Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jonge imker maakt zeep met bijenwas en honing

De negentienjarige imker Robbe Dhulster maakt natuurlijke cosmetica en bijenproducten met bijenwas en honing als hoofdingrediënten. Onlangs startte hij een crowdfundingsactie op om zijn Bee&Health-project te financieren.

Nieuws

“Puntenverlies konden we ons niet veroorloven”

KBC Kortemark II versloeg Nevele met 6-1. “In de strijd voor de tweede plaats konden we ons geen puntenverlies veroorloven”, zegt coach Johan Vannieuwenhuyse. “Niels Vercaemer opende de score, maar op een zeldzame uitbraak van Nevele werd het 1-1. De bezoekers kampeerden voor hun doel en doelkansen creëren was dan ook heel moeilijk. Toch lukte Axel Deleclusye de 2-1. Na de switch zorgde Niels Vercaemer voor de 3-1 en dat bracht rust in de ploeg. In de slotset moest Nevele hun egelstelling verlaten en daar profiteerden Niels Vercaemer, Maxim Lagae en Yuno Trouvelliers van om de zege veilig te stellen.”

Nieuws

“Opnieuw in running voor play-offticket”

KBC Kortemark boekte een belangrijke zege tegen Deftinge (9-5). “Dit was promotie voor het minivoetbal”, vertelt voorzitter Geert Seynaeve. “Beide teams speelden aanvallend, er waren veel goals en er was veel spanning. Na een gelijkopgaand begin liepen we tot 6-2 uit. Deftinge kwam tot 6-5 terug, maar finaal konden we de match naar onze hand zetten. Een pluim ook voor de ref, die in een vrij felle wedstrijd niet één keer geel trok en alle brandjes kordaat bluste. We zijn nu terug in de running voor een play-offticket. Het ziet er naar uit dat we samen met Deftinge en Oudenaarde zullen strijden voor plaats vier.”

Nieuws

Commotie rond mogelijk vergiftigd vlees

Op een wandelweg in Kortemark werden deze week verschillende stukken vlees gevonden. De kans is groot dat de stukken vergiftigd zijn door een dierenhater. De politie startte een buurtonderzoek, maar een dierenvriend en hondeneigenaar had de vleesbrokken al verwijderd.

Politie en veiligheid

FOTO. Luc Casier veertig jaar voetbalscheidsrechter in hart en nieren

In gelijk welke sport heb je een scheidsrechter nodig opdat de spelers de reglementen zouden eerbiedigen. Maar waarom wordt iemand scheidsrechter en wat is er zo aantrekkelijk aan het scheidsrechteren, want meestal zijn ze kop van jut en worden ze de huid vol gescholden. We vroegen het aan de 63-jarige voetbalscheidsrechter Luc Casier, die vandaag dag op dag, precies 40 jaar als ref actief is.

Nieuws

Motorrijder zwaargewond na inhaalmanoeuvre

Een motorrijder raakte gisterochtend zwaargewond bij een inhaalmanoeuvre dat fout afliep. Een bestelwagen wou een vrachtwagen inhalen, maar botste daarbij met de motor die hij niet op tijd opmerkte.

Wegen en verkeer

Motorrijder zwaargewond na mislukt inhaalmanoeuvre in Kortemark

Vlakbij het gehucht Edewalle in het West-Vlaamse is woensdagochtend vroeg een motorrijder zwaargewond geraakt. Dat gebeurde nadat de bestuurder van een bestelwagen een verkeerde inschatting maakte.

Nieuws

Wijnverkoop kankerpatiënt is groot succes

Marc Vandenberghe, uitbater van het wijn- en whiskyhuis Sint-Antonius in het centrum van Werken, organiseerde naar aanleiding van de dag tegen kanker een wijnverkoop ten voordele van Kom op tegen Kanker. Het werd een succes.

Nieuws

“Moet ik nu echt zelf het voorbeeld geven?”

Door de 0-2 nederlaag tegen Moorslede blijft NSVD Handzame onderin het klassement hangen. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij Westrozebeke. “De logica werd niet gerespecteerd. We speelden een bijna perfecte match tot drie minuten voor affluiten”, zegt T1 Dominiek Rosseel. “In de eerste helft verknoeiden we een stuk of vijf kansen. Moet ik nu echt zelf mijn voetbalschoenen aantrekken en het voorbeeld geven? De energie was helemaal op tegen het einde en een ogenblikje gebrek aan concentratie kostte ons de 0-1. Nog geen drie minuten later ging tegendoelpunt nummer twee tegen de netten. Einde match, we konden alweer zonder punten inpakken.”

Nieuws

Chris Delheye nieuwe trainer van fusieploeg: “Stap in het onbekende maar een hele eer”

Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem nam vorige week in onderling overleg afscheid van T1 Frederik Claeys. Na een mooi seizoen 2016-2017 was de chemie tussen coach en speelsters uitgewerkt. Chris Delheye is de nieuwe trainer.

Nieuws
Download