Lanceer zeer eenvoudig een idee of initiatief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tom Beuselinck tevreden over zijn debuut: “Ik maak me niet zo snel druk”

Lendelede had zaterdag in de eerste wedstrijd van het seizoen minder moeite dan verwacht om VC Zoersel met een vlotte 3-0 opzij te zetten.

Nieuws

“Nog veel te vroeg om conclusies te trekken”

Lendelede mocht zondag thuis tegen Aarsele met 3-1 zijn eerste zege vieren. “Het gebeurde niet met sprankelend voetbal, maar dat komt wel”, hoopt trainer Cedric Renard. “We hebben nog niet verloren, vanaf nu kan het alleen maar beter worden. Dat we met steile ambities uit de startblokken schoten? Klopt. Maar we zijn niet de enige die wil meedoen voor de prijzen. Momenteel is het nog veel te vroeg om al conclusies te trekken. Pas na tien wedstrijden maken we een eerste balans op. Zaterdag moeten we Dosko Beveren in de ogen gaan kijken. Dosko mag dan voorlopig geen hoge toppen scheren, thuis zijn ze altijd gevaarlijk.”

Nieuws

“Niet makkelijk om weer vicekampioen te worden”

Met winst in de beker nationaal en divisie en de tweede plaats in de liga B deed Lendelede het vorig seizoen prima. Opnieuw aan de top spelen is de ambitie maar even goed doen wordt volgens Bart Hungenaert moeilijk.

Nieuws

“Ook op Avelgem wacht ons een lastige karwei”

Lendelede opende het seizoen met 1-1 tegen Lowingen. “Te weinig voor een titelfavoriet?”, herhaalt T2 Pascal Marlier. “Het is goed dat we steile ambities koesteren, maar we zijn niet de enige. Als je naar de voorspellingen luistert, denkt iedereen wel dat ze gewapend zijn om mee te doen voor de prijzen. Trouwens, 1-1 tegen Lowingen is niet zo slecht. De Henegouwers speelden twee seizoenen geleden nog in eerste provinciale en doen het nog zo goed als met dezelfde kern. Ik had ze in de voorbereiding twee keer bezig gezien, wist dat er ons een lastige karwei wachtte. Op Avelgem, dat zondag verloor, zal het niet anders worden.”

Nieuws

Open Monumentendag dit weekend, maar in Lendelede is niets te beleven. Hoe komt het dat daar als enige Vlaamse gemeente geen monument staat?

Met zo’n 400.000 zijn ze, de ­Vlamingen die dit weekend weer op monumentenjacht trekken, maar in het West-Vlaamse Lendelede hebben ze niets verloren, want de gemeente telt geen geklasseerde gebouwen. Als enige van de 308 Vlaamse gemeenten. “Ik kan me niet herinneren dat hier ooit voorgesteld werd om een of ander gebouw te klasseren”, zegt de schepen van Cultuur, Pedro Ketels.

Vroeger en nu

“Die lange trip mag geen probleem zijn”

Lendelede speelt zondagmiddag zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen. De verplaatsing naar de nieuwe eerstenationaler Marchin mag voor trainer-coach Bart Hungenaert geen probleem zijn. “Op papier zijn wij sowieso de beste. De verplaatsing van een tweetal uur in de wagen mag geen excuus zijn om ongeconcentreerd aan de match te beginnen. De kwaliteit moet sowieso de doorslag geven. Thomas Vandenberghe heeft nog last van een spierscheur in de dij terwijl nieuwe libero Thibaut Vanacker met de elleboog sukkelt. Toch kijken we uit naar het echte werk en dat begint met die bekermatch in Marchin.”

Nieuws

Kuurne pakt criminaliteit aan met cameraschild

Na Kortrijk heeft nu ook Kuurne een cameraschild. Op de invalswegen zijn zes ANPR-camera's met nummerplaatherkenning operationeel. Ook komen er nog gewone camera's in het centrum van Kuurne om overlast tegen te gaan.

Nieuws

Terug van weggeweest: concert opent kermis

Met een concert van Laura Lynn wordt er op de kermis van Lendelede dit weekend weer aangeknoopt met een verloren traditie. Het optreden moet nog meer volk lokken dan het straattheater. Samen met de volksreceptie is het de start van vier dagen feest in Lendelede.

Nieuws

35ste Skalulfeesten met nog straffere affiche

Met optredens van stand-upcomedian Xander De Rycke, ‘Bevergem’-acteur Luc Dufourmont en zestien anderen wordt een recordopkomst verwacht op de Skalulfeesten.

Nieuws

“Er zit nog rek op mijn ploeg”

De vrouwen van Black and White Compagnie Lendelede kunnen zich stilaan opmaken voor hun grote debuut in Liga A. Trainer Dries Wittebolle, die gisteren verzamelen blies voor de eerste training, kijkt optimistisch het nieuwe seizoen tegemoet.

Nieuws
Download