Hoplr bouwt voortdurend aan nieuwe functionaliteiten voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Volgende maand staan we op ons sterkst”

Zondag is er Kuurne-Heule. Twee ploegen die eerder matig aan het seizoen begonnen. “Een derby die hier gevoelig ligt”, zegt trainer Dirk Van Eeckhout. “Heule, nochtans met steile ambities gestart, blijft momenteel onder de verwachtingen. Maar de groenhemden komen zeker terug. Kwaliteit drijft altijd boven. Bij ons is het met vallen en opstaan. Vooral door ons gebrek aan scorend vermogen gooien we soms, zoals op Wikings, belangrijke punten te grabbel. En voorts heb ik dit seizoen nog nooit mijn typeploeg kunnen opstellen. Eerst was er de tweede zit voor de studenten, daarna gingen ze op reis. Pas volgende maand zullen we op ons sterkst staan.”

Nieuws

Twee weekends op rij feest in jeugdhuis Tap

Jeugdhuis Tap organiseert dit weekend zijn bekendste evenement, de Tapkesfeesten. Het driedaags evenement start vandaag vrijdag met optredens van vijf dj's.

Nieuws

Inwoners promoten met Ezelgemsticker Ezelsfeesten

In het laatste weekend van september zijn er opnieuw Ezelsfeesten in Kuurne. Net zoals de voorbije twee jaar promoot het bestuur die feesten door de gemeente voor eventjes te veranderen in Ezelgem. Om nog extra promotie te voeren, worden er ook Ezelgemstickers verkocht.

Nieuws

Kunstenaar herstelt negentig jaar oude woning in ere

Een woning in de ­Liebaardstraat 217 is in ere hersteld. Kunstenaar Jan Houwen maakte van het oude café opnieuw een art-decoaantrekkingspunt.

Nieuws

Quentin is nieuwe Kuurnse kinderburgemeester

De nieuwe kinderburgemeester van Kuurne is Quentin Ongenaert (11), leerling van het zesde leerjaar van de Centrumschool.

Nieuws

De cultuurprijs gaat naar... Nesten

De Kuurnse cultuurraad heeft de achtste cultuurprijs uitgereikt aan karikaturist Nesten. “Dit is een lifetime award, het is een hulde voor je volledige carrière”, benadrukte voorzitter van de jury, Marc Benoit die Nesten omschreef als een schilder van en voor het volk.

Nieuws

Beklaagde vraagt vrijspraak voor dodelijk ongeval: “Kon zij motard wel zien aankomen?”

Cynthia B. (33) uit Heule moest zich vrijdag voor de rechter verantwoorden voor het ongeval waarbij motorrijder Marco Haelewyn (49) uit Ingelmunster om het leven kwam. Ze vraagt de vrijspraak.

Wegen en verkeer

Beklaagde vraagt vrijspraak voor dodelijk ongeval: “Kon zij motard wel zien?”

Een bezoekje aan het tankstation is op 1 februari vorig jaar dramatisch afgelopen. Cynthia B. probeerde de drukke Brugsesteenweg te dwarsen toen ze plots een motorrijder aanreed, met fatale gevolgen.

Wegen en verkeer

Drink eens rosé Ezelswijn voor het goede doel

De Orde van de Ezel brengt een nieuw ezelsproduct op de markt. Wie de fairtrade rosé ezelswijn koopt, helpt kinderen in Zuid-Afrika verder studeren. Het stijlen van de wijnflessen wordt in Kuurne dan weer gedaan door mensen met een beperking.

Nieuws

Nieuw ezelsproduct steunt sociaal project

De Orde van de Ezel brengt een nieuw ezelsproduct op de markt. Wie de fair trade rosé ezelswijn koopt, helpt kinderen in Zuid-Afrika verder studeren. Het stijlen van de wijnflessen wordt in Kuurne gedaan door personen met een beperking.

Nieuws
Download