Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Kustburgemeesters bekijken hoe ze stranden terreurbestendig kunnen maken

De kustburgemeesters hebben aan het OCAD een extra veiligheidsanalyse gevraagd voor de Belgische kust. De vraag kwam er na de mislukte aanslag in Brussel-Centraal. “Militairen komen er niet, maar andere extra maatregelen zijn altijd mogelijk.”

Nieuws

Meer jongeren, minder Nederlanders naar de kust

Het kustpubliek wordt er jonger op en er komen meer nieuwe bezoekers en gezinnen naar onze badplaatsen. De Nederlanders laten het evenwel afweten.

Nieuws

Twaalf maanden met uitstel voor betasten stagiaire

J.S. werd veroordeeld tot twaalf maanden opsluiting met uitstel voor aanranding van de eerbaarheid van een meisje dat bejaardenhelpster wil worden.

Nieuws

Fietsen voor handcycling

VFG Nieuwpoort, de organisatie voor mensen met een beperking, en het handbiketeam uit de Westhoek The Spirit of Handcycling organiseren deze zondag een grote benefietstocht in Nieuwpoort.

Nieuws

Gered van verdrinkingsdood door strandredders, met dank aan deze sponsors

Het gekibbel rond de financiering van het kustreddingsdienst (IKWV) blijft duren. Omdat de provincie zich ten laatste eind 2018 uit alle intercommunales moet onttrekken, verliest de kustreddingsdienst mogelijk 250.000 euro steun. Het IKWV en West-Vlaanderen verwachten centen van Vlaanderen, dat oppert een privépartner gevonden te hebben. “Maar wij weten van niets”, zegt An Beun (IKWV).

Nieuws

Gouverneur waarschuwt: “Jachthavens onvoldoende bewaakt”

De West-Vlaamse gouverneur heeft opnieuw extra personeel en middelen voor de scheepvaartpolitie gevraagd aan de minister van Binnenlandse Zaken. “We kunnen die momenteel onmogelijk als Schengen-havens controleren”, zegt hij.

Politie en veiligheid

Dringend gezocht: kelner (m/v)

Horeca-uitbaters aan de kust trekken aan de alarmbel: ze hebben het almaar moeilijker om geschikt zaalpersoneel te vinden. “Het lijkt erop alsof niemand nog kelner wil worden. Het is een knelpuntenberoep ”, luidt de noodkreet.

Nieuws

Jimmy (19) overlijdt op verjaardag van zijn mama: "Ik vroeg iedereen om te stoppen met me te feliciteren"

Een 63-jarige vrouw uit Ieper verloor haar jongste zoon pal op haar verjaardag. De alleenstaande moeder moet afscheid nemen van de negentienjarige Jimmy. “Hij leerde iedereen om positief te zijn”, zegt ze met een krop in de keel.

Nieuws

Jimmy (19) overlijdt op verjaardag van zijn mama

Een 63-jarige vrouw uit Ieper verloor haar jongste zoon pal op haar verjaardag. De alleenstaande moeder moet afscheid nemen van de negentienjarige Jimmy. “Hij leerde iedereen om positief te zijn”, zegt ze met een krop in de keel.

Nieuws

Paddle Front wil Westhoek laten kennismaken met sport

De vzw Paddle Front organiseert zaterdag voor de eerste keer een paddle-wedstrijd op de IJzer. Hiermee wil deze vzw een nieuwe sport introduceren op de binnenwateren van de Westhoek.

Nieuws
Download