Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brandweer krijgt tweehonderd oproepen voor wateroverlast

De smeltende sneeuw en de hevige regen veroorzaakten woensdagavond in alle gemeenten in de regio wateroverlast. Zelfs gistermiddag was de brandweer nog in de weer met pompen. Er kwamen meer dan 200 oproepen binnen.

Politie en veiligheid

Diploma-uitreiking na techniekacademie

Voor het vierde jaar op rij werd in Moorslede in samenwerking met hogeschool Vives een techniekacademie georganiseerd. Kinderen tussen tien en twaalf jaar werden ondergedompeld in de wereld van techniek en technologie. De techniekacademie werd afgesloten met een diploma-uitreiking in GC De Bunder.

Nieuws

“Vlotte zege ondanks moeilijke eerste set”

Tegen rode lantaarn Zomergem, nog altijd zonder overwinning, deed Moorslede wat moest: de drie punten thuishouden. “Een vlotte zege ondanks een moeilijke start”, zegt trainer Xavier Melssens na de 3-0. “Onze twee opposites waren geblesseerd en daardoor was het schuiven en aanpassen, zodat we slechts met een moeizame 28-26 op voorsprong kwamen. We moesten zelfs een 22-24 goedmaken, maar dat lukte dankzij enkele stevige bloks. Eens de 1-0 op het bord liep het heel wat vlotter en de eindzege kwam nooit in het gedrang. We sluiten de heenronde af met twee uitderby's: zaterdag naar Olva Brugge en een week later bij Marke-Webis B.”

Nieuws

“Die opmerkingen op Facebook doen toch wel pijn”

In de hele regio werd gisteren volop sneeuw geruimd. Steden en gemeenten zetten alles in het werk om wegen, fietspaden en trottoirs sneeuwvrij te maken. “Jammer genoeg is er toch veel kritiek op Facebook”, aldus Moorsleeds schepen Geert Vanthuyne.

Nieuws

Okra huldigt kampioenen

Seniorenvereniging Okra Dadizele zette haar kampioenen in de bloemetjes. Rita Delvael toonde zich de voorbije maanden de beste kaarter van de vereniging. Bernice Delameilleure werd tweede. In het sjoelen was Agnes Vandewiere de beste. Zij bleef nipt Monique Pluym voor.

Nieuws

Geen sprake (meer) van fusie tussen Olympic Ledegem en VK Dadizele

Onlangs lekte uit dat de tweedeprovincialers VK Dadizele en Olympic Ledegem fusieplannen zouden hebben. “We hebben tweemaal met elkaar gepraat. Meer is er niet van gekomen”, zegt de Ledegemse voorzitter Johan Florquin.

Nieuws

Ellende op de weg: vrouw (21) brengt vriend naar huis, maar komt onderweg naar huis om het leven

Bij een ongeval in Ieper is zondagochtend vroeg een 21-jarige vrouw om het leven gekomen, zo meldt het West-Vlaamse parket. De jonge vrouw uit Langemark was onderweg naar huis nadat ze haar vriend thuis had afgezet toen ze - vermoedelijk door de gladde wegen - tegen een duiker botste en in een vier meter diepe gracht belandde. Het ongeval werd pas rond 10 uur opgemerkt, de jonge vrouw was toen al overleden. Ook in de rest van het land was er heel wat ellende op de weg.

Nieuws

Ex-leerling Mister Gay op slotshow Ter Sterre for Life

Deze week werd er in Ter Sterre geld ingezameld voor het kinderkankerfonds. Vanavond is er de slotshow, die plaatsvindt in aanwezigheid van Mister Gay Belgium.

Nieuws

Ter Sterre voor kinderen met autisme groeit en investeert in nieuwbouw van 2.500 vierkante meter

Ter Sterre, een school voor kinderen met autisme, gaat flink uitbreiden. Er komt een nieuw schoolgebouw van 2.500 vierkante meter. Ook voor de mobiliteit in de Passendaalsestraat zijn de toekomstplannen een serieuze verbetering.

Wegen en verkeer

Bestelwagen van brouwerij rijdt frontaal in op gevel van woning

Een bestelwagen van de brouwerij ‘Bier en Karakter’ reed donderdagavond omstreeks 22.30 uur tegen de gevel van een woning in het West-Vlaamse Moorslede. Niemand raakte gewond, de schade aan het huis is wel groot.

Nieuws
Download