Altijd tof als jij er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Bereid om voor elkaar door het vuur te gaan”

Een sterk FC Varsenare nam subtopper WS Lauwe op eigen veld te grazen met 1-2. “We liepen 0-2 uit, maar pakten dan een overbodige penalty”, zegt Sander Dejonghe. “In de tweede helft bleven we rustig en goed georganiseerd voetballen. Zo is de eerste overwinning van 2018 binnen en dat betekent een grote opluchting. We lieten drie draws optekenen en bleven zo op onze honger.”

Nieuws

“Ik voel me weer goed in mijn vel”

Cédric Defreyne wil zich herpakken bij Dovy Keukens-Frans Cycle Center. “Ik voel me al thuis in mijn nieuwe omgeving. Dat zal mijn prestaties ten goede komen”, zegt de 22-jarige eliterenner zonder contract.

Nieuws

Jonge wegpiraat moet zwaar boeten

Een achttienjarige jongeman uit Frankrijk heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden cel gekregen, waarvan negen effectief, voor een dolle achtervolging waarbij hij twee politiewagens ramde.

Politie en veiligheid
Nieuws

Voorpost hangt zelf ‘verkeersborden’ langs de snelweg: “Opgepast! Overstekende illegalen”

De extreemrechtse Vlaams-nationalistische vereniging Voorpost is een opmerkelijke campagne gestart. De organisatie heeft langs negentien snelwegopritten affiches gehangen met daarop de tekst “Opgepast! Overstekende Illegalen”.

Nieuws

Prostituee die 100.000 euro ziekte-uitkering opstreek krijgt voorwaardelijke celstraf

De Brugse strafrechter heeft een 55-jarige vrouw uit Jabbeke veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel, voor jarenlang gesjoemel met haar ziekte-uitkering. B.L. ontving bijna 100.000 euro ziekte-uitkering, terwijl ze eigenlijk werkte als prostituee. Een gelijkaardige zaak deed zich voor met een 53-jarige vrouw uit Zedelgem. D.F. streek in totaal 64.000 euro ziekte-uitkering op, maar werkte tegelijk als prostituee en hield er een wietplantage op na.

Nieuws

“Met sluipen bereik je ook veel in het voetbal”

FC Varsenare verdiende beter, maar moest finaal genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen VV Westkapelle. “Met deze derde draw op een rij schieten we niet echt op”, beseft ook sportief coördinator Yannick Bousson. “Uit de duels tegen Boezinge, Rumbeke en Westkapelle hadden we negen punten moeten puren, maar we moeten het stellen met drie op negen. Jammer, maar we zien een heel gretige ploeg op het veld. De teamspirit is ijzersterk en het siert de spelers dat ze er vol voor blijven gaan. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat ze niet zullen opgeven.”

Nieuws

“Staan verdiend mee bovenin”

Door met 1-2 te winnen deelde SV Jabbeke het ambitieuze SV Diksmuide een serieuze tik uit. “Wij amuseren ons op het veld”, zegt aanvoerder Ruben Carpentier, die het eerste Jabbeekse doelpunt maakte.

Nieuws

Vrouw die vluchteling aanreed, houdt ook financiële kater over aan dodelijk ongeval

De vrouw die vorige week een vluchteling aanreed op de autosnelweg in Jabbeke zal een groot deel van de schade aan haar wagen zelf moeten betalen. De mini-omnium van Brigitte ­Vyvermans (60) uit De Haan dekt niet alle kosten. Vyvermans reed vorige week maandagavond aan 100 kilometer per uur op de E40. Plots liep een 39-jarige Ethiopiër, op de vlucht voor de politie, de auto­snelweg op. “Ik probeerde hem nog te ontwijken, maar dat was onmogelijk.” Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Vrouw die transmigrant doodreed op E40 zit in zak en as: “Als je een dier aanrijdt, komt de verzekering tussen. Voor een illegaal niet”

De vrouw die vorige week een illegale vluchteling doodreed op de autosnelweg in Jabbeke zit in zak en as. Ze is geëmotioneerd als ze verteld over wat er gebeurde. “Het leek alsof we elkaar op dezelfde manier wilden ontwijken”, zegt ze.

Nieuws
Download