Welkom thuis!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Frontparadijs zoekt nog tal van medewerkers

De organisatoren van Het Frontparadijs, de groots opgezette muzikale theaterfietstocht rond de Eerste Wereldoorlog, wrijven zich enerzijds in de handen maar zitten anderzijds met de handen in het haar. Ze hebben nood aan extra medewerkers, want de organisatie barst uit zijn voegen.

Nieuws

Werken heraanleg N32 gestart

Het Agentschap Wegen & Verkeer is begonnen met de heraanleg van de Brugsesteenweg (N32) tussen de grote ring van Roeselare en het kruispunt Land Van Belofte (N313). De werken zullen een veertigtal dagen in beslag nemen.

Nieuws

Gratis naar de film ‘Blanka’ in Cinema De Keizer

In cinema De Keizer kunnen filmliefhebbers morgen donderdag 24 augustus, gratis naar de film. De gratis filmvoorstelling wordt voor de vijfde keer georganiseerd in het kader van het Cinébib-event, een samenwerking tussen de bibliotheek, de provincie en Mooov. Dit jaar werd gekozen voor de Filipijnse film 'Blanka' over de vriendschap van een straatmeisje met een straatmuzikant in de straten van Manilla. De opbrengst gaat naar de Kortemarkse vzw Cadaatan, die zich inzet voor een aantal projecten in de Filipijnen. Cadaatan staat die avond in voor de hapjes en de drankjes. Vanaf 19 uur kunnen bezoekers kennis maken met de Filipijnse producten. De film zelf start om 20 uur en nadien is de bar weer open. Er worden die avond ook vijf prijzenpakketten met boeken en DVD's verloot.

Wegen en verkeer

Gemeentehuis voortaan ook open op donderdagavond

Het gemeentebestuur van Lichtervelde verandert vanaf één september de openingsuren van het gemeentehuis. Inwoners kunnen er voortaan ook op donderdagavond terecht. Vanaf dan is het gemeentehuis open van 16 tot 19 uur. De andere openingsuren blijven ongewijzigd: elke werkdag van 8.30 tot 12 en op woensdag ook van 13 tot 16 u. Op zaterdag is dat van 9 tot 11 u.

Nieuws

“Ik wil dolgraag een prijs pakken”

FC Lichtervelde kende vorig jaar een grijs seizoen en eindigde in de middenmoot. Dit seizoen wil Marino Gruyaert beter doen. “Onze voorbereiding verloopt wel met ups en downs”, vertelt de Lichterveldse trainer. “Ik heb een aantal spelers met herexamens en er zijn ook een paar geblesseerden. Ik mis dus nog altijd een paar basispionnen. Gelukkig zijn de aangetrokken spelers echte meevallers. We wisten trouwens wat we wilden: jonge elementen die zich willen bewijzen. Ik beschik dus over heel wat kwaliteit en vanuit die vaststelling zou ik dolgraag een prijs pakken. De eindronde moet tot de mogelijkheden behoren.”

Nieuws

Afscheid van markt na 35 jaar kippen bakken

Ann Deblaere (52) en haar schoonbroer Luc Devriendt (61) stonden zondag voor de allerlaatste keer op de markt in Zwevezele. Na een carrière van 35 jaar gaan beide marktkramers met pensioen.

Nieuws

Hoogtijd om niet energiezuinige woningen te renoveren

In het dorp van de accordeonbouwers Callewaert in Lichtervelde, zijn een groot aandeel van de woningen ouder dan 25 jaar, met als gevolg dat ze op vandaag een lagere woonkwaliteit bieden, laat staan dat ze energiezuinig zijn! Om aan dit probleem te verhelpen, organiseert het gemeentebestuur op maandag 21 augustus aanstaande, een infomoment in Dienstencentrum De Ploeg.

Nieuws

Vernieuwen fietssuggestiestroken Statiestraat

De fietssuggestiestroken die enkele jaren geleden werden geschilderd langs de Statiestraat, zijn ten gevolge van slijtage bijna niet meer zichtbaar. Om de veiligheid van de fietsers te verhogen zal het Agentschap Wegen en verkeer de fietssuggestiestroken vernieuwen. Ze zullen daarbij gebruik maken van thermoplastische markeringen, omdat die meer slijtvast zijn.

Wegen en verkeer

“Kas wacht op niemand, maar ik hoop gewoon mee te kunnen”

Zaterdag staan drie generaties Allossery samen aan de start van de Ruiterloop. ‘Daddy’ Freddy (63), zoon Frederik (37) en kleinzoon Kas (7) krijgen er gezelschap van de rest van de familie, deels in loopschoenen, deels aan de zijlijn. “Ik doe niet mee voor de winst, dit is een unieke kans om met mijn zoon en kleinzoon deel te nemen”, zegt Freddy.

Nieuws

Truck onder slib na remmanoeuvre

Een onverwachts remmanoeuvre lag maandagmorgen aan de basis van een ongeval met een lading slib op de Ringlaan in Lichtervelde.

Nieuws
Download