Hoog tijd voor nieuwe spreuken van de dag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Eerste huizen in Weidenstraat aangesloten op nieuw warmtenet

Het eerste warmtenet in Zuid-West-Vlaanderen is in gebruik genomen. De primeur is voor negen nieuwbouwwoningen in Kuurne. Binnen een jaar volgt dan de aansluiting van de nieuwe verkaveling, met 700 woningen, op de grens van Kuurne met Harelbeke.

Nieuws

Kuurnse burgemeester ontdekt dakloze op helling langs R8

In het verlaten bos langs de R8 tussen Kuurne en Heule woont al weken een dakloze man. Die schrijnende ontdekking deed de burgemeester van Kuurne, Francis Benoit.

Nieuws

Burgemeester doet schrijnende ontdekking langs de kant van de weg

De Kuurnse burgemeester Francis Benoit deed onlangs een verontrustende ontdekking in een bosje langs de weg tussen Kuurne en Heule in West-Vlaanderen. Een dakloze man, een erkende vluchteling, blijkt er al weken te wonen op een helling langs de R8. Op zijn Facebookpagina deelde de burgemeester een aantal beelden van zijn verblijfplaats. “Maar er is niemand die er iets aan doet,” vertelt Benoit aan Nieuwsblad.be.

Nieuws

Hier gebeurde geen enkel ongeval meer sinds invoering eenrichtingsverkeer

Het invoeren van eenrichtingsverkeer in het centrum van Kuurne mist volgens het schepencollege zijn effect niet. De nieuwe verkeersmaatregel die bijna een jaar van kracht is, krijgt een positieve evaluatie. Er volgen nog wel kleine verbeteringen.

Nieuws

Kuurnse KSA maakt ‘paard van Bohon’ van 5 meter hoog

Drie weken lang waren de leiders van de Kuurnse KSA Leiezonen druk in de weer om op kamp met een indrukwekkende blikvanger uit te pakken. Op de kampplaats in het Waalse Barvaux werd dan ‘Het paard van Bohon’, geïnspireerd op het paard van Troje opgetrokken.

Nieuws

Nog meer gezelligheid op gratis p’Latse Doen

De organisatie van het gratis muziekfestival p'Latse Doen in Kuurne zet deze editie nog meer in op sfeer en gezelligheid. Naast optredens van onder meer Soulsister, Zinger en Fleddy Melculy is er voor het eerst ook een zomerterras, een chillzone met tal van drank- en eetstands. “We vonden dat ons festival nog meer sfeer en gezelligheid nodig had en daarom richten we voor het gemeentehuis een gezellig zomerterras in”, zegt voorzitter Deef Vanquackebeke.

Nieuws

Parket verdenkt buffetrestaurant van mensenhandel

Op vraag van het Kortrijkse parket heeft de Kuurnse burgemeester restaurant ‘Eat en Co’ langs de Brugsesteenweg voor twee maanden gesloten. Er zijn ernstige aanwijzingen van illegale tewerkstelling en mensenhandel. Het buffetrestaurant was de afgelopen jaren een publiekstrekker. “Het is een spijtige zaak, maar als gemeente moeten we optreden tegen illegale praktijken”, reageert burgemeester Francis Benoit (CD&V).

Nieuws

Twee op drie voor Lotte Verschaeve

Op het criteriumtornooi van TC D’Hoeve in Kuurne won Joris Mergaert (TC Kortemark) de finale in EH3 met 6-2/7-5 van Vardan Nersisyan, EH5 was voor Henri Bruyneel (KGTC Zwevegem). Thuisfinalist David Decoutere won EH6 met 6-2/6-4. Ignace Margodt (TC Houthulst) nam EH 35/2 voor zijn rekening. De lokale Jan Desmet verloor zijn finale EH 45/3 met 6-2/6-1. In ED3 was Kyara Joye (TC Koksijde) met 6-0/6-2 te sterk voor Delphine Renty. Lotte Verschaeve schreef zowel ED4 (na opgave Eline Deblauwe bij 3-6/6-4/ 4-1) als ED5 (6-2/6-1) op haar naam. Greet Hostyn van TC D’Hoeve won ED 25/3 met 3-6/6-0/7-5. Ook DD2 leverde thuiswinst op voor Eva Van Der Meulen en Bie Vangheluwe. Lotte Verschaeve verloor DG1, haar derde finale.

Nieuws

Matrassenfabrikant brengt 150 jobs naar Kuurne

Volgend jaar ziet de ingang van het bedrijvenpark Kortrijk-Noord er totaal anders uit. Op de Prado-site wordt gestart met de bouw van de nieuwe vestiging van matrassengroep Revor. Met de verhuis wil het bedrijf zorgen voor extra werkgelegenheid.

Nieuws

Minister Jambon is boos over onwettige facturen en stuurt inspecteur naar hulpverleningszone

Na klachten over onwettige facturen stuurt minister Jambon een inspecteur naar Fluvia. De hulpverleningszone rekent 300 euro aan voor het inzetten van een ladderwagen bij medische hulp, terwijl dat volgens de wet gratis moet zijn.

Nieuws
Download