Hoplr is volledig gratis en vrij van reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vermaning voor commissaris die collega tot tranen toe beledigt en vernedert

Een commissaris van de Oostendse politie is op de vingers getikt omdat hij een vrouwelijke collega een tijdlang pestte. De man vernederde de vrouw bij herhaling. “We hebben dit behandeld als een pestdossier”, zegt de arbeidsauditeur.

Politie en veiligheid

Honderdduizend toeschouwers verwacht voor ‘Het Vlot’

Zo’n honderdduizend toeschouwers verwachten ze in Oostende voor de nieuwe expo ‘Het Vlot’ van curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos. De tentoonstelling, verspreid over 22 locaties, wordt vanavond geopend met een voetbalwedstrijd tussen curatoren en kunstenaars.

Nieuws

Herman en Sabine exposeren samen hun werk

“Ik maakte mijn eerste werk toen ik 18 jaar was”, vertelt Herman Van Synghel die dit weekend zijn werk in zijn eigen huis laat bewonderen. Hij legde zich toe op grafiek met etsen, linosnede, houtsnede en zeefdruk. Na zeven jaar les aan de academie is Herman pas op latere leeftijd productiever geworden. Hij exposeerde al in Oostende maar ook in Frankrijk, Spanje en Italië. “Ik maakte een reeks over beelden uit het collectief geheugen maar ook over vluchtelingen. Toch zit er niet één bepaalde boodschap in mijn werk.” Herman pint zich evenmin vast op één techniek. “Het meest hou ik ervan om op niet alledaags materiaal te werken.” “Het is mijn eerste deelname aan Buren bij Kunstenaars omdat ik weet dat nogal wat mensen graag weten hoe je werkt”, zegt de man nog.

Nieuws

Oostends Stationsplein niet meer bereikbaar met wagen tot in 2019

Het station van Oostende is tot in 2019 niet meer bereikbaar met de wagen. Door ingrijpende werken aan het Stationsplein gelden tot dan nieuwe verkeersmaatregelen. Wie de verkeersborden negeert, vliegt op de bon.

Nieuws

“Afspraken worden niet nageleefd”

Het gemeenschappelijk vakbondsfront hield donderdag een pamfletactie bij aircoproducent Daikin. “Dit is een eerste waarschuwing”, klonk het. “De volgende keer sluiten we de deuren.” De directie betreurt de actie. “De verzuchtingen zijn wederzijds.”

Nieuws

“We kunnen veel beter dan in Michelbeke”

Hermes Oostende verloor woensdagavond met 3-1 in Michelbeke. “Onze receptie kende niet dezelfde kwaliteit als in de thuiszege tegen Charleroi”, stelde assistent-coach Jonathan De Henau vast. “Ik schat het niveau van beide tegenstanders nochtans gelijk in. Onze tegenaanval was in Michelbeke ook onvoldoende. Als je blokdefensie eveneens niet in orde is, wordt het heel moeilijk. Dan hang je te hard af van je opslagdruk. We kunnen in elk geval veel beter, maar de zege van Michelbeke was wel verdiend. Als positief punt van onze prestatie onthoud ik zeker het zeer goede dat Nina Coolman getoond heeft.”

Nieuws

“Ik kan veel leren uit die fenomenale ervaring in de NBA”

In Luik verraste Dario Gjergja voor het eerst de Belgische basketliefhebbers, maar inmiddels is hij al zes seizoenen succesvol in Oostende. Toch wil de Kroatische coach nog elke dag beter worden. Op uitnodiging van de Amerikaanse traditieclub Boston Celtics proefde hij de voorbije zomer van de NBA Summer League.

Nieuws

Vakbonden voeren actie bij Daikin Europe

Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt vandaag een pamfletactie bij aircoproducent Daikin Europe in Oostende. "Dit is een eerste waarschuwing”, klinkt het.

Nieuws

Stad bouwt kinderdagverblijf met stro in 2 weken

Aannemers zijn in de Mariakerkelaan volop bezig met het bouwen van een nieuw kinderdagverblijf … met stro. Bij Wiegelied 2.0 is van cement en beton geen sprake. “Uniek in Vlaanderen”, zegt schepen Tom Germonpré.

Nieuws
Download