Huisdieren behoren ook tot de buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tweedejaars Kasper Saver kan bogen op een minutieuze voorbereiding: “Belangrijke test”

Kasper Saver heeft zijn zinnen gezet op Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren. “Ik heb hard gewerkt om er vanaf de eerste wedstrijden te staan”, zegt de tweedejaars uit Outrijve.

Nieuws

“Ik wil me al eens testen op de Vlaamse hellingen”

Aaron Verwilst komt zondag met vertrouwen aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne “Ik wil me in mijn eerste Belgische wedstrijd als prof al eens testen op de Vlaamse hellingen.”

Nieuws

Maker van affiche Kuurne-Brussel-Kuurne kent niets van koers: “Dragen wielrenners koershandschoenen?”

Sagan op een steigerend paard. Het campagnebeeld van Kuurne-Brussel-Kuurne prijkt overal te lande. Een beeld dat van de hand komt van schilder-restaurateur Frederik Cnockaert uit Wervik. “Het zou tof zijn, mocht ik nog zulke opdrachten krijgen.”

Nieuws

“Wist ik veel dat renners koershandschoenen droegen”

Sagan op een steigerend paard. De campagne van Kuurne-Brussel-Kuurne is overal te lande te zien. De afbeelding is van de hand van schilder-restaurateur Frederik Cnockaert uit Wervik. “Het zou tof zijn, mocht ik nog zulke opdrachten krijgen.”

Nieuws

Kuurne investeert meer dan 2 miljoen in (verkeers)veiligheid

Dit jaar zullen er in Kuurne heel wat wegenwerken worden uitgevoerd. De totale investering bedraagt liefst 2,14 miljoen euro. De helft van dat budget gaat naar een make-over van de Hoevewijk, een van de oudste centrumwijken.

Nieuws

Burgemeester hoopt dat Corina laatste dodelijk slachtoffer was op kruispunt: “Timing verkeerslichten moet anders”

Een jaar nadat Corina Staelens (40) uit Kuurne er werd aangereden, roept burgemeester Alain Top (SP.A/Groen) op om het kruispunt van de Kortrijksesteenweg en de Vlasstraat veiliger te maken. Dat kan volgens hem door de verkeerslichten beter op mekaar af te stemmen.

Nieuws

Zeven vrienden lopen hun eerste marathon voor Kom op Tegen Kanker: “Het zal met verstand op nul zijn”

In een opwelling inschrijven voor een marathon? Op 22 april gaan 7 vrienden die uitdaging aan in Madrid. Niet zomaar, want ze willen zo ook geld inzamelen voor Kom Op Tegen Kanker. Met reden, Joyce verloor immers al vier familieleden aan de ziekte.

Nieuws

Kuurnse bibliotheek breidt uit: kinder- en jeugdafdeling wordt dubbel zo groot

De bibliotheek van Kuurne breidt uit. Dankzij een nieuwbouw wordt de kinder- en jeugdafdeling dubbel zo groot. “We investeren niet in boeken, maar in onze jeugd”, zegt burgemeester Francis Benoit.

Nieuws

Orde van de Ezel organiseert vandaag volksfeest tijdens paardenspektakel

Vandaag worden er meer dan vierduizend mensen verwacht op de hippodroom in Kuurne. Voor de zeventiende keer vindt er de Grote Winterprijs Mardi Gras plaats, een hoogdag voor de drafsport in ons land. Heel wat internationale toppers nemen deel.

Nieuws

Stadsbestuur reikt sporttrofeeën uit

In Kuurne zijn de sporttrofeeën van 2017 uitgereikt. De trofee Sportfiguur van het Jaar, voor een verdienstelijke carrière binnen de sportwereld, ging naar Jacques Deruyter. Hij is al dertig jaar lid van de sportraad en al meer dan twintig jaar voorzitter. Volleyballer Tim Verstraete won de titel van Sportman van het Jaar. Ook bij de jeugd werd een Sportvrouw en -man van het Jaar gekozen. Gymnaste Nadia Keita won bij de meisjes en hardloper Wout De Waegenaere bij de jongens.

Nieuws
Download