Hoplr, vertel het voort!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Vijftien doelpunten is mijn gemiddelde”

Winkel Sport boekte vorige week tegen het gereputeerde RC Gent een 5-2 zege. Met een verplaatsing naar hekkensluiter Pepingen-Halle zit een tweede overwinning er aan te komen.

Nieuws

“Schrik om te verliezen was in derby groter dan durf om te winnen”

Het burenduel Ledegem-Dadizele eindigde op een 1-1 gelijkspel. “Niemand ontevreden”, zegt doelman Steven Beernaert. “De schrik om te verliezen haalde het van de durf om te winnen. Vandaar dat we een gesloten wedstrijd kregen en de kansen bijzonder schaars waren. De kijkers kregen geen spectaculaire derby te zien, maar wel veel duels, spankracht en een hoog tempo. Pas in het slot, toen Dadizele de score opende, brak de wedstrijd helemaal open. Een gelijkspel tegen het ambitieuze Dadizele is niet slecht. Met 7 op 9 hebben we onze start niet gemist. Een groot verschil met vorig seizoen, toen we meteen achter de feiten aanliepen.”

Nieuws

“Gelukkig toonden mijn spelers karakter”

De kop is eraf. Winkel Sport pakte tegen RC Gent zijn eerste zege. “En dat tegen een ploeg die bij de top vijf hoort”, aldus trainer Danny Lavens.

Nieuws

Huis van het Kind start dit weekend met opendeurdag

Dit weekend opent het Huis van het Kind in Ledegem de deuren. Het gaat om een gloednieuwe samenwerking tussen het OCMW en organisaties die ouders ondersteunen bij de zorg en opvoeding van hun kinderen. Het is er niet alleen voor ouders, maar voor iedereen die met opvoeding te maken krijgt. Ook kinderen, grootouders en hulpverleners kunnen er dus terecht.

Nieuws

“Meer verwacht dan onze één op zes”

Voor Winkel is het morgen thuis tegen RC Gent al een beetje van moeten. Eén op zes is te weinig voor een van de toppers uit de reeks.

Nieuws

“Starten met B-ploeg is schot in de roos”

Tegen buur Dadizele B moest LedegemB zondag met 2-3 de duimen leggen. “Een gelijkspel was de betere weergave geweest”, zegt kapitein Ward Vermeulen. “Het idee om dit seizoen met een B-ploeg van start te gaan, is een schot in de roos. Met allemaal jongens die uit de jeugdrangen van Ledegem komen, vormen we een vriendenploeg.”

Nieuws

“Match van het jaar op scherpst van de snee”

Olympic Ledegem won zondag met 0-1 op Beselare. “We hadden het moeilijker met het veld dan met de tegenstander”, beweert Glenn De Gryse. “Dit was tweede provinciale onwaardig. Voetballen over de grond was uitgesloten. Beselare deed het met lange ballen, in de hoop dat het leder eens goed zou vallen. Gelukkig kwamen we er zonder kleerscheuren weg.”

Nieuws

“Doeltreffendheid is enige wat beter moet”

Geen eerste overwinning voor Winkel op Londerzeel (2-2). “Voorlopig zijn we nog niet scherp genoeg in de zone van de waarheid”, beweert Aaron Vanfle-teren.

Nieuws

Brandweer Ledegem bestaat 75 jaar: Nog voor echte start was er al eerste grote brand

De brandweer van Ledegem bestaat 75 jaar. Dat wordt gevierd met een opendeurdag en een terugblik op enkele van de grootste interventies van het korps.

Politie en veiligheid

Herstelde Lothar Verhulst wisselt goede met slechte dagen af: “Het was een verloren jaar”

Lothar Verhulst hoopt dat zijn ploeg vandaag sterk voor de dag komt in de Heuvelland Classic in Kemmel. “Ik wil gerust in dienst rijden. Hoge persoonlijke ambities koester ik toch niet”, zegt de eerstejaarsbelofte van EFC-L&R-Vulsteke.

Nieuws
Download