Go on a discovery today
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vissen park 't Blauwhuis dreigen opnieuw zonder water te vallen

Het mooie weer en de warme temperaturen zijn niet voor iedereen goed nieuws. In de vijver van park 't Blauwhuis in Izegem staat het waterpeil opnieuw gevaarlijk laag.

Leisure and hobby

Nog eens negen extra AED's in straatbeeld

De stad Izegem krijgt er nog eens negen extra AED's bij, automatische externe defibrillatoren waarmee je iemand die een hartstilstand heeft een elektrische shock kan toedienen. Serviceclub Rotary Izegem schenkt de defibrillatoren aan de stad, een totale investering van ongeveer 25.000 euro.

News

84 teams bekampen elkaar tijdens Spel Zonder Grenzen

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Izegem de vakantie spetterend ingezet. Maar liefst 84 teams uit zowat heel de provincie namen zaterdag op domein Wallemote deel aan de zeventiende editie van Spel Zonder Grenzen.

News

Inbrekers Spar veroordeeld tot drie jaar cel

Voor een tiental inbraken in filialen van de supermarkt Spar over het hele land, is een duo door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van drie jaar. De Kosovaarse vluchteling F. G. (37) en de Nederlander A. Z. (47) braken in de nacht van 13 op 14 december vorig jaar binnen in de Spar in Kachtem. Ze drongen de winkel binnen via het dak. Toen het alarm afging, sloegen ze op de vlucht. Na een achtervolging konden ze worden opgepakt in Ruddervoorde. Het duo kon dankzij camerabeelden, DNA- en schoensporen gelinkt worden aan een hele reeks inbraken in filialen van Spar in Zonnebeke, Ieper, Meldert, Gijzegem, Herne, Wolvertem, Opwijk en Laakdal. Telkens werd er via het dak binnengedrongen en over de grond geslopen. In het totaal stalen ze voor tienduizenden euro's aan tabak- en rookwaren.

Alert

Forse loonsverhoging voor directeurs, ACV wil ook iets voor personeel

Het schepencollege van Izegem besliste om naast de opgelegde loonsverhoging voor de nieuwe algemeen directeur en financieel directeur, ook aan de twee adjuncten een loonsverhoging toe te kennen.

News

Izegem en Hotton slaan handen in elkaar voor taalonderwijs

Izegem en partnergemeente Hotton zetten een project op om leerlingen uit de kleuter- en lagere scholen beter Nederlands en Frans te laten leren.

News

Leiden sensoren ons straks vlot door de stad?

Een Smart City Raad bereidt Roeselare voor op de toekomst. Een van de technologische nieuwigheden die de stad wil uitvoeren is het aanbrengen van sensoren om de verkeersdrukte te meten en zo het verkeer vlot door de stad te leiden.

News

Dieven stelen sportieve Renault Megane van oprit

Jeffrey Vancoillie uit Izegem werd maandagnacht slachtoffer van een autodiefstal. De daders gingen ervandoor met zijn Renault Megane RS.

News

David tegen Goliath: de kleine brouwer die erin slaagt om Duvel te verslaan

Het had iets van David tegen Goliath, de recentste ruzie in België Bierland. Duvel Moortgat ­beschuldigde het veel kleinere Van Honsebrouck uit Izegem ervan dat het met Filou zijn vlaggenschip Duvel schaamteloos had gekopieerd. Maar de rechter slikte de uitleg niet. Filou mag blijven bestaan, Duvel is (alweer) verslagen.

News

Spar-inbrekers riskeren tot 40 maanden celstraf

Het duo dat eind vorig jaar inbrak in het Kachtemse filiaal van de warenhuisketen Spar riskeert tot veertig maanden celstraf. De Kosovaarse vluchteling F. G. (37) en de Nederlander A. Z. (47) van ex-Joegoslavische afkomst worden verdacht van een hele reeks inbraken bij Sparfilialen over het hele land. In de nacht van 13 op 14 december vorig jaar werden G. en Z. opgepakt. Even voordien was een inbraak in de winkel in Kachtem mislukt. Na een achtervolging konden agenten het duo in Ruddervoorde inrekenen.

Alert
Download