Koken voor je buren? Dat kan ook!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Alsof het gisteren was”

Ondanks de lichtere celstraf vinden de nabestaanden van Johanna en Axelle het vonnis nog steeds rechtvaardig. “Ons verlies is niet om te zetten in een celstraf, maar we kunnen ons verzoenen met de uitspraak”, zegt Frank Van Achter, de opa van Axelle. “We hopen dat er nu ook effectief een einde komt aan de procesgang. Heel de procedure heeft voor ons al veel te lang geduurd. Als er nu nog eens een cassatieberoep zou volgen, zou dat onze pijn alleen nog maar vergroten.”

Nieuws

Rechter in beroep (iets) milder voor doodrijder Axelle (3) en haar mama

De doodrijder van Johanna Van Damme (31) en haar dochtertje Axelle (3) heeft in beroep vijf jaar effectieve celstraf gekregen. Dat is een half jaar minder dan de politierechter in Aalst hem eerder oplegde.

Politie en veiligheid

‘Seksgoeroe’ die magistraten door slijk haalde geïnterneerd

De man die dit voorjaar valse berichten in naam van het Brugse parket verspreidde, wordt samen met zijn vrouw geïnterneerd. Dat besliste de raadkamer.

Nieuws

Actrice vrijgesproken voor “parkeerovertreding”

Actrice Daisy Van Praet (35) verscheen gistermorgen in de Brugse politierechtbank voor een parkeerovertreding. Ze stond volgens de agenten op het voetpad geparkeerd vlakbij de woning van haar grootouders in Knokke-Heist. Maar de actrice - bekend van onder andere Als de Dijken Breken, Amigo's en Familie - kwam zichzelf verdedigen en ging naar huis met een vrijspraak.

Politie en veiligheid

“Afspraken werden niet nageleefd”

Knokke-Heist won vorige week thuis tegen Sijsele B, maar de bevestiging tegen Mibac bleef zaterdag uit (86-58). “We waren gewoon slecht”, aldus coach Hans Van Oosthuyse. “Tegen Sijsele was de drive maximaal en iedereen voerde zijn opdracht perfect uit. In Middelkerke was dat niet zo. De afspraken werden niet nageleefd. Daardoor verloren we zwaar, maar ik hoop dat iedereen bezint en er lessen uit trekt. Nu spelen we tegen Koekelare, een rechtstreekse concurrent. Ik wil niet te veel druk zetten, maar dit is wel een match die we moeten winnen. We zullen deze week nog eens de puntjes op de i zetten om zaterdag het verschil te kunnen maken.”

Nieuws

Knokke pakt punt bij leider

FC Knokke hield leider SK Lommel zaterdagavond op eigen veld op een 1-1 gelijkspel. “Doel bereikt”, zei sportief coördinator Kristof Arys. “Weinig ploegen zullen dit seizoen punten pakken in Lommel.”

Nieuws

“Niet verliezen in Lommel om niet weg te zakken”

FC Knokke wacht vanavond de verre verplaatsing naar leider Lommel. “Het thuisverlies tegen Aalst hadden we niet echt meegerekend. Daardoor is de gedroomde ademruimte er nu niet. Dat betekent dat we in Lommel niet mogen verliezen om niet naar de middenmoot weg te zakken”, zegt T2 Eddy Sys.

Nieuws

“Onze eerste zege moet voor een boost zorgen”

De sfeer van de grote dagen afgelopen zaterdag in sporthal de Stormmeeuw waar Knokke de derby tegen Sijsele B speelde. Het moet van de periode in derde klasse onder Bruce Minne geleden zijn dat er nog zoveel volk was.

Nieuws

“Alles valt tegen en dit verdienden we niet”

De 3-4-nederlaag tegen Varsenare werd voor VV een behoorlijke opdoffer. “We waren totaal baas maar vier fouten betekenden vier keer kassa voor Varsenare. Onwaarschijnlijk, dit lot verdienden we echt niet”, vatte Rens Maene de match samen.

Nieuws

Alessio Staelens: “Wens van onze coach werd niet vervuld”

Royal Knokke leed zondag tegen Aalst (1-2) zijn eerste competitienederlaag sinds maart. Aanvoerder Alessio Staelens probeert het verlies te plaatsen.

Nieuws
Download