Even de buurt checken?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ontsnappen aan de camera’s? Hier zat het er echt niet in

Kortrijk leek donderdag even op Big Brother. Overal hingen er camera’s. Die hebben de hele dag nummerplaten gescand. Dit maakt deel uit van een mobiliteitsstudie over de regio en specifiek de R8, de Ring rond Kortrijk.

Nieuws

Politieactie waarschuwt burgers voor inbrekers

De politiezone Vlas hield gisteren acht uur lang een grootschalige anti-inbraakactie in zowel Lendelede, Kuurne als Kortrijk. Er werden 72 politiemensen ingezet. De actie moet rondtrekkende dadergroepen afschrikken, maar is tegelijk een oproep aan de burgers om extra alert te zijn.

Politie en veiligheid

Man start na drie jaar opnieuw een café: “Met een dagjob had ik toch niet veel tijd”

't Oud Gemeentehuis wordt een wielercafé. Zo zet Bavikhove, dat nu al bekend staat om zijn criterium en wielerbier Kwaremont, zich nog meer op de kaart als wielerdorp. Zaakvoerder wordt Pedro Naert, die 3 jaar geleden de horeca verliet.

Nieuws

“We hebben potentieel voor een reeks hoger”

Joeri Moerman maakt een succesverhaal van zijn trainersdebuut bij Kuurne. “Als speler was ik de voorbije drie jaren aan de slag bij Diksmuide”, zegt Moerman. “Wegens een zware knieblessure moest ik echter een kruis maken over mijn spelerscarrière. Omdat ik in het volleybal wilde blijven, werd ik trainer bij Kuurne. Samen met mijn vroegere ploegmaats, die meteen op de kar sprongen, kunnen we hier de fundamenten leggen waarop we verder kunnen bouwen. We hoopten op de top drie maar doen veel beter. We zijn nog steeds ongeslagen en wonnen van de achtervolgers Moorslede en Beernem. We hebben potentieel om een reeks hoger te mikken.”

Nieuws

Identiteitskaart kwijt? Ga niet langer naar politie, maar naar het stadhuis

Als het juridisch kan, hoef je bij verlies van je identiteitskaart straks niet meer naar de politie. Dan ga je naar het stadhuis om een nieuw document.

Politie en veiligheid

Kuurnenaars breien 30 meter sjaal in 24 uur

In een breimarathon heeft de +13-werking 30 meter sjaal gebreid met een kleine honderd mensen. Dat leverde in totaal 2.000 euro op voor de Warmste Week van Studio Brussel.

Nieuws

Kuurne legt bouwverbod op voor 17 hectare

Om een open gebied van 17 hectare te vrijwaren, voert Kuurne een tijdelijk bouwverbod in. De gemeenteraad gaf de goedkeuring om het woonuitbreidingsgebied gelegen in een gebied buiten de kern van de gemeente te bevriezen tot 2040,

Nieuws

Schepen Johan Bossuyt lijsttrekker N-VA Kuurne

Ook bij N-VA Kuurne is bekendgemaakt wie de lijsttrekker wordt. Schepen Johan ­Bossuyt staat net zoals bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen bovenaan de lijst. In 2012 stapte N-VA uit het kartel met Open VLD en onafhankelijken en trok alleen naar de kiezer. Ook volgend jaar zal de partij opnieuw alleen opkomen. Later zal de partij de volledige lijst voorstellen. Wel worden al enkele speerpunten bekendgemaakt.

Nieuws

Buren bij kunstenaars: welkom in 305 ateliers

In alle gemeenten van onze regio zijn er dit weekend kunstenaars die hun atelier openen voor het grote publiek. In het totaal zijn ze met maar liefst 305.

Nieuws

“Met meer bezieling aan de aftrap komen”

Een bescheiden veertiende plaats, slechts 11 op 30. Kuurne had op veel meer gerekend. “Klopt”, beaamt trainer Dirk Van Eeckhout. “Steile ambities waren niet aan ons besteed. Toch hoopte ik dat we iets beter konden doen dan de achtste plaats van vorig seizoen. We hebben er de kwaliteiten voor maar moeten meer gedreven en met meer bezieling aan de aftrap komen. De komende weken zal ik daarom de trainingsarbeid opdrijven. Het goede nieuws is dat we heel wat jongeren van het grote werk laten proeven. Van de vijftien namen op het scheidsrechtersblad, komen er tien uit de eigen jeugd. Dat is de visie van de club.”

Nieuws
Download