Hoe meer zielen, hoe meer vreugd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO & VIDEO. Gemeentebestuur, Sociaal Huis en personeel klinkt met partners op het nieuwe jaar

Burgemeester Patrick Lansens (SP.A) en zijn schepen en raadsleden van de Fransmansgemeente Koekelare en hun personeel met partners, tekenden afgelopen vrijdagavond in cultuurzaal De Balluchon, present voor het jaarlijkse nieuwjaarsfeestje aangeboden door het gemeentebestuur en het Sociaal Huis. Ruim tweehonderd aanwezigen klonken samen op het nieuwe jaar en wensten elkaar een ‘Gelukkig maar vooral Gezond 2018.’ Ba de plichtplegingen en het overheerlijke diner was het tijd om te fuiven. Op de tonen van de muziek en zang van Alex, Rudi & Ilse, ging ierdereen er uit de bol.

Nieuws

Burgemeester zet Yves Defour in de bloemetjes

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente is er dit jaar maar één persoon in de bloemetjes gezet: Yves Defour, die na een loopbaan van 39 jaar met pensioen is. Defour is destijds door de gemeente aangeworven als landschapsarchitect, maar in de voorbije 39 jaar was hij ook actief in de sector van de openbare werken, de groendienst, de milieudienst en het afvalbeleid.

Wegen en verkeer
Nieuws

Jeugdraad vraagt lokalen en geld voor verenigingen

De leden van de Koekelaarse jeugdraad hebben hun nieuwjaarsbrief voorgelezen. Daarin vragen ze aan schepen van Jeugd Carole Himpens (SP.A) meer infrastructuur en meer geld. Vooral het tekort van huisvesting is voor sommige jeugdverenigingen problematisch en remt hun werking af.

Nieuws

Gemeentebestuur neemt afscheid van Yves Defour na 39 jaar trouwe dienst

Het gemeentebestuur van Koekelare, nam afgelopen vrijdagavond, afscheid van een trouw medewerker. Yves Defour door het gemeentebestuur aangeworven als landschapsarchitect, gaat na 39 jaar trouwe dienst verdiend met pensioen. Burgemeester Patrick Lansens (SP.A) zette tijdens het jaarlijks nieuwjaarsfeest voor het personeel in cultuurzaal De Balluchon, Yves verdient in de kijker. Yves en zijn echtgenote kregen een passend geschenk en bloemen overhandigd.

Nieuws

Covergroep The Cave kleurt verjaardagsfeest de Monroe

Op zaterdag 27 januari eerstkomende bestaat Sfeer- en Praatcafé De Monroe acht jaar. Reden genoeg aldus Ronny Vanhercke, de sympathieke uitbater van deze trendy en steeds vernieuwende zaak, om een feestje te bouwen. Dat doet hij met een speciaal optreden van de Oostendse coverband ‘The Cave’. Maar in primeur kunnen we nu al meegeven dat de zeer vele klanten vanaf heden kunnen smullen van een lekkere Tunesische schotel en dat de liefhebbers van cocktails, er binnenkort zullen kunnen nippen aan een cocktail op basis van alcoholarme Gin. En…. er staat de komende maanden nog heel wat te gebeuren in de Monroe.

Nieuws

“Weten wat we nodig hebben voor toekomst”

Koekelare won vorige week van Lissewege. “Een goede zaak”, aldus voorzitter Jean-Pierre Mahu. “Er wacht ons nu een heel moeilijk programma met eerst Loppem en daarna Keiem en Moerkerke. We staan nu relatief veilig op een zevende plaats maar het kan snel veranderen. We zijn ook gehandicapt want Thomas Dejonghe bijvoorbeeld scoorde vorige week nog maar is nu maanden out door een nakende operatie.”

Nieuws

Tordale start werking in Huis Proot op

Tordale uit Torhout verzorgt dagondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Vanaf 2018 gaat Tordale van start met De Stip, een initiatief rond bezigheid voor mensen met een verstandelijke beperking in Huis Proot. Die werking vindt elke donderdag plaats. Begeleiders zullen de deelnmers helpen hun talenten te ontplooien. Het project is een samenwerking met de gemeente en het Sociaal Huis.

Nieuws

PWA Koekelare stopt en viert medewerkers

Het in 1996 opgerichte PWA Koekelare houdt op te bestaan en wordt door de gemeente overgenomen. De voorbije jaren kreeg het PWA de naam van Koelibri vzw, naar een idee van Roland Sinnesael. Pascale Casier, Sonia Devos, Isabelle Waeyaert en Ingeborg Bloem werden gevierd voor hun bijzondere verdiensten de voorbije jaren. Raadslid Francky Vandooren is er al bij sinds het ontstaan.

Nieuws

Vijf Koekelaarse horecazaken ondersteunen tweede editie ‘Tournée Minérale’

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse routine; maar is alcohol drinken wel goed voor je gezondheid? Eén en ander werd duidelijk gemaakt door schepen Carole Himpens (SP.A), bevoegd voor gezondheid naar aanleiding van de tweede editie van Tournée Minérale die op één februari aanstaande van start gaat.

Nieuws

Gery Haerynck schenkt 250 euro aan kankerafdeling AZ Sint-Rembert

Ere wie ere toekomt. Al enkele jaren schenkt de Koekelaarse weerman Gery Haerynck, in overleg met schepen Carole Himpens (SP.A), onder andere bevoegd voor gezondheid en preventie, de opbrengst van de verhuur van zijn volkspelen aan privépersonen en verenigingen aan de kankerafdeling van het AZ Sint-Rembert in Torhout. En dit jaar is dit niet anders. Gery trok met schepen Himpens met 250 euro op zak naar het Torhoutse ziekenhuis.

Nieuws
Download