Just a second, I'm going to get something...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nestkasten voor torenvalk op golfterrein

Ornithologische vereniging De Roodmus hangt al jaren nestkastjes in de bomen voor inheemse broedvogels in de regio Koksijde. “Vooral de kweek van kool- en pimpelmezen, roodstaart en boomkruiper was een succes”, zegt voorzitter Fernand Ticket. Nu heeft de vereniging ook twee nestkastjes gehangen op het golfterrein Hof ter Hille, om de torenvalk broedgelegenheid te geven.

News

De vergeten kerncentrale die niemand wilde:“Nieuwpoort is ontsnapt aan tikkende tijdbom”

Op vandaag ligt natuurgebied IJzermonding aan de Nieuwpoortse havengeul er vredig bij, maar had het eind de jaren zestig aan de regering Eyskens gelegen, dan keken de inwoners nu uit op een kerncentrale à la Gravelines. “De plannen waren heel concreet, maar het stadsbestuur stak er een communautair stokje voor”, zegt Peter Bossu die als bij toeval de plannen ontdekte.

Then and now

Jumelagesteden in de bloemetjes gezet

Tijdens de Paardenvissersavond had ook een huldiging plaats van de verbroederingssteden Wanze (20 jaar) en Konz (45 jaar). Er werden veel cadeaus uitgewisseld. Marc Vanden Bussche kreeg een groot verkeersbord met de tekst “Konz 421 km”. Er was lof voor Luc Deltombe en zijn jumelagecomité. Tot slot werden burgemeester Joachim Weber en Christophe Lacroix opgenomen in de Orde van de Paardenvisser.

News

Reddingsdiensten testen onderlinge communicatie

In Oostduinkerke sloeg een giant sup, een soort surfplank, waarop je al staande moet paddelen, lek. Er stonden vijf mensen op. Twee van hen raakten vermist, twee anderen konden naar het strand zwemmen en een toevallige voorbijganger op de hoogte brengen, die de noodcentrale 112 alarmeerde. Een vijfde kon een andere sup bereiken.

News

Kiwanis heeft nieuwe telg

Serviceclub Kiwanis heeft een nieuwe afdeling: Kiwanis Bachten de Kupe - La Joconde De vrouwen traden vorig weekend voor het eerst naar buiten tijdens de Streekmarkt in de Zeelaan. “Voor onze fundraising bieden we onze aperitief La Joconde aan en ook een handgemaakt gadget voor kinderen”, zegt voorzitter Christel Veris. “De opbrengst is voor jeugdinstelling Zonnewende in Veurne.”

News

Zonta heeft nieuwe voorzitter

Anne Devillers heeft het voorzitterschap van Zonta Westkust, een serviceclub voor vrouwen, overgelaten aan Ann Jonckheere. Ook Catherine Vandenabeele, Do Vanhalst, Kathleen Willems, Veronique Callewaert en Anneleen Vereecke zijn bestuursleden.

News

Mountainbiken van Adinkerke tot Knokke-Heist

Schepen van Sport Dirk Dawyndt opende de uitgebreide mountainbikeroute Paul Herygers. De lus tussen Koksijde en De Panne is doorgetrokken naar Oostduinkerke en is nu 28 km lang. De route sluit aan op de kustmountainbikeroute.

Leisure and hobby

Laura is nieuwe Mieke Garnaal

Laura Vanhoutte (17) is de nieuwe Mieke Garnaal. Laura is de ster van straattheater Mariette Crevette. Haar eredames zijn Febe Coutteau en Chloe Brackx. Febe is de dochter van Nancy Dewitte, Mieke Garnaal 1997.

News

Slager Hendrick Dierendonck laat in zijn keuken kijken

Slagerfenomeen Hendrick Dierendonck is ook een succesvol auteur aan het worden. Carcasse, zo heet zijn nieuwste receptenboek.

News

Crisisoefening in hotelschool legt pijnpunten bloot

De rampoefening die woensdagavond in de Hotelschool plaatsvond was “nuttig”. Al kon de communicatie volgens de burgemeester nog beter.

News
Download