Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bejaarde vrouw mag nog kleine autoritjes maken

Liliane P. (83) werd begin dit jaar door de politierechter in Veurne definitief ongeschikt verkaard om nog met een auto te rijden. De aanleiding voor dat besluit was een klein ongevalletje dat Liliane veroorzaakt had. Hoewel ze zich voorovergebogen en met de steun van een wandelstok voortbeweegt, vindt het kranige vrouwtje dat zij best nog kleine uitstapjes kan maken met haar autootje, zoals boodschappen doen en vrienden bezoeken.

Politie en veiligheid

Voormalig warenhuis gaat tegen de grond voor nieuw administratief centrum

De administratie van de stad nieuwpoort krijgt binnenkort een gloednieuw onderkomen. De stad kocht daarvoor een groot pand met tuin, ooit een kleine supermarkt, aan. “We willen het stadhuis in het kloppend hart van de stad houden”, aldus burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).

Nieuws

Nieuwpoort werft nieuwe ambtenaren aan voor nieuwe diensten

Nog een investering die kan tellen : het stadsbestuur zal nog dit jaar vijftien nieuwe ambtenaren aanwerven en eveneens een aantal nieuwe functies en diensten invoeren. “Het is de bedoeling om hoger opgeleid personeel in dienst te nemen”, geeft de burgemeester mee. “Er gaan namelijk enkele diensthoofden binnenkort met pensioen en die functies moeten uiteraard dringend ingevuld worden. De aanwervingen gebeuren in twee fasen: begin oktober en begin november.

Nieuws

“Veel spelers moesten ingepast worden”

Sint-Joris Sportief pakte tegen Hertsberge zijn eerste driepunter van het seizoen na een 3-1-zege. “Na de één op zes was iedereen zenuwachtiger. Deze overwinning hadden we echt nodig”, zegt aanvoerder Mathieu Ornelis. “De één op zes oogde schraal en voldeed absoluut niet aan de verwachtingen. Nu nestelen we ons in het peloton en dat is een geruststelling. We twijfelen niet aan onze voetballende kwaliteiten. Er moesten veel nieuwe spelers ingepast worden. De mindere start was een domper. Promotie blijft het doel. Zondag trekken we naar het ongeslagen VKSO Zerkegem. Daar kunnen we tonen wat we waard zijn.”

Nieuws

’t Wiske vangt peuters op tijdens inburgeringslessen

In De Panne is een uniek project van start gegaan voor opvang van kinderen tot drie jaar van allochtone ouders. Het richt zich in het bijzonder tot ouders die Nederlandse les of een inburgeringscursus volgen.

Nieuws

“Alles staat of valt met een overwinning”

Sint-Joris Sportief puurde één punt uit de eerste twee competitieduels. “We hebben onze start gemist. Daar moeten we niet flauw over doen”, vindt T1 Joeri Van Waeyenberge. “Tegen Beernem morsten we met de kansen, terwijl Doomkerke zich gretiger toonde voor de rust. Zondag ontvangen we Hertsberge en voor ons is het al van moeten. Er wordt dit seizoen iets verwacht. We zullen er alles aan doen om de drie punten thuis te houden. Het is de enige manier om de vonk in de motor te doen slaan. Als je niet wint, sluipen er twijfels in de hoofden. Alles staat of valt met een overwinning. Maar aan één op negen denken we niet.”

Nieuws

Agressieve snelheidsduivel vraagt in beroep geen extra straf

Een 36-jarige bestuurder uit Heuvelland vraagt in beroep geen bijkomende straf na een geval van verkeersagressie.

Nieuws

“Even genieten en dan keihard verder werken”

SV Nieuwpoort werd voor de competitiestart door velen als titelkandidaat naar voor geschoven. Trainer Marc Dawyndt blijft echter met beide voeten op de grond. “Dat is wat kort door de bocht”, zegt de Koksijdenaar. “Je moet weten dat we een overgangsjaar achter de rug hebben waarin vooral gebouwd werd aan een gloednieuwe ploeg. Ik opteer voor een plaatsje in de linkerkolom. Alles wat meer is, is uiteraard graag meegenomen.”

Nieuws

“Zijn motorfiets was zijn kostbaarste bezit”

Marnix Calebout (54) uit Brugge kwam zondagavond om het leven na een zwaar verkeersongeval. De motard botste tegen een personenwagen op weg naar een rondrit. “Zijn motorfiets was zijn alles”, zeggen zijn zus Tineke en broer Douglas.

Wegen en verkeer

Vrachtwagenchauffeur voor rechter na dodelijk ongeval

Een vrachtwagenchauffeur moest zich voor de rechter verantwoorden voor het dodelijke ongeval waarbij een 76-jarige vrouw met haar rollator onder zijn truck terechtkwam.

Wegen en verkeer
Download