hoplr, always nearby
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Meeste dagtoeristen aan zee komen uit... West-Vlaanderen

West-Vlamingen zijn trouwe bezoekers van de kust. Ruim een derde van de dagjestoeristen is afkomstig uit onze provincie. Dat blijkt uit cijfers van Westtoer. De populairste kustgemeenten zijn Oostende, Nieuwpoort en Koksijde.

News

Siemens bouwt voorlopig laatste windmolenpark in Oostendse haven

Rebo heeft opnieuw een belangrijk contract binnengehaald voor de Oostendse haven. Siemens Gamesa Renewable Energy bouwt in 2020 58 offshore windturbines voor SeaMade, het voorlopig laatste windmolenpark in zee.

News

54 miljoen euro voor comfortabele kusttram (en om iets te doen aan al dat zand)

De Vlaamse overheid wil tussen 2019 en 2023 ruim 54 miljoen euro investeren in een grondige vernieuwing van het tramnet aan de Kust. “We moeten inzetten op een veilig, comfortabel en betrouwbaar tramnet”, aldus Vlaams minister Ben Weyts (N-VA)

News

Versmarkt in loods doet denken aan steden als Barcelona en Milaan

Fresh Spegelaere heeft in zijn winkel in Oostende een versmarkt geopend. In de hal liggen enkel versproducten en worden zelfs ter plaatse pizza's gebakken. De inspiratie kwam uit Barcelona en Milaan. “Het concept is uniek in België.”

News

Verdachte werkt goed mee aan reconstructie fatale steekpartij

In de Jules Peurquaetstraat vond gisteren de reconstructie plaats van de moord op Will D. (55). Verdachte Tommy J. (30) moest de onderzoekers uitleggen wat er de bewuste nacht was gebeurd.

News

Twee vrouwen naar cel voor aandeel in fatale overdosis

Twee vrouwen uit Zeebrugge hebben donderdag in de Brugse rechtbank elk 30 maanden effectieve celstraf gekregen voor hun aandeel in de fatale overdosis heroïne van een 39-jarige man uit Knokke-Heist. De Oostendse dealer die de drugs verkocht kreeg twee jaar celstraf met uitstel.

News

‘Inspecteur matrak’ geeft voortaan les deontologie

News

Meeste dagtoeristen aan kust komen uit … West-Vlaanderen

West-Vlamingen zijn heel trouwe bezoekers van hun kust. Dat blijkt uit cijfers van Westtoer, dat daar voor het eerst onderzoek naar doet. Ruim een derde van alle dagtoeristen aan onze kust, zijn mensen uit de eigen provincie.

News

Uitgaansbuurt krijgt tweede editie van Winter Kick-Off na geslaagde eerste test

Na vijf geslaagde edities van de Montmartre Summer Kick-Off werd vorig jaar voor het eerst een Winter Kick-Off georganiseerd. Dat krijgt nu een vervolg.

News

‘Inspecteur matrak’ geeft les in deontologie

Hoofdinspecteur H.G. uit Oostende blijft ontkennen dat hij na een match tussen Club Brugge en Oostende een voetbalsupporter op het hoofd heeft geslagen met zijn matrak.

News
Download