Hoeveel nieuwe spreuken zouden er zo zijn?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

“Tourselectie is droom die uitkomt”

Pieter Vanspeybrouck wil zondag zijn motor nog eens goed laten warmdraaien in de de Brugse Elfstedenronde nieuwe stijl. “Ik put extra energie en vertrouwen uit mijn Tourselectie”, zegt de 30-jarige Meulebekenaar.

Nieuws

Ruzie escaleert: man verbrandt kleren ex

Een man die op 25 februari brand stichtte in de woning van zijn ex in Meulebeke, riskeert een gevangenisstraf van achttien maanden. De stoppen sloegen de voorbije jaren regelmatig door bij Geoffrey P. (32) uit Izegem. “Telkens was hij dronken en keer op keer liepen ruzies met zijn (ondertussen ex-)vriendin uit de hand”, zegt het Openbaar Ministerie. “Hij sloeg en schopte haar en sloeg het raam van de wagen waarin ze zich verborg aan diggelen.” Op 25 februari escaleerde de situatie toen P. naar de woning van zijn ex trok en haar kleren in brand stak. “Ik zag hoe zij mijn mooiste hemden aan stukken had gescheurd en was kwaad. Maar ik wil me herpakken, want zo ben ik niet. Vroeger dronken mijn ex en ik tot we bijna omver vielen, nu drink ik niet meer in de week.” Ook een andere ex-vriendin en zijn voormalige schoonmoeder deelden in de klappen. Vonnis op 20 september.

Nieuws

Meer dan 20 graven stukgeslagen met sloophamer

Op de begraafplaats in het West-Vlaamse Meulebeke zijn net voor het weekend meer dan twintig graven beschadigd. De politie onderzoekt de zaak. “We hebben al beperkte informatie, maar getuigen zijn nog steeds welkom”, zegt burgemeester Dirk Verwilst (CD&V).

Politie en veiligheid

VIDEO. Enorme verontwaardiging nadat vandaal tientallen grafzerken vernielt

Op het kerkhof van het West-Vlaamse Meulebeke was het donderdag een komen en gaan van mensen. Een vandaal vernielde er maar liefst 21 grafzerken.

Nieuws

Sigaret zet gevel in brand

Op een domein in de Overdevestraat in Meulebeke sloegen gistermorgen vroeg de vlammen uit een woning. De brandweer vreesde voor een uitslaande brand, maar toen bleek dat enkel de gevelbekleding vuur vatte.

Politie en veiligheid

Louise Wittouck last break in voor examens: “Combinatie school-tennis lukt nog, maar diploma is wel belangrijker”

A nationaal Louise Wittouck, onlangs 17 geworden, staat voor belangrijke weken. Niet op de tennisbaan, maar wel op de schoolbanken met de examens in het vijfde middelbaar.

Nieuws

“Ik put vertrouwen uit mijn eerste zege”

Meulebekenaar Warre Vangheluwe was zaterdag in Oostnieuwkerke voor het eerst aan het feest dit seizoen. “En of het deugd deed. Deze overwinning geeft me hoop voor de komende opdrachten. Het is duidelijk dat mijn conditie in orde is. In de aanvangsfase deed ik het rustig aan. Pas omstreeks halfkoers kwam ik op de proppen. Ik reed het gat naar de koploper toe. Toen het peloton naderde, liet mijn metgezel zich uitzakken. Ik bleef doorgaan. Twee renners kwamen opzetten. Nadien viel er één concurrent weg, maar zijn plaats werd ingenomen door Joshua Vansteenkiste. In de spurt met drie kon ik het vlot afmaken. Ik wil de komende weken bevestigen.”

Nieuws

N-VA kaart verouderde toestand van zwembaden aan

Tijdens de gemeenteraden in zowel Lichtervelde als Meulebeke kaartte N-VA, in beide gemeenten een oppositiepartij, de toestand van de plaatselijke zwembaden aan. “We richten ons eerst op het masterplan Sport”, zegt schepen in Lichtervelde Els Kindt.

Nieuws
Download