Buren leren elkaar kennen, delen spullen en starten initiatieven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ruzie over zoemende mug loopt uit de hand

Een vijftiger uit Meulebeke kreeg een effectieve celstraf van achttien maanden omdat hij zijn vriendin zwaar toetakelde.

Nieuws

“Op Staden ons niet belachelijk maken”

FC Meulebeke moest op de vorige speeldag niet aantreden, maar toch werden de roodbroeken de winnaars van het weekend omdat achtervolger Zedelgem zijn inhaalmatch verloor. Meulebeke blijft leider met acht punten bonus op Diksmuide. “Dat betekent dat wij met 8 op 15 altijd kampioen zijn”, berekende trainer Bruno Derveaux. “Diksmuide moet dan zelf een 15 op 15 realiseren. Concreet betekent dat voor ons dat wij nog drie keer moeten winnen om de titel te pakken. We moeten nu naar rode lantaarn Staden. Met alle respect voor de thuisploeg, maar daar punten laten liggen, zou wel erg verrassend zijn. We gaan ons niet belachelijk maken.”

Nieuws

Freinetschool wil middelbaar onderwijs

Wim De Baets, directeur van de lagere freinetschool De Koorddanser in Meulebeke, wil graag een nieuwe freinetschool uitbouwen in Tielt. De stad heeft met het Reuzenhuis al een freinetschool, maar die is enkel voor leerlingen van de lagere school. Het is de bedoeling om in de nieuwe school middelbaar onderwijs aan te bieden. “Kinderen kunnen na het lagere in een freinetschool bijna nergens terecht in onze regio”, zegt De Baets. “De overstap naar ‘standaard’ onderwijs is vaak zeer groot. Het idee moet zowel inhoudelijk als praktisch nog vorm krijgen, maar we starten met de voorbereiding.” De directeur ziet de nieuwe school niet voor 1 september 2019 opengaan.

Nieuws

Inwoners bundelen krachten om zwerfvuil te ruimen

Veel vrijwilligers waren aanwezig om de strijd tegen zwerfvuil aan te pakken in de Beregemeente. Men verzamelde op de speelplaats van de Sint-Amandusschool. Na een korte verwelkoming door burgemeester Dirk Verwilst en een briefing door de voorzitter van de milieuraad, Lieven Mannens, ging men in verschillende groepen op pad voor de grote lenteschoonmaak in de verschillende centrumstraten.

Nieuws

Leerlingen richten bedrijfje op om straatkinderen te helpen

De leerlingen van de Marialoopschool verkopen opvouwbare winkeltassen om hun leeftijdgenoten in Ethiopië een betere toekomst te geven.

Nieuws

Benedikt van Staen wordt lijsttrekker N-VA Meulebeke

De Meulebeekse afdeling van N-VA heeft de voornaamste kandidaten van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld.

Nieuws

‘Domme kalle’: mannen bellen agente op nadat vriend boete kreeg

Tijdens een testrit met zijn oldtimer op 3 januari 2017 beging Gino D. (48) volgens een agente minstens zes verkeersovertredingen. Na de testrit vatte de oldtimer vuur en toen de agente op dat moment D. aansprak bij zijn huis, had die daar door de brand geen oren naar. Toen de overtredingen in de bus belandden, belde hij haar op haar privénummer om de boetes te bespreken, wat uiteraard niet mag.

Politie en veiligheid
Nieuws

Brandweer zet 40 adviseurs in om branden te voorkomen

“Branden voorkomen wordt belangrijker dan ze bestrijden.” Dat is de nieuwe visie van de hulpverleningszone Midwest. De zone stelde dinsdag zijn nieuw brandpreventieteam voor. Veertig adviseurs moeten zorgen dat het bij ons niet brandt.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Kloof van acht punten maar zijn er nog niet”

FC Meulebeke won met 0-2 op het veld van FC Heist. De leider diepte zo de kloof met de achtervolgers verder uit.

Nieuws

Brugfiguur moet kansarme gezinnen sneller opsporen en helpen

Het OCMW van Meulebeke is onlangs gestart met het project ‘brugfiguren’. Een brugfiguur is een neutraal contactpersoon tussen de school, het gezin en de buurt. Met het project wil het OCMW de kansarmoede bij kinderen bestrijden.

Nieuws
Download