Wat een weertje zeg!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

VIDEO. Nieuw-Zeelanders bedanken ons land met indrukwekkende haka

57 leden van de New Zealand Defence Staff hebben een week overnacht in hostel Peace Village in Mesen om de plechtigheden bij te wonen voor 100 jaar Mijnenslag. Als bedanking voor de gastvrijheid, hadden de Nieuw-Zeelanders iets speciaals in petto.

Nieuws

Grootschalige herdenking honderd jaar na Mijnenslag

Exact honderd jaar na datum werden woensdag de vele duizenden gesneuvelden van de Mijnenslag herdacht. Regeringsleiders en royals zoals de Britse kroonprins William en onze prinses Astrid stonden samen stil bij de gruwel van de oorlog tijdens plechtigheden in het kleine Mesen en Wijtschate. Tegelijk zakken dezer dagen ook vele toeristen vanuit alle uithoeken van de wereld af naar de Westhoek om hun voorvaders te herdenken.

Nieuws

VIDEO. Britse kroonprins William geland in Wevelgem

De Britse kroonprins is geland op de luchthaven van Wevelgem. William is in ons land voor de herdenkingsplechtigheden van de Mijnenslag in Mesen en het Heuvelland, vandaag precies 100 jaar geleden.

Vroeger en nu

Perimeter, sluipschutters en bomhonden om bezoek Britse royals veilig te laten verlopen

De Westhoek krijgt binnenkort hoog bezoek uit het Verenigd Koninkrijk. Prins William en zijn vrouw Kate komen naar Mesen en prins Charles komt naar Zonnebeke, dat afgesloten wordt voor de veiligheid.

Nieuws

Prins William en Kate Middleton komen in juni naar kleinste stad van België

De Britse kroonprins William en zijn echtgenote Kate Middleton zullen op 7 juni te gast zijn in Mesen. Het echtpaar komt er de Mijnenslag van 1917 herdenken. Dat bevestigt burgemeester Sandy Evrard.

Nieuws

Deze kraters worden beschermd monumenten

Tijdens de 100-jarige herdenking van de Mijnenslag zal het publiek een negental historische kraters kunnen bezoeken. Drie ‘privékraters’ worden eenmalig opengesteld door de eigenaars en een vijftiental kraters wordt binnenkort erkend als beschermd monument. “Het herdenkingsprogramma oogt indrukwekkend.”

Vroeger en nu

Sandy Evrard is 15 jaar burgemeester: “Mesen blijft klein, maar ik zette het mee op de kaart”

Sandy Evrard (MLM) is al vijftien jaar burgemeester van de kleinste stad van het land. En hij is nog lang niet van plan om te stoppen.

Nieuws
Download