Jouw gegevens zijn veilig en beschermd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Klaar voor 72 uur radio maken in Studio Kontrabas

De derde editie van Studio Kontrabas is gisteravond om 18 uur van start gegaan. Kevin Samyn, Pieter-Jan Batsleer en Bram en Ward Tyberghien maken 72 uur live radio vanop het marktplein in Ingelmunster.

Nieuws

Vier scholen ontruimd na gaslek bij nieuwe brug

Voor arbeiders van de firma Franki Foundations zat het venijn van de werken aan de nieuwe brug in Ingelmunster in de staart. Na twee maanden zwoegen raakten ze gisteren op hun voorlaatste dag een gasleiding. Vier scholen werden preventief ontruimd.

Nieuws

Buizerd ziet ledenaantal fors stijgen

Dankzij de sponsoring en inzet van velen kon Natuurpunt De Buizerd een stuk extra natuur aankopen medio 2016. Niet alleen het natuurgebied nam toe, maar ook het ledenaantal bleek tijdens de Dag van de Natuur. “Met 150 in ruim een half jaar tijd”, zegt voorzitter Hendrik Debeuf.

Vrije tijd en hobby

Mandel United wacht met stadionkeuze

De top van Mandel United vergaderde gisteren zoals afgesproken. Hoofdpunt op de agenda was het stadionprobleem, maar er viel nog geen beslissing. Er ligt een overeenkomst op tafel om volgend jaar naar het nieuwe stadion in Izegem te trekken, maar blijven in Ingelmunster is ook een optie. De kantine in Izegem zal uitgebaat worden door een onafhankelijke uitbater en ook de dranken moeten verplicht afgenomen worden bij een aangeduide brouwer. In Ingelmunster geldt die regelgeving niet en kan de exploitatie in de schoot van de club blijven. Budgettair een groot verschil, maar achter de schermen speelt zich ook een politiek gevecht af. De burgemeesters van zowel Izegem als Ingelmunster willen de club in hun gemeente houden. Voor eind deze maand moet de knoop doorgehakt worden, maar dat bleek niet mogelijk.

Politie en veiligheid

Scholen in Ingelmunster tijdlang dicht door gaslek

Het centrum van de West-Vlaamse gemeente Ingelmunster was donderdagmiddag een tijdlang afgesloten door een gaslek. Dat was ontstaan nadat er bij werken aan de nieuwe brug vlakbij het Kasteelpark een middendrukleiding werd geraakt.

Nieuws

Wetsdokter getuigt tijdens proces moord huisarts

Tijdens het proces over de moord op dokter Patrik Roelandt zal de wetsdokter ter zitting verhoord worden. Dat heeft de Kortrijkse rechtbank beslist.

Nieuws

Jongetje (8) aangereden op weg naar school

Een 8-jarige jongen raakte gisteren gewond bij een ongeval in de Kortrijkstraat in Ingelmunster. Toen hij de straat overstak, werd hij gegrepen door een auto.

Wegen en verkeer

“Spijtig accident de parcours”

Het is een belangrijke week voor Mandel United. Er wordt niet alleen beslist over welk stadion (Izegem of Ingelmunster) straks de thuisbasis zal worden , maar ook sportief staat er een en ander op het spel in de derby tegen Winkel Sport na de onverwachte uitschuiver (1-2) thuis tegen Sint-Niklaas.

Nieuws

Jonge truckster (25) in tranen voor rechter: “Ik sta hiermee op en ik ga ermee slapen”

Een 25-jarige vrouw uit Izegem moest zich gistermorgen in de Brugse politierechtbank verantwoorden voor haar rol in een dodelijk ongeval op de E40 in Westkerke. “Een grove onoplettendheid met desastreuze gevolgen”, zei de procureur.

Wegen en verkeer
Download