Hopla, daar ben je weer!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Oudste taverne van Knokke wordt overgenomen: “Na 46 jaar gaan we genieten van het leven”

Maar liefst 46 jaar stonden Jan en Els in de horeca, maar nu zwaait het koppel definitief af. Na acht verschillende horecazaken, waarvan de laatste 25 jaar in taverne Cambridge, de oudste van Knokke-Heist, tapt het echtpaar op 31 juli hun laatste pintjes. Daarna wordt het puur genieten. In hun buitenverblijf in Marbella, bijvoorbeeld. “Maar we zullen nog regelmatig opduiken voor een babbeltje.”

Nieuws

Lazarie viert 107de verjaardag en is al meer dan haar halve leven met pensioen

Lazarie Maes, alias zuster Genoveva, had iets speciaal te vieren. Samen met de bewoners van het Woon en Zorgcentrum OLVO vierde ze haar 107de verjaardag.

Nieuws

Ongevallen en ondergelopen kelders: onweersbui veroorzaakt voor problemen

Dinsdagochtend waren de hulpdiensten non stop in de weer om allerhande oproepen te beantwoorden door de hevige regenval.

Nieuws

Davina (19) opnieuw thuis na aardbeving op Kos: “Ik dacht dat ik ging sterven”

De werkvakantie van Davina Vanmarcke (19) op Kos werd abrupt afgebroken toen een hevige aardbeving grote delen van het stadje vernietigde. Het meisje moet met enkele collega’s vluchten naar de bergen, sliep twee nachten op een plein en kon uiteindelijk zaterdagnacht terugkeren naar België. “Plots kwamen de muren naar beneden en stond ik in mijn ondergoed op straat.”

Nieuws

Politie op zoek naar agressieve gauwdief die twee keer toesloeg

De politie onderzoekt twee diefstallen met geweld in Knokke van de afgelopen dagen. Twee keer rukte een man op de fiets de halsketting van een oude dame af. “Voor ik het wist, lag ik op de grond”, zegt een van de slachtoffers.

Politie en veiligheid

“Knokke fijne club met veel ambitie en potentieel”

Het is alsof Sven De Rechter al jaren in het voetbalwereldje meedraait, maar toch is hij pas 25. Na zes jaar SV Roeselare en één seizoen Winkel Sport ging De Rechter eind vorig seizoen in op de avances van FC Knokke, dat vanavond (19.30 uur) in Heist oefent tegen SV Roeselare.

Nieuws

Moord Sofie Muylle: Roemeense verdachte pas volgende dinsdag voor de raadkamer

In de zaak van de moord op Sofie Muylle is de verschijning voor de raadkamer van de 23-jarige Roemeense verdachte uitgesteld naar dinsdag 25 juli. De verdediging vroeg om dat uitstel om het dossier grondiger te kunnen voorbereiden. Alexandru C. zou bereid zijn een verklaring af te leggen.

Politie en veiligheid

DNA verdachte Roemeen komt overeen met sporen op lichaam vermoorde Sofie Muylle

Het DNA-profiel van de verdachte Alexandru C. (23) stemt overeen met de sporen die werden aangetroffen op het lichaam van de vermoorde Sofie Muylle (27). Dat laat het parket maandag weten. Meer gedetailleerde informatie wordt in het belang van het onderzoek niet vrijgegeven.

Politie en veiligheid

Uitstel voor verdachte in moord Sofie Muylle

In de zaak van de moord op Sofie Muylle zal de verdediging van de 23-jarige verdachte dinsdagochtend aan de Brugse raadkamer vragen om zijn verschijning met een week uit te stellen. Het dossier is acht kaften dik en de advocaat heeft nog niet alles kunnen doornemen.

Politie en veiligheid

Eduardo Peralta-Tello haalt hoofdtabel

In de eerste kwalificatieronde van het ITF-tornooi voor mannen (15.000 dollar) in Knokke-Heist, dat kadert in de Rising Star Tennis Tour, verloor Thibault De Negri meteen met 7-6(6)/6-2 van landgenoot Maxime Lapraille. Ook wildcard Ward Vergote ging eruit: 1-6/6-2/6-1 tegen de Chileen Jalil Saveedra. Andere verliezers waren Mathieu Bouwen, Gadamauri, Gert-Jan De Muynck, Louis Van Herck en Van Nieuwenhove. Na de tweede ronde verdwenen Lapraille, Tuur Heuvinck (7-5/6-4 tegen Peralta-Tello), Ernaelsteen en Daxhelet uit beeld. Arnaud Graisse overleefde de beslissende ronde niet. Maxime Pauwels en Eduardo Peralta-Tello veroverden wel een plek op de hoofdtabel. Daar gaan de wildcards naar Nick Michielssen, Philippe Gelade, Benjamin Dhoe en Thomas Brees.

Nieuws
Download