Nodig je buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Thuisspelers in finales goed vertegenwoordigd

EH2 werd door Andrès Ooghe met 7-5/6-4 gewonnen van Thomas Ketels. In EH3 verloor de lokale Wim De Meulenaere de finale met 6-1/6-2 van Van Rijckeghem. Thijs Deseure kreeg WO in EH4. EH5 bleef binnen Bosterhout met winst voor Hannes Vuylsteke. Siebe Commeene zorgde voor nieuwe winst in EH6. In EH 35/2 was Jochen Debruyne (TC Kortemark) de primus. In EH 35/3 stond dan weer geen maat op David Vandermersch. Mario Dhelft won EH 45/3. ED2 was geknipt voor Justine Desaranno. Juliette Hostens verloor de finale ED3. Thuisspeelster Camille Wittouck greep de macht in ED4. Leonie Vuylsteke verloor ED5, idem voor Leen Follens in ED 25/3.

Nieuws

“Pak minder ervaring dan vorig seizoen”

FC Meulebeke eindigde vorig seizoen in de top drie, maar is die knappe prestatie voor herhaling vatbaar of te hoog gegrepen? “We werken tijdens onze voorbereiding alleszins niet resultaatgericht”, legt trainer Bruno Derveaux uit. “Ik wil iedereen de kans geven om te proeven van het eerste elftal. Zo zijn dus al heel wat jongeren de revue gepasseerd. En ik wil die youngsters zelfs een serieuze kans geven. Onze jeugdwerking zal het graag zien. Dat betekent ook dat ik heel wat ervaring zal moeten missen dit seizoen. Oude rotten zoals een Tom Ovaere zullen er niet meer bij zijn. Even goed doen als vorig jaar zal dus heel moeilijk worden.”

Nieuws

Op vier jaar tijd gegroeid van kermiskoers naar profkoers

De Omloop Mandel-Leie-Schelde is op zaterdag 26 augustus toe aan zijn 72ste editie. Op vier jaar tijd is de wedstrijd uitgegroeid van kermiskoers tot een 1.1 UCI-wielerkoers. Daarmee komt de wedstrijd op hetzelfde niveau van Het Kampioenschap van Vlaanderen.

Vrije tijd en hobby

Hans was op straat gezet in zijn populaire volkscafé, nu heeft hij beetje verder een nieuwe uitdaging gevonden

Hans Delange, die vroeger het bekende café ‘t Beepeetje in Oostrozebeke runde, baat sinds kort ‘t Fort uit. Dat ligt op een boogscheut in de Oostrozebekestraat in Meulebeke. Hij en de klanten hebben het er perfect naar hun zin. “Ik moest die stap al eerder gezet hebben”, zegt hij.

Nieuws

Topeditie Vedetten parade Tabakommegang

Tabakommegang heeft nog altijd de reputatie van een puur en onvervalst volksfeest te zijn met gezonde leute en plezier, vermaak en vertier. Op zondag is er de hoogdag met de Vedetten parade. Voor deze editie waren de Lindsay en De Romeo’s de toppers. Vele fans waren vroeg present om de beste plekjes aan het podium te bezetten, tijdens de optredens zat het terrein afgeladen vol.

Nieuws

Diel Vergote start zonder druk: “Meer sprinter dan klimmer”

Bij de eerstejaarsnieuwelingen rekent Diel Vergote zichzelf niet bij de kanshebbers voor de nationale titel. “Ik ben meer een sprinter dan een klimmer”, stelt de Meulebekenaar van Tieltse Renners. “Met een plek in de top twintig zou ik kunnen leven. Ik zal trachten om mee te gaan met de beteren. Offensief koersen is mijn stijl. Ik reken nooit louter op mijn snelle benen.”

Nieuws

Hobbybrouwer lanceert acht zelfgemaakte bieren in ‘kleinste brouwerij van het land’

Dirk Cnockaert uit Meulebeke bezit naar eigen zeggen de kleinste artisanale microbrouwerij van het land. Samen met studenten ontwierp hij een eigen brouwinstallatie. De hobbybrouwer brengt deze zomer acht eigenhandig gemaakte bieren op de markt.

Vrije tijd en hobby

Radio I.R.O. en FM Gold kunnen blijven uitzenden

Een aantal lokale radio’s leven nog in onzekerheid of ze kunnen blijven uitzenden, maar Stadsradio I.R.O. en FM Gold kunnen opgelucht ademhalen. Zij hebben hun frequenties ook voor de komende negen jaar binnen. I.R.O. levert Zonnebeke in, maar krijgt Roeselare en Oostkamp erbij.

Nieuws

Kasteel Ter Borcht wordt horecazaak

Het gemeentebestuur van Meulebeke wil van het kasteel Ter Borcht een horecazaak maken. Het kasteel dateert uit de 19de eeuw en staat nog in de steigers. De buitenkant is bijna gerenoveerd, volgend jaar zal ook het interieur vernieuwd worden.

Vroeger en nu

Ruim 1.200 soorten dieren en planten gevonden in Meulebeke en Pittem

Tijdens de 1.000-soorten dag gingen natuurliefhebbers op zoek naar duizend verschillende soorten dieren en planten in Pittem en Meulebeke. Ze vonder er 1.218, waaronder honderden die hier nog nooit gezien waren.

Nieuws
Download