Oost west, thuis best
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

6.000 dansliefhebbers op Dreambeats Festival

Het Dreambeats Festival lokte dit weekend 6.000 liefhebbers. “Dat zijn er 1.000 meer dan vorig jaar”, zegt organisator Pieter Vanoverschelde. In vier edities zag hij het bezoekersaantal verviervoudigd.

Nieuws

Veiligheid troef op groeiend festival Dreambeats

De politiezone Polder en de gemeente Kortemark nemen extra veiligheidsmaatregelen rond Dreambeats, het festival dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt op een groot terrein langs de Koutermolenstraat.

Politie en veiligheid

Handzame boven tijdens Special Olympics Belgium

Laatst vond de 35ste editie van de Special Olympics Belgium plaats in het Limburgse Lommel. De Special Olympics is een vierdaags evenement voor 3400 G-sporters. G-sporters zijn mensen met een beperking die hun sportieve prestaties met elkaar meten in verschillende disciplines zoals sprint, softbalwerpen, verspringen, lopen, boccia, paardrijden, tafeltennis, netbal, badminton en basketbal. De organisatie steunt op de inzet van meer dan 2500 vrijwilligers en juryleden en ontvangt meer dan 10.000 bezoekers en supporters.

Nieuws

Brandstichtster krijgt vijf jaar cel

Sarah C. uit Kortemark is door de rechter schuldig bevonden aan opzettelijke brandstichting en poging tot doodslag. Hij veroordeelde haar daarvoor tot vijf jaar gevangenis. De rechter stond drie jaar uitstel toe op de gevangenisstraf als de vrouw zich stipt aan een reeks voorwaarden houdt. Zij verdacht haar man ervan een relatie te hebben met de vrouw van een bevriend koppel. De rechter achtte het bewezen dat zij op 28 februari de brand in hun woning aanstak terwijl haar man in het huis lag te slapen. Hij twijfelde er ook niet aan dat zij bewust enkele zetels in de woonkamer zodanig verschoven had, dat hij nog amper naar buiten kon. Hij kon maar net aan de vlammen ontsnappen.

Nieuws

Creatief tijdens extreme droogte: vijver zet jetski in om vissen extra zuurstof te geven

In de 27 gemeenten die behoren tot het IJzerbekken zal geen water meer mogen gepompt worden. De gouverneur verbiedt zelfs in heel de provincie dat er nog water wordt opgepompt om sportvelden mee te besproeien. Op overtredingen staan boetes tot 1.600 euro. “Anders is een ramp in de maak.”

Nieuws

Meer dan 60.000 euro gevraagd na opzettelijke aanrijding van wielertoerist

Dakwerker Bjorn Vandamme uit Handzame vraagt in de rechtbank van Ieper meer dan 60.000 euro nadat een wegpiraat hem opzettelijk van de weg had gereden. De verdediging van Patrick N. ziet geen reden voor dergelijke grote schadevergoeding.

Nieuws

Z-Runners organiseren zevende Zomerjogging

Op zaterdag 10 juni organiseren de Z-Runners hun zevende Zomerjogging. Om 15u start de 5.5 kilometer en om 16u start de 11 kilometer langs het prachtig parcours rond het waterspaarbekken. Start en aankomst is voorzien op de Markt van Kortemark. De Zomerjogging is een organisatie van de Z-Runners van Zarren in samenwerking met ‘Kom Op Tegen Kanker Kortemark’.

Nieuws

Gemeente Kortemark onthaalt nieuwe inwoners

Op zondag, 4 juni, onthaalde de gemeente Kortemark de nieuwe inwoners in OC Hemelsdale in Werken. Iedereen die zich tussen 1 april 2016 en 31 maart 2017 inschreef als nieuwe inwoner bij de dienst Burgerzaken, ontving een uitnodiging.

Nieuws

Louise Wittouck last break in voor examens: “Combinatie school-tennis lukt nog, maar diploma is wel belangrijker”

A nationaal Louise Wittouck, onlangs 17 geworden, staat voor belangrijke weken. Niet op de tennisbaan, maar wel op de schoolbanken met de examens in het vijfde middelbaar.

Nieuws
Download