Hoplr is geen plaats voor politieke voorkeuren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Fond&Fumet maakt plaats voor Rebelle

“Dit is een jongensdroom die uit komt”, zegt Martijn Defauw (30) die samen met vriendin Tessa D'haene (25) gastronomisch restaurant Rebelle in Marke zal openen. “Gastronomisch, maar met minder strakke regels dan gebruikelijk.”

Nieuws

Superhelden duiken samen in het water

In 100 zwembaden baantjes trekken. Dat was de uitdaging die Bjorn Delaire deze zomer aanging. Voor nummer 95 dook hij samen met Xavier uit Rox het sop in. Dat leverde mooie beelden op, zeker voor de kalender die hij wil verkopen voor het goede doel.

Nieuws

Shari Bossuyt: “Ik zat snel op mijn limiet”

De achtste plaats in de individuele tijdrit had Shari Bossuyt moed gegeven om gisteren ook in de WK-wegrit een goed figuur te slaan. Zo'n vaart liep het echter niet. De eerstejaarsjuniore van Lares-Waowdeals bolde als veertigste over de streep met een achterstand van iets meer dan vier minuten op de Italiaanse wereldkampioene Elena Pirrone.

Nieuws

“De tijd voor vergelding is aangebroken”

SV Kortrijk had op meer gerekend dan drie op negen en krijgt zondag Oostrozebeke op bezoek. “De puntentabel geeft een vertekend beeld”, beweert Daan Vandeplassche. “Tegen Desselgem verdienden we niet te verliezen. De ganse wedstrijd nestelden we ons op de helft van de bezoekers en slaagden we er niet in om ons overwicht in doelpunten uit te drukken. In voetbal tellen alleen de doelpunten. Zondag tegen Oostrozebeke moeten we de kansen beter benutten. Tegen onze ex-trainer Geert Vandevyvere willen we geenszins aan het kortste eind trekken. In het verleden hebben we tegen Oostrozebeke nog nooit veel gehaald. De tijd voor vergelding is aangebroken.”

Nieuws

VIDEO. Na 50 jaar eindelijk erkenning voor gesneuvelde soldaten

Kortrijk opende vrijdag de nieuwe verkaveling Langwater en eerde met de straatnamen vier gesneuvelde helden uit de Tweede Wereldoorlog. Een gedenksteen staat aan de ingang van Langwater.

Nieuws

Chiro Korneelke krijgt nieuw jeugdlokaal

Chiro Korneelke uit Aalbeke startte met de aanpassingswerken aan de loods Vandecasteele in de Luingnestraat. De Chiro heeft hiermee een definitieve oplossing gevonden voor de huisvesting van haar 150 leden.

Nieuws

Amper drie jaar in ons land en al perfect Nederlands: Monika (19) leert al zingend talen

19-jarige Monika uit Kortrijk spreekt maar liefst 9 talen. Zingen zal ze vrijdag in The Voice in het Engels doen. Misschien dat ze later wat Koreaans of Japans in haar teksten smokkelt. Ze heeft namelijk een voorliefde voor Azië.

Nieuws

Leerlingen Rhizo bepalen toekomst zwembad

Te glad, plassende kinderen of een te luide redder? Zo’n 170 leerlingen van Rhizo willen problemen in het nieuwe zwembad van Kortrijk nu al aanpakken.

Nieuws

Tuiniers van buurttuin oogsten eerste groenten

De buurttuin in het Astridpark floreert. Deze week vierde men de eerste oogst. Ondanks enkel pijnpunten, zoals groentedieven, is het project een succes.

Vrije tijd en hobby
Download