Euhm, what did I want to say again...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Word dj, comedian of cabaretier dankzij academie

In de kunstacademies in de regio kan je vanaf september een resem nieuwe opleidingen volgen. Van dj, tot cabaretier of comedian: het zit allemaal wel in de opleidingen van een van de academies.

News

Albertpark weer ontstemd over aanpak wateroverlast

De drainagewerken die in het Albertpark moeten gebeuren zijn niet voldoende, zeggen de plaatselijke bewoners. Ze duwen de verantwoordelijken in een aangetekende brief nog eens met de neus op de feiten.

News

De Warande bant verpakkingsafval

Speelpleinwerking Wasper op het domein De Warande in Heule verbant alle verpakkingsafval. De verantwoordelijken willen de kinderen bewust maken van de noodzaak van een kleine afvalberg. En ze bereiken er veel, want De Warande beleeft een recordjaar.

News

Grote Markt, zonder hekken, wordt één evenementenplein tijdens Kortrijk Koerse

Kortrijk Koerse moet op vrijdag 17 augustus weer een groot feest worden. Alle gratis activiteiten concentreren zich op de Grote Markt. Na het sportieve geweld van de Kortrijkzanenkoers en de wedstrijd voor de elite mag Niels Destadsbader het plein in vuur en vlam zetten.

Leisure and hobby

Zoveelste ongeval bij gevaarlijk kruispunt: vrouw overlijdt na aanrijding vrachtwagen

Op de Brugsesteenweg in Kortrijk, aan de kruising met de Ring rond Kortrijk-Kuurne, vond woensdagochtend een dodelijk ongeval plaats. Een 64-jarige fietsster overleed ter plaatse aan haar verwonding nadat ze werd aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur (44) had haar niet op tijd opgemerkt. Politie en parket kwamen ter plaatse om het incident verder te onderzoeken. Ook de burgemeester van Kuurne arriveerde snel na de feiten: “Het is niet de eerste keer dat hier ongelukken gebeuren.”

Traffic

Kortrijk boven op Tomorrowland

Voor Matthias Speybrouck is het zijn eerste Tomorrowland. Hij serveert er zaterdag een maaltijd voor 1.050 personen. Toon Sintobin is aan zijn tiende editie toe. Hij zorgt letterlijk voor vuurwerk. Beiden zijn van Kortrijk.

News

Zestiger riskeert vier jaar cel voor brandstichting bij ex-vrouw

De belaging van een zestiger uit Wevelgem liep zo uit de hand dat hij probeerde brand te stichten aan de woning van zijn ex. De beklaagde, die niet aan zijn proefstuk toe is, riskeert een celstraf van vier jaar.

News

Chantal Duck op lijst Team Burgemeester

Chantal Duck, in zwemmiddens zeker geen onbekende, vervoegt de lijst Team Burgemeester. Ze is hoofdtrainster bij de Kortrijkse zwemkring. Ze leerde ondertussen de helft van Heule zwemmen.

News

Kleiontginning blijft nazinderen: “Waarom geen recreatie?”

De ontginning van klei in het zuiden van Kortrijk blijft de gemoederen beroeren. Nu is er een optie om de putten niet op te vullen. Een beslissing over de afvoerroute is er nog niet.

News

Kortrijkse Letterzetter en het Lettertypecollectief actief in Kortrijk

De Kortrijkse letterzetter en zijn Lettertypecollectief trekken zich op gang richting Memento ’19. In aanloop naar dit jaarlijkse woordfestival organiseren de bibliotheek en de Letterzetter deze zomer twee meerdaagse evenementen, waar jongeren met ambitie in proza, poëzie en/of slampoetry hun talenten kunnen ontplooien.

News
Download