Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Poperinge heeft straks nieuwe bowling met 16 banen

Na een eerste mislukte poging en een zoektocht van een paar jaar heeft het stadsbestuur nu een private partner gevonden voor het bouwen en uitbaten van een bowlingzaal en cafetaria op het terrein naast het zwembad.

Nieuws

Zesdejaars BS De Lettertuin ontvangen diploma

De 24 leerlingen van het zesde leerjaar van Basisschool De Lettertuin zittend in de klas van klassenlerares Akhtar S. kregen maandagvond in het bijzijn van directie, ouders, familie en leerkrachten; tijdens een gezellige bijeenkomst, hun diploma en kunnen volgend schooljaar de stap zetten naar het middelbaar onderwijs. Proficiat aan: Andries Noa, Bonny Berbe, Borny Lara, Coessens Axelle, Cuylle Mogly, De Clercq Kyara, De Croo Femke, De Marez Zita, De Mets Kurt, Derous Heike, Desmet Maryse, Dirickx Bradley, Dupon Caitlin, Fiers Zoë, Hansebout Shania, Hongenae Petroesjka, Lambert Sibe, Moreau Obi, Sioen Kyara, Taveirne Tiemen, Vandenabeele Sandra, Vandenbroele Kain, Vandendriessche Sem en Vanoverbeke Julie.

Nieuws

Diploma voor kleuters De Lettertuin

De kleuters van De Lettertuin in Koekelare die volgend schoiokjaar de overstap maken naar het eerste leerjaar kregen afgelopen vrijdag 23 juni een diploma overhandigd door directeur Stijn Baillieu. Op de foto bemerken we de kleuters van juf J. Beernaert, A Quartier en K Derynck. De gelukkigen zijn: Aliev Amina, Andries Phebe, Courtens Keoni, Couwelier Ian, Dasseville Nathan, Debruyne Britt, De Gruyter Noor, Dewilde Dorian, Hamiaux Lewis, Huyghe Lleagolas, Maenhout Sam, Mahieu Cyara, N'Goy Noori, Plaetevoet Italo, Seys Clyde, Seys Hailey, Simoens Lien, Slembrouck Nina, Somerling Keith, Tylka-Suleja Rëachel, Vanhoutte Lucas, Van Roye Victor, Vanslembrouck Keana, Vanthournout Siebe, Verhaeghe Jared, Verhaeghe Jeffrey, Verhelst Xelena, Blomme Bo, Claeys Farah, Deblauwe Jarno, Dierckx Inaya, Kerckenaere Diara, Neirynck Liam, Soomah Freya, Vande Langerijt Elise, Vandenbroele Abby, Verhiest Chloé, Verkindere Alissio, Verslyppe Lowie; Verslyppe Marie, Deleu Xiebe, Eeckhout Shilouh, Hollevoet Ilana, Vandepoele Milan en Vermeulen Mauro.

Nieuws

FOTO. Lange Max vuurde 100 jaar geleden totaal verrassend eerste kanonschot op Duinkerke af (Deel 2)

De Koekelaarse toneelkring Wilt Van Gheeste onder het voorzitterschap van Tom Pollentier, voor de gelegenheid in de rol van boer Vandevelde, zorgde ervoor dat het zeer talrijk opgekomen publiek, dewelke de oorlogsmiserie nooit hebben gekend, toch kennis maakten met het vele oorlogsleed dat de mensen toen op hun bord kregen: soldaten die met ernstige verwondingen terugkwamen of het zelfs niet overleefden en sneuvelden aan het front. Of het voedsel dat gerantsoeneerd werd en waar sommigen munt probeerden uit te slaan, om nog maar te zwijgen van alle andere ellende die de oorlog met zich bracht. Talrijke oorlogsverhalen werden op schitterende wijze door hen verteld en uitgebeeld. Laat het dus overduidelijk zijn wereldleiders: op jullie schouders rust de zware verantwoordelijkheid de wereldvrede te bewaren en een einde te maken aan al dat zinloos geweld die er op vandaag spijtig genoeg nog heerst. Het is immers altijd iemands kind, papa en/of mama die sneuvelt Denk daar maar eens goed en ernstig over na, zodat anno 2017 er niemand meer op de vlucht hoeft te slaan voor het vele oorlogsgeweld.

Vroeger en nu

FOTO. Lange Max vuurde 100 jaar geleden totaal verrassend eerste kanonschot op Duinkerke af

’s Werelds grootste langeafstandskanon: Lange Max, dat in Koekelare in het Stokerijbos in de wijk Leugenboom door de Duitsers werd gemonteerd, vuurde honderd jaar geleden, totaal verrassend een eerste kanonschot af op de Franse stad Duinkerke. Lange Max was van Duitse makelij en was een begrip tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij was de grootste in zijn soort en maakte deel uit van de zogenaamde Pommernbatterij. De bouw van het kanon startte in 1915 en werd in 1916 voltooid. Het werd pas in 1917 in werking gesteld om Duinkerke en Ieper onder vuur te nemen. Deze verjaardag werd afgelopen weekend in het ‘Lange Max’-museum uitgebreid herdacht, onder andere met de inhuldiging van een nieuw monument in het bijzijn van West-Vlaams Eregouverneur Paul Breyne en tal van andere personaliteiten. .

Vroeger en nu

Verdachte ‘vrijgezel’ die aannemer neersloeg geïdentificeerd

De politie heeft de man die Luc Victoor tijdens een vrijgezellenfeest het ziekenhuis in sloeg geïdentificeerd. Het gaat om een 41-jarige uit Wielsbeke. Hij kon mede dankzij de camerabeelden in de Brugse binnenstad gevat worden.

Politie en veiligheid

Verdachte ‘vrijgezel’ die aannemer neersloeg, blijkt Wielsbekenaar

De politie heeft de man die iemand tijdens een vrijgezellenfeest het ziekenhuis in sloeg, geïdentificeerd. Het gaat om een 41-jarige man uit Wielsbeke. Hij kon mede dankzij de camerabeelden in de Brugse binnenstad gevat worden.

Politie en veiligheid

Ilse stunt opnieuw: fietstocht naar Peking met dochtertje

Ilse Longuet vertrok gisteren samen met haar driejarig dochtertje vanuit hartje Koekelare voor een fietstocht van 10.000 kilometer naar Peking.

Vrije tijd en hobby

Ilse en dochter gestart aan lange fietstocht naar Peking

Ilse Longuet vertrok gisteren samen met haar driejarig dochtertje vanuit hartje Koekelare voor een fietstocht van 10.000 kilometer naar Peking.

Vrije tijd en hobby
Download