Borrow something fast? No problem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Tientallen rode brievenbussen verdwijnen uit het straatbeeld. “Basisdienstverlening wordt ingeperkt, zo komen we in een vicieuze cirkel”

De rode brievenbussen worden door Bpost weggenomen uit het straatbeeld. In onze regio verdwijnt een op zes bussen. Wevelgem en Kortrijk worden het ergst getroffen, maar enkel Harelbeke protesteert.

News

Gedaan met feesten in zaal Myra: gebouw voldoet niet langer aan wetgeving

De Rekkemse parochiezaal Myra heeft haar laatste feestje achter de rug. Voortaan mag er niet meer gedanst worden. Daarvoor is de zaal niet in orde met de Vlarem-wetgeving. Volgens de politie laat ook de brandveiligheid te wensen over.

Alert

Ontevreden werknemer stal bijna 65.000 flessen parfum in Rekkem

Twee mannen met de Franse nationaliteit zijn woensdag door de Kortrijkse correctionele rechtbank veroordeeld voor diefstal van bijna 65.000 flessen parfum. De eerste beklaagde kreeg vijftien maanden celstraf waarvan een jaar effectief, de tweede werd veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden waarvan acht maanden effectief.

News

Deze sfeermeester heeft een collectie van 70.000 (!) ballen: “Een kerst zonder kerstboom is geen echte kerst”

Nathalie Isebaert uit Menen zet al anderhalf jaar kerstbomen van A tot Z als de sfeermeester. Dinsdagochtend ging ze langs bij Geneviève, waar ze hulp kreeg van QMusic-presentatrice Heidi Van Tielen.

News

“Ik weet echt niet wie mij zoekt, maar zaterdag wil ik mijn zaak weer openen”

De vierde brandstichting in één maand tijd, dat is het trieste relaas voor crèmerie Pascal. Deze keer gingen de daders drastisch te werk en boorden ze een auto door de gevel. De zaakvoerder zet ondanks alles door en wil zaterdag zijn winkel weer openen.

News

Vierde brandstichting op enkele weken in ijssalon: “We kunnen niet meer slapen”

Voor de vierde keer hebben vandalen geprobeerd om het ijssalon van Pascal Verduyn in Menen in brand te steken. Deze keer is de ravage enorm.

News

Jongerenwerking verhuist naar zolder

De jongerenwerking die Jonathan Eggermont op poten zette, zat lange tijd in de Zuidstraat, maar dat gebouw is in erbarmelijke staat. Nu vond hij een nieuwe stek op een zolder in de Koningstraat.

News

Marktkramer: “Snoep kleeft aaneen door de regen”

De kerstmarkt in Lauwe is net als vele kerstmarkten het uitgeregend. Ondanks de regen zakten zaterdag toch honderden Lauwenaars af naar een van de 147 kraampjes.

News

Italiaanse profrenner bezoekt graf van zijn vurigste fan Annie (71): “We waren als moeder en zoon”

De Rekkemse fanclub van Giovanni Visconti mocht vrijdagavond voor de tweede keer de Italiaanse wielerheld ontvangen. Al was er deze keer een donker randje aan dat bezoek. De renner wilde het graf van zijn vurigste fan Annie bezoeken.

Ask for help

Nieuwe organisatoren voor Kerstgebeuren, voor het eerst wordt geld geschonken aan goed doel

Na jaren van inzet lieten Paul en Trees Lecompte weten dat ze dit jaar Kerstgebeuren in Rekkem niet meer zouden organiseren. De tweejaarlijkse wandeltocht lokt telkens zo'n 700 deelnemers, dus besloot een zeskoppig team er zijn schouders onder te zetten.

News
Download