Ken jij nog leuke adresjes?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Laatste strohalm voor de eindronde grijpen”

VV Koekelare moet morgen op bezoek bij De Haan. Kan de eindronde nog? “Alles kan, maar het zal wel moeilijk worden”, aldus sportief verantwoordelijke Chris Metsu. “We staan nu op zes punten van De Haan. Ons gelijkspel tegen Male en hun zege tegen Keiem was een streep door onze rekening, en bovendien moet De Haan nog een keer tegen Keiem. Als we de laatste strohalm willen pakken, moeten we winnen in De Haan. De eindronde zou een surplusje zijn. Het was de doelstelling om tussen plaatsen vier en acht te eindigen. Nu zijn we zesde, perfect dus. En kunnen we een heel seizoen over Bodian en Dhoore beschikken, dan stonden we nu dichter.”

Nieuws

TIM-Junior presenteert ‘De dag dat Jelle in een leugen gleed’

De jongerenafdeling van toneelgezelschap T.I.M in Moere, brengt met steun van Beleidsplan Gistel Jeugd, tijdens de paasvakantie – op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018, telkens met aanvang om 19u30 het stuk ‘De dag dat Jelle in een leugen gleed’ van Do Van Ranst in een regie van Veerle Vandaele.

Nieuws

Tinnen jubileum ‘Wijn & Smaak’ wordt gevierd met Spaanse en Italiaanse wijnen

De in het Houtland wereldberoemde Beurs ‘Wijn en Smaak’ in Koekelare is aan zijn tiende editie toe en dat wordt uiteraard gevierd! En hoe…… Wel de organisatoren hebben gezorgd voor heel wat vernieuwing, zo onder andere met de komst van enkele nieuwe standhouders die de wijnliefhebbers gaan verwennen met Spaanse- en Italiaanse wijnen. Mis deze uitzonderlijke wijn- en smaakafspraak dus niet.

Nieuws

Wijnbeurs ten voordele van Koekelaarse muzikanten

De vzw Wijn en Smaak organiseert dit weekend voor de tiende keer de wijn- en smaakbeurs in de Balluchon in Koekelare

Nieuws

Paard na ruzie gedumpt in wei, politie moet tussenbeide komen

Wingenaar J.P. is gisteren door de politie opgepakt in Zande nadat hij daar een bewoner bedreigde. Die bewoner had het paard van de vriendin van J.P. in een nabijgelegen weide gezet. De eigenaars van die weide maakten zich zorgen om het gedumpte dier.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Stap vooruit maar nog geen zekerheid”

Koekelare won onderin de cruciale veldslag tegen Knokke-Heist met 67-65, maar de oorlog gaat wel verder, zo beseft ook coach Filip Goddaert. “We zetten een belangrijke stap richting behoud en hebben het gedeeltelijk weer zelf in handen. Alleen staan we wel negatief tegenover Knokke-Heist, zodat we nog lang geen zekerheid hebben en minstens even goed moeten doen als de kustploeg.”

Nieuws

En plots staat er een gedumpt paard in de weide naast je huis

Werner Goes en Amalia Carpentier, een koppel uit het West-Vlaamse Zande, deelgemeente van Koekelare, keken maandagavond wel raar op toen ze plots een onbekend paard zagen hinniken in de weide naast hun woning. Het dier is er wellicht gedumpt.

Nieuws

FOTO. Baba Yega krijgt in BS De Lettertuin een warm onthaal van joelende kinderen

De juffen, leerlingen en kleuters van basisschool De Lettertuin – allen uitgedost in hun mooiste pyjama outfit, op die manier toonden ze hun solidariteit met Bednet – zorgden afgelopen vrijdag negen maart, joelende van geluk, voor een warm en hartelijk onthaal aan het adres van dansformatie Baba Yega, winnaars van Belgium’s Got Talent 2015. De twee echte teamleden van Baba Yega zorgden voor heel wat animo.

Nieuws

Drie boegbeelden verlaten gemeenschapsonderwijs

Secretariaatsmedewerkster Nele Walraet, keukenmedewerkster Sonja Boussy en buschauffeur Jacques Mistiaen gaan met pensioen. Het zijn drie bekende boegbeelden die vrijwel hun hele loopbaan in het gemeenschapsonderwijs hebben gewerkt. 21 jaar waren Sonja en Jacques ook conciërge van de campus.

Nieuws

FOTO & VIDEO. Zilveren jubileum Melo Dance Band een te gek muzikaal feest

Afgelopen zaterdag 3 maart, vierde de Koekelaarse coverband de ‘Melo Dance Band’, in cultuurzaal De Balluchon, haar zilveren muzikaal jubileum. Het kippenfestijn dat aan het feest voorafging, was al weken voor het feest totaal uitverkocht, maar na de klok van 21 uur, was iedereen welkom. En het zilveren jubileum, is een te gek feest geworden tot in de kleine uurtjes. De drie zangeressen wisten samen met de zanger, met hun aanstekelijke muziek, de tent in een mum van tijd op z’n kop te zetten. De volledige kast van hun repertoire gaan van Rond De Nijs, Marco Borsato, Willy Sommers, Christophe en tal van andere artiesten werd aangeboord. Niemand kon aan de ambiance weerstaan en zowel discomuziek, trage of Weense wals en menig polonaise zorgde voor een overvolle dansvloer of polonaiseloefhebbers doe de gangen onveilig maakten, dit tot groot jolijt van de bandleden. Kortom….. een avondje die de aanwezige muziekliefhebbers maar de band, niet vlug zullen vergeten.

Nieuws
Download