Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kaarsjes voor overledenen

Velen trotseerden de gure wind om aanwezig te zijn op Wereldlichtjesdag op het marktplein. Aan het stadhuis hebben ouders, familie en vrienden overleden kinderen, vrienden en familieleden herdacht met kaarslicht. Het was een serene herdenking met muziek en woord. Tijdens de minuut stilte kregen sommigen het moeilijk, hier en daar werd een traantje weggepinkt of werd een dikke knuffel gegeven.

Vroeger en nu

“Betere mentaliteit in tweede helft”

FC Meulebeke won uiteindelijk vrij gemakkelijk van Veldegem met 4-1. Dankzij deze nieuwe zege realiseren de roodbroeken een voortreffelijke 21 op 21. “We kwamen vrij vroeg op voorsprong”, vertelt Mathias Vandewoestyne. “Met een zeer vreemd doelpunt werd het wat later wel 1-1. Bij een ongelukkige blokkage dwarrelde de bal in ons doel. Tijdens de rust vroeg onze trainer om een betere mentaliteit aan de dag te leggen. We kwamen dan ook gretig uit de kleedkamer en we boekten nog een vlotte overwinning. We blijven dus leider en zondag is er dé derby tegen Tielt, dat ook zeer sterk op dreef is de jongste weken.”

Nieuws

VIDEO. Even paniek nadat kachel isolatie van buurman doet roken

In het West-Vlaamse Meulebeke is de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken in een rijwoning. Een isolatiewand die te dicht bij een kachel stond was beginnen te roken.

Nieuws

Berouwvolle dief bezorgt studentenclub reuzengrote mascotte terug… maar zonder arm

Na drie slapeloze nachten hebben de studenten van Die Beerkens hun clubmascotte, een reuzengrote pluchen beer, terug. Hij mist wel nog een arm.

Nieuws

“We werkten onze kansen niet af”

FC Meulebeke moest zich tevredenstellen met een 1-1-gelijkspel op het veld van Damme. “We moesten gewonnen hebben”, zegt Dylan Vens. “We begonnen heel goed aan de match, maar na een tijdje zakten we wat weg en Damme nam het commando over. Na de pauze waren wij weer de betere ploeg en we scoorden ook. Wat later was er een rode kaart voor de thuisploeg, maar met tien kwamen ze toch langszij. Daarna hadden wij zeker drie mooie mogelijkheden om terug op voorsprong te komen en de match te winnen. Dat lukte niet. We waren achteraf dan ook erg ontgoocheld. We werkten jammer genoeg onze kansen niet goed genoeg af.”

Nieuws

Studentenclub is mascotte kwijt: “We vonden alleen een afgerukte arm terug”

Studentenvereniging Die Beerkens uit Meulebeke zoekt haar mascotte. De grote pluchen beer werd zaterdag gestolen en vernield op het jaarlijks feest.

Nieuws

Bedrijf wil roddels over geurhinder ontkrachten met opendeurdag

Het metaalbewerkingsbedrijf Ferrokonstrukt uit Meulebeke zet zaterdag zijn deuren open. Het wil zo open kaart spelen met de inwoners. Er waren enkele vragen over de aanvraag voor een nieuwe milieuvergunning.

Nieuws

Kidspopduo zoekt 25.500 kinderen voor wereldrecord ‘high five’

Pieterjan Beheydt en Jens Declerck van het kidspopduo BlitZ doen een oproep aan alle scholen om het wereldrecord ‘high five’ te verbreken.

Nieuws

Sint-Antoniuswijk niet blij met plannen ’t Veld

De uitbreidingsplannen voor het provinciaal domein 't Veld krijgen veel tegenwind vanuit de Sint-Antoniuswijk. De bewoners daar vrezen extra verkeer en wateroverlast in de wijk.

Nieuws

Uitbreidingsplannen provinciaal domein 't Veld

Het provinciaal domein 't Veld ligt in het zuidoosten van Ardooie, op de grens met Meulebeke. Volgens de provincie is het dringend aan vernieuwing toe en daarom wordt een nieuw provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt.

Vrije tijd en hobby
Download