Beleef je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“We spelen beter dan een jaar geleden”

DHT Middelkerke/Izegem ontvangt morgen Sint-Truiden. “Zij staan tweede, maar de verschillen zijn zeer klein in deze reeks. Iedereen kan van iedereen winnen. Dat maakt het boeiend”, vindt Elise Dessauvage. “Wij wonnen nog maar één van onze vier competitieduels, maar we spelen beter dan een jaar geleden. Verdedigend zijn we agressiever en ook offensief komen we er beter uit. Alleen hangt het resultaat vaak af van details. In de voorbije twee duels tegen Wezet en Antwerp gingen we telkens met een klein verschil onderuit. De ontgoocheling is groot, maar het besef leeft dat we nog zullen groeien in deze competitie. Het vertrouwen is aanwezig.”

Nieuws

“Met beide voeten op de grond blijven”

Dankzij de 15-20 winst bij leider Callant Tongeren nam Izegem de koppositie in Liga 1 over. “We tellen nu 11 op 12 en hebben de vier zwaarste verplaatsingen al achter de rug. Dat is dus positief”, zegt trainer Robin Mathijs. “De jeugd is een jaartje ouder en we spelen ook een reeks lager. Laten we echter met beide voeten op de grond blijven en proberen te vermijden domweg punten te verspelen. We bekijken alles rustig, want de competitie is nog lang. In de bekerwedstrijd van vanavond tegen eersteklasser Atomix wille we een goede wedstrijd spelen. Tenslotte zijn er toch twee reeksen verschil en dus moeten we ons niet al te veel illusies maken.”

Nieuws

Maak voortaan een afspraak voor je politieaangifte

De politiezone Riho, die de steden Roeselare en Izegem en de gemeente Hooglede omvat, start met een digitaal systeem om een afspraak te maken voor een aangifte.

Politie en veiligheid

Nog maar net open en nu al eerste boek in de rekken

Enkele maanden na de opening komt museum Eperon d’Or al met een publicatie naar buiten. “De rijke geschiedenis van de schoennijverheid en de internationale weerklank staan hierin centraal”, zegt schepen van Erfgoed en Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Nieuws

Pekkersbier geeft Izegemnaars ideale reden om te blijven pekken

Izegemnaars dragen de bijnaam ‘pekkers’: mensen die lang blijven plakken. Met het gloednieuw stadsbier Pekker, dat vanaf vandaag dinsdag te koop is, hebben ze nog een extra reden om te blijven pekken.

Nieuws

Wie wil er een Izegems schoentje eten? Dankzij bakker Kris kan het weer

In de jaren ‘80 bedacht bakker Jean-Pierre Verfaillie het Izegems schoentje: een gebakje dat verwijst naar de schoenennijverheid die de stad vroeger kenmerkte. Het was tientallen jaren een gesmaakt taartje, tot aan zijn pensioen. Nu komt het terug.

Nieuws

Onverhoopt succesvolle eerste editie van Urban Move

De eerste Urban Move is gisteren een groot succes geworden. 1.500 personen deden de wandeling, nog eens zoveel liepen, verdeeld over drie afstanden.

Nieuws

Izegems schoentje krijgt tweede leven

In de jaren ‘80 bedacht bakker Jean-Pierre Verfaillie het Izegems schoentje: een gebakje dat verwijst naar de schoenennijverheid die de stad vroeger kenmerkte. Het was tientallen jaren een gesmaakt taartje, tot aan zijn pensioen. Nu komt het terug.

Nieuws

56 thuisverplegers ziek na personeelsfeestje

De Roeselaarse afdeling van het Wit-Gele Kruis zat de voorbije dagen even met de handen in het haar. Op korte tijd waren zo’n 56 collega’s ziek geworden na een personeelsfeestje in de bowling van Izegem.

Nieuws

Op en onder het zwembad lopen tegen kinderkanker

Het park rond kasteel het Blauwhuis is morgen zondag de uitvalsbasis van de Urban Move die het stadsbestuur organiseert ten voordele van het Kinderkankerfonds. Zowel de Urban run als de Urban Walk brengt je door tal van privé- en openbare gebouwen.

Vrije tijd en hobby
Download