Zijn we bijna thuis?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Horaca-voorzitter Etienne Vanneste zet stap terug

Etienne Vanneste (70), 12 jaar voorzitter van Horeca Oostduinkerke, zet een stapje terug. Maar eerst geeft hij graag nog eens zijn visie op de horeca, plaatselijk en algemeen.

Nieuws

Vuilnismannen vinden portefeuille met bijna 10.000 euro terug tussen 800 vuilzakken

Een tandarts in Koksijde was bijna een klein fortuin kwijt. Zijn portefeuille met daarin bijna 10.000 euro gaf hij per ongeluk mee met de vuilkar. De vuilnismannen doorploegden kilo’s bagger om de man te helpen. “Een vies werkje, maar we vonden het geld wonder boven wonder terug.”

Nieuws

Kuurnse zweefvlieger vindt na elf jaar kaartje terug aan de rand van vliegveld in Rijsel

Elf jaar nadat Thijs Lescroart (17) uit Oostduinkerke een ballon had opgelaten op de dag van zijn eerste communie, heeft hij een bericht gekregen dat zijn kaartje werd gevonden in het Franse Rijsel.

Nieuws

Zweefvlieger vindt na elf jaar kaartje van Thijs terug in Rijsel

Elf jaar nadat Thijs Lescroart (17) uit Oostduinkerke een ballon had opgelaten op de dag van zijn eerste communie, heeft hij een bericht gekregen dat zijn kaartje werd gevonden in het Franse Rijsel.

Nieuws

Gered van verdrinkingsdood door strandredders, met dank aan deze sponsors

Het gekibbel rond de financiering van het kustreddingsdienst (IKWV) blijft duren. Omdat de provincie zich ten laatste eind 2018 uit alle intercommunales moet onttrekken, verliest de kustreddingsdienst mogelijk 250.000 euro steun. Het IKWV en West-Vlaanderen verwachten centen van Vlaanderen, dat oppert een privépartner gevonden te hebben. “Maar wij weten van niets”, zegt An Beun (IKWV).

Nieuws

Vader opgelucht: “Hoop dat hij tot inzicht komt, zijn straf is niet om te lachen”

Nathan L. krijgt een jaar elektronisch toezicht en mag vijf jaar niet meer met zijn auto op de weg komen na het dodelijke ongeval dat hij veroorzaakte. Daarbij stierf David Durie, een van de inzittenden.

Nieuws

“Eerste overwinning is opsteker die kan tellen”

Tweedejaarsnieuweling Robban Vermeulen was de voorbije weken naarstig op zoek naar zijn eerste seizoenszege. Na drie derde plaatsen was het duidelijk dat die niet lang meer kon uitblijven. Maandag ging de kop er af in Moorsele. “Met de examens voor de deur (Vermeulen loopt school aan het college in Veurne, red) is dit een opsteker die kan tellen”, aldus de Koksijdenaar. “Toen Stalpaert wegreed, heb ik geprobeerd om met een klein groepje naar hem toe te rijden. In de voorlaatste ronde pakten we hem terug. Ik voelde me de hele dag goed en kon in de sprint de kers op de taart zetten. Nu gaat de fiets even aan de kant en krijgt de school voorrang.”

Nieuws

Man (57) wil zijn jongere vrienden bijbenen in bed en doet dan iets stoms

Een 57-jarige man uit Koksijde stal doktersvoorschriften om aan Viagra te geraken. Hij wilde presteren bij zijn veel jongere vriendin.

Nieuws

Vandalen vernielen nestkastjes vol vogeleieren: “Wie doet nu zoiets?”

Onbekenden hebben meer dan twintig nestkastjes van de Roodmus uit bomen verwijderd en ze kapotgeslagen. Voorzitter Fernand Ticket is er het hart van in. “Waarom doet men zoiets?”

Nieuws

Veertigjarige motorrijder overleden na frontale botsing

Een 40-jarige man uit Koksijde is donderdagavond aan zijn verwondingen overleden na een zware frontale botsing in de Duinkerkestraat in Veurne.

Wegen en verkeer
Download