Hier, nen euro!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

450.000 beeldjes geplaatst in De Palingbeek

Duizenden vrijwilligers plaatsten de afgelopen weken al een 450.000-tal kleibeeldjes van de 600.000 op provinciedomein De Palingbeek voor ComingWorldRememberMe, de expo van kunstenaar Koen Vanmechelen.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“Ik ben blij dat ik weet waar ik aan toe ben”

Met de komst van Winkel maakt KVK Westhoek zich op voor een echte topper. Voor Winkel gaat het om promotie, voor Westhoek vooral om prestige want een licentie is niet aan de orde.

Nieuws

“Ambiance verzekerd tegen Westrozebeke”

Sparta Dikkebus ontvangt morgen Westrozebeke, dat al zeven matchen op rij ongeslagen is. “Een complete ploeg die in alle linies kwaliteit heeft rondlopen”, beweert Matthijs Vandecasteele, die vorig weekend terugkeerde na een teenblessure. “Zij kiezen voor de voetballende oplossing en zulke ploegen liggen ons. Aan onze thuisaanhang zal het niet liggen. We verwachten veel volk, want zondagmorgen kunnen onze beloften kampioen spelen. De ‘Sparta Ultras’ zullen Westrozebeke warm onthalen. Ambiance verzekerd! Er wacht ons nog een zwaar programma, maar het is zaak om Handzame, dat op zes punten volgt, achter ons te houden.”

Nieuws

VIDEO. Bijna een half miljoen beeldjes in een provinciedomein: zo ziet dat eruit

Duizenden vrijwilligers plaatsten de afgelopen weken al een 450.000-tal kleibeeldjes van de 600.000 op provinciedomein De Palingbeek voor ComingWorldRememberMe, de expo van kunstenaar Koen Vanmechelen. “We zitten mooi op schema”, vertelt intendant Jan Moeyaert.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Picanol zoekt 100 nieuwe medewerkers na recordjaar

Picanol Group realiseerde in 2017 een geconsolideerde omzet van 688,93 miljoen euro, een stijging van acht procent in vergelijking met recordjaar 2016.

Nieuws

FOTO. Binnengluren in verloederd openluchtzwembad

Het stadsbestuur wil het voormalige en verloederde openluchtzwembad omtoveren tot een groene recreatiesite met watervalsysteem tussen vestingen en wieltjesgracht. De Ieperlingen mochten maandagavond mee brainstormen over het eerste ontwerp.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“Een maaltijd smaakt altijd beter in gezelschap en in een gezellige sfeer”

Het dorpsrestaurant opende gistermiddag voor het eerst de deuren in ontmoetingscentrum De Sceure in Vleteren. Gelijkaardige initiatieven in Poperinge, Diksmuide en Veurne blijken intussen erg in trek.

Nieuws

“Het zou mooi zijn om een topper te winnen”

KVK Westhoek vroeg geen licentie aan, maar blijft wel alles geven om zo hoog mogelijk te eindigen. Dat ondervond ook Sint-Niklaas zaterdagavond, dat thuis met 0-3 de boot inging.

Nieuws

Vrouwen houden vredesmars in binnenstad

Vrouwen van over de hele wereld verzamelden in Ieper voor een vredesconferentie en vredesmars in het stadscentrum.

Nieuws

Soroptimisten schenken 5.000 euro aan Borstkliniek

Op de internationale Vrouwendag hield de Soroptimisten Club een fundraising in de aula van het Jan Yperman Ziekenhuis. “We vertoonden ‘Hidden Figures’, een film over het waargebeurde verhaal van Afro-Amerikaanse vrouwen die in de jaren zestig als wiskundigen werkten bij NASA”, klinkt het. “Het geld wordt geschonken aan de sociale dienst van de Borstkliniek, dat een zorgtraject uitstippelt voor vrouwen en mannen met goedaardige en kwaadaardige borstaandoeningen.”

Vroeger en nu
Nieuws
Download