When is dinner ready?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Tweeduizend kinderen op stap voor Pardoes

De cultuurdiensten van Ledegem en Moorslede organiseren dinsdag voor de basisscholen uit deze gemeenten de twaalfde editie van het kinderpoppentheaterfestival Pardoes. Dat is twaalf jaar geleden ontstaan als een idee voor een relatief klein gebeuren in Moorslede. Maar in samenspraak met de directies van de scholen groeide dit snel uit tot een groots project.

News

Twee keer feest: voor kermis en na anderhalf jaar werken in dorpskern

Tijdens de kermis wordt de vernieuwde dorpskern van Slypskapelle geopend. Het voorbije anderhalf jaar werd er immers gewerkt in het centrum van de gemeente.

News

Verrassende comeback bij nieuwe partij STERK

De nieuwe politieke partij STERK heeft een lijst klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De grote verrassing is Luc Deceuninck, die terugkeert in de politiek als lijstduwer.

Alert

Verse kruiden brengen slaatje op smaak en buren samen

Op zeven verschillende plaatsen in de gemeente werden plantenbakken met kruiden geplaatst. “Dat bevordert ook het sociaal contact tussen de inwoners in de buurt.”

News

Dappere buren vatten dieven tijdens rommelmarkt

Enkele Slypskapellenaars konden zondag twee dieven vatten die tijdens de jaarlijkse rommemarkt in de Moorsleedse deelgemeente in een woning binnendrongen.

Alert

De Lochting en Colruyt gaan inspelen op grote vraag naar biogroenten

Colruyt Group breidt haar partnerschap met het biologisch landbouwbedrijf De Lochting uit door op 20 hectare extra landbouwgrond biogroenten te telen.

News

Tien jaar afzien na medische blunder

Na een fout gelopen medische ingreep kampt de Dadizeelse Pedrouchka Samyn al meer dan tien jaar met chronische pijn. Ze schreef haar ervaringen op in een dagboek. Die fragmenten werden nu door haar collega in een boek gegoten.

News

VIDEO. Jonge stormwatcher filmt moment waarop bliksem inslaat op zijn huis: “Het was machtig”

Normaal gaat hij op zoek naar onweer, maar dinsdagnacht kwam het wel akelig dichtbij. Terwijl amateurweerman Yentl Messiaen (17) uit Dadizele door zijn raam het onweer filmde, viel de bliksem op zijn huis. “Ik voelde het tintelen door mijn lijf.”

News

Regio gooit hoge ogen op talentenshow

De finalisten van Belgium's Got Talent uit onze regio gooiden vrijdag hoge ogen. Helaas wonnen ze niet, maar dat zal niet aan hun supporters hebben gelegen. Die leefden vanop verschillende locaties mee met het televisieprogramma.

News

Regio in de ban van finale Belgium’s Got Talent

De regio was gisteravond in de ban van de finale van de VTM-talentenjacht Belgium’s Got Talent. Liefst drie acts komen uit de omgeving van Roeselare.

News
Download