Rome was not built in a day
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Geslaagd maatjesfestival in Marialoopschool

De directie en leerkrachten van de Marialoopschool in Meulebeke organiseerden voor het tweede jaar op rij een maatjesfestival. Nu het nieuwe maatjesseizoen is begonnen waren veel ouders naar de school afgezakt om die te komen proeven, al dan niet met een glas cava of wijn. Met de opbrengst wil de school een nieuwe schoolbel kopen.

News

Voor het eerst WK-dorp in Meulebeke

Voor het eerst kunnen de Meulebekenaren voor de Rode Duivels supporteren in open lucht. Het terrein van Bouwstoffen Debouver in de Gentstraat werd omgebouwd tot ‘Villa Belgica’, een heus Belgisch supportersdorp. Voor en na de wedstrijd verzorgde een DJ de sfeer.

News

Criminaliteit op laagste punt in vijftien jaar

Nog nooit was er de voorbije 15 jaar zo weinig criminaliteit in de politiezone Midow als in 2017. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. De grootste daling was in Meulebeke. In Ingelmunster en Dentergem is er dan weer een stijging.

Alert

Klas van juf Lieve verzamelt 5.736 euro voor straatkinderen

Het voorbije schooljaar organiseerde het derde leerjaar van de Marialoopschool in Meulebeke tal van activiteiten ten voordele van Let Us Change. De leerlingen konden een cheque van liefst 5.736,25 euro overhandigen aan de organisatie. De vzw zet zich in voor straatkinderen in Ethiopië.

News

Juliette is jongste telg van viergeslacht

Op 5 februari mocht Marie-Thérèse Tack (83) een nieuwe telg in de familie verwelkomen. Kleindochter Amelie Soenens (29) en Jurgen Van Eenooghe, wonende in de Tieltstraat, werden ouders van hun tweede kindje, Juliette. Met haar geboorte zorgde Juliette (vier maanden) voor een viergeslacht in vrouwelijke lijn. Oma Marijke Ledeganck (55) vervolledigt de familiefoto.

News

Bij Tiana (5) werd tumor vastgesteld: “In één seconde viel mijn wereld weg”

Ghislain Lemaire en Jeaninne Baekelandt organiseren op zaterdag 7 juli in oc Vondel in Meulebeke een benefiet voor hun kleindochter Tiana. Twee maanden geleden werd bij haar een tumor vastgesteld. De grootouders hopen hiermee de ziekenhuiskosten wat te drukken.

News

Marktkramers negeren alarm dat steeds nodeloos afgaat, behalve die keer

De marktkramers die woensdag in Meulebeke stonden, krijgen negatieve reacties omdat ze niet ingrepen toen het brandalarm afging in het gemeentehuis. “Maar we hebben al zo vaak de politie gebeld voor vals alarm”, verdedigen ze zich.

Alert

Scholen niet tevreden met werkwijze minister in zaak salmonellavergiftiging

Schooldirecties die zo kwaad zijn dat ze massaal gaan protesteren. Het is ongezien in het anders zo rustige Zuid-West-Vlaanderen. Maar gisterenmiddag protesteerden 50 schooldirecteurs tegen de sluiting van cateringbedrijf Esthio aan de poorten van het bedrijf. Ze zijn verontwaardigd dat ze pas zo laat wisten dat er dan toch geen maaltijden zouden zijn op donderdag.

News

Twee jaar cel voor stalking en verkrachting van ex-vriendin

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 23-jarige man uit Meulebeke veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel, voor verkrachting en belaging. Het slachtoffer maakte met haar smartphone een geluidsopname van de verkrachting.

News

Familie en vrienden namen afscheid van Kevin Braekevelt na explosie van obus

Zaterdagmorgen namen familie en vrienden afscheid van Meulebekenaar Kevin Braekevelt (38). De man kwam vorige week om het leven na een ongeval met een obus.

News
Download