Better a good neighbour than a distant friend
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

En toen gingen 1.500 supporters uit de bol

De eerste wedstrijd van de Duivels op groot scherm in Ingelmunster lokte opnieuw een vol Marktplein. Tot de rust bleef het bier in de bekers want naar traditie worden de bekers compleet met inhoud en al in de lucht gekeild bij een doelpunt. Onmiddellijk na de rust was het zover, alle bekers leeg. De ontlading was groot. Er waren ook weer veel mensen uit de buurgemeenten present. Volgens het gemeentebestuur waren er 1.500 mensen aanwezig.

News

In 2017 vielen 172 gewonden en vijf doden bij ongevallen in politiezone Midow

Van de vijf gemeenten in de politiezone Midow heb je de meeste kans op een ongeval in Wielsbeke. Daar vonden vorig jaar 103 ongevallen met stoffelijke schade en 33 met gewonden plaats. In Dentergem gebeurden de minste ongevallen, maar daar vielen wel twee dodelijke slachtoffers.

Alert

Criminaliteit op laagste punt in vijftien jaar

Nog nooit was er de voorbije 15 jaar zo weinig criminaliteit in de politiezone Midow als in 2017. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. De grootste daling was in Meulebeke. In Ingelmunster en Dentergem is er dan weer een stijging.

Alert

Bij Tiana (5) werd tumor vastgesteld: “In één seconde viel mijn wereld weg”

Ghislain Lemaire en Jeaninne Baekelandt organiseren op zaterdag 7 juli in oc Vondel in Meulebeke een benefiet voor hun kleindochter Tiana. Twee maanden geleden werd bij haar een tumor vastgesteld. De grootouders hopen hiermee de ziekenhuiskosten wat te drukken.

News

Team Brabançonne leert iedereen volkslied zingen

Zo veel mogelijk supporters de Brabançonne laten zingen. Dat is de opzet van Team Brabançonne dat Ingelmunsternaar Dieter Quaegebeur bereid vond om de functie van voorzanger op zich te nemen.

News

Scholen niet tevreden met werkwijze minister in zaak salmonellavergiftiging

Schooldirecties die zo kwaad zijn dat ze massaal gaan protesteren. Het is ongezien in het anders zo rustige Zuid-West-Vlaanderen. Maar gisterenmiddag protesteerden 50 schooldirecteurs tegen de sluiting van cateringbedrijf Esthio aan de poorten van het bedrijf. Ze zijn verontwaardigd dat ze pas zo laat wisten dat er dan toch geen maaltijden zouden zijn op donderdag.

News

Koppel aangevallen in café: “Uit de hand gelopen dronkemansruzie”

Een koppel dat op 16 januari 2014 zijn wekelijkse pintjes aan het drinken was in café De Mixx in Ingelmunster is die avond aangevallen door drie jongemannen.

News

De Brug, N-VA en Open VLD weer in kartel naar kiezer

De partijen De Brug, met onafhankelijken, N-VA en Open VLD trekken in oktober opnieuw samen naar de kiezer. Het kartel was bij de vorige verkiezingen goed voor 10 van de 21 zetels. Door coalitie te vormen met SP.A werd de meerderheid behaald en belandde de CD&V op de oppositiebanken. Het kartel hoopt uiteraard een vervolg te breien aan de bestuursperiode en zet hiervoor huidig burgemeester Kurt Windels (onafhankelijk) op kop. De lijst wordt geduwd door Steven De Maesschalk (N-VA). De groep voert campagne met de opvallende banner ‘We houden van Ingelmunster’.

News

Pascal vond dé perfecte gin niet en maakte hem dan maar zelf

Alweer een nieuwe gin op de markt? Jazeker, maar deze heeft roots in Ingelmunster én wordt gerijpt in de Grotten van Han. Bedenker is Pascal De Borggrave. Hij liet een eigen gin brouwen, omdat hij nergens in het bestaande aanbod de florale en fruitige smaak vond die hij wou. Daarmee was de Fleur de Han van 41° geboren.

News

Ingelmunsternaar rijpt gin in grotten van Han: “Om de vier weken rijden we met lading naar daar”

Alweer een nieuwe gin op de markt? Jazeker, maar deze heeft roots in Ingelmunster én wordt gerijpt in de Grotten van Han. Bedenker is Pascal De Borggrave. Hij liet een eigen gin brouwen, omdat hij nergens in het bestaande aanbod de florale en fruitige smaak vond die hij wou. Daarmee was de Fleur de Han van 41° geboren.

News
Download