Wij zijn van Lokeren, en jij?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Sandra Bekkari in de bres voor voedselbanken: “Het gaat om meer dan koekjes en koffie”

Dertig jaar al verdeelt Voedselbank West-Vlaanderen in Kuurne voeding voor mensen met minder. Dit jaar krijgt de vereniging met Sandra Bekkari een bekende meter, die zich inzet voor de organisatie. Dinsdagochtend ging ze een kijkje nemen.

Nieuws

Van eenvoudige koekjes en koffie naar knolselder en krab in blik

Dertig jaar al verdeelt Voedselbank West-Vlaanderen in Kuurne voeding voor mensen met minder middelen. Dit jaar krijgt de vereniging met Sandra Bekkari een bekende meter, die zich inzet voor de organisatie. Dinsdagochtend ging ze een kijkje nemen.

Nieuws

14 nieuwkomers op kartellijst van SP.A en Groen

In Kuurne is de tweede verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober volledig klaar. Na CD&V Kuurne heeft nu ook het kartel SP.A en Groen alle 23 kandidaten. Opvallend is dat meer dan de helft nieuwkomers zijn. Maar liefst 14 Kuurnenaars stellen zich via het kartel voor de allereerste keer verkiesbaar. Onder hen ook heel wat jongeren.

Nieuws

Spes Nostra Kuurne betaalt uitbreiding school volledig zelf

De middelbare school Spes Nostra in Kuurne kampte met plaatsgebrek en dat heeft het schoolbestuur nu opgelost met eigen centen. Er werd 1 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwbouw.

Nieuws

Trio van dievenbende riskeert tot vier jaar cel

Geen bedrijf was in de eerste helft van 2016 veilig voor een dievenbende die onder mee toesloeg in De Panne en Kortemark. Goed vermomd, met bivakmuts of sjaal, met bijl, voorhamer en koevoet in de aanslag en een ladder om binnen te raken. Drie leden verschenen voor de rechter in Kortrijk. Na onderzoek konden drie mannen van de dievenbende gevat worden. De politie hield de Kosovaren Visar J. (44), Urim J. (40) en Reonaldo C. (33) uit Albanië aan. Ze zouden kunnen worden gelinkt aan meer dan tweehonderd feiten. Het Openbaar Ministerie vroeg strenge straffen. Visar J., die de auto’s huurde, riskeert een celstraf van vier jaar. Urim J., van wie DNA werd gevonden, kan drie jaar achter de tralies vliegen, C. vijftien maanden. Uitspraak op 28 mei.

Melding

Vlaspark van eerste dag schot in de roos

Het nieuwe Vlaspark midden in het centrum van Kuurne is geopend onder massale belangstelling. De filmvoorstelling in openlucht lokte 1.400 kijkers.

Nieuws

Kuurne opent nieuw park: “Kom verkleed zoals in ‘Grease’”

Het nieuwe Vlaspark is klaar en dat wordt gevierd met een tweedaagse opening. Er wordt gehoopt op veel volk. Alleen al voor de drijf-in cinemavanavond woensdag worden duizend toeschouwers verwacht.

Vrije tijd en hobby

Trio gelinkt aan 200 feiten riskeert tot vier jaar cel

Van De Panne tot in Ternat, geen bedrijf dat in de eerste helft van 2016 veilig was voor een drieste dievenbende. Drie leden verschenen maandagochtend voor de rechtbank in Kortrijk. De oudste, een Kosovaar van 44, riskeert 4 jaar cel.

Nieuws

Buxusmotten vinden gretig hun weg naar Zuid-West-Vlaanderen

Onze provincie bleef er het langst van gespaard, maar de buxusmot zit nu ook in West-Vlaanderen. De rups heeft al heel wat buxussen in onze regio beschadigd. Maar is er ook goed nieuws: een aangetaste buxus valt nog te redden.

Nieuws

Man die eerste Whopper proeft: “Als het aan mij ligt, kom ik hier wekelijks”

Het geduld van de Whopper-fans wordt niet langer op de proef gesteld. Dinsdagmorgen opende de Kortrijkse vestiging van hamburgerketen Burger King de deuren. Al vanaf halfelf werden de eerste burgers geproefd en goedgekeurd.

Nieuws
Download