Overschotten uit de moestuin kan je hier ook kwijt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Schitterende collectie Buggati’s te zien op zesde expo Mini Wheels

Morgen zondag 25 februari houdt de Lichterveldse modelbouwclub Mini Wheels zijn zesde tentoonstelling in OC De Schouw, gelegen Statiestraat 113. Je kunt er gratis tussen tien en 18 uur de fraaiste werken van de deelnemers uit binnen- en buitenland gaan bewonderen.

Nieuws

Ouders doodgereden twintiger diep ontgoocheld: “Hoe kan deze man ooit nog voor een klas staan na wat hij heeft gedaan?”

De leraar die Torhoutenaar Jelle Tommeleyn (24) doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, is in beroep aan een celstraf ontsnapt. “Het zou onredelijk zijn om hem het schoolwezen definitief te ontzeggen”, stelde de rechter. De nabestaanden reageren onthutst.

Nieuws

Familie in tranen: leraar die drummer (24) doodreed en vluchtte, ontsnapt aan celstraf

De Lichterveldse leraar die in 2016 de 24-jarige drummer Jelle Tommeleyn uit Torhout doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, heeft in beroep een minder zware straf gekregen. Terwijl de politierechter hem nog vijf jaar celstraf gaf, waarvan drie effectief, werd die straf nu gemilderd tot 240 uur werkstraf. De familie en vrienden van Jelle reageerden vrijdag vol ongeloof op die uitspraak en vielen elkaar huilend in de armen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Orrekim (24) zoekt geld om doodzieke moeder laatste keer te bezoeken aan andere kant van de wereld

Orrekim Vanoosterweyck (24) is op zoek naar financiële middelen om haar doodzieke moeder nog een laatste keer te bezoeken. Haar moeder woont immers op de eilandengroep Palau in Oceanië. Vier jaar geleden verloor ze al haar vader aan kanker.

Ik zoek een...
Nieuws

Lading betonnen gewelven boort zich in gevel waarop bouwbedrijf zelf reclame maakt

Een lading betonplaten die van een aanhangwagen schoof, richtte donderdagochtend veel schade aan op de rotonde aan de Roeselarebaan in Lichtervelde. Een verlichtingspaal brak af en ook een huis deelde in de brokken.

Nieuws

Jeugdverenigingen op de bres voor WK voetbal

Op veertien juni 2018 tot midden juli vindt het WK voetbal in Rusland plaats. Ook onze Rode Duivels zijn opnieuw van de partij en het gemeentebestuur wil in OC De Schouw, dit evenement aan alle inwoners aanbieden. Het gemeentebestuur geeft echter de lokale verenigingen de kans om de uitzending van de drie poulewedstrijden van de Rode Duivels te organiseren en hield op dinsdag 20 februari daartoe lottrekking onder de negen verenigingen.

Nieuws

Groene Pluim voor vrijwilligers ‘Kijk Puit’

De vrijwilligers van de actie Kijk Puit heeft de Groene Pluim gewonnen in Lichtervelde. Dat is een prijs die de milieuraad jaarlijks uitreikt aan een persoon of organisatie die zich het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt voor de natuur. De vrijwilligers van Kijk Puit zorgt voor het behoud van amfibieën zoals kikkers, padden en salamanders.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Dubbele verkeerslichten voor ‘zwart verkeerspunt’ in 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start in 2019 met de heraanleg van de rotonde op de Roeselarebaan (N32) in Lichtervelde. Het ‘zwarte verkeerspunt’ krijgt dubbele verkeerslichten met een veilige fietsoversteek.

Wegen en verkeer
Nieuws

Koor moet dementerenden uit hun isolement halen

Woonzorgcentrum 't Hof en dienstencentrum De Ploeg openen in maart een infopunt voor iedereen die vragen heeft over dementie. In april beginnen ze met een koor voor dementerenden.

Nieuws
Download