Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vissers zijn bezorgd: “Britse wateren sluiten door Brexit? Een ramp”

Negen Europese landen en tal van regionale overheden hebben zich verenigd in een poging om de visserij hoog op de agenda van de Brexitonderhandelingen te krijgen. “De visserij mag niet als pasmunt gebruikt worden”, zegt gedeputeerde Bart Naeyaert.

Nieuws

Vissers bezorgd: “Als de Britse wateren sluiten door de Brexit is dat een ramp”

Negen Europese landen en tal van regionale overheden hebben zich verenigd in een poging om de visserij hoog op de agenda van de Brexitonderhandelingen te krijgen. “De Britse wateren afsluiten voor onze visserij zou een ramp betekenen”, klinkt het.

Nieuws

Logeren in een naturistische B&B of huis uit 1919: provincie steunt trekpleisters

Van een tot vakantieverblijf omgebouwde noodwoning uit 1919 tot een luxe suite met sigarenruimte: de provincie trekt een half miljoen euro uit voor het actieplan ‘Logies van de toekomst’. En daar zitten enkele niet alledaagse projecten tussen.

Nieuws

20 zwartrijders aangetroffen op de trams in PZ Westkust

Zaterdag jongstleden vond tussen 14 uur en 20 uur een actie De Lijn – PZ Westkust plaats op 11 verschillende trams.

Nieuws

Auto onder truck maar bestuurder ongedeerd

Bij een zwaar ongeval op de Diksmuidse Weg in Ramskapelle (Nieuwpoort) is de 28-jarige Laurenz R. uit Diksmuide donderdagavond met zijn wagen onder een truck gereden. De bestuurder kwam als bij wonder met de schrik vrij.

Nieuws

Vernieuwing brug Koolhofput “een brug te ver”

De N-VA fractie in de provincieraad uit felle kritiek op de geplande renovatie van de brug aan het begin van de Frontzate fietsroute. “Veel te duur”, luidt het.

Nieuws

Politie blij met ‘afluisterkamer’

Bij de politiezone Westkust zijn ze blij met hun eigen tapkamer om telefoongesprekken af te luisteren. “We konden er al opmerkelijke resultaten mee boeken in terrorismedossiers en ontvoeringszaken”, klinkt het.

Politie en veiligheid

Nieuwpoortse jachthaven het toneel voor internationale bootshow

De Nieuwpoort International Boat Show (NIBS) loopt van 20 tot 22 oktober in de VVW Jachthaven van Nieuwpoort. Deze bootshow blijft jaar na jaar een topper voor de watersportliefhebber

Nieuws

Herdenking Slag bij Ramskapelle

Op zaterdag 21 oktober vindt in Ramskapelle de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats van de Slag bij Ramskapelle, een organisatie van de Verbroedering 6°Li, en het 16e Bataillon de Chasseurs – een Franse infanterie-eenheid gekazerneerd in Bitche (Fr).

Nieuws
Download