No whining, no complaining...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

De vergeten kerncentrale die niemand wilde:“Nieuwpoort is ontsnapt aan tikkende tijdbom”

Op vandaag ligt natuurgebied IJzermonding aan de Nieuwpoortse havengeul er vredig bij, maar had het eind de jaren zestig aan de regering Eyskens gelegen, dan keken de inwoners nu uit op een kerncentrale à la Gravelines. “De plannen waren heel concreet, maar het stadsbestuur stak er een communautair stokje voor”, zegt Peter Bossu die als bij toeval de plannen ontdekte.

Then and now

“Dit wordt de ondergang van onze Belgische kustvisserij”

Een vijftigtal vissers uit ons land en Frankrijk betoogde maandag in de Nieuwpoortse vissershaven tegen de pulsvisserij, een techniek die gebruikt maakt van elektrische schokken om vis te vangen. “De Nederlanders roven zo de visgronden leeg.”

News

Vissers voeren actie tegen pulsvisserij

In de haven van Nieuwpoort hebben een paar tiental vissers maandag actie gevoerd tegen pulsvisserij, dat is vissen met elektrische stroomstoten. Volgens hen zorgt dat voor oneerlijke concurrentie. Er was ook een politieke delegatie aanwezig.

Alert

Gouverneur pleit voor hardere aanpak agressieve badgasten: “Strand is geen vuilnisbak en zee geen zwembad”

Op het strand van Nieuwpoort gaf de Intercommunale Kustreddingsdienst (IKWV) vrijdag de aftrap voor het nieuw zomerseizoen. Er zullen 1.400 redders instaan voor de veiligheid van de baders. “Zo we een van de veiligste kustzones te wereld.”

Leisure and hobby

“Het strand is geen vuilnisbak, de zee geen zwembad”

Op het strand van Nieuwpoort gaf de Intercommunale Kustreddingsdienst (IKWV) vrijdag de aftrap voor het nieuw zomerseizoen: 1.400 redders zullen paraat staan voor de baders. “En daarmee zijn we een van de veiligste kustzones.”

Leisure and hobby

Dringende werken nodig aan Villa Hurlebise

Binnenkort starten er werken om de bekende villa Hurlebise op de hoek van de Albert I-laan en de Lombardsijdestraat voor verder onheil te behoeden. Het is de bedoeling dat de toeristische dienst in het beschermde gebouw een onderkomen vindt.

Traffic

Vergeten kreek wordt natuur- en recreatiegebied

Nieuwe paden en bruggen voor fietsers en wandelaars, een watersporthuis en meer natuur: het provinciebestuur en de stad Nieuwpoort koesteren grote plannen voor het vergeten gebied rond de kreek van Nieuwendamme.

News

Duurzame vis voortaan te zien op veilingklok

De visveilingen aan onze kust laten vanaf nu op hun veilingklok zien welke partij vis op een duurzame manier werd gevangen. De Rederscentrale en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek ontwikkelden daarvoor een unieke tool.

News

Nieuwe directeur voor de kleinste vismijn van het land: “Wij hebben troeven die de groten niét hebben”

De Nieuwpoortse vismijn heeft met de 58-jarige Guy Claus een nieuwe directeur. De kleinste veiling aan zee doet het bijzonder goed. De aanvoer steeg er met vijftig procent en de combinatie economie met toerisme werkt uitstekend.

News

Champagne voor jubilerende handelaarsvereniging

Verenigd Nieuwpoort-Bad (VNB), de handelaarsvereniging van de badplaats, bestaat vijftig jaar en heeft dat in stijl gevierd. Alle leden kregen daarom een fles champagne en bloemen.

News
Download