The weather is nice!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bestuurder die transmigrant omverreed, blijft aangehouden

De bestuurder uit Jabbeke die vrijdagavond een Vietnamese transmigrant aanreed, is zondag voor de onderzoeksrechter verschenen en blijft aangehouden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

Alert

Man rijdt voetganger dood en pleegt vluchtmisdrijf, maar wordt na tweede ongeval opgepakt

In het West-Vlaamse Snellegem heeft een automobilist afgelopen nacht een voetganger aangereden. Het slachtoffer, een transmigrant, overleefde het ongeval niet. De dader pleegde een vluchtmisdrijf, maar is inmiddels opgepakt. Hij legde een positieve ademtest af.

Traffic

Hij leerde het vak van een topchef, maar Pieter (25) ziet het nu zelf helemaal anders

Begin 2019 opent langs de Gistelsteenweg in Varsenare Brasserie Fiston. En de chef-kok, die komt rechtstreeks uit de keuken van topchef Geert Van Hecke. “We hebben heel wat ervaring opgedaan en voelden dat de tijd rijp was om zelf een zaak op te starten.”

News

Samen met je paard op reis? Hier ben je aan het juiste adres

Julie Mourisse opende onlangs in Jabbeke met haar ‘Extra Verte’ een wel heel speciale Bed en Breakfast. “Eigenaars kunnen hier samen met hun paarden logeren, eten halen we uit ons voedselbos, relaxen kan in de hottub en zwemmen doen we in onze biopool.”

News

VIDEO. Hoe Frederic (40) politie hielp om transmigranten op te pakken: “Die drone lag toevallig in mijn auto”

De politie kreeg donderdag uit onverwachte hoek hulp bij de zoektocht naar transmigranten in Oudenburg. Architect Frederic Vanhoorn (40) uit Jabbeke haalde zijn drone boven en kamde de maïsveld uit. Zo konden vier transmigranten gevonden worden.

Alert

Grootschalige politieactie in Jabbeke: 66 transmigranten uit tentenkamp gehaald

Bij een grootschalige actie haalde de politie woensdagochtend 66 transmigranten uit een bos langs de Oudenburgweg in Jabbeke. Het ging om zowel mannen, vrouwen als kinderen. Zij werden allemaal geïdentificeerd en kregen het bevel om het land te verlaten.

Alert

Na Zeebrugge, ook hier talloze migranten: “We willen tentenkamp absoluut vermijden”

Niet alleen in Zeebrugge, maar ook in Jabbeke stijgt het aantal transmigranten. Zowel de burgemeester als de politie merkt een grotere toestroom. “Oppakken en afhandelen is te tijdrovend. Maar we doen er alles aan om hier tentenkampen te vermijden.”

Alert

Verslagenheid groot na dodelijk ongeval: “Koen was een fantastische kerel met een hart van goud”

Motorfietser Koen Messiaen (36) overleefde een tragisch ongeval langs de Stationsstraat in Loppem zaterdagmorgen niet. De dertiger uit Varsenare was op weg naar huis toen het gebeurde. “Ik verlies niet enkel mijn zoon, maar ook mijn vriend.”

Traffic

“Koen was een fantastische kerel met een hart van goud”

Motorfietser Koen Messiaen (36) overleefde een tragisch ongeval langs de Stationsstraat in Loppem zaterdagmorgen niet. De dertiger uit Varsenare was op weg naar huis toen het gebeurde. “Ik verlies niet enkel mijn zoon, maar ook mijn vriend.”

Traffic

Te snel rijden wordt onmogelijk, en toch zijn buurtbewoners misnoegd

De bewoners van de Popstaelstraat in Varsenare zijn kwaad. De wegversmallingen die in hun straat geplaatst worden zijn volgens hen “levensgevaarlijk” en “schandalig”. De gemeente laat weten dat ze het na het bouwverlof nog eens bekijken.

News
Download