Act like you're at home
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bestuurder ernstig gewond nadat wagen achterkant van maïshakselaar ramt

Bij een ongeval in de Zonnebeekstraat in Moorslede is een bestuurder ernstig gewond geraakt. Hij reed met zijn wagen in op een maïshakselaar.

News

Wijngaard geeft eerste druiven prijs, maar op de flessen is het nog even wachten

Marc Dewulf en Charlotte Loosveld oogsten woensdagavond voor het eerst druiven op hun wijngaard aan de Diepestraat. Met de geplukte vruchten maken ze nu zo’n zeventig flessen wijn, voor eigen gebruik. “Pas vanaf 2020 willen we voor het eerst onze wijn verkopen”, zegt het koppel.

News

Ingrijpende mobiliteitsplannen op komst voor nieuw speelbos

Bij de aanleg van het nieuwe speelbos bij de jeugdlokalen in Moorslede worden ook verschillende mobiliteitsingrepen doorgevoerd. Zo wil de gemeente een grote parking langs de Molenstraat.

Traffic

Burgemeester is het zowaar eens met oppositie: “We hebben meer agenten nodig. Onze gemeente staat bekend als het centrum van de drugshandel”

“We hebben te weinig politie. De agenten die er wel zijn, lopen op de toppen van hun tenen.” Dat zegt Noël Verbrugghe, politieman op rust en oppositieraadslid (Groep A). Opvallend: de burgemeester treedt hem bij.

Alert

Groep a met tonnen ervaring en jong talent naar de kiezer

Groep a, de partij die bij de vorige verkiezingen 43 procent van de stemmen haalde maar toch op de oppositiebanken belandde, heeft haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar.

News

Auto in etalage van kapsalon gekatapulteerd terwijl kapster aan het werk is

Terwijl kapster Fabienne Langlet dinsdagavond bezig was met een klant, zag ze plots een wagen in haar etalage vliegen. Het ongeval in de Ledegemstraat gebeurde toen een bestelwagen op een geparkeerde auto reed.

News

800 vrienden en familieleden herdenken Reinert met kampvuur

De ouders en zussen van Reinert Rosseel, de jongeman uit Slypskapelle die eind vorig jaar overleed na een zware ziekte, organiseerden zaterdagavond de eerste editie van RNRT Lightfest.

News

Volkscafés staan centraal tijdens Open Monumentendag

De heemkundige kring van Moorslede zet de Open Monumentendag in het teken van het volkscafé. Onder andere het voormalig café De Waterdam opent zondag eenmalig nog eens de deuren.

News

“Maak plaats voor vrouwen in KOERS”

Het vrouwenwielrennen zit in de lift. Dat was woensdag opnieuw te merken in Moorslede, waar de tweede rit van de Lotto Belgium Tour gereden werd. “Hopelijk besteedt het nieuwe wielermuseum ook aandacht aan de vrouwen in de wielersport.”

News

Bekende krantenwinkel staat te koop: “In 35 jaar was de winkel bijna nooit gesloten. Werken, werken en werken”

Na meer dan 35 jaar de kranten- en buurtwinkel te hebben uitgebaat, zet Conny Nys van Mikado in Moorslede er een punt achter. De bekende zaak aan de rotonde in het centrum van Moorslede staat te koop. “Ik blijf wel nog tot er een overnemer is.”

Traffic
Download