Welcome in the neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Heeft bejaard koppel rekening andere bejaarde gepluimd?

Een bejaard koppel moet zich verantwoorden voor het verduisteren van geld van een andere bejaarde. De vrouw veranderde daarvoor zelfs haar domicilie.

News

Hele kustlijn volgt Lippens: waarom testeilanden nu écht veraf zijn

De plannen rond eilandjes voor onze kust krijgen nog wat meer tegenwind. Gisteren hebben alle kustburgemeesters zich tijdens het halfjaarlijks overleg unaniem uitgesproken tegen zo’n eilandjes in zee. Volgens minister Weyts (N-VA) biedt zo’n eiland een degelijke verdediging voor de kust, maar de burgervaders vrezen een nekschot voor hun economie. “Kustverdediging is belangrijk, maar toerisme is dat ook. Er moet een evenwicht zijn”, aldus Steve Vandenberghe (SP.A).

News

Ex-advocate riskeert gigantische boete en celstraf voor verduisteren van 151.000 euro

De voormalige strafpleiter S. W. uit Koksijde riskeert twee jaar cel voor het bezit van geld op zwarte rekeningen in de periode van 2011 tot 2015.

News

Twintiger riskeert tien maanden cel voor slagen aan moeder

Een man van 24 jaar uit Oostduinkerke stond in Veurne terecht voor herhaalde slagen aan zijn andersvalide moeder bij wie hij inwoonde.

News

Leerlingen Ter Duinen verwennen filmliefhebbers en leren zelf veel bij

Wie voor of na een film op Filmfestival Oostende iets lekker wil eten, kan terecht in het Festivalcafé. Leerlingen van hotelschool Ter Duinen geven er voor het tweede jaar op rij het beste van zichzelf. “De ideale leerschool”, klinkt het.

News

Nieuw centrum leert je alles over Belgisch trekpaard

Koksijde heeft er een educatief centrum bij en het is geen alledaags. Met Het Trekpaard wil de familie Vandendriessche dit edele dier voor de vergetelheid behoeden.

News

Buren bundelen krachten voor heraanleg landbouwweg

De stad Veurne en de gemeente Koksijde gingen een samenwerking aan om de Torreelhoek, een landbouwweg die de gemeentegrenzen doorkruist, opnieuw aan te leggen.

News

Ook Greg Van Avermaet slachtoffer van fietsendieven

Voor de rechter in Veurne stonden drie personen uit Diksmuide, Houthulst en Alveringem terecht voor diefstal of heling van meer dan honderd fietsen. Ze riskeren tot dertig maanden cel. Greg Van Aevermaet was een van hun slachtoffers

News

Pollentier en Maertens slagen als volleerde paardenvissers

“Ik voel me net als in Bonanza”, zei Freddy Maertens maandag toen hij een garnaalvisserspaard bestegen had. Samen met zijn collega Michel Pollentier mag hij zich nu ridder in de Koninklijke Orde van de Paardevisser noemen.

News

Centrum Blindengeleidehonden opent nieuwe gebouwen en kan meer dieren opvangen

News
Download