Benieuwd wat jouw buren vertellen?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nero siert muur politiekantoor

De derde stripmuur in Middelkerke is een groot eerbetoon geworden aan stripfiguur Nero en zijn geestelijke vader Marc Sleen, die vorig jaar overleed.

Politie en veiligheid

Waar men fietst langs Vlaamse wegen, komt men al eens een elektriciteitspaal tegen

Fietser Marc Goossens uit Sint-Idesbald keek raar op toen hij ging fietsen. “Ergens diep in de Westhoek, achter een bocht tussen Mannekensvere en Schore, ligt deze parel van een weg. Ze heet dan ook nog de Zwarteweg. Hilarisch toch. Maar geen kwaad woord, het is een mooie weg om op te fietsen. Je kan er zelfs de bus nemen”, grapt de fietser. Toch even uitkijken, zouden we zeggen.

Wegen en verkeer

Daarom zie je binnenkort geen visjes, bananen of treintjes meer op onze stranden

Begin september worden twintig strandoriëntatiepalen geveild. “Ik wil dat elke paal een goede plaats krijgt”, zegt bedenker Dominiek Vervaecke.

Nieuws

Kleinere gemeenten halen slag thuis bij IVOO

De afvalintercommunale IVOO bergt het plan op om met een privépartner in zee te gaan. In ruil geven drie gemeenten alsnog hun fiat voor een verlenging van de intercommunale tot 2033.

Nieuws

Kleinere gemeenten halen slag thuis bij IVOO

De afvalintercommunale IVOO bergt het plan op om met een privépartner in zee te gaan. In ruil geven drie gemeenten alsnog hun fiat voor een verlenging van de intercommunale tot 2033.

Nieuws

“Drukste weekend van het jaar”

Middelkerke maakt zich op voor het drukste weekend van het jaar. Vrijdag is er het exclusieve optreden van Bryan Adams, zaterdag het Nostalgie Beach Festival met onder andere UB40. De kustgemeente verwacht meer dan 30.000 muziekliefhebbers.

Nieuws

Loirewijn ter gelegenheid van vijftig jaar Paardenvissers

Alain Bloeykens organiseert dit en volgend weekend twee opvallende activiteiten waarbij wijn centraal staat: de vijfde editie van het populaire Bubbels aan Zee en een niet-alledaagse samenwerking met de Orde van de Paardenvissers.

Nieuws

Reddingsoefening moet onze kustredders in vorm houden

Op het strand van en in zee voor de kust van Westende vond gisteren een grootscheepse en intensieve reddingsoefening plaats waaraan zestig kustredders deelnamen. “Oefenen en ervaring opdoen, kan levens redden. De zee is o zo verraderlijk.”

Nieuws

Oliver Naesen, Jasper Stuyven en Wout Van Aert toppers op Dernycriterium Lombardsijde

Het deelnemersveld van het Dernycriterium is er één om u tegen te zeggen. Naast de eerder aangekondigde Belgische Kampioen Oliver Naesen, heeft nu ook populaire Jasper Stuyven zijn komst bevestigd.

Nieuws

Middelkerke lanceert merchandising en wedstrijd

Middelkerke start met een gloednieuwe merchandisinglijn. Aan de balies van het MAC en de toerismekantoren zijn er voortaan strandkoeltassen en strandhanddoeken, parasols en strandtennissets te koop.

Vrije tijd en hobby
Download