Are we home yet?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Tieners sleutelen aan brommers, tuinhuis brandt uit

In de Hermitagestraat in Kortemark brak er maandag omstreeks 17 uur een opmerkelijke brand uit. Enkele tieners waren er in een tuinhuis aan het sleutelen aan brommertjes toen het plots helemaal fout liep. “Door een onoplettendheid kwam er benzine vrij. Er was ook een waterpijp in de buurt die een ontsteking veroorzaakte”, legt commissaris Johan Geeraert van de politiezone Polder uit. De tieners konden zich uit de voeten maken. De brand verspreidde zich snel. Het tuinhuis brandde uit en de brommertjes die er stonden gingen verloren.

Alert

Bar La Gare opent deuren op domein Krekemeersen

Donderdagmiddag opent het pop-upinitiatief Bar La Gare voor het tweede jaar op rij de deuren op het domein de Krekemeersen. De initiatiefnemers, enkele vrienden uit Lichtervelde en omgeving, hopen om nog een gevarieerder publiek te bereiken.

News

Tuinhuis, volledige tuin en omheining gaan in vlammen op door gesleutel van 14-jarigen aan brommer

In een tuin in het West-Vlaamse Kortemark heeft maandagmiddag een grote brand gewoed, waarbij een tuinhuis, een omheining en de tuin zelf in vlammen op gingen. De vuurzee ontstond door een ongeluk tijdens het gesleutel van drie 14-jarigen aan een brommer.

News

Feestvierders gaan uit de bol met beats, voetbal en zonnecrème

Feestbeesten hadden niet te klagen het afgelopen weekend. Van dansen op Dreambeats tot voetballen op de Hoppefeesten.

News

Bewoners wuiven pastoor Debels uit

De bewoners van Zarren vierden gisteren het pensioen van Rob Debels. De 75-jarige pastoor was de voorbije jaren het vaste gezicht in de kerken van Zarren, Werken en Handzame. Na een eucharistieviering schoof een grote groep mensen gisterenmiddag aan tafel aan. Christ Demeester, huidig pastoor in Kortemark, neemt nu de taken van Rob Debels over.

News

Veertig maanden cel voor porno met eigen kind

D.D., de moeder van een meisje uit Kortemark, en ‘fotograaf’ Y.D. werden door de rechtbank in Veurne gestraft voor de aanranding van de eerbaarheid van het dochtertje van de vrouw en voor het aanzetten tot ontucht.

News

Gemeente trakteert stappers op receptie

Samen met 137 inwoners heeft de gemeente voor de vierde keer deelgenomen aan de regionale Stappenclash en voor de tweede maal aan de Vlaamse Stappenclash. In de regionale Stappenclash haalde Kortemark een mooie derde plaats. Op de afsluitende gezonde receptie kregen de deelnemers een certificaat met het persoonlijk resultaat en een kleine attentie overhandigd door OCMW-voorzitter Christine Logghe.

News

Bijna volledige bovenlaag van gloednieuw fietspad brokkelt af

De bovenlaag van het nieuwe fietspad van zo’n 2,6 km lang tussen Koekelare en Kortemark is aan het afbrokkelen. Uit stalen en boringen lijkt er niks mis te zijn. Nu komt er verder onderzoek naar de reden van de schade.

Traffic

Plotse wolkbreuk en weer is ’t prijs

Door een wolkbreuk viel er gisteravond in Houthulst en buurgemeenten een grote hoeveelheid neerslag in korte tijd. Verschillende straten stonden blank, in huizen liep er water binnen.

News

Onweer slaat toe in West-Vlaanderen: “Om 18.30 uur zaten we nog in het zonnetje, een kwartier later stond er 30 centimeter water in ons huis”

Het begint een gewoonte te worden deze week. Door noodweer staan er donderdagavond opnieuw meerdere straten blank. Deze keer zijn de West-Vlaamse gemeenten Houthulst, Koekelare, Kortemark en Diksmuide getroffen. Houthulst lijkt het zwaarst te lijden te hebben, met water dat de huizen binnenstroomt.

News
Download