Gratis en voor niks!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik zoek mijn beste vorm nog”

VV Westkapelle won voor het eerst. Het werd 1-0 tegen Wielsbeke, maar de zege kostte enorm veel moeite. “Onze tweede periode was niet goed, maar in vergelijking met vorige week hielden we de nul”, zegt Mike Maljers. “Tobin Stroo trof de lat en ook Benoot kreeg een open kans, alleen miste hij zijn schot. Ons enige doel was om de drie punten thuis te houden, zodat we met vertrouwen naar de volgende speeldag toe kunnen leven. Dan staat de derby met SC Blankenberge op het menu, een ploeg die vol vertrouwen aan het voetballen is. Wielsbeke vond ik een heel sterk elftal. Terwijl de eerste helft nog evenwichtig verliep, ging er van Wielsbeke na de rust heel veel dreiging uit. Ze hadden overwicht. Gelukkig konden we standhouden, vandaar de enorme opluchting bij onze coach.”

Nieuws

“Beide teams konden leven met gelijkspel”

FC Knokke behaalde zaterdag in Seraing een knap 1-1 gelijkspel. T1 Yves Van Borm heeft zo zijn streefdoel van 5 op 9 bereikt. Zondag gaat de kustploeg tegen Hamme op zoek naar zijn eerste thuisoverwinning.

Nieuws

Gehaktballenrestaurant is amper open en heeft nu al plannen voor tweede vestiging

Overheerlijke gehaktballen, goede muziek en een frisse pint: amper anderhalve maand na opening is ‘La Boulette’ een schot in de roos. Angelique Cardon (50) en haar zoon Nick (17) gingen de mosterd voor hun concept halen in Amerika en nu al staat de opening van een tweede vestiging gepland. “Het loopt als een trein”, vertelt Cardon.

Nieuws

“Amper anderhalve maand ver en nu al plannen voor tweede vestiging”

Overheerlijke gehaktballen, goede muziek en een frisse pint: amper anderhalve maand na opening is La Boulette een schot in de roos. Angelique Cardon (50) en haar zoon Nick (17) gingen de mosterd voor hun concept halen in Amerika en nu al staat de opening van een tweede vestiging gepland. “Het loopt als een trein”, vertelt Cardon.

Nieuws

“Structureel probleem tussen mij en de groep”

“Nul op zes en ik ben ontevreden over de prestaties. Makkelijk om je neer te leggen bij verlies tegen WS Lauwe. Nog erger was het in Poperinge. Tot de 75ste minuut stonden we voor en vervielen dan in laksheid en gemakzucht”, stelt T1 Björn Cool. “Het getuigt van weinig ambitie om je in te dekken met de stelling dat je het resultaat van vorig seizoen moeilijk kunt evenaren. Ik kruip in de hoofden van de spelers om de lat zelfs een stukje hoger te leggen. Nu is er een structureel probleem tussen mij en de groep. Ook de negatieve houding tegenover de scheids kan ik niet smaken. Ik wil negentig minuten honderd procent inzet.”

Nieuws

“Match met vleugje nostalgie”

“Vroeger konden we ploegen als Seraing alleen maar treffen in de Beker van België. In een paar jaar tijd werden het reeksgenoten die elkaar waarschuwen voor Knokke. Als we tegen de Waalse ploeg iets halen, is onze start geslaagd”, stelt T2 Eddy Sys.

Nieuws

“Hoger niveau vergt uiteraard aanpassing”

Nieuwkomer Knokke kent wat aanpassingsproblemen in eerste provinciale. Zaterdag zag Hans Vanoosthuyze zijn ploeg verliezen tegen Wevelgem. “Niet onlogisch”, aldus de coach. “Het vergt aanpassing aan een hoger niveau. We promoveerden vroeger dan voorzien en hopen nu dat we kunnen blijven. Ik miste ook nog vier mensen, want dit is de de kust en sommigen zijn na het seizoen op reis en er zitten ook studenten bij.”

Nieuws

Jarige politiehond in bloemetjes gezet

De lokale politiezone Damme/Knokke-Heist zette gisteren een opmerkelijke medewerker van het team in de bloemetjes. Politiehond Aslan werd zes jaar oud en dat moest natuurlijk gevierd worden. Aslan kreeg een lekkere koekjeskaart en welgemeende felicitaties via de Facebookpagina van de politiezone.

Politie en veiligheid

'Vergeten' taart breekt jonge chauffeur bijzonder zuur op

Politierechters krijgen tijdens een zitting nogal vaak excuses te horen. Maar dat van een 20-jarige jongeman uit Heist deed in Brugge toch de wenkbrauwen fronsen. “Ik ging nog een taart halen om een vriend te verrassen”, zei hij.

Politie en veiligheid

Eén vijfde van gebouwen in Brugse binnenstad mag gesloopt worden

Zowat tachtig procent van de gebouwen in de belangrijkste straten van de Brugse binnenstad, moet bewaard blijven. De overige twintig procent, een vijfde van alle panden, mag gesloopt worden. Dat staat in het nieuwe ruimtelijke uitvoeringsplan waarover de gemeenteraad vandaag beslist.

Nieuws
Download