Carpe diem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nu al verkiezingen in Lauwe (van retroburgemeester)

News

“We vergeten onze geschiedenis veel te snel”

Een schuilkelder onder het stadhuis? Veel Menenaars zullen het niet weten. Christophe Lefebvre bracht een bezoekje aan het ondergelopen overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. De kelder zou voor het grote publiek toegankelijk worden.

News

Braziliaanse profwielrenner verrast leerlingen op autoluwe schooldag

Op de Strapdag, de jaarlijkse autoluwe schooldag, gingen Vlaamse leerlingen massaal met de fiets naar school. In de Wonderwijzer werden ze verwelkomd door Braziliaans beroepsrenner en WK-ganger Nicolas Sessler. In vlekkeloos Nederlands, bovendien.

News

Politie vindt drugs met straatwaarde van 120.000 euro in doodlopende straat: twee verdachten aangehouden

De politie van de West-Vlaamse zone Grensleie (Menen-Wevelgem-Ledegem) heeft in een garagebox in een doodlopende straat in Lauwe een grote drugsvangst gedaan. In totaal werden bijna tien kilo speed, bijna duizend xtc-pillen , heel wat lsd en gbh en zelfs ketamine aangetroffen. De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer 120.000 euro. Er werden drie personen gearresteerd, van wie er twee aangehouden blijven.

Alert

“250.000 euro om afval te ruimen kunnen we elders spenderen”

Volgens Mirom, de afvalintercommunale die actief is in Menen, Wervik en Wevelgem, is er nog altijd een groot zwerfvuilprobleem, maar de pakkans voor sluikstorters was nog nooit zo hoog als nu. Dat werd duidelijk naar aanleiding van de Handhavingsweek.

News

Trein vat vuur in Lauwe, reizigers met bus opgehaald

News

Jamie-Lee Six is gezicht van anti-pestcampagne

Cartoon Network en Awel trapten maandagmiddag hun campagne ‘Wees een maatje, geen pestkop’ op gang. Via webberichten en reclamespots willen ze jongeren aanzetten niet te pesten. Het gezicht van de campagne is de Meense Jamie-Lee Six.

News

Over de (kinder)koppen lopen tijdens Schippersweekend

News

FOTO. STADSAMBASSADRICE MENEN EN EREDAME IN DE WEER VOOR PLANTENVERKOOP ‘KOM OP TEGEN KANKER’

Je komt ze weer overal tegen ; de vrijwilligers die instaan voor de verkoop van azalea’s voor ‘Kom op tegen kanker’. Zo kon je deze morgen Stadsambassadrice Davina Varrasse en haar eredame Amber Dumon tegen het lijf lopen op de wekelijkse markt van Menen. Een leuk initiatief van de dames, die de plantjes vlot aan de man brachten en zo het stadsbestuur een handje toestaken met de verkoop van de honderden azalea’s.

News

Hij stond op de barricades voor meer subsidies voor de jeugddienst, maar nu lijkt kritische mail Kevin de das om te doen

Na tien jaar dienst wordt Meens jeugdbeleidsmedewerker Kevin Labeeuw ontslagen. De reden zou een kritische en persoonlijke mail zijn in verband met de jeugdlokalen. Nochtans staat de bouwgroep, die de nieuwe jeugdlokalen gaat realiseren, ook achter de inhoud ervan.

News
Download