De naam Hoplr komt van cityhopping
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Mibac in twee jaar van tweede provinciale naar tweede landelijke

Mibac Middelkerke won zaterdag tegen Waregem C met 83-53 en kroonde zich op twee matchen van het einde tot kampioen in eerste provinciale. De ploeg van coach Eddy Maertens verloor tot dusver slechts één keer (in Koksijde).

Nieuws

Vier bewoners gered na hevige woningbrand middenin de nacht

Een hevige brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een appartement in de Leopoldlaan in de as gelegd. Vier mensen raakten bedwelmd door de rook en moesten naar het ziekenhuis.

Nieuws

“Rekenen op organisatie”

Met 17 op 27 boerde SK Spermalie-Middelkerke goed na Nieuwjaar. Met uitzondering dan van de matchen tegen Gistel en Club Roeselare. De ploeg van Steve Cottry moet morgen naar Oudenburg. “Tegen Oudenburg verloren we thuis met 0-1. Ik herinner mij dat er veel wind stond en dat we de hele tijd drukten maar niet konden scoren. Bij winst kunnen we helemaal zeker zijn van het behoud”, weet Livio Proot. “In de resterende vijf matchen spelen we tegen ploegen tegen wie we verloren in de heenronde. Dat moet nu beter, maar dat kan met de organisatie die er staat. Ons verlies tegen Roeselare was spijtig, maar we stonden er gewoon niet.”

Nieuws

Met Sidonia op de selfiebank

Na het succes van de diverse stripprojecten in 2016 en 2017 staan er in 2018 weer nieuwe events op de agenda. Er komt zelfs een selfiebank voor foto's met tante Sidonia.

Nieuws

“Kunstgras voetbalveld hoort niet thuis in Westende”

De keuze van de Open VLD-CD&V-meerderheid om op de terreinen van voetbalclub DAVO Westende een veld in kunstgras aan te leggen, kon tijdens de gemeenteraad op bijzonder weinig begrip rekenen van de oppositie.

Nieuws

Verdachte campingmoord vrijgelaten onder voorwaarden

Een van de vijf verdachten van de zogenaamde campingmoord in Middelkerke is weer vrij onder voorwaarden. De raadkamer besloot dat de Waalse Kelly D. (20) de gevangenis mocht verlaten. Eén van haar voorwaarden: ze moet haar studies rechten voortzetten.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Veel meer vechtlust is heel hard nodig”

DHT Middelkerke/Izegem won met 17-19 bij Gent het eerste duel in de play-downs. “We speelden wel niet onze beste wedstrijd”, geeft Elise Dessauvage toe. “Defensief liep het nog behoorlijk, maar offensief was het allemaal veel te statisch. Bij de rust stond het nog gelijk en je zag het vertrouwen groeien bij de tegenstander. Pas in de laatste minuten trokken we het laken naar ons toe. Het besef leeft dat we het in de volgende wedstrijden helemaal anders zullen moeten aanpakken. Het niveau moet omhoog. Doen we dat niet, dan komen we in de problemen. Een andere mentaliteit met veel meer vechtlust is heel hard nodig.”

Nieuws

Verdachte campingmoord op vrije voeten, als ze tenminste haar studies afmaakt

Eén van de vijf verdachten van de zogenaamde campingmoord in het West-Vlaamse Middelkerke is opnieuw vrij. Dat heeft de raadkamer in Brugge besloten. Verdachte Kelly D. moet wel haar studies afmaken. Dat is één van de voorwaarden die de raadkamer oplegt.

Politie en veiligheid
Nieuws

Dorpskern Lombardsijde krijgt metamorfose

Lombardsijde krijgt een make-over. Niet minder dan drie projecten zullen het aanzicht van Lombardsijde veranderen: de vernieuwing van de doortocht en de Zeelaan en het verleggen van het kusttramtraject.

Nieuws

Paling Jus de Mer doet gooi naar erkenning als streekproduct

Michel T’Jaeckx en Raf De Bruyne, uitbaters van restaurant De Haven, zouden maar al te graag hun paling Jus de Mer als streekproduct erkend zien. Bereid met bier uit de gelijknamige gloednieuwe brouwerij kan het gerecht alvast op veel bijval rekenen.

Nieuws
Download