Hoplr is volledig gratis en vrij van reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“We willen terug naar de tijd waarin mensen hun stoelen buiten zetten om een praatje te maken”

Enkele Ieperlingen kunnen voortaan met buren en voorbijgangers keuvelen op de eerste gevelbanken van Ieper. Ze wonnen die via een promotieactie van Curieus Ieper.

Nieuws

Batterijen van elektrische fietsen vatten vuur in fietsenwinkel

De uitbater van een fietsenwinkel in het centrum van Ieper heeft door zijn snel en koelbloedig optreden wellicht een mogelijk brand in zijn zaak kunnen vermijden. Twee batterijen van elektrische fietsen waren immers oververhit geraakt en waren beginnen smeulen. De brandweer roept op tot waakzaamheid bij het opladen van batterijen.

Melding

Bellewaerde en Plopsaland vallen opnieuw in de prijzen

Bellewaerde en Plopsaland zijn tijdens de Diamond ThemaPark Awards in de prijzen gevallen.

Vrije tijd en hobby

Nieuwe domper voor Unesco-erkenning van Belgische WO I-sites

De erkenning door Unesco van een reeks Vlaamse, Waalse en Franse sites uit de Eerste Wereldoorlog lijkt opnieuw iets verder weg. Het onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan van het Werelderfgoedcomité Icomos stelt de herziening van een eerder negatief advies uit. Unesco kan echter nog anders beslissen, maar die kans lijkt klein.

Nieuws

Herdenking met honderden Rode Kruisvrijwilligers

De Flanders Red Cross Pipe Band hield met Rode Kruis Vlaanderen een herdenkingsmoment in Ieper, waarbij alle Rode Kruishulpverleners herdacht werden die zijn omgekomen tijdens een gewapend conflict sinds WO I. “Zij stierven terwijl ze anderen hielpen, iets wat nooit zou mogen gebeuren”, klinkt het. “Als Rode Kruishulpverlener ben je tijdens een gewapend conflict altijd beschermd. We zijn een neutrale organisatie en in geen geval een doelwit. Hierbij zetten we de internationale campagne #NotATarget in de kijker. We lieten weten dat hulpverleners géén doelwit zijn.” Van over heel Vlaanderen zakten vrijwilligers af naar Ieper om het evenement bij te wonen. Van aan de Lakenhalle op de Grote Markt vertrok de stoet met meer dan vierhonderd vrijwilligers naar de Menenpoort, aangevoerd door de Flanders Red Cross Pipe Band.

Nieuws

FOTO & VIDEO. Vreugdevuur op Grote Markt voor geboorte kittens Snoezie, Mimi, Bas, Bert en Neko

Reuzin Minneke Poes is op de vooravond van de Kattenstoet bevallen. Haar 5 kittens zijn voor het eerst te bewonderen tijdens de Kattenstoet op zondag.

Nieuws

Turnkring Vlamertinge presteert op Vlaams kampioenschap

Mathis Lenoir (13) is Vlaams kampioen toestelturnen bij de B12-13. Het zilver ging naar Jasper Callewaert. Broers Warre (12) en Josse Demyttenaere (12) eindigden negende en dertiende. Lennert Depoorter (A11) en Milo Coudyser (A12) werden zestiende en negende. Voor de meisjes in het D-niveau was er een voorronde in Izegem. Zoë Coffyn werd kampioene bij de 17+. Bij de 15- tot 16-jarigen behaalden Amarise Segier en Jill Room zilver en brons. De tiende, elfde en twaalfde plaats waren voor Louise Provoost, Eva Laperre en Hanne Vanwachtendonck. Bij de 13- tot 14-jarigen werden Margot Popelier en Emma Parrein negende en 23ste.

Nieuws

Bellewaerde volzet, bezoekers mogen niet meer binnen: “We moeten de veiligheid garanderen”

Wie vrijdag nog naar pretpark Bellewaerde wil, is eraan voor de moeite. “We zijn sinds vanmiddag verzadigd en laten geen nieuwe bezoekers meer binnen”, zegt algemeen directeur Stefaan Lemey aan Nieuwsblad.be.

Vrije tijd en hobby

FLAC is gematigd optimistisch

FLAC viel in 2015 weg uit de hoogste mannenafdeling van de interclub en degradeerde vorig jaar naar 1ste Landelijke. Bij de fusieclub zijn de blikken nu weer omhoog gericht.

Nieuws

Houtland AC klaar voor nieuw hoogtepunt

De vrouwen van Houtland treden zaterdag in het Luxemburgse Dampicourt als enige West-Vlaamse club in de hoogste nationale afdeling van de interclub aan. Na de achtste plaats van vorig jaar kan een nieuw hoogtepunt.

Nieuws
Download