Download onze app voor Android of iPhone
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Provincie helpt je krabben herkennen

De Provincie West-Vlaanderen heeft een leuke manier bedacht om voortaan probleemloos krabben of kreeften te herkennen. Het heeft daarvoor namelijk een kaart uitgebracht.

Nieuws

WS Adinkerke (bijna) terug, fusie in de maak tussen VV Coxyde en VV Oostduinkerke

Het dieptepunt lijkt bereikt voor het voetbal aan de Westkust. Na vorig seizoen verdwenen zowel VV Koksijde als WS Adinkerke, maar er schijnt nu licht aan het eind van de tunnel.

Nieuws

“Wedstrijd met een massa driepunters”

BBC Koksijde was zaterdag niet opgewassen tegen een sterk en homogeen Wikings Kortrijk (51-84). “We konden even onze neus aan het venster steken, maar meer zat er helaas niet in”, aldus Eric Degraeuwe. “Het was een match met een massa driepunters, maar Kortrijk bleek er nog iets beter in dan wij. Al bij al zijn we tevreden over onze heenronde. De start was heel goed, ook omdat de kalendermaker ons nogal gunstig gezind was. De terugval nadien was niet onlogisch. We hopen nu tegen Poperinge onze start in de terugronde niet te missen. Bedoeling blijft om vlot het behoud af te dwingen en dan de basis te leggen voor volgend seizoen.”

Nieuws

Werken leren veel over middeleeuws Koksijde

Bij opgravingen op het terrein van de Colruyt hebben de archeologen meer inzicht gekregen in de middeleeuwse situatie van Koksijde-dorp.

Vroeger en nu

Nieuwe dorpskernen en een brouwerij gepland

Koksijde, de tiende beste gemeente uit onze Grote Gemeentetest, heeft een nieuwe begroting klaargestoomd.

Nieuws

Het winterplan van N-VA? “Laat leefloners sneeuw ruimen”

Nu sommige delen van Vlaanderen opnieuw bedekt liggen met een dun laagje sneeuw, lanceert N-VA Koksijde - Oostduinkerke een opmerkelijk voorstel: leefloners verplicht sneeuw laten ruimen.

Nieuws

Schitterende kerstverlichting in hele stad

De dienst Technieken zorgde weer voor schitterende kerstverlichting in Koksijde. Nieuwe creaties zijn onder meer te zien op het Fabiolaplein (lichtfontein), bij de ijsbaan in de Zeelaan (reuzenkerstbal waar je door kan lopen en je lippen spontaan gaan tuiten), aan het clubhuis van Koksijde Golf ter Hille (grote fonkelende sterren) en in het Casino (golvende lichtgordijnen).

Nieuws

“Nog te vaak scampi’s met ananas uit blik op het menu aan onze kust”

Met het project Tendances wil Westtoer de horeca-uitbaters aan de kust stimuleren om gezonde en liefst regionale producten te gebruiken

Nieuws

Drenkeling blijkt surfende zeehond te zijn

De brandweerkorpsen van Koksijde en De Panne werden gisterenavond iets voor zessen opgeroepen toen een bewoner langs de Zeedijk dacht een drenkeling opgemerkt te hebben zo’n vijftig meter in de Noordzee. “We kregen een melding binnen van persoon op een plank in het water”, vertelt Réjane Gyssens van het Maritiem Reddingscentrum in Oostende. De MUG-helikopter werd ingeschakeld om tot bij de drenkeling te geraken. Uiteindelijk bleek het om een zeehond te gaan die op een plank wat aan het uitrusten was.

Politie en veiligheid

“Het was een mooie avond”

Met vijf overwinningen zit BBC Koksijde mooi op schema in eerste provinciale. Ook tegen Wytewa Roeselare (64-53 overwinning) startte de kustploeg dominant. “Gaandeweg verwaterde ons spel wel”, geeft Erik Degreauwe toe. “Wytewa kon ons echter niet meer in de problemen brengen en de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Het was een mooie avond, want er was een lunchbuffet en onze tweede ploeg speelde een spannende en geladen match tegen Avanti. Ze verloren wel, maar de Bruggelingen moest toch diep gaan. Het was jong tegen oud, want ook bij onze ploeg in derde provinciale trekken wij vooral de kaart van de jeugd.”

Nieuws
Download