Beleef je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Chris Delheye nieuwe trainer van fusieploeg: “Stap in het onbekende maar een hele eer”

Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem nam vorige week in onderling overleg afscheid van T1 Frederik Claeys. Na een mooi seizoen 2016-2017 was de chemie tussen coach en speelsters uitgewerkt. Chris Delheye is de nieuwe trainer.

Nieuws

Man riskeert straf voor doping bij renpaard

Het Openbaar Ministerie vraagt een voorwaardelijke straf en een boete voor F.G. en F.C. voor het toedienen van hormonen aan minstens één renpaard.

Nieuws

Bijzonder fotoproject laat het verhaal van mensen in kansarmoede zien

In de voormalige pastorie in Kortemark hebben vijftien mensen die in kansarmoede leven een eigen kamer ingericht. Die kamers vertellen hun verhaal en daarin hangt ook telkens een portret van fotografe Ann-Elise Lietaert.

Nieuws

“Afgerekend met ons zwarte beest”

In eerste nationale rekende Opel Haeck Drongen af met zijn zwarte beest. De ploeg van coach Thierry Simoens won met 4-2 van KBC Kortemark en zette haar tweede plaats in de rangschikking kracht bij. Lorenzo Berwouts en Kevin Roeland scoorden beiden tweemaal. Somber nieuws was er voor spits Sven Smekens die een voorste kruisband van de knie afscheurde. Hij onderging vorige week een operatieve ingreep, maar het seizoen is voor hem voorbij. “Dit is niet enkel voor onze ploeg, maar vooral voor hemzelf een domper”, aldus voorzitter Eddy De Moor. “Hij is zeer strijdvaardig en begint optimistisch aan zijn revalidatie.”

Nieuws

“Na tien matchen maken we evaluatie”

SVD Kortemark blijft als underdog in de slipstream van de tenoren na de 1-2-zege bij Poperinge. Een galamatch was het niet, wat coach Christ Vandevijvere ook ruiterlijk toegeeft.

Nieuws

“Alsof in de wedstrijd de durf ontbreekt”

NSVD spoelde deze week de 0-4-thuiskater door tegen Komen. “Op training lukt alles maar in de wedstrijd is het precies alsof we niet durven voetballen”, merkte Jordy Bardyn op. “Normaal moeten we met ons potentieel veel hoger gerangschikt staan. Tegen Dikkebus moet het bingo zijn. Als dat niet lukt, weet ik het niet meer. Vijf punten is te weinig. De ambitie was om de top vijf te halen, met de middenmoot als absolute minimum. Op training zijn we een bende leeuwen, maar de schrik moet eruit. We moeten de bal leren bijhouden en niet bang zijn. Je moet ervan uit gaan dat je beter bent dan je tegenstander.”

Nieuws

Buurtbewoner verongelukt op zwart kruispunt op wandelafstand van zijn huis

De 66-jarige Kortemarkenaar Geert Maertens kwam gisterenmiddag om het leven na een zware botsing op het kruispunt van de Koutermolenstraat en de Ichtegemstraat. Op het zwarte kruispunt gebeurden al verschillende zware ongelukken.

Wegen en verkeer

“Kortemark is een goede waardemeter”

Veel supporters van Opel Haeck Drongen keken de competitie met een bang hartje tegemoet. De kampioen begon aan deze campagne zonder Kristof Janssens en Andy Wyckaert, maar overtreft voorlopig de verwachtingen. De ploeg van coach Thierry Simoens staat met tien op twaalf op de tweede plaats en krijgt vanavond het bezoek van KBC Kortemark, dat slechts vijf punten sprokkelde.

Nieuws

Bestuurder (56) omgekomen na zware klap op kruispunt in Kortemark

Een 56-jarige man uit kortemark is dondermiddag om 14 uur om het leven gekomen bij een ongeval in het West-Vlaamse Kortemark.

Nieuws

“Het is echt jammer dat ik geen smaak meer heb”

Bij wijn- en whiskyhandelaar Marc Vandenberghe werd enkele maanden geleden pancreaskanker vastgesteld. Hoewel hij terminaal ziek is houdt hij een wijnverkoop ten voordele van Kom op tegen Kanker. “Daarmee wil ik het taboe rond kanker doorbreken.”

Nieuws
Download