Totally for free!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Jeugdhuis opent op 23 november als ‘De Keirse’

Het Jeugdhuis ‘Het Andere Geslacht’ in Lichtervelde ging vrijdag voor de laatste keer open. Vanaf 23 november zal het jeugdhuis als ‘De Keirse’ door het leven gaan in het nieuwe JOC.

News

ANALYSE. CD&V haalt absolute meerderheid in Lichtervelde

CD&V stelt zijn positie veilig in Lichtervelde, de partij haalt met 52,6 procent de absolute meerderheid.

News

LIVE WEST-VLAANDEREN. Tommelein claimt initiatief in Oostende, Landuyt kondigt afscheid aan in Brugge

Hoe verloopt de stemming voor de gemeenteraadsverkiezingen in uw gemeente, gebeurden er opmerkelijke zaken in de stemhokjes, en wat zijn de resultaten? Volg al het nieuws over de verkiezingen in de provincie West-Vlaanderen hier op de voet!

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Lichtervelde

CD&V is al sinds 1983 onafgebroken aan de macht in Lichtervelde. De partij verloor bij de vorige verkiezingen wel 15 procent van haar kiezers. Kunnen oppositiepartijen Open VLD, N-VA en SOMM de ban doorbreken?

News

Charmezanger (34) heeft relatie met 15-jarig meisje: “Hij heeft mijn dochter afgepakt. Mijn leven is al twee jaar een hel”

Een 34-jarige charmezanger uit het West-Vlaamse Lichtervelde heeft al twee jaar een relatie met een meisje dat nu nog maar 15 jaar is. “Van de ene dag op de andere waren we onze dochter kwijt. Ze wil hem niet loslaten”, zegt de mama van het meisje.

News

Ruim drieduizendvierhonderd euro voor vzw De Vleugels, Leefgroep Lichtervelde

Cultuurvereniging De Burgersgilde vzw overhandigde gisterenavond in hun gelijknamig lokaal, via de werkgroep smultoer, de mooie som van 3.128,24 euro aan vzw De Vleugels, een expertise- en ondersteuningscentrum voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking, gevestigd in Klerken en leefgroep in Lichtervelde.

News

FOTO. OC De Schouw even een danstempel voor Think Pink Swing

De maand oktober staat in het teken van borstkanker. Het blijft een waarheid als een koe, maar borstkanker is en blijft de meest voorkomende kanker bij vrouwen. En al kunnen ook mannen borstkanker krijgen, het risico bij vrouwen ligt honderdmaal hoger. Als gezonde gemeente wil ook Lichtervelde meewerken aan de preventie hiervan en sloegen LDC De Ploeg en het gemeentebestuur van de accordeongemeente de handen in elkaar en toverden OC De Schouw voor de gelegenheid om in een danstempel. Think Pink Swing werd een knaller. Je kon er leren zigeunerdansen, Solo salsa dansen, volksdansen, djembé spelen en een avondwandeling maken. Kortom er was voor elk wat wils.

Leisure and hobby

Flor (20) brengt samen met collega-studenten vervuiling in Bolivia in kaart

Lichterveldenaar Flor Fonteyne verbleef enkele weken met zijn medestudenten in Bolivia. Daar brachten ze de milieuvervuiling door de mijnbouw in kaart. Met hun ontdekkingen maakten ze een website om de lokale bevolking te helpen.

News

Winnaars fotozoektocht bekend

Tijdens de maanden juli en augustus organiseerde het gemeentebestuur va Lichtervelde, een fotozoektocht in en om de gemeente. De fotozoektocht werd kende een reuzesucces, want er kwamen maar liefst 690 antwoordformulieren binnen. Uit de correcte deelnemingsformulieren kwam het formulier van Hugo Haesaert uit Lichtervelde als dichtste benadering van de schiftingsvraag uit de bus. Hij sleept dan ook de hoofdprijs, een pakket Kadobonnen t.w.v. 200 euro in de wacht. De andere prijzen (een pakket Kadobonnen t.w.v. 30 euro) gaan naar: Eveline Van Gelder (Houthulst), Rudy Demeulenaere (Lichtervelde), Anneline Maeghe (Lichtervelde), Marnick Heirewegh (Izegem), Dirk Oosterlinck (Izegem), Vic Vinckier (Lichtervelde), Martin De Gheselle (Ichtegem), Jonas Allaert (Lichtervelde), Kevin Debaeke (Lichtervelde) en Evi Vanlerberghe (Merkem). Deze mensen ontvangen bovenop het pakket Kadobonnen ook nog het boek ‘De kracht van Liefde’. Deze verhalenbundel wordt door de auteur, Chris Ardyn, persoonlijk geschonken n.a.v. een verwijzing tijdens de zoektocht naar de auteur.

Leisure and hobby

Lichterveldse Perskring pakt uit met verkiezingsdebat

Komende vrijdag, 28 september 2018, organiseert De Lichterveldse Perskring een verkiezingsdebat in Cinema De Keizer. Alle kopstukken van de Lichterveldse partijen zullen uiteraard aanwezig zijn, maar ook andere kandidaten komen aan bod en worden er op de rooster gelegd over de gemeenteraadsverkiezingen, enkele hete hangijzers en de toekomst van de gemeente. De politieke kopstukken en kandidaten worden het vuur aan de schenen gelegd door de moderatoren Johny Vansevenant en Hans Maertens. De inkom is helemaal gratis en de moderatoren beginnen eraan om 19u30.

Alert
Download