Let the nice weather come!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bib leent voortaan ook games uit

De bib breidt haar collectie uit en start met het ontlenen van games. De populariteit van online vloggers die gamen en de talloze nieuwe titels die dagelijks verschijnen, tonen dat gaming hip zijn. De gloednieuwe gamescollectie omvat zowel games voor kinderen als volwassenen. Ze zijn ter beschikking voor de spelconsoles PS3 en 4, Xbox One, Wii en WiiU. Het uitleentarief bedraagt een euro.

News

Honden, katten, fretten en slangen in beslag genomen in bouwvallige woning

Dierenwelzijn viel woensdagmorgen binnen in een woning waar onder andere verwaarloosde slangen en honden huisden. Bij de inval stelde de politie veiligheidsproblemen vast. De brandweer kwam 's middags het huis stutten.

Alert

Gery Haerynck schenkt 300 euro aan dagkliniek oncologie AZ Delta-Sint-Rembert

Voor het derde jaar op rij schenkt de Koekelaarse weerman Gery Haerynck, in overleg met schepen Carole Himpens (SP.A), onder andere bevoegd voor gezondheid en preventie, de opbrengst van de verhuur van zijn volkspelen aan privépersonen en verenigingen schenkt aan de afdeling dagkliniek oncologie van het AZ Delta -Sint-Rembert in Torhout. Ook dit jaar is dit niet anders. Gery trok afgelopen vrijdag met schepen Himpens en 300 euro op zak naar het Torhoutse ziekenhuis waar hij zijn gift overhandigde aan Dokter Mispelaere, dokter Cornelis en hoofdverpleger Johan Catteeuw, die dankbaar de enveloppe aanvaarden en beloofden dat deze centen goed zullen gebruikt worden om de patiënten te verwennen.

News

Muzikale hartsvriendinnen Tineke en Maja nemen de keitoffe DJ Bo onder de arm en pakken uit als “PasParToe”

Zet drie knappe dames met een passie voor muziek – want muziek houdt hen jong, zo zeggen ze zelf – tel daarbij dat er twee van de drie een fantastische stem hebben en de derde steengoed is als DJ, ja dan voel je de kriebels en de creativiteit opborrelen en als dat muzikaal mengsel tot ontploffing komt dan is de tijd rijp om de geboorte van een nieuwe meidengroep aan te kondigen. Tineke, Maja en Bo kleuren voortaan Vlaanderens showbizzlandschap als covergroep onder de noemer “PasParToe”.

News

Vogelnestschommel op speelplein De Mote

Kinderen kunnen zich vanaf nu amuseren op de nieuwe vogelnestschommel op het speelplein van De Mote. De schommel is ideaal voor wie al liggend door de lucht wil suizen. Het nieuwe speeltoestel houdt rekening met de verzuchtingen van vele jonge kinderen en tieners. Ook kinderen met een lichamelijke beperking kunnen van zo'n schommel genieten. Met de vakantie in zicht is dit een extra troef.

Leisure and hobby

Bibliotheek Koekelare denkt aan de toekomst en is mee met z’n tijd

Games horen niet thuis in de bib? Wablief… horen wij dit goed, horen we de jongeren al zeggen. “Dat had je gedacht”, want in Koekelare denkt de bibliotheekraad daar duidelijk anders over. Zij denken aan de toekomst en willen mee zijn met de hedendaagse tijd. Vandaar dat je er vanaf heden, games voor Playstation 3 en 4, voor Xbox One en voor Wii en WiiU kunt ontlenen!

News

Dan toch geen kartel tussen Open VLD en N-VA

Tijdens een rumoerige vergadering heeft een grote meerderheid van de bestuursleden van Open VLD het geplande kartel met de N-VA opgeblazen. De positie van huidig voorzitter en lijsttrekker Henk Dejonghe staat ter discussie.

News

Afvalwater van dorpsbewoners wordt proper water voor dieren

Het afvalwater van de 150 bewoners van het polderdorp Zande wordt voortaan op een natuurlijke wijze gezuiverd. Aquafin investeerde daarvoor ruim 400.000 euro in een kleinschalige installatie.

News

Protest tegen jaarlijkse sluiting kinderopvang

Kinderopvang De Buidel in Koekelare sluit al sinds de opening in 2003 telkens drie weken tijdens de zomervakantie. Oppositiepartij CD&V, die als meerderheidspartij toen het systeem mee goedkeurde, protesteert nu tegen de sluiting.

News

Dienstencheque-onderneming ‘Koelibri’ organiseert job-infodag

Het Koekelaarse dienstenchequebedrijf ‘Koelibri’ organiseert op dinsdag 26 juni tussen 8 en 12 uur een job-infodag. Op de markt van Koekelare slaan de consulenten en raadsleden hun stand op om alle geïnteresseerden te informeren over de diensten.

News
Download