Hoplr is volledig gratis en vrij van reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Woodproject trekt naar Menen Oost

Houtbedrijf Woodproject trekt naar bedrijventerrein Menen Oost. Zaakvoerders Peter en Vincent Vankeirsbilck namen de firma over in 2015. Door de fikse groei zijn ze nu genoodzaakt om hun stek in de Klingstraat in Wervik te verlaten. “De huidige locatie barst uit haar voegen. In twee jaar groeide ons personeelsbestand van 11 naar 27 werknemers”, zeggen de broers.

Nieuws

“Het was opnieuw werken geblazen”

Favoriet Roeselare dwong woensdagavond zoals verwacht in eigen huis de kwalificatie voor de bekerfinale tegen Maaseik af, maar het vergde toch enige inspanning om de buren uit Menen niet in de match te laten komen en op een noodzakelijke 2-0 voorsprong te komen.

Nieuws

“Ons herstellen in laatste twee thuiswedstrijden”

“We hebben ons vel duur verkocht maar blijven wel met lege handen achter”, beseft de Menense kapitein Jelle Sinnesael. “Er zat zeker meer in. Zo komen we dankzij stevig opslagwerk van spelverdeler Folguera en Anshel Ver Eecke in de eerste set nog van 20-15 tot 21-21 terug en blijven we in het spoor tot 24-23. In de tweede beurt domineerden we zelfs tot 17-20. Maar telkens gaven we het weg in de slotfase. Laten we zeggen dat we te wisselvallig presteerden om het een niet super Roeselare echt moeilijk te maken. Vandaar dat zij terecht in de bekerfinale staan.”

Nieuws

Foto. Ensemble Respiro uit Kortrijk te gast in Rekkem

KERSTCONCERT met Ensemble Respiro uit Kortrijk op zondag, 17 december om 18.00 u. in de Sint-Niklaaskerk te Rekkem.Kaarten in voorverkoop: 10 euro - aan de deur: 12 euro zijn te verkrijgen bij de inrichtende vereniging Davidsfonds Rekkem, voorzitter Stefaan Vermeulen: 0496 56 26 67 of stefaan.vermeulen@skynet.be of bij bestuursleden van de meewerkende verenigingen: Unizo, Markant; St.-Niklaasparochie, beweging.net met Femma en Pasar, Neos.In Ensemble Respiro spelen muzikanten die gepassioneerd zijn door oude muziek uit de renaissance- en barokperiode. Het ensemble bestaat uit zowel professionele als niet-professionele muzikanten. De bezetting is blokfluit, cello, contrabas, gitaar en klavecimbel. Er werd op dinsdagavond gerepeteerd onder de enthousiaste leiding van de dirigent Francis Michels. Iedereen zondag welkom in Rekkem.

Nieuws

“Bier brouwen kunnen we beter dan sjotten”

De voetbalterm panna heeft een heel andere dimensie gekregen. Denk niet langer aan een passeerbeweging door de benen, maar aan bier. Dankzij minivoetbalclub Café Central. Die lanceerde een eigen bier: de ‘Panna’.

Nieuws

“Een overdekte brommer: grappig ding, dat wou ik ook”

Een agent met een ‘overdekte brommer’ die jenever verkoopt. Danny Dewaele heeft begrijpelijkerwijs bekijks.

Nieuws

“Mogelijk tegen beter weten in, maar enige boodschap is blijven geloven in de finale”

Er zijn heel wat spelers die bij Menen én bij Roeselare actief waren en zijn, maar geen van hen had zo een lange carrière bij de twee West-Vlaamse toppers als Kris Tanghe. Aan hem de eer om zijn licht te laten schijnen over de derby van vanavond, waarin een ticket voor de bekerfinale op het spel staat.

Nieuws

David Cardon scoort bij terugkeer: “Wie niet waagt, niet wint”

SCT Menen pakte zaterdag op Melsele zijn negende overwinning op rij (1-2). Met dank aan David Cardon, die na zijn zes weken schorsing het laatste halfuur mocht volmaken en een kwartier voor tijd de winning goal scoorde. “Een uitstekende rentree”, lacht de spits.

Nieuws

Menen is leidersplaats kwijt in plaats van etiket van typische thuisploeg

In de eerste topper op verplaatsing ging Menen meteen met 3-0 onderuit. Zaterdag in Maaseik kon Par-ky enkel in de eerste set dreigen. De grensploeg is de leidersplaats kwijt.

Nieuws

Menen dankzij negende zege op rij alleen leider

Door de afgelasting van Eppegem-Wingene en de eigen 1-2 winst op Melsele (al de negende zege op rij) staat SCT Menen alleen op kop in derde A.

Nieuws
Download