Your feedback is always welcome!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Mindermobielencentrale Koekelare twintig jaar jong gaat met vrijwillige chauffeurs naar Dischhof in Keiem

Om het 20-jarig bestaan van de MMC te vieren werden de vrijwillige chauffeurs als bedanking getrakteerd op een uitstap naar het Dischhof in Keiem. Daar kregen ze deskundige uitleg van de eigenaar Walter Debergh en konden er ook de ambachtelijke kazen die er geproduceerd worden proeven.

News

Open VLD schrapt Henk Dejonghe als lid

Ex-voorzitter van Open VLD Henk Dejonghe neemt met een scheurlijst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij benadrukt dat hij geen lid meer is.

News

'Voor de pistolets en de 19 euro moet je het niet doen'

Lieve Vandecasteele is al sinds 2000 voorzitter van een stembureau en neemt ook op 14 oktober die taak op zich. “Voor de vergoeding en de sandwich moet je het niet doen”, klinkt het overtuigd.

News

Andersvaliden schitteren in nieuwe videoclip

Vier andersvaliden figureren in de nieuwste clip van Luc Vermote, beter bekend als Gino Di Lukaz. Hij wil op die manier hun integratie bevorderen.

News

Andersvaliden schitteren in nieuwe videoclip Gino Di Lukaz

Vier andersvaliden figureren in de nieuwste clip van Luc Vermote, beter bekend als Gino Di Lukaz. Hij wil op die manier hun integratie bevorderen.

News

Eerste broedgeval Bruine Kiekendief te Koekelare

De Bruine Kiekendief is een van de Vlaamse roofvogels die ’s winters ver naar het zuiden wegtrekt. Vanaf half maart komen ze terug uit hun overwinteringsgebied. Het is een schaarse broedvogel in Vlaanderen, vandaar dat Patrick Claeys de Koekelaarse contactpersoon van Natuurwerkgroep De Kerkuil zeer opgetogen en blij was toen hij dit jaar voor de eerste keer een broedgeval van de bruine kiekendief op grondgebied Koekelare kon waarnemen.

Leisure and hobby

“Het kan tot vijf jaar duren voor we de zwerfkattenplaag onder controle hebben”

Zes vrijwilligers in Koekelare vangen en behandelen sinds kort de zwerfkatten uit de buurt. De gemeente heeft voor het sterilisatieproject 3.500 euro uitgetrokken. In korte tijd is al een vijftigtal dieren op die manier geholpen en opnieuw uitgezet of geadopteerd.

News

FOTO. Koekelare uitschieter van de regio op Open Monumentendag

Hoe ze het doen is voor velen een raadsel, maar ieder jaar opnieuw weten ze in de mooie Fransmansgemeente met Open Monumentendag de bezoekers te verrassen. Dit jaar echter schieten ze in de Houtlandregio met hun zeer gevarieerd programma voor fijnproevers, waar een oldtimerbus de bezoekers van het ene monument naar het andere bracht en het LMM met een zelfgemaakt voertuig en gidsen de bezoekers de volledige site liet zien; werkelijk de hoofdvogel af. Het Lange Max Museum wist op z’n eentje ruim 500 bezoekers te bekoren en zowel De Brouwerij als Huis Proot raakten eveneens vlotjes ruim boven de 300 bezoekers. Hoeveel bezoekers een kijkje zijn gaan nemen in de muziekacademie en Huis Pyck, weten we nog niet, maar het zullen er ook wel een veelvoud van honderd zijn geweest. Een weergaloos succes dus waarvoor de schepen van cultuur en toerisme Jessy Salenbien, de vertegenwoordigers van de diverse deelnemende monumenten en de vele medewerkers een pluim op hun hoed mogen steken. Ze zullen in Koekelare volgend jaar dus aardig uit hun pijp mogen komen om de mensen op een andere manier te verwennen en deze recordcijfers te breken. Maar in deze mooie plattelandsgemeente zijn ze creatief genoeg om daar een mouw aan te passen. We zijn echter benieuwd.

Leisure and hobby

Fijnproevers komen aan hun trekken op Open Monumentendag

Fijnproevers komen in de Fransmansgemeente Koekelare aan hun trekken op Open Monumentendag welke plaatsvindt morgen zondag 9 september. Koekelare laat de bezoekers tussen 10 en 18 uur tijdens Open Monumentendag op verschillende sites letterlijk en figuurlijk proeven van erfgoed. Zowel aan de Hovaeremolen, het Lange Max Museum, de Brouwrijsite (met Käthe Kollwitz Museum en Fransmansmuseum), Huis Proot als site Pyck (muziekacademie en archeologisch-historische kring Spaenhiers) zijn er picknickdekentjes voorzien én kunnen de mensen voor deze feesteditie (30 jaar OMD!) hun smaakpapillen aan een heuse test onderwerpen.

Leisure and hobby

‘Boter bij de Vis’ houdt halt in Koekelare

De reizende tentoonstelling ‘Boter bij de Vis’ houdt tot en met eind september halt in De Brouwerij en het Fransmansmuseum in Koekelare. De expo belicht het relaas van de Groote Oorlog vanuit het thema ‘voedsel en eten’ tijdens WO I. Een resem vrijwillige medewerkers en gidsen staan ter beschikking om tijdens het bezoek aan de tentoonstelling de nodige uitleg te geven. Meer info op tel. 051-61.04.94.

Leisure and hobby
Download