Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Maria voert viervoudig viergeslacht aan

Maria Vannieuwenhuyze (75) uit Koekelare is door haar kinderen verrast op een familiefeest in d’Oude Schole in Bovekerke, waar we een viervoudig viergeslacht in vrouwelijke lijn, op de gevoelige plaat konden vastleggen. Dat bestaat uit overgrootmoeder Maria (75 jaar) met de dochters Dorine Laleman (52 jaar) en Kristine Laleman (51 jaar), kleindochters Sarah Claeys (30 jaar), Sharon Roose (28 jaar) en Shana Roose (24 jaar) en de achterkleinkinderen Farah Verplancke (6 jaar), Norah Verplancke (4 jaar), Ilana Soenens (1 jaar en zes maanden) en Margot Samijn (1 jaar en vier maanden).Viergeslacht 1: Maria, Dorine, Sarah en FarahViergeslacht 2: Maria, Dorine, Sarah en Norah Viergeslacht 3 : Maria, Kristine, Sharon en MargotViergeslacht 4 : Maria, Kristine, Shanon en IlanaWe hoeven er waarschijnlijk geen tekeningetje bij te maken dat overgrootmoeder Maria apetrots is op haar vier viergeslachten.

Nieuws

De Motevissers viert zijn kampioenen

De kampioenen van het seizoen 2017 bij De Motevissers, zijn afgelopen zondag gehuldigd in de cafetaria van de sporthal in Koekelare. Kampioen werd Angelo Bataille, hij haalde het voor Danny Battaille, en Sven Ghysel die tot Koning gekroond werd. Kampioen bij de veteranen werd Danny Bataille, jeugdkampioen werd Michiel Fiems. Het bestuur van De Motevissers verwacht hen allen terug in het voorjaar van 2018 na een voor hen hopelijk deugddoende rustperiode.

Nieuws

Koekelare renoveert oudste sporthal

De gemeente Koekelare wijst een architect aan om de renovatie van de oudste sporthal op het domein De Mote te begeleiden.

Nieuws

FOTO & VIDEO. Vlaamse veldloop-dag voor scholen in Koekelare telt niets dan winnaars (Slot)

De scholenveldloop in de Fransmansgemeente lokte – met dank aan alle scholen – maar liefst 975 deelnemers naar De Mote. Dit zijn de laatste foto’s en beelden van een mooie sportieve dag vol uitdagingen voor de leerlingen. Niet iedereen heeft dezelfde fysieke capaciteiten, maar deelnemen en aangemoedigd door tientallen en tientallen supporters, geeft je de kracht om even op de tanden te bijten, door te gaan en die felbegeerde eindstreep te halen. Dat heeft toch zo’n goed gevoel en zoveel voldoening. Dus alle lof gaat naar alle deelnemers. Zij maakten er zonder onderscheid een mooi sportevenement van met zoals speaker Jan Pollefeyt zei, “alleen maar winnaars. En daar kon Guido Wauters voorzitter van de sportraad zich in vinden. Geniet van deze slot fotospecial die ook gekleurd is met twee videofilmpjes.

Nieuws

“Wat als jij voor één dag burgemeester van Koekelare zou zijn?”

We zijn op één jaar van de komende gemeenteraadsverkiezingen en tal van lokale politieke partijen schieten uit hun sloffen. Na SP.A die in cultuurzaal De Balluchon een infoavond hield omtrent het gevoerde beleid, mag je deze week van Open VLD Koekelare, een enveloppe in de brievenbus verwachten, met daarin een korte vragenlijst, die door Open VLD-voorzitter Henk Dejonghe en zijn bestuursleden persoonlijk zullen opgehaald worden. Het is ook mogelijk om online de vragenlijst in te vullen.

Politie en veiligheid

SP.A-informatieavond over het beleid lokt een zeventigtal inwoners

SP.A Koekelare hield onlangs een informatieavond voor zijn inwoners rond het gevoerde beleid in de Fransmangemeente. Een interessant gegeven zou je denken…. Toch kwamen er die avond maar een zeventigtal gegadigden opdagen.

Nieuws

Sluiting jeugdhuis ‘Den Deugniet’ beroert gemeenteraad

Op bevel van burgemeester Patrick Lansens (SP.A) heeft partijgenote en schepen van jeugd Carole Himpens, op 12 september laatstleden, het jeugdhuis van de ene dag op de andere gesloten. Reden: teveel klachten over geluids-, drugsgebruik- en andere vormen van overlast voor de buurt, alsook een manifest gebrek aan leiding, achterstallige huur, te weinig structuur in het bestuur en het niet behalen van de overeengekomen doelstellingen gesteld bij de opstart van het jeugdhuis. Die beslissing schoot in het verkeerde keelgat bij de jongeren maar ook bij gemeenteraadslid Tom Pollentier (CD&V), de geestelijke vader van het jeugdhuis. Hij liet de sluiting op de agenda van de gemeenteraad plaatsen en dat zorgde voor heel wat beroering en heibel. Een oplossing is er niet, maar die is er misschien wel te vinden bij het voorstel van Open VLD gemeenteraadslid Jan Lievens.

Vrije tijd en hobby

Jeugdhuis blijft gesloten, ‘nieuwe versie’ niet welkom in lokaal De Germinal

Het jeugdhuis Den Deugniet blijft gesloten. Er komt zelfs geen jeugdhuis meer in het lokaal De Germinal in de Sterrestraat. Toch pleit raadslid Tom Pollentier voor de heropening op de huidige plaats of een andere locatie en dit op korte termijn.

Vrije tijd en hobby

Drie nieuwkomers bij toneelgezelschap T.I.M. zijn klaar voor hun vuurdoop

Nog een paar nachtjes slapen en dan serveert toneelgezelschap T.I.M. zijn zesde productie: ‘Rijp om geplukt te worden’. Daarin worden drie nieuwkomers: Denise Vandevoorde, Robyn Dewitte en Wouter Staelens voor de leeuwen gegooid. Voor hen – maar ook voor de oud gedienden – zal morgen reeds stress de kop opsteken, want morgenavond staat een laatste generale repetitie op het menu. En daarvoor zijn alle sponsors uitgenodigd en van harte welkom.

Nieuws
Download