It's almost new year again
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Tweeduizend kinderen op stap voor Pardoes

De cultuurdiensten van Ledegem en Moorslede organiseren dinsdag voor de basisscholen uit deze gemeenten de twaalfde editie van het kinderpoppentheaterfestival Pardoes. Dat is twaalf jaar geleden ontstaan als een idee voor een relatief klein gebeuren in Moorslede. Maar in samenspraak met de directies van de scholen groeide dit snel uit tot een groots project.

News

Gemeente reikt sportprijzen uit

De gemeente reikte haar sportprijzen uit. Wielrenner Jelle Garsbeke is Sportlaureaat van het Jaar. Ploeg van het Jaar werd de U11 van voetbalvereniging Olympic Ledegem. Frank Vandermeersch zet zich al jaren in voor Olympic Ledegem en kreeg daarvoor de erkentelijkheidstrofee. Martin Deleu, die bergen werk verzet voor het minivoetbal, werd de verdiende winnaar van de trofee voor sportverdienste.

News

Mysterie: vanwaar komen deze kogelinslagen?

In Izegem zijn afgelopen weekend en vorige week minstens twee geparkeerde voertuigen beschoten. Zowel in een vrachtwagen als een auto zaten vier kogelinslagen.

News

Bedrijfsfeest met drugsdode was een geheime raveparty

De twintiger uit Knokke-Heist die afgelopen weekend plots overleed in Ledegem was er niet als gast op een verjaardagsfeest of bedrijfsfeest zoals eerst werd beweerd. Mike V. stierf op een geheime raveparty die via internet werd georganiseerd.

News

Ondernemers en verenigingen kleuren jaarlijkse batjes

In het centrum van Ledegem vonden afgelopen weekend de jaarlijkse batjes plaats. In het Peerenboomhuis schonk het Davidsfonds een wijntje en werd zondag ‘Leegem got cooking talent’ georganiseerd.

News

Feestganger (23) uit Knokke overleden op feestje in industriezone: wellicht gestorven aan fatale overdosis drugs

Op een feestje in het West-Vlaamse Ledegem is een 23-jarige man uit Knokke-Heist om het leven gekomen, meer dan waarschijnlijk door een overdosis drugs. Volgens de Kortrijkse afdeling van het parket West-Vlaanderen loopt er inderdaad een onderzoek, maar staat de doodsoorzaak nog niet vast.

News

Onverlaat smeert frituurolie in sloten op eerste openingsdag nieuwe broodjeszaak

Na drie maanden hard labeur moest zaterdag een hoogdag worden voor de uitbaters van de nieuwe broodjeszaak 't Baguetje in Sint-Eloois-Winkel. Maar net voor de opening goot een onbekende dader frituurvet op de deuren.

News

De Lochting en Colruyt gaan inspelen op grote vraag naar biogroenten

Colruyt Group breidt haar partnerschap met het biologisch landbouwbedrijf De Lochting uit door op 20 hectare extra landbouwgrond biogroenten te telen.

News

GOEDE DAG VOOR ZONNEPANELEN IN DE REGIO: groot bedrijf en gemeente trekken resoluut groene kaart

Het was een goede dag voor de groene energie in de regio donderdag. Bij firma Deceuninck in Gits werd een nieuw zonnepanelenpark in gebruik genomen en ook Ledegem voorziet zijn openbare gebouwen van zonne-energie.

Leisure and hobby

Voorzitter Davidsfonds krijgt Cultuurprijs

Rik Decock, voorzitter van het Davidsfonds Sint-Eloois-Winkel, kreeg van de gemeente de Cultuurprijs overhandigd. Rik zet zich niet alleen in voor zijn eigen vereniging, maar ook voor het ruimere cultuurleven binnen de gemeente. Ook de heemkring van Rollegem-Kapelle werd in de bloemetjes gezet voor het organiseren van de tentoonstelling ‘Winkels van vroeger en nu’.

News
Download