Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Van deze vuilniswagen worden de bewoners niet meer wakker

Kortrijk neemt als eerste openbaar bestuur in West-Vlaanderen een vuilniswagen op CNG (aardgas) in gebruik. Zo komt er 95 procent minder fijn stof vrij. En het voertuig is veiliger met een ingebouwde dodehoekcamera.

Nieuws

Radio 2 wijdt nieuwe stek in: “De kleine kinderziekten halen we er nog uit”

Radio 2 West-Vlaanderen zond gisteren voor het eerst (weer) uit vanuit muziekcentrum Track. Na vijftien jaar te hebben gewerkt in de Doorniksesteenweg is het voor de medewerkers nog even wennen, al blijven ze positief. “Het is een opluchting dat we in Kortrijk blijven.”

Nieuws

Buurt VTEX niet opgezet met woonplannen stad

Het Kortrijkse stadsbestuur heeft concrete plannen om de VTEX-site in de wijk Sint-Jan in te vullen als woonzone. Bezorgde bewoners hebben zich nu gegroepeerd in het actiecomité VTEX Tjsing Tsjang. Ze willen inspraak.

Nieuws

“Dit voelt een beetje als thuiskomen”

Radio 2 West-Vlaanderen zond gisteren voor het eerst uit vanuit het muziekcentrum Track. Het is na vijftien jaar in de Doorniksesteenweg nog even wennen, maar de medewerkers blijken allemaal positief. “Toch een opluchting dat we in Kortrijk blijven.”

Nieuws

Cargofollies is proeftuin voor bakfietsen

Een aantal Kortrijkse bedrijfjes en initiatiefnemers organiseert zondag een proeftuin voor cargofietsen in de Budafabriek op het Buda-eiland.

Nieuws

“We spreken af met vrienden op de markt”

Het gaat beter met de markten in ons land. Op de maandagmarkt in Kortrijk zegt Fien Vercruysse (28) uit Heule dat dit haar niet verbaast. “We spreken hier vaak af met vrienden. Eerst zoeken we wat we nodig hebben en erna gaan we iets drinken.”

Nieuws

Man gooide hondenpoep naar agenten: dit is zijn straf

Een Kortrijkse veertiger die vanaf de eerste verdieping van zijn woning hondenpoep gooide naar twee agenten, krijgt een werkstraf van 45 uur. De man kreeg maandag voor de feiten ook een boete van 208 euro van de strafrechter.

Politie en veiligheid
Nieuws

Werkstraf voor man die hondenpoep naar agenten gooide

Een Kortrijkse veertiger die vanaf de eerste verdieping van zijn woning hondenpoep gooide naar twee agenten, krijgt een werkstraf van 45 uur. De man kreeg maandag voor de feiten ook een boete van 208 euro van de strafrechter.

Politie en veiligheid
Nieuws

Nieuwe UNIZO-topman komt naar Kortrijk

Op donderdag 18 januari organiseert UNIZO Groot-Kortrijk voor de tweede maal hun gezamenlijke nieuwjaarsreceptie voor Kortrijkse ondernemers. De Kortrijkse ondernemers kunnen er ook kennis maken met de nieuwe UNIZO-topman Danny Van Assche.

Nieuws

Rotary-cultuurprijzen uitgereikt

De Rotary Cultuurprijs voor de Koninklijke Academie gaat naar Paul Seys uit Brugge. Zijn steenkeuze en afgelijnde, maar toch brute verwerking sprak de jury aan. De Rotary Cultuurprijs voor het conservatorium ging naar Sarah Buysschaert uit Kortrijk. Dit jaar studeerde ze met grote onderscheiding af in Klassieke Dans.

Nieuws
Download