Doe alsof je thuis bent
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik had niet graag Racing verlaten”

Emile Deltombe scoorde tegen FC Poperinge (2-2) zijn eerste doelpunt voor RC Lauwe. “Natuurlijk doet dat deugd”, lacht de 20-jarige Ieperling. “maar ik had mijn doelpunt liever geruild voor een zege.”

Nieuws

“Mijn speelkansen worden stuk groter”

Trainer Didier Debaveye was er aan de vooravond van de verplaatsing naar Oostnieuwkerke niet gerust in. “Door het geblesseerd uitvallen van Wouter Commeyne, houd ik nog nauwelijks verdedigers over. Ik zal moeten puzzelen”, vreesde Debaveye voor een pak tegengoals. Maar White Star deed het beter dan verwacht en moest slechts nipt (3-2) de duimen leggen. “Toen we iets voorbij het kwartier tegen een 2-0 achterstand aankeken, vreesden we het ergste”, bekent Joren De Waele. “Uiteindelijk hebben we ons nog goed herpakt.”

Nieuws

“Resultaat valt best mee”

Winkel bleef op Westhoek steken op een 1-1 gelijkspel en ziet Mandel verder uitlopen. “We blijven op de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de eindronde”, bekeek trainer Danny Lavens het positief.

Nieuws

FOTO. Honderden vrienden en kennissen nemen afscheid van Björn Delaire

Honderden aanwezigen op de uitvaartdienst van Björn Delaire in het crematorium te Kortrijk

Nieuws

FOTO. Transportzone LAR kreeg een grondige opruimbeurt

De transportzone LAR is een openbaar stort! Zoveel vuil wordt er achteloos achtergelaten. En dan nog meestal door vrachtwagenchauffeurs die er zelfs niet moeten zijn. Mirom Menen en de Mooimakers deden een oproep naar vrijwilligers om op zaterdagvoormiddag 17 maart de site een grondige beurt te geven. Met vrijwilligers van tal van op de LAR gevestigde bedrijven, het college van burgemeester en schepenen en tal van vrijwilligers trotseerden de bijtende koude om het rondslingerende vuil te ruimen. Een container vol vuiligheid was het resultaat.

Wegen en verkeer
Nieuws

FOTO. Oldtimerrun voor anders-validen

Reeds voor de 19de keer organiseerde Marina van Oud Reckem en haar vrienden een Oldtimerrun voor mensen met een beperking. Liefst dertig motards hadden zich aangeboden om in te staan voor de veiligheid van zo'n vijftig blinkende bolides, waaronder heel oude exemplaren. Voor de andersvaliden is dat steeds een hoogdag. Al snel maken ze kennis met hun chauffeur en zijn in hun nopjes met de rondrit. Pastoor Chris Deconinck zegende alle wagens. Halverwege werden in Wevelgem geurige pannenkoeken aangeboden door Metje van de Cameo. Eenmaal terug in Rekkem krijgen allen een heerlijk maal aangeboden.

Nieuws

Door dit bos zie je de bomen (nog) niet: aanplanting nieuw bos valt letterlijk in het water

Naast het ziekenhuis in Waregem zou vrijdag normaal een nieuw bos worden geplant. Maar omdat de grond te nat is, is het nog even wachten op de bomen, die geschonken worden door… een houtfirma.

Nieuws

“Klein bier in vergelijking met mijn zware beenbreuk”

Vorig seizoen rond deze tijd liep SCT Menen-doelman Benoit Degruyter op RC Gent een dubbele scheenbeenbreuk op. Donderdag, in de aanloop naar de derby op Vlamertinge, brak hij op training zijn pink. “Dit is klein bier in vergelijking met mijn beenbreuk”, zegt de 20-jarige Izegemnaar, die er lang heeft moeten over doen om opnieuw helemaal fit te geraken.

Nieuws

Man riskeert straf omdat hij met hakbijl voor café zwaaide

Pascal D. (42) uit Menen riskeert een stevige boete omdat hij op 30 januari met een hakbijl stond te zwaaien voor café Tramstilstand in Menen.

Nieuws

Minder inbraken en minder diefstal: politiezone Grensleie heeft topjaar achter de rug

Politiezone Grensleie , die Menen, Wevelgem en Ledegem omhelst, kent een jammerlijke geschiedenis gelinkt aan grenscriminaliteit. De laatste jaren daalde het aantal misdrijven sterk. Ook 2017 was een topjaar voor de politiediensten.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download