Not satisfied, money back!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Groot scherm voor historische match Rode Duivels

De Rode Duivels spelen vanavond de halve finale tegen Frankrijk. Een historisch moment dat het Lendeleedse bestuur niet zomaar voorbij wil laten gaan. De match wordt op groot scherm uitgezonden. “We willen dat ook onze inwoners samen kunnen genieten van een echt voetbalfeest en tegelijk onze jeugd steunen”, zeggen schepen van Feestelijkheden, Jan Viane (CD&V) en burgemeester Carine Dewaele (CD&V). .

News

Elke dag fietsen, twee keer per week tennissen en in de winter keepen: zo krijg je uitzonderlijke sportverdienste als tachtiger

Voor de eerste keer is er in Lendelede een inwoner gehuldigd voor een uitzonderlijke sportverdienste. Het was op vraag van de wielertoeristenclub ‘de Globetrotters’ dat tachtiger ­Jacques Hanson werd uitgeroepen als sportfiguur van het jaar.

News

Katholieke scholengroepen smelten samen

Het onderwijslandschap in Izegem staat voor een grote verandering. De katholieke scholengroepen Prizma en Opvoeding en Onderwijs fusioneren binnenkort tot een enorme scholengroep met 5.500 leerlingen.

News

Woning onbewoonbaar na zware brand

Zondagmorgen omstreeks halftien werden de hulpdiensten opgeroepen voor een brand in de Heulsestraat in Lendelede. Het vuur brak uit in de garage van de villa van accountant Patrick ­Delva en de brandweer moest met man en macht blussen om het vuur onder controle te krijgen. De Heulsestraat werd een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

Alert

Volys breidt uit in Heule: vestiging in Lendelede blijft

In Heule komt een tweede vestiging van het kalkoenverwerkend bedrijf Volys. De directie stelt meteen ook de 500 werknemers in Lendelede gerust. Het bedrijf heeft geen plannen om daar te vertrekken.

News

Voortaan word je geflitst door camera… in vuilnisbak

In Lendelede, Kuurne en Kortrijk wordt de pakkans van snelheidsovertreders verdubbeld. De politiezone Vlas zet een mobiele snelheidscamera in die werkelijk overal kan worden geplaatst. Het toestel kan zelfs verstopt zitten in een... vuilnisbak.

Traffic

Tweede ANPR-camera moet lage criminaliteitscijfers nog doen dalen

Amper een jaar na de eerste hangt er al een tweede ANPR-camera met nummerplaatherkenning langs een invalsweg in Lendelede. “Onze criminaliteitscijfers zijn laag. Met die camera's willen we ze nog naar beneden halen”, zegt burgemeester Carine Dewaele.

News

Ook kleinere gemeenten moedigen Rode Duivels aan Jeugdhuis Skalul feest met WK-fuif ‘Nazdrovje’

Niet alleen in de steden wordt er tijdens het WK volop gesupporterd voor de Rode Duivels, maar ook de kleinere gemeenten volgen de matchen van de Belgen vol spanning op groot scherm. De supportersfeesten zijn dan wel kleinschaliger, maar het feest belooft even groots te worden.Jeugdhuis Skalul in Lendelede is omgetoverd tot een heuse voetbaltempel. Bij het vorige WK en EK kon er in het jeugdhuis al gesupporterd worden voor de Rode Duivels, maar dit jaar doet de organiserende minivoetbalclub Skalul er nog een schepje bovenop.

Leisure and hobby

Vrouwen winnen hoofdprijzen van vinkenkampioenschap

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van het gemeentelijk vinkenkampioenschap in Lendelede was zowel de titel van de grote als de kleine kampioen voor een vrouwelijke vinkenier. Josiane Balcaen is al voor de tiende keer de beste vinkenier van Lendelede. Jo floot liefst 817 liedjes, dat waren er ruim driehonderd meer dan de vink van Patriek De Bruyne, die tweede eindigde. Voor kleine kampioen Carine Serleth was het haar eerste overwinning op het Lendeleeds kampioenschap. Haar vink Nicky floot 420 keer suskewiet.

News

Sportkampioenen gehuldigd

In Lendelede werden de sportkampioenen van het voorbije jaar gehuldigd. Burgemeester Carine Dewaele (CD&V) zette tijdens de plechtigheid de sporters in de bloemetjes. De individuele kampioenen zijn Frank Segaert, die deelnam aan de Iron Man, jonge wielrenners Thibo Destatsbader en Alec Segaert, judotalenten Robbe Demets en Jitske Durinck en Jelle Vanpoucke, voor zijn prestaties in de atletiek. Ook de Lendeleedse ploegen zetten mooie prestaties neer. De gehuldigde ploegen waren Art-Gym 2000, de miniemen meisjes van de karateclub, de KWB-volleyballploeg en vier ploegen van Black And White Company Lendelede.

News
Download