Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Wie vond het nodig om deze tuk tuk omver te duwen?

Mieke Merlevede van de Ieperse winkel Chez Marie is op zoek naar getuigen. Afgelopen weekend gingen vandalen aan de haal met haar tuk tuk en gooiden die enkele straten verderop omver.

Nieuws

“We reden een slimme race”

Kevin Abbring (Peugeot 208 R5) schreef de 53ste editie van de Ypres Rally op zijn naam. Bellegemnaar Bernd Casier (Ford Fiesta R5) finishte knap als vierde en is samen met de Italiaan leider in de tussenstand van de Tour European Rally.

Nieuws

Paul Lietaer wint voor achtste keer bij Historics

Met winst in twaalf van de dertien proeven bleek geen kruid gewassen tegen Paul Lietaer (Subaru Legacy RS) bij de Historics. Voor de man uit Heestert, die deze week zijn 60ste verjaardag viert, was het al zijn achtste overwinning in Ieper.

Nieuws

Saartje Vandenbroucke: “Heel blij met brons”

Saartje Vandenbroucke straalde. Op het BK werd de Hollebeekse, die in Gent studeert, zevende. Ze eindigde als derde belofte en kreeg brons. “Ik ben heel content, misschien zelfs contenter dan Jolien en Lotte met hun goud. Dit seizoen gaat het opnieuw de goede kant op. Bij de jeugd won ik vaak omdat ik een sterk eindschot had. Bij de elite komt er meer power aan te pas en die ontbeer ik nog.”

Nieuws

Minister Schauvliege steekt boeren een hart onder de riem

Minister Joke Schauvliege kwam gisteren de schade opmeten op het bloemkolenveld van landbouwer Marijn in Dikkebus. Compensatie van het rampenfonds hangt af van het KMI, dat de droogte van de afgelopen weken als uitzonderlijk moet rapporteren.

Nieuws

“Ultieme droom is WRC-rijder worden”

Achiel Boxoen staat vandaag in zijn eigen Ieper met een Skoda Fabia R5 aan de start van de 53ste Ypres Rally. “De finish halen zou de max zijn”, zegt de 20-jarige Ieperling, die begeleid wordt door niemand minder dan Freddy Loix, met elf zeges recordhouder in Ieper.

Nieuws

Nieuw ontmoetingscentrum moet dorpsleven Dikkebus boost geven

In Dikkebus zijn de plannen voorgesteld van de nieuwe site van het ontmoetingscentrum. “Het dorp krijgt zelfs een echt plein”, klinkt het.

Nieuws

Rally van Ieper mikt op 100.000 bezoekers

Van vandaag tot zaterdag staat de Westhoek met de Rally van Ieper in het teken van snelheid, spektakel en ronkende motoren. De organisatoren verwachten een topeditie met honderdduizend bezoekers.

Nieuws
Download