The more the merrier
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Peter (45) schoolde zich om van cafébaas tot visboer en zo heeft zijn stad eindelijk heeft weer een viswinkel

Op 15 september opent in de Torhoutse Oostendestraat de nieuwe vishandel De Zeeleeuw de deuren. Achter de toonbank staat Peter Ballegeer, die tot voor kort café De Zwarte Leeuw in Lichtervelde runde. “Ik leerde de stiel van een visboer op zee.”

News

Vijverkaffee voor het eerst in vijf jaar tien dagen open

Het Vijverkaffee aan de Papes Putten in Lichtervelde gaat vrijdag voor de vijfde keer open. Tien dagen lang kan genoten worden van optredens en workshops. De bar wordt dit jaar uitgebreid.

Leisure and hobby

Amazone pakt brons op WK in Zweden maar rijk zal ze er niet van worden

Sara Vermeersch (23) reed zich zondag naar de bronzen medaille op het WK galop voor vrouwelijke jockeys. De amazone uit Lichtervelde laat zich ook tussen haar mannelijke collega’s niet kennen. “Zij hebben misschien de kracht, wij het doorzicht.”

News

Waarschuwingsfase hitte en ozonplan geactiveerd

Naar aanleiding van de hoge temperaturen en de verwachte hoge ozonconcentraties wordt de waarschuwingsfase van het hitte- en ozonplan in de accordeongemeente geactiveerd. “Vanaf heden zijn maatregelen nodig om senioren, zuigelingen en jonge kinderen te beschermen tegen de hitte en luchtvervuiling”, stelt schepen Els Kindt (CD&V).

News

FOTO. Avondmark topper van snikhete Margrietekermis

Traditioneel wordt Margrietekermis in de accordeongemeente afgesloten met een avondmarkt en dit jaar was dit niet anders. Alleen… de mensenzee kwam veel trager op gang dan gewoonlijk, maar daar zal de loodzware zon wel voor iets tussen gezeten hebben. Toch is ondanks het snikheet was ook deze Margrietekermis uitgedraaid op een topeditie van formaat.

Leisure and hobby

Pastoor ontslaat koster die parochianen Bulgaarse (nep)appartementen aanpraatte: “Ik ben zelf het grootste slachtoffer”

Norbert G., de koster die een tachtigtal West-Vlamingen Bulgaarse (nep)appartementen aanpraatte, is gisteren ontslagen door de parochie van Lichtervelde. Dat nadat onze krant had bericht over de tientallen gedupeerden die hun spaarcenten aan hem hadden toevertrouwd met als doel te investeren in Bulgaars vastgoed.

News

Mieke De Meyer is eerst vrouwelijke dirigent fanfare De Zwaan

Voor het eerst heeft de Koninklijke Fanfare De Zwaan een vrouwelijke dirigent. Mieke De Meyer neemt de dirigeerstok over van Christophe Vercruysse die na amper een jaar al vertrekt bij de fanfare.

News

Jongeman zwaargewond door ongeval na avondje uit op Gentse Feesten

Op de E403 tussen Torhout en Lichtervelde is maandagochtend een zwaar ongeval gebeurd. Drie jongeren uit Lichtervelde botsten na een avondje uit in Gent tegen een vrachtwagen. Daarbij raakte een van de passagiers zwaargewond.

Traffic

Zwaar ongeval op terugweg van Gentse Feesten: passagier raakt ernstig gewond

Op de E403 tussen Torhout en Lichtervelde gebeurde maandagochtend een zwaar ongeval tussen een personenwagen en een vrachtwagen. Daarbij raakte een passagier zwaargewond.

Traffic

Gwendolyn Rutten bezoekt zuivelhoeve De Bossneppe

Gwendolyn Rutten (Open VLD) bracht onlangs een bezoek aan zuivelhoeve De Bossneppe in de Kortrijkstraat 16. De leading lady van de Open VLD was aangenaam verrast van de beleving waarmee het bedrijf dat vier generaties bestaat en sinds 1997 met de zuivelwinkel begon, gerund wordt. Na het bezoek aan het ijssalon en de zuivelwinkel genoot Gwendolyn nog even van het prachtig panoramisch uitzicht over de velden. Bij haar vertrek beloofde ze volgend jaar terug te komen.

I'm looking for
Download