Niet tevreden, geld terug!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ook in Oltereeke in Dadizele ligt nieuwe sportvloer

In de polyvalente loods Oltereeke in Dadizele werd afgelopen weekend de nieuwe sportvloer officieel ingewijd. “Dat is om verschillende redenen een heel belangrijke investering in de Moorsleedse sportinfrastructuur”, zegt burgemeester Ward Vergote (Visie).

Nieuws

Nieuw gebouw Klavertje Vier vangt stijging leerlingenaantal op

Het nieuwe gebouw van de Moorsleedse basisschool Klavertje Vier is af. Op 1 september start het schooljaar in de nieuwe leslokalen. De turnzaal zal na de schooluren ook plaats bieden aan plaatselijke sportverenigingen om zo de druk op de overboekte gemeentelijke sporthal wat te verminderen.

Nieuws

“Wij hopen op een plaats in de linkerkolom, maar beter mag”

Twee seizoenen geleden promoveerde SV Moorslede via de eindronde naar tweede provinciale. De rood-gelen konden zich echter niet handhaven maar hielden geen kater over aan de degradatie. Moorslede staat opnieuw te popelen om aan het seizoen in derde te beginnen.

Nieuws

“Op papier zijn we sterker geworden”

Angelo Vuylsteke stond vorig seizoen nog tussen de palen bij VK Dadizele maar is nu als T2 aan een nieuw hoofdstuk begonnen. “Het was even wennen”, lacht de Dadizelenaar. “Tenslotte grapte ik vorig seizoen nog met die gasten. Nu moet ik wat ernstiger blijven. Het bevalt me, maar zonder mijn portie voetbal zou ik nog niet kunnen. Of we beter willen doen dan de vierde plaats van vorig seizoen? Daar moet je niet aan twijfelen. Op papier zijn we nu sterker, maar het is op het veld dat er punten te verdienen vallen. Met een trip naar Zwevegem en een thuismatch tegen Anzegem, twee titelfavorieten, zullen we meteen weten hoe hoog we de lat mogen leggen.”

Nieuws

Fitnessmoord naar correctionele rechtbank

De Ieperse raadkamer heeft het dossier van de dodelijke schietpartij in Dadizele verwezen naar de correctionele rechtbank. Drie verdachten zullen er terechtstaan voor de doodslag op Antwerpenaar Elias Keegan (20), die op 15 augustus 2016 gevonden werd in de Geluwestraat. Het onderzoek wees uit dat de Antwerpenaar met twee vrienden naar Dadizele was gereden voor een drugsdeal, die uit de hand liep. De Antwerpenaren wilden enkele kilo’s cannabis meenemen zonder te betalen. Daarop trok Moorsledenaar Tom K. een wapen en loste een schot dat Keegan fataal trof. Samen met zijn kompanen Leander W. uit Dadizele en Sven V. uit Menen staat hij binnenkort terecht voor doodslag. De vrienden van het slachtoffer worden naar de strafrechter verwezen voor poging tot diefstal met geweld. Ook Dadizelenaar Tobias D. werd opgepakt. De schutter werd door de raadkamer vrijgelaten onder voorwaarden, maar het parket ging daarop in beroep. Hij blijft intussen in de cel.

Politie en veiligheid

Schutter (27) die twintigjarige Antwerpenaar doodde na misgelopen drugsdeal is vrij onder voorwaarden

De Ieperse raadkamer heeft vrijdagochtend het dossier rond de dodelijke schietpartij in het West-Vlaamse Dadizele naar de strafrechter verwezen. Tom K., de schutter en de enige verdachte die nog in de cel zit, is vrijgelaten onder voorwaarden. Het parket tekent beroep aan. Tom K. blijft dus voorlopig nog in de cel.

Politie en veiligheid

Zwaargewonde friturist weer thuis: “Mijn been lag naast me, ik heb een goede engelbewaarder”

Dirk Sampers, de friturist die werd aangereden door een auto, is weer thuis. “Mijn been lag naast me, ik moet een goede engelbewaarder hebben”, vertelt de man.

Nieuws

Sportief koppel organiseert loopwedstrijd

Lies Deruddere en Davy Stieperaere, beiden aangesloten bij de Dadizeelse atletiekvereniging Dapalo, organiseren op dinsdag 15 augustus opnieuw de Wembleyloop in Heule.

Nieuws

Na paniekgolf door het dorp: ‘Oplichters’ blijken dan toch gewoon vrijwilligers Rode Kruis

De vrijwilligers van het Rode Kruis die afgelopen weekend in Moorslede op pad waren met een deur-aan-deuractie bleken dan toch geen oplichters te zijn. “Dergelijke acties moeten beter gecommuniceerd worden naar de bevolking en de gemeente.”

Nieuws

Auto ramt paal

Vanavond gebeurde er omstreeks 19 uur een ongeval in de Roeselaarsestraat. Een oudere man verloor er in een bocht de controle over het stuur van zijn volkswagen. Hij knalde tegen een verlichtingspaal. De man werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuws
Download