Jouw gegevens zijn veilig en beschermd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“6 op 6 een must als we titel nog willen pakken”

SV Loppem, Sporting Keiem en SV Nieuwpoort zullen onderling uitmaken wie straks de titel pakt. Morgen is er alvast de topper Nieuwpoort-Loppem. “We moeten winnen tegen leider Loppem”, aldus trainer Marc Dawyndt. “Loppem zit echter in bloedvorm. Ik geloof dat ze al zeventien weken op rij ongeslagen zijn. Op ons kunstgras kunnen we echter altijd iets meer.”

Nieuws

Paling Jus de Mer doet gooi naar erkenning als streekproduct

Michel T’Jaeckx en Raf De Bruyne, uitbaters van restaurant De Haven, zouden maar al te graag hun paling Jus de Mer als streekproduct erkend zien. Bereid met bier uit de gelijknamige gloednieuwe brouwerij kan het gerecht alvast op veel bijval rekenen.

Nieuws

Paling Jus de Mer van De Haven doet gooi naar erkenning als streekproduct

Michel T’Jaeckx en Raf De Bruyne, uitbaters van restaurant De Haven, zouden maar al te graag hun paling Jus de Mer als streekproduct erkend zien. Bereid met bier uit de gelijknamige gloednieuwe brouwerij kan het gerecht alvast op veel bijval rekenen.

Nieuws

Inspecteur behaalt brons op schietwedstrijd

Inspecteur Vandepoele van lokale politie Westkust behaalde zaterdag brons op de schietwedstrijden Europees Politie Parcours in Amsterdam. ‘Een uitzonderlijke prestatie’, zegt communicatieverantwoordelijke Ine Deburchgraeve. “De wedstrijdenreeks is een goede training voor onverwachte situaties, die zich in de dagelijkse politiepraktijk kunnen voordoen. De schutters lossen in verschillende houdingen en afstanden een zo snel en effectief mogelijk schot. Ze schieten vijftig patronen af met hun dienstpistool binnen een maximale tijd van 5 min en 30 sec vanaf diverse afstanden tussen zeven en dertig meter. Vandepoele behaalde brons met zijn titel van ‘Marksman’. Daarboven staan nog de titels van ‘Expert’ en ‘Master’.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Wie is verantwoordelijk voor dodelijk ongeval?

De rechter wacht een moeilijke evenwichtsoefening om de verantwoordelijkheid vast te leggen in een dodelijk ongeval waarbij een wagen achteraan op een betonmolen inreed.

Wegen en verkeer
Nieuws

Lijdensweg na omgevallen kraan nog niet voorbij: “Wie gaat dat betalen?”

De mede-eigenaars van residentie Mosselbank in Nieuwpoort vragen duidelijkheid over de restauratiekosten van het gebouw. Op 27 december vorig jaar werd de residentie gedeeltelijk verwoest nadat een torenkraan door hevige stormwind was omgevallen. “Het wordt een juridisch kluwen.”

Nieuws

Hier moet hoogste woontoren van Belgische kust komen

Een projectontwikkelaar wil op de zeedijk van Nieuwpoort een woontoren van 24 verdiepingen neerpoten. Dat zou het meteen het hoogste gebouw op de zeedijk worden aan onze kust. Het bouwbedrijf Condius heeft het project al voorgesteld aan het gemeentebestuur, al zegt burgemeester Geert Vanden Broucke dat het nog maar om een “idee” gaat.

Nieuws

Trio twintigers vrijgesproken voor verkrachting en besmeuren huis met uitwerpselen

Drie twintigers uit Nieuwpoort en Veurne zijn in beroep vrijgesproken voor de groepsverkrachting van een 46-jarige vrouw. Volgens de rechter zijn er bewijzen dat de vrouw instemming gaf. Ook voor het feit dat de mannen nadien het huis van de vrouw besmeurden met hun uitwerpselen zijn ze vrijgesproken, omdat de feiten al verjaard waren.

Nieuws

Bewoners eindelijk weer naar huis nadat torenkraan appartementen raakte: “Er moet nog steeds schade hersteld worden”

De bewoners van een dertigtal appartementen van residentie Mosselbank mochten woensdagochtend opnieuw naar huis. Hun flats waren twee maanden lang onbewoonbaar nadat een hoge torenkraan het gebouw in zijn val had geraakt.

Nieuws

Bewoners kunnen weer naar huis na wekenlange onzekerheid over appartement

De bewoners van een dertigtal appartementen van residentie Mosselbank mochten gisteren opnieuw naar huis. Hun flats waren twee maanden lang onbewoonbaar nadat een hoge torenkraan het gebouw in zijn val had geraakt.

Nieuws
Download