Nodig je partner, huisgenoten of buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vandalen beschadigen 12 wagens

Voor twaalf bewoners uit voornamelijk de Boomgaardstraat en de Pastorijstraat in Lichtervelde was het zondagmorgen niet prettig ontwaken. Vandalen hadden 's nachts hun wagens bekrast en spiegels en lichten kapot gestampt.

Nieuws

Vandalen beschadigen twaalftal voertuigen

De accordeongemeente Lichtervelde kreeg in de nacht van 19 op 20 mei 2018, een of meerdere vandalen op bezoek. In de omgeving van de Pastorijstraat, Boomgaardstraat en Hoogwielkestraat, werden verschillende voertuigen door onbekenden beschadigd. Er zijn reeds een twaalftal gevallen bekend. De politie van de zone Regio Tielt, stelde een proces verbaal op en start een onderzoek.

Wegen en verkeer

Motorrijder zwaargewond na keermanoeuvre automobiliste

Een motard uit Lichtervelde raakte zaterdagmiddag zwaargewond bij een ongeval in Ruiselede. De man werd verrast toen een automobiliste die voor hem was gestopt plots een keermanoeuvre deed.

Wegen en verkeer

Driehonderd varkens komen om bij zware stalbrand

Een zware stalbrand bracht donderdagavond veel schade toe op een boerderij langs de Ridderstraat in Lichtervelde. Driehonderd varkens kwamen om.

Nieuws

312 Varkens komen om in accidentele brand

Bij een accidentele brand van een varkensstal, gelegen Ridderstraat 3 te Lichtervelde, lieten 312 varkens het leven. De brand werd opgemerkt bij het laden van varkens. De varkensstal zelf heeft zware brandschade opgelopen.

Melding

Nieuwe fietstrapper aan Pastorietuin ingehuldigd

De Vlaamse Stappenclash ging begin deze maand opnieuw van start. De twee vorige regionale edities won Lichtervelde op overtuigende wijze. Ze wonnen niet alleen de wisselbeker, maar ook een fietstrapper. Vrijdag werd de fietstrapper van 2017 ingehuldigd aan de Pastorietuin. De eerste staat aan de woon-zorgsite.

Nieuws

Reünie van negentigjarigen was succes

Alle huidige en oud-Lichterveldenaars die dit jaar hun negentigste verjaardag vieren, kwamen bijeen om samen feest te vieren. De oproep aan de kranige negentigjarigen viel niet in dovemansoren. Zestien negentigjarigen tekenden present. Ze woonden de misviering bij, waarna ze samen herinneringen ophaalden tijdens een uitgebreide feestmaaltijd in restaurant 't Damberd op de Markt.

Nieuws

Minimax-campagne sluit af met tentoonstelling en wandeling

De Minimax-campagne van de werkgroep Fair Trade Lichtervelde werd dit weekend afgesloten met een wandelzoektocht in de gemeente. Alle inzendingen van de Minimax-wedstrijd werden tentoongesteld in het Huis Vancoillie. Zaterdag konden de deelnemers terecht in de wereldwinkel voor de World Fair Trade Day.

Vrije tijd en hobby

Meer dan 100 inzendingen voor Minimax-wedstrijd

De Minimax-wedstrijd van de werkgroep Fair Trade Lichtervelde is een groot succes. Dat wordt volgend weekend gevierd met een fotozoektocht in het centrum van de gemeente.

Nieuws

FOTO & VIDEO. Betoverend totaalspektakel ‘Esmeralda ‘ kent denderend succes (Deel 2)

Cultuurvereniging De Zwaan met al zijn deeltakken schrijft in de accordeongemeente Lichtervelde met het betoverende totaalspektakel ‘Esmeralda’ geschiedenis. En voor wie na de eerste fotoreeks nog niet overtuigd is, laten we deel 2 op jullie los samen met nog een videofilmpje. Veel kijkplezier gewenst.

Nieuws
Download