Just a second, I'm going to get something...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Willy Ramboer stoot door naar de Knock-outs in The Voice Senior

Eet- en Praatcafé de Monroe, liep gisterenavond storm voor het Koekelaars zangtalent Willy Ramboer. De tot de nok gevulde taverne zag er Willy, 67 lentes jong , zijn televisiedebuut maken in de Blind Auditions van The Voice Senior. En hij deed het met veel verve, zo, zelfs meer dan voortreffelijk…… Willy wist met de zijn vertolking van het feelgoodnummer van The Eagles: ‘Take It Easy’, coach Dana Winner te overtuigen van zijn zangcapaciteiten, zodat zij haar stoel draaide en de Koekelarenaar dus doorstoot naar de volgende fase van de wedstrijd.

News

De Talententuin leert kinderen koken en wiskunde in het Frans

De pas opgestarte tienerschool organiseert initiatielessen Latijn, koken en wiskunde in het Frans en computerlessen muzische vorming in het Engels. De school dicht daarmee de kloof tussen het basisonderwijs en het secundair.

News

Willy Ramboer maakt zijn debuut in The Voice Senior op VTM

Het Koekelaarse zangtalent Willy Ramboer neemt deel aan het VTM-televisieprogramma ‘The Voice Senior’. Vandaag vrijdag 14 december kun je Willy Ramboer, zanger van coverband The Rainbows, op het televisiescherm bewonderen. Aanvang 20u35. En wie dit in het gezelschap van Willy, zijn entourage en zijn band zelf wil doen, moet naar Eet & Praatcafé De Monroe in Koekelare, want daar geven The Rainbows een spetterend liveoptreden van 18 tot 20 uur waarna er gezamenlijk gekeken wordt naar The Voice Senior.

News

FOTO. Recordaantal dansers voor valpreventieproject ‘Dans je leven lang’

Schepen en voorzitter van het Sociaal Huis Steven Ramboer (SP.A), mocht op de zesde dansnamiddag voor senioren in het kader van het valpreventieproject, een recordaantal dansers verwelkomen in cultuurzaal De Balluchon. Onder de deskundige leiding van de instructrices Cecile Bailleul en Christine Tanghe en niet voorleer het aangename aan het nuttige: het smullen van een lekker stukjeKoekelaarse Sint-Maartenstaart en een drankje, was iedereen klaar om met de beentjes te gaan zwaaien. Mooie liedjes uit vervlogen tijden maar ook hedendaagse liedjes, lokten de senioren naar de ruime dansvloer. “Bewegen is gezond, dat is zeker, en wat is er leuker dan dit te doen door het ‘placeren’ van een dansje”, zo benadrukte Stijn Ramboer. “Deze dansnamiddag kadert zoals elk jaar, volledig in het teken van valpreventie en kreeg daardoor de toepasselijke titel: ‘Dans je leven lang!’ Of je nu goed kan dansen of een beginnend kneusje bent zoals ik, geniet er met volle teugen van.”Cecile Bailleul en Christine Tanghe stonden de vele dansliefhebbers bij en leerden ze ook enkele nieuwe dansen aan en op een groot scherm kregen de senioren tussendoor ook nog heel wat handige tips over valpreventie en ook alle telefoonnummers te zien, van de verenigingen die de senioren met hun verschillende activiteiten aan het bewegen kunnen zetten.

News

Gemeentebestuur reikt toegankelijkheidslabel uit aan Agro- en Tuincenter Sys

Het gemeentebestuur van de Fransmansgemeente Koekelare stuurt de werkgroep ‘Toegankelijkheid’ op pad bij handelaars en ondernemers die een aanvraag indienen om het label te bekomen. Een goede week geleden trok de werkgroep op inspectie naar Agro- en Tuincenter Sys, gelegen Catstraat 34, waarna na controle het label werd toegekend.

News

FOTO. Uitbreiding & renovatie BKO De Buidel een streling voor het oog maar vooral een tweede thuis voor de kids

Het was meer dan hoogtijd dat de succesvolle BKO De Buidel die al een tijdje uit zijn voegen barstte, zou gerenoveerd worden. En gezien er telkens meer kinderen aanwezig waren dan door de toeziende overheid toegelaten, zette het gemeentebestuur meteen ook het licht op groen voor een forse uitbreiding. Een investering van 900.000 euro! En jawel….. vijftien jaar na de eerste officiële opening van De Buidel, werd afgelopen zaterdag de renovatie en de uitbreiding van de totaal vernieuwde kinderopvang officieel ingehuldigd. Een streling voor het oog en een tweede thuis voor de kindjes die er worden opgevangen.

News

Landbouwers blussen fellebrand in stal met 120 koeien

In de Bovekerkestraat in Koekelare is vrijdag iets voor 16 uur brand uitge­broken in een koeienstal.

News

Schepen Carole Himpens schreef een mooi politiek verhaal dat bol staat van prachtige realisaties

Schepen Carole Himpens (53) neemt per 31 december 2018 afscheid van het Koekelaarse schepencollege en haar bevoegdheden jeugd, huisvesting, kinderopvang, gezondheidszorg, feestelijkheden en ontwikkelingssamenwerking. “Het is mooi geweest en ik zal na één januari van 2019 met fierheid terugblikken op het mooie politieke verhaal dat ik de afgelopen zes jaar mee heb mogen schrijven. Ik blijf als gemeenteraadslid wel politiek actief maar kijk nu wel anders naar het leven sinds ik met lymfeklierkanker geconfronteerd werd. Er is nog zoveel meer in het leven dan politiek”, onderstreept Carole glimlachend.

Alert

Kinderopvang De Buidel breidt fors uit

De buitenschoolse kinderopvang De Buidel aan de Ringlaan breidt uit. Een nieuw gebouw moet extra ruimte bieden aan het toenemend aantal kinderen. Samen met de renovatie van het bestaande gebouw is dat een investering van 900.000 euro.

News

Alcohol en medicatie bronnen van agressie

M.V. (52) moest zich verantwoorden voor geweld tegen zijn vrouw en haar dochter. Alcohol en medicatie vormen de rode draad in zijn leven.

News
Download