Look who we have here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Burgemeester van Oostende verdient meer dan drie keer zoveel als die van Mesen: “Daarvoor werk ik 80 uur per week”

Niet alle burgemeesters in onze regio cumuleren de mandaten. Al zitten er wel enkele burgemeesters bij die naast hun wedde nog flink wat betaalde mandaten hebben. Johan Van de Lanotte verdient 4.300 euro netto per maand. “Een correcte verloning volgens mij.”

News

Schepen van partij burgemeester duwt nieuwe lijst RESPECT!

De democratie zal zegevieren in de kleinste stad van het land. De nieuwe onafhankelijke lijst RESPECT!, met een MLM-schepen aan boord, biedt de ruim zevenhonderd kiezers een alternatief voor het zestienjarig bewind van burgemeester Sandy Evrard (MLM).

News

Wordt soja de toekomst? “Deze tropische teelt gedijt goed in hitte en droogte”

Vlakbij de Ierse vredestoren werden in Mesen de eerste sojabonen geoogst op grote schaal met het oog op menselijke consumptie. De teelt heeft als een van de weinige de afgelopen extreme droogte goed doorstaan.

News

Oorlogstoeristen blijven ook na herdenkingsjaren komen

Oorlogstoeristen blijven voorlopig naar onze streek komen, dat blijkt onder meer uit een geslaagde vijfde toerismebeurs.

News

Gezocht: pastoors voor de Westhoek

De Ieperse pastoor Boni Van Looveren (83) en zijn Heuvellandse collega Igor De Bliquy (36) nemen dit weekend afscheid van hun parochianen. In Ieper neemt een bestaande pastoor over, in Heuvelland is er voorlopig geen opvolger.

News

Brandweer viert 150 jaar met oude wagens

De brandweerpost van Mesen bestaat 150 jaar en dat wordt vandaag gevierd. “We zijn een van de oudste brandweerposten van de streek en hebben nu nog 18 actieve leden”, zegt postoverste Marc Debraeve. “Om 10.30 uur worden de troepen geschouwd door de burgemeester en zonecommandant. Vanaf 11 uur is er een receptie.”Achter de kazerne staan oude voertuigen. “De oudste is van het jaar 1939: een Amerikaans legervoertuig dat in de jaren 50 werd omgebouwd tot brandweerwagen. In de namiddag zijn er demonstraties.”

Alert

Dan toch verkiezingen in kleinste stad

Er worden wellicht verkiezingen georganiseerd in Mesen, de kleinste stad van het land die een duizendtal inwoners telt.

News

Dan toch naar een tweestrijd bij verkiezingen in Mesen

Burgemeester van Mesen Sandy Evrard en zijn partij MLM krijgen dan toch geen vrijgeleide bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Kristof Veramme van oppositiepartij MDM bevestigt dat hij met een eigen lijst komt.

News

Joachim sterft na verschillende aanrijdingen op A19, amper vier jaar na bizar ongeval broer

Rita Talpe (68) uit het Zonnebeekse Zandvoorde zit met veel vragen nadat haar zonen Joachim (42) en Billy (36) in vier jaar tijd overleden zijn door vreemde verkeersongevallen.

News

Slachtoffer dodelijk ongeval A19 “stond rechtop” toen hij werd aangereden: “Onduidelijk waarom hij niet in zijn auto zat”

De man die zaterdagochtend om het leven kwam bij het ongeval op de A19 in Menen, is een veertiger uit Mesen. Dat meldt het West-Vlaamse parket. “Het slachtoffer bevond zich niet in de onmiddellijke omgeving van zijn wagen. Waarom is nog niet duidelijk.

Traffic
Download