Hoplr, the private social network for your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Orde van de Ezel wil van Kuurne Balkt traditie maken

De Orde van de Ezel pakt vandaag dinsdag uit met een gloednieuwe activiteit. Als afsluiter van de zomervakantie organiseert ze een ‘meezingfeest’. De initiatiefnemers hopen dat Kuurne Balkt een jaarlijkse traditie wordt.

News

100 jaar geleden geëxecuteerd, nu krijgt oorlogsheld eigen straatnaam

Precies honderd jaar nadat de Kuurnse oorlogsheld Albert Vermoere op amper 28-jarige is gesneuveld, werd er in zijn gemeente een straat naar hem vernoemd. Om het eerbetoon compleet te maken, maakte Luk Vermoere een brochure over het leven van zijn grootoom.

Then and now

Joeri is het beu na dodelijk ongeval op kruispunt waar hij zelf verminkt raakte: “We gaan het bezetten”

Na een nieuw zwaar ongeval op de plaats waar hij zelf verminkt raakte, is de maat vol voor Joeri Verbeeck (20). De Heulse student houdt op 1 september een protestactie op wat hij “het kruispunt des doods” noemt. Hij hoopt op 1.500 sympathisanten. “Stop met beloven en doe er iets aan!”, richt hij zich tot de bevoegde instanties.

Traffic

Na vier jaar strijd kan jeugd eindelijk basketten dankzij Noa (15) Noa kan de jeugd vier jaar eindelijk basketten in Kuurne

In Kuurne kunnen kinderen en jongeren sinds lang weer basketten. En dat hebben ze te danken aan Noa Mullie (15). Vier jaar geleden stuurde hij een brief naar de burgemeester om een basketbalterrein te voorzien en nu is zijn droom gerealiseerd.

News

Schepen na ongeval in Kattestraat: “Er wordt niet sneller gereden dan elders”

Bewoners van de Kattestraat werden zondagavond opgeschrikt door een helse klap. Een bestuurder week er op onverklaarbare maar spectaculaire wijze van zijn rijvak af en ramde twee geparkeerde wagens. Zijn eigen voertuig is rijp voor het schroot en ook de twee andere voertuigen zijn total loss. De chauffeur moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar voorts vielen er geen gewonden.

Traffic

Zoveelste ongeval bij gevaarlijk kruispunt: vrouw overlijdt na aanrijding vrachtwagen

Op de Brugsesteenweg in Kortrijk, aan de kruising met de Ring rond Kortrijk-Kuurne, vond woensdagochtend een dodelijk ongeval plaats. Een 64-jarige fietsster overleed ter plaatse aan haar verwonding nadat ze werd aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur (44) had haar niet op tijd opgemerkt. Politie en parket kwamen ter plaatse om het incident verder te onderzoeken. Ook de burgemeester van Kuurne arriveerde snel na de feiten: “Het is niet de eerste keer dat hier ongelukken gebeuren.”

Traffic

Kuurne keert terug in de tijd met kiosk op Marktplein

Het wordt een nostalgische zomer in Kuurne. De kiosk die tot de jaren zeventig het Marktplein sierde, keert terug. Er zijn al zeven zomerconcerten gepland - vanavond woensdag het eerste - maar het kunnen er veel meer zijn want iedereen mag het podium gebruiken.

Then and now

P'LatseDoen eindigt met minder volk “maar het was even leuk en gezellig”

De allerlaatste editie van het gratis muziekfestival p'LatseDoen heeft geen recordopkomst gelokt, maar voor de 2.500 bezoekers die wel naar het centrum van Kuurne afzakten was het een onvergetelijke avond.

News

Ezelgem-expo brengt mooiste groene plekjes in beeld

Voor de expo ‘Ezelgem natuur'lijk’ deden vzw Natuurpunt De Vlasbek en de Ommeganckgezellen een oproep om de natuur van Kuurne te fotograferen.

Leisure and hobby

1.111ste fietslabel uitgereikt, eigenaar in de bloemetjes gezet

Bij een nieuwe fietslabelactie is in Kuurne het 1.111ste label uitgereikt. Tonny Verhaeghe (56) werd na zijn beslissing om deel te nemen aan de actie letterlijk in de bloemetjes gezet. “Ik fiets alle dagen”, zegt de man, “maar vorig jaar werd mijn fiets gestolen. Zo'n label biedt toch een zeker geruststelling.”

News
Download