Cooking for your neighbours? That is also possible!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Studeren in JOC De Lichting

Al enkele jaren kunnen studenten gezamenlijk studeren in OC De schouw. Vanaf dit schooljaar kunnen studenten nog gezamenlijk studeren, maar wel op een nieuwe locatie: JOC De Lichting! Voor wie dit nog niet weet, kunnen studenten nog tot en met zes januari 2019, terecht in JOC De Lichting om er te blokken voor de examens.

News

Een gelukkig en vooral gezond Nieuwjaar gewenst

Langs deze weg wens ik als lokaal correspondent van Het Nieuwsblad online, alle lezers een Voorspoedig en vooral Gezond en Zorgeloos 2019. Moge in dit nieuwe jaar al jullie dromen uitkomen, veel en echte vriendschappen ontstaan met tal van hartverwarmende gesprekken. Geniet in 2019 met je familie, collega’s en vrienden, met volle teugen van alledaagse dingen. Het team van Het Nieuwsblad staat weer paraat om al het nieuws uit uw gemeente ook in 2019 positief te brengen. Heb je nieuws? Aarzel dan niet om mij te contacteren. Dat kan telefonisch op het nummer 0485-17.28.70 of te mailen naar H.M.C.A@telenet.be . Uw medewerker Eric Vanhooren.

News

Diploma-uitreiking Techniekacademie

Onlangs vond in het gemeentehuis de diploma-uitreiking van de Techniekacademie Lichtervelde plaats. Zo’n 40-tal leerlingen tussen 10 en 12 jaar leerden er de wondere wereld van techniek en technologie ontdekken. De vierde editie die plaatsvond in de Middenschool Sint-Rembert, was opnieuw een succes. De Techniekacademie vond plaats op woensdagnamiddag van september tot december, waarbij twee groepen telkens een twee uur durende workshop kregen.

News

EINDEJAAR Hans Maertens

Hans Maertens is de grote man achter Voka. In Lichtervelde richtte hij ook de vzw Cinema De Keizer op, de oudste dorpsbioscoop van Vlaanderen.

News

Scholengroep pakt uit met kinderopvang in oud klooster

Nieuw leven in het oude klooster in Lichtervelde. Scholengroep Sint-Rembert Torhout stelt er vanaf 1 april ruimte ter beschikking voor de opvang van achttien baby’s en peuters. Het gaat om een samenwerking met Zorgbedrijf Roeselare dat onder de naam KIDZ de opvang zal organiseren.

News

Nieuwjaarsreceptie

Op één januari 2019 trakteert het gemeentebestuur van de accordeongemeente Lichtervelde zijn inwoners graag op een gezellige nieuwjaarsreceptie. Als inwoner ben je dus van harte uitgenodigd.

News

Papa haalt bijna 25.000 euro op ter ere van overleden dochtertje

Tim D'Heedene (29) uit Lichtervelde heeft ruim 24.000 euro ingezameld voor het Steunpunt Kinderepilepsie. Hij verloor eerder dit jaar zijn vierjarige dochter Nyah na een hevige epilepsieaanval. De man mocht de cheque in Wachtebeke gaan afgeven.

News

34-jarige charmezanger riskeert cel voor relatie met 13-jarige: “Mijn dochter is volledig in de macht van die geslepen vos”

“Ik zag dat ze vlinders in de buik had en vroeg haar ernaar. Ze vroeg me niet boos te worden, want het was met een oudere man”, getuigt de mama van een nu 15-jarig meisje uit Izegem over de relatie die haar dochter had.

News

34-jarige man riskeert cel voor relatie met 15-jarige

“Ik zag dat ze vlinders in de buik had en vroeg haar ernaar. Ze vroeg me niet boos te worden, want het was met een oudere man”, getuigt de mama van een nu 15-jarig meisje uit Izegem over de relatie die haar dochter had.

News

Papa Tim komt belofte aan overleden Nyah (4) na en adopteert zeehondje dat hij, net als zijn dochtertje, weer moet loslaten

Ooit beloofde hij haar een ziek zeehondje te adopteren, en gisteren heeft hij die belofte ingelost. Tim (29) bracht gisteren een prachtig eerbetoon aan zijn dochtertje Nyah (4), dat begin dit jaar aan epilepsie overleed. Het zeehondje werd onder het goedkeurend oog van Tim en de oma van Nyah vrijgelaten in Blankenberge.

News
Download