A second please, patience is a virtue!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Mannen riskeren zware celstraf voor inbraak waarbij ze Lydia (46) met staaf bedreigden: “Ik leef nog altijd met schrik”

Drie jongemannen riskeren celstraffen tot 12 maanden voor een poging tot inbraak op de hoeve van boeren Joël en Marc Martain en het bedreigen van de vrouw van Joël en vier agenten.

Alert

Jongeren plaatsen nieuwe gedenksteen voor laatste oorlogsveteraan: “Zo kunnen we het verhaal van Harry blijven vertellen”

De nieuwe gedenksteen van de laatste Britse oorlogsveteraan voor zijn gesneuvelde vrienden is dinsdag ingehuldigd in Langemark. Het oude exemplaar was verdwenen, waarna een crowdfunding werd gestart voor een nieuwe steen.

News

Burgemeester laat dissidente schepen tien dagen vervangen

Burgemeester Sandy Evrard (MLM) liet Katelijn Poissonnier, die vlak voor de verkiezingen overliep naar de oppositie, vervangen als schepen. Al duurde de interim amper tien dagen.

News

Stemmenkampioen van Vlaanderen is Evrard

Sandy Evrard is het grote stemmenkanon in Vlaanderen. Zijn partij MLM haalde 68,3 procent en maar liefst twee op de drie kiezers bracht een voorkeurstem uit op hun burgervader. Hij haalt 463 voorkeurstemmen. “Voorlopig hebben we nog geen nieuws over de schepenverdeling, dat kan nog even duren”, aldus Evrard.

News

LIVE WEST-VLAANDEREN. Tommelein claimt initiatief in Oostende, Landuyt kondigt afscheid aan in Brugge

Hoe verloopt de stemming voor de gemeenteraadsverkiezingen in uw gemeente, gebeurden er opmerkelijke zaken in de stemhokjes, en wat zijn de resultaten? Volg al het nieuws over de verkiezingen in de provincie West-Vlaanderen hier op de voet!

News

ANALYSE. Sandy blijft burgemeester, oppositie verdubbelt

Sandy Evrard blijft burgemeester met een absolute meerderheid, de oppositie is voortaan met twee in de gemeenteraad.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel op 14 oktober in Mesen

Tot een paar maanden voor de stembusgang was het niet zeker of de inwoners van de kleinste stad van het land effectief naar het stemlokaal zouden moeten trekken.

News

“Ik ga niet met modder gooien, maar ik ben blij dat ik haar kwijt ben, de ruziestookster”

Het scheelde niks of er waren geen verkiezingen in Mesen. Geen avance, dachten ze daar, opkomen tegen Sandy Evrard. De populairste burgemeester van het land. Mister 75 procent. En dan was er toch plots een oppositielijst. Meer, de helft van Evrard zijn schepencollege liep over. Er waren weliswaar maar twee schepenen in Mesen, maar toch. De burgemeesterlijke zenuwen staan ­gespannen. “Zo laf, gaan lopen met de geheimen van de meerderheid.”

News

Sandy Evrard van Mesen blijft beste burgemeester: “Wellicht te danken aan mijn lange ervaring”

Sandy Evrard (MLM) uit Mesen blijft de beste burgemeester in onze regio en scoort zelfs iets beter in vergelijking met het begin van de beleidsperiode. Op Vlaams niveau moest hij zijn eerste stek wel inruilen voor een derde plaats.

News

Nieuw dierenasiel voor zuidelijke Westhoek

In Poperinge is zopas een nieuw dierenasiel geopend. Het is een samenwerking tussen Poperinge, Heuvelland, Vleteren en Mesen en bedoeld voor alle 32.000?inwoners van die gemeenten.

News
Download