Virtuele cityhopping!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Als het dorp gesplitst wordt, dan de muziekacademie ook

De werken aan de nieuwe brug zullen het dorp in twee snijden en daarom organiseert de muziekacademie straks ook lessen aan de overkant van het kanaal. Het is een test. Als het aanslaat, blijft het extra filiaal bestaan.

Nieuws

Oude pastorie wordt gesloopt en maakt plaats voor parkje

Nadat eerder de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan het station ontwijd werd, ging nu ook de bijhorende pastorie tegen de vlakte. Het gebouw stond al een tijdlang leeg en fungeerde vaak als oefenlocatie voor de brandweer.

Politie en veiligheid

“Meer podiumkandidaten dan de voorbije jaren”

Derde keer goede keer voor Yves Lampaert (Quick Step Floors) vandaag op het BK tijdrijden op het autocircuit van Chimay? De voorbije twee jaar botste de Ingelmunsternaar in Mol-Postel op respectievelijk Jurgen Van den Broeck en Victor Campenaerts.

Nieuws

Fietspad kapot door hitte: fietser valt in de gracht

Dankzij een snelle reactie kon Rob De Brouwer (54) erge verwondingen vermijden. Het fietspad langs de Ringlaan in Ingelmunster was een heel stuk omhoog gekomen. Door de hitte, zo blijkt. “Ik heb veel geluk gehad”, beseft Rob.

Wegen en verkeer

Drugs gevonden in visrestaurant

In het centrum van Ingelmunster doekte de politie zondagmiddag een drugshandel op. Voorbijgangers zagen hoe agenten rond 16 uur binnenvielen in visrestaurant Nemo, op de hoek van de Weststraat met de Bruggestraat. Met drugshonden gingen de speurders op onderzoek in het gebouw. Ze zouden er marihuana hebben gevonden in de kelder. Laat in de avond werd de brandweer van Ingelmunster nog opgeroepen om de buit op te halen. Het ging om meerdere zakken. Wat er allemaal is gevonden is onduidelijk, want het parket wil niet communiceren over de zaak. Getuigen zagen wel hoe de politie een man uit het gebouw in de boeien sloeg. Visrestaurant Nemo was nog maar sinds eind vorig jaar gestart in Ingelmunster. Volgens buurtbewoners was het visrestaurant al enkele weken niet meer open.

Politie en veiligheid

Bekende Izegemnaar Bertje Hannon overleden

Norbert Hannon overleed zaterdagnamiddag onverwacht op 67-jarige leeftijd in Ingelmunster. De man had net een bezoek gebracht aan het brandweerarsenaal van Ingelmunster. Hij was net bij Sonja De Kee, de weduwe van Freddy Vandeputte, langsgeweest. Zijn dochter Kathy Hannon is namelijk samen met Davy Vandeputte, de zoon van Sonja. “Hij had nog een leuke babbel met mijn moeder”, zegt Davy Vandeputte. “Daarna vertrok hij weer, maar hij werd plots onwel.”

Politie en veiligheid

Kasteelheer zet domein open zodat dorpskern bereikbaar blijft

De Dorpsbrug gaat op 23 juni dicht. Begin juli wordt ze gesloopt. De bouw van een nieuwe, veiligere brug zal 2,5 jaar duren. Voor fiets- en voetgangers komt er een tijdelijke brug, auto’s moeten een omleiding volgen.

Nieuws
Download