Het is bijna weer nieuwjaar
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Eveline (34) ruilt job en woning voor wereldreis en komt terug als yogi

Tijdens een wereldreis leerde de Kortemarkse Eveline Verhaeghe het spirituele van yoga kennen. Op die manier ontdekte ze zichzelf. De ervaringen die ze tijdens haar reis opdeed, wil ze nu aan de hand van eigen yogalessen in Izegem delen met anderen.

Nieuws

Triatleet botst op vreemd probleem: “En alleen een BV kan deze logica doorbreken”

Chris Seynaeve zit met de handen in het haar. Na zijn metamorfose vorig jaar van Bourgondiër tot triatleet wil hij de sport verder beoefenen. Liefst voor een goed doel, maar hij vindt er geen: zonder sponsor geen goed doel en omgekeerd.

Nieuws

De schandalen stapelen zich op, maar vleeskoning Verbist houdt onschuld staande: “Wie verzint die dikke zever?”

Het zijn geen fijne tijden voor slachthuisgroep Verbist: schandaal na schandaal besmeurt de reputatie van het bedrijf uit het West-Vlaamse Izegem. Maar zaakvoerder Louis Verbist reageert nu emotioneel op de heisa rond zijn bedrijven.

Nieuws

Riho evalueert 2017: minder fietsdiefstallen, meer inbraken in scholen

In de politiezone Riho werden nooit zo weinig fietsen gestolen als vorig jaar. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers. Voorts viseerden inbrekers meer scholen in plaats van winkels en werden meer personen betrapt op het bezit van drugs.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Ik ben net op tijd weer topfit om te oogsten”

Bijna een heel seizoen was hij buiten strijd met een hardnekkige blessure aan de hamstrings, maar nu is Erwin Seignez weer de oude. “Ik voel mij weer topfit nadat het toch langer duurde dan verwacht om terug te keren. Het bestuur en de trainers bleven echter altijd achter mij staan en al vroeg lichtten ze de optie in mijn contract. Ik zat voor het eerst weer op de bank op 11 februari thuis tegen Bornem en vorige week op Londerzeel mocht ik voor het eerst starten.”

Nieuws

“Belachelijke nederlaag thuis rechtzetten”

Mandel United B ontvangt vanavond het nummer twee Bellegem. “Willen we nog aanspraak maken op de eindronde, dan is dit een van onze laatste kansen”, weet trainer Koen Morlion. “Zondag op Rekkem gingen we de boot in met 2-1 maar moeten we altijd de 2-2 scoren. De week ervoor hetzelfde verhaal in Dottenijs, waar we in het slot met drie spelers alleen voor doel kwamen maar niet konden besluiten. Dat zijn verloren punten die ons duur kunnen te staan komen in de eindafrekening. Mijn jonge gasten zijn gemotiveerd om het Bellegem moeilijk te maken. Ginds verloren we op een belachelijke manier en dat willen we thuis rechtzetten.”

Nieuws

Man houdt vol dat sigaret brand veroorzaakte: “Mijn vriendin is geen brandstichtster”

Een moeder uit Izegem is veroordeeld tot drie jaar cel voor brandstichting in haar woning. De rechter tilde zwaar aan het feit dat haar drie maanden oude baby op dat moment lag te slapen. “Mijn vriendin is onschuldig”, zegt de vader van het kind.

Nieuws

Beenhouwer met de handen in het haar omdat werken voor liggen op schema: "We hadden net een grote bestelling geplaatst”

De werken aan de Roeselaarsestraat zitten voor op schema. Dat brengt nu echter ook problemen met zich mee. Bij Slagerij Dries hielden ze rekening met een normale gang van zaken en werden er nog extra bestellingen geplaatst.

Wegen en verkeer
Nieuws

“Mijn derde plaats smaakt naar meer”

Marith Vanhove heeft haar debuut als nieuwelinge niet gemist. Zondag was ze met haar derde plaats in Heule de beste eerstejaars. “Vanaf de beginfase werd hard gekoerst”, doet de Izegemse het wedstrijdverhaal. “Met de Amerikaanse Megan Jastrab, haar Nederlandse ploegmate Willemijn Prins en Julie De Wilde sloeg ik een ruime kloof. Op een halve ronde van het einde begon ik me te positioneren voor de sprint. Dat de zege er nog niet inzat, is niet meer dan normaal. Ik deed wat ik kon, maar het is natuurlijk niet simpel om de strijd aan te gaan met tweedejaars. Ik ben al bij al tevreden. Deze prestatie smaakt naar meer.”

Nieuws

“Veel meer vechtlust is heel hard nodig”

DHT Middelkerke/Izegem won met 17-19 bij Gent het eerste duel in de play-downs. “We speelden wel niet onze beste wedstrijd”, geeft Elise Dessauvage toe. “Defensief liep het nog behoorlijk, maar offensief was het allemaal veel te statisch. Bij de rust stond het nog gelijk en je zag het vertrouwen groeien bij de tegenstander. Pas in de laatste minuten trokken we het laken naar ons toe. Het besef leeft dat we het in de volgende wedstrijden helemaal anders zullen moeten aanpakken. Het niveau moet omhoog. Doen we dat niet, dan komen we in de problemen. Een andere mentaliteit met veel meer vechtlust is heel hard nodig.”

Nieuws
Download