Jouw digitale postbus
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Hun hok was een verstevigde burcht, maar toch slaagde roofdier er nog in om negen ganzen dood te bijten

Negen dode ganzen. Dat is het resultaat van een roofdier dat het ganzenhok van Patrick ondanks de zware beveiliging toch binnenraakte. Het dier richtte er een ravage aan. “In totaal zijn de laatste jaren al 27 hennen doodgebeten. Buurtbewoners hebben hetzelfde probleem.”

Nieuws

“Kwak is de enige gans die ik nog heb”

Negen dode ganzen. Dat is het resultaat van een roofdier dat het ganzenhok van Patrick ondanks de zware beveiliging toch binnenraakte. Het dier richtte er een ravage aan. “In totaal zijn de laatste jaren al 27 hennen doodgebeten. Buurtbewoners hebben hetzelfde probleem.”

Nieuws

“Cruciaal duel met oog op behoud”

Dikkebus gaat morgen op bezoek bij Gits, dat op twee punten net onder de Spartanen bengelt. “Een cruciaal duel”, benadrukt coach Diego Valcke. “Bij winst zetten we ze op vijf punten en dan kunnen we met een goed gevoel de winterstop in. Als we verliezen, is het natuurlijk een ander verhaal. We moeten sowieso vol voor de drie punten gaan. Ik ben ervan overtuigd dat mijn spelersgroep gemotiveerd genoeg is, want we willen revanche voor de zure 0-3 thuisnederlaag van in de heenmatch. We zijn goed bezig de jongste weken. We konden de topploegen het vuur aan de schenen leggen. Nu nog die lijn doortrekken en ons zo snel mogelijk handhaven.”

Nieuws

“Ik mis vooral de feestjes”

KVK Westhoek wil 2017 uitwuiven zoals het aan de competitie begon: met een zege tegen KRC Harelbeke. Niels De Loof kijkt uit naar de trip naar het Forestiersstadion, want hij beleefde drie geweldige jaren bij de Ratten.

Nieuws

Gerben Dewinter wil nog een poos veld met weg combineren: “Ik blijf mijn grenzen verleggen”

Eerstejaarsnieuweling Gerben Dewinter verdedigt zaterdag in Lichtervelde zijn leidersplaats in de Vlaamse Cyclocross Cup. “Ik doe het beter dan verwacht”, zegt de Voormezelenaar.

Nieuws

Spontane staking legt productie McBride stil

Er brak gisteravond een spontane staking uit bij McBride, een bedrijf dat huishoud- en verzorgingsproducten ontwikkelt op de industriezone van Ieper.

Nieuws

“Eens luisteren in welke richting het bestuur denkt”

In moeilijke weersomstandigheden speelde KVK Westhoek zondag 1-1 gelijk op Ronse. Het was ex-speler Brandon Delneste die de ploeg van Hugo Vandenheede in de problemen bracht.

Nieuws

Grote stroompanne in West-Vlaanderen door sneeuwval

Door de hevige sneeuwval zitten heel wat huishoudens in West-Vlaanderen momenteel zonder stroom. Door problemen bij twee hoogspanningsposten is er een grote stroompanne ontstaan in verschillende gemeenten.

Nieuws

Louise (21) sterft in gracht na klap tegen duiker: “Niet de eerste keer dat hier ongeval gebeurt”

De 21-jarige Louise Ryckeboer uit Langemark is zondagmorgen om het leven gekomen nadat ze met haar wagen tegen een duiker was gereden. De jonge vrouw kwam zo in een gracht vol water terecht. Een landbouwer merkte pas enkele uren na het ongeval het wrak op, met daarin het lichaam van het slachtoffer.

Nieuws

Ellende op de weg: vrouw (21) brengt vriend naar huis, maar komt onderweg naar huis om het leven

Bij een ongeval in Ieper is zondagochtend vroeg een 21-jarige vrouw om het leven gekomen, zo meldt het West-Vlaamse parket. De jonge vrouw uit Langemark was onderweg naar huis nadat ze haar vriend thuis had afgezet toen ze - vermoedelijk door de gladde wegen - tegen een duiker botste en in een vier meter diepe gracht belandde. Het ongeval werd pas rond 10 uur opgemerkt, de jonge vrouw was toen al overleden. Ook in de rest van het land was er heel wat ellende op de weg.

Nieuws
Download