Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Kustburgemeesters bekijken hoe ze stranden terreurbestendig kunnen maken

De kustburgemeesters hebben aan het OCAD een extra veiligheidsanalyse gevraagd voor de Belgische kust. De vraag kwam er na de mislukte aanslag in Brussel-Centraal. “Militairen komen er niet, maar andere extra maatregelen zijn altijd mogelijk.”

Nieuws

Ex-trainer opnieuw vrij

De ex-trainer van DAVO Westende is opnieuw vrij. Een maand geleden ontplofte er een kleine bom bij de voetbalploeg. De kersverse hoofdtrainer van de derdeprovincialer belandde in de cel. De politie was eind mei bij L.S. (35) uit Middelkerke binnengevallen en vond er tweehonderd gram speed en tachtig dosissen clenbuterol. Gisteren besloot de raadkamer de man vrij te laten onder voorwaarden. “Volgens hem werd hij er in geluisd door zijn ex-vriendin”, zegt zijn advocaat Franky Baert. Het feit dat de agenten leken te weten waar de drugs lagen, sterkte L.S. in die redenering. Bij de club ontsloegen ze hem en stelden ze ondertussen een speler aan als speler-trainer. Ze vreesden dat L.S. bij het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog in de cel zou zitten. Al lijkt een verzoening niet direct een optie, want de club maakte duidelijk dat ze niet met dergelijke zaken geassocieerd wil worden.

Politie en veiligheid

Jommekes Straalvogel landt in Middelkerke

Jommeke landde gisteren met zijn Straalvogel in Middelkerke. Voor de gelegenheid wordt een beperkte oplage van de nieuwe strip “Missie Middelkerke” aangeboden.

Nieuws

Kunstenaarsduo maakt Straalvogel van stripheld Jommeke met gerecycleerd materiaal

Strips mogen dan vooral inspelen op de verbeelding van de lezer, soms komen ze ook echt tot leven. Dat was gisteren het geval in het Normandpark, waar de Straalvogel uit de strips van Jommeke letterlijk en figuurlijk een opvallende landing maakte.

Vrije tijd en hobby

Straalvogel landt in Normandpark

Strips mogen dan vooral inspelen op de verbeelding van de lezer, soms komen ze ook echt tot leven. Dat was gisteren het geval in het Normandpark, waar de Straalvogel uit de strips van Jommeke letterlijk en figuurlijk een opvallende landing maakte.

Vrije tijd en hobby

Straalvogel van Jommeke landt in Middelkerke

Het Normandpark in Middelkerke heeft er een wel heel opvallende blikvanger bij, tot groot jolijt van de talrijke Jommeke-fans. De Straalvogel, het bekende vliegtuig waaraan tekenaar wijlen Jef Nys in 1962 een heel avontuur wijdde, is terug en hoe. In het park kunnen kinderen voortaan in de cockpit van een op ware grootte gemaakt exemplaar hun eigen avonturen beleven.

Vrije tijd en hobby

35ste Bierweekend mogelijk drukste ooit

Met het voorspelde mooie weer ziet het ernaar uit dat de 35ste editie van het Bierweekend een van drukste ooit wordt. Nog tot zondagavond verandert de zeedijk van Middelkerke in het langste café van het land. Tal van Middelkerkse horecazaken zetten een feesttent voor hun deur en promoten een speciaal bier. Op het Epernayplein zal het degustatieplein, de ‘Bierpit’, ongetwijfeld heel wat kenners lokken. Tijdens het Bierweekend is er straatanimatie en treden bekende artiesten op. Het Rode Kruis en de politie houden een oogje in het zeil.

Politie en veiligheid

IKWV (nog) niet dieper in zee met Axa

Verzekeraar Axa wil vanaf 2019 graag hoofdsponsor worden van de Kustreddingsdienst (IKWV) en zo geldschieter West-Vlaanderen aflossen. Maar het IKWV houdt voorlopig de boot af. Zij vinden het de taak van de Vlaamse overheid om de werking op lange termijn te garanderen.

Nieuws

Jommeke en de Straalvogel palmen Middelkerke in

Met de ‘landing’ in het Normandpark van de Straalvogel uit het gelijknamige ‘Jommeke’-album zet Middelkerke op 19 juni een week boordevol evenementen rond de bekende stripheld in. Meteen ligt ook het nieuwste album ‘Missie Middelkerke’ in de winkel.

Vrije tijd en hobby
Download