Hoplr is geen plaats voor politieke voorkeuren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Tachtig procent van balbezit was voor ons”

T1 Christ Vandevijvere had ervoor gewaarschuwd. “Voor SK Eernegem is de wedstrijd tegen ons de enige van de 30 die ze willen winnen.” Hij kreeg gelijk. Het werd 1-0 na negentig lange minuten.

Nieuws

“Eigenlijk voelde ik me niet zo goed”

Timothy Dupont moest genoegen nemen met de twaalfde plaats in de Bredene Handzame Classic. De jonge Colombiaan Alvaro José Hodeg toonde zich veruit de snelste in de klassieke massasprint.

Nieuws

“Ik voelde snel dat er iets in zat”

Cériel Desal (EFC-L&R- Vulsteke) kon zijn glansprestatie in de Handzame Challenge niet bekronen met een ereplaats. In het slot sloeg hij onderuit op een olievlek. De zege van ploegmaat Sasha Weemaes verzachtte ietwat de pijn.

Nieuws

Loper wordt sportambassadeur van gemeente

In CC De Beuk huldigde de gemeente haar sportlaureaten. Loper Frederik Colpaert werd voor de derde keer op rij gehuldigd als beste sportman en verwerft daarmee de titel van sportambassadeur. Ischara D'hondt werd opnieuw verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Beloftevolle jongere werd zwemster Elise Decaesstecker. De Twirlings van Sint-Cecilia Handzame werden verkozen tot sportteam.

Nieuws

“De lange aankomst ligt me goed”

Christophe Noppe heeft zijn zinnen gezet op de Bredene Handzame Classic. “De lange aankomst ligt me goed. Als belofte werd ik tweede in de Handzame Challenge. Maar bij de grote jongens is het zaak om de selectie te overleven.”

Nieuws

“We moeten erin blijven geloven”

NSVD Handzame telt na de 3-1 nederlaag tegen Proven als voorlaatste nog altijd zes punten achterstand op Dikkebus. “Het wordt moeilijk om van die voorlaatste plek weg te raken”, beseft Thomas Speecke, “maar in voetbal blijft alles mogelijk. Matchen tegen Zonnebeke, Hooglede, Houthulst, Gits en Proven zijn niet van de minste. Hier en daar kunnen we zeker wat punten sprokkelen, al hebben we niks meer in eigen handen. Toch vind ik dat we een stuk beter voetballen dan een tijd geleden. Je moet erin blijven geloven, anders begin je er beter niet aan. Minpunt is dat Jelle Verstraete door een verdraaide knie out is voor de rest van de competitie.”

Nieuws

“We liggen nog altijd op schema voor eindronde”

SVD Kortemark verloor zaterdag met 0-4 van Oostnieuwkerke. “De cijfers zijn te zwaar”, oordeelde Tom Verhaeghe. “Het neemt echter niet weg dat Oostnieuwkerke, een sterke ploeg, verdiend met de drie punten ging lopen.”

Nieuws

Honderden lopers voor laatste editie Kortemark Loopt

Zondagmiddag vond de laatste editie van Kortemark Loopt plaats. Wedstrijdleider Walter Vanhoutte gaf enige tijd geleden aan dat hij de organisatie wil doorgeven aan nieuwe krachten. De tien-, twintig- en vijfkilometerwedstrijden lokten gisteren enkele honderden sportievelingen naar het centrum van Kortemark.

Nieuws

“Nonsens om onszelf druk op te leggen”

Na Oostkamp krijgt SVD Kortemark morgenavond het bezoek van Oostnieuwkerke. “Elk punt is welkom”, oordeelt T2 David Vlieghe. “Aan de eindronde denken we niet, want de voorbije weken pakten we de volle buit niet meer. In principe mogen we niks laten liggen, dan is alles nog mogelijk. Onszelf druk opleggen zou nonsens zijn. Tegen Oostkamp vochten we goed mee voor de rust, maar na de wissel liep het minder. Tegen alweer een topteam, Oostnieuwkerke, zullen we gemotiveerd zijn. Tegen de toppers presteerden we elke keer sterk thuis.”

Nieuws

Rattenvangers krijgen nieuwe wagen

Aan het Diocesaan Centrum Virgo Fidelis in Torhout hebben de rattenvangers van Kortemark uit handen van gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V) de sleutels ontvangen van een gloednieuwe Dacia Duster. De wagen beschikt over alle materiaal nodig in de strijd tegen de bruine rat en plantenexoten, zoals de reuzenberenklauw. De provincie kwam voor tachtig procent tussen in de aankoopprijs.

Nieuws
Download