Al wie da ni hopt, is...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Automobilist sterft bij zware klap tegen boom in Moorslede

In Moorslede is zaterdagavond een man om het leven gekomen bij een zwaar ongeval in de Breulstraat. De automobilist knalde tegen een boom en was op slag dood.

Wegen en verkeer

“Er heerst verdeeldheid binnen het college”, merkt Rik Bekaert

Een ouderwetse boerenbetoging mondde donderdagavond uit in een politieke rel. “We zijn een jaar voor de verkiezingen en er worden al politieke spelletjes gespeeld”, vreest onafhankelijk raadslid Rik Bekaert.

Politie en veiligheid

Bomenkwestie resulteert in grote politieke rel: “Geen bomen langs onze smalle landelijke wegen”

Landbouwers uit heel de gemeente bezetten gisteren het centrum. Zij gaan er niet mee akkoord dat de gemeente een reeks nieuwe bomen wil aanplanten langs landbouwterreinen. Zij lieten voor de start van de gemeenteraad hun frustratie blijken. Ook tijdens de gemeenteraad zelf ging het er hevig aan toe.

Politie en veiligheid

N-VA wil adviesraad voor landbouwers

De Moorsleedse landbouwers kondigden vorige week aan dat ze gaan betogen tegen de plannen om bomen aan te planten langs landelijke wegen (zie Het Nieuwsblad van vrijdag 16 juni). De lokale N-VA stelt voor om de landbouwwerkgroep een officiële adviesgevende functie te tegen, naar analogie met de milieuraad. “De land- en tuinbouwsector moet toch gehoord kunnen worden. Er moet een evenwicht zijn om juiste beslissingen te nemen”, aldus gemeenteraadslid Nicolas Verlinde (N-VA).

Nieuws

Landbouwers betogen tegen bomen langs hun velden

Landbouwers uit heel Moorslede plannen volgende week een betoging. Zij kunnen zich er niet in vinden dat er nieuwe bomen komen langs de smalle landbouwwegen. Schepen Geert Vanthuyne (Visie) begrijpt hun ongenoegen.

Nieuws

Inbrekers plunderen krantenwinkel leeg: “Pas toen ik de winkel binnenkwam en de lege kassa zag, wist ik hoe laat het was”

Drie gemaskerde mannen hebben dinsdagnacht ingebroken in krantenwinkel Mikado. Ze stalen 25.000 euro aan sigaretten, geld en zelfs speelgoed. Bij garages wat verderop werden de bestelwagen en fietsen van slager Geert Beyls gejat.

Politie en veiligheid

“Pas toen ik de winkel binnenkwam en de lege kassa zag wist ik hoe laat het was”

Drie gemaskerde mannen hebben dinsdagnacht ingebroken in krantenwinkel Mikado. Ze stalen 25.000 euro aan sigaretten, geld en zelfs speelgoed. Bij garages wat verderop werden de bestelwagen en fietsen van slager Geert Beyls gejat.

Nieuws

N-VA stapt uit kartel dat vorige gemeenteraadsverkiezingen won

N-VA stapt na deze legislatuur uit het kartel Visie en trekt met een eigen lijst naar de verkiezingen in 2018. “We zijn enorm gegroeid en willen deze uitdaging aangaan.” Visie, met onder andere burgemeester Ward Vergote, blijft bestaan.

Nieuws

Man pleegt overval...om van slechte pad af te geraken

“Een celstraf van drie jaar straft mijn familie, niet mij.” Kevin D. (32) uit Gits hoopt daarom dat de rechter hem een werkstraf en een pak voorwaarden oplegt voor verschillende diefstallen, inbraken en een overval op een nachtwinkel in Moorslede. De man zit al sinds 26 januari in de cel.

Nieuws
Download