Hoplr bouwt voortdurend aan nieuwe functionaliteiten voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Britse meester-inbreker riskeert vijf jaar cel

De Brit Peter H. riskeert vijf jaar cel. De man geeft toe dat hij zo'n honderd tot 150 inbraken in ons land op zijn geweten heeft. “Peter H. is een doorgewinterde crimineel, wiens carrière in Engeland begon toen hij amper vijftien jaar was”, aldus het Openbaar Ministerie.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Wielsbeke was niet zo sterk als in thuismatch”

VV Oostduinkerke speelde thuis 2-2 gelijk tegen Wielsbeke. Net voor de rust moest Andreas Decock naar de kant met een hamstringletsel. “Uit voorzorg. Tegen Blankenberge deed ik dat niet met noodlottige gevolgen”, vertelt Andreas Decock. “Wielsbeke was niet zo sterk als thuis. We misten een penalty en nog een kans via Butsraen. Aan de overkant werd de 0-1 wel binnen gekopt en direct erna de 0-2. In plaats van met 2-0 te leiden stonden we met 0-2 in het krijt. Na rust zetten we orde op zaken. Eerst via Van Laer na een lange bal, daarna de 2-2 gelijkmaker via Kyliaan Butsraen op assist van Mouton. Ook Gianni Vandecasteele moest voor halfweg van het veld met een hamstringblessure.”

Nieuws

Drenkeling uit water gesleurd door voorbijgangers, maar hulp komt te laat

Voorbijgangers hebben woensdag rond 9.15 uur een man uit het water gesleurd aan het strand van Koksijde. De hulpdiensten snelden ter plaatse en probeerden de man nog te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. De man zou ten val gekomen zijn en vermoedelijk waren zijn laarzen vol water gelopen.

Nieuws

“We hebben de hele wedstrijd gedomineerd”

Oostduinkerke won met 0-3 op Varsenare. “Het water was volledig opgedroogd, maar het veld in Varsenare was moeilijk bespeelbaar”, vertelde T1 Didier Crombez. “We grepen FC direct bij de keel, met hoge druk en Andreas Decock scoorde vroeg 0-1. Na 8' stond het al 0-2 na een korte corner van Boone tot bij Andreas, die Dedrie met de kop nummer twee liet scoren. Varsenare zocht de lange bal. Er was amper drive merkbaar bij de thuisploeg. Nog voor de rust kregen we een penalty tegen, maar Decorte pakte. We domineerden de hele match en Andreas Decock kreeg nog twee extra scorekansen. Uiteindelijk werd het toch 0-3 toen Vandecasteele een strafschop binnen knalde.”

Nieuws

Jeugd VV Oostduinkerke en VV Coxyde fusioneren, eerste ploegen gaan apart verder

Wie meende gisteren een voetbaluiteenzetting over VV Oostduinkerke en VV Coxyde te zullen krijgen, was eraan voor de moeite. De gemeente Koksijde pakte met een primeur uit. Hockeyclub Sporkin Westkust krijgt een waterveld met toebehoren, kostprijs 1.8 miljoen euro.

Nieuws

Inspecteur behaalt brons op schietwedstrijd

Inspecteur Vandepoele van lokale politie Westkust behaalde zaterdag brons op de schietwedstrijden Europees Politie Parcours in Amsterdam. ‘Een uitzonderlijke prestatie’, zegt communicatieverantwoordelijke Ine Deburchgraeve. “De wedstrijdenreeks is een goede training voor onverwachte situaties, die zich in de dagelijkse politiepraktijk kunnen voordoen. De schutters lossen in verschillende houdingen en afstanden een zo snel en effectief mogelijk schot. Ze schieten vijftig patronen af met hun dienstpistool binnen een maximale tijd van 5 min en 30 sec vanaf diverse afstanden tussen zeven en dertig meter. Vandepoele behaalde brons met zijn titel van ‘Marksman’. Daarboven staan nog de titels van ‘Expert’ en ‘Master’.”

Politie en veiligheid
Nieuws

“We missen spitsen die op verdediging wegen”

“Moeilijk verteerbaar, de 1-0 nederlaag in Poperinge”, zuchtte Pieter Dedrie. “Sterke match, veel balbezit maar we raken moeilijk voor doel en daar missen we scherpte. Eén flits van Chateau volstond voor de 1-0. Misschien stond ik inderdaad een meter te ver af van hem, maar de voorzet had er nooit mogen komen. Door de afwezigheid van Devloo en Van Laer ontbreken er spitsen bij ons die op een defensie wegen. Vandecasteele was ziek, Mouton had last van de onderrug. Volgende week trekken we naar Varsenare, een ploeg die niet wil voetballen en op een slecht terrein werkt. Dat speelt allemaal niet in onze kaart.”

Nieuws

Gevluchte bestuurder die dode passagier achterliet was geen onbekende

Een voorbijganger trof zaterdagochtend een auto aan in een gracht langs de E40 met een overleden passagier. De bestuurder werd pas uren later opgepakt in het Franse Duinkerke. Hij werd in totaal al 13 keer veroordeeld.

Nieuws

Loesia en Jolien willen uw oude tandenborstel voor een wereldrecord

Loesia Tryssesoone uit Wulpen en haar vriendin Jolien Vandoorne uit Zonnebeke willen 15.000 tandenborstels verzamelen. Ze doen dat om hun humanitair project in Senegal in de kijker te zetten.

Nieuws
Download