The weather is nice!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ouders kankerpatiëntje Tiana (5) halen opgelucht adem: ze mogen opbrengst benefiet houden

Even dreigde de opbrengst van het benefiet voor Tiana Dewaele (5) uit Ingelmunster verloren te gaan doordat de organisatoren mogelijk zouden moeten opdraaien voor de herstelkosten van een defecte lift. De oorzaak blijkt nu slijtage te zijn. De ouders van Tiana halen opgelucht adem.

News

Ex-opvangmoeder riskeert jaar cel voor sjoemelen met subsidies Kind&Gezin

Een vrouw die meer dan twintig jaar een kinderopvang had in Meulebeke, heeft zich woensdag voor de rechter moeten verantwoorden. Ze riskeert een jaar cel.

News

Burgemeester dient klacht in tegen valse briefschrijver: “Ik word belaagd door rolstoelpatiënten”

Brieven “van de burgemeester” die laten uitschijnen dat deze lak heeft aan de minderbedeelden terwijl hij pronkt met zijn ­Porsche: in het West-Vlaamse Meulebeke vielen ze de jongste tijd in heel wat brievenbussen. Eerst vond Dirk Verwilst (CD&V) het nog grappig, maar drie weken voor de verkiezingen heeft hij toch een klacht ingediend wegens laster en eerroof. “Natuurlijk komt dit uit ­politieke hoek.”

Alert

Café en duiven moeten wijken voor dubbel fietspad en bomen

Het was eventjes slikken voor Marie-Cathérine Debue (64) toen ze het bericht kreeg dat haar café De Fezant gesloopt zal worden om plaats te maken voor een fietspad langs de Gentstraat. Ook de duivenliefhebbers moeten op zoek naar een alternatief.

Traffic

Modernisering van 50 serviceflats en dienstencentrum kost ruim 5 miljoen

Meulebeke investeert 4,4 miljoen euro in de modernisering van de vijftig assistentiewoningen van Deeveland en een miljoen euro in de renovatie en uitbreiding van het lokaal dienstencentrum. “Een noodzaak”, zegt OCMW-voorzitter Luc Vullers.

News

“Met een goed gevoel naar Topsportschool”

Diel Vergote moest zondag in Machelen-Zulte enkel thuisrijder Jens Vanden Heede laten voorgaan. “In de slotfase deed ik niet al te zot, want daags voordien was ik gevallen in Hulste”, aldus de Meulebekenaar. “Ondanks de schaafwonden en de kwetsuur aan mijn hand wilde ik starten. Zowat zestig kilometer reed ik op kop. Die mooie prestatie was een opsteker. Ik kan nu met een goed gevoel starten aan de Topsportschool van Gent. Ik was de enige van twaalf kandidaten die weerhouden werd. Vanaf nu zal ik meer voor het wielrennen kunnen leven. Tot nog toe trainde ik maar een beperkt aantal uren per week. Ik kijk echt uit naar deze nieuwe uitdaging.”

News

Tot rust komen kan voortaan in caravan

Ingepakt als een cadeau stond hij gisterenmorgen op de speelplaats van de Marialoopschool in Meulebeke: een caravan. Die werd ingericht als extra leslokaaltje.

News

Eerste Chiro Universalis was schot in de roos

De oud-leiding van Chiro Meisjes Meulebeke organiseerde voor het eerst hun Chiro Universalis, een versie van het spel ‘Homo Universalis’ uit tv-programma ‘Iedereen Beroemd’. 58 deelnemers hadden zich aangemeld, de afvallingsrace bestond uit zeventien proeven. Winnaar werd Ward Crul: hij mag zich een jaar Chiro Universalis noemen. Kinderen konden genieten van de randanimatie en de schminkstand.

News

“Onze collectieve prestatie werd zeker niet beloond”

FC Meulebeke begon de competitie met een 1-0 nederlaag bij White Star Lauwe. Maar verdiend was dat niet.

News

Fietsster in levensgevaar na frontale botsing met wagen

Mia Cauwelier (62) uit Meulebeke raakte zaterdagmorgen levensgevaarlijk gewond bij een ongeval in de Pittemstraat. De vrouw was met de fiets onderweg om boodschappen te doen toen ze rond 10.45 uur werd gegrepen door een wagen.

Traffic
Download