Experience your neighbourhood!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Hele kustlijn volgt Lippens: waarom testeilanden nu écht veraf zijn

De plannen rond eilandjes voor onze kust krijgen nog wat meer tegenwind. Gisteren hebben alle kustburgemeesters zich tijdens het halfjaarlijks overleg unaniem uitgesproken tegen zo’n eilandjes in zee. Volgens minister Weyts (N-VA) biedt zo’n eiland een degelijke verdediging voor de kust, maar de burgervaders vrezen een nekschot voor hun economie. “Kustverdediging is belangrijk, maar toerisme is dat ook. Er moet een evenwicht zijn”, aldus Steve Vandenberghe (SP.A).

News

Twaalf beklaagden riskeren celstraf voor grootschalige internationale drugstrafiek

Twaalf leden van een internationale drugsbende moeten zich voor de rechter in Brugge verantwoorden voor hasj- en cocaïnesmokkel en witwaspraktijken. De spilfiguren riskeren celstraffen van 2,5 jaar.

News

Zestig kilo drugs in de koffer en cocaïne mee op de vlieger, bejaarde mannen riskeren celstraf voor drugssmokkel

Twaalf leden van een internationale drugsbende, waaronder enkele mannen van 81, 71 en 68 jaar, moeten zich voor de rechter in Brugge verantwoorden voor hasj- en cocaïnesmokkel en witwaspraktijken. De spilfiguren riskeren celstraffen van 2,5 jaar.

News

Een op vijf pleziervaartuigen niet in orde met veiligheid

Ruim twintig procent van de pleziervaarders neemt het niet zo nauw met de veiligheidsvoorschriften aan boord. Dat blijkt uit gecoördineerde acties tijdens de Scheepvaartverkeersveilige Dagen.

News

“Eerste Belgische mosselen uit testzone aan Belgische kust veelbelovend”

Op de hoofdzetel van de Colruyt Group in Halle werden dinsdag in aanwezigheid van staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) de eerste Belgische mosselen die gekweekt werden in het kader van het project ‘Noordzee Aquacultuur’ geproefd en lekker bevonden. De warenhuisketen hoopt deze mosselen vanaf 2020 te kunnen commercialiseren.

News

Oppositie haalt uit: “Nooit fan geweest van dat Fabreplein, en nu nog eens imagoschade erbovenop”

Ondanks de aantijgingen tegen kunstenaar Jan Fabre is Nieuwpoort vastbesloten om zowel het kunstwerk ‘Searching for Utopia’ - bekend als de schildpad - als de naam ‘Fabreplein’ te behouden. “Dit levert de stad imagoschade op”, zegt de oppositie.

News

“Nooit fan geweest van dat Fabreplein, en nu nog eens imagoschade erbovenop”

Ondanks de aantijgingen tegen kunstenaar Jan Fabre is Nieuwpoort vastbesloten om zowel het kunstwerk ‘Searching for Utopia’ - bekend als de schildpad - als de naam ‘Fabreplein’ te behouden. “Dit levert de stad imagoschade op”, zegt de oppositie.

News

Ook stadsbestuur Nieuwpoort verzet zich tegen hoogbouw

Er komt dan toch geen 75 meter hoge woontoren op de zeedijk van Nieuwpoort. “Wij zullen daar geen vergunning voor afleveren”, bevestigt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).

News

“Wij willengeen windmolensvoor onze kust”

Geen constructies zoals windmolens waar de kustvisserij actief is, minder inname van open ruimte op zee: het zijn slechts enkele van de Nieuwpoortse bezwaren tegen de plannen van de regering voor nieuwe afspraken over het gebruik van de Noordzee.

News

“Geen Dubai creëren in Nieuwpoort”

Plannen voor de realisatie van een 24 verdiepingen tellende woontoren op de zeedijk van Nieuwpoort stuiten op fel protest van omwonenden. Zij zijn met acties gestart. “Er is zelfs nog geen vergunning ingediend”, weerlegt het stadsbestuur.

News
Download