Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO & VIDEO. Eerste zonovergoten Kunst- en Cultuurmarkt smaakt naar meer

De eerste Kunst- en Cultuurmarkt KoekelArt van afgelopen zondag 13 augustus, smaakt in Koekelare in elk geval naar meer. De zon was overvloedig van de partij, de deelnemers (een 20-tal) waren na afloop tevreden en de opkomst ondanks de reuzenstoet in het naburige Zedelgem, Zomerhit in Blankenberge, het Ruitertornooi in Gistel en tal van andere evenementen, was meer dan behoorlijk.

Nieuws

Tweede Koekelaarse kermisworp in zicht

Na het gigantisch succes van vorig jaar, mag en kan een tweede kermisworp niet uitblijven; althans dat was de mening van schepen van feestelijkheden Carole Himpens. En gelijk heeft ze

Nieuws

Bewoners WZC Meunyckenhof op daguitstap naar zee

Augustus is gelijk aan oogstmaand, maar is bij mooi weer ook uitstapjesmaand bij uitstek voor senioren en bejaarden….. Zo moet Sarah Deckers van WZC Meunyckenhof en bevoegd voor de Dienst ergotherapie, animatie en de vrijwilligers gedacht hebben. En ze moest het verdomd geen twee keer vragen aan de bewoners toen ze de uitstap naar zee aankondigde.

Vrije tijd en hobby

FOTO. Zomerse Sint-Maartensloop was uitputtingsslag (Deel 2)

Vervolg sfeerbeelden & prijsuitreiking.

Nieuws

FOTO. Zomerse Sint-Maartensloop was uitputtingsslag (Deel 1)

Beter laat dan nooit zegt het spreekwoord, maar een duizendtal foto’s een voor een bekijken en bijwerken indien nodig, vergt heel wat inspanningen, zeker als er van alle en nog wat te doen is tijdens de zomermaanden. Maar gezien het grote succes van het Running Center Criterium van het Houtland en gezien er twee koekelarenaars: Montaigne Jani en Olivier Justine, na tien wedstrijden (nog twee te gaan) in de rangschikking de plaatsen twee en drie bezetten, en zij enkel Lize Allemeersch uit Snellegem voor moeten laten gaan, willen wij jullie beste lezer, toch de sfeerbeelden van de Sint-Maartensloop niet onthouden. Met dank aan Guido Wauters, voor het mee helpen fotograferen.

Nieuws

FOTO & VIDEO. Super benefiet voor Greta & Hubert

Mensen uit Koekelare en ruime omgeving, betoonden met heel velen hun solidariteit op het door Els Moeyaert, Andy Vancouillie en een schare vrijwilligers, georganiseerde benefietweekend ten voordele van Greta en Hubert die hun woning en inboedel bij een uitslaande brand totaal verwoest zagen. En als men wil muggenziften, dan zal er altijd wel iets zijn waar men kritiek kan op leveren, maar laat dit duidelijk zijn: het is een ‘SUPER’ benefietweekend geworden. Zo’n driedaags event op poten zetten met een klein groepje vrijwilligers, begin er maar eens aan. Maar de organisatie was perfect en wie zijn voetjes onder tafel schoof werd echt culinair verwend. Na een heerlijk aperitief met hapjes kregen de deelnemers aan het eet- en smulfestijn ook nog een malse entrecote van zo’n 330 gram geserveerd in een teljoor, dit met bijpassende groentjes, een lekker sausje en frietjes. Als toetje werden ze ook nog getrakteerd op een ijsje. Eens het buikje dik en rond gesmuld, werden ze ook nog muzikaal in de watten gelegd, want zes lokale groepen, zetten elk in hun muziekstijl hun beste beentje voor. Soundwar op vrijdagavond, Ten Square Feet en De Koffers op zaterdag en The Rainbows en The Cave, serveerden niet alleen stomende rock, ze lieten de tent swingen op de crème de la crème van internationale rocksongs, terwijl op zondagnamiddag Marcelino & Friend, eigenlijk een beetje het buitenbeentje in dit rijtje select gezelschap, de aanwezigen trakteerden op Vlaamse schlagers en prachtige liedjes van Will Tura, Jo Vally, Joe Harris, Rob De Nijs, Marc Borsato, Engelbert Humperdinck, Tom Jones en tal van anderen. Kortom: de naar schatting 500 à 600 smulpapen en de zeer talrijke andere aanwezigen, hebben met volle teugen genoten van dit schitterende zomerse verwennerijweekend voor het goede doel. Een dikke proficiat aan allen die meegeholpen hebben aan het welslagen van dit mooi initiatief.

Nieuws

“Het is onnatuurlijk om je kind te moeten begraven”

Vanmorgen zijn de drie slachtoffers van de steekpartij in Moere begraven in een overvolle Sint-Martinuskerk in Koekelare. Ze werden neergestoken door Alexander D. op 25 juli. Het werd een emotionele plechtigheid. Toen de drie kisten samen werden buitengedragen, heerste een ijzige stilte op het kerkplein.

Nieuws

Vermoorde Maïlys en grootouders begraven in Koekelare

In de Sint-Martinuskerk in Koekelare zijn maandagvoormiddag de vermoorde Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene samen begraven. De achttienjarige Maïlys werd samen met haar grootouders om het leven gebracht door haar jaloerse ex-vriend Alexander Dean op 25 juli.

Nieuws

The Cave belooft op benefiet voor Greta en Hubert een muzikale storm aan hits

Coverband ‘The Cave’ met thuishaven Oostende, is morgen zondag 6 augustus, samen met The Rainbows, geboren en getogen in het dorp van de Fransmans, top of the bill op het benefietevent ten voordele van Greta en Hubert, die een maand geleden het slachtoffer werden van een woningbrand. The Cave belooft het publiek te trakteren op een muzikale storm aan hits en alsof dit nog niet volstaat om de muziekliefhebber uit zijn kot te lokken, gaan ze ook nog eens samen een set spelen met The Rainbows met in de rangen gitaarlegende Etienne Steen, ex Black Boys (indertijd begeleidingsgroep van Ricky Morvan en Ricky Gordon), en dat moet zeker vuurwerk opleveren.

Nieuws

Muziek en smulfestijn voor het goede doel op site Lange Max

Een echtpaar wonende in de Arnekestraat, zag enkele weken terug zijn volledige woning en hele hebben en houden in vlammen opgaan. Om de pil iets te helpen verzachten organiseren Els Moeyaert en goede vriend Andy Vancouillie samen met de krachtbalclub, een benefiet met smulfestijn, voor Hubert en Greta. Zes lokale bands en een DJ, treden er vandaag zaterdag 5 en zondag 6 augustus belangloos op. Let op: Dit event vindt plaats op de site Lange Max gelegen in de Clevenstraat in Koekelare en niet zoals eerder aangekondigd op de parking aan de Monroe!

Nieuws
Download