Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Onafhankelijken, Open VLD en PROO! starten met TOPE 8920

Na #TEAM8980 in Zonnebeke, wordt in buurgemeente Langemark-Poelkapelle een kartel gelanceerd met een gelijkaardige naam: TOPE 8920 wordt een lijst van Open VLD, PROO! en onafhankelijken.

Nieuws

Nieuwe installatie Dovo vernietigde al 1.700 stuks munitie, nog bijna 7.000 te gaan

De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (Dovo) moet in Poelkapelle nog bijna 7.000 stuks munitie vernietigen. Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA). Dovo heeft sinds eind april 2017 een gloednieuwe statische detonatiekamer op de site in Poelkapelle. Daarmee kan onder meer toxische munitie uit WO I onschadelijk worden gemaakt.

Nieuws

Subsidies binnen voor uitbreiding van school tot 320 leerlingen

De Ooievaar krijgt subsidies voor grote uitbreidingswerken. De school verwacht binnenkort 320 leerlingen op een locatie met de bouw van een nieuwe wijk en de integratie van de vestiging aan de Brugseweg.

Nieuws

Bisschop steekt vluchtelingen een hart onder de riem

Bisschop Lode Aerts bezocht voorbije zondag de bewoners van het opvangcentrum van Fedasil in Poelkapelle in het kader van de Dag van de Migrant en de Vluchteling binnen de katholieke kerk. “Dit jaar ligt de focus op onthaal, bescherming en integratie”, zegt bisschop Aerts. “De Belgische bisschoppen brengen een bezoek aan vluchtelingen en migranten, die in ons land een nieuwe toekomst proberen op te bouwen, en aan organisaties en vrijwilligers, die zich voor hen inzetten. We willen zo onze bekommernis uitdrukken voor het lot van de vluchtelingen en hen een hart onder de riem te steken.” De bisschop ontmoette onder meer een familie uit Irak. De oudste dochter droomt ervan om dokter te worden.

Nieuws

Inbrekers van Romabende krijgen tot twee jaar cel

M.A. (19) , J.J. (49) en R.M. (22) uit Servië werden door de Ieperse rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel en boetes van 1.600 euro voor het stelen van geld en juwelen op 1 augustus 2017 in Langemark-Poelkapelle, drie inbraakpogingen op 1 en 3 augustus in Ieper en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Politie en veiligheid
Nieuws

Sint-Jansgilde brengt komedie

Koninklijke Toneelkring Sint-Jansgilde brengt ‘Het moeizame liefdesleven van Atilla Galop’ in OC Den Tap in Langemark. De komedie van Dimitri Frenkel Frank wordt geregisseerd door Patrick Deleu. Er zijn voorstellingen op zaterdag 13, 20 en 27 januari om 20 uur, zondag 14 januari om 17 uur en 28 januari om 15 uur, woensdag 17 en 24 januari om 20 uur en vrijdag 19 en 26 januari om 20 uur. Meer info op sintjansgilde.langemark@gmail.com of www.sint-jansgilde.be.

Nieuws

Inwoners wekken vergeten oorlogsslachtoffers opnieuw tot leven

Na een jaar van opzoekingen en herdenkingen rond gesneuvelde soldaten kwamen tientallen inwoners van Poelkapelle terug naar de kerk met hun kaarsje om de grote brandende klaproos opnieuw te maken en zo het herdenkingsjaar ‘Poelcapelle 2017’ symbolisch af te sluiten.

Nieuws

Emotioneel afscheid van verongelukte Louise: “Het is zo oneerlijk dat je er niet meer bent”

Honderden familieleden, vrienden en kennissen namen zaterdag afscheid van de 21-jarige Louise Ryckeboer uit Langemark, die een week eerder om het leven kwam bij een ongeval op de Bellestraat in Vlamertinge.

Nieuws
Download