Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Uitbaters pizzeria veroordeeld voor mensenhandel

De uitbaters van pizzeria Shaan in de Statiestraat in Lichtervelde zijn gistermorgen door de Brugse rechter veroordeeld voor mensenhandel.

Nieuws

“Eerste keer de nul gehouden dit seizoen”

FC Lichtervelde behaalde op het veld van VK Avelgem een verdienstelijk 0-0 gelijkspel. Het eerste punt voor de kersverse trainer Ronny Houben.

Nieuws

Twee inbraken in bestelwagens op nog geen half uur tijd

Dieven hadden gisteren Lichtervelde in het vizier wat inbraken betreft in bestelwagens. Het begon gisterenochtend al in de Stegelstraat. Omstreeks 8u20 werd de zijdeur van een bestelwagen opengebroken en werd er werfmateriaal ontvreemd. Nog geen halfuur later sloegen de snoodaards toe in de Nieuwstraat. Omstreeks 9u45 werd de deur van een bestelwagen beschadigd en opengebroken. Uit de bestelwagen wordt werfmateriaal ontvreemd. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden elk spoor.

Politie en veiligheid

Behoorlijke opkomst voor Oxfam-wereldwinkel

Wie op zaterdag 14 oktober tussen 9 en 17 uur, de Oxfam-Wereldwinkel Lichtervelde in de Marktstraat 26 met zijn bezoek vereerde, kreeg in ruil voor een lege koffieverpakking van om het even welk merk, een vol pakje Oxfam-koffie van 250 gram.

Nieuws

FOTO. Mooie opkomst voor ‘Boekenaperitief’ Davidsfonds

Onlangs vond in de Margarethazaal, gelegen in de Marktstraat in Lichtervelde, het Boekenaperitief ‘Vers Geperst’ plaats in een organisatie van de lokale Davidsfondsafdeling van Lichtervelde. Tijdens het aperitief konden de aanwezigen genieten van het nieuwe Davidsfonds-boekenaanbod en konden ze eveneens hun lidmaatschap hernieuwen. De organisatoren waren na afloop heel tevreden over de mooie opkomst en degenen die er aanwezig waren genoten tussenin met volle teugen van een streepje muziek.

Nieuws

“Wil altijd dominant voetbal spelen”

FC Lichtervelde zit in de hoek waar de klappen vallen. De voorbije vier matchen leverden een nul op twaalf op. Met als dieptepunt de 1-6 pandoering thuis tegen Kanegem.

Nieuws

FOTO. Tuinhier Lichtervelde bekroond winnaars

In Ontmoetingscentrum De Schouw, vond de bekroningsavond plaats van de lokale afdeling Tuinhier Lichtervelde. Na een woordje van voorzitster Dorine Noppe was het ex-voorzitter Freddy Van Iseghem die tuinkeurder Frans Tack mocht verwelkomen. De man gaf de aanwezige leden heel wat goede raad en blikte vooruit op de zomer van 2018. “Bij zo'n een droogte mag je het gras niet meer afrijden, het lange gras legt zich plat en beschermd zo de wortels tegen het uitdrogen”, gaf hij onder andere de leden mee. Er waren vijf hoofdwinnaars die door de club in de bloemetjes werden gezet: categorie kleine siertuin: Marc Swaenepoel uit de Sportlaan, in de reeks grote siertuin: Roger Huyghe uit de Peperstraat, in de categorie gevelverfraaiing: Jozef Vancauwenberghe uit de Kasteelstraat. In de categorie bedrijfsverfraaiing gaat de overwinning naar Bart Cools uit de Spoorwegstraat en in de reeks moestuintjes ten slotte, werd Gerard Huyghebaert uit de Mosselstraat bekroond.

Wegen en verkeer

KLJ heeft nieuw onderkomen

De KLJ van Lichtervelde heeft een nieuw onderkomen. Afgelopen zaterdag werd hun nieuw lokaal op de jeugdsite aan de Leysafortstraat officieel in gebruik genomen. Er werden ook nieuwe bijhorende bergingen voorzien voor KLJ en Chiro.

Nieuws

“Na rust genekt door individuele foutjes”

FC Lichtervelde kreeg op eigen veld een flinke tik tegen de oren van Dosko Kanegem. De thuisploeg verloor met 1-6. “We hebben niet goed gespeeld”, geeft speler Yannick Haesaert eerlijk toe. “Pas op, we begonnen niet slecht aan de match. We kwamen zelfs 1-0 voor. Maar dat was met een luckygoal, namelijk een owngoal van Kanegem. Nu, de eerste helft hielden wij goed stand. Bij de rust stond het 1-2. Er was toen nog geen vuiltje aan de lucht. Maar na de pauze werden wij genekt door individuele foutjes en bij een 1-4-stand kregen wij ook nog eens een rode kaart te slikken. Toen was het helemaal amen en uit.”

Nieuws

“Een wonder dat er geen slachtoffers vielen”

Aan de kledingzaak Artex Fashion in Lichtervelde is zaterdagmiddag een oliebollenkraam ontploft. De vlammen sloegen over naar de zaak, maar als bij wonder raakte niemand zwaargewond. De uitbaters van het kraam liepen lichte brandwonden op.

Nieuws
Download