You can also report offensive messages
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Gestart in de garage van het ouderlijk huis”

Feest bij het hoogtechnologisch Nieuwpoorts bedrijf Marelec, waar innovatie troef is. Het viert zijn 35-jarig jubileum met de opening van een nieuw uitgebreid bedrijfsgebouw, dat tijdens de open dag vandaag zaterdag bewonderd kan worden.

News

54 miljoen euro voor comfortabele kusttram (en om iets te doen aan al dat zand)

De Vlaamse overheid wil tussen 2019 en 2023 ruim 54 miljoen euro investeren in een grondige vernieuwing van het tramnet aan de Kust. “We moeten inzetten op een veilig, comfortabel en betrouwbaar tramnet”, aldus Vlaams minister Ben Weyts (N-VA)

News

Kabeljauw in de Noordzee doet het slecht: “Maar vooral schrik voor afloop van Brexit”

Het gaat niet goed met de kabeljauw in onze Noordzee. Dat blijkt uit gedetailleerde en recent gepubliceerde wetenschappelijke cijfers. Toch heeft de visserijsector nog één grotere bekommernis: de Brexit.

News

Nieuwe schepen wil kusttram naar Koninginnelaan: “Tramlijn in Leopoldlaan is blunder van formaat”

“Kijk naar het succesverhaal in Nieuwpoort-Bad. Dit moet bij ons ook kunnen.” Tom Dedecker (LDD) wordt straks eerste schepen en koestert meteen grootse plannen. Een daarvan is het verleggen van de trambedding van de Leopoldlaan naar de Koninginnelaan.

News

Miniatuurkerstdorp in de Stadshalle

Vrolijk Nieuwpoort, het evenement dat tijdens de eindejaarsperiode heel wat animatie en sfeer moeten brengen in Nieuwpoort, opent op 21 december. De blikvanger wordt een miniatuurkerstdorp in de Stadshalle.

News

Duo pleegt gewapende overvallen

Alert

Vrouw verliest controle over stuur en rijdt in vaart: slachtoffer overleden

Een vrouw is donderdagavond om het leven gekomen nadat ze de controle over het stuur was verloren en in de Plassendalevaart in Nieuwpoort was gereden. De hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten.

News

Naam Jan Fabreplein definitief van de baan, maar... “in de volksmond zal het altijd het Fabreplein blijven en daar mogen we fier op zijn”

“Jullie hebben gegokt en verloren.” De oppositie was tijdens de jongste gemeenteraad niet mals voor de meerderheid rond de benaming Fabreplein. De overheid liet na een klacht weten dat het plein een andere naam moet krijgen.

News

Natuurverenigingen willen pontons voor zeehonden, maar minister nuanceert: “Zeehonden zich geen rustplaats laten opdringen”

Er moet dringend werk gemaakt worden van degelijke en niet voor mensen toegankelijke rustplaatsen voor zeehonden in de IJzermonding. Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Tine Soens (SP.A). Bevoegd minister Joke Schauvliege belooft beterschap.

News

Collega's reageren geschokt op overlijden jong horecakoppel: “Geen woorden voor”

De horecawereld is in rouw. Chef Tom Van den Broeck (25) en zijn vriendin Inga Salciute (36) zijn zondagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Mannekensvere. Het koppel nam afgelopen zomer brasserie De Pelikaan in Nieuwpoort over.

News
Download