Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

DrumSpirit met ‘golden buzzer’ naar volgende ronde Belgium's Got Talent

De Dadizeelse drumband DrumSpirit kreeg vrijdagavond tijdens het VTM-programma Belgium's Got Talent een golden buzzer. Hiermee is een plaatsje in de volgende ronde verzekerd. In een volgepakt clubhuis in Dadizele was de spanning te snijden. De leden van de band waren er aanwezig om samen met supporters naar de uitzending te kijken. Speciaal voor uitzending hadden ze een act opgebouwd rond Ed Sheeran’s The Shape Of You. De ontlading in het clublokaal zeer groot toen jurylid Dan Karaty enthousiast op de gouden knop drukte.

Nieuws

“Van titelkoorts is nog niet veel te merken”

SV Moorslede kan morgen een grote stap richting titel zetten. Als de rood-gelen winnen van Ploegsteert, slaan ze de Henegouwers terug tot op vijf punten. “Of de titelkoorts aan het stijgen is? Daar is nog niet veel van te merken”, zegt Aaron Coene. “Bij Moorslede blijft het doorgaans rustig en dat is nu niet anders. Het moet al lang geleden zijn dat Moorslede nog eens een titel mocht vieren. Ik heb er alleszins geen weet van. Als we promoveerden, was het altijd via de eindronde. Nu, we zijn er nog niet. Ploegsteert is de revelatie van het seizoen en heeft veel kwaliteit lopen. En daarna wacht ons met Hooglede en Zonnebeke nog een moeilijk programma.”

Nieuws

Stoot DrumSpirit door naar finale Belgium's Got Talent?

DrumSpirit, de Dadizeelse drumband die al jaren furore maakt in de regio, is vanavond te zien in de televisieprogramma ‘Belgium's Got Talent’. Ze hopen met hun mix van muziek en spektakel de jury te overtuigen.

Nieuws

“Net op tijd konden we ons herstellen”

Alle hens aan dek zondagavond bij Moorslede om een tiebreakzege uit de brand te slepen tegen Marke-Webis B. “Er was geen vuiltje aan de lucht tot 23-18 in de eerste set”, aldus trainer Xavier Melssens. “Maar dan maakten we vijf individuele fouten die ons de eerste set kostten. De enthousiaste bezoekers vatten moed uit die setwinst, verdedigden uitstekend en verdubbelden de voorsprong. Net op tijd konden wij ons herstellen. Mede dankzij de inbreng van Peter Verdru en Korneel Declercq, een steviger blok en een opgedreven enthousiasme kwamen wij vlot langszij en konden wij halfweg de tiebreak definitief afstand nemen in een sfeervolle derby.”

Nieuws

“Getekend voor punt, maar er zat meer in”

Zondagavond in Moorslede ging Marke-Webis B na een 0-2 voorsprong nog onderuit in de tiebreak. “We hadden op voorhand getekend voor één punt, maar achteraf hadden we toch het gevoel dat er meer in zat”, vond kapitein Vincent Gaeremnynck. “Het werd een derby op het scherpst van de snee waarin de thuisploeg nerveuzer startte dan wij. Wij profiteerden van hun hoge foutenlast om tot 0-2 uit te lopen. Intussen waren er heel wat supporters toegekomen na de match van onze A-ploeg tegen Zoersel. Misschien hadden wij daardoor last van de zenuwen. In sets drie en vier lukte in elk geval niets meer en na de time-out in de vijfde set moesten wij afhaken.”

Nieuws

Visseizoen gestart voor Grimmertingevissers

Sinds vorig weekend kunnen de Moorsleedse Grimmertingevissers opnieuw gebruikmaken van de visvijver op de site Grimmertinge. Ook dit jaar staan er heel wat viswedstrijden op het programma. Zo is er onder andere een jeugdwedstrijd en een koppelwedstrijd. De vissers bereiden zich ook voor op het gemeentelijke hengelkampioenschap dat deze maand nog in Dadizele plaatsvindt.

Nieuws

“Er wachten ons nog vijf spannende weken”

Dadizele won met 3-0 van Otegem en blijft samen met Heestert de ranglijst aanvoeren. “Er wachten ons nog vijf spannende weken”, weet T1 Pascal Mestdagh. “Te beginnen zondag met de verplaatsing naar Nieuwkerke. Als we die klip zonder kleerscheuren omzeilen en de week erop de maat nemen van Emelgem-Kachtem, ziet het er goed uit. Wij hoeven naar niemand te kijken. Als we de resterende wedstrijden winnen, kan niemand ons nog voorbij steken.”

Nieuws

Weeral nieuwe start voor wielerwedstrijd door werken dorpskern

De Vlaamse Klassiekers, de jaarlijkse koers door Slypskapelle moet dit jaar opnieuw van startplaats veranderen. Dit jaar door de werken in de dorpskern.

Nieuws

Andy Lefevere klopt Paul Lietaer

Andy Lefevere (Porsche 977 GT3) schreef voor de tweede keer de Rallysprint van Moorslede op zijn naam. De Oostnieuwkerkenaar haalde het voor Paul Lietaer en Gunther Monnens.

Nieuws
Download