Zoek in de burenlijst op naam, adres, interesses of beroep
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vijftig kinderen krijgen techniekdiploma

Liefst vijftig kinderen tussen tien en twaalf jaar werden de voorbije weken op woensdagnamiddag ondergedompeld in de wereld van techniek en technologie. Professionele techniekmentoren stonden in voor de begeleiding. Voorbije woensdag mochten de kinderen hun officiële diploma in ontvangst nemen in de Lichterveldse Middenschool.

Babysit

FOTO. Leerlingen Techniekacademie krijgen hun diploma

Van september tot december konden in West- en Oost-Vlaanderen opnieuw 1155 kinderen (in 34 (deel)gemeentes) proeven van techniek en technologie en zo hun technische geletterdheid opkrikken en misschien zo de smaak te pakken krijgen om verder te studeren in een technische richting. Ook Lichtervelde gaf leerlingen de kans kennis te maken met techniek. En met succes want maar liefst 50 kinderen verdeelt over twee groepen uit het vijfde en zesde leerjaar, schreven zich in en proefden van de wereld van techniek en technologie.

Nieuws

‘Kunsthuis’ overrompeld: “Ik had geen tijd om ervan te genieten”

Kunstenaar David Maertens zette afgelopen weekend de deuren open van zijn ouderlijk ‘kunsthuis’ in de Stationsstraat. Dat kon op heel wat belangstelling rekenen

Nieuws

Hij is 105, maar voor de brandweer trekt Hector met plezier zijn uniform nog eens aan

Het Sint-Barbarafeest van de brandweer kreeg dit jaar een bijzondere dimensie. Het hele korps ging op bezoek bij de 105-jarige Hector Ketels, zelf brandweerman tussen 1932 en 1972.

Nieuws

FOTO & VIDEO. Brandweerkorps bezoekt met Sint-Barbara 105-jarige ere-brandweersergeant Hector Ketels

Het is feest bij de brandweermannen overal te lande, want vandaag vieren ze hun patroonheilige Sint-Barbara. In Lichtervelde werd dit feest extra in de verf gezet, want het vrijwillig brandweerkorps van de accordeongemeente had een brandweerman in de rangen die een ereteken in ontvangst mocht nemen. Die eer viel te beurt aan Sergeant Géry Declerck, die sinds één februari 2016 na dertig jaar dienst, verdiend met pensioen ging, maar vandaag zaterdag twee december 2017, door burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn, de medaille van Lid van Verdienste opgespeld kreeg. Korpsoverste Joost Vanderhaeghe overhandigde Géry het bijhorend brevet van de Brandweervereniging West-Vlaanderen. Maar er was nog een hoogtepunt tijdens deze viering. Het voltallige korps trok met in hun spoor enkele muzikanten van de K.F Sint-Cecilia-De Zwaan, naar LDC De Ploeg, waar ze de 105-jarige nog kwieke ere-sergeant Hector Ketels een eresaluut gingen brengen en hem het eerste exemplaar van de nieuwe brandweerkalender voor 2018, gekruid met talrijke foto’s waar Hector nog op prijkt, overhandigden. Wij vroegen aan Hector - destijds begonnen bij de brandweer als klaroenblazer - wat hij doet om er nog zo kwiek en monter uit te zien. Prompt kregen we van Hector volgend antwoordt: “Lang leven, niet vergeten te ademen, steeds optimistisch door het leven stappen, iedere avond een lekker glaasje wijn en elke morgen een halfuurtje gymnastiekoefeningen doen.” En af en toe eens naar de meisjes kijken? “Ja, kijken mag, maar je moet er wel van blijven op mijn leeftijd”, grapte de kwieke 105-jarige.

Nieuws

Vrouw redt haar eigen leven met stiekem telefoontje

Een 53-jarige vrouw uit het West-Vlaamse Lichtervelde is aan de dood ontsnapt dankzij een stiekeme noodoproep aan de politie. Giselle De Clercq werd door haar man bedreigd, geslagen en uiteindelijk ook neergestoken. Maar omdat ze met een verstopte gsm de hulpdiensten had gebeld, kon de politie net op tijd haar noodkreten horen.

Nieuws

Kinderboerderij Den Ast in de ban van Halloween

Kinderboerderij Den Ast gelegen in de Hoogwielkensstraat 55, wordt morgen zaterdag 28 oktober, voor de eerste keer omgetoverd tot een heus Halloween kinderdorp.

Vrije tijd en hobby

Schepen Jos Goethals vraagt om begraafplaats en graven rein en proper te houden

Schepen Jos Goethals (CD&V), bevoegd voor de Begraafplaats, doet een warme oproep naar de bevolking toe. “Vanuit de gemeente doen we al het mogelijke om het kerkhof netjes te krijgen tegen 1 november. We willen vanuit het gemeentebestuur een warme oproep lanceren naar de bevolking toe, opdat ook zij extra inspanningen zouden doen om het graf van hun familie netjes te onderhouden”, zegt schepen Goethals. Ook een sterretjesweide werd er ondertussen aangelegd.

Nieuws

Nieuwe leden voor bibliotheekraad goedgekeurd

Het beheersorgaan van de bibliotheek is samengesteld uit 18 leden. Negen afgevaardigden van de verscheidene politieke strekkingen vertegenwoordigd in de gemeenteraad en negen vertegenwoordigers van de gebruikers. De gemeenteraad gaf nu haar goedkeuring aan enkele nieuwkomers.

Politie en veiligheid

Snelheidsbeperking in Oude Bruggeweg en Kasteelstraat

De gemeenteraad verleende haar goedkeuring aan het doorvoeren van een snelheidsbeperking tot 50 km per uur in de Kasteelstraat en dit vanaf huisnummer 3 tot voorbij huisnummer 59; en in de Oude Bruggeweg vanaf huisnummer 33 tot voorbij huisnummer 65.

Wegen en verkeer
Download