Hoplr is 100% Belgisch!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ontsnappen aan de camera’s? Hier zat het er echt niet in

Kortrijk leek donderdag even op Big Brother. Overal hingen er camera’s. Die hebben de hele dag nummerplaten gescand. Dit maakt deel uit van een mobiliteitsstudie over de regio en specifiek de R8, de Ring rond Kortrijk.

Nieuws

Politieactie waarschuwt burgers voor inbrekers

De politiezone Vlas hield gisteren acht uur lang een grootschalige anti-inbraakactie in zowel Lendelede, Kuurne als Kortrijk. Er werden 72 politiemensen ingezet. De actie moet rondtrekkende dadergroepen afschrikken, maar is tegelijk een oproep aan de burgers om extra alert te zijn.

Politie en veiligheid

Kortrijk wil heffing op alle gewestwegen

Kortrijk is vragende partij om al zijn gewestwegen betalend te maken. De N43 staat intussen op de planning, liet minister Ben Weyts (N-VA) weten.

Nieuws

“In eigen huis kunnen we altijd net iets meer”

In de zestiende finales van de Beker van België is eersteklasser Traiteur Neerhof Kortrijk vanavond gastheer voor reeksgenoot H.G. Appels. “Thuis staan we altijd iets sterker en kunnen we net iets meer”, vertelt wedstrijdafgevaardigde Pieterjan Comeine. “In de competitie wonnen we na een goede wedstrijd met 5-3. We hebben nu meer en meer geblesseerden en blijft van onze brede spelerskern bijna niets meer over. We hebben de jongste weken dus nog maar amper met onze typeploeg kunnen aantreden. Hopelijk kunnen we tegen vrijdag enkele spelers recupereren. Het wordt moeilijk, maar het blijft een bekermatch.”

Nieuws

Acteurs stunten: 24 uur opgesloten om theaterstuk te maken

Omdat er in onze regio van komedies of drama's al dertien in een dozijn worden opgevoerd, wilde Theater Rodenburg uit Kortrijk het anders doen. Vrijdag sluit het zijn acteurs 24 uur op om een voorstelling te maken die ze dan direct opvoeren.

Nieuws

Cultureel huwelijk tussen Kortrijk en Waregem

Er komt zowel een Waregemse als een Kortrijkse versie van kunstenhuis Be-Part. Dat heeft minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) besloten.

Nieuws

“Cijfers geven waarde- verhouding niet weer”

Apolloon Kortrijk ging vorig weekend in Gent met 32-27 onderuit en moet Grâce-Hollogne bovenin weer naast zich dulden. “We verloren in Gent pas in de slotfase”, vertelt Peter Delrue. “Voordien was het vrij evenwichtig en spannend. Geen van beide ploegen kon een kloof slaan. Een zwak moment van ons zorgde ervoor dat Gent twee doelpunten voorsprong nam en wij zochten nadien tevergeefs naar de aansluiting. De cijfers zijn wel wat overdreven en geven de waardeverhouding niet helemaal weer. Gent won op ervaring en speelde ook iets harder. We wisten dat we ooit zouden verliezen, maar in de eerste vijftig minuten zag dat er niet naar uit.”

Nieuws

“Slechts uurtje nodig tegen Ruddervoorde”

De derby tussen VT Kortrijk, een topper in de tweede divisie, en nieuwkomer Ruvo Ruddervoorde van zondagavond werd een match die niet veel voorstelde. In geen van de drie sets scoorde Ruvo twintig punten. “Op een uurtje waren we klaar met een onmachtig Ruddervoorde”, weet de Kortrijkse kapitein Michiel Vandecappelle. “Onze middenman Frederick Flamee blokte zowat alles af wat van de overkant kwam. De verplaatsing overmorgen naar Poperinge wordt andere koek. De Poperingse kern is in het tussenseizoen behoorlijk gewijzigd en verjongd, maar het verleden leert ons dat je Roepovo vooral in eigen zaal nooit mag onderschatten.”

Nieuws

Bloemenzaak tijdelijk ontruimd na gaslek

Bij graafwerken werd woensdagnamiddag omstreeks 15 uur een gasleiding geraakt in de Doorniksewijk, aan het kruispunt Sint-Rochuslaan.

Nieuws

Begraafplaatsen onderhoudsvriendelijker en groener maken? Dat is dan 1,6 miljoen euro, aub

Tot 2020 wil Kortrijk 1,6 miljoen euro uittrekken voor de begraafplaatsen. Die investering moet ze onderhoudsvriendelijker, groener én aangenamer maken. Grindpaden worden vervangen door graspaden en er komen urnenbossen.

Vrije tijd en hobby
Download