Rome was not built in a day
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

54 miljoen euro voor comfortabele kusttram (en om iets te doen aan al dat zand)

De Vlaamse overheid wil tussen 2019 en 2023 ruim 54 miljoen euro investeren in een grondige vernieuwing van het tramnet aan de Kust. “We moeten inzetten op een veilig, comfortabel en betrouwbaar tramnet”, aldus Vlaams minister Ben Weyts (N-VA)

News

Opvallende religieuze kunst van Herr Seele in ‘Kathedraal van het Noorden’

In Leffinge loopt vanaf vandaag vrijdag het cultureel festival LefART2018. De culturele kring Splintergroep Leffinge toont er boeiende kunst van Herr Seele in de Onze-Lieve-Vrouwkerk: religieus werk met cowboy Henk in een prominente rol.

News

Twee jonge arbeiders zwaargewond nadat oude zendmast plots valt en hen meesleurt

Bij de sloopwerken van de oude zendmasten zijn woensdag twee arbeiders van 21 en 23 jaar zwaargewond geraakt. Ze hingen vast aan de mast, toen die plots kantelde.

News

Arbeiders zwaargewond bij afbraak zendmasten in Middelkerke

Bij het afbreken van zendmasten in Middelkerke is woensdagmiddag een ernstig arbeidsongeval gebeurd. Dat meldt de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent. Een 23-jarige man uit Heist-op-den-Berg raakte hierbij zwaargewond.

News

Mobilhomes rukken op, maar veroorzaken heibel

De camper of mobilhome wordt alsmaar populairder en dat merken ze ook aan zee. Er wordt volop geïnvesteerd, maar de sector is niet te spreken over de eventuele aanleg van gemeentelijke kampeerautoplaatsen. “Concurrentievervalsing”, klinkt het.

News

Eerste zware najaarsstorm teistert stranden

De storm van afgelopen weekend heeft op verschillende plaatsen aan de kust voor heel zichtbare gevolgen gezorgd : de stranden in Bredene zijn afgekalfd en de kustbaan werd afgesloten door zandophopingen

News

“Dit kan een perfect recreatiegebied worden”

Omdat de verkoop ervan niet vlotte, laat Defensie nu toch de zendmasten in Middelkerke-Bad afbreken. Jean-Marie Dedecker, binnenkort burgemeester, wil de site kopen om het sportpark uit te breiden. “Dit is een uitgelezen kans.”

News

Eerste najaarsstorm laat zware sporen na op onze stranden

De storm van afgelopen weekend heeft verschillende plaatsen aan de kust zwaar geteisterd: de stranden in Bredene zijn afgekalfd en de kustbaan werd afgesloten door zandophopingen

News

Nieuwe schepen wil kusttram naar Koninginnelaan: “Tramlijn in Leopoldlaan is blunder van formaat”

“Kijk naar het succesverhaal in Nieuwpoort-Bad. Dit moet bij ons ook kunnen.” Tom Dedecker (LDD) wordt straks eerste schepen en koestert meteen grootse plannen. Een daarvan is het verleggen van de trambedding van de Leopoldlaan naar de Koninginnelaan.

News

Koppel bestraft voor onderhouden cannabisplantage

News
Download