Hoplr bouwt voortdurend aan nieuwe functionaliteiten voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nico (36) stierf bijna twee jaar geleden, maar nog steeds wordt er gekibbeld over wie achter het stuur zat

Nico Verfaillie (36) en zijn partner Nancy M. (34), beide uit Emelgem, keerden op 30 april 2016 om 2 uur 's nachts van hun stamcafé 't Nieuw Paradijs in Lendelede terug naar huis. Bijna twee jaar later is nog steeds onduidelijk wie achter het stuur zat en zo het dodelijk ongeval veroorzaakte.

Wegen en verkeer
Nieuws

Lendelede werkt hard achter de schermen

Lendelede krijgt zondag Michelbeke op bezoek. “Of onze eerste zege eraan komt? Dat hoop ik, maar volgende week op Charleroi is de kans toch groter. Daar moet het lukken”, zegt trainer Dries Wittebolle. “Voor volgend seizoen is het qua nieuws nog windstil, maar daarom wordt er niet minder hard gewerkt achter de schermen. Ik had onlangs een goed gesprek met sportief verantwoordelijke Joost Kerckhof en Wim Degezelle. Straks gaan we praten met de eigen speelsters om te weten wie nog mee wil in ons verhaal. Pas daarna gaan we op zoek naar versterking. Transfers moet je nog niet meteen verwachten. De speelsters wachten af en kijken wat op hen afkomt.”

Nieuws

“Gekende stress in eindfase hield ons van de eerredder”

Moorslede bood wel stevig weerwerk in de heenmatch van de halve finale in de beker nationaal en divisie maar kon de eer niet redden tegen Liga B ploeg Lendelede. Zaterdag hoopt Doskom beter te doen in de derby tegen Ruiselede.

Nieuws

“We doen nog mee voor tweede plaats”

Zowel in de competitiematch zaterdag in Booischot als zondag in de heenmatch van de halve finale in de Beker Nationaal en Divisie bij Moorslede won Lendelede zonder setverlies. Een geslaagd weekend voor Joppe Paulides en maats.

Nieuws

Gemeente zet sluikstorters oog in oog met de mensen die hun afval opruimen

“Wij houden het hier proper. Jij toch ook?” In de strijd tegen zwerfvuil kiest Lendelede voor een persoonlijke aanpak. De gemeentearbeiders die dag dagelijks in weer en wind de straten proper houden, zijn in het straatbeeld te zien op grote banners met daarop de niet mis te verstane boodschap.

Nieuws

Voormalige zaakvoerder Aviflora riskeert celstraf voor storten afval

De voormalige eigenaar van Aviflora, Marnick Goossens, verscheen gisteren voor de rechter. Hij moet zich verantwoorden voor het begraven van afval op het terrein van het familiepark.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“Hopelijk mooi happy end aan toevoegen”

Deze week liet Cedric Renard weten dat hij na dit seizoen de samenwerking stopzet. “Vooraf had ik drie jaar vooropgezet”, zegt de Lendeleedse trainer. “En daar hou ik mij aan. Hoewel het seizoen nog niet volledig is afgewerkt en we nog meedoen voor de prijzen, kan ik nu al terugblikken op een geslaagde samenwerking. Hopelijk kunnen we er nog een mooi happy end aan toevoegen in de vorm van een titel of eindronde. Beter dan het jaar te veel, hoop ik hier te vertrekken door de grote poort, zal niets dan vrienden achter laten. Lendelede is een mooie, ambitieuze club. Ik heb hier iets neergezet waar verder kan op gebouwd worden.”

Nieuws

“Komst Lendelede is galamatch voor club”

Moorslede krijgt zondagavond in de halve finales van de beker nationaal en divisie Lendelede op bezoek. “We beseffen dat we voor een quasi onmogelijke opdracht staan tegen een ploeg die twee reeksen hoger speelt”, stelt trainer Xavier Melssens. “Lendelede is een topploeg in de liga B en heeft een aantal klinkende namen in hun kern. Wij willen er vooral een echte wedstrijd van maken, een galamatch voor de club. Misschien tegen beter weten in, maar we gaan proberen om iets te doen. Ons beste niveau halen is de boodschap. We zien die bekermatch ook als een voorbereiding op de terugronde in de competitie. We hopen ook op veel fans en sfeer.”

Nieuws

“Het is uitkijken naar weerzien met vrienden”

Dat Moorslede (eerste divisie) kansloos is tegen Lendelede (liga B) in de halve finales van de beker nationaal en divisie, is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Toch vindt Lendelede-speler Jeroen Balduyck de heenmatch van zondagavond in Moorslede interessant. “Het is uitkijken naar het weerzien met heel wat vrienden en bekenden bij de club waar het voor mij allemaal begon”, aldus Balduyck. “Op het terrein is er geen plaats voor sentiment. Na de match kan er uiteraard wel uitgebreid nagepraat worden. Op papier zijn wij als bekerhouder en rekening houdend met het verschil van twee reeksen torenhoog favoriet.”

Nieuws
Download