Hoplr is constantly building new features for your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Na jaar lang stilte: klokken vredesbeiaard luiden opnieuw boven de kleinste stad

De Mesenaars beginnen en eindigen de dag voortaan op de tonen van Le Messinois, gespeeld door de vredesbeiaard die meer dan een jaar defect was en ondertussen hersteld is.

News

“Dit vredesevenement moet blijven, vooral na 2018”

Een vijfhonderdtal wandelaars trekt zaterdag door de Westhoek tijdens de derde Oxfam Peacewalker. De start en aankomst liggen opnieuw in Mesen. Dit jaar is er voor het eerst een vredesfestival en een thema, dat de wandelaars sensibiliseert.

News

Dankzij inwoners uit grootstaden herleeft de middenstand in kleinste stad van het land

Mesen heeft er zes nieuwe zelfstandigen bij, onder wie ondernemers uit Gent en Antwerpen. Ze hopen elkaar te versterken en het leven in de kleinste stad van België verder aan te zwengelen.

News

Burgemeester stelt jonge lijst voor

Huidig burgemeester Sandy Evrard (MLM) stelde gisteren zijn nieuwe lijst voor. “We hebben een jonge lijst met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar.” Die van enig oppositielid Kristof Veramme (MDM) is nog niet rond. “Maar ik zie de toekomst positief tegemoet en blijf ervoor gaan.”

News

“Deze fietstocht is een geweldige manier om mijn grootvader te eren”

Tientallen Nieuw-Zeelanders fietsten gisteren door de streek om hun voorvaderen van het New Zealand Cyclist Corps te herdenken. In Mesen hielden ze halt voor een kransneerlegging aan het New Zealand Memorial.

News

Drieling viert zeventigste verjaardag op 1 april

Een drieling op 1 april? Ook hun vader dacht in 1948 eerst dat het een grap was. Marie-Louise, Joël en Noël vierden zondag hun zeventigste verjaardag op het Wervikse stadhuis.

News

Waarom er in de kleinste stad van het land straks misschien geen gemeenteraadsverkiezingen zijn

Het enige oppositielid van Mesen, Kristof Veramme van MDM, heeft de grootste moeite om zijn lijst gevuld te krijgen. Doordat het bevolkingscijfer boven 1.000 inwoners gestegen is, stijgt het aantal plaatsen in de gemeenteraad van zeven naar negen.

News

Eerste spadesteek voor nieuw stadsdepot, meiboom op dierenasiel

Poperings burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) deed gisteren de eerste symbolische kraanschep voor het nieuw stadsdepot en plaatste een meiboom op het dak van de ruwbouw van het nieuw dierenasiel aan de Ouderdomseweg in Poperinge.

News

Gerard en Simonne (76) werden pas na tien dagen thuis gevonden: “Dit kan zelfs in een kleine gemeenschap gebeuren”

In Mesen zijn gisteren de twee levenloze lichamen gevonden van Gerard en Simonne. De twee zouden bezweken zijn aan een CO-vergiftiging. Pas na een tiental dagen werden hun lichamen ontdekt.

News

PAS NA TIEN DAGEN LICHAMEN GEVONDEN: “Gerard en Simonne zorgden goed voor elkaar”

In Mesen zijn gisteren de twee levenloze lichamen gevonden van Gerard en Simonne. De twee zouden bezweken zijn aan een CO-vergiftiging. Pas na een tiental dagen werden hun lichamen ontdekt.

News
Download