Your city or municipality has no access to your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Ik kon gelukkig nog net op tijd naar binnen springen”

Vijf wagens, twee woningen en een elektriciteitspaal. De materiële schade na een ongeval langs de Gistelsteenweg in Zerkegem was gistermorgen behoorlijk zwaar. “Ik kon nog net wegspringen”, zegt een buurtbewoner. “Of het was nog erger geweest.”

News

Opening van winterbar Hygge even opgeschrikt door brand

De opening van winterbar Hygge werd donderdagnacht helemaal op het einde opgeschrikt door een brandje. Een verwarmingstoren op gas vatte vuur. “Gelukkig raakte niemand gewond en de schade is miniem”, klinkt het.

News

Verwarmingstoren vat vuur: brandje tijdens opening winterbar

De opening van winterbar Hygge in Jabbeke werd donderdagnacht helemaal op het einde even opgeschrikt door een brandje. Een verwarmingstoren op gas vatte er even vuur. “Maar niemand raakte gewond en de schade is miniem”, klinkt het.

News

Zomerbar krijgt winters broertje: “Net hetzelfde, alleen veel kouder”

In de warme maanden baten ze de grootste zomerbar van Brugge uit, maar nu starten horecabroers Koen en Pieter met een winterproject. Ze zijn de drijvende krachten achter Hygge, de nieuwe winterbar in Jabbeke. “Veel kouder”, lachen ze.

News

Nu is het voor echt: burgemeesters leggen eed af

News

Alweer sluit iconisch café de deuren, maar uitbaters hebben al nieuwe plannen: “Ons nieuwe café krijgt een duiventil”

Op zondag 23 december opent café ’t Klein Risico in de Eernegemweg voorlopig de laatste keer zijn deuren. Al hoeven de dorstigen niet te vrezen, want enkele maanden later verrijzen twee nieuwe zaken op quasi dezelfde locatie. “Eigenlijk gingen we van de extra grond een parking maken.”

News

Straffe beelden vanop E40: transmigranten klimmen in gloednieuwe auto’s op vrachtwagen

Op sociale media doken hallucinante beelden op van enkele vluchtelingen die zich verschuilen in splinternieuwe wagens op een autotruck. De beelden werden gemaakt door de dashcam van een Nederlandse trucker die werd ingehaald door de autotruck langs de E40 in Westkerke (Oudenburg). De deuren van de nieuwe wagens stonden her en der open en de beelden tonen hoe transmigranten uit de wagens hangen. Zij kropen ongemerkt in de auto's in de hoop zo het Verenigd Koninkrijk te bereiken. En dat is op zich geen nieuw fenomeen. De politie betrapte eerder al verschillende transmigranten die op die manier in gloednieuwe wagens kropen in de Zeebrugse haven. De politie is ondertussen al in het bezit van de beelden.

Alert

Trio pleegt 22 diefstallen bij winkels Okay en Colruyt

Drie Georgiërs staan in de Brugse rechtbank terecht voor winkeldiefstallen bij Okay en Colruyt.

News

Sint verrast brandweerlui tijdens interventie... voor schoorsteenbrand

De brandweer van Gistel is zaterdagavond rond 21.15 uur met drie wagens uitgerukt richting Jabbeke. De bewoner van een woning in de Brielweg vermoedde dat er brand ontstaan was in zijn schoorsteen en nam het zekere voor het onzekere. Maar een controle van de schouw wees uit dat zijn vrees voorbarig was. Terwijl de spuitgasten hun materieel aan het opkramen waren kregen ze plotseling een onverwachts bezoekje van Sinterklaas en Zwarte Piet.

Alert

Schepen heeft het gehad met ongevallen: “Hoog tijd voor zebrapad en verlichting”

Een jongeman werd donderdagavond omstreeks 18 uur tijdens het oversteken van de Gistelsteenweg in Snellegem opgeschept door een rijdende wagen. “We hekelen de verkeerssituatie op die plek al maanden”, zegt schepen Frank Casteleyn (CD&V).

News
Download