Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Oplichtster en schoonzoon naar correctionele rechtbank

De 61-jarige meester-oplichtster Gina H. is naar de rechtbank doorverwezen. Dat besloot de Brugse raadkamer. De vrouw lichtte een zestal slachtoffers op voor zo’n 600.000 euro. Zo deed ze zich onder andere als onderzoeksrechter voor.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Niet evident om opvolger van zijn kaliber te vinden”

FC Knokke moet vandaag twee lastige karweien tot een goed einde brengen. Vanmorgen om 10.30 uur neemt de club afscheid van Roland Hongenaert, secretaris en administrator buiten categorie, die deze week overleed. Vanavond om 19.30 uur wacht er in Dessel een sportieve uitdaging die kan tellen.

Nieuws

Opnieuw race tegen de tijd om strandbars klaar te krijgen voor paasvakantie: “Dit is onmenselijk”

Traditioneel begonnen de badkarhouders donderdag, op 15 maart, met de opbouw van hun strandbars. Ook dit jaar wordt dat een race tegen de tijd. Door het slechte weer en een 20 jaar oude wetgeving krijgen de uitbaters amper de tijd om hun concessies deftig neer te planten. En dat zorgt voor frustraties. “Het moet menselijk blijven”, zegt Erwin Renders, secretaris van Badersbond Blankenberge.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Pintje drinken op café én met de wagen naar huis? Kyrian (22) heeft de oplossing

Een avondje op restaurant met de wagen én enkele glazen wijn bij het eten? Het kan, want student Kyrian Plovie (22) voorziet met zijn bedrijf ‘A to B Drivers’ chauffeurs die klanten met hun eigen wagen naar de gewenste bestemming voeren. Volgens Plovie liggen zijn tarieven een eind onder die van de normale privévervoersector. “Wagens met privéchauffeur kosten al snel 60 euro per uur.”

Nieuws

De hipste baby’s van het land wonen voortaan in deze gemeente

Pasgeborenen in Knokke-Heist worden vanaf 2018 extra in de watten gelegd door het gemeentebestuur. Voortaan krijgen alle baby's en hun fiere ouders bij aangifte in het gemeentehuis een verrassingspakket aangeboden.

Nieuws

“Wie heeft die juwelier dan overvallen? De kabouters?”

Enkel Goran P. geeft toe dat hij een van de drie overvallers was op juwelierszaak Orologio in Knokke-Heist. “Waren de anderen dan kabouters?” sneerde de procureur-generaal gisteren in het hof van beroep in Gent.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Onze beste match van het seizoen”

Terwijl de mannen in de kelder van eerste provinciale een cruciale wedstrijd tegen Koekelare verloren, wonnen de vrouwen van Knokke-Heist de subtopper tegen Laarne met 95-58. “We grepen Laarne meteen bij de keel en lieten niet meer los”, aldus Melissa Deblaere, die er - net als haar zus - allicht nog een jaartje bij doet. “We speelden echt wel onze beste match van het seizoen en wonnen met een enorm groot verschil. We zijn goed op weg om vierde te worden, maar de strijd is nog niet gestreden. Ons programma is zwaar met nog vijf matchen waaronder Avanti uit en Kortrijk thuis. Zondagnamiddag trekken we naar Gent-Oost Eagles.”

Nieuws

Briljant voor Robert en Lucienne

Voorbije zondag vierden Robert Vanhullebus en Lucienne Van Parys hun briljanten jubileum in Hof Ter Mude. Het paar trad op 14 februari 1953 in het huwelijksbootje in Brugge. Beiden geboren en getogen Bruggelingen verhuisden zes jaar geleden definitief naar Knokke-Heist. Schepen Jan Morbee feliciteerde Robert en Lucienne namens het gemeentebestuur.

Nieuws

Jacqueline herstelt van kanker, vijf maanden nadat ze haar man was verloren aan de ziekte: “Dankzij het Zorghuis kan ik tot mezelf komen”

Amper drie maanden nadat ze haar man was verloren aan kanker, kreeg Jacqueline Decadt zelf borstkanker. Dankzij het Zorghuis herstelt ze nu in alle rust. “Tijdens het rouwproces een nieuwe klap krijgen, komt dubbel hard aan.” Een moedige getuigenis.

Nieuws

Op zoek naar parking? Binnenkort check je hier gewoon even de app

Sensoren die aangeven wanneer een openbare vuilnisbak overvol zit of waar je een vrije parkeerplaats kan vinden: het is niet langer toekomstmuziek. Knokke-Heist liet 66 sensoren installeren die een schat aan gegevens opleveren voor stadsbestuur én inwoners. Nergens in België is een gemeente zo straf gemonitord. “Maar we willen geen ‘big brother’ spelen, wel mensen helpen.”

Nieuws
Download