Hoplr is een veilig en privaat buurtnetwerk
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

DJ-duo mag Tomorrowland openen: “Dit opent deuren, dat merken we nu al”

Rens Piccavet (26) en Niels De Vlieger (25) spelen vanavond de dj-set van hun leven. Ze wonnen de Tomorrowland DJ Contest van Studio Brussel en mogen het festival op gang trekken. “Dit opent zeker deuren, dat merken we nu al.”

Nieuws

Dj-duo TYRLL opent Tomorrowland

Niels De Vlieger (25) en Rens Piccavet (26) spelen vanmiddag de dj-set van hun leven. Ze wonnen de Tomorrowland dj-contest van Studio Brussel en mogen het festival op gang trekken. “Dit opent zeker deuren, dat merken we nu al.”

Nieuws

Thibo Destatsbader: “Ik mik in keirin op plaats in top twaalf”

Twintig Belgen nemen deel aan het EK baan in Anadia (Portugal). Vaandrig van de delegatie is dames-belofte Nicky Degrendele, een wereldtopper in keirin, sprint en tijdrit over 500 meter.

Nieuws

Minister Jambon is boos over onwettige facturen en stuurt inspecteur naar hulpverleningszone

Na klachten over onwettige facturen stuurt minister Jambon een inspecteur naar Fluvia. De hulpverleningszone rekent 300 euro aan voor het inzetten van een ladderwagen bij medische hulp, terwijl dat volgens de wet gratis moet zijn.

Nieuws

“Club moet blijven groeien”

Volleybalteam Lendelede heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden en gaat vanaf nu door het leven als Black and White Company Lendelede. De club boert sportief al zeer goed met de mannen aan de top in Liga B en de vrouwen vanaf komend seizoen in Liga A, maar kan nu nog een stap vooruit zetten.

Nieuws

Korpschef PZ Vlas stapt op na ruzie in korps en vermeend handgemeen

Rino Defoor, korpschef van de politiezone van Kortrijk, Kuurne en Lendelede (Vlas) zet op zijn vraag een stap opzij en verlaat het korps. Dat is het resultaat van een bemiddelingsronde door West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé vrijdagochtend.

Politie en veiligheid

“Niet meer op gerekend”

Omdat Zwevezele en Westkapelle in eerste provinciale moeten blijven, blijft FC Lendelede in derde provinciale. “Op een promotie hadden we niet meer gerekend”, zegt trainer Cedric Renard. “Nadat we onze kans verkeken tegen Ingooigem, wisten we dat we nog maar een waterkans maakten om naar tweede te stijgen. We speelden een schitterend seizoen maar blijven met lege handen achter. Ingooigem was onze boeman en stak stokken in de wielen. Als we volgend seizoen beter willen doen dan onze tweede plaats nu, dan zit er niets anders op dan de titel te pakken.”

Nieuws

Meubelen Larridon verkoopt al 75 jaar uitsluitend Belgische meubelen

Het Lendeleedse familiebedrijf Meubelen Larridon bestaat 75 jaar en is daarmee een van de oudste meubelzaken in Vlaanderen. De winkel van meubelmaker Camille Larridon wordt ondertussen al twintig jaar gerund door zijn kleindochter.

Nieuws

Man die twee mensen aanreed: “Dit wens je je ergste vijand niet toe”

De man die in 2015 in Lendelede twee bejaarde mensen aanreed, krijgt een rijverbod van drie maanden. Anderhalf jaar na het ongeval is nog niet duidelijk waarom de beklaagde van zijn rijvak afweek en dat raakt ook de dader. “Dit wens je je ergste vijand niet toe.”

Nieuws

“We proberen het volgend seizoen weer”

Geen promotie naar tweede voor FC Lendelede. Na het 1-1 gelijkspel in de heenmatch, werd de terugwedstrijd in Ingooigem met 4-1 verloren. “Over de twee wedstrijden is de promotie van Ingooigem verdiend”, is sportief verantwoordelijke Kurt Vansteenkiste eerlijk. “Mogelijk had het er anders kunnen uitzien als de vrijschop van Gillian Schietaert bij 0-0 niet gestuit werd door het doelhout. Maar in plaats van 0-1, kwamen wij op achterstand. Omdat we risico’s moesten nemen, kon Ingooigem het via zijn topscorer Deloof helemaal afmaken. De promotie is er niet gekomen. Maar uitstel is geen afstel. Volgend seizoen proberen we het opnieuw.”

Nieuws
Download