Hoplr is geen plaats voor politieke voorkeuren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Meester, meester brouwen we nog eens een schoolbiertje?”

Hein Delabie geeft al jarenlang gepassioneerd les in GBS Barthel in Rekkem. Als hij niet voor zijn klas staat, dan staat hij achter de brouwketels. Nu heeft hij ook een bier gebrouwen voor de school.

Nieuws

“Doorgaan op ons elan en een reeks neerzetten”

Na de magere 1 op 9 knoopte Menen vorige week tegen Stekene weer aan met de zege. Ook tegen Wolvertem Merchtem moet Sporting bekwaam zijn om de drie punten aan huis te houden. “En het liefst zonder tegengoals te slikken”, hoopt doelman Leandro Depaepe.

Nieuws

“Weerzien met ex-maats Dedeyne en Vandeweyer”

Na een eerste zege in Zoersel, de stunt thuis tegen Maaseik, de nederlaag bij Haasrode Leuven en het voorbije vrije weekend wil Menen morgen weer aanknopen met winst thuis tegen het eerder bescheiden Gent.

Nieuws

Bestuurder maakt het bont aan rotonde, vlucht weg en pakt dan maar uit met eigen versie van de feiten

Een automobilist heeft het woensdagnacht bont gemaakt langs de N58 in Rekkem bij de West-Vlaamse grensgemeente Menen. Hij veroorzaakte een kleine ravage aan een rotonde, maar dook diep in zijn verbeelding om met een goede uitleg op de proppen te komen.

Nieuws

Veel volk op opening shoppingcentrum dat het van Vlamingen moet hebben, alleen spreekt geen kat Nederlands

Promenade de Flandre, het megawinkelcentrum net over de grens, kende een succesvolle start. De Vlaamse consument is een belangrijke doelgroep voor het nieuwe shoppingcentrum, maar wie bediend wil worden in het Nederlands, is eraan voor de moeite.

Nieuws

Tot jaar cel voor winkeldiefstallen

Voor een tiental winkeldiefstallen zijn vier leden van een Georgische dievenbende veroordeeld tot een jaar celstraf

Nieuws

Tot jaar cel voor tiental winkeldiefstallen

Voor een tiental winkeldiefstallen zijn vier leden van een Georgische dievenbende veroordeeld tot een jaar cel. Drie van de vier dieven daagden niet op voor hun proces en worden nu internationaal geseind.

Politie en veiligheid

Foto: Open Vld-voorzitster Gwendolien Rutten bezoekt duivenvoeders Vanrobaeys in Rekkem

In Rekkem is de duivenspeciaalzaak Vanrobaeys gevestigd. Meer dan 50 soorten zaden worden van over de gehele wereld ingevoerd. Daarmee worden vele soorten mengelingen gemaakt. Voeders voor jonge duiven, duiven die nabije of verre vluchten vliegen.. De firma heeft een enorme kennis opgebouwd en heeft voor ieder soort een specifieke mengeling. Vandaar dat hin granen ook naar meer dan 36 landen over de gehele wereld worden geëxporteerd.Woensdagmiddag was Open Vld-voorzitster Gwendoline Rutten te gast? Ze volgde met veel belangstelling de rondleiding doorheen het bedrijf. Tijdens de receptie stelde voorzitter van de plaatselijke afdeling Michel Ponseele de werking voor. Gwendoline bedankte het familiebedrijf voor hun inzet. Ze stelde ook meteen de inhoud van het komende Open Vld-congres voor.

Nieuws

Megawinkelcentrum opent woensdag net over grens in Frankrijk: “Promenade de Flandre niet noodzakelijk slecht”

Net over de grens in Frankrijk gaat vandaag woensdag het megawinkelcentrum Promenade de Flandre open. Is deze gigant een te duchten concurrent voor handelszaken in onze regio? “Online shopping is op termijn mogelijk een groter gevaar”, zegt docent economie Johan Bruneel.

Nieuws

Was knutselwerk Halloween oorzaak van brand waarbij jongetje (7) zwaar verbrand raakte?

Een 7-jarig jongetje uit Menen liep maandagnacht zware brandwonden op in zijn slaapkamer. Het had met een kaars gespeeld waarna zijn bed in brand vloog. “Ik heb het jongetje in mijn badkamer afgekoeld met water”, zegt buurman Jean-Claude Ghesquiere.

Politie en veiligheid
Download