Hopla, daar ben je weer!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Grote ravage bij twee huizen na nachtelijke horrorcrash

Een Franse bestuurder heeft een ware ravage veroorzaakt bij twee huizen op de grens van Wijtschate en Mesen. Een inzittende van het voertuig, dat aan overdreven snelheid de dorpskom binnenreed, raakte levensgevaarlijk gewond.

Nieuws

Voertuig belandt in maïsveld: jongeman komt om het leven

Een jongeman is in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven gekomen bij een ongeval in de Komenstraat in Mesen.

Wegen en verkeer

“De eerste maanden mag vlees eten niet meer... en dat als leraar Slagerij”

Sandy Evrard (48), burgemeester van de kleinste stad van Vlaanderen, gaat het dieet volgen van Bart De Wever, burgemeester van de grootste stad, Antwerpen.

Nieuws

Veurne heeft grootste winkelaanbod

De Veurnaar hoeft bij wijze van spreken maar enkele stappen zijn deur uit, of hij stoot al op een mooi aanbod buurtwinkels. De boetestad scoort het beste van heel Vlaanderen op vlak van winkelaanbod. Aan de andere kant staan Mesen en Bredene. Maar vooral in de kleinste stad van het land gaan ze bijzonder creatief om met de schaarste.

Nieuws

VIDEO. Nieuw-Zeelanders bedanken ons land met indrukwekkende haka

57 leden van de New Zealand Defence Staff hebben een week overnacht in hostel Peace Village in Mesen om de plechtigheden bij te wonen voor 100 jaar Mijnenslag. Als bedanking voor de gastvrijheid, hadden de Nieuw-Zeelanders iets speciaals in petto.

Nieuws

Grootschalige herdenking honderd jaar na Mijnenslag

Exact honderd jaar na datum werden woensdag de vele duizenden gesneuvelden van de Mijnenslag herdacht. Regeringsleiders en royals zoals de Britse kroonprins William en onze prinses Astrid stonden samen stil bij de gruwel van de oorlog tijdens plechtigheden in het kleine Mesen en Wijtschate. Tegelijk zakken dezer dagen ook vele toeristen vanuit alle uithoeken van de wereld af naar de Westhoek om hun voorvaders te herdenken.

Nieuws

VIDEO. Britse kroonprins William geland in Wevelgem

De Britse kroonprins is geland op de luchthaven van Wevelgem. William is in ons land voor de herdenkingsplechtigheden van de Mijnenslag in Mesen en het Heuvelland, vandaag precies 100 jaar geleden.

Vroeger en nu

Perimeter, sluipschutters en bomhonden om bezoek Britse royals veilig te laten verlopen

De Westhoek krijgt binnenkort hoog bezoek uit het Verenigd Koninkrijk. Prins William en zijn vrouw Kate komen naar Mesen en prins Charles komt naar Zonnebeke, dat afgesloten wordt voor de veiligheid.

Nieuws

Prins William en Kate Middleton komen in juni naar kleinste stad van België

De Britse kroonprins William en zijn echtgenote Kate Middleton zullen op 7 juni te gast zijn in Mesen. Het echtpaar komt er de Mijnenslag van 1917 herdenken. Dat bevestigt burgemeester Sandy Evrard.

Nieuws

Deze kraters worden beschermd monumenten

Tijdens de 100-jarige herdenking van de Mijnenslag zal het publiek een negental historische kraters kunnen bezoeken. Drie ‘privékraters’ worden eenmalig opengesteld door de eigenaars en een vijftiental kraters wordt binnenkort erkend als beschermd monument. “Het herdenkingsprogramma oogt indrukwekkend.”

Vroeger en nu
Download