Ga eens op ontdekking vandaag
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kinesist vrijgesproken: “Aanranding” hoort bij therapie

Een 48-jarige kinesist uit Izegem is in beroep vrijgesproken voor de aanranding van een ­patiënt. Een 21-jarige studente stapte naar de politie nadat ze bij Koen M. “aangerand werd”.

Politie en veiligheid

Voorzitster Ria Vandecasteele: “Na enkele moeilijke jaren mikken we nu op play-offs”

DHT Middelkerke/Izegem begint er zaterdag in Hasselt opnieuw aan. “Geen simpele trip, maar we zijn er klaar voor. Na enkele moeilijke seizoenen mikken we dit jaar op een plaats in de play-offs”, klinkt voorzitster Ria Vandecasteele ambitieus.

Nieuws

“Een geslaagde competitiestart”

De eerste zege is binnen voor Emelgem-Kachtem (0-1 op Zwevegem). “We zijn er super tevreden mee”, aldus Jens Tack. “We wisten dat het een moeilijke match zou worden en Zwevegem begon ook furieus. Zelf speelden wij goed in blok en de organisatie stond op punt. Bij de rust had je echt het gevoel dat wie eerst zou scoren, ook zou winnen. Na de rust bleef Zwevegem aanvallen, maar wij konden scoren op de counter. Nadien begon Zwevegem met lange ballen, maar wij gaven niks meer weg en hielden stand. Met onze 4 op 9 kunnen we als nieuwkomer zeker tevreden zijn. We kunnen spreken van een geslaagde competitiestart.”

Nieuws

“Slachthuis Verbist is tot 90 procent van klanten kwijt”

Een heropening van slachthuis Verbist in Izegem is nog niet voor meteen. Dat bleek gisteren in het Vlaams Parlement.

Nieuws

Omstreden slachthuis Izegem “is 90 procent klanten kwijt” na gruwelbeelden

Het undercoverfilmpje van Animal Rights heeft enorme financiële gevolgen voor het slachthuis in Izegem. “Het bedrijf is 90 procent van zijn klanten kwijt”, zei minister van Dierenwelzijn Ben Weyts dinsdag in het Vlaams parlement na vragen van Gwenny De Vroe (Open Vld), Hermes Sanctorum (Onafhankelijk) en Els Robeyns (sp.a). Het slachthuis heeft intussen een actieplan voor dierenwelzijn voorgelegd, maar dat voldoet niet. Een heropening is deze week niet meer mogelijk.

Nieuws

Vlaamse bakker hangt monsterboete boven het hoofd na vacature voor “gemotiveerde meisjes”

Een bakker uit Izegem die onlangs op zoek ging naar “gemotiveerde meisjes” voor zijn winkel, heeft een brief ontvangen van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Daarin wordt gewaarschuwd voor een monsterboete.

Nieuws

Bestuurder drie kwartier gekneld in takelwagen na ongeval in file

De ochtendspits op de E403 richting Kortrijk draaide gisteren volledig in de soep door drie ongevallen. Bij het derde voorval reed een takelwagen geladen met drie auto’s in op een voorligger. De bestuurder zat drie kwartier gekneld.

Wegen en verkeer

Takelwagen botst op staart van file en eindigt bovenaan helling van oprit

De ochtendspits op de E403 richting Kortrijk draaide gisteren volledig in de soep door drie ongevallen. Bij het derde voorval reed een takelwagen geladen met drie auto's in op een voorligger. De bestuurder zat drie kwartier gekneld.

Wegen en verkeer

T1 Lieven Gevaert: “Een goede start, maar geen heel goede of superstart”

Het kan in voetbal snel verkeren. Mandel United leek na twee speeldagen probleemloos op de titel af te stevenen, maar zondag in de derby op Gullegem ging het voor de nieuwe fusieploeg verrassend al helemaal mis: 4-0.

Nieuws

VIDEO. Chaos op E403 na drie ongevallen op korte tijd

Op de E403 in Ardooie en Izegem zijn maandagochtend op korte tijd drie ongevallen gebeurd. Zo reed onder meer een takelwagen beladen met drie wagens in op een lichte vrachtwagen. Er vielen twee gewonden.

Wegen en verkeer
Download