hoplr, always nearby
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Jonge vader van twee (37) zat op passagiersstoel door rijverbod toen hij omkwam: “Dag later zou hij rijbewijs terugkrijgen”

De Turkse gemeenschap in Meulebeke is in rouw na de dood van Gurani Aygün (37). De schrijnwerker kwam om het leven bij een ongeval op de Ringlaan in Tielt maandag. Hij zat op de fatale passagiersplaats omdat hij een rijverbod had. “Het was de laatste dag, hij zou dinsdag zijn rijbewijs terugkrijgen.”

News

Wand met dagelijkse spullen moet mensen met dementie prikkelen

Het Meulebeekse woon-zorgcentrum Ter Deeve neemt een ‘activiteitenwand’ in gebruik. Het gaat om twee panelen waarop onder meer een fietswiel, kleine muziekinstrumenten, haarspelden en kunstgras hangen.

News

Herstructurering van de baan bij scholengroep Molenland

De veelbesproken hervormingsplannen van het katholiek secundair onderwijs in de regio Tielt wordt niet meer dan een modernisering. In enkele scholen wordt het studieaanbod uitgebreid.

News

Man die omkomt bij klap tegen vrachtwagen, is 37-jarige aannemer uit Meulebeke

Bij een zwaar ongeval langs de Ringlaan in Tielt is maandag een aannemer uit Meulebeke om het leven gekomen. G.A. (37) zat als passagier in een bestelwagen die tegen een geparkeerde vrachtwagen knalde. De bestuurder, een werknemer, raakte zwaargewond.

News

Daarom krijgen overleden bewoners in dit rusthuis een kleurrijk en extra warm deken

Bewoners van het Meulebeekse Sint-Vincentius verlaten het woon-zorgcentrum bij hun overlijden onder een uniek deken of quilt. “De vele kleuren symboliseren het geluk en de tegenslagen van het leven. Het deken brengt de dood zachter binnen.”

News

Kinderopvang Babelou sluit sneller dan verwacht

Zestien kinderen kunnen niet langer terecht in kinderopvang Babelou in Meulebeke. Aanvankelijk zou de afdeling van de Landelijke Kinderopvang in januari sluiten, tot enkele ouders het bericht kregen dat er meteen een alternatief gezocht moest worden.

News

Emotioneel afscheid van oprichter Ceremonie Roger

In Meulebeke werd zaterdagmorgen afscheid genomen van Roger Eeckhout (90). De oprichter van Ceremonie Roger overleed vorige week toen hij met zijn wagen werd gegrepen door een trein. “Als het moeilijk gaat, zullen we naar boven kijken en vragen: Pepé, wat zou jij doen?”, spraken zijn kleinkinderen.

News

Restauranthouders QV helpen je last minute aan een vrij tafeltje, ook bij de collega's

Hongerige magen die koortsachtig op zoek zijn naar een vrij tafeltje of restauranthouders die snel geschikt personeel willen vinden: voor hen is er vanaf nu de website interresto.be, een creatie van de uitbaters van QV.

News

Autoliefhebber Roger (90) sterft bij bizar ongeval aan spoorweg: "Plots werd hij gegrepen door trein"

Bij een vreemd ongeval aan een spoorwegovergang in Tielt donderdag is Roger Eeckhout (90) uit Meulebeke overleden. De oprichter van Ceremonie Roger werd door een trein gegrepen toen hij met zijn wagen aan de slagboom stond te wachten.

News

Dode bij aanrijding tussen auto en trein in Tielt

In Tielt is een dodelijk slachtoffer gevallen bij een aanrijding tussen een trein en een wagen. Ooggetuigen zagen hoe een wagen die stond aan te schuiven aan de overweg, meegesleurd werd door een passerende trein. De inzittende van de wagen kwam bij het ongeval om het leven.

News
Download