Get rid of surpluses from your vegetable garden
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Schutter ‘fitnessmoord’ ziet zijn straf in beroep meer dan verdubbeld

Tom K., de man die op 15 augustus 2016 de 20-jarige Antwerpenaar Elias K. in Dadizele doodschoot tijdens een mislukte drugsdeal, is in beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel en nog eens veertig maanden voor drugsbezit. Dat is meer dan het dubbele van wat hij in eerste aanleg kreeg.

News

Stalker voor rechter: “Hij bedreigde de vaders van zijn exen dat hij hun keel zou oversnijden als ze nog eens zouden bellen”

Een 42-jarige man die elf ex-vriendinnen belaagde en met de dood bedreigde riskeert 37 maanden cel. Sammy H. zelf legt de schuld bij de slachtoffers. “Ze gaven mijn spullen niet terug.”

News

Wijk Koekuit plaatst zwarte vlaggen tegen toenemend zwaar verkeer

De bewoners van wijk De Koekuit in Moorslede verzetten zich tegen de uitbreiding van het afvalverwerkend bedrijf Deryckere-D’Hondt. Dat kreeg onlangs een omgevingsvergunning na tussenkomst van de burgemeester.

News

Bewoners Maria’s Rustoord blij met nieuwe kamers: “Hele verbetering”

Verschillende bewoners van het Dadizeelse woonzorgcentrum Maria’s Rustoord sliepen dinsdag in een gloednieuwe kamer. Het voorbije anderhalf jaar werd gewerkt aan een nieuwbouw met 27 nieuwe kamers.

News

RNRT Lightfest brengt 40.200 euro op voor sarcoomonderzoek

Een jaar geleden overleed Reinert Rosseel (19) uit Slypskapelle aan de gevolgen van sarcoom, een zeldzame vorm van kanker. “Ik zou graag hebben dat je over me blijft praten. Dat je om me blijft lachen en mooie herinneringen blijft ophalen”, wenste Reinert nog voor hij heenging.

News

Loonwerker trekt groen spoort van Ledegem tot veiling

Een rit naar de veiling bracht donderdagmiddag weinig op voor een loonwerker uit Wingene. Onderweg liep zijn aanhangwagen me spruiten langzaam leeg.

News

Pastoor nuanceert: "Wel losse babbel geweest over de pastorij"

Vorige week ontstond er op de gemeenteraad een discussie over de pastorij in Moorslede. Burgemeester Ward Vergote (Visie) zei dat er gesprekken waren geweest omtrent het mogelijks organiseren van een kinderopvang in het gebouw nabij de Moorsleedse kerk. Schepenen Ward Gillis (Pro) en Mia Wyffels (N-VA) ontkenden dit.

News

Leraar knalt tegen paal en belandt in tuin

Een leraar godsdienst en geschiedenis van de Burgerschool in Roeselare ontsnapte woensdagmiddag aan erger bij een spectaculair ongeval langs de Werviksestraat in Moorslede.

News

Opbrengst biografie Filip Cardoen gaat naar Kloen

Grafisch ontwerper Filip Cardoen is sinds begin dit jaar met pensioen. Met behulp van zijn rijkgevuld archief schreef Peter Devlieger zijn biografie. De opbrengst van ART Works - Filip Cardoen 50 jaar verfkwastvirtuoos gaat naar Kloen.

News

Pastoor André Monstrey: “Nieuwe priester in pastorij, voorlopig geen kinderopvang”

De gemeente zit met een tekort aan kinderopvanginitiatieven. Voor de verkiezingen zei Visie, dat straks met Ward Vergote opnieuw de burgemeester levert, dat de pastorij in Moorslede een oplossing biedt. “Ik heb daarover al gesproken met de pastoor”, zei burgemeester Vergote in de gemeenteraad.

News
Download