Hoplr is geen Facebook, gelukkig maar!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Stad steunt CurieuzeNeuzen Vlaanderen

De stad Kortrijk roept haar inwoners op tot deelname aan het klimaatonderzoek CurieuzeNeuzen. De stad betaalt ook de inschrijvingskost van de geselecteerde deelnemers.

Nieuws

Aantrekkingskracht Leieboorden slaat over op Onze-Lieve-Vrouwestraat

De Onze-Lieve-Vrouwestraat profiteert mee van de aanzuigkracht van de Leieboorden. Drie ondernemers openen er straks een zaak. De stad wil van de voormalige parking Priba een buurtparking maken zodat de bewoners van de straat er terechtkunnen.

Wegen en verkeer
Nieuws

Honing- en christusbomen maken Leieboorden groener

De verlaagde Leieboorden worden een pak groener. Daar zullen maar liefst 21 bomen voor zorgen. De eerste zijn gisteren al geplant. Het gaat om lichtdoorlatende honing- en christusbomen.

Nieuws

Wie verbod op roofvogelshows overtreedt, krijgt GAS-boete

In Kortrijk zal je voortaan op openbaar domein geen roofvogelshows of tentoonstellingen over roofvogels meer zien. Wie het reglement overtreedt, krijgt een GAS-boete.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Lowie (20) tweede op ‘BK Bekvechten’: “Ik heb uw ma dit en dat alleen is niet goed genoeg”

Iemand uitschelden, dat is makkelijk, maar voor Lowie ‘Low G’ D’haeseleer (20) uit Heestert is het een kunst. Tijdens het Red Bull Bekvechten toonde hij zijn kunnen, maar moest hij het in de finale nipt afleggen tegen T-Loc.

Nieuws

“We willen kinderen warm maken voor schildersstiel”

Zowel de schildersafdeling in Athena Campus Heule als het CLW in Kortrijk kreeg deze week schoolkinderen over de vloer. De actie kadert binnen ‘SOS - Schilder op School’. Daarmee wil de Bouwunie het schildersvak in de kijker zetten. “De laatste vijftien jaar blijft het aantal leerlingen in de richting dalen”, zegt Stef Grimonprez van het bisdom Brugge. De leerlingen van De Levensboom Wevelgem trokken naar het CLW in Kortrijk. Het pronkstuk werd de wandtekening van ‘FC De Kampioenen’.

Nieuws

Quiz levert 1.810 euro op voor De Sprong

Overleie hield een quiz ten voordele van basisschool De Sprong in Kortrijk, eveneens gehuisvest op Overleie. Voorbije maandag kon een cheque van 1.810 euro overhandigd worden aan de verantwoordelijken van de school. Trui Steenhoudt: “Na een succesvol benefiet voor het Italiaanse Arquata Del Tronto zochten we het deze keer dichterbij en wilden we de basisschool De Sprong ondersteunen. Kristiaan Dumont was quizmaster van dienst.”

Nieuws

Gezocht: restaurants en honderd koeriers voor Deliveroo in Kortrijk

In Kortrijk kan je voortaan je maaltijden bestellen en laten afleveren via Deliveroo. Twaalf restaurants nemen er tot dusver aan deel. Het bedrijf zoekt honderd fietskoeriers op thuisleveringen te doen.

Nieuws

Unizo-voorzitter Dirk Dupont trekt lijst Kortrijk Vooruit

Burgerbeweging Kortrijk Vooruit stapt in oktober naar de kiezer met lijsttrekker Dirk Dupont. Opmerkelijk: de Unizo-voorzitter stond bij de vorige verkiezingen nog op de lijst van Open VLD.

Nieuws

GEZOCHT: restaurants en honderd koeriers voor Deliveroo Kortrijk

In Kortrijk kan je voortaan maaltijden bestellen en laten afleveren via Deliveroo. Twaalf restaurants tekenden al in. De maaltijdbezorger wil nog uitbreiden en zoekt honderd fietskoeriers om thuisleveringen te doen.

Nieuws
Download