: welkom in de hipste kringwinkel van het land

In de Terluchtestraat in Ruddervoorde heeft De Kringwinkel 't Rad de deuren geopend van ‘Blijzaak’, een hippe kringwinkel met vintage- en designspullen. “Dit concept is een absolute primeur in de sociale economie”, zegt Tomas Peirsegaele van 't Rad.

News

12-uren bar levert 542 euro op voor vzw Boven De Wolken

De 12-uren bar van de seniortak van de Oostkampse FOS 207 De Eekhoorn bracht 542 euro op. Dit bedrag gaat integraal naar de vzw Boven De Wolken. Het initiatief kaderde in de Warmste Week dat volgende week van start gaat op Studio Brussel. In gans Vlaanderen worden acties op het getouw gezet voor verschillende goede doelen. De seniors van de Oostkampse scouts besloten hun actie op te zetten voor de vzw Boven De Wolken, een organisatie die bestaat uit vrijwillige fotografen die sterrenkinderen fotograferen om zo de ouders een blijvende herinnering te schenken aan hun overleden kindje.

News

AGENDA. Kerstmarkt op het Gemeenteplein

Tijdens het weekend van 21, 22 en 23 december wordt het Oostkampse Gemeenteplein opnieuw een gezellig kerstdorp met tal van kersthutten die zullen uitgebaat worden door lokale verenigingen met allerlei lekkernijen. Shopping Oostkamp organiseert het ganse gebeuren en biedt dit kerstweekend dan ook een gevarieerde mix van activiteiten aan.

News

Mies en Floor vinden herdenkingsbeeldje overleden mama terug na massaal gedeelde oproep

Floor en Mies Leemans hebben het beeldje dat hun in september overleden mama maakte voor het kunstproject Coming World ­Remember Me, opgespoord. “Woensdag rijden we naar ­Ruddervoorde (Oostkamp) om het op te ­halen”, glundert Floor.

News

Wielerclubs weer op de trappers voor Kom Op Tegen Kanker

News

AGENDA. Warmste 12-uren bar voor vzw Boven de Wolken

De seniors van FOS 207 De Eekhoorn organiseren op zaterdag 8 december een 12-urenbar in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel. Met de actie willen ze de vzw 'Boven de Wolken' steunen. De scoutsbar, aan de jeugdlokalen achter de Valkaart, opent om 12.00 uur en gaat door tot middernacht. Naast hartverwarmende drankjes zullen er ook pannenkoeken, marshmallows en aperohapjes aangeboden worden. Alle randactiviteiten zullen in het thema van de organisatie 'Boven de Wolken' zijn. Deze vzw steunt sterrenouders door een blijvende herinnering te maken van hun sterrenkindje. De professionele fotografen doen dit vrijwillig, maar wel met hart en ziel en met respect voor de ouders en hun baby. De opbrengst van de 12-urenbar gaat integraal naar deze vzw. Iedereen is welkom!

News

Oostkamps bedrijf verdeelt ‘revolutionaire’ windmolen

Het Oostkampse bedrijf Suwie verdeelt een nieuw type windmolen. “De turbine roteert verticaal in een box. In die zogenaamde energiebox zitten ook zonnepanelen, batterijen en een omvormer”, zegt zaakvoerder Pascal Plaiy. “Dit ontwerp is revolutionair.”

News

Kopstuk cannabiskwekers riskeert vijf jaar cel

Het openbaar ministerie eist vijf jaar cel voor de leider van een bende die honderden cannabisplanten kweekte in een villa langs de Westkantstraat in Ruddervoorde. In totaal staan zeven betrokkenen terecht.

News
Download