Hoplr, het private sociale netwerk voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Meer verwijten dan loon”

De rechtbank van Veurne behandelde vrijdag de zaak van Chris D., de werkgever van M. De man had volgens advocaat Alain Coulier, een kort lontje. Hoewel zijn cliënte een lening van 75.000 euro aan zijn bedrijf gaf, maakte hij haar leven tot een hel. “Ze kreeg meer verwijten dan loon. Toen ze het niet meer uithield en opstapte, bleef hij haar lastigvallen met sms’jes en bedreigingen”, vertelde de advocaat.

Nieuws

Junioren: Gerben Kuypers gaat voor medaille in zijn achtertuin

Junior Gerben Kuypers klieft bijzonder goed door het zand, maar blijft bescheiden voor het BK in Koksijde. Tijdens de Wereldbekerwedstrijd op hetzelfde traject ging hij kapot van de stress.

Nieuws

Twee weken na dodelijk kraanongeval keurt stad vergunning voor tijdelijke kraan aan Mosselbank goed

Het stadsbestuur van Nieuwpoort heeft gisteren een vergunning verleend voor het plaatsen van een tijdelijke kraan om te werken aan residentie Mosselbank, het appartementsgebouw in de Franslaan waar bijna twee weken geleden een torenkraan insloeg. “Maar het gaat zeker niet om een torenkraan van het formaat als die van het tragische ongeluk, de kraan wordt een pak kleiner. De komende dagen gaan we verder met het stutten van het gebouw. Er wordt ook voor gezorgd dat er geen water meer in het getroffen appartementsgebouw kan sijpelen”, aldus Nieuwpoorts burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V). Binnenkort wordt er ook een bijeenkomst georganiseerd over de bouw van een nieuw appartementsgebouw in de Meeuwenlaan. Die bouw was volop aan de gang, toen de torenkraan die gebruikt werd voor de werkzaamheden omviel en een slachtoffer maakte in residentie Mosselbank. “Het appartementsgebouw in de Meeuwenlaan komt er zeker. Er worden oplossingen gezocht over hoe we de bouw op een veilige manier kunnen verderzetten”, aldus de burgemeester.

Wegen en verkeer
Nieuws

Vriendin en moeder staan 100 procent achter opgepakte vader na dood baby: “Al had hij nooit met haar mogen schudden”

De jonge vader (23) uit het West-Vlaamse Nieuwpoort die verdacht wordt van doodslag op zijn vijf weken oude dochtertje R. blijft een maand langer in de cel. Zijn vriendin en zijn moeder blijven achter hem staan, ­hoewel de man eerst loog en hoewel het gerecht niet twijfelt dat geweld leidde tot de dood van de baby. “Hij zou haar nooit opzettelijk iets aandoen. Hij was zelfs ­overbezorgd.”

Nieuws

Nieuwpoort krijgt nieuw sport- en jeugdcomplex

Liefst 57 miljoen euro: zoveel wil het stadsbestuur van Nieuwpoort tussen 2018 en 2022 investeren in een hele reeks projecten. Een van de blikvangers wordt het nieuw sport- en jeugdcomplex met een prijskaartje van elf miljoen euro.

Nieuws

Ook deze projecten staan op stapel

Villa Hurlebise in Nieuwpoort-Bad moet op termijn het nieuwe toerismekantoor worden. Dit jaar wordt het dak vernieuwd: 500.000 euro

Nieuws

Brandweer houdt Sint-Barbarafeest

Naar jaarlijkse traditie vierde de Nieuwpoortse brandweer het Sint-Barbarafeest. Het korps nam afscheid van Luc David, Freddy Vandenbohede, Marc Derouck en Mark Vandenhouweele, die met pensioen gingen. Er werd eveneens van de gelegenheid gebruikgemaakt om eretekens en brevetten uit te reiken.

Politie en veiligheid
Nieuws

Na het drama: schepen wil strengere normen voor torenkranen

Eerste schepen Kris Vandecasteele (CD&V) doet na het drama met de omgevallen torenkraan in Nieuwpoort-Bad een oproep om de normen voor dergelijke kranen te verstrengen.

Nieuws
Download